Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
21:27 uur

Grootse plannen voor Kleine Netevallei in Herentals: "Olympiadelaan wordt verplaatst of op palen gezet"

VRT NWS

10/06/2021 - 14:43

De stad Herentals heeft grootse plannen met de Kleine Netevallei. Het gaat om een gebied van 17 hectare, dat op dit moment in tweeën gesneden wordt door de Olympiadelaan. De stad wil die weg herinrichten zodat het opnieuw één groot natuurgebied wordt. Het is ook de bedoeling dat de historische vesten hersteld zullen worden en zelfs als bufferbekken zullen dienen. "Bij hevige regenval zal het water uit de stad via de vesten naar een wateropslagplaats in de Netevallei stromen. Zo kan de stad wateroverlast voorkomen en zich wapenen tegen droge periodes", zegt provinciegedeputeerde Luk Lemmens (N-VA).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. [VIDEO] - Belgische pianobouwer heeft grootse plannen met "legendarische" piano (13/08/2017 - De Redactie)
  De Belgische pianobouwer Chris Maene heeft grootse plannen, met z'n nieuwe, revolutionaire piano. Het begon als een uniek project voor sterpianist en dirigent Daniel Barenboim, maar nu wil Maene ermee naar de wereldmarkt gaan.
  [naar artikel]
 2. Infrabel pakt overweg in Herentals aan: "Specialleke dat vaak en lang dicht moet" (14/01/2021 - VRT NWS)
  In Herentals is de overweg op de Belgiëlaan woensdagavond dichtgegaan voor werkzaamheden tot eind februari. De wissel die op de overweg ligt zal verplaatst worden. "Het is een specialleke onder de overwegen", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "Door die wissel moet de overweg vaker dicht dan andere voor onderhoud en is hij ook langer dicht wanneer er treinen passeren, omdat die trager moeten rijden." Het gaat om een investering van 1 miljoen euro.
  [naar artikel]
 3. Lil' Kleine hoopt op een baby in 2019 (24/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Lil' Kleine heeft grootse plannen voor volgend jaar. De rapper wil niet alleen trouwen, als het aan hem ligt komt er ook een ‘kleine Lil’ Kleine’...
  [naar artikel]
 4. Asbestvervuiling na branden in Herentals groter dan verwacht: “Ongeveer 400 vierkante meter tuin moet afgegraven worden” (11/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De brandstichtingen in de volkstuintjes aan de Olympiadelaan in Herentals krijgen niet alleen een gerechtelijk staartje. Bijkomend onderzoek wees uit dat de omgeving van de vernielde gebouwtjes moet gesaneerd worden. De kostprijs wordt voorlopig geraamd op 28.000 euro.
  [naar artikel]
 5. Ex-N-VA'ers stampen nieuw project "Herentals-Anders!" (HA!) uit de grond (08/08/2018 - VRT NWS)
  In Herentals is dinsdag met "Herentals-Anders!", kortweg HA!, een nieuw politiek project boven de doopvont gehouden. Onder de initiatiefnemers zijn verschillende voormalige leden en mandatarissen van N-VA. Ze zeggen voor een beleid te willen gaan dat volledig vanuit ideeën van de burger vertrekt, met het stadsbestuur vooral als moderator en beheerder van de financiële middelen.
  [naar artikel]
 6. Peter Maes klaar voor nieuwe uitdaging: "Ik pas bij Standard" (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Peter Maes zit sinds zijn ontslag bij KRC Genk al een tijdje zonder werk, maar de man heeft grootse plannen.
  [naar artikel]
 7. 100 jaar oude paviljoen wordt deze winter integraal opgepakt en verplaatst: “We houden allemaal ons hart vast” (14/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een technisch huzarenstuk: dat wordt het wanneer binnenkort de neogotische ijskelder in Puurs verplaatst wordt. Het beschermde monument wordt in een speciaal harnas gestopt en met een hijskraan enkele tientallen meters verder gezet.
