Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:04 uur

SERV wil meer ambitie om voertuigenpark te vergroenen

Knack

10/06/2021 - 09:34

De SERV, de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, vraagt de Vlaamse regering om scherpere ambities om het voertuigenpark te vergroenen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. SERV wil scherpere ambities van Vlaanderen om voertuigenpark te vergroenen: “Streefdoel is erg laag” (10/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De SERV, de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, vraagt de Vlaamse regering om scherpere ambities om het voertuigenpark te vergroenen. “Anders stelt Vlaanderen zich doelen die gevoelig lager liggen dan lopende evoluties op de markt en in het federaal en Europees beleid. Dat zou een gemiste kans zijn”, zegt SERV-voorzitter Ann Vermorgen donderdag.
  [naar artikel]
 2. Een Boeing inschrijven kost meer dan de BIV van een VW Golf: moest de mobiliteit niet groener? (19/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het is goedkoper om in Vlaanderen een tweedehands vliegtuig in te schrijven dan om een auto te registreren. De belasting op inverkeerstelling (BIV) voor vliegtuigen ouder dan tien jaar bedraagt amper 61,5 euro. En dat terwijl de BIV voor oudere auto’s werd verhoogd om het voertuigenpark te vergroenen.
  [naar artikel]
 3. "Vlaamse visietekst voor groener transport mist ambitie" (10/06/2021 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering is te weinig ambitieus in haar doelstellingen om het transport op de weg te vergroenen. Dat zegt de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, het adviesorgaan waarin werkgevers en werknemers zetelen. Vooral het concrete streefdoel voor het aantal elektrische auto's ligt volgens de Raad veel te laag. De SERV reageert op een ontwerp-tekst van de Vlaamse regering.
  [naar artikel]
 4. Transportbedrijven betalen vanaf 2020 meer belastingen (13/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het kabinet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt bevestigt dat transportbedrijven vanaf 2020 belastingen zullen moeten betalen op de meerwaarde die ze boeken bij de verkoop van hun bedrijfsvoertuigen. De beslissing kadert in de hervorming van de vennootschapsbelasting, luidt het, en geeft de betrokken bedrijven de kans om hun voertuigenpark nog snel voor 2020 te vergroenen.
  [naar artikel]
 5. De Lijn heeft 3,2 miljard euro nodig om bussen te vergroenen (14/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Lijn heeft 3,2 miljard euro nodig om de volgende jaren alle bussen te vergroenen. In de huidige situatie zal de ambitie om tegen 2025 in de centrumsteden volledig emissieloos te rijden niet gehaald worden. Ann Schoubs is honderd dagen aan de slag als directeur-generaal en blikt vooruit.
  [naar artikel]
 6. VN: “Beter trein stimuleren dan bedrijfswagens vergroenen” (30/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Op de meeste plaatsen loont het meer de moeite om het openbaar vervoer financieel aantrekkelijk te maken dan om bedrijfswagens te vergroenen.” Dat zegt Joyce Msuya, hoofd van het klimaatagentschap van de VN, op bezoek in Brussel.
  [naar artikel]
 7. SERV: 'Helft zelfstandigen ziet werk niet meer zitten' (12/12/2016 - Knack)
  De helft van de 347.000 Vlaamse ondernemers heeft geen werkbaar werk, zo blijkt uit een grote studie van de SERV waarover Het Laatste Nieuws maandag bericht.
  [naar artikel]
 8. Klimaatagentschap VN: ‘Beter trein stimuleren dan bedrijfswagens vergroenen’ (30/01/2019 - De Standaard)
  ‘Op de meeste plaatsen loont het meer de moeite om het openbaar vervoer financieel aantrekkelijk te maken, dan om bedrijfswagens te vergroenen.’ Dat zegt Joyce Msuya, hoofd van het klimaatagentschap van de VN, op bezoek in Brussel.
  [naar artikel]
 9. Port of Antwerp leidt consortium om Europese havens te vergroenen (06/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Port of Antwerp leidt consortium om Europese havens te vergroenen De Antwerpse haven staat aan het hoofd van een internationaal consortium dat de Europese havens wil vergroenen. Dat meldt Port of Antwerp donderdag. Het ‘PIONEERS’-project krijgt een Europese subsidie van 25 miljoen euro om oplossingen tegen broeikasgasemissies uit te werken. PIONEERS bestaat uit 46 partners met onder meer havenbedrijven, terminalexploitanten, transporteurs en overheidsinstellingen. De groep […] Lees dit artikel: Port of Antwerp leidt consortium om Europese havens te vergroenen
  [naar artikel]
 10. Oliegigant Shell wil vergroenen. Maar hoe? (11/02/2021 - De Morgen)
  Shell zal in 2050 zelf geen broeikasgassen meer uitstoten. Het concern gaat vergroenen. Maar hoe? Beleggers raken bezorgd en roeren zich. Vandaag komt het antwoord vanuit de top van het bedrijf: het wordt toch vergroening.
  [naar artikel]
 11. “Maak openbaar vervoer aantrekkelijker in plaats van bedrijfswagens te vergroenen” (30/01/2019 - De Morgen)
  “Op de meeste plaatsen loont het meer de moeite om het openbaar vervoer financieel aantrekkelijk te maken dan om bedrijfswagens te vergroenen.” Dat zegt Joyce Msuya, hoofd van het klimaatagentschap van de VN, op bezoek in Brussel.
  [naar artikel]
 12. Open Vld wil (bedrijfs)wagenpark vergroenen (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kamerlid Egbert Lachaert (Open Vld) wil het bedrijfswagenpark in ons land sterk vergroenen. Hij dient een wetsvoorstel in om het fiscale en...
  [naar artikel]
 13. VN: “Beter openbaar vervoer stimuleren dan bedrijfswagens vergroenen” (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Op de meeste plaatsen loont het meer de moeite om het openbaar vervoer financieel aantrekkelijk te maken dan om bedrijfswagens te vergroenen." Dat...
  [naar artikel]
 14. “De Vlaamse regering moet meer investeren” (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De SERV, de koepel van Vlaamse sociale partners, dringt bij de Vlaamse regering aan op een extra impuls aan overheidsinvesteringen. “Vlaanderen doet het op dat vlak in internationale vergelijkingen eerder bescheiden. Bovendien kunnen overheidsinvesteringen de groei en werkgelegenheid stimuleren”, zegt SERV-voorzitter Ann Vermorgen.
  [naar artikel]
 15. SERV erkent foute berekening in advies over kinderbijslag (02/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) heeft een rekenfout gemaakt in haar advies over de hervorming van de kinderbijslag. Het
  [naar artikel]
 16. Brussel moet verder vergroenen: "Water moet makkelijk in de bodem kunnen sijpelen"  (17/02/2021 - VRT NWS)
  Het Brussels Gewest moet vergroenen en daarom plant Brussel Mobiliteit binnenkort onder meer 1.150 bomen bij, bovenop de 35.000 bomen die al langs de Brusselse gewestwegen staan. Ook op rotondes en bermen zal er meer groen komen, om ervoor te zorgen dat het water makkelijker de grond in kan sijpelen.
  [naar artikel]
 17. Sociale partners dringen aan: “Vlaamse regering, investeer meer” (18/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De SERV, de koepel van Vlaamse sociale partners, dringt bij de Vlaamse regering aan op een extra impuls aan overheidsinvesteringen. “Vlaanderen doet het op dat vlak in internationale vergelijkingen eerder bescheiden. Bovendien kunnen overheidsinvesteringen de groei en werkgelegenheid stimuleren”, zegt SERV-voorzitter Ann Vermorgen.
  [naar artikel]
 18. SERV-rapport over coronapreventie in België: 'Zonder zicht vaar je blind' (05/04/2021 - Knack)
  Lockdowns snoeren het coronavirus in, maar slopen de economie en maatschappij. Preventie is veel doelmatiger en goedkoper. Maar de Belgische coronapreventie breekt nog te weinig potten, aldus een rapport van de SERV.
  [naar artikel]
 19. Open VLD wil bedrijfswagenpark sterk vergroenen (28/01/2019 - Knack)
  Kamerlid Egbert Lachaert (Open VLD) wil het bedrijfswagenpark in ons land sterk vergroenen. Hij dient een wetsvoorstel in om het fiscale en parafiscale voordeel tussen 2023 en 2028 geleidelijk te laten uitdoven voor vervuilende wagens.
  [naar artikel]
 20. Voor het eerst meer dan 10.000 elektrische voertuigen in België (15/09/2017 - De Tijd)
  16:33 Het aantal ligt een derde hoger dan een jaar geleden, maar het blijft slechts een fractie uitmaken van het hele voertuigenpark.
  [naar artikel]
 21. Bourgeois countert kritiek op Vlaams investeringsbeleid (09/07/2018 - Knack)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois is het helemaal niet eens met de kritiek van de SERV op het investeringsbeleid van de Vlaamse regering. 'De SERV slaat de bal mis', zegt hij.
  [naar artikel]
 22. Spaans reddingspakket moet auto-industrie reanimeren én vergroenen (16/06/2020 - Express)
  Maandag gaf de Spaanse premier Pedro Sanchez meer details vrij over het stimuluspakket om de Spaanse auto-industrie erbovenop te helpen... The post Spaans reddingspakket moet auto-industrie reanimeren én vergroenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe registratierechten maken huis duurder voor 1 op de 20 Vlamingen (29/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse sociale partners, verzameld in de SERV, zijn tevreden over de geplande hervorming van de registratierechten. Het nieuwe systeem is “rechtvaardiger” en maakt het voor mensen met een bescheiden inkomen “haalbaarder om een huis te kopen”. Maar de SERV vreest wel dat een beperkte groep van circa 5,5 procent kopers meer zal moeten betalen bij de aankoop van een huis of appartement. Voor die “beperkte groep verliezers” vragen de sociale partners een meer geleidelijke afbouw van de geplande belastingvrijstelling.
  [naar artikel]
 24. Maar 1 op 3 laaggeschoolde allochtone vrouwen werkt (28/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSEL Allochtone meisjes doen het in Vlaanderen op het vlak van onderwijs en werk minder goed dan in andere Europese landen. In een lijvig rapport trekt de Sociaal Economische Raad voor Vlaanderen (SERV) dan ook aan de alarmbel: laaggeschoolde meisjes met een migratieachtergrond moeten beter begeleid worden in hun studiekeuze en makkelijker worden ingepast in de arbeidsmarkt. “Meer leerkrachten van allochtone origine zou een deel van de oplossing kunnen zijn”, aldus de SERV.
  [naar artikel]
 25. Tweede coronagolf duwt Vlaams begrotingstekort nog dieper in het rood (27/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij ongewijzigd beleid zal het Vlaamse begrotingstekort in 2021 verder oplopen naar 4,1 miljard euro. Dat blijkt uit berekeningen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Dat is 1,6 miljard euro meer dan de Vlaamse regering heeft geraamd bij opmaak van deze begroting. De slechtere cijfers zijn deels het gevolg van de maatregelen voor de tweede coronagolf. De SERV pleit ervoor om snel in te zetten op relancebeleid.
  [naar artikel]
 26. Leerlingen PIBO vergroenen de speelplaats van Campus Sint-Jan (07/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De vlijtige leerlingen van IBO hebben donderdag 6 mei de handen uit de mouwen gestoken in Campus Sint-Jan in Tongeren, om de speelplaats van de kleuters te vergroenen.
  [naar artikel]
 27. Voor het eerst meer dan 10.000 elektrische voertuigen op Belgische wegen (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Belgische voertuigenpark telde op 1 augustus 10.428 elektrische voertuigen, een derde meer dan op hetzelfde moment vorig jaar. Dat blijkt
  [naar artikel]
 28. Nieuwe registratierechten maken huis duurder voor vijf procent van de Vlamingen (29/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse sociale partners, verzameld in de SERV, zijn tevreden over de geplande hervorming van de registratierechten. Het nieuwe systeem is “rechtvaardiger” en maakt het voor mensen met een bescheiden inkomen “haalbaarder om een huis te kopen”. Maar de SERV vreest wel dat een beperkte groep van circa 5,5 procent kopers meer zal moeten betalen bij de aankoop van een huis of appartement. Voor die “beperkte groep verliezers” vragen de sociale partners een meer geleidelijke afbouw van de geplande belastingvrijstelling.
  [naar artikel]
 29. 3.455 academici drukken politiek met neus op feiten: “Toon meer ambitie in klimaatbeleid” (31/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De regeringen in ons land moeten dringend meer ambitie tonen in hun klimaatbeleid. Dat zeggen meer dan 3.400 academici, onder wie de rectoren van...
  [naar artikel]
 30. SERV: "Aangepast Vlaams integratiebeleid creëert extra drempels voor nieuwkomers” (03/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De aanpassingen die de Vlaamse regering aan het integratie- en inburgeringsbeleid aanbracht, werpen extra drempels op voor nieuwkomers, een groep van mensen die al moeilijk zijn weg vindt op de arbeidsmarkt. Dat besluit de Commissie Diversiteit van de SERV in haar advies over het voorontwerp van decreet.
  [naar artikel]
 31. 3.455 academici drukken politiek met neus op feiten: “Toon meer ambitie in klimaatbeleid” (31/01/2019 - De Morgen)
  De regeringen in ons land moeten dringend meer ambitie tonen in hun klimaatbeleid. Dat zeggen meer dan 3.400 academici, onder wie de rectoren van de vijf Vlaamse universiteiten, in een open brief. “We staan mijlenver van de doelstellingen.”
  [naar artikel]
 32. Waar is ventilatie in de strijd tegen coronavirus? Vakbonden en werkgevers vragen actie (22/10/2020 - VRT NWS)
  Handen wassen, afstand houden, mondmaskers: het zijn maatregelen die keer op keer herhaald worden om het aantal coronabesmettingen te beperken. Ventilatie hoort ook thuis in dat rijtje en moet meer aandacht krijgen, vindt de sociaal-economische raad van Vlaanderen (SERV). Nu de temperaturen dalen en ramen gesloten worden, daalt op vele plekken de kwaliteit van de binnenlucht. Als er dan ook nog eens veel mensen samenzitten, wordt de kans op besmetting groter. De SERV roept op om nu actie te ondernemen.
  [naar artikel]
 33. Vlaamse schuld schuift op richting limiet (10/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse administratie waarschuwde vlak na de parlementsverkiezingen van 26 mei al dat de nieuwe regering op zoek moet naar 600 miljoen euro om de begroting in evenwicht te houden. De Serv, het overleg­orgaan van de Vlaamse werkgevers en vakbonden, doet er nu nog een schep bovenop en wijst op de gevolgen voor de Vlaamse schuld bij ongewijzigd beleid. Dat schrijft De Standaard. Ook De Tijd bericht over de waarschuwing van de Serv.
  [naar artikel]
 34. Vlaamse schuld schuift op richting limiet (10/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse administratie waarschuwde vlak na de parlementsverkiezingen van 26 mei al dat de nieuwe regering op zoek moet naar 600 miljoen euro om de begroting in evenwicht te houden. De Serv, het overleg­orgaan van de Vlaamse werkgevers en vakbonden, doet er nu nog een schep bovenop en wijst op de gevolgen voor de Vlaamse schuld bij ongewijzigd beleid. Dat schrijft De Standaard. Ook De Tijd bericht over de waarschuwing van de Serv.
  [naar artikel]
 35. Het is nog te vroeg voor de tuin, maar met deze planten kan je je vensterbank al vergroenen (20/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het lijkt wel lente en de tuin begint te lonken. Maar het is nog vroeg op het jaar en de bodem is nog erg nat voor het echte tuinwerk. Om je vensterbank ter vergroenen is het echter nooit te vroeg.
  [naar artikel]
 36. Corona duwt Vlaamse begroting nog jaren in het rood (09/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  De schok van de coronacrisis zal ook budgettair nog jaren nazinderen in de Vlaamse begroting. Volgens de Vlaamse sociale partners, verzameld in de SERV, zal de Vlaamse begroting dit jaar voor bijna 7 miljard euro in het rood gaan en zal de coronacrisis bij ongewijzigd beleid ook in 2024, aan het einde van de legislatuur, nog een bijkomend tekort van 1 tot 2 miljard veroorzaken, afhankelijk van het verloop van de relance. Voor een snelle heropstart van de Vlaamse economie zijn er volgens de SERV dringend meer overheidsinvesteringen in infrastructuur nodig.
  [naar artikel]
 37. Wat met de bedrijfswagens: vergroenen of verminderen? (28/01/2019 - VRT NWS)
  Hoe kunnen we bedrijfswagens verzoenen met het indijken van  vervuilende uitstoot en het verminderen van de files? Kan dat door het vergroenen van de wagens of moeten we het aantal wagens gewoon verminderen? Egbert Lachaert, Kamerlid van Open VLD pleit in "De wereld vandaag op Radio 1" voor de eerste optie, Joris Vandenbroucke, SP.A-fractieleider in het Vlaams Parlement, voor de tweede.
  [naar artikel]
 38. Ruim 3.400 academici drukken politici met neus op feiten: “Dringend meer ambitie in klimaatbeleid nodig” (31/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De regeringen in ons land moeten dringend meer ambitie tonen in hun klimaatbeleid. Dat zeggen 3.455 academici, onder wie de rectoren van de vijf...
  [naar artikel]
 39. KAART. Zoveel auto's rijden er rond in uw gemeente (22/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgische voertuigenpark is de voorbije tien jaar enorm aangegroeid. Zo reden er in 2006 'slechts' 6.251.428 voertuigen rond op de Belgische wegen. Vandaag zijn dat er meer dan een miljoen meer: 7.301.766. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Het gaat dan over alle voertuigen, dus niet alleen personenwagens maar ook vrachtwagens, motorfietsen, enzovoort.
  [naar artikel]
 40. Lokale besturen krijgen 300 miljoen euro om te vergroenen: tegen 2030 één boom en een halve meter haag extra per Vlaming (09/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  300 miljoen euro trekt de Vlaamse regering uit om de steden en gemeenten een flink eind op weg te helpen met hun klimaatambities. En om in één beweging ook de Vlaamse doelstellingen voor 2030 na te streven. “De ambitie is er bij de gemeenten”, zegt Vlaams minister Bart Somers (Open VLD). “Wij willen ze nu nog een extra zetje geven.”
  [naar artikel]
 41. Aankoop woning dreigt duurder te worden voor 5,5 procent van kopers (29/01/2018 - Metro)
  De Vlaamse sociale partners, verzameld in de SERV, zijn tevreden over de geplande hervorming van de registratierechten. Het nieuwe systeem is “rechtvaardiger” en maakt het voor mensen met een bescheiden inkomen “haalbaarder om een huis te kopen”. Maar de SERV vreest wel dat een beperkte groep van circa 5,5 procent kopers meer zal moeten betalen bij de aankoop van een huis of appartement. Voor die “beperkte groep verliezers” vragen de sociale partners een meer geleidelijke afbouw van de geplande belastingvrijstelling. Even terugspoelen naar december 2017. De Vlaamse regering bereikte toen een akkoord over de hervorming van de registratierechten die men moet betalen bij de aankoop van een woning. Het standaardtarief gaat daarbij van 10 naar 7 procent en voor bescheiden woningen met een aankoopprijs tot 200.000 euro is er een vrijstelling op de eerste schijf van 80.000 euro. Die vrijstelling komt overeen met een korting van 5.600 euro. Volgens minister van Financiën Bart Tommelein moet de hervorming meer gezinnen in staat stellen een eigen woning of appartement te kopen. De Vlaamse sociale partners juichen de hervorming toe, zo blijkt uit een SERV-advies. “De heffing wordt eerlijker en rechtvaardiger”, zegt SERV-voorzitter Hans Maertens. Volgens de SERV wordt het voor mensen met een bescheiden inkomen ook haalbaarder om een huis te kopen. Maar voor een beperkte groep van kopers – de SERV spreekt van 5,5 procent – dreigt de aankoop van een woning wel duurder te worden. Dat heeft volgens de SERV vooral te maken met de drempel voor de belastingvrijstelling die nogal radicaal op 200.000 euro is gelegd. “Door de belastingvrijstelling abrupt te schrappen op 200 000 euro, dreigt een beperkte groep kopers meer belastingen te moeten betalen”, luidt het. Daarom dringt de SERV aan op een overgangsregeling, meer bepaald door de vrijstelling van 80.000 euro geleidelijk af te bouwen voor woningen rond de grens van 200.000 euro. “Dit heeft als voordeel dat de prijs van deze huizen en appartementen niet kunstmatig laag wordt gehouden. Ook de verleiding om een deel onder tafel te betalen is op die manier kleiner”. De SERV pleit er verder voor de impact van de hervorming op de Vlaamse immobiliënmarkt zo beperkt mogelijk te houden. “Vlamingen mogen de aankoop van een onroerend goed in 2018 niet uitstellen omwille van de nieuwe verkoopbelasting. Dat is niet bevorderlijk voor de markt en zou voor minder Vlaamse ontvangsten in 2018 zorgen”. bron: Belga
  [naar artikel]
 42. Sociale partners scherp voor plannen met secundair onderwijs (27/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  De SERV, het adviesorgaan van de Vlaamse sociale partners, heeft kritiek op belangrijke onderdelen van de plannen die de Vlaamse regering heeft om het secundair onderwijs te hervormen. Zo vindt de SERV dat de vrijblijvendheid voor scholen en schoolbesturen om in de modernisering mee te gaan het “verre van zeker” maakt dat er een daadwerkelijke opwaardering van het technisch- en beroepsonderwijs komt.
  [naar artikel]
 43. Adviesorganen dringen aan op meer wetenschap en techniek in eindtermen (29/08/2020 - De Tijd)
  06:00 De vraag van CEO's om meer aandacht te hebben voor STEM in de nieuwe eindtermen, is niet in dovemansoren gevallen. Dat blijkt uit een advies van de adviesraden SERV en VLOR.
  [naar artikel]
 44. Voor het eerst meer dan 10.000 elektrische voertuigen op Belgische wegen (15/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgische voertuigenpark telde op 1 augustus 10.428 elektrische voertuigen, een derde meer dan op hetzelfde moment vorig jaar. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Het aantal dieselwagens nam voor het derde jaar op rij af.
  [naar artikel]
 45. Voor het eerst meer dan 10.000 elektrische voertuigen op Belgische wegen (15/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het Belgische voertuigenpark telde op 1 augustus 10.428 elektrische voertuigen, een derde meer dan op hetzelfde moment vorig jaar. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Het aantal dieselwagens nam voor het derde jaar op rij af.
  [naar artikel]
 46. Sociaal-Economische Raad roept op: “Geef bedrijven en burgers perspectief over versoepelingen in coronacrisis” (20/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ook de SERV, de Sociaal-Economische Raad die Vlaamse werkgevers en vakbonden verenigt, roert zich in het debat rond de coronacrisis. Bij de VRT roept de raad het Overlegcomité op om bedrijven en mensen weer perspectief te geven. De SERV vraagt ook duidelijke ‘roadmaps’ die aangeven wat er wanneer weer zal kunnen.
  [naar artikel]
 47. De Lijn slaat handen in elkaar met Fluvius om busvloot te vergroenen (26/11/2020 - Express)
  Vervoermaatschappij De Lijn en netbedrijf Fluvius hebben een samenwerking op poten gezet voor de realisatie van oplaadinfrastructuur voor elektrische bussen... The post De Lijn slaat handen in elkaar met Fluvius om busvloot te vergroenen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Klimaatprotest aan Europees Parlement vraagt meer Belgische ambitie (06/10/2018 - Knack)
  Op het plein voor de toegang tot het Europees Parlement (EP) hebben zaterdag honderden mensen gedemonstreerd om meer moed en ambitie te eisen van België inzake het klimaatbeleid. Het publiek liet zich luid horen om de doelstelling van 1,5 graden opwarming van de aarde niet te overschrijden.
  [naar artikel]
 49. Klimaatprotest vraagt meer Belgische ambitie: "Klimaat moet in middelpunt staan van élke beslissing" (06/10/2018 - VRT NWS)
  Op het plein voor de toegang tot het Europees Parlement (EP) hebben honderden mensen gedemonstreerd om meer moed en ambitie te eisen van België inzake het klimaatbeleid.  Het publiek liet zich luid horen om de doelstelling van 1,5 graden opwarming van de aarde niet te overschrijden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.