Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
04:10 uur

Brusselse jongeren die het uithangen op recreatiedomeinen: elk jaar hetzelfde probleem, en toch is er geen oplossing

Het Nieuwsblad

10/06/2021 - 16:40

Gent neemt maatregelen, na de vechtpartij met Brusselse jongeren. Een dubbele rij hekken rond het strand de Blaarmeersen, een zwarte lijst van amokmakers. Maar het fenomeen van rellende jeugd is breder dan Gent alleen. Dus hoe geraakt het probleem ten gronde opgelost? “Zolang die Brusselse jongeren in eigen stad geen ruimte krijgen om van de zon te genieten en stoom af te laten, zal dit blijven duren.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Motivatiepsycholoog: ‘Waarom geen soepelere coronaregels voor jongeren?’ (09/08/2020 - De Morgen)
  Incidenten aan de kust en in recreatiedomeinen maakten dit weekend duidelijk dat een deel van de bevolking het steeds moeilijker heeft om zich aan de coronaregels te houden. Vooral jongeren haken af. De maatregelen voor die specifieke doelgroep versoepelen zou een oplossing kunnen zijn, denkt psycholoog Maarten Vansteenkiste, die al van bij het begin van de coronacrisis de motivatie bij de bevolking meet.
  [naar artikel]
 2. Etnisch profileren: geen oplossing, maar een oorzaak (12/08/2020 - Apache)
  Hoewel Commissaris Philippe Denoyette van de zone Blankenberge-Zuienkerke, naar aanleiding van de massale vechtpartij op het Blankenbergse strand, in een tweede communicatie beweert dat de politie enkel zal screenen op grote groepen jongeren, vertelde hij eerder toch dat ze jongeren die behoren tot “hetzelfde profiel” van de amokmakers zouden terugsturen.
  [naar artikel]
 3. Kwart Brusselse jongeren vindt geen job (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De jeugdwerkloosheid in Brussel is al 4,5 jaren aan het dalen. Dat blijkt uit cijfers van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris. Toch blijft de werkloosheidsgraad hoog: een kwart (25,7 procent) van de Brusselse jongeren die werk zoeken, zit zonder job.
  [naar artikel]
 4. Kwart Brusselse jongeren vindt geen job (04/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De jeugdwerkloosheid in Brussel is al 4,5 jaren aan het dalen. Dat blijkt uit cijfers van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris. Toch blijft de werkloosheidsgraad hoog: een kwart (25,7 procent) van de Brusselse jongeren die werk zoeken, zit zonder job.
  [naar artikel]
 5. Zwemmen in recreatiedomeinen kan lang nog niet overal (15/06/2020 - VRT NWS)
  In recreatiedomeinen met meren en vijvers mag weer gezwommen worden, maar in de praktijk kan dat nog maar in 1 domein in Oost-Vlaanderen, in de Gavers in Geraardsbergen. Andere recreatiedomeinen wachten nog tot 1 juli als ook de publiek toegankelijke binnen- en buitenzwembaden open mogen.
  [naar artikel]
 6. Zomer van de zwembadterroristen: ‘Als het zo doorgaat, moeten er binnenkort zwembaden de deuren sluiten’ (15/08/2019 - De Morgen)
  Ook de openluchtzwembaden en recreatiedomeinen beleven een hete zomer: groepen jongeren klimmen over omheiningen en maken herrie. Zijn zwarte lijsten, politieagenten te paard en een zwembadwet de oplossing?
  [naar artikel]
 7. Amadeu Altafaj: “Nieuwe verkiezingen uitschrijven is niet de oplossing” (22/10/2017 - VRT NWS)
  Nieuwe verkiezingen uitschrijven is voor Amadeu Altafaj, de Catalaanse vertegenwoordiger bij de Europese Unie, geen oplossing. Dat zei hij deze ochtend in “De zevende dag”. “Het probleem blijft hetzelfde".
  [naar artikel]
 8. Antwerps gedeputeerde wil algemene lijst van amokmakers in recreatiedomeinen (10/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Antwerpse gedeputeerde Jan De Haes (N-VA), bevoegd voor de provinciale recreatiedomeinen, vraagt de federale overheid om een lijst van amokmakers mogelijk te maken die dan niet meer worden toegelaten in recreatiedomeinen. Het zou gaan om een systeem dat vergelijkbaar is met de stadionverboden in het voetbal. Het is niet de eerste keer dat een dergelijk voorstel opduikt.
  [naar artikel]
 9. Motivatiepsycholoog: “Waarom geen soepelere coronaregels voor jongeren?” (10/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Incidenten aan de kust en in recreatiedomeinen maakten dit weekend duidelijk dat een deel van de bevolking het steeds moeilijker heeft om zich aan...
  [naar artikel]
 10. Vijf tot zeven procent van jongeren zwaar depressief (04/04/2019 - De Morgen)
  Een op de drie jongeren tussen de 12 en 18 jaar voelt zich niet goed in zijn vel. Toch is er over depressies bij adolescenten weinig geweten. Psychologe Aurore Boulard bracht het probleem in kaart.
  [naar artikel]
 11. Doctoraatsstudente uit Wilrijk test relatie van acht jaar in Temptation Island: “Ik ben niet serieuze madam gaan uithangen” (28/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Acht jaar zijn ze al samen, toch doen Christian (28) en Angela (26) mee aan Temptation Island. Dat koppels met zo’n lange relatie meedoen is al bijzonder. Nog opvallender is dat zij nu werkt aan haar doctoraat in de bio-ingenieurswetenschappen. “Mee zoeken naar een oplossing voor een wereldprobleem, dan voel je je nuttig”, zegt ze.
  [naar artikel]
 12. De zomer van de zwembadterroristen: ‘Hij penetreerde mij met zijn vinger’ (15/08/2019 - De Morgen)
  Ook de openluchtzwembaden en recreatiedomeinen beleven een hete zomer: groepen jongeren klimmen over omheiningen en maken herrie. Zijn zwarte lijsten, politieagenten te paard en een zwembadwet de oplossing? “We moeten werk maken van preventie, maar de rotte appels moet je hard aanpakken. Met een aantal jongens valt gewoon niet meer te praten.”
  [naar artikel]
 13. “Door Brusselse jongeren extra te controleren wordt het alleen maar erger” (11/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ongeziene vechtpartij op het strand van Blankenberge mag volgens criminologen en jeugdwerkers geen reden zijn om Brusselse jongeren met...
  [naar artikel]
 14. Parket eist acht jaar cel voor Brusselse jongeren die taxichauffeur zwaar toetakelden: "Ik was daar maar heb niet geslagen" (24/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Brusselse parket heeft 8 jaar cel gevorderd tegen drie Brusselse jongeren die in augustus 2016 een taxichauffeur beroofden en in elkaar...
  [naar artikel]
 15. De zomer van de zwembadterroristen: ‘Zo moeten er binnenkort zwembaden de deuren sluiten’ (15/08/2019 - De Morgen)
  Ook de openluchtzwembaden en recreatiedomeinen beleven een hete zomer: groepen jongeren klimmen over omheiningen en maken herrie. Zijn zwarte lijsten, politieagenten te paard en een zwembadwet de oplossing? “We moeten werk maken van preventie, maar de rotte appels moet je hard aanpakken. Met een aantal jongens valt gewoon niet meer te praten.”
  [naar artikel]
 16. Vereeck heeft oplossing voor 'het probleem Vereeck' in Diepenbeek (17/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  N-VA is met een nieuw coalitievoorstel naar CD&V in Diepenbeek gestapt: ze zijn toch bereid om vijf schepenen in plaats van vier aan te stellen. CD&V en Open Vld krijgen er dus elk anderhalve schepen bij. En voor ‘het probleem Lode Vereeck’ - die blijkbaar vooral moeilijk ligt bij CD&V-vrouwen - heeft Vereeck zelf een oplossing aangeboden. Welke, dat wil hij nog niet kwijt, maar meest waarschijnlijk is dat hij zelf geen schepen wordt. Edgard Vandebroek (CD&V): “We gaan dit bekijken. Het is in elk geval aantrekkelijker.”
  [naar artikel]
 17. Vereeck heeft oplossing voor het probleem Vereeck in Diepenbeek (18/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  DiepenbeekN-VA is met een nieuw coalitievoorstel naar CD&V in Diepenbeek gestapt: ze zijn toch bereid om vijf schepenen in plaats van vier aan te stellen. CD&V en Open Vld krijgen er dus elk anderhalve schepen bij. En voor ‘het probleem Lode Vereeck’ - die blijkbaar vooral moeilijk ligt bij CD&V-vrouwen - heeft Vereeck zelf een oplossing aangeboden. Welke, dat wil hij nog niet kwijt, maar meest waarschijnlijk is dat hij zelf geen schepen wordt. Edgard Vandebroek (CD&V): “We gaan dit bekijken. Het is in elk geval aantrekkelijker.”
  [naar artikel]
 18. Vechtpartij Brusselse jongeren in Blankenberge: “Individueel gedrag niet veralgemenen naar grote groepen” (10/08/2020 - VRT NWS)
  Bij de vechtpartij in Blankenberge waren een 50-tal jongeren uit Brussel betrokken. Er wordt gesproken over jongerenbendes, maar dat klopt niet. Bendes zijn niet hetzelfde als een vriendengroep van jongeren en het gedrag van enkele amokmakers mag niet het beeld van een hele groep jongeren bepalen. Dat zegt professor Crimonologie Elke Van Hellemont.
  [naar artikel]
 19. Zwemmen vanaf morgen wél toegelaten in recreatiedomeinen (07/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In recreatiedomeinen met meren en vijvers mag vanaf morgen in principe weer gezwommen worden. Dat blijkt uit de jongste update van de FAQ van het...
  [naar artikel]
 20. Oplossing voor Antwerpse probleem ligt deels in IJsland waar jongeren geen tijd hebben voor drank en drugs (22/02/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/f4vuXAh1kI32KAozZ_jCjrBpK5A/diocontent/119347504/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 21. Child Focus-directeur: “Stop je kind niet onder een stolp. Gruwelijke zaken gebeuren nu eenmaal” (06/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Al 20 jaar lang wordt Heidi De Pauw elke dag geconfronteerd met kindermisbruik, mensenhandel, drugsverslaving, onrustwekkende verdwijningen en zelfdoding bij jongeren. Toch vindt de Child Focus-directeur niet dat we ons in de opvoeding moeten laten leiden door angst, of dat we overbescherming als de oplossing mogen zien. In haar boek Geen Paniek! pleit ze zelfs om kinderen en jongeren net méér vertrouwen te geven en los te laten. “Ik ben zelf geen angstige mama, want de wereld is geen slechte plek.”
  [naar artikel]
 22. Scoutsleiding voor jongeren met beperking moeilijk te vinden: “Er is dus steeds minder plaats in onze groep” (07/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Zonnepinkers in Ekeren slaat een noodkreet. Elk jaar wordt het moeilijker om leiding te vinden voor de kinderen van hun Akabegroep, een scoutsgroep gericht op jongeren met een beperking. Ook andere Akabegroepen in de regio zitten met hetzelfde probleem, wachtlijsten groeien aan en nieuwe leiding vindt moeilijk de weg.
  [naar artikel]
 23. Burgemeester Schaarbeek: "Francken biedt geen oplossing", Francken: "Clerfayt maakt er politiek oorlogje van" (23/11/2018 - VRT NWS)
  Het is alweer politiek vingerwijzen na de beslissing van De Lijn om de haltes aan het Brusselse Noordstation tijdelijk weg te halen wegens overlast van transmigranten. Volgens burgemeester Bernard Clerfayt (DéFi) van Schaarbeek is er geen probleem van ordehandhaving en is het aan staatssecretaris voor Asiel Theo Francken (N-VA) om een oplossing te bieden. Francken stelt dat Clerfayt wel degelijk verantwoordelijk is. 
  [naar artikel]
 24. Drie Brusselse relschoppers vandaag voor onderzoekrechter, Brusselse politiek reageert: ‘Er is geen excuus’ (10/08/2020 - De Morgen)
  Drie jongeren die zaterdagavond werden opgepakt omdat ze amok maakten in Blankenberge ervan moeten zich vandaag voor de onderzoeksrechter verantwoorden. Brusselse politici uiten hun onbegrip over het gedrag van de jongeren.
  [naar artikel]
 25. Leeftijd waarop jongeren met alcohol beginnen stijgt, bingedrinking blijft groot probleem (07/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse jongeren beginnen tegenwoordig later met het drinken van alcohol. Toch blijft het de meest gebruikte drugs onder jongeren. Dat blijkt...
  [naar artikel]
 26. Oplossing voor aloud NMBS-probleem: nieuwe Brusselse spoortunnel op tafel (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Spoorwegnetbeheerder Infrabel legt een plan op tafel om een tweede spoortunnel te boren langs de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Dat blijkt uit documenten die op de raad van bestuur kwamen en die De Tijd kon inkijken.
  [naar artikel]
 27. Oplossing voor aloud NMBS-probleem: nieuwe Brusselse spoortunnel op tafel (18/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Spoorwegnetbeheerder Infrabel legt een plan op tafel om een tweede spoortunnel te boren langs de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Dat blijkt uit documenten die op de raad van bestuur kwamen en die De Tijd kon inkijken.
  [naar artikel]
 28. Kempense recreatiedomeinen beleven miserabele julimaand door corona en kwakkelweer (04/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dat de grootste Kempense recreatiedomeinen een hoogst ongewone zomermaand juli beleefden, ligt voor de hand. Een gevolg van slecht weer en vooral coronabeperkingen, die met de aanstaande hittegolf ook voor frustratie zorgen.
  [naar artikel]
 29. Jongerenlijn Awel ontving in 2020 vijfde meer oproepen (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Awel, de luisterlijn voor kinderen en jongeren met een vraag of een probleem, heeft het afgelopen jaar 21 procent meer oproepen ontvangen dan het jaar voordien. Iets minder dan een op de vier van die gesprekken had een specifieke link met het coronavirus. Toch bleven de belangrijkste thema's waarvoor jongeren contact opnamen met Awel nagenoeg ongewijzigd.
  [naar artikel]
 30. Jongeren richten ravage aan in Brusselse loods (30/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een groep jongeren heeft zondagavond lelijk huisgehouden in een Brusselse loods. Ze gooiden er een hoop spullen op de grond, verstopten er de afvoeren van verschillende lavabo’s en lieten zo de kelder onderlopen en stalen een bestelwagen, waarmee ze vervolgens tegen een boom reden. De politie kon nog een van de jongeren oppakken en probeert nu diens kompanen te identificeren. Dat meldt het Brusselse parket.
  [naar artikel]
 31. Kankerspecialist Filip Lardon wil een rookvrije generatie in België: "Als dat lukt, zou het probleem binnen 20 jaar 'uitgestorven' zijn" (01/06/2021 - VRT NWS)
  In de strijd tegen tabak moet er vooral worden gekeken naar jongeren. Dat zegt kankerspecialist Filip Lardon in "Laat Journaal", naar aanleiding van Werelddag zonder Tabak. "De volwassenen moeten we niet met de vinger wijzen. Als we ervoor zorgen dat er geen jongeren meer bijkomen, kan het probleem binnen 20 jaar weg zijn."
  [naar artikel]
 32. Brusselse jongeren helpen strand- en stadscoaches in Blankenberge (18/08/2020 - De Morgen)
  Een tiental Brusselse jongeren heeft afgelopen weekend geholpen met de lokale strand- en stadscoaches in Blankenberge. Dat meldt de stad Blankenberge. De actie kaderde in een project waarbij een groep jongeren een andere groep jongeren helpt. Daarmee wilden de jongeren een signaal geven dat iedereen gelijk is, ongeacht origine.
  [naar artikel]
 33. Jongeren beginnen later te drinken, maar bingedrinking blijft groot probleem (07/12/2018 - De Morgen)
  Vlaamse jongeren beginnen tegenwoordig later met het drinken van alcohol. Toch blijft het de meest gebruikte drug onder jongeren. Dat blijkt uit de jaarlijkse leerlingenbevraging van het Vlaams expertisecentrum van Alcohol en andere Drugs (VAD).
  [naar artikel]
 34. ‘Burgemeesters in Brussel hebben gelijk dat ze niet hard optreden tegen hangjongeren: dit zijn geen bendes’ (07/05/2020 - De Morgen)
  Brusselse jongeren troepen samen om de politie uit te dagen, stelt Vincent Houssin van politievakbond VSOA. ‘Binnenkort gaat het escaleren.’ Maar repressief optreden is niet de oplossing, volgens criminologe Els Enhus (VUB). ‘Dit zijn geen jeugdbendes.’
  [naar artikel]
 35. Zonnig lang weekend op komst: zijn kust, steden, recreatiedomeinen en pretparken er klaar voor? (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het belooft een zonnig verlengd weekend te worden, met zaterdag temperaturen die naar 26 graden klimmen. De kust, onze steden, de recreatiedomeinen...
  [naar artikel]
 36. Demir: 'Problemen aan de kust niets te maken met toerisme, maar met wanbeleid Brussel' (16/08/2020 - Knack)
  'Er zijn criminele jeugdbendes van Brussel [naar de kust] afgezakt om amok te zoeken. Dat is geen nieuw probleem', zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) in een interview met De Zondag. 'De oplossing is simpel: oppakken en straffen. Punt. Maar dat is géén probleem van toerisme. Wie dat beweert, ontkent het echte probleem.'
  [naar artikel]
 37. Verlinden wil amokmakers op stranden en in recreatiedomeinen harder aanpakken (22/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil amokmakers in recreatiedomeinen of op het strand strenger aanpakken. Door de uitbreiding van het plaatsverbod. Tegen de zomer gaat ze daarvoor een regeling uitwerken, verklaarde ze daarover in de Kamer aan Franky Demon (CD&V) en Koen Metsu (N-VA).
  [naar artikel]
 38. Jongeren in Marollenwijk bekogelen Brusselse politie (04/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Brusselse Marollenwijk heeft een groep jongeren maandagavond de politie bekogeld toen die wou tussenkomen om enkele verdachten op te pakken. Het ging om een drietal jongeren die in een wagen hadden ingebroken en een brandblusser hadden leeggespoten op straat. De drie konden ingerekend worden en zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket dinsdag.
  [naar artikel]
 39. Jongeren in Marollenwijk bekogelen Brusselse politie (04/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In de Brusselse Marollenwijk heeft een groep jongeren maandagavond de politie bekogeld toen die wou tussenkomen om enkele verdachten op te pakken. Het ging om een drietal jongeren die in een wagen hadden ingebroken en een brandblusser hadden leeggespoten op straat. De drie konden ingerekend worden en zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket dinsdag.
  [naar artikel]
 40. Belg wil niet werken tot 67, daar moeten we iets op vinden (06/07/2017 - De Redactie)
  De Belg heeft geen zin om tot zijn 67 te werken, blijkt uit een studie. Toch wordt dat de nieuwe pensioenleeftijd (in 2030). Dat is dus een probleem. De oplossing? Zinvol werk.
