Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
22:18 uur

Antwerpse douanier verdacht van drugssmokkel

De Standaard

10/06/2021 - 15:53

Een 36-jarige douanier verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen. De man kwam in beeld tijdens een gerechtelijk onderzoek naar de invoer van drugs via de haven van Antwerpen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Douanier verdacht van drugssmokkel (10/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een 36-jarige douanier verschijnt morgen voor de raadkamer in Antwerpen. De man kwam in beeld tijdens een gerechtelijk onderzoek naar de invoer van drugs via de haven van Antwerpen.
  [naar artikel]
 2. PODCAST. Hoe douanier in amper enkele muisklikken multimiljonair werd (13/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tim Deelen, douanier van de laagste klasse, bezorgde Antwerpen in 2012 wereldnieuws. In dienst van de drugsmaffia werd de douanier in amper enkele muisklikken multimiljonair. Zijn doorsnee bestaan als douanier wisselde hij af met een leven in de Europese jetset. Het dossier rond de bende van de douanier legde pijnlijk bloot hoe de onderwereld in de Antwerpse bovenwereld geïnfiltreerd was.
  [naar artikel]
 3. Vrouw verdacht van grootschalige drugssmokkel vrij door acties Veiligheidskorps (04/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrouw die verdacht wordt van grootschalige drugssmokkel is nog voor haar proces in vrijheid gesteld. De oorzaak van de invrijheidstelling is de...
  [naar artikel]
 4. Drie Antwerpse havenarbeiders opgepakt op verdenking van hulp bij drugssmokkel (02/04/2019 - VRT NWS)
  In Antwerpen zijn drie havenarbeiders opgepakt in verband met drugssmokkel. De drie werden opgepakt bij verschillende huiszoekingen in twee verschillende dossiers. Ze worden ervan verdacht dat ze drugsbendes hebben geholpen om drugs via de haven het land in te smokkelen.
  [naar artikel]
 5. Nieuw containersysteem Antwerpse haven moet drugssmokkel bemoeilijken (19/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met een nieuw digitaal systeem voor het containertransport wil de Antwerpse haven de drugssmokkel afremmen. De aan containers gelinkte en...
  [naar artikel]
 6. Antwerpse havenwereld niet blij met escaperoom over drugssmokkel: “Havenbedrijf en politie zijn hier al op teambuilding geweest” (20/10/2020 - VRT NWS)
  De Antwerpse havenwereld is ontevreden over een escaperoom over drugssmokkel in de Antwerpse haven. Het doel van het spel is om binnen het uur drugs te verschepen van de haven naar andere delen in de wereld. “Een verkeerd signaal”, vinden ze bij de haven. Volgens de eigenaar is er niets aan de hand. “De actualiteit heeft ons helaas ingehaald, want dit concept bestaat al drie jaar”, klinkt het.
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Koelbloedige douanier draagt rokende zak weg (10/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Deze douanier laat zich duidelijk niet snel uit zijn lood slaan. Wanneer er op de luchthaven van Savannah (VS) plots een zak begint te roken,...
  [naar artikel]
 8. Verkeerd geleverde container brengt drugssmokkel aan het licht (23/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Openbaar Ministerie heeft tot acht jaar celstraf en 40.000 euro boete geëist tegen drie mannen die verdacht worden van de invoer van bijna 300 kilo cocaïne vanuit Costa Rica. De drugssmokkel kwam aan het licht toen een container op het verkeerde adres in Merksem was afgeleverd.
  [naar artikel]
 9. Broer van Hondurese president in Miami opgepakt wegens drugssmokkel (24/11/2018 - De Morgen)
  De broer van de Hondurese president Juan Orlando Hernandez is vandaag gearresteerd in Miami. De veertigjarige advocaat wordt verdacht van drugssmokkel. Dat meldt de Hondurese regering zelf in een verklaring.
  [naar artikel]
 10. Douanier pleegt wanhoopsdaad met dienstwapen in kantoor Bilzen (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het douanekantoor van Bilzen vonden collega’s donderdagochtend het levenloze lichaam van een douanier. De man had zich met zijn dienstwapen van het leven beroofd.
