Melk en vooral kaas maken uit gras zonder vervuilende koeien is een oude droom die door nieuwe technologie dichterbij komt. Als het lukt ‘heb je iets in handen waarmee je een hele sector overhoop gooit’. [naar artikel]
De Gentse start-up Those Vegan Cowboys is erin geslaagd caseïne te produceren, een belangrijk bestanddeel van kaas, zonder dat er een koe aan te pas kwam. Dat is een belangrijke stap die de start-up op weg moet zetten naar volledig koevrije kaas. Zo'n kaas zou een gevoelig lagere milieu- en klimaatimpact hebben dan traditionele kaas. Maar het zal nog wel enkele jaren duren voor je ze in de winkel kan kopen. [naar artikel]
Het ziet eruit als foie gras, smaakt naar foie gras en smelt net zo goed op de tong als foie gras. Twee chefs proeven de ‘foie royale’ van de... [naar artikel]
Nadat hij met de Vegetarische Slager de markt van plantaardige vleesvervangers veroverde, neemt Jaap Korteweg de zuivelindustrie onder vuur. In Zwijnaarde werken zijn Vegan Cowboys aan kaas zonder melk. De weg is nog lang, maar als het lukt, worden melkveeboeren straks grasleveranciers die industriële bioreactoren bevoorraden. [naar artikel]
Geraspte kaas, wie houdt er niet van? Al is het natuurlijk niet altijd evident om je keuken proper te houden als je in het wilde weg begint te raspen. Maar nu blijkt dat we kaas altijd al fout geraspt hebben. De ontdekking werd gedaan door Twitteraar @beasymss. Uit het filmpje dat ze deelde, blijkt dat je […] Het bericht Aha! Zo moet je dus kaas raspen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Italiaanse kaasmakers maken zich zorgen over de productie van de Parmezaanse kaas. Het gras waarmee de koeien gevoed moeten worden, is onvoldoende... [naar artikel]
Kouder weer doet ons terugrijpen naar comfort food, zoals warme ovenschotels met kaas. Véél kaas, als het even kan. Jammer dat die winterkilo's [naar artikel]
In Imsil, de kaasstreek in Zuid-Korea, zijn ze zo trots op het product, dat ze er een heus kaaspretpark geopend hebben. Je kan er kaas eten, kaas maken en alle attracties passen perfect bij het thema kaas. [naar artikel]
14:20 De kaas van de zuivelmaker Milcobel mag weer de deur uit. De fabriek in Moorslede kreeg de voorbije weken te maken met een listeriabesmetting. Nu oordeelt het voedselagentschap FAVV dat de kaas veili... [naar artikel]
Het bedrijf ‘Those Vegan Cowboys’, een Gentse start-up, zegt voor het eerst plantaardige kaas te hebben gemaakt die dezelfde kenmerken heeft als de dierlijke variant, zonder dat daar dus een levende koe aan te pas kwam. Wél werd de hulp ingeschakeld van de “roestvrijstalen koe” Margaret - genoemd naar ‘the Iron Lady’ Margaret Thatcher - om een belangrijk eiwit voor kaas te maken dat normaal gesproken in dierlijke melk zit. [naar artikel]
18:09 De Gentse start-up Those Vegan Cowboys heeft voor het eerst een kaasje gemaakt zonder dat daar een koe aan te pas kwam. Toch zal het nog een paar jaar duren voor de vegan kaas in de winkel ligt. [naar artikel]
Wie kiest voor kaas met een laag vetgehalte is niet noodzakelijk beter af dan wie ‘gewone’ kaas koopt. Dat blijkt uit Deens onderzoek. [naar artikel]
Is kaas jouw favoriete guilty pleasure? Kan je je geen leven zonder het goddelijke goedje voorstellen? En smelt je helemaal weg bij het idee van gesmolten kaas? Dan is het raclettefestival in Luik je op het lijf geschreven. Kaas, kaas en nog eens kaas. Raclette is iets wat je normaal gezien eet tijdens de feestdagen […] Het bericht Vier de winter in eigen land op het raclettefestival verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een Parijse start-up pakt uit met foie gras die in een labo is gekweekt, op basis van cellen van een bevrucht eendenei. In Vlaanderen is het ten laatste op 1 december 2023 afgelopen met het dwangvoederen voor foie gras. De Bekegemse Foie Gras is de laatste Vlaamse producent van Foie Gras, maar overschakelen op labo-foie gras ziet zaakvoerder Filip Callemeyn niet direct zitten. [naar artikel]
Kaas op basis van koe- en geitenmelk kennen we al, maar de duurste kaas ter wereld is gemaakt van ezelinnenmelk. Voor een kilogram betaal je ongeveer 880 pond, omgerekend 1037 euro. [naar artikel]
Een boterham met kaas hoort bij veel mensen standaard bij hun ontbijt of middageten. Maar kaas bevat veel verzadigd vet en zout. Slecht voor de gezondheid dus, zou je misschien denken. Maar is dat wel terecht? En leg je dan beter iets anders tussen de boterham? [naar artikel]
Een croque-monsieur waarvan de kaasdraden bij elke hap zichtbaar zijn, voelt altijd iets ongezonder aan dan de blokjes kaas die we serveren bij een aperitief of dat plakje tussen een broodje. Is die gesmolten kaas ook echt ongezonder, of denken we dat maar? Voedingsonderzoeker Guido Camps scheidt feit van fabel. [naar artikel]
Wie Jani kent, weet dat hij van desserts houdt, maar het jammer vindt dat hij er van verdikt. In dit filmpje leert raw food chef Julie hem hoe je een gezonde variatie op de cheesecake maakt. En er komt geen grammetje kaas aan te pas. [naar artikel]
Twee zussen uit het Britse Surrey hebben zich een deuk gelachen toen ze hun opblaasbaar zwembad wilden legen. De twee wilden het gras niet naar de vaantjes helpen dus probeerden ze het water langs de kant van de tuin weg te gieten. Maar dat verliep niet zonder slag of stoot. “Elke keer dat ik uitgleed, moest ik nog meer lachen.” [naar artikel]
De Verenigde Staten denken nu ook aan hoge importheffingen op Edammer kaas en Gouda kaas. Dat blijkt uit een document dat de Amerikaanse overheid... [naar artikel]
Is maak je eigen kaas, het nieuwe bak je eigen brood? “Voeg citroen toe aan melk en je hebt kaas”. Zo simpel is het volgens YouTube om zelf (zachte) kaas te maken. Maar is kaas maken geen omslachtig procedé en heb je daarvoor niet een heleboel ingrediënten nodig die je doorsnee niet in huis hebt? We deden de test, maakten onze eigen kaas en dat ging van “best fier” tot “gortdroog”. [naar artikel]
Burger King komt met een nieuwe cheeseburger op de markt. Zonder vlees, maar met écht ontzettend veel kaas. 20 (!) plakjes om precies te zijn. “Dit is geen grap. Het is echt”, klinkt het bij de hamburgerketen. De mening – of beter honger – van de fans is verdeeld. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.