Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:01 uur

EU en VS uiten felle kritiek op 'ongefundeerde beslissing' tegen organisatie van Navalny

Knack

10/06/2021 - 11:38

De Europese Unie aanziet de beslissing van een rechtbank in Moskou tegen de organisaties van oppositieleider Aleksej Navalny als 'de meest ernstige poging van de Russische regering tot nu toe om onafhankelijke politieke oppositie te onderdrukken'. De organisatie heeft zelf al laten weten de strijd tegencorruptie te zullen voortzetten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. EU laakt “ongefundeerde poging tot onderdrukking” van organisatie Navalny, die strijd tegen corruptie belooft verder te zetten (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De anticorruptiestichting FBK, de voornaamste organisatie van Kremlincriticus Aleksej Navalny, heeft donderdag gezegd haar strijd te zullen voortzetten. De aankondiging komt er daags nadat de organisatie door het Russische gerecht als extremistisch werd bestempeld. De Europese Unie aanziet die beslissing van de rechtbank in Moskou als “de meest ernstige poging van de Russische regering tot nu toe om onafhankelijke politieke oppositie te onderdrukken”, stelt hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid Josep Borrell.
  [naar artikel]
 2. Russische gerecht verbiedt organisaties van dissident Navalny om nog protest of kritiek te uiten (26/04/2021 - VRT NWS)
  Voortaan mag de anti-corruptieorganisatie van de Russische opposant Aleksej Navalny geen activiteiten meer ontplooien. Dat heeft het Russische gerecht beslist. De beslissing is genomen in afwachting van een gerechtelijke veroordeling van de organisatie als "een extremistische beweging". Die uitspraak wordt later verwacht.
  [naar artikel]
 3. Verkiezingen Amerika 2020. Internationale waarnemers hebben zware kritiek op “ongefundeerde beweringen” van Trump (04/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De internationale waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa hebben woensdag zwaar uitgehaald naar de “ongefundeerde beweringen” van de Amerikaanse president Donald Trump rond fraude tijdens de presidentsverkiezingen. Die uitlatingen “verzwakken het vertrouwen van de mensen in de democratische instellingen.”
  [naar artikel]
 4. Russisch gerecht opent onderzoek naar witwaspraktijken bij organisatie van Navalny (03/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische gerecht heeft een onderzoek geopend tegen een organisatie van oppositielid Alexeï Navalny. Dat melden de gerechtelijke speurders. Op...
  [naar artikel]
 5. Toptennissers uiten kritiek op organisatie Roland Garros: “We worden niet beschermd tegen corona” (01/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Roland Garros doet weinig om de tennissers te beschermen tegen het coronavirus. Er is geen sprake van een bubbel op het grandslamtoernooi van Parijs, luidt de kritiek van de topspelers Alexander Zverev en Denis Shapovalov.
  [naar artikel]
 6. Russisch oppositieleider Navalny vrijgelaten uit gevangenis (22/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is zondag vrijgelaten uit een gevangenis in Moskou. Dat heeft hij via zijn Instagram-account laten weten. Navalny zat 20 dagen achter de tralies voor de organisatie van niet-toegelaten betogingen tegen president Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 7. Forse kritiek op verhuizing zomers strand: “Toch niet te midden van een bouwwerf?” (18/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De beslissing van het Mechelse stadsbestuur om het strand van de Grote Markt te verhuizen naar het Douaneplein lokt felle kritiek uit van de oppositie.
  [naar artikel]
 8. Russisch gerecht opent onderzoek naar witwaspraktijken bij organisatie van Navalny (04/08/2019 - Metro)
  Het Russische gerecht heeft een onderzoek geopend tegen een organisatie van oppositielid Alexeï Navalny. Dat melden de gerechtelijke speurders, op een moment dat de oppositie in de hoofdstad Moskou opnieuw aan het manifesteren is. De beschuldigingen zijn gericht aan het Anti-Corruptie Fonds van Navalny. Volgens het gerecht zouden mensen die gelinkt worden aan het fonds op illegale manier geld hebben ontvangen, goed voor bijna 1 miljard roebels (13,8 miljoen euro). Ze zouden het geld hebben witgewassen via diverse bankrekeningen en het vervolgens hebben overgemaakt naar de rekeningen van de organisatie. Het onderzoek loopt nog. De Russische politie pakte Navalny eerder deze week op en een rechtbank veroordeelde hem nadien tot dertig dagen cel. De oppositieleider had opgeroepen tot een niet-toegelaten betoging en beging daarmee volgens de rechter een misdrijf. Zondag werd de Kremlin-criticus opgenomen in het ziekenhuis na een allergische reactie. Hij testte later deze week negatief op vergif. Navalny had geklaagd over pijn aan de ogen en over een huiduitslag. Zijn advocaat en een andere arts, die Navalny had onderzocht, stipuleerden dat de protestleider vergiftigd kon zijn. Bron: Belga   Het bericht Russisch gerecht opent onderzoek naar witwaspraktijken bij organisatie van Navalny verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Madame Tussauds past wassen Beyoncé aan na felle kritiek (22/07/2017 - De Redactie)
  Na de onthulling was er op sociale media felle kritiek op het beeld. Het leek amper op de wereldster en bovendien was Beyoncé wel erg blank.
  [naar artikel]
 10. Russische opposant Aleksej Navalny mogelijk vergiftigd (20/08/2020 - De Tijd)
  17:51 Aleksej Navalny, een felle criticus van het Kremlin, vecht in een ziekenhuis in Omsk voor zijn leven. Hij werd mogelijk het slachtoffer van een vergiftiging. De behandelende artsen hebben nog geen def...
  [naar artikel]
 11. Johnson uit felle kritiek op tegenstanders harde brexit: “Verschrikkelijke samenwerking tussen hen en EU” (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft felle kritiek geuit op politici die hem willen dwarsbomen in het Lagerhuis. "Er is een verschrikkelijk soort...
  [naar artikel]
 12. “12.500 euro boete voor Miss België-kandidaten die kritiek uiten in de pers” (18/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Na het racisme-onderzoek tegen kersvers Miss België Romanie Schotte, is er alweer een nieuwe Miss-rel in de maak. Zo zouden verschillende Miss-kandidaten van de organisatie een bericht hebben gekregen “dat ze een boete tot 12.500 euro riskeren als ze in de pers kritiek hebben op de verkiezing.”
  [naar artikel]
 13. Navalny beëindigt hongerstaking na 23 dagen (23/04/2021 - Express)
  Russische oppositieleider Aleksej Navalny beëindigt zijn hongerstaking. Dat laat hij weten via Instagram. De hongerstaking van de dissident duurde 23 dagen. Navalny maakte vrijdag de beslissing om zijn hongerstaking, die hij op 31 maart begon, stop te zetten. Donderdag stelden zijn artsen dat hij snel zou overlijden als hij zijn hongerstaking niet zou beëindigen. Civiele […] Lees dit artikel: Navalny beëindigt hongerstaking na 23 dagen
  [naar artikel]
 14. Di Rupo: 'Geschokt door antihomowet in Oeganda' (11/04/2019 - De Morgen)
  Premier Di Rupo (PS), buitenlandminister Reynders (MR) en Vlaams minister Smet (sp.a) uiten felle kritiek op de antihomowet in Oeganda. Ons land eist een forse reactie van de internationale gemeenschap.
  [naar artikel]
 15. Artsen weigeren Navalny met Duits vliegtuig te laten vertrekken, ‘zuiver medische beslissing’ volgens Kremlin (21/08/2020 - De Morgen)
  Vanuit Duitsland is deze ochtend een vliegtuig vertrokken naar Rusland om Aleksej Navalny op te halen. De dissidente Russische politicus ligt in een ziekenhuis in Omsk. Russische artsen weigeren echter om Navalny te laten vertrekken, zo werd slechts een uur voor de landing aangekondigd. Volgens het Kremlin gaat het om een ‘zuiver medische beslissing’.
  [naar artikel]
 16. Merkel in diplomatieke spagaat door zaak-Navalny (04/09/2020 - De Tijd)
  20:26 Na haar felle uithaal naar Rusland in de zaak-Navalny groeit de druk op de Duitse bondskanselier Angela Merkel om Moskou zwaar te straffen. Dat kan door de stekker te trekken uit de omstreden gaspijpl...
  [naar artikel]
 17. Amerikaanse bedrijven uiten kritiek op Donald Trump (18/11/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider2.demorgen-cdn.be/photo/amerikaanse-bedrijven-uiten-kritiek-op-donald-trump/mruw6lzxgi3dqmzvgq2s6ztjor3wszdunaxtmnbs/b3ebcb722b7c9aa60b7d6afba03a577be0cc5b5cad7c1620297e5685dd712eda/fitwidth_642x0_72683545.jpg
  [naar artikel]
 18. Ophef over organisatie die Minderhedenforum moet vervangen (10/11/2020 - De Morgen)
  Er komt veel kritiek op de beslissing van minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) om het Minderhedenforum te vervangen door een nieuwe organisatie als partner in het minderhedenbeleid. Over die nieuwe organisatie is nog weinig bekend, en sommige van de partners waarmee ze uitpakt, vallen uit de lucht.
  [naar artikel]
 19. ‘Dit is slecht beleid’: ophef over organisatie die Minderhedenforum moet vervangen (10/11/2020 - De Morgen)
  Er komt veel kritiek op de beslissing van minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) om het Minderhedenforum te vervangen door een nieuwe organisatie als partner in het minderhedenbeleid. Over die nieuwe organisatie is nog weinig bekend, en sommige van de partners waarmee ze uitpakt, vallen uit de lucht.
  [naar artikel]
 20. OPCW bevestigt zenuwgif in bloed Navalny (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny had inderdaad een zenuwgif in zijn bloed. Dat komt naar voren uit onderzoek van de Organisatie voor...
  [naar artikel]
 21. Killer look van Rihanna krijgt felle kritiek (19/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bonten jas van Dior waar Rihanna deze week mee gespot werd kreeg opnieuw felle kritiek. 'Kies voor een killer look zonder er voor te moeten killen', reageerde dierenrechtenorganisatie PETA.
  [naar artikel]
 22. Duitse artsen krijgen toegang tot Navalny in het ziekenhuis (21/08/2020 - De Morgen)
  Duitse artsen hebben de toestemming gekregen om Aleksej Navalny te zien. Dat laat iemand uit de entourage van de dissidente Russische politicus weten. Eerder vandaag weigerden Russische artsen Navalny te laten vertrekken, nadat vanochtend een vliegtuig vanuit Duitsland naar Rusland gevlogen was om hem op te halen. Volgens het Kremlin ging het om een ‘zuiver medische beslissing’.
  [naar artikel]
 23. Recordaantal arrestaties bij protest in Rusland, volgende week nieuwe acties gepland (24/01/2021 - VRT NWS)
  Bij de manifestaties in Rusland, de grootste in ruim anderhalf jaar tijd, zijn gisteren bijna 3.500 mensen gearresteerd. De betogers kwamen op straat om hun ongenoegen te uiten over de opsluiting van oppositieleider Aleksej Navalny en over het beleid van de Russische president Vladimir Poetin. Medestanders van Navalny hebben voor volgend weekend opnieuw acties aangekondigd.
  [naar artikel]
 24. Artsen weigeren Navalny met Duits vliegtuig te laten vertrekken, ‘beslissing van Kremlin’ (21/08/2020 - De Morgen)
  Vanuit Duitsland is deze ochtend een vliegtuig vertrokken naar Rusland om Aleksej Navalny op te halen. De dissidente Russische politicus ligt in een ziekenhuis in Omsk. Russische artsen weigeren echter om Navalny te laten vertrekken, zo werd slechts een uur voor de landing aangekondigd.
  [naar artikel]
 25. Poetins tegenstander Aleksej Navalni meteen na vrijlating weer opgepakt (24/09/2018 - Metro)
  De belangrijkste Kremlincriticus Aleksej Navalny is vandaag opnieuw opgepakt, meteen nadat hij de gevangenis verliet. Hij zat een celstraf van dertig dagen uit voor de organisatie van een niet-toegelaten betoging. Navalny werd meegenomen naar een politiekantoor in het centrum van Moskou. Later op de dag zal hij voorgeleid worden bij een rechter, aldus zijn woordvoerder op Twitter. Hij riskeert nog eens twintig dagen cel, voor de organisatie van een andere niet-toegelaten betoging. Na zijn veroordeling van eind augustus beschuldigde Navalny de autoriteiten ervan hem op te sluiten om te verhinderen dat hij op 9 september een nieuwe betoging zou organiseren tegen de pensioenhervorming. Ondanks die opsluiting trokken duizenden Russen de straat op om te protesteren tegen de hervormingen. De politie pakte tientallen mensen op. Sinds de grote betogingen van 2011 en 2012 is Navalny de voornaamste oppositieleider geworden. Vooral bij jongeren scoort zijn anti-corruptiediscours. Navalny wilde zich kandidaat stellen bij de presidentsverkiezingen van maart, maar dat werd hem onmogelijk gemaakt. Bron: Belga   Het bericht Poetins tegenstander Aleksej Navalni meteen na vrijlating weer opgepakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Poetins tegenstander Aleksej Navalni meteen na vrijlating weer opgepakt (24/09/2018 - Metro)
  De belangrijkste Kremlincriticus Aleksej Navalny is vandaag opnieuw opgepakt, meteen nadat hij de gevangenis verliet. Hij zat een celstraf van dertig dagen uit voor de organisatie van een niet-toegelaten betoging. Navalny werd meegenomen naar een politiekantoor in het centrum van Moskou. Later op de dag zal hij voorgeleid worden bij een rechter, aldus zijn woordvoerder op Twitter. Hij riskeert nog eens twintig dagen cel, voor de organisatie van een andere niet-toegelaten betoging. Na zijn veroordeling van eind augustus beschuldigde Navalny de autoriteiten ervan hem op te sluiten om te verhinderen dat hij op 9 september een nieuwe betoging zou organiseren tegen de pensioenhervorming. Ondanks die opsluiting trokken duizenden Russen de straat op om te protesteren tegen de hervormingen. De politie pakte tientallen mensen op. Sinds de grote betogingen van 2011 en 2012 is Navalny de voornaamste oppositieleider geworden. Vooral bij jongeren scoort zijn anti-corruptiediscours. Navalny wilde zich kandidaat stellen bij de presidentsverkiezingen van maart, maar dat werd hem onmogelijk gemaakt. Bron: Belga   Het bericht Poetins tegenstander Aleksej Navalni meteen na vrijlating weer opgepakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. ‘The Social House’ trekt de stekker eruit na felle kritiek (10/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De internetreeks ‘The Social House’, waarin bekende Vlaamse influencers een tijdje samenleven in een vakantiehuis, stopt er (voorlopig) mee. Na felle kritiek, het vertrek van een van de jongeren en een”korte pauze” van twee dagen is beslist om de stekker uit het experiment te trekken.
  [naar artikel]
 28. Antwerpse Modeacademie na kritiek: "Opleiding is zwaar, sommige studenten zoeken psychologische bijstand" (27/04/2018 - VRT NWS)
  Enkele oud-studenten van de Antwerpse Modeacademie uiten felle kritiek op de opleiding. Zij zijn duidelijk: de werkdruk ligt te hoog en dat leidt onder meer tot psychologische problemen, paniekaanvallen en drugsgebruik. "Onze opleiding is een van de beste ter wereld en dus is ze ook zwaar. Maar we zijn volop in gesprek met studenten en docenten."
  [naar artikel]
 29. Topman Airbus levert felle kritiek op brexit (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De topman van de Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft felle kritiek geleverd op de brexit. Volgens Tom Enders kan Airbus gedwongen worden af te...
  [naar artikel]
 30. Huiszoekingen over heel Rusland bij ngo van opposant Navalny (15/10/2019 - Metro)
  Bij de anticorruptieorganisatie van Aleksej Navalny, opposant n°1 van de Russische president Vladimir Poetin, zijn talrijke huiszoekingen uitgevoerd, een nieuwe slag voor deze beweging, die steeds meer geviseerd wordt door de Russische autoriteiten. Het Russische Onderzoekscomité deelde mee dat in 30 regio’s van het land zowel woningen van werknemers als kantoren van de organisatie doorzocht werden in het kader van een onderzoek naar “het witwassen van geld”. “Bankrekeningen van FBK (fonds voor de strijd tegen corruptie) werden bevroren”, zo werd er in de mededeling aan toegevoegd. “Zo kunnen we niet meer werken”, hekelde Navalny op zijn blog. Hij riep zijn aanhangers tot financiële steun op. “Maar wij hebben het bij het bij rechte eind, zij die tegen ons zijn, zijn de vijanden van Rusland”, aldus Navalny, die beloofde dat de druk van de autoriteiten hem niet zou tegenhouden. Navalny verspreidde videobeelden en foto’s van zijn aanhangers in verschillende steden waarop gemaskerde politieagenten en agenten met helmen in kantoren te zien zijn die het personeel dwingen weg te gaan. De directeur van FBK, Ivan Jdanov, meldde op Twitter dat politieagenten rond 10 uur in Moskou de deur van de zetel van de organisatie hadden ingebeukt. Bron: Belga   Het bericht Huiszoekingen over heel Rusland bij ngo van opposant Navalny verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Europese kritiek op handelsoorlog: "Invoerheffingen zijn illegaal" (01/06/2018 - De Morgen)
  Emmanuel Macron heeft gisteravond in een telefoongesprek met Donald Trump gezegd dat zijn beslissing om de importheffingen op Europees staal en aluminium te verhogen "illegaal" zijn, "een vergissing" en dat de Europese Unie "hard en proportioneel" zal terugslaan. Ook andere Europese leiders uiten kritiek.
  [naar artikel]
 32. “Russische oppositieleider Navalny zal vergiftiging overleven” (24/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny gaat de gifaanval overleven. Dat heeft Jaka Bizilj van de Duitse organisatie Cinema for Peace gezegd...
  [naar artikel]
 33. Topman Airbus levert felle kritiek op brexit (24/01/2019 - De Morgen)
  De topman van de Europese vliegtuigbouwer Airbus heeft felle kritiek geleverd op de brexit. Volgens Tom Enders kan Airbus gedwongen worden af te zien van toekomstige investeringen in Groot-Brittannië als er een no-dealbrexit komt, of kan Airbus zelfs besluiten om te vertrekken uit het land.
  [naar artikel]
 34. Felle kritiek op Trump na ontmoeting Poetin: 'Nieuw dieptepunt geschiedenis' (16/07/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump krijgt maandag vanuit zijn Republikeinse partij felle kritiek voor de verklaringen die hij in Helsinki heeft afgelegd na zijn ontmoeting met de Russische leider Vladimir Poetin.
  [naar artikel]
 35. Navalny maakt einde aan hongerstaking (23/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Russische opposant Aleksej Navalny gaat zijn hongerstaking stapsgewijs beëindigen. Drie weken geleden stopte hij met eten. Op die manier wilde Navalny van de gevangenisautoriteiten verkrijgen dat ze het bezoek van een arts naar keuze zouden toestaan. Navalny kampt immers met gezondheidsproblemen.
  [naar artikel]
 36. Navalny gaat in de tegenaanval met documentaire over miljardenpaleis van Poetin (19/01/2021 - De Morgen)
  Het team van Aleksej Navalny heeft een 2 uur lange documentaire uitgebracht over de financiering van een paleis van president Poetin. De documentaire is een van Navalny’s grootste corruptieonderzoeken en verschijnt vier dagen voor een landelijke demonstratie tegen de opsluiting van de oppositieleider.
  [naar artikel]
 37. Ook OPCW ontdekt zenuwgif novitsjok in bloed Navalny (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny had inderdaad een zenuwgif in zijn bloed. Dat komt naar voren uit onderzoek van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag.
  [naar artikel]
 38. Hoe Navalny de nachtmerrie van het Kremlin werd (23/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De toestand van de Russische oppositieleider Navalny is “zeer zorgwekkend”, luidt het. Navalny vecht voor zijn leven na een vermoedelijke...
  [naar artikel]
 39. Russische opposant Navalny krijgt 30 dagen cel (27/08/2018 - Metro)
  De belangrijkste Kremlincriticus Aleksej Navalny krijgt 30 dagen cel omdat hij in januari van dit jaar een niet-toegelaten manifestatie had georganiseerd. Een rechtbank in Moskou heeft hem daar vandaag toe veroordeeld. Navalny werd zaterdag opgepakt in Moskou voor zijn deelname aan de anti-Kremlinbetoging in januari. De manifestanten riepen daarin op de presidentsverkiezingen van maart te boycotten: Navalny mocht niet deelnemen, Vladimir Poetin won die met een recordscore. Navalny heeft de Russen onlangs opgeroepen om in september opnieuw de straat op te gaan. Dan zijn er in de hoofdstad en op veel andere plaatsen regionale verkiezingen. In mei werd de politicus al eens veroordeeld voor de organisatie van niet-toegelaten betogingen. Ook toen kreeg hij 30 dagen. Bron: Belga   Het bericht Russische opposant Navalny krijgt 30 dagen cel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Keira Knightley uit felle kritiek op "onrealistisch voorkomen" van Kate Middleton na bevalling (07/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Keira Knightley heeft felle kritiek geuit op Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William. De actrice neemt aanstoot aan de manier waarop...
  [naar artikel]
 41. Netsky krijgt felle kritiek na filmpje op sociale media: “Ik schaam me” (18/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Netsky (31) krijgt felle kritiek vanwege een filmpje dat hij postte op sociale media. Daarin lijkt de Belgische dj de draak te steken met de Haka, een ceremoniële dans van de Maori’s.
  [naar artikel]
 42. Navalny begint hongerstaking in Russisch strafkamp omdat hij geen medische hulp krijgt (31/03/2021 - De Morgen)
  De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is een hongerstaking begonnen in de strafkolonie waar hij gevangen zit. Hij protesteert daarmee tegen onthouding van medische hulp, zo staat in een bericht op Navalny’s Instagram-account.
  [naar artikel]
 43. Felle kritiek op podcast met complottheorieën, Spotify grijpt in (02/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De streamingsdienst Spotify heeft delen van de controversiële podcast van de Amerikaanse complottheoreticus Alex Jones verwijderd uit zijn aanbod, nadat er felle kritiek op was gekomen. “Wij nemen klachten over haatboodschappen serieus en bekijken iedere podcastaflevering of song, die wordt gerapporteerd door onze gemeenschap”, laat het Zweedse bedrijf in een persmededeling weten.
  [naar artikel]
 44. Premier De Croo verdedigt begroting na felle kritiek van oppositie (16/12/2020 - Knack)
  Premier De Croo reageert verbaasd op de felle kritiek van de oppositie op de begroting: 'Als ik sommigen hier bezig hoor krijg ik de indruk dat we vergeten zijn dat we in de grootste gezondheidscrisis zitten sinds mensenheugenis en de zwaarste economische crisis sinds WOII.'
  [naar artikel]
 45. Ophef over organisatie die minderhedenforum moet vervangen: ‘partners’ vallen stuk voor stuk weg (10/11/2020 - De Morgen)
  Er komt veel kritiek op de beslissing van minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld) om het Minderhedenforum te vervangen door een nieuwe organisatie als partner in het minderhedenbeleid. Over die nieuwe organisatie, Join.Vlaanderen, is nog weinig bekend, en liefst vijf van de partners waarmee ze uitpakt, vallen uit de lucht.
  [naar artikel]
 46. Oppositieleider Navalny opgepakt bij straatprotesten in Rusland (12/06/2017 - De Redactie)
  In een tweet liet de vrouw van oppositieleider Aleksej Navalny weten dat hij thuis is opgepakt. Navalny organiseerde de straatprotesten tegen corruptie die momenteel overal in Rusland aan de gang zijn.
  [naar artikel]
 47. Statuut Jeruzalem – Palestijnen willen dat Arabische Liga beslissing Trump veroordeelt (09/12/2017 - Metro)
  De Palestijnen willen dat de Arabische Liga een duidelijke boodschap geeft nadat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem heeft erkend als hoofdstad van Israël. Dat heeft de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad al-Maliki zaterdag verklaard. De Palestijnse delegatie gaat de “Arabieren en moslims vragen om dringend actie te ondernemen tegen de beslissing van Trump”, zei al-Maliki voor een spoedvergadering van de lidstaten van de Arabische Liga in Caïro. Die vergadering staat gepland voor zaterdagavond. Verwacht wordt dat de Liga, ondanks het feit dat die weinig politieke invloed heeft, scherpe kritiek zal uiten op Trumps beslissing. bron: Belga
  [naar artikel]
 48. Wat zegt de vergiftiging van Navalny over het Russische regime? (03/09/2020 - Knack)
  Aleksej Navalny, de bekendste oppositiepoliticus van Rusland, werd vergiftigd met het beruchte novitsjok. Met de aanslag op Navalny lijkt het poetinisme een nieuwe fase te zijn ingegaan.
  [naar artikel]
 49. Johnson uit felle kritiek op tegenstanders harde brexit: ‘Verschrikkelijke samenwerking tussen hen en EU’ (14/08/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson heeft felle kritiek geuit op politici die hem willen dwarsbomen in het Lagerhuis. ‘Er is een verschrikkelijk soort samenwerking gaande tussen degenen die denken dat ze de brexit in het parlement kunnen blokkeren en onze Europese vrienden’, zei de conservatieve leider tijdens een vragensessie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.