  [naar artikel]
 11. Douanier die containers voor drugsbendes controleert, aangehouden (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 36-jarige douanier uit Brecht is aangehouden op verdenking van invoer van cocaïne en lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij verschijnt morgen voor de raadkamer.
  [naar artikel]
 12. Aquino’s ook voor hof van beroep schuldig aan grootschalige drugssmokkel (15/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Antwerpse hof van beroep heeft de uitspraak van de rechtbank in Hasselt bevestigd: de Aquino’s zijn schuldig aan grootschalige drugssmokkel en banditisme. De strafmaat volgt zo dadelijk.
  [naar artikel]
 13. Douanier geschorst omdat hij haatboodschappen had verspreid (13/01/2020 - VRT NWS)
  De FOD Financiën heeft een douanier voorlopig op non-actief gezet, na een tip over zijn Youtube-kanaal. Daarop postte de man filmpjes waarin hij zich uitsprak tegen de islam en homoseksualiteit, en waarin hij complottheorieën verspreidde.
  [naar artikel]
 14. Geen container-pincodes meer: Antwerpse haven pakt drugssmokkel aan met digitale sleutel (19/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de Antwerpse haven wordt vanaf volgend jaar een digitaal systeem gebruikt om containers te begeleiden vanaf het schip tot het moment dat ze op een vrachtwagen worden gezet. Dat is niet alleen efficiënter, maar ook een wapen in de strijd tegen drugssmokkel via de haven. “Hiermee gaan we die niet stoppen, maar het wordt wel een stuk moeilijker gemaakt”, zegt Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA).
  [naar artikel]
 15. Antwerpse haven pakt drugssmokkel aan met digitale sleutel voor containers (19/09/2020 - De Standaard)
  In de Antwerpse haven wordt vanaf volgend jaar een digitaal systeem gebruikt om containers te begeleiden vanaf het schip tot het moment dat ze op een vrachtwagen worden gezet. Dat is niet alleen efficiënter, maar ook een wapen in de strijd tegen drugssmokkel via de haven. ‘Hiermee gaan we die niet stoppen, maar het wordt wel een stuk moeilijker gemaakt’, zegt Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA).
  [naar artikel]
 16. Cipier opgepakt voor drugssmokkel voor rapper (02/10/2020 - De Standaard)
  Een vrouwelijke cipier van het Antwerpse arresthuis zit zelf in voorhechtenis. Ze wordt ervan verdacht cannabis te hebben geleverd aan twee gedetineerden, onder wie rapper Ibrahim A., alias Para Turk. Dat schrijft De Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 17. Van drugshandel verdachte Nederlandse ex-televisiepresentator opgepakt (23/10/2018 - De Standaard)
  Frank Masmeijer, de Nederlandse televisiefiguur die in ons land verdacht wordt van drugssmokkel via de Antwerpse haven, is gearresteerd in een hotel in Breda. Dat meldt NU.nl en wordt bevestigd door de Nederlandse politie. Masmeijers hoger beroep start volgende maand in Antwerpen.
  [naar artikel]
 18. Van drugshandel verdachte Nederlandse ex-televisiepresentator opgepakt (23/10/2018 - De Standaard)
  Frank Masmeijer, de Nederlandse televisiefiguur die in ons land verdacht wordt van drugssmokkel via de Antwerpse haven, is gearresteerd in een hotel in Breda. Dat meldt NU.nl en wordt bevestigd door de Nederlandse politie. Masmeijers hoger beroep start volgende maand in Antwerpen.
  [naar artikel]
 19. Topman havenbedrijf aangehouden in internationaal drugsonderzoek (11/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse gerecht heeft tijdens een internationaal onderzoek naar een Albanese drugsorganisatie ook een topman van een recyclagebedrijf in de haven opgepakt. De 44-jarige bedrijfsleider wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie. De man ontkent in alle talen iets met drugssmokkel te maken te hebben.
  [naar artikel]
 20. Wouter Beke na arrestatie CD&V-kandidaat voor drugssmokkel: “Kort en snel reageren” (10/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik wil helder en duidelijk zijn. Deze man hoort bij ons niet thuis.” Zo reageert CD&V-voorzitter Wouter Beke op Rediart Cankja, de CD&V-kandidaat voor de Antwerpse gemeenteraad die in Frankrijk is opgepakt voor drugssmokkel.
