De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Live | Steven Van Gucht analyseert de coronacijfers

De Standaard

08/06/2021 - 11:01

Het aantal bevestigde coronabesmettingen in ons land is gedaald tot gemiddeld 1.371 per dag. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de coronacijfers. U kunt de analyse van viroloog Steven Van Gucht hierboven live volgen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Live | Is de daling definitief ingezet? Steven Van Gucht analyseert de coronacijfers (20/04/2021 - De Standaard)
  Na maandag, blijven de coronacijfers ook dinsdagochtend verder dalen. Er liggen nog wel 938 covidpatiënten op intensieve zorg. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 2. Live | Dalen de coronacijfers snel genoeg? Steven Van Gucht legt uit (27/04/2021 - De Standaard)
  Terwijl het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens licht dalen, stijgt het aantal besmettingen met 2 procent. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de coronacijfers. U kunt de analyse van viroloog Steven Van Gucht hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 3. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij de coronacijfers (13/04/2021 - De Standaard)
  Terwijl het aantal bevestigde besmettingen en nieuwe ziekenhuisopnames daalt, stijgt wel het aantal overlijdens. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de coronacijfers. U kunt de persconferentie met viroloog Steven Van Gucht hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 4. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij fors stijgende coronacijfers (23/03/2021 - De Standaard)
  Het aantal besmettingen blijft stijgen naar meer dan 4.000 nieuwe coronagevallen per dag. En ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 22 procent naar 203,7 opnames per dag. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie over de coronacijfers. U kunt hierboven de analyse van viroloog Steven Van Gucht live volgen.
  [naar artikel]
 5. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij de coronacijfers (12/02/2021 - De Standaard)
  Er liggen opnieuw minder dan 300 covid-patiënten op de intensieve zorgafdelingen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Om 11 uur geeft viroloog Steven Van Gucht een nieuwe stand van zaken op een persconferentie van het Crisiscentrum. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 6. Live | Maakt Steven Van Gucht zich zorgen over stijgende coronacijfers? (26/02/2021 - De Standaard)
  Net als de voorbije dagen gaat het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames verder de hoogte in. Moeten we ons zorgen maken? Viroloog Steven Van Gucht geeft om 11 uur meer uitleg op een persconferentie van het Crisiscentrum. U kunt die hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 7. Steven Van Gucht: “Het aantal besmettingen kan mogelijk opnieuw stijgen” (30/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  “De coronacijfers in ons land blijven hun gunstige pad voortzetten”, zo heeft Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano woensdag gezegd tijdens het wekelijkse persmoment over de coronacijfers in ons land.
  [naar artikel]
 8. Steven Van Gucht hoopvol over coronacijfers: “Komende weken met z’n allen focussen op veilige buitenactiviteiten” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het nog moeilijk zal zijn om een balans te vinden.
  [naar artikel]
 9. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg bij de coronacijfers (19/02/2021 - De Standaard)
  De daling in het aantal nieuwe besmettingen is zichtbaar over alle leeftijdsgroepen. Dat blijkt vrijdagochtend uit het dashboard van Sciensano. Ook de andere coronaparameters dalen verder. Om 11 uur geeft viroloog Steven Van Gucht meer uitleg op een persconferentie van het Crisiscentrum. U kunt die hierboven live bekijken.
  [naar artikel]
 10. ZO ZIT DAT. Steven Van Gucht legt uit hoe rioolwater ons tegenwoordig aan de coronacijfers helpt (24/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers evolueren gunstig, maar dat ligt misschien aan het feit dat mensen zich niet meer zo snel laten testen. Hoe komen we dan aan correcte coronacijfers? Eigenlijk al een hele tijd door rioolwater te testen. Viroloog Steven Van Gucht legt uit hoe dat net werkt.
  [naar artikel]
 11. LIVE. Zullen we gewoon kerst kunnen vieren ondanks de stijgende coronacijfers? VTM NIEUWS legt uw vragen voor aan viroloog Steven Van Gucht (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan niet de goede kant uit. “Het kan perfect dat het aantal besmettingen na de herfstvakantie weer gaat versnellen en dat we op een hoog plateau blijven steken met een zware belasting voor de ziekenhuizen”, aldus viroloog Steven Van Gucht. Moeten we ons zorgen maken? Wat betekent dat voor onze winter, en de feestdagen? Van Gucht beantwoordt uw vragen in de VTM NIEUWS-studio.
  [naar artikel]
 12. Wat wil u nog weten over de coronacijfers? Stel uw vraag hier aan Steven Van Gucht (04/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan niet de goede kant uit. “Het kan perfect dat het aantal besmettingen na de herfstvakantie weer gaat versnellen en dat we op een hoog plateau blijven steken met een zware belasting voor de ziekenhuizen”, aldus viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 13. Steven Van Gucht: “Niet realistisch dat coronacijfers komende tijd zullen dalen” (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht is het weinig realistisch dat de coronacijfers de volgende weken gaan dalen. Dat zei hij maandagmiddag aan VRT...
  [naar artikel]
 14. Steven Van Gucht voorzichtig optimistisch over dalende coronacijfers, maar: “Een kus buiten is even gevaarlijk als een kus binnen” (30/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De langverwachte daling van de coronacijfers is ingezet, maar we moeten voorzichtig blijven. Dat was de boodschap van viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) vrijdagmiddag tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 15. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg over stijgende coronacijfers (07/07/2021 - De Standaard)
  In een week tijd zijn een vijfde meer coronagevallen vastgesteld, maar ook het aantal afgenomen tests stijgt met meer dan de helft, zodat de positiviteitsgraad stabiel blijft. Zo dadelijk geeft Steven Van Gucht in een persconferentie meer uitleg over de cijfers. Volg die hier om 11 uur live mee.
  [naar artikel]
 16. Coronacijfers gaan weer omhoog: wat is daar de reden van volgens Steven Van Gucht? (15/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers stijgen opnieuw, nadat ze lange tijd erg stabiel bleven. Een gevolg van de recentste versoepelingen en het herfstweer, waardoor we opnieuw meer tijd binnen doorbrengen, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
  [naar artikel]
 17. Coronacijfers gaan weer omhoog: wat is daar de reden voor volgens Steven Van Gucht? (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers stijgen opnieuw, nadat ze lange tijd erg stabiel bleven. Een gevolg van de recentste versoepelingen en het herfstweer, waardoor we opnieuw meer tijd binnen doorbrengen, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
  [naar artikel]
 18. Live | Is de piek in zicht? Steven Van Gucht geeft uitleg bij de coronacijfers (30/03/2021 - De Standaard)
  Hoewel alle coronaparameters verder stijgen, gebeurt dit trager dan voordien. Is de piek van dit ‘derde golfje’ stilaan in zicht? Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg bij de cijfers op een persconferentie. U kunt de uitleg van Steven Van Gucht hierboven live volgen.
  [naar artikel]
 19. LIVE | Steven Van Gucht geeft uitleg over betere besmettingscijfers (06/04/2021 - De Standaard)
  Het gaat de goede kant uit met het aantal besmettingen met het coronavirus, al blijft de druk op de ziekenhuizen groot. De voorbije week werden elke dag gemiddeld 267,9 personen opgenomen in het ziekenhuis met covid-19, een stijging met 11 procent tegenover de voorgaande week. Steven Van Gucht geeft in een persconferentie meer uitleg over de coronacijfers. Volg die hier om 11 uur live mee.
  [naar artikel]
 20. Steven Van Gucht: “Versoepelingen liever eerst in onderwijs gezien” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het mogelijk nog kantje boordje wordt.
  [naar artikel]
 21. Steven Van Gucht: “Liever eerst versoepelingen in onderwijs gezien” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op komst, waardoor het mogelijk nog kantje boordje wordt.
  [naar artikel]
 22. Steven Van Gucht: “Niet realistisch dat coronacijfers komende tijd zullen dalen” (14/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Volgens viroloog Steven Van Gucht is het weinig realistisch dat de coronacijfers de volgende weken gaan dalen. Dat zei hij maandagmiddag in VRT NWS. “We moeten er nu vooral voor zorgen dat de cijfers niet té veel en niet té snel stijgen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 23. Viroloog Steven Van Gucht neemt afscheid na 54 persconferenties: "Ik wil iedereen bedanken en wens jullie een mooie en veilige zomer toe" (12/06/2020 - VRT NWS)
  Nee, viroloog Steven Van Gucht heeft geen ontslag genomen bij Sciensano, maar we zien hem voorlopig niet meer elke week terug op de persconferenties van het gezondheidsinstituut. Vandaag was het de laatste keer dat de coronacijfers werden bekendgemaakt tijdens een live persconferentie. Het verleidde Van Gucht tot een prozaïsche opstoot van nostalgie.
  [naar artikel]
 24. Steven Van Gucht: “Positieve coronacijfers maskeren belangrijke regionale verschillen” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De stijging van het aantal bevestigde gevallen van het coronavirus in ons land lijkt te vertragen, maar viroloog Steven Van Gucht maant toch aan...
  [naar artikel]
 25. Hoe kunnen cijfers verder zakken? Steven Van Gucht: “Met z’n allen focussen op veilige buitenactiviteiten” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het mogelijk nog kantje boordje wordt.
  [naar artikel]
 26. Steven Van Gucht: “Huidige cijfers doen ons dromen van verdere versoepelingen” (01/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Crisiscentrum is positief over de dalende evolutie in de coronacijfers. “De coronacijfers blijven overtuigend dalen. Van een vertraging is voorlopig nog geen sprake. Een bemoedigende evolutie die doet dromen van verdere versoepelingen”, zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 27. Steven Van Gucht: “Lokale uitbraak betekent niet dat we scholen moeten sluiten” (04/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Viroloog Steven Van Gucht van het Nationaal Crisiscentrum blijft voorzichtig positief over de dalende trend die zich optekent in de meest recente coronacijfers.
  [naar artikel]
 28. Steven Van Gucht: “Aantal besmettingen halveert om de zeven dagen” (13/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De coronacijfers in ons land lijken steeds meer de goede richting uit te gaan, al is het nog veel te vroeg voor euforie. Zo zei Steven Van Gucht vrijdag tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 29. Steven Van Gucht: “Vier feestdagen in kleine kring” (13/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers in ons land lijken steeds meer de goede richting uit te gaan, al is het nog veel te vroeg voor euforie. Zo zei Steven Van Gucht vrijdag tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 30. Hoe kunnen we cijfers verder doen dalen? Steven Van Gucht: “Met z’n allen focussen op veilige buitenactiviteiten” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het nog moeilijk zal zijn om een balans te vinden.
  [naar artikel]
 31. Steven Van Gucht: “Komende weken met z’n allen focussen op veilige buitenactiviteiten” (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus.” Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het nog moeilijk zal zijn om een balans te vinden.
  [naar artikel]
 32. Steven Van Gucht over situatie op intensieve zorgen: “Het ergste scenario hebben we vermeden” (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De kentering in de coronacijfers zet zich door, zij het traag. Volgens viroloog Steven Van Gucht is het ergste scenario op intensieve zorgen intussen wel vermeden. Dat zei hij aan HLN LIVE.
  [naar artikel]
 33. Live | Steven Van Gucht geeft uitleg over de coronacijfers (21/05/2021 - De Standaard)
  De coronacijfers blijven de goede kant opgaan. Zowel het aantal besmettingen, de ziekenhuisopnames als het aantal overlijdens blijven dalen. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie over de cijfers. Volg die hier live mee.
  [naar artikel]
 34. Steven Van Gucht: “De stabilisatie van de coronacijfers is helaas niet voortgezet” (05/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “De stabilisatie van de coronacijfers is helaas niet voortgezet”, zo verklaarde viroloog Steven Van Gucht maandagvoormiddag tijdens het persmoment rond de coronacrisis in ons land. “Er is opnieuw een stijging, en dat in alle provincies en bij alle leeftijden. We hebben op woensdag 30 september zelfs ruim de kaap van 3.000 nieuwe besmettingen (3.133) overschreden.”
  [naar artikel]
 35. Steven Van Gucht: “Ook buiten kan je iemand besmetten of besmet worden” (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  “De vaccinatiecampagne in de woonzorgcentra laat zich voelen in de coronacijfers”, zei Steven Van Gucht tijdens de persconferentie vrijdagochtend. “Dit stelt ons hoopvol maar we mogen ons niet laten verblinden. Het virus blijft gevaarlijk.”
  [naar artikel]
 36. Steven Van Gucht: “Coronacijfers gedaald tot relatief laag niveau” (11/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  November dient zich voorlopig rustig aan en de coronacijfers zijn gedaald tot een relatief laag niveau. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht vrijdag in het wekelijks bulletin Volksgezondheid. Hij voegt er wel aan toe dat de nieuwe BQ.1 en XBB omikronvarianten nu ongeveer de helft van de besmettingen vertegenwoordigen, wat een nieuwe stijging kan inluiden.
  [naar artikel]
 37. ‘Waning immunity’, meer contacten en besmettelijke variant: Steven Van Gucht duidt de nieuwe coronacijfers (16/03/2022 - De Morgen)
  Het aantal coronabesmettingen én ziekenhuisopnames stijgt weer, en dan vooral in Vlaanderen. Sciensano-viroloog Steven Van Gucht roept op de basismaatregelen te blijven hanteren.
  [naar artikel]
 38. Waarom Steven Van Gucht nog niet wil versoepelen (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Veel mensen snakken naar versoepelingen. Maar de coronacijfers dalen niet meer zo sterk als vorige week. Viroloog Steven Van Gucht tempert dan ook de verwachtingen. “We hebben nog een hele weg te gaan.”
  [naar artikel]
 39. Steven Van Gucht: “Dalende cijfers doen ons dromen van verdere versoepelingen” (01/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Crisiscentrum is positief over de dalende evolutie in de coronacijfers. "De coronacijfers blijven overtuigend dalen. Van een vertraging is voorlopig nog geen sprake. Een bemoedigende evolutie die doet dromen van verdere versoepelingen", zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 40. Steven Van Gucht: “Nog altijd positieve evolutie in de cijfers, als ze verder dalen zullen we maatregelen kunnen versoepelen” (28/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers gaan nog altijd de goede kant op. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd tijdens de dagelijkse briefing van de overheid rond...
  [naar artikel]
 41. Steven Van Gucht: “De uitdaging is om niet op het plateau te blijven hangen” (09/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “De positieve trend van de voorbije dagen zet zich voort”, zei viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum over de coronacijfers. “Maar de belasting op de ziekenhuizen blijft heel hoog.” Volgens Van Gucht mogen we nu niet op een plateau blijven hangen.
  [naar artikel]
 42. Steven Van Gucht: “Stabiele coronacijfers voor deze periode goed nieuws” (08/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De coronacijfers blijven relatief stabiel, en dat is - voor deze periode - goed nieuws. Met die woorden stak viroloog Steven Van Gucht van wal op het wekelijks persmoment van gezondheidsinstituut Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum. Hij waarschuwde wel dat het belangrijk is dat mensen zich blijven laten testen.
  [naar artikel]
 43. Viroloog Steven Van Gucht: “Coronacijfers gedaald tot relatief laag niveau” (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  November dient zich voorlopig rustig aan en de coronacijfers zijn gedaald tot een relatief laag niveau. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht vrijdag in het wekelijks bulletin Volksgezondheid. Hij voegt er wel aan toe dat de nieuwe BQ.1 en XBB omikronvarianten nu ongeveer de helft van de besmettingen vertegenwoordigen, wat een nieuwe stijging kan inluiden.
  [naar artikel]
 44. Steven Van Gucht en Geert Molenberghs over de huidige coronasituatie: “Niet heel spectaculair, maar stilletjes dalend” (23/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De coronacijfers lijken gunstig te evolueren. Viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenbergh geven een woordje uitleg. Hoe komt dat nu juist?
  [naar artikel]
 45. Steven Van Gucht en Geert Molenberghs over de huidige coronasituatie: “Niet heel spectaculair, maar stilletjes dalend” (23/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De coronacijfers lijken gunstig te evolueren. Viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenbergh geven een woordje uitleg. Hoe komt dat nu juist?
  [naar artikel]
 46. Steven Van Gucht: “Coronacijfers stijgen weer, maar geen reden tot grote ongerustheid” (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag exact twee jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de pandemie afkondigde, maar die mijlpaal kan niet herdacht worden met het goede nieuws dat de coronacijfers in ons land verder dalen. Toch is er geen reden tot grote ongerustheid. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 47. Steven Van Gucht: “Coronacijfers stijgen weer, maar geen reden tot grote ongerustheid” (11/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vandaag exact twee jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de pandemie afkondigde, maar die mijlpaal kan niet herdacht worden met het goede nieuws dat de coronacijfers in ons land verder dalen. Toch is er geen reden tot grote ongerustheid. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de wekelijkse briefing van het Crisiscentrum.
  [naar artikel]
 48. Steven Van Gucht: "Wacht niet op het volgen van de maatregelen, elke dag telt" (28/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Nationaal Crisiscentrum gaf woensdagvoormiddag een update over de coronacijfers. Viroloog Steven Van Gucht riep op om de strengere Vlaamse maatregelen, die aanstaande vrijdag om 18 uur pas ingaan, nu al na te leven.
  [naar artikel]
 49. Van Gucht: ‘Cijfers zijn erg hoopvol’ (16/02/2021 - De Standaard)
  De coronacijfers, die nu al twaalf weken aan een stuk dalen, stemmen viroloog Steven Van Gucht ‘voorzichtig optimistisch.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy