Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
22:06 uur

Estland is tegen wereldwijde vennootschapsbelasting: ‘Slecht voor kleine landen, ondernemerschap, concurrentie en banen’

Express

10/06/2021 - 17:23

Lees dit artikel: Estland is tegen wereldwijde vennootschapsbelasting: ‘Slecht voor kleine landen, ondernemerschap, concurrentie en banen’ Afgelopen weekend is de G7 het eens geworden over een belasting van (ten minste) 15 procent op bedrijfsinkomsten, ongeacht de locatie. Dit is een belangrijke eerste stap, maar het project is nog lang niet voltooid. Ook de kleinere staten zullen moeten worden overtuigd. Dit zal veel moeilijker zijn. De reactie van Estland is daar een […] Lees dit artikel: Estland is tegen wereldwijde vennootschapsbelasting: ‘Slecht voor kleine landen, ondernemerschap, concurrentie en banen’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Historisch akkoord” dwingt multinationals op de knieën: wereldwijde belasting is een feit (05/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De ministers van Financiën van de G7-landen hebben een “historisch akkoord” bereikt over belastingen voor multinationals. De zeven – Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Canada en de VS – raakten het onder meer eens over het principe van een wereldwijde vennootschapsbelasting van minstens 15 procent. Nu de andere landen nog...
  [naar artikel]
 2. VS dringt aan op wereldwijde minimale vennootschapsbelasting (06/04/2021 - Express)
  Maandag heeft de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen opgeroepen om een minimaal belastingtarief in te voeren voor multinationals, dat over ter wereld toepasbaar is. De oproep komt er nadat de regering-Biden de vennootschapsbelasting in de Verenigde Staten verhoogde.  In een toespraak voor de denktank Chicago Council on Global Affairs op maandag, sprak Yellen haar […] The post VS dringt aan op wereldwijde minimale vennootschapsbelasting appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Schot Beaton moet Estland-België in goede banen leiden (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  John Beaton is aangesteld als scheidsrechter voor de WK-kwalificatie-interland van de Rode Duivels van vrijdag in Tallinn tegen Estland. De
  [naar artikel]
 4. “Historisch akkoord” van G7 moet Facebook, Google en co. op de knieën dwingen (07/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De ministers van Financiën van de G7-landen hebben een “historisch akkoord” bereikt over belastingen voor multinationals. De zeven rijkste landen raakten het eens over het principe van een wereldwijde vennootschapsbelasting van minstens 15?procent.
  [naar artikel]
 5. 45-jarige Roemeen fluit België-Estland (08/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Roemeense scheidsrechter Alexandru Tudor zal zondagavond de WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion tegen Estland in goede banen leiden. Dat heeft Thibault De Gendt, competitiemanager van de Belgische voetbalbond, maandagavond laten weten via Twitter.
  [naar artikel]
 6. België investeert te weinig in infrastructuur (05/04/2019 - De Morgen)
  België is twee plaatsen gezakt op de internationale concurrentie-index van het World Economic Forum. 'Ons land scoort slecht op het vlak van infrastructuur en ondersteuning van ondernemerschap. Dat is zorgwekkend.'
  [naar artikel]
 7. Het einde van de vennootschapsbelasting (17/08/2016 - Apache)
  Als kapitaal ontsnapt en in de feiten enkel de kleine vennootschappen het gelag betalen, waarom dan nog een vennootschapsbelasting?
  [naar artikel]
 8. Deze Schot moet Estland-België in goede banen leiden (06/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  John Beaton is aangesteld als scheidsrechter voor de WK-kwalificatie-interland van de Rode Duivels van vrijdag in Tallinn tegen Estland. De 35-jarige Schot, een voormalig journalist, is FIFA-ref sinds 2012. Afgelopen seizoen floot hij onder andere een wedstrijd van Racing Genk in de vierde en laatste voorronde van de Europa League (tegen Lokomotiva Zagreb, 2-0 winst voor de Limburgers).
  [naar artikel]
 9. Coronacrisis bedreigt in wereldwijde luchtvaart 25 miljoen banen (07/04/2020 - Express)
  Door de coronacrisis zijn in de luchtvaartsector wereldwijd 25 miljoen banen bedreigd. Dat heeft International Air Transport Association, de federatie... The post Coronacrisis bedreigt in wereldwijde luchtvaart 25 miljoen banen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. ‘Verkennend gesprek’ met Estland over groenestroomdeal (04/04/2018 - Apache)
  Vlaanderen voerde verkennende gesprekken met Estland om hernieuwbare energie-overschotten aan te kopen als de Europese normen tegen 2020 niet gehaald worden. Maar de milieubeweging is kritisch voor aankoop van 'overschotten' uit landen die inzetten op biomassa.
  [naar artikel]
 11. Red Dragons de boot in tegen Estland, ook Yellow Tigers onderuit (27/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Na gisteren met 3-2 te hebben gewonnen van Estland, verloren de Belgische volleybalmannen vandaag in het Poolse Lubin met 4-0 van Estland. Het is
  [naar artikel]
 12. Beschermt de politiek het verleden tegen de toekomst? (21/04/2021 - Express)
  Ons land heeft een probleem met ondernemerschap. Het aantal starters en jonge bedrijven ligt in ons land opmerkelijk laag in vergelijking met andere landen. Uit enquêtes blijkt dat ondernemers minder maatschappelijke status in België genieten dan in de buurlanden. Historisch en economisch onderzoek toont aan dat de attitude tegenover ondernemers en ondernemerschap in het algemeen […] Lees dit artikel: Beschermt de politiek het verleden tegen de toekomst?
  [naar artikel]
 13. WK-KWALIFICATIE. Griekenland en Estland winnen, Nederland boekt overtuigende zege (07/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Naast de Rode Duivels kwamen nog heel wat landen in actie in hun poule van de WK-kwalificatie. Zo wonnen Estland en Griekenland hun partij in de groep van de Belgen tegen respectievelijk Gibraltar en Cyprus. Nederland knoopte ook eindelijk aan met een zege, terwijl Portugal uithaalde tegen Andorra
  [naar artikel]
 14. G7, belangrijkste industrielanden, bereiken "historisch akkoord" over minimumbelasting van 15 procent voor multinationals (05/06/2021 - VRT NWS)
  De ministers van Financiën van de G7-landen hebben een "historisch akkoord" bereikt over belastingen voor multinationals. Dat heeft de Britse minister van Financiën Rishi Sunak aangekondigd. De grote rijke landen zijn het onder meer eens geraakt over het principe van een wereldwijde vennootschapsbelasting van minstens 15 procent.
  [naar artikel]
 15. 'Race to the bottom' voor vennootschapsbelasting? (25/08/2016 - De Tijd)
  08:05 Met een vennootschapsbelasting van 20 procent wordt België het op een na goedkoopste West-Europese land voor bedrijven. De andere landen zitten echter niet stil, waardoor sommigen een race to the bott...
  [naar artikel]
 16. Ikea schrapt 120 banen in België: Europese markt onder druk, wereldwijde expansie moet zorgen voor groei (21/11/2018 - De Morgen)
  Ondanks zijn 75 kaarsjes lijkt de Zweedse meubelgigant Ikea zijn verjaardag in mineur te vieren. Het zet immers niet enkel het mes in de verjaardagstaart, maar ook in de organisatiestructuur. Een wereldwijde reorganisatie kost jobs, al worden er ook nieuwe gecreëerd. Voor België zijn 120 van de zowat 4.500 banen bedreigd.
  [naar artikel]
 17. Terwijl de VS pleiten voor een wereldwijde belasting, blijven ze sancties opleggen aan landen die Big Tech belasten (03/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Terwijl de VS pleiten voor een wereldwijde belasting, blijven ze sancties opleggen aan landen die Big Tech belasten De Verenigde Staten (VS) hebben nieuwe sancties opgelegd aan zes landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. De oorzaak: de invoering door deze landen van een belasting die hoofdzakelijk gericht is op Big Tech, waarvan de meeste in de VS zijn gevestigd. Dat terwijl het land pleit voor een wereldwijde belasting. Ongeveer 2 miljard […] Lees dit artikel: Terwijl de VS pleiten voor een wereldwijde belasting, blijven ze sancties opleggen aan landen die Big Tech belasten
  [naar artikel]
 18. België moet belastingvrijstelling voor havens afschaffen, zegt Europese Commissie (27/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  De vrijstelling van vennootschapsbelasting die Belgische en Franse havens krijgen, moet worden afgeschaft. “Het gelijke speelveld en de eerlijke concurrentie worden verstoord wanneer havens ongerechtvaardigd worden vrijgesteld van vennootschapsbelasting”, stelt eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager.
  [naar artikel]
 19. China waarschuwt G7: ‘Kleine groepen regeren de wereld niet meer’ (13/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: China waarschuwt G7: ‘Kleine groepen regeren de wereld niet meer’ China heeft de G7-leiders gewaarschuwd dat de dagen dat een ‘kleine’ groep landen over het lot van de wereld besliste, al lang voorbij zijn. ‘De dagen dat wereldwijde beslissingen werden gedicteerd door een kleine groep landen zijn al lang voorbij. We geloven altijd dat landen, groot of klein, sterk of zwak, arm of rijk, gelijkwaardig […] Lees dit artikel: China waarschuwt G7: ‘Kleine groepen regeren de wereld niet meer’
  [naar artikel]
 20. Rutten over vennootschapsbelasting: 'Wie wil dat het euro voor euro klopt, wil dat er niets verandert' (04/09/2016 - Knack)
  Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten pleit voor een verlaging van de vennootschapsbelasting voor de kleine en middelgrote bedrijven, 'en dat mag iets kosten'.
  [naar artikel]
 21. Jonge Zwitser moet oefeninterland van België in goede banen leiden (01/06/2017 - Sporza)
  De Rode Duivels spelen in aanloop naar hun WK-kwalificatiematch tegen Estland een oefenpartij tegen Tsjechië. Volg al het nieuws over de match van de nationale ploeg hier.
  [naar artikel]
 22. Waarom België wereldtop is in de strijd tegen covid-19 (12/11/2020 - Knack)
  Dat verrassend veel Belgen een sleutelpositie bekleden in de wereldwijde strijd tegen covid-19, is geen toeval. Het is het gevolg van gewaagd pionierswerk van Vlaamse virusjagers in Afrika, straf academisch onderzoek en koppig maar visionair ondernemerschap.
  [naar artikel]
 23. Red Dragons gaan onderuit in Estland (23/05/2018 - Metro)
  De Belgische volleybalmannen (FIVB 15) hebben vandaag hun tweede wedstrijd in de Golden European League verloren. Het team van bondscoach Andrea Anastasi ging tegen het thuisspelende Estland (FIVB 32) in Rakvere onderuit met 3-1. De setstanden waren 25-16, 25-20, 27-29 en 25-17. De Red Dragons openden hun toernooi vorig weekend met een 1-3 zege tegen Zweden (FIVB 78). Ook Slovakije (FIVB 26) is een tegenstander in groep A. Tot en met 6 juni spelen alle landen uit en thuis tegen elkaar met een plaats in de Final 4 als inzet. De twee finalisten plaatsen zich voor de Challenger Cup. Dat toernooi geldt als qualifier voor de Nations League. De eerstvolgende wedstrijd spelen de Belgen zaterdag in Aalst tegen Slovakije. Bron: Belga   Het bericht Red Dragons gaan onderuit in Estland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Red Dragons verliezen tweede match van Estland (27/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Na vrijdag met 3-2 te hebben gewonnen van Estland, verloren de Belgische volleybalmannen zaterdag in het Poolse Lubin met 4-0 van Estland. Het is de tweede van drie vriendschappelijke ontmoetingen op drie dagen tussen België en Estland.
  [naar artikel]
 25. ‘May wil vennootschapsbelasting onder 15 procent' (21/11/2016 - De Tijd)
  11:11 De Britse premier Theresa May streeft naar de laagste vennootschapsbelasting van alle G20-landen. Daarbij zal ze mogelijk zelfs onder de 15 procent gaan die toekomstig Amerikaans president Trump heeft...
  [naar artikel]
 26. Kamer keurt hervorming vennootschapsbelasting goed (22/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Kamer heeft vrijdag de hervorming van de vennootschapsbelasting goedgekeurd. De meerderheidspartijen stemden voor, socialisten, PVDA en DéFI stemden tegen, groenen, CDH, V&W en VB onthielden zich. De hervorming, die ingaat vanaf 1 januari, verlaagt de tarieven voor de vennootschapsbelasting en maakt het systeem eenvoudiger.
  [naar artikel]
 27. Kamer keurt hervorming vennootschapsbelasting goed (22/12/2017 - De Standaard)
  De Kamer heeft vrijdag de hervorming van de vennootschapsbelasting goedgekeurd. De meerderheidspartijen stemden voor, socialisten, PVDA en DéFI stemden tegen, groenen, CDH, V&W en VB onthielden zich. De hervorming, die ingaat vanaf 1 januari, verlaagt de tarieven voor de vennootschapsbelasting en maakt het systeem eenvoudiger.
  [naar artikel]
 28. Kamer keurt hervorming vennootschapsbelasting goed (22/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Kamer heeft vrijdag de hervorming van de vennootschapsbelasting goedgekeurd. De meerderheidspartijen stemden voor, socialisten, PVDA en DéFI stemden tegen, groenen, CDH, V&W en VB onthielden zich. De hervorming, die ingaat vanaf 1 januari, verlaagt de tarieven voor de vennootschapsbelasting en maakt het systeem eenvoudiger.
  [naar artikel]
 29. Kamer keurt hervorming vennootschapsbelasting goed (22/12/2017 - Knack)
  De Kamer heeft vrijdag de hervorming van de vennootschapsbelasting goedgekeurd. De meerderheidspartijen stemden voor, socialisten, PVDA en DéFI stemden tegen, groenen, cdH, V&W en VB onthielden zich. De hervorming, die ingaat vanaf 1 januari, verlaagt de tarieven voor de vennootschapsbelasting en maakt het systeem eenvoudiger.
  [naar artikel]
 30. Kamer keurt hervorming vennootschapsbelasting goed (22/12/2017 - Knack)
  De Kamer heeft vrijdag de hervorming van de vennootschapsbelasting goedgekeurd. De meerderheidspartijen stemden voor, socialisten, PVDA en DéFI stemden tegen, groenen, cdH, V&W en VB onthielden zich. De hervorming, die ingaat vanaf 1 januari, verlaagt de tarieven voor de vennootschapsbelasting en maakt het systeem eenvoudiger.
  [naar artikel]
 31. Strijd tegen corruptie stagneert wereldwijd (29/01/2019 - Knack)
  De strijd tegen corruptie stagneert in veel landen, blijkt uit de Corruption Perceptions Index 2018 van Transparancy International. Sinds 2012 wisten slechts twintig landen hun score aanzienlijk te verbeteren, waaronder Estland en Ivoorkust.
  [naar artikel]
 32. Estland waarschuwt: ‘Peking wil wereld afhankelijk maken van Chinese technologie’ (18/02/2021 - Express)
  Het jaarlijkse verslag van de Estse inlichtingendienst staat vol waarschuwingen over de ambities van China. Volgens Estland wilt de Aziatische supermacht stilletjes wereldheerser worden door de wereld afhankelijk te maken van zijn technologie en het smoren van critici. De kleine Baltische staat heeft ruime ervaring met het observeren van autoritaire naties met grote ambities. Estland […] The post Estland waarschuwt: ‘Peking wil wereld afhankelijk maken van Chinese technologie’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. ING schrapt duizend banen vanwege slecht economisch klimaat: gevolgen voor België nog niet duidelijk (05/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse bank ING schrapt tegen eind 2021 ongeveer duizend banen. Volgens het financiële concern is de ingreep onder meer nodig vanwege het tegenvallende economische klimaat. Kantoren in Azië en Zuid-Amerika sluiten en ook in Spanje, Italië en Tsjechië verdwijnen er banen. Over eventueel banenverlies in België is er nog geen duidelijkheid.
  [naar artikel]
 34. Strijd tegen corruptie stagneert wereldwijd, België zakt plaatsje in ranking (29/01/2019 - Knack)
  De strijd tegen corruptie stagneert in veel landen, blijkt uit de Corruption Perceptions Index 2018 van Transparancy International. Sinds 2012 wisten slechts twintig landen hun score aanzienlijk te verbeteren, waaronder Estland en Ivoorkust.
  [naar artikel]
 35. Revanche tegen Wales en nieuwe monsterscore tegen Estland? Dit moet u weten over de 4 WK-tegenstanders van Rode Duivels (07/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wales, Tsjechië, Wit-Rusland en Estland. Dat worden de vier hindernissen voor de Rode Duivels richting het WK 2022. Op papier zeer haalbare kaarten, al is waakzaamheid bij de teams van Bale en Krmencik toch wel geborgen. Op naar revanche tegen Wales en een nieuwe monsterscore tegen Estland? Een voorstelling van onze tegenstanders in de race naar Qatar.
  [naar artikel]
 36. OVERZICHT. Zo slecht doen wij het niet: hoe staan onze buurlanden en andere Europese landen er voor? (30/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  België doet het helemaal niet slecht in Europa. Van de 31 landen laten er slechts acht minder besmettingen optekenen dan wij. Hoe zit het eigenlijk in de rest van Europa? Zien landen die kozen voor een harde lockdown al resultaten van die aanpak?
  [naar artikel]
 37. Red Dragons verliezen voorbereidingsduel tegen Estland (26/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  België (CEV-8) heeft vandaag in het Poolse Lubin in een voorbereidingswedstrijd op de EK-kwalificaties met 3-2 verloren van Estland (CEV-14). De
  [naar artikel]
 38. WK-kwalificaties. Zweden bezorgt Nederland kopzorgen, Estland doet eens zot (07/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Naast de Rode Duivels speelden ook heel wat andere landen zaterdag een van hun laatste WK-kwalificatiewedstrijden. Zo won Zweden ruim, waardoor een WK-ticket wel heel moeilijk wordt voor Nederland, en dolde Estland met Gibraltar.
  [naar artikel]
 39. Europese landen kanten zich tegen Trumps vluchtelingenbeleid - Hollande belt president VS (29/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De zuidelijke EU-landen eisen tegen de achtergrond van wereldwijde crises en problemen een "sterker en verenigd Europa". "In deze tijden van
  [naar artikel]
 40. Alkense award voor ondernemerschap 2019 wordt volgende week uitgereikt (24/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  ALKEN - Vrijdag 4 oktober vindt de zesde editie van het Alkense ondernemerschap van het jaar plaats. De drie genomineerden zijn alvast bekendgemaakt. De kanshebbers zijn bakkerij De Eik, Laperla dameskleding en Traiteur & Bistro Philippe. Een van hen zal Curtis lingerie opvolgen als ondernemerschap van het jaar in Alken.
  [naar artikel]
 41. Arno Pijpers: "Estland zal moeite hebben om een goede uitslag neer te zetten" (13/11/2016 - Sporza)
  Arno Pijpers was in het verleden bondscoach van Estland en geeft er nu nog opleidingen. "Estland zal zijn defensie goed organiseren tegen de Rode Duivels", blikt hij vooruit.
  [naar artikel]
 42. Niet meer naar het stemhokje: futuristische parlementsverkiezing in Estland (03/03/2019 - VRT NWS)
  Het is vandaag verkiezingsdag in Estland, maar de stemming is al voor een groot deel achter de rug. Dat is mogelijk door een sterk ontwikkeld systeem van online stemmen. De kleine Baltische staat is een pionier op vlak van i-voting, dat kiezers toelaat om te stemmen vanop eender welke computer in de wereld. 
  [naar artikel]
 43. Dembélé haakt definitief af voor Estland (12/11/2016 - Sporza)
  De Rode Duivels gaan morgen in Brussel tegen Estland voor een 12 op 12 in de WK-voorronde. Volg hier het nieuws in de aanloop naar de kwalificatiewedstrijd.
  [naar artikel]
 44. Daar is de vennootschapsbelasting weer (10/04/2019 - De Morgen)
  België heeft het kortgeding verloren tegen de Europese veroordeling van de belastingvoordelen voor multinationals. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) gaat nu voluit voor plan B: de verlaging van de vennootschapsbelasting.
  [naar artikel]
 45. Oefenwedstrijd tegen Tsjechië met Estland in achterhoofd, geblesseerde Hazard ontbreekt (05/06/2017 - Knack)
  De Rode Duivels starten maandag (20u45 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion) hun laatste tweeluik van het seizoen met een oefeninterland tegen Tsjechië. Bijna alles staat echter in het teken van de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag in en tegen Estland.
  [naar artikel]
 46. Estland: waar schommelen en vrouwdragen nationale sporten zijn (07/06/2017 - Sporza)
  Vrijdag spelen de Rode Duivels hun 6e WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Wat weet u over de Baltische staat? Wij sommen enkele interessante feiten voor u op.
  [naar artikel]
 47. "Zeventig banen bedreigd" bij schoenenketen Eram (12/10/2016 - De Redactie)
  Door de toenemende concurrentie werkt de keten aan een herstructureringsplan, zo meldt de directie. Volgens de socialistische vakbond staan er mogelijk zeventig banen op de helling.
  [naar artikel]
 48. 26 spelers in selectie Gibraltar voor duels tegen Estland en Rode Duivels (23/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Gibraltese voetbalbond heeft vandaag een selectie van 26 spelers vrijgegeven voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Estland (op 7 oktober in
  [naar artikel]
 49. Chadli moet passen voor duels tegen Nederland en Estland (03/11/2016 - Sporza)
  Bondscoach Roberto Martinez kan niet rekenen op Nacer Chadli voor de interlands tegen Nederland en Estland. De Rode Duivel is geopereerd aan zijn knie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.