  [naar artikel]
 21. Belgische douanier geschorst na verspreiden haatvideo’s: “Homoseksualiteit is pervers, dat is de wetenschap” (13/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgische douanier is door zijn werkgever, de Federale Overheidsdienst Financiën, geschorst omdat hij via YouTube haatvideo’s zou hebben...
  [naar artikel]
 22. Beke en Peeters na arrestatie CD&V-kandidaat voor drugssmokkel: “Kort en snel reageren” (10/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Ik wil helder en duidelijk zijn. Deze man hoort bij ons niet thuis.” Zo reageert CD&V-voorzitter Wouter Beke op Rediart Cankja, de CD&V-kandidaat voor de Antwerpse gemeenteraad die in Frankrijk is opgepakt voor drugssmokkel. Ook Kris Peeters valt uit de lucht en zegt dat het niet kan. “Dit komt hard binnen.”
  [naar artikel]
 23. Douanier geschorst voor verspreiden van haatboodschappen (13/01/2020 - De Standaard)
  De FOD Financiën heeft een douanier geschorst voor het verspreiden van haatboodschappen. De man zou op zijn YouTube-kanaal video’s hebben gepost die getuigen van onder meer moslimhaat en homofobie. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF maandagochtend en de informatie is ook bevestigd door de FOD.
  [naar artikel]
 24. Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer opgepakt (23/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Frank Masmeijer, verdacht van drugssmokkel via de Antwerpse haven, is gearresteerd in een hotel in Breda. Dat meldt NU.nl dinsdag en de Nederlandse politie heeft het bericht intussen bevstigd. De politiewoordvoerder kon niet zeggen waarom de Nederlandse voormalige televisiepresentator (57) is opgepakt. “Daarvoor verwijs ik naar België”, aldus de zegsman.
  [naar artikel]
 25. Wouter Beke na arrestatie CD&V-kandidaat voor drugssmokkel: “Hij hoort niet bij ons thuis” (10/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Ik wil helder en duidelijk zijn. Deze man hoort bij ons niet thuis.” Zo reageert CD&V-voorzitter Wouter Beke op Rediart Cankja, de CD&V-kandidaat voor de Antwerpse gemeenteraad die in Frankrijk is opgepakt voor drugssmokkel.
  [naar artikel]
 26. Parket eist 7,3 miljoen euro(!) van drie havenarbeiders na betrapping bij drugssmokkel (16/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Drie Antwerpse havenarbeiders die ervan worden verdacht de drugsmaffia een handje geholpen te hebben bij het invoeren van een partij van 300 kilo cocaïne, riskeren daarvoor een zware prijs te betalen. Behalve vijf jaar celstraf eist het parket ook een bedrag van… 7,3 miljoen euro.
  [naar artikel]
 27. Douanier zocht info over container met 11,5 ton cocaïne (11/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De 36-jarige douanier uit Brecht blijft voorlopig in de gevangenis. Hij heeft de voorbije twee jaar opzoekingen gedaan naar minstens 5 containers waarin achteraf ladingen cocaïne werden aangetroffen. Eén van die opgezochte containers bevatte de 11,5 ton cocaïne die door de bende rond Tom B. en ex-drugsspeuder Willy VAn Mechelen naar België werd gesmokkeld.
  [naar artikel]
 28. 2 miljoen euro cash in beslag genomen in onderzoek naar internationale drugssmokkel in Oost-Vlaanderen (23/05/2020 - De Standaard)
  De federale gerechtelijke politie (FGP) heeft zaterdag meer details bekendgemaakt over het onderzoek naar internationale drugssmokkel in Oost-Vlaanderen. Zo is bij huiszoekingen meer dan 2 miljoen euro in contanten aangetroffen, naast juwelen en meer dan 130 voertuigen. Vijf verdachten zijn in België aangehouden, drie in Nederland. De bende wordt ervan verdacht al meerdere jaren grote hoeveelheden cocaïne in België te importeren vanuit Zuid-Amerika.
  [naar artikel]
 29. 2 miljoen euro cash in beslag genomen in onderzoek naar internationale drugssmokkel in Oost-Vlaanderen (23/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De federale gerechtelijke politie (FGP) heeft zaterdag meer details bekendgemaakt over het onderzoek naar internationale drugssmokkel in Oost-Vlaanderen. Zo is bij huiszoekingen meer dan 2 miljoen euro in contanten aangetroffen, naast juwelen en meer dan 130 voertuigen. Vijf verdachten zijn in België aangehouden, drie in Nederland. De bende wordt ervan verdacht al meerdere jaren grote hoeveelheden cocaïne in België te importeren vanuit Zuid-Amerika.
  [naar artikel]
 30. Antwerpse Pelikaanstraat afgesloten na vondst verdacht koffertje: ‘We nemen geen risico’ (03/12/2019 - De Morgen)
  De Pelikaanstraat, vlakbij het Antwerpse Centrale Station is vanmiddag afgesloten na de vondst van een verdacht koffertje. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. Eerder vandaag werd ook de Vogelzanglaan een uurtje afgesloten nadat vuilnismannen een verdacht voorwerp hadden gevonden. Vannacht zou er in Wommelgem ook een granaataanslag gebeurd zijn.
  [naar artikel]
 31. Twee drugssmokkelaars slikken maar liefst 115 condooms in (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Turkse politieagenten hebben op de Atatürk-luchthaven in Istanboel twee Nigerianen gearresteerd die verdacht werden van drugssmokkel. Na
  [naar artikel]
 32. Spaanse politieagent die drugssmokkel moest bestrijden zelf opgepakt voor medeplichtigheid (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Spaanse politieofficier, belast met de bestrijding van drugssmokkel door de Straat van Gilbraltar, is gearresteerd wegens medeplichtigheid aan...
  [naar artikel]
 33. Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer opgepakt (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Frank Masmeijer, verdacht van drugssmokkel via de Antwerpse haven, is gearresteerd in een hotel in Breda. Dat meldt NU.nl dinsdag en de Nederlandse politie heeft het bericht intussen bevestigd. De politiewoordvoerder kon niet zeggen waarom de Nederlandse voormalige televisiepresentator (57) is opgepakt. “Daarvoor verwijs ik naar België”, aldus de zegsman. De Nederlandse advocaat van Masmeijer, Geert-Jan Knoops, kan “op dit moment” niet ingaan op vragen over de arrestatie.
  [naar artikel]
 34. Nederlandse drugssmokkelaars ook verdacht van megasmokkel cocaïne via Antwerpse haven (15/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee van de vier mensen die in Nederland verdacht worden van de smokkel van 3.500 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen, worden nu ook verdacht...
  [naar artikel]
 35. Antwerpse Vogelzanglaan weer vrijgegeven na vondst verdacht voorwerp (03/12/2019 - De Morgen)
  In Antwerpen is de Vogelzanglaan vanochtend een uurtje afgesloten geweest voor alle verkeer na de vondst van een verdacht voorwerp. Dat zegt de Antwerpse lokale politie.
  [naar artikel]
 36. Stroomplan voorgesteld in strijd tegen Antwerpse drugssmokkel: verschillende diensten onder één dak (21/02/2018 - VRT NWS)
  In Antwerpen is het zogenoemde Stroomplan voorgesteld, het plan dat de Antwerpse drugsproblematiek moet aanpakken. Er komt een speciale taskforce: lokale en federale politie, parket, sociale inspectie en douane zullen fysiek onder één dak zitten. Dat is een primeur voor ons land. 
  [naar artikel]
 37. Op weg naar recordjaar: nu al spectaculaire hoeveelheid cocaïne en heroïne gevangen in Antwerpse haven (05/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse haven blijft records breken op het vlak van drugssmokkel. Niet alleen de cocaïne blijft onverminderd de haven binnenstromen, ook de heroïne en cannabis komen met tonnen tegelijk de Scheldestad binnen.
  [naar artikel]
 38. Antwerpse haven blijkt ook draaischijf voor illegale pesticiden: “Pakkans is lager dan voor drugssmokkel” (04/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Antwerpse parket voert momenteel drie onderzoeken naar illegale pesticiden. Daarbij viel de politie binnen in onder meer Boechout en Laakdal. Opvallend, net zoals voor drugs is de Antwerpse haven een belangrijke draaischijf voor de potentieel erg schadelijke producten. Er zijn riante winsten mogelijk en criminelen zouden nog te gemakkelijk wegkomen.
