De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vrouw van Mexicaanse drugsbaas El Chapo sluit deal met Amerikaanse justitie

De Morgen

09/06/2021 - 14:59

De vrouw van El Chapo, een van Mexico’s beruchtste drugsbazen, zal schuld bekennen aan het helpen van haar man bij het leiden van het Sinaloa-kartel. Emma Coronel Aispuro heeft een deal gesloten met de Amerikaanse justitie. Dit meldt The New York Times.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vrouw Mexicaanse drugsbaas ‘El Chapo’ gearresteerd in VS (24/02/2021 - De Morgen)
  Zo’n twee jaar na de veroordeling van de beruchte Mexicaanse drugsbaas Joaquin Guzman, beter bekend als ‘El Chapo’, is ook zijn vrouw gearresteerd. Emma Coronel Aispuro werd maandag aangehouden in de VS omdat ze Guzman zou hebben geholpen zijn drugskartel te leiden terwijl hij vastzat.
  [naar artikel]
 2. Getuige beschuldigt oud-president Mexico van aannemen smeergeld van El Chapo (15/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op het proces van de Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzman heeft een getuige aan de Amerikaanse autoriteiten gezegd dat de drugsbaas 100...
  [naar artikel]
 3. Getuige beschuldigt oud-president Mexico van aannemen smeergeld van El Chapo (16/01/2019 - De Morgen)
  Op het proces van de Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzman heeft een getuige aan de Amerikaanse autoriteiten gezegd dat de drugsbaas 100 miljoen dollar betaald heeft om de voormalige Mexicaanse president Enrique Peña Nieto om te kopen. Peña Nieto heeft altijd ontkend dat hij smeergeld heeft aangenomen van ‘El Chapo’.
  [naar artikel]
 4. Schietpartijen teisteren Mexicaanse stad Culiacán na arrestatie zoon van drugsbaas El Chapo (18/10/2019 - Knack)
  Donderdag zijn in de Mexicaanse stad Culiacán ernstige vuurgevechten uitgebroken tussen veiligheidsdiensten en misdadigers nadat Ovidio Guzmán, zoon van drugsbaas 'El Chapo' Guzmán, werd opgepakt.
  [naar artikel]
 5. Vrouw van veroordeelde drugsbaron ‘El Chapo’ wil modemerk met naam echtgenoot (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De vrouw van de in februari in de Verenigde Staten veroordeelde Mexicaanse drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman heeft modeontwerpers gevraagd om...
  [naar artikel]
 6. El Chapo: “Mijn enige verslaving zijn vrouwen” (10/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media is een video opgedoken van de Mexicaanse drugsbaas El Chapo. Hierop is te zien hoe Joaquin ‘El Chapo’ (de kleine) Guzmán...
  [naar artikel]
 7. Zoon van Mexicaanse drugsbaas 'El Chapo' weer vrij na ontvoering (22/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De zoon van drugsbaas Javier 'El Chapo' Guzman, Jesus Guzman, is vrijdagavond bevrijd nadat hij was ontvoerd. Dat heeft de familie Guzman zondag
  [naar artikel]
 8. Eindelijk een jury samengesteld die over lot van drugsbaas El Chapo zal beslissen (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De jury voor het proces tegen de voormalige Mexicaanse drugsbaas Joaquín 'El Chapo' Guzmán is eindelijk samengesteld. De openbare aanklager en de...
  [naar artikel]
 9. Amerikaanse justitie eist vier jaar cel voor vrouw van drugsbaron El Chapo (19/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft donderdag een gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen Emma Coronel Aispuro, de echtgenote van de Mexicaanse drugsbaron El Chapo. Ze pleitte schuldig aan deelname aan drugssmokkel van het machtige Sinaloakartel.
  [naar artikel]
 10. Mexicaanse stad wordt slagveld na (kortstondige) arrestatie zoon van drugsbaas El Chapo (18/10/2019 - Knack)
  Donderdag zijn in de Mexicaanse stad Culiacán ernstige vuurgevechten uitgebroken tussen veiligheidsdiensten en misdadigers nadat Ovidio Guzmán, zoon van drugsbaas 'El Chapo' Guzmán, klaarblijkelijk werd opgepakt. Kort nadien zou hij echter vrijgelaten zijn uit overmacht tegenover talloze handlangers van Guzmán die de stad belegerden.
  [naar artikel]
 11. Mexicaanse president onder vuur na vrijlating zoon El Chapo: “We willen geen oorlog” (19/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd...
  [naar artikel]
 12. Vrouw van drugsbaas El Chapo krijgt drie jaar cel (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vrouw van de Mexicaanse drugskartelbaas Joaquin Guzman, beter bekend als El Chapo, heeft in de Verenigde Staten drie jaar celstraf opgelegd gekregen. Aanklagers hadden vier jaar geëist.
  [naar artikel]
 13. Jury voor proces tegen drugsbaas El Chapo eindelijk samengesteld (07/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De jury voor het proces tegen de voormalige Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán is eindelijk samengesteld. De openbare aanklager en de verdediging hebben woensdag in de rechtbank in New York zeven vrouwen en vijf mannen als gezworenen gekozen. Dat meldden de Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 14. Schietpartijen teisteren Mexicaanse stad Culiacán na kortstondige arrestatie zoon van drugsbaas El Chapo (18/10/2019 - Knack)
  Donderdag zijn in de Mexicaanse stad Culiacán ernstige vuurgevechten uitgebroken tussen veiligheidsdiensten en misdadigers nadat Ovidio Guzmán, zoon van drugsbaas 'El Chapo' Guzmán, klaarblijkelijk werd opgepakt. Kort nadien zou hij echter vrijgelaten zijn uit overmacht tegenover talloze handlangers van Guzmán die de stad belegerden.
  [naar artikel]
 15. Vrouw van drugsbaas El Chapo krijgt drie jaar cel (01/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vrouw van de Mexicaanse drugskartelbaas Joaquin Guzman, beter bekend als El Chapo, heeft in de Verenigde Staten drie jaar celstraf opgelegd gekregen. Aanklagers hadden vier jaar geëist. Ze moet ook 1,5 miljoen dollar betalen.
  [naar artikel]
 16. Drugsbaron El Chapo over hele lijn schuldig bevonden door Amerikaanse jury (12/02/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse jury heeft de Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman (61) na een proces van elf weken schuldig bevonden. ‘s Werelds bekendste drugsbaas riskeert een levenslange gevangenisstraf.
  [naar artikel]
 17. Weg bijna vrij voor uitlevering 'El Chapo' aan VS (20/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een Mexicaanse rechter heeft het beroep van drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Guzman tegen diens uitlevering aan de Verenigde Staten afgewezen. De
  [naar artikel]
 18. VS eisen 12,7 miljard dollar van Mexicaanse drugsbaron 'El Chapo' (06/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten eisen 12,7 miljard dollar (11,3 miljard euro) van drugsbaas Joaquín 'El Chapo' Guzmán Loera. Dat is volgens de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 19. Jury voor proces tegen drugsbaas El Chapo eindelijk samengesteld (07/11/2018 - Metro)
  De jury voor het proces tegen de voormalige Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán is eindelijk samengesteld. De openbare aanklager en de verdediging hebben vandaag in de rechtbank in New York zeven vrouwen en vijf mannen als gezworenen gekozen. Dat meldden de Amerikaanse media. Vier vrouwen en twee mannen zitten op de reservebank. Uit veiligheidsoverwegingen zullen de juryleden anoniem over het lot van Guzmán beslissen. Tientallen potentiële juryleden werden sinds maandag in de rechtbank in de New Yorkse wijk Brooklyn ondervraagd. Komende dinsdag zal het proces met de openingspleidooien beginnen. De Amerikaanse Justitie beschuldigt El Chapo onder andere van drugshandel, witwasprakrijken en het aanvoeren van een criminele organisatie, het Mexicaanse drugskartel Sinaloa. Hij zou tonnen cocaïne en heroïne de VS hebben binnengesmokkeld en daarmee miljarden hebben verdiend. Bovendien zou de 61-jarige gangster verantwoordelijk zijn voor een 3.000-tal moorden. Guzmán, ooit de machtigste drugshandelaar ter wereld, zit sinds zijn uitlevering aan de Verenigde Staten in januari 2017 in een streng beveiligde gevangenis in New York, nadat hij eerder al twee keer was ontsnapt. Hij riskeert levenslang. De doodstraf is na een akkoord tussen Mexico en de VS uitgesloten. Het proces zal volgens rechter Brian Cogan enkele maanden duren. bron: Belga Het bericht Jury voor proces tegen drugsbaas El Chapo eindelijk samengesteld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Ontvoerden criminelen zoon El Chapo? (06/04/2019 - De Morgen)
  Maandag ontvoerden gewapende overvallers een zevental mensen uit een chic restaurant in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta. Onder hen mogelijk ook een zoon van drugsbaas El Chapo.
  [naar artikel]
 21. Het proces tegen El Chapo: een inkijkje in een excentriek en gewelddadig leven (02/02/2019 - De Morgen)
  Het proces tegen de Mexicaanse drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman is afgerond. Het bewijs is overweldigend, maar zijn advocaat spreekt van een grote samenzwering.
  [naar artikel]
 22. Zoon van drugsbaas 'El Chapo' opgepakt in Mexico, doden bij gevechten (06/01/2023 - VRT NWS)
  Bij een militaire operatie in het noordwesten van Mexico is een van de zonen van de vroegere Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman, beter gekend als 'El Chapo', gearresteerd. Daarna zijn zware gevechten uitgebroken.
  [naar artikel]
 23. Mexicaanse president en voorganger ontkennen omkoping door kartel van El Chapo (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn voorganger Felipe Calderón hebben dinsdag moeten ontkennen dat ze omgekocht zijn door het machtige Sinaloa-kartel. Een van de advocaten van Joaquín Guzmán of ‘El Chapo’ had hen bij de start van het proces tegen de drugsbaas in New York daarvan beschuldigd.
  [naar artikel]
 24. Mexicaanse stad lijkt wel oorlogsfront na arrestatie zoon van drugsbaas ‘El Chapo’ (06/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Mexicaanse stad Culiacan in de deelstaat Sinaloa staat in brand, en dat kan je haast letterlijk nemen. Op verschillende plekken werd brand gesticht en ontstonden er rellen. Aanleiding voor de onlusten was de arrestatie van Ovidio Guzman, een van de zonen van de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas Joaquin Guzman, beter bekend als ‘El Chapo’. Op beelden zijn brandende wagens en vrachtwagens, donkere rookpluimen en verlaten straten te zien.
  [naar artikel]
 25. Hevige gevechten, brandende auto’s en schietpartijen bij oppakken zoon van drugsbaas ‘El Chapo’ (05/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Bij een militaire operatie in het noordwesten van Mexico is een van de zonen van de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas Joaquin Guzman, beter bekend als ‘El Chapo’, gearresteerd. Ovidio Guzman werd gevangengenomen in de deelstaat Sinaloa, zo melden Mexicaanse media donderdag. Na zijn arrestatie braken er grote gevechten uit in de stad.
  [naar artikel]
 26. Vrouw van El Chapo bereid schuldig te pleiten (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vrouw van de Mexicaanse drugsbaron El Chapo, Emma Coronel, gaat schuldig pleiten. De 31-jarige oud-schoonheidskoningin werd in februari in Washington opgepakt en wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn in het kartel dat El Chapo leidde.
  [naar artikel]
 27. Jury komt maar niet tot een oordeel: lonkt vrijspraak voor drugsbaron El Chapo? (11/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De jury in het proces tegen de Mexicaanse drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman (61) is tegen alle verwachtingen in nog altijd niet tot een oordeel...
  [naar artikel]
 28. Huis van drugsbaas ‘El Chapo’ verloot door Mexicaanse regering (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse regering heeft woensdag het huis verloot van waaruit drugsbaron Joaquin Guzman, beter bekend als ‘El Chapo’, in 2014 op spectaculaire wijze wist te vluchten voor de autoriteiten. Wie er met de ‘jackpot’ vandoor is gegaan, is door de autoriteiten niet bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 29. Hevige gevechten, brandende auto’s en schietpartijen nadat zoon van drugsbaas ‘El Chapo’ opgepakt wordt in Mexico (05/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een militaire operatie in het noordwesten van Mexico is een van de zonen van de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas Joaquin Guzman, beter bekend als ‘El Chapo’, gearresteerd. Ovidio Guzman werd gevangengenomen in de stad Culiacan in de deelstaat Sinaloa, zo melden Mexicaanse media donderdag. Na zijn arrestatie braken er grote gevechten uit in de stad.
  [naar artikel]
 30. Bodycam van militair onthult geheime tunnel van El Chapo onder badkuip (22/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In New York is nu al enkele weken het proces tegen de Mexicaanse drugsbaron El Chapo bezig. Bij dat proces heeft de Amerikaanse overheid bodycambeelden vrijgegeven van een inval in een schuilplaats van El Chapo in 2014, toen kon hij nipt aan de Mexicaanse mariniers ontsnappen met een geheime tunnel. Op de beelden is duidelijk te zien hoe hij zijn tunnel wist te verbergen.
  [naar artikel]
 31. Vrouw van drugsbaron El Chapo vrijgelaten in VS (13/09/2023 - VRT NWS)
  Emma Coronel, de vrouw van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquín "El Chapo" Guzmán, is vrijgelaten uit een Amerikaanse gevangenis, meldt de BBC. Ze zat een gevangenisstraf van drie jaar uit voor drugssmokkel en witwassen, maar is vervroegd vrijgekomen.
  [naar artikel]
 32. ‘El Chapo van Azië’ mag worden uitgeleverd aan Australië, beslist Nederlandse rechter (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Aziatische drugsbaas Tse Chi Lop mag worden uitgeleverd aan Australië. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank vrijdagmiddag bepaald. Tse wordt gezien als een van de grootste drugshandelaren ter wereld en zou machtiger en rijker zijn dan de Mexicaanse ‘El Chapo’. Tse hangt in Australië mogelijk een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.
  [naar artikel]
 33. "El Chapo betaalde 100 miljoen dollar omkoopgeld aan Mexicaanse president" (16/01/2019 - VRT NWS)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán, beter bekend als "El Chapo", zou de voormalige Mexicaanse president Enrique Peña Nieto voor 100 miljoen dollar omgekocht hebben. Dat verklaart een getuige op het proces tegen "El Chapo" in New York City.
  [naar artikel]
 34. Zoon van drugsbaas 'El Chapo' opgepakt in Mexico, bendeleden steken als reactie bussen en vrachtwagens in brand (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een militaire operatie in het noordwesten van Mexico is een van de zonen van de vroegere Mexicaanse drugskartelbaas ‘El Chapo’ gearresteerd. Ovidio Guzman liep tegen de lamp in de stad Culiacan, in de deelstaat Sinaloa. Vermoedelijke bendeleden staken als reactie bussen en vrachtwagens in brand.
  [naar artikel]
 35. Vrouw van Mexicaanse drugsbaron El Chapo na twee jaar vervroegd vrijgelaten (13/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Emma Coronel Aispuro, de vrouw van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán Loera, is vandaag vervroegd vrijgelaten na een gevangenisstraf van twee jaar. Dat meldt de Britse publieke omroep ‘BBC’.
  [naar artikel]
 36. Vrouw van El Chapo bereid schuldig te pleiten (09/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vrouw van de Mexicaanse drugsbaron El Chapo, Emma Coronel, gaat schuldig pleiten.
  [naar artikel]
 37. Uitlevering 'El Chapo' nog niet voor meteen (10/04/2019 - De Morgen)
  Mexico heeft de procedure opgestart om drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Guzmán uit te leveren aan de VS. De drugsbaron werd vrijdag opgepakt na een vlucht van zes maanden.
  [naar artikel]
 38. El Chapo krijgt 'amper' 2 uur per week sekstijd met zijn vrouw en wordt knettergek (31/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De veroordeelde drugskoning Joaquin 'El Chapo' Guzman wordt psychologisch gemarteld in de Mexicaanse zwaarbeveiligde gevangenis waar hij
  [naar artikel]
 39. Echtgenote drugsbaron El Chapo gearresteerd in de buurt van Washington (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vrouw van de beroemde Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman is maandag gearresteerd op de luchthaven Dulles International Airport in de staat Virginia, in de buurt van Washington D.C. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugsnetwerk, aldus de Amerikaanse autoriteiten.
  [naar artikel]
 40. Amerikaanse jury oordeelt ‘El Chapo’ schuldig (12/02/2019 - Metro)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman aka “El Chapo” is in New York door een Amerikaanse jury na een beraadslaging van zes dagen schuldig bevonden aan alle tien aanklachten. De hoofdaanklacht was het leiden van een criminele organisatie die tienduizenden kilo drugs de Verenigde Staten heeft binnengesmokkeld. Het proces nam drie maanden in beslag. De jury bevond Guzman ook schuldig aan moordcomplotten en witwaspraktijken. Mogelijk wordt de 61-jarige El Chapo, emblematische figuur van de Mexicaanse drugskartels, veroordeeld tot levenslang. De bepaling van de strafmaat is voorlopig op 25 juni voorzien. In januari 2017 werd hij na twee spectaculaire ontsnappingen in Mexico uitgeleverd aan de VS. Hij legde geen verklaringen af tijdens het proces. Bron: Belga   Het bericht Amerikaanse jury oordeelt ‘El Chapo’ schuldig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Echtgenote drugsbaron El Chapo gearresteerd op luchthaven nabij Washington (23/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vrouw van de beroemde Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman is maandag gearresteerd op de luchthaven Dulles International Airport in de staat Virginia, in de buurt van Washington D.C. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugsnetwerk, aldus de Amerikaanse autoriteiten.
  [naar artikel]
 42. Mexicaanse president ontkent omkoping door Sinaloa-kartel (14/11/2018 - De Morgen)
  De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en zijn voorganger Felipe Calderón hebben vandaag ontkend dat ze omgekocht zijn door het machtige Sinaloa-kartel. Een van de advocaten van drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, had de oud-presidenten bij de start van diens proces in New York daarvan beschuldigd.
  [naar artikel]
 43. Mexicaanse agent die zoon El Chapo arresteerde, doorzeefd met 150 kogels op klaarlichte dag (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse agent Eduardo die vorige maand betrokken was bij de arrestatie van de zoon van drugsbaron ‘El Chapo’, is woensdag geliquideerd. De...
  [naar artikel]
 44. Mexicaanse drugsbaron El Chapo hoort vandaag duur celstraf (17/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, bekend als El Chapo, krijgt vandaag in New York te horen hoe lang hij de cel in moet. De aanklagers...
  [naar artikel]
 45. Vuurgevecht in Mexico: politie laat zoon van drugsbaron El Chapo noodgedwongen gaan (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse autoriteiten maakten eerder bekend dat de politie Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, had...
  [naar artikel]
 46. Mexicaanse overheid geeft huis El Chapo weg in loterij (06/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Mexicaanse overheid geeft het huis van waaruit de beruchte drugbaron Joaquin Guzman, alias El Chapo, in 2014 wegvluchtte, weg in een loterij. Het optrekje in Culiacan, in het noordoosten van Mexico, zou 3,6 miljoen pesos (150.000 euro) waard zijn, zo blijkt uit informatie van de nationale loterij. De trekking vindt plaats op 15 september. El Chapo zit in de gevangenis in de VS, waar hij in 2019 levenslang kreeg.
  [naar artikel]
 47. Amerikaanse jury oordeelt 'El Chapo' schuldig (12/02/2019 - Knack)
  De Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman aka "El Chapo" is in New York door een Amerikaanse jury na een beraadslaging van zes dagen schuldig bevonden aan alle tien aanklachten.
  [naar artikel]
 48. El Chapo is van troon gestoten als machtigste drugsbaas (19/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 63-jarige Joaquín Archivaldo Guzmán Loera (63), beter bekend als 'El Chapo', is niet langer ’s werelds meest gevaarlijke en machtigste...
  [naar artikel]
 49. Drugsbaas ontsnapt via tunnel uit zwaarbewaakte gevangenis (12/04/2019 - De Morgen)
  Een van de machtigste drugsbazen ter wereld is via een tunnel ontsnapt uit zijn cel in een Mexicaanse gevangenis. Het is al de tweede ontsnapping voor Joaquin 'El Chapo' Guzmán.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy