Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:02 uur

Oekraïne moet ‘politieke slogan’ op voetbaltruitje aanpassen van UEFA

Express

10/06/2021 - 17:03

Lees dit artikel: Oekraïne moet ‘politieke slogan’ op voetbaltruitje aanpassen van UEFA De Oekraïense nationale voetbalploeg moet van de Europese voetbalbond UEFA een van de slogans op zijn nieuwe voetbaltenue achterwege laten wegens de militaire connotatie.  Begin deze week schoot de onthulling van het nieuwe Oekraïense voetbaltruitje voor Euro 2020 bij het Kremlin in het verkeerde keelgat. Daarop staan de slogans ‘Glorie aan Oekraïne!’ en ‘Glorie aan […] Lees dit artikel: Oekraïne moet ‘politieke slogan’ op voetbaltruitje aanpassen van UEFA


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oekraïne legt zich niet neer bij gedwongen aanpassing van “politiek” EK-shirt na klacht van de Russen (10/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne moet het shirt waarmee het land zou aantreden op het komende EK aanpassen. Dat heeft de Europese Voetbalbond (UEFA) donderdag bekendgemaakt. Rusland legde dinsdag klacht neer bij de UEFA tegen het shirt waarop het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim en patriottische slogans staan. Een slogan moet verdwijnen, de kaart niet. De Oekraïense bond legt ze er echter niet bij neer en laat weten dat ze nog “in onderhandeling zijn” met de UEFA.
  [naar artikel]
 2. Rusland boos om nieuw ‘provocerend’ voetbaltruitje van Oekraïne (07/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland boos om nieuw ‘provocerend’ voetbaltruitje van Oekraïne Oekraïne heeft het nieuwe tenue voor zijn nationale elftal gepresenteerd. Daarop is een kaart van Oekraïne afgebeeld, inclusief de door Rusland geannexeerde Krim. Tot groot ongenoegen van Moskou. De onthulling van het nieuwe Oekraïense voetbaltruitje voor Euro 2020 schoot bij het Kremlin in het verkeerde keelgat. Op de voorkant van het gele shirt staan namelijk […] Lees dit artikel: Rusland boos om nieuw ‘provocerend’ voetbaltruitje van Oekraïne
  [naar artikel]
 3. Ophef om EK-shirts van Oekraïne: “UEFA moet ze verbieden” (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland is niet te spreken over het EK-tenue van Oekraïne. Op de shirts zijn de contouren van de landsgrenzen, mét de politiek gevoelige Krim, te zien. Daarnaast zorgen ook de truitjes van Noord-Macedonië voor ophef.
  [naar artikel]
 4. Nations League: Oekraïne vecht forfaitnederlaag aan bij TAS (11/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense voetbalbond vecht bij het internationaal sporttribunaal TAS de beslissing van de UEFA aan om de wedstrijd tussen Zwitserland en Oekraïne in de Nations League te schrappen en om te zetten in een reglementaire nederlaag voor Oekraïne. Het duel ging in november niet door omdat de selectie van Oekraïne op last van de gezondheidsautoriteiten in Luzern in quarantaine moest vanwege een aantal coronabesmettingen.
  [naar artikel]
 5. Veroordeling slogan ‘stop Islamisering’ veroorzaakt politieke deining: debat vrije meningsuiting volop op politieke agenda (27/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Veroordeling slogan ‘stop Islamisering’ veroorzaakt politieke deining: debat vrije meningsuiting volop op politieke agenda De correctionele rechtbank van Mechelen spreekt een opvallend vonnis uit. Omwille van het gebruik van de slogan ‘Stop Islamisering’ veroordeelt de rechtbank vier leden van Voorpost tot zes maanden cel voor het aanzetten tot haat en geweld. De gerechtelijke uitspraak komt zo ruw het debat doorkruisen dat in de Kamer volop wordt gevoerd: ‘Hoe ver […] Lees dit artikel: Veroordeling slogan ‘stop Islamisering’ veroorzaakt politieke deining: debat vrije meningsuiting volop op politieke agenda
  [naar artikel]
 6. Ophef om EK-shirts van Oekraïne en Noord-Macedonië: “UEFA moet ze verbieden” (07/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland is niet te spreken over het EK-tenue van Oekraïne. Op de shirts zijn de contouren van de landsgrenzen, mét de politiek gevoelige Krim, te zien. Daarnaast zorgen ook de truitjes van Noord-Macedonië voor ophef.
  [naar artikel]
 7. Oekraïne moet voor Poetin vooral vazalstaat blijven (29/03/2019 - De Morgen)
  Wat drijft de Russische president Vladimir Poetin om buurland Oekraïne met alle mogelijke economische en politieke druk te beletten aansluiting te zoeken bij West-Europa?
  [naar artikel]
 8. Jarige prins George poseert in een voetbaltruitje en mist een tand (22/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zes is hij ondertussen geworden, de oudste zoon van prins William en Kate Middleton. Voor zijn verjaardag mocht George poseren voor de lens van zijn mama. Met voetbaltruitje aan én een missende voortand.
  [naar artikel]
 9. Jarige prins George poseert in een voetbaltruitje en mist een tand (22/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Zes is hij ondertussen geworden, de oudste zoon van prins William en Kate Middleton. Voor zijn verjaardag mocht George poseren voor de lens van zijn mama. Met voetbaltruitje aan én een missende voortand.
  [naar artikel]
 10. Oekraïense voetbalbond sluit compromis met UEFA over controversieel shirt (11/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense voetbalbond (AUF) heeft vrijdag bekendgemaakt een “compromis” te hebben gesloten met de Europese voetbalbond UEFA om de slogan op het controversiële EK-shirt te behouden.
  [naar artikel]
 11. Oekraïne wipt over België op UEFA-ranglijst (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Oekraïne wipt over België op UEFA-ranglijst (21/10/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Aanpassen of emanciperen (12/04/2019 - De Morgen)
  Blijven we kiezen voor een ten dode opgeschreven model dat zegt 'Jij moet je aanpassen aan ons'?
  [naar artikel]
 14. Go with ‘De Fauw’: CD&V’er Dirk trekt aandacht met opvallende slogan (11/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Niet alle verkiezingskandidaten kiezen voor een doorsnee affiche om stemmen te ronselen. Enkele creatieve politieke geesten willen hun verkiezingsborden opvrolijken door eens gek te doen en op de foto te gaan met een schaap of Baloe de Beer. Andere kandidaten kiezen dan weer voor een opvallende naam of springen in het oog door een opmerkelijke slogan. De inwoners van Brugge kunnen op 14 oktober kiezen voor Dirk De Fauw, die naar de verkiezingen trekt met de slogan ‘Go with De Fauw’.
  [naar artikel]
 15. Overgeschakeld op Signal? Dan moet u snel deze instellingen aanpassen (25/01/2021 - Express)
  Commotie rond aangepaste gebruiksvoorwaarden bij WhatsApp zorgde de voorbije weken voor heel wat extra interesse in concurrent Signal. Deze berichtenapplicatie doet het op het vlak van privacy heel wat beter, al moet u daarvoor wel eerst enkele instellen aanpassen. Een overzicht. Aangezien WhatsApp net als Facebook eigendom is van Mark Zuckerberg draagt de app al […] The post Overgeschakeld op Signal? Dan moet u snel deze instellingen aanpassen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Erkenning van Russisch stort Oekraïne in crisis (05/04/2019 - De Morgen)
  Rellen op straat, gevechten in het parlement, een parlementsvoorzitter die wil aftreden en een president die oppert dat er vervroegde verkiezingen moeten komen. De wet die de Russische taal een formele status geeft in Oekraïne, dreigt het land in een politieke crisis te storten.
  [naar artikel]
 17. Poetin spreekt klare taal: oostelijk Oekraïne moet zich afsplitsen (29/03/2019 - De Morgen)
  Voor de allereerste keer zegt de Russische president Vladimir Poetin dat Oekraïne moet splitsen. Het oosten, waar veel Russischsprekenden wonen, moet zich afscheiden van de rest van het land.
  [naar artikel]
 18. E3 Harelbeke moet poster aanpassen na protest van internationale wielerbond (02/03/2019 - De Standaard)
  Een affiche van E3 Harelbeke met daarop twee gebodypainte bloemenmeisjes is volgens wielerbond UCI te vrouwonvriendelijk. De organisatie moet de poster aanpassen, of riskeert sanctie
  [naar artikel]
 19. Turkije niet opgezet met onderzoek naar militaire groet: “UEFA werkt met twee maten en gewichten” (15/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Turkije is het onderwerp van een onderzoek van de Europese voetbalbond UEFA omdat de Turkse spelers hun doelpunt tegen Frankrijk vierden met een militaire groet. “Een mogelijke politieke provocatie”, klinkt het bij de UEFA. Ook vrijdag tegen Albanië (1-0) betuigden de Turken met een militaire groet al hun steun aan het Turkse offensief in Syrië.
  [naar artikel]
 20. “Ik wil de Frank terug”: CD&V’er Frank Casteleyn pakt uit met opvallende slogan (02/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Niet alle verkiezingskandidaten kiezen voor een doorsnee affiche om stemmen te ronselen. Enkele creatieve politieke geesten willen hun verkiezingsborden opvrolijken door eens gek te doen en op de foto te gaan met een schaap of Baloe de Beer. Andere kandidaten kiezen dan weer voor een opvallende naam of springen in het oog door een opmerkelijke slogan. De inwoners van Jabbeke kunnen op 14 oktober kiezen voor Frank Casteleyn, die naar de verkiezingen trekt met de slogan ‘Ik wil de Frank terug’, verwijzend naar het voormalige betaalmiddel.
  [naar artikel]
 21. Guardiola: "UEFA maakt grote fout" (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Pep Guardiola vindt dat de Europese voetbalbond UEFA de transfermarkt moet hervormen. Die moet volgens de coach van Manchester City korter open
  [naar artikel]
 22. Facebook scherpt regels rond politieke advertenties aan in aanloop naar verschillende verkiezingen (16/01/2019 - VRT NWS)
  Facebook gaat striktere regels opleggen rond politieke advertenties in de landen waar er in de eerste helft van 2019 verkiezingen zijn. Dat moet inmenging in de verkiezingen in de Europese Unie, India, Nigeria en Oekraïne tegengaan, meldt het bedrijf.
  [naar artikel]
 23. De president krijgt het zwaar (29/03/2019 - De Morgen)
  Nu de overwinning van Petro Porosjenko tijdens de presidentsverkiezingen in Oekraïne gebeiteld staat, komt het echte werk. Niet alleen moet hij een einde zien te maken aan de burgeroorlog in het oosten van het land, ook moet hij de politiek-economische crisis oplossen en Oekraïne navigeren tussen Rusland en Europa.
  [naar artikel]
 24. UEFA verplaatst van Arsenal in Europa League voor de veiligheid naar Kiev (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het duel tussen FC Vorskla Poltava en Arsenal in de Europa League wordt donderdag in Kiev gespeeld. De Europese voetbalbond UEFA heeft besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar de hoofdstad van Oekraïne, omdat in de oostelijk gelegen stad Poltava de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.
  [naar artikel]
 25. Is het alcoholpercentage aanpakken beter dan ons drinkgedrag aanpassen? (12/08/2016 - Knack)
  Een nieuwe studie suggereert dat we het alcoholprobleem kunnen oplossen door naar de kern te gaan: in plaats van de verantwoordelijkheid bij de gebruiker te leggen, moet de producent de formule van zijn brouwsels aanpassen.
  [naar artikel]
 26. Oekraïne wil politieke macht van tiental steenrijke ‘oligarchen’ inperken (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne wil de invloed van machtige zakenlieden aan banden leggen. President Volodimir Zelenski heeft het parlement opgeroepen een wet goed te keuren met nieuwe regels voor die zogenoemde oligarchen. Zijn kantoor spreekt over een “de eerste stap richting de afschaffing van het oligarchische systeem”.
  [naar artikel]
 27. Lassie supportert mee in dit voetbaltruitje (20/06/2018 - Metro)
  De Rode Duivels hebben hun entree op het WK niet gemist. Er is geen ontsnappen meer aan de voetbalkoorts. Je hele gezin is vast al gehuld in zwart, geel en rood, maar voortaan kan ook je hond mee supporteren in dit truitje. Honden zijn doorgaans geïnteresseerd in ballen, niet in voetbal. Toch heeft huisdierenspecialist 51 Degrees North een voetbaltruitje op maat van je viervoeter ontworpen. Op het rode truitje staat BELGIUM en het cijfer 12, dat de ’12de speler’, oftewel de fans, symboliseert. Je vindt het in de maten 20 tot en met 48 en je betaalt er €10,95 tot €19,95 voor. Speciaal voor de subtielere harige supporter bestaat er ook een Duivelse bandana. Wedden dat heel wat baasjes plots wel voetbalsupporter worden? Ready for the World Cup! Get the shirt of your country in our stores – all stores are listed on our website ? #weareall51DN #51degreesnorth Une publication partagée par 51DegreesNorth (@51degreesnorth) le 31 Mai 2018 à 9 :13 PDT Lees ook: Sesame kwam terug van de hondenkapper als een pluisbol Het bericht Lassie supportert mee in dit voetbaltruitje verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Oekraïne en Rusland beloven terugtrekking in Oost-Oekraïne (20/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Oekraïne-gesprekken in Berlijn is in de nacht van woensdag op donderdag de eerste opzet voor een vredesakkoord gemaakt. Dat is de uitkomst
  [naar artikel]
 29. VS-ambassadeur “herinnert” zich nu wel verband tussen hulp aan Oekraïne en onderzoek naar Joe Bidens zoon (06/11/2019 - VRT NWS)
  Gordon Sondland, de Amerikaanse ambassadeur voor Europa, heeft een extra bijlage toegevoegd aan een eerdere verklaring onder ede. Hij verklaart dat hij zich nu wel “herinnert dat er een verband was tussen militaire hulp voor Oekraïne, en de belofte dat Oekraïne een onderzoek zou voeren naar de zoon van een politieke opponent van president Trump”.
  [naar artikel]
 30. Poetin en Zelenski komen tot akkoord over staakt-het-vuren in oosten van Oekraïne (10/12/2019 - De Tijd)
  06:47 Rusland en Oekraïne zijn het eens geworden om eind dit jaar in Oost-Oekraïne het geweld te stoppen.
  [naar artikel]
 31. “De Bel doet het wel”: met deze slogan probeert Tony De Bel Zultenaars te overtuigen (26/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  14 oktober moet iedereen gaan stemmen en in het Oost-Vlaamse Zulte kan dat bijvoorbeeld op CD&V-lid Tony De Bel. Zijn slogan? “De Bel doet het wel”, verwijzend naar Samson & Gert, waar hun deurbel al jaren niet meer werkt.
  [naar artikel]
 32. Twee politieke komeetcarrières in een weekend (01/04/2019 - De Tijd)
  11:36 Oekraïne en Slovakije schreven zich dit weekend in het rijtje in waar ook landen als de VS, Frankrijk en Brazilië al stonden: wie zich op een authentieke manier tegen het politieke systeem keert, kan ...
  [naar artikel]
 33. Geld moet Oekraïne in het gareel houden (10/04/2019 - De Morgen)
  De Russische regering heeft Oekraïne een dubbelzinnige boodschap gestuurd over de eerder toegezegde 15 miljard dollar aan steun. De belofte houdt stand, maar tegelijk moet er worden gesproken over de voorwaarden. Vermoedelijk wil president Vladimir Poetin zo enige grip houden op wat er in het buurland gebeurt.
  [naar artikel]
 34. Belgische bond deelt in winst van UEFA (11/04/2019 - De Morgen)
  De Belgische voetbalbond mag 1 miljoen euro investeren van de UEFA. Het gaat om een solidariteitspremie, die moet worden besteed aan concrete projecten.
  [naar artikel]
 35. Politieke cartoonoorlog in Sint-Truiden: "Wij doen gewoon andermans slogan na" (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Sint-Truiden wordt er een politieke cartoonoorlog uitgevochten tussen Europarlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) en lokale partij Sterk over...
  [naar artikel]
 36. Merkel en Poetin plegen topoverleg over Oekraïne (18/10/2016 - Knack)
  De Russische president zakt naar de Duitse hoofdstad af samen met de presidenten van Oekraïne en Frankrijk voor een topontmoeting gewijd aan het vredesproces in het oosten van Oekraïne.
  [naar artikel]
 37. Rebellenleider Oekraïne kondigt eenzijdig staakt-het-vuren aan (13/09/2016 - De Redactie)
  Alexander Zakharchenko, separatistisch leider in Oost-Oekraïne, heeft dat aangekondigd in een mededeling die werd uitgezonden op de Russische tv. Het bestand moet morgen om middernacht ingaan.
  [naar artikel]
 38. Nieuwe hoogtepunt in politieke heibel Oekraïne (28/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 39. Staat Oekraïne voor een nieuwe revolutie? (16/12/2017 - VRT NWS)
  De beelden van een over daken vluchtende oppositieleider in Oekraïne gingen de wereld rond. De politie wou Micheïl Saakasjvili arresteren, maar zijn aanhangers bevrijdden hem uit de combi. De politieke spanningen staan opnieuw op scherp in dat land dat nog recent de Maidanrevolutie meemaakte. Komt er een nieuwe revolutie? Jan Balliauw kent het land.
  [naar artikel]
 40. Klinkende zege voor komiek zonder politieke ervaring in presidentsverkiezingen Oekraïne (21/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Acteur en humorist Volodymyr Zelensky, een nieuwkomer in de politiek, heeft zondag een klinkende overwinning op aftredend president Petro Porosjenko behaald in de presidentsverkiezingen in Oekraïne, zo blijkt uit een peiling aan de uitgang van de stembureaus. De uitslag geeft de omvang weer van het wantrouwen van de kiezers tegenover de zittende machthebbers.
  [naar artikel]
 41. Oekraïne deporteert Saakasjvili naar Polen (12/02/2018 - Knack)
  Oekraïne heeft maandag Mikheil Saakasjvili, de Georgische ex-president die het tot oppositiepoliticus in Oekraïne schopte, het land uitgezet.
  [naar artikel]
 42. UEFA-voorzitter roept ons land op het matje: “Belgen beseffen dat ze in fout zijn gegaan” (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het zit de UEFA duidelijk diep dat de Pro League vorige week beslist heeft om de competitie stop te zetten. Voorzitter Aleksander Ceferin vindt dat de beheerraad van de UEFA hier altijd inspraak in zou moeten gehad hebben. “Zo’n beslissing eerst voorleggen aan de UEFA is de enige juiste procedure.”
  [naar artikel]
 43. Wapens zwijgen in Oekraïne, maar voor hoelang? (10/04/2019 - De Morgen)
  De Oekraïense regering en de pro-Russische rebellen hebben een staakt-het-vuren afgekondigd na overleg in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Het bestand moet de weg effenen voor onderhandelingen over een politieke oplossing.
  [naar artikel]
 44. Russische en Kosovaarse teams mogen van UEFA niet meer tegen elkaar uitkomen (18/10/2019 - Metro)
  Russische en Kosovaarse teams mogen van de Europese Voetbalconfederatie UEFA niet meer tegen elkaar uitkomen, zo maakte de UEFA na een spoedzitting vandaag bekend. Vanwege het veiligheidsrisico bij wedstrijden tussen teams uit beide landen, zag de UEFA zich genoodzaakt om een verbod op onderlinge duels in te voeren, en dat voor onbepaalde tijd, in alle UEFA-competities. In 2014 werd al een gelijkaardige beslissing genomen, destijds voor Rusland en Oekraïne. In de kwalificaties voor het EK 2021 in het vrouwenvoetbal zitten Rusland en Kosovo in dezelfde groep en daarvoor besliste de UEFA dat de onderlinge groepswedstrijden op neutraal terrein gespeeld moeten worden. Ook het EK bij de mannen van komend jaar kan voor problemen zorgen, aangezien Kosovo verrassend genoeg nog kans maakt om zich te kwalificeren. Rusland is al geplaatst en heeft met Sint-Petersburg een speelstad. Daar worden drie groepswedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Tussen Rusland en Kosovo zijn er al langer spanningen omdat Moskou de onafhankelijkheid van Kosovo niet erkent. Bron: Belga   Het bericht Russische en Kosovaarse teams mogen van UEFA niet meer tegen elkaar uitkomen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Geen doorbraak bij overleg Oekraïne en Rusland over Oost-Oekraïne (19/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Overleg tussen de buurlanden Oekraïne en Rusland over hun conflict in Oost-Oekraïne heeft niet tot een doorbraak geleid. In het gebied strijden pro-Russische separatisten tegen Oekraïense regeringstroepen. De laatste tijd lopen de spanningen op na een periode van relatieve rust.
  [naar artikel]
 46. VIDEO. ‘Beverst Heeft Het’ blijft Hasselt jennen met gepikte slogan (10/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De commotie rond ‘Hasselt Heeft Het’, de slogan van de stad Hasselt die wel erg fel lijkt op de Beverstse slogan ‘Beverst Heeft Het’, is meer dan een maand na de lancering ervan nog steeds niet gaan liggen. Zo blijft de vereniging achter ‘Beverst Heeft Het’ de provinciehoofdstad jennen. Ze maakten een spandoek met de boodschap ‘Beverst Hoofddorp van de Smaak’, een ludieke verwijzing naar de oude Hasseltse slogan ‘Hasselt, Hoofdstad van de Smaak’.
  [naar artikel]
 47. UEFA richt streaming platform op, Bundesliga krijgt eigen kanaal (13/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De UEFA heeft zijn nieuwe mediaplatform UEFA.tv voorgesteld. De Europese voetbalbond wil daar niet alleen wedstrijden, maar ook allerlei “extra’s” uit de voetbalwereld op streamen. De UEFA heeft met de Duitse voetballiga DFL een overeenkomst gesloten voor een specifiek kanaal met beelden uit de Bundesliga.
  [naar artikel]
 48. Dat de klimaatomslag sociaal of niet zal zijn, is voorlopig wat het is: een slogan (04/02/2019 - De Morgen)
  De politieke actualiteit volgens UGent-politicoloog en De Morgen-columnist Carl Devos.
  [naar artikel]
 49. Schopt UEFA AC Milan uit Europa na inbreuk op Financial Fair Play? (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  AC Milan moet volgens La Gazzetta dello Sport vrezen voor zware sancties van de UEFA. De Italiaanse topclub, pas overgenomen door Chinese...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.