  [naar artikel]
 8. "Als ik positieve beelden krijg, ga ik met haar trouwen": grootse plannen op 'Temptation Island' (15/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op Temptation Island geloven Herbert en Merijn voor het derde kampvuur nog in een goede afloop van hun 'relatietest'. Jefferson wil eerst een
  [naar artikel]
 9. Beschermd paviljoen met ijskelder wordt integraal ingepakt, opgeheven en verplaatst: “We houden allemaal ons hart vast” (14/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een technisch huzarenstuk: dat wordt het wanneer binnenkort de neogotische ijskelder in Puurs verplaatst wordt. Het beschermde monument wordt in een speciaal harnas gestopt en met een hijskraan enkele tientallen meters verder gezet.
  [naar artikel]
 10. Professor geeft uitleg over veenbodems in de Kempen: “De Netevallei droogt uit” (30/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Hoeveel tijd hebben we nog om de natuurgebieden van De Zegge en het Olens Broek in de vallei van de Kleine Nete te redden? “Voor veenbodems is het vijf voor twaalf”, zegt bio-ingenieur Karen Vancampenhout, professor aan de afdeling Bos, Natuur en Landschap van de KU Leuven. In de Lakenhal in Herentals legt ze vrijdagavond, onder meer, uit waarom het behoud van die veenbodems zo belangrijk is voor de Kempen.
  [naar artikel]
 11. Tyra Banks wil een op de modellenwereld geïnspireerd pretpark openen (06/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tyra Banks (45) heeft grootse plannen: ze wil een pretpark openen in Californië dat draait rond alles wat met de modellenwereld te maken heeft. En die plannen zijn bijzonder concreet: Modelland opent al in 2019 de deuren. Ze wil zo "modellenwerk naar de massa brengen".
  [naar artikel]
 12. "I want to dance again" spreekt aan: "eerste feestje na corona" van StuBru verhuist naar Sportpaleis (11/01/2021 - VRT NWS)
  "I want to dance again", het evenement dat Studio Brussel wil organiseren eens het weer mag, wordt verplaatst van de Lotto Arena naar het Sportpaleis. Daarmee wordt de capaciteit meer dan verdubbeld. Het was Jeroen van The Subs - die als headliner op het podium zal staan - die het nieuws bekendmaakte vanop het dak van het Sportpaleis.
  [naar artikel]
 13. Scaramucci wilde loterij organiseren. Hoofdprijs: een partijtje golf met Trump (03/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De ontslagen communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony Scaramucci, had grootse plannen om president Donald Trump "te vermenselijken", zo
  [naar artikel]
 14. Wat zijn de plannen van Disney de komende jaren? 100 nieuwe titels, waaronder nieuwe "Star Wars"-series en film (11/12/2020 - VRT NWS)
  Mediabedrijf Disney heeft grootse plannen voor de komende jaren. Het bedrijf kondigde gisteren een lijst van remakes, spin-offs en sequels aan, met in totaal 100 nieuwe titels. Waaronder 10 nieuwe reeksen over de superhelden van Marvel, 10 spin-offs van "Star Wars" én een nieuwe "Star Wars"-film. De streamingdienst van het merk Disney+ maakte ook bekend dat het bijna 87 miljoen abonnees binnenhaalde in één jaar tijd. In 2024 wil het zo'n 250 miljoen abonnees bereiken.
  [naar artikel]
 15. Wordt Soedanees ondanks belofte van regering toch teruggestuurd? Francken: "Vlucht wordt 'on hold' gezet" (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vorige week verklaarde de regering dat ons land geen Soedanese vluchtelingen meer zou uitwijzen, maar nu bestaan er toch plannen om morgen een...
  [naar artikel]
 16. Modelvliegclub Herentals moet plaatsruimen voor nieuw bos (21/01/2021 - VRT NWS)
  In Herentals moet de Koninklijke Model Aero Club op zoek naar een nieuw terrein om op te vliegen. Op hun huidige plek wil de stad Herentals een nieuw bos aanplanten. "Dit nieuws slaagt in als een bom", vertelt secretaris Gunther Cuypers van de modelvliegclub op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 17. Waasland-Beveren boert financieel prima en dat leidt meteen tot grootse plannen (01/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Waasland-Beveren heeft in het voetbaljaar 2015-2016 "vroeger dan gepland" een geconsolideerde winst van 1 miljoen euro geboekt, dat schrijven de
  [naar artikel]
 18. "Ik doe absoluut niks met mijn kinderen in de vakantie" en daar krijgt deze mama heel wat lof voor (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Kristen Hewitt schreef op Facebook dat ze een goede mama wilde zijn voor haar kinderen en dat ze grootse plannen had voor tijdens
  [naar artikel]
 19. FT buitenland. Villa voegt zich bij Iniesta en Podolski in Japan - KNVB heeft grootse plannen (01/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft grootse plannen. De KNVB mikt de komende jaren op de organisatie van een aantal grote evenementen in eigen...
  [naar artikel]
 20. Dialectwoorden op spandoeken in Herentals: "We zien dat het dialect verdwijnt" (19/06/2020 - VRT NWS)
  De stad Herentals wil deze zomer het plaatselijke dialect in de kijker zetten. Daarom heeft ze inwoners op Facebook gevraagd wat hun favoriete dialectwoord is. De meest opvallende of populaire woorden zullen deze zomer overal in de straten van Herentals opduiken. Luisteraar Myriam die in Herentals naar school ging, deelde alvast haar favoriete dialectwoorden in Start Je Dag.
  [naar artikel]
 21. Stromae wil een animatiefilm maken: "Popcorn, kinderen, de bioscoop, ja dat lijkt me tof" (07/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Stromae heeft nog grootse plannen, zo vertelt hij in een exclusief interview met Studio Brussel. Hij wil onder andere een animatiefilm gaan maken.
  [naar artikel]
 22. Gent heeft grootse plannen voor zijn binnenwateren (29/05/2019 - VRT NWS)
  In Gent willen ze meer doen met de binnenwateren in de stad. Dat blijkt uit een visietekst die het stadsbestuur samen met de Vlaamse Waterweg heeft ondertekend. Zij willen bekijken wat er in de toekomst mogelijk is, want ze hebben grootse plannen.
  [naar artikel]
 23. Kinderen Adriaan Van den Hoof hebben grootse plannen: "Hun droom is om deze zomer langspeelfilm te draaien" (09/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 'Het Heilig Huis van Hanssen' was vanochtend comedian, presentator, acteur en dj Adriaan Van den Hoof te gast bij Evi Hanssen op JOE. Twee uur...
  [naar artikel]
 24. Crowdfunding Newsmonkey: "Alle terugbetalingen zijn in gang gezet" (31/08/2016 - De Redactie)
  De kleine investeerders die via crowdfunding belegd hadden in nieuwssite Newsmonkey zullen "eerstdaags" hun geld ontvangen. Dat meldt MyMicroInvest aan die crowdfunders.
  [naar artikel]
 25. Bayern "helemaal niet geïnteresseerd" in Europese superliga, ‘Big Six’ in Engeland hebben grootse plannen (14/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bayern München heeft absoluut geen interesse in een zogenaamde Europese superliga. Dat verkondigde Herbert Hainer, de nieuwe voorzitter van de...
  [naar artikel]
 26. Luc Haekens: "Nooit iets in scène gezet bij straatinterviews" (28/05/2017 - De Redactie)
  De mobiele reporter uit "De ideale wereld" heeft in "De 7e dag" met klem ontkend dat sommige opmerkelijke straatinterviews in scène worden gezet.
  [naar artikel]
 27. Tom Van Grieken bracht hulde aan "grootse" neonazi (02/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een 'grootse man'. In 2005 bracht huidig Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hulde aan de pas overleden Bert Eriksson - wellicht de beruchtste...
  [naar artikel]
 28. WK-duel Albanië - Israël verplaatst uit vrees voor aanslag (08/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De WK-kwalificatiewedstrijd Albanië-Israël, zaterdag voorzien in Shkodra (in noorden van Albanië), wordt verplaatst "omwille van
  [naar artikel]
 29. Wordt Soedanees ondanks belofte van regering toch teruggestuurd? Francken: "Vlucht 'on hold' gezet" (28/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vorige week verklaarde de regering dat ons land geen Soedanese vluchtelingen meer zou uitwijzen, maar nu bestaan er toch plannen om morgen een...
