Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
22:45 uur

Kunstenaar opent begraafplaats voor verdronken migranten in Tunesië: "Ik wil ze laten proeven van het paradijs"

VRT NWS

10/06/2021 - 17:42

In Tunesië is in de zuidelijke stad Zarzis een bergplaats geopend voor migranten die verdronken zijn op de Middellandse Zee, terwijl ze Europa probeerden te bereiken. De begraafplaats werd officieel geopend door het hoofd van Unesco en door de kunstenaar die de plaats ontwierp. "Ik wil ze een eerste keer laten proeven van het paradijs", klonk het bij de kunstenaar. De begraafplaats ligt bij de opening al halfvol.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Meer dan twintig Afrikaanse migranten verdronken bij Tunesië (02/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 23 migranten zijn verdronken bij een scheepswrak voor de kust van Tunesië toen ze probeerden de Middellandse Zee over te steken van Libië naar Italië. De Tunesische Rode Halve Maan meldde dat er ook zeventig migranten zijn gered.
  [naar artikel]
 2. Meer dan twintig Afrikaanse migranten verdronken bij Tunesië (16/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 21 migranten zijn verdronken op weg van Tunesië naar het Italiaanse eiland Lampedusa. Hun boot was donderdag laat op de dag vertrokken vanuit de havenstad Sfax. De kustwacht heeft tot dusver 21 lichamen geborgen, meldt de Tunesische burgerbescherming.
  [naar artikel]
 3. Minstens 23 Afrikaanse migranten verdronken voor de kust van Tunesië (02/06/2021 - VRT NWS)
  Voor de kust van Tunesië zijn zeker 23 Afrikaanse migranten verdronken. Ze waren onderweg van Libië naar Italië toen hun boot zonk. De Tunesische marine kon 70 mensen levend uit het water halen.
  [naar artikel]
 4. Tientallen migranten verdronken voor kust van Tunesië (03/06/2018 - VRT NWS)
  Voor de kust van Tunesië zijn zeker 35 migranten verdronken nadat hun boot in de problemen was gekomen. De Tunesische kustwacht heeft ook zeker 68 opvarenden levend uit het water kunnen halen. De reddingsoperatie is nog altijd aan de gang.
  [naar artikel]
 5. Opnieuw tientallen migranten verdronken op de Middellandse Zee (10/05/2019 - VRT NWS)
  Voor de kust van Tunesië zijn tientallen migranten en vluchtelingen verdronken. Ze zaten op een bootje dat uit Libië kwam en gekapseisd is. Er is sprake van 50 tot wel 70 mensen die verdronken zijn. Een vissersboot heeft 16 anderen gered. De schipbreuk is dit jaar een van de dodelijkste op de Middellandse Zee. 
  [naar artikel]
 6. Minstens 39 migranten verdronken bij schipbreuk in Tunesië (09/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Tunesië zijn bij een schipbreuk zeker 39 migranten om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zaten vier kinderen. Zo'n 165 opvarenden konden gered worden.
  [naar artikel]
 7. VN-vluchtelingenorganisatie "verbijsterd" door toenemend aantal verdronken migranten (22/06/2018 - De Morgen)
  Voor de Libische kust zijn de afgelopen dagen zeker 220 migranten verdronken bij verschillende scheepsrampen. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR, die dit gisteravond bekend maakte, zegt "verbijsterd" te zijn door het toenemend aantal migranten en vluchtelingen dat sterft tijdens de overtocht naar Europa.
  [naar artikel]
 8. Tunesië bergt veertien migranten, tientallen bootvluchtelingen verdronken (07/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kustwacht van Tunesië heeft de lichamen van veertien migranten geborgen die afgelopen donderdag verdronken toen hun boot vlak na vertrek uit...
  [naar artikel]
 9. Minstens 39 migranten verdronken bij schipbreuk in Tunesië (09/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Tunesië zijn bij een schipbreuk zeker 39 migranten om het leven gekomen, onder wie vier kinderen. Zo’n 165 opvarenden konden worden gered. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Tunesische ministerie van Defensie dinsdag.
  [naar artikel]
 10. Wellicht tientallen migranten en vluchtelingen verdronken  (04/07/2019 - VRT NWS)
  Voor de kust van Tunesië is een bootje gezonken met 86 migranten en vluchtelingen aan boord. Vier overlevenden zijn naar het stadje Zarzis in Tunesië gebracht, waar één van hen later overleden is. 82 mensen zijn nog vermist.
  [naar artikel]
 11. Migranten verdronken nadat boot voor kust van Tunesië zinkt (11/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker elf migranten uit Afrika zijn zondag verdronken toen hun boot voor de kust van Tunesië zonk. De autoriteiten zoeken nog naar de ongeveer...
  [naar artikel]
 12. Tientallen migranten verdrinken voor kust van Tunesië (10/05/2019 - Knack)
  In de Middellandse Zee, voor de kust van Tunesië, zijn tientallen migranten verdronken nadat hun boot kapseisde en zonk.
  [naar artikel]
 13. Tientallen migranten verdronken voor kust van Marokko (05/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse kustwacht vreest dat zo'n vijftig migranten zijn verdronken voor de Marokkaanse kust. Reddingsdiensten haalden drie "uitgeputte en
  [naar artikel]
 14. Minstens 35 migranten verdronken voor kust Tunesië (03/06/2018 - De Morgen)
  Voor de kust van het zuiden van Tunesië zijn 35 lichamen uit het water gehaald nadat een boot met 180 migranten aan boord is gezonken. Volgens de laatste berichten zijn 68 personen gered. De boot was op weg naar Europa. Dat meldt het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 15. Stad Brussel opent "zo snel mogelijk" opvangcentrum voor migranten in Evere (19/10/2017 - VRT NWS)
  De stad Brussel opent "zo snel mogelijk" een opvangcentrum voor migranten in Evere. Dat heeft de Brusselse schepen Karine Lalieux (PS) gezegd. Lalieux verwijt de federale regering "niets te doen" aan de situatie van de migranten op doortocht in Brussel. De kwestie komt maandag aan bod op de Brusselse gemeenteraad.  
  [naar artikel]
 16. Elf migranten verdronken voor kust Tunesië (03/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het zuiden van Tunesië zijn elf lichamen uit het water gehaald. Zevenenzestig opvarenden van een bootje met migranten richting...
  [naar artikel]
 17. Migrantenboot kapseist voor kust van Libië: "Zeker honderd vluchtelingen verdronken" (29/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mogelijk zijn zo'n honderd migranten verdronken voor de kust van Libië nadat hun boot kapseisde. Dat hebben de Libische zeemacht en kustwacht...
  [naar artikel]
 18. Minstens 35 migranten verdronken voor kust Tunesië (03/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van het zuiden van Tunesië zijn 35 lichamen uit het water gehaald nadat een boot met 180 migranten aan boord is gezonken. Volgens de...
  [naar artikel]
 19. Eerste smaakcentrum van ons land opent in Zwijndrecht: "Patiënten met smaakverlies weer lekker laten eten" (27/11/2020 - VRT NWS)
  In Zwijndrecht opent volgende week het eerste smaakcentrum van ons land. Mensen met smaakverlies, door chemotherapie of Covid-19, kunnen er terecht om opnieuw te genieten van hun eten. "Door hen verschillende smaken in flesjes te laten proeven, leren we de patiënten weer lekker eten", zegt chef gastro-engineering Lobke Van den Wijngaert bij Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 20. Meer dan 40 migranten verdronken voor Tunesische kust (16/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor de kust van Tunesië zijn 41 lichamen van migranten uit het water gehaald nadat hun boot zonk. Dat melden de Verenigde Naties vrijdag. Eerder op de dag was er sprake van minstens 20 doden en 17 vermisten.
  [naar artikel]
 21. Minstens 20 migranten verdronken voor kust van Tunesië (16/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een boot met migranten die probeerden Europa te bereiken, is gezonken voor de Tunesische kust. Zeker 20 lichamen werden al geborgen en zeventien mensen zijn nog vermist, zo meldt de kustwacht vrijdag.
  [naar artikel]
 22. "Mensensmokkelaar gooit tientallen migranten in zee in Jemen" (09/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Jemen zijn minstens 29 migranten verdronken. Nog eens 22 anderen zijn vermist. Een mensensmokkelaar duwde hen bewust van de
  [naar artikel]
 23. Tunesië veroordeelt "laffe daad" van landgenoot (15/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tunesië laat weten dat het de "laffe aanslag" in Nice, die werd uitgevoerd door een Tunesische man die in Frankrijk verbleef, "sterk
  [naar artikel]
 24. Kunstenaar plaatst "Urinerende mopshond" naast "Fearless girl" (31/05/2017 - De Redactie)
  De kunstenaar Alex Gardega protesteert op zijn eigen manier tegen de "gewiekste reclamestunt van de Amerikaanse vermogensbeheerder State Street Global Advisors".
  [naar artikel]
 25. Begraafplaats in Vilvoorde krijgt perceel voor moslims: "Veel vraag naar bij derde generatie" (08/04/2021 - VRT NWS)
  De stad Vilvoorde gaat een stuk van haar begraafplaats in deelgemeente Koningslo voorzien voor moslims. Dat perceel kan voldoen aan de noden van een typische islamitische begraafplaats. "Vooral bij de derde generatie gelovigen, is de vraag groot", zegt schepen voor Openbare werken en Burgerzaken, Katrien Vaes (Open VLD) .
  [naar artikel]
 26. Amani uit Wetteren: "Ik supporter voor België én Tunesië, maar ik hoop dat Tunesië wint" (22/06/2018 - VRT NWS)
  In Wetteren wonen veel kinderen met Tunesische roots. Zij kijken reikhalzend uit naar de WK-match van morgen tussen België en Tunesië, al weten ze niet allemaal voor wie ze nu eigenlijk moeten supporteren. Een van de kinderen vat het zo samen: "Wie er ook wint of verliest, ik ben altijd blij".
  [naar artikel]
 27. Vrijdag opent museum over Herman Brood in Zwolle (09/04/2017 - De Redactie)
  De overleden kunstenaar en muzikant krijgt voortaan een volwaardig museum in zijn geboortestad. Al staat de initiatiefnemer erop om over een "experience" in plaats van een "museum" te spreken.
  [naar artikel]
 28. Zeker 70 migranten verdrinken nadat boot zinkt voor Tunesische kust (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Minstens 70 mensen, waarschijnlijk allemaal migranten die hun geluk in Europa wilden beproeven, zijn vrijdag verdronken voor de kust van Tunesië nadat de boot waarin ze zaten zonk. Dat meldt het Tunesische persagentschap TAP.
  [naar artikel]
 29. Gemeente Mol "diep geschokt": metaaldieven vernielen oorlogsmonument op begraafplaats (09/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Mol in de Antwerpse Kempen hebben onbekenden in de loop van de voorbije dagen op de begraafplaats van Wezel een monument ter nagedachtenis van
  [naar artikel]
 30. "Richter hoort thuis in hetzelfde rijtje kunstenaars als Picasso, Van Gogh, Mondriaan en Pollock" (16/10/2017 - VRT NWS)
  In het SMAK in Gent opent zaterdag een overzichtstentoonstelling van Gerhard Richter. In "Van Gils & Gasten" legt artistiek directeur Philippe Van Cauteren uit waarom de Duitse kunstenaar zo belangrijk is.
  [naar artikel]
 31. Ex-bondscoach van Tunesië Leekens: "België zal probleemloos doorstoten" (01/12/2017 - Sporza)
  Georges Leekens ziet de WK-groepsfase voor België rooskleurig in. "De kwalificatie voor de knock-outfase is een feit", stelt Leekens, die tegenstander Tunesie 1 jaar leidde.
  [naar artikel]
 32. Vandalen slaan toe op stedelijke begraafplaats Mechelen: "Een trieste situatie" (01/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen nacht hebben vandalen vernielingen aangericht op een grote begraafplaats in Mechelen. "Een trieste situatie", zegt waarnemend...
  [naar artikel]
 33. Islamitische Staat eist aanslag op Saoedische begraafplaats op (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Islamitische Staat (IS) heeft donderdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor een bomaanslag op een niet-islamitische begraafplaats in Saoedi-Arabië, waarbij twee mensen gewond raakten. De jihadistische beweging meldde via berichtendienst Telegram dat "strijders een explosief hadden geplaatst op de begraafplaats in de stad Jeddah", waar woensdag Europese diplomaten aanwezig waren.