  [naar artikel]
 39. Drie cipiers achter tralies voor gsm- en drugssmokkel in gevangenis (20/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Drie cipiers van de gevangenis van Aarlen, Luxemburg, zijn aangehouden omdat ze ervan verdacht worden drugs en gsm's te hebben
  [naar artikel]
 40. Finse politiebaas krijgt tien jaar cel voor drugssmokkel (29/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een Finse rechtbank heeft het voormalige hoofd van Helsinki's anidrugeenheid veroordeeld tot tien jaar cel voor drugssmokkel en andere
  [naar artikel]
 41. Antwerps waterzuiveringsbedrijf spil in gigantische drugssmokkel: eigenaar en familieleden opgepakt (19/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Brugse gerecht heeft zes verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de invoer van 3,2 ton cocaïne vanuit Brazilië naar Nederland en België. De spil in de affaire zou het Antwerpse bedrijf Kriva Rochem Europe zijn, dat gespecialiseerd is in het ontzilten van zeewater en het zuiveren van afvalwater. De Antwerpse zaakvoerder is opgepakt.
  [naar artikel]
 42. Verdacht voorwerp aangetroffen vlak bij Antwerp Expo (03/12/2019 - De Standaard)
  Aan de Vogelzanglaan is een verdacht voorwerp aangetroffen. De melding kwam van vuilnismannen, die iets verdacht in hun laadbak hadden aangetroffen. De Antwerpse politie sloot de straat in beide richtingen af voor alle verkeer tussen de Jan Van Rijswijcklaan en de Gerard Le Grellelaan. Er is een interventie aan de gang.
  [naar artikel]
 43. Antwerps waterzuiveringsbedrijf spil in gigantische internationale drugssmokkel: eigenaar en familieleden opgepakt (19/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Brugse gerecht heeft zes verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de invoer van 3,2 ton cocaïne vanuit Brazilië naar Nederland en België. De spil in de affaire zou het Antwerpse bedrijf Kriva Rochem Europe zijn, dat gespecialiseerd is in het ontzilten van zeewater en het zuiveren van afvalwater. De Antwerpse zaakvoerder is opgepakt.
  [naar artikel]
 44. Brief met verdacht wit poeder voor Filip Dewinter (11/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In een postkantoor in de Spitsenstraat in de Antwerpse haven is een brief met een verdacht poeder aangekomen. De brief was gericht aan Vlaams
  [naar artikel]
 45. Broer van Hondurese president in Miami opgepakt wegens drugssmokkel (24/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De broer van de Hondurese president Juan Orlando Hernandez is vandaag gearresteerd in Miami. De veertigjarige advocaat wordt verdacht van...
  [naar artikel]
 46. Vijf buitenlanders wacht doodstraf voor drugssmokkel op eiland Bali (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf buitenlanders, die sinds eind november zijn gearresteerd voor drugssmokkel op het toeristeneiland Bali, zullen de doodstraf krijgen. Het gaat...
  [naar artikel]
 47. 'Verwijdering anderstalige boeken is verdacht' (10/04/2019 - De Morgen)
  Op enkele kinderboeken na zijn er geen Arabische en Turkse boeken meer te krijgen in de Antwerpse openbare bibliotheken. 'Onbegrijpelijk en verdacht', zegt de migrantengemeenschap.
  [naar artikel]
 48. Basketters en ‘most wanted’-crimineel vervolgd voor drugssmokkel (06/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ex-profbasketballer Jeff Masudi moet opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Samen met ‘most wanted’-crimineel Rudo Meiland en vijf anderen wordt hij ervan verdacht een cocaïnesmokkel tussen de Dominicaanse Republiek en België te hebben opgezet.
  [naar artikel]
 49. Basketters en ‘most wanted’-crimineel vervolgd voor drugssmokkel (07/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Ex-profbasketballer Jeff Masudi moet opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Samen met ‘most wanted’-crimineel Rudo Meiland en vijf anderen wordt hij ervan verdacht een cocaïnesmokkel tussen de Dominicaanse Republiek en België te hebben opgezet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.