  [naar artikel]
 30. Na "kleine raketman" noemt Trump Kim Jong-un nu "zeer eerbaar" (25/04/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump slaat een opvallend andere toon aan over de Noord-Koreaanse leider. Op een persconferentie noemde hij Kim Jong-un "zeer open" en "zeer eerbaar", en dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Tot voor kort omschreef hij hem immers als "Kleine Raketman". 
  [naar artikel]
 31. Antwerp-eigenaar Gheysens heeft grootse plannen met 'Great Old': "Deze club heeft een enorm potentieel" (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerp toonde zich bij monde van CEO en geldschieter Paul Gheysens enorm ambitieus tijdens de voorstelling van Luciano D'Onofrio als de nieuwe
  [naar artikel]
 32. Kleine bestelwagen brandt uit (09/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De brandweer van Herentals werd even over 14 uur vanmiddag gestuurd naar de Kruisboogstraat in Herentals. Om een nog onbekende reden had het motorblok van een kleine bestelwagen vuur gevat. Het voertuig stond op de oprit van een woning.
  [naar artikel]
 33. "Mama ligt in een plas bloed", kinderen treffen mama dood aan in keuken in Herentals, verdachte opgepakt in Limburg (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie en het parket onderzoeken een verdacht overlijden aan de Kleerroos in Herentals. Daar is het levenloze lichaam van een 27-jarige vrouw...
  [naar artikel]
 34. "Mama ligt in een plas bloed", kinderen treffen mama (27) dood aan in keuken in Herentals, verdachte opgepakt in Limburg (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie en het parket onderzoeken een verdacht overlijden aan de Kleerroos in Herentals. Daar is het levenloze lichaam van een 27-jarige vrouw...
  [naar artikel]
 35. Vorstenpaar komt binnenkort op bezoek in Duffel, Lier en Herentals (12/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op dinsdag 26 februari brengen koning Filip en koninging Mathilde een bezoek aan de provincie Antwerpen. Het vorstenpaar zal die dag drie steden uit de Netevallei en de Zuiderkempen bezoeken.
  [naar artikel]
 36. Nieuwe update over Wout van Aert: “Herstel gaat met kleine stapjes vooruit” (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wout van Aert mag het ziekenhuis van Herentals voorlopig nog niet verlaten. Het herstel van de renner "gaat met kleine stapjes vooruit", zo laat...
  [naar artikel]
 37. Eens in functie gaat Trump "grootse dingen" doen, verzekert zijn woordvoerder (01/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Van zodra hij zijn functie opneemt, zal Donald Trump "grootse dingen" doen, zegt zijn woordvoerder vandaag. Trump gaat meteen besluiten nemen die
  [naar artikel]
 38. Mignolet staat onder de lat tegen Saudi-Arabië: "Helemaal klaar voor" (25/03/2018 - Sporza)
  Thibaut Courtois is zondag teruggekeerd naar Londen. Simon Mignolet krijgt dinsdag een kans tussen de palen. "Ik heb al getoond dat de Duivels op mij kunnen rekenen."
  [naar artikel]
 39. "Een boterham met hesp wordt op een lijn gezet met snoep en alcohol" (19/09/2017 - VRT NWS)
  Fenavian, de federatie van vleeswarenproducten en de Boerenbond zijn niet te spreken over de nieuwe Voedingsdriehoek. "De voedingswaarde van sommige vleeswaren wordt volledig miskend", zegt Anne-Marie Vangeenberghe van de Boerenbond. "Dit is een gemiste kans", zegt Anneleen Vandeynckel van Fenavian.
  [naar artikel]
 40. Antwerp-eigenaar Gheysens heeft grootse plannen met Antwerp: "Deze club heeft een enorm potentieel" (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerp toonde zich bij monde van CEO en geldschieter Paul Gheysens enorm ambitieus tijdens de voorstelling van Luciano D'Onofrio als de nieuwe
  [naar artikel]
 41. Amerikaanse weerdienst ontkent: "Kleine, chaotische storm 'Don' werd niet genoemd naar Trump" (18/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Nationale Hurricane Center waarschuwde gisteren voor een "kleine" en "niet echt goed georganiseerde" storm die zich vormde nabij
  [naar artikel]
 42. "Superhenge" stelt archeologen voor een raadsel (16/08/2016 - De Redactie)
  Opgravingen op de site van Durrington Walls vlak bij Stonehenge hebben meer vragen dan antwoorden opgeleverd. De "Superhenge" blijkt geen stenen te bevatten, maar wel putten waar ooit houten palen in staken.
  [naar artikel]
 43. Opnieuw post in Kinshasa: "Post krijgen aan huis, dat is een primeur" (10/12/2016 - De Redactie)
  In de Congolese hoofdstad Kinshasa wordt voor het eerst sinds tientallen jaren opnieuw post bedeeld. Voorlopig op kleine schaal, maar er zijn grote plannen voor de toekomst.
  [naar artikel]
 44. Nederlandse zanger Eddy Christiani ("Daar bij de waterkant") overleden (25/10/2016 - De Redactie)
  Bekende hits van Eddy Christiani zijn "Zonnig Madeira", "Ouwe taaie", "Kleine Greetje uit de Polder", "Spring maar achterop", "Daar bij de waterkant" en "Zeemanshart".
  [naar artikel]
 45. "Geen motivatie" en dus wordt deze puppy aan de deur gezet (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een werknemer die niet voldoet aan de eisen van een bedrijf, wordt aan de deur gezet. Ook als die werknemer... een hond blijkt. CIA maakte het...
  [naar artikel]
 46. Verlossend telefoontje in "Blind getrouwd" is niet in scène gezet (07/02/2017 - De Redactie)
  De camera's draaien als er voor de kandidaten een match wordt gevonden. "Ze worden écht overvallen met het nieuws. Dat kun je niet acteren", legt VTM uit.
  [naar artikel]
 47. Grote carwash Herentals open voor B2B-klanten, zonder controles: "Er staat een duidelijk bord aan onze ingang" (24/11/2020 - VRT NWS)
  Carwashes moeten verplicht sluiten tot 13 december, behalve voor "B2B"-klanten. Dat is de afkorting van business-to-business, en slaat op handel met bedrijven of zelfstandigen. Ook Octopus Carwash in Herentals is sinds woensdag opnieuw open, weliswaar alleen voor professionele klanten. Controles gebeuren niet maar uitbater Gert De Neve ziet daar geen graten in.
  [naar artikel]
 48. VRT-reporter over Sulawesi: "Wie geluk heeft kan uitvaart regelen, maar grootste deel slachtoffers wordt in een put gegooid "  (08/10/2018 - VRT NWS)
   "Wie geluk heeft kan zelf de uitvaart regelen, maar het grootse deel van de slachtoffers wordt in een put gegooid", dat vertelt VRT-reporter Yassine Atari in "De afspraak". Hij is afgereisd naar het Indonesische eiland Sulawesi net na de aardbeving en de tsunami, die er elf dagen geleden plaatsvonden. Bij de ramp vielen bijna 2.000 doden, nog eens duizenden mensen zijn vermist.  
  [naar artikel]
 49. Muzikale wereld verzamelt virtueel voor grootse "One World"-coronabenefiet, Angèle zingt mee: "Muziek verbindt altijd" (18/04/2020 - VRT NWS)
  Vanavond en vannacht is er met "One world: together at home" een unieke benefietshow, in de strijd tegen het coronavirus. Op initiatief van de Amerikaanse superster Lady Gaga zetten de grote namen uit de muziekwereld hun schouders onder een benefiet, die wereldwijd te volgen is via televisie en het internet. Aan het evenement zit een dubbel Belgisch tintje: zangeres Angèle treedt op in de onlineshow die gestreamd wordt, en federaal minister Alexander De Croo deelt in de show een videoboodschap.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.