  [naar artikel]
 41. Geert Molenberghs: “Hoogste aantal besmettingen bij Brusselse jongeren tussen 10 en 19 jaar oud” (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Incidenten zoals gisteren in het Ter Kamerenbos in Brussel, waar duizenden jongeren bijeen kwamen na een uit de hand gelopen aprilgrap, baart zorgen. Professor biostatistiek Geert Molenberghs wijst er in gesprek met HLN LIVE op dat het aantal besmettingen het hoogst is bij Brusselse jongeren, gevolgd door de veertigers en vijftigers. “Het virus kruipt van de ene generatie naar de andere”
  [naar artikel]
 42. Geert Molenberghs: “Hoogste aantal besmettingen bij Brusselse jongeren tussen 10 en 19 jaar oud” (02/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Incidenten zoals gisteren in het Ter Kamerenbos in Brussel, waar duizenden jongeren bijeen kwamen na een uit de hand gelopen aprilgrap, baren zorgen. Professor biostatistiek Geert Molenberghs wijst er in gesprek met HLN LIVE op dat het aantal besmettingen het hoogst is bij Brusselse jongeren, gevolgd door de veertigers en vijftigers. “Het virus kruipt van de ene generatie naar de andere”.
  [naar artikel]
 43. Nieuwe controverse over vergoedingen bij Brussels overheidsbedrijf (22/02/2018 - VRT NWS)
  Ook bij het agentschap dat de schulden beheert van de 19 Brusselse gemeenten zouden er financiële onregelmatigheden zijn. Het zou gaan om hetzelfde probleem als bij de vzw Gial: de directeur van "Brinfin" kreeg tot 300.000 euro per jaar uitbetaald als zelfstandige. Het verhaal staat in L'Echo en is bevestigd aan onze redactie.
  [naar artikel]
 44. Europa heeft geen probleem met Brusselse geluidsnormen (15/02/2017 - De Tijd)
  01:04 Er komt geen Europees uitstel voor de invoering van de strenge Brusselse geluidsnormen. De Europese Commissie wil zich niet moeien in het belgo-belgische dossier over Zaventem.
  [naar artikel]
 45. Hans Teeuwen heeft hilarische oplossing voor ruzie rond zwarte pieten (04/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse komiek Hans Teeuwen heeft op zijn Instagrampagina een wel erg hilarische oplossing gevonden voor het debat rondom de zwarte pieten. Die zouden racistisch zijn en geweerd moeten worden in het Sinterklaasverhaal. Geen probleem, vindt Teeuwen, dan doen we het toch gewoon even anders?
  [naar artikel]
 46. RONDVRAAG. Douchen jongeren naakt of niet in de kleedkamer? “Komaan, we zijn toch allemaal hetzelfde?” (22/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Douchen jongeren nog naakt of niet? Met die vraag stapten wij naar een aantal Antwerpse voetbalverenigingen. De meeste jongeren hebben het inderdaad moeilijk om in hun blootje onder de douche te staan. Cultuur en geloofsovertuiging zijn de belangrijkste redenen om niet naakt te douchen.
  [naar artikel]
 47. Rellen in het zand, dat is zo 2011 (11/04/2019 - De Morgen)
  Vijf zomers geleden waren ze groot nieuws: de relschoppende jongeren in recreatiedomeinen als dat van Hofstade. Vandaag herinnert haast niemand ze zich nog. Zijn de problemen ten gronde opgelost? 'Het is hout vasthouden.'
  [naar artikel]
 48. Football Talk. Veld Anderlecht nu al probleem - Dennis en Deli onzeker voor PSG - Gomes onder het mes (04/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De stadionnaam is veranderd, maar de grasmat hetzelfde gebleven. Ook dit jaar lijkt de staat van het terrein een probleem te worden voor...
  [naar artikel]
 49. "Vrachtmaatschappijen keren dan wel terug naar Brussels Airport, maar Brusselse boetes blijven een probleem" (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De terugkeer van enkele vrachtmaatschappijen naar Brussels Airport betekent niet dat de Brusselse geluidsboetes geen probleem meer vormen. Dat zegt...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.