  [naar artikel]
 34. Malala: "Mijn hart breekt", Zuckerberg: "Maak me ernstig zorgen" (28/01/2017 - De Redactie)
  De beslissing van de Amerikaanse president om tijdelijk geen vluchtelingen meer binnen te laten, maakt heel wat los. "De Verenigde Staten is een land van migranten en daar mogen we trots op zijn."
  [naar artikel]
 35. Laat ons dromen en niet de wereld verder laten "trumperen"- Jürgen Mettepenningen (29/01/2017 - De Redactie)
  Theoloog Jürgen Mettenpeningen schrok van de uitspraken van de Nederlandse premier Rutte over migranten, die prompt werd gesteund door Gwendolyn Rutten, voorzitster Open VLD: "Doe normaal of ga weg". De wereld "trumpeert" meer en meer: "America first" – "Eigen volk eerst".
  [naar artikel]
 36. Stedelijke begraafplaats Mechelen krijgt extra plaatsen in gratis grafkelders: "Voor wie het niet kan betalen"" (18/12/2020 - VRT NWS)
  Op de stedelijke begraafplaats in Mechelen komen binnenkort meer plaatsen in de gratis grafkelders. Die plaatsen zijn bedoeld voor mensen van wie de nabestaanden de kosten van een concessie niet kunnen betalen. "Er zijn veel mensen die naast alle begrafeniskosten niet meteen het geld hebben om voor de begraafplaats zelf te betalen. Met een gratis grafkelder moeten zij geen concessiekost aangaan", zegt schepen voor Burgerzaken, Vicky Vanmarcke (Open VLD).
  [naar artikel]
 37. Burgemeester Lampedusa waarschuwt voor groeiende stroom migranten uit Tunesië (03/09/2018 - Knack)
  Nu de Italiaanse regering haar focus legt op het tegenhouden van grote schepen met migranten die voornamelijk vanuit Libië willen oversteken, vertrekken er steeds meer kleinere vluchtelingenboten vanuit Tunesië.
  [naar artikel]
 38. Fabre opent Zomer van Antwerpen met dansvoorstelling "The generosity of Dorcas" (26/06/2018 - VRT NWS)
  Het startschot voor het cultuurfestival de Zomer van Antwerpen is gegeven met de solo-dansvoorstelling "The generosity of Dorcas". De kunstenaar Jan Fabre heeft ze bedacht en geregisseerd voor danser Matteo Sedda, een van de performers die hij zijn "krijgers van de schoonheid" noemt.
  [naar artikel]
 39. [VIDEO] - Zelfdoding: "Er over kunnen spreken, is de eerste stap" (21/09/2016 - De Redactie)
  Binnenkort opent op de begraafplaats van Houthulst in West-Vlaanderen een monument voor slachtoffers van zelfdoding. Op een soort klaagmuur zullen nabestaanden hun verhaal kwijt kunnen.
  [naar artikel]
 40. Zeker vijf migranten verdronken op weg naar Griekenland (30/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker vijf migranten zijn in de Egeïsche Zee verdronken in een poging om van Turkije op een van de Griekse eilanden te geraken.
  [naar artikel]
 41. Kunstenaar maakt coronaversie van meesterwerk "Het laatste avondmaal" van Leonardo da Vinci (12/01/2021 - VRT NWS)
  Kunstenaar Bert Dries heeft een eigentijdse versie gemaakt van "Het laatste avondmaal", dat is een schilderij van Leonardo da Vinci. Maar Bert Dries heeft zich in dit geval laten inspireren door de coronacrisis.
  [naar artikel]
 42. Sam Dillemans opent nieuwe tentoonstelling in Antwerpen (09/03/2018 - VRT NWS)
  Kunstenaar Sam Dillemans opent dit weekend zijn nieuwe tentoonstelling "Goodbye to all that. Paintings of the great war" Hij stelt de werken tentoon in zijn eigen expositieruimte in Borgerhout.
  [naar artikel]
 43. Kunstenaar Arne Quinze: "Die monoliet in Baasrode is zeker een grap" (09/12/2020 - VRT NWS)
  De veelbesproken monoliet die in Baasrode in een aardappelveld staat is volgens kunstenaar Arne Quinze een grap. Hij vermoedt dat grappenmakers de werken uit het buitenland hebben nagebootst. "Maar dat mag gerust, we mogen al eens lachen", zegt de kunstenaar.
  [naar artikel]
 44. Vlaming die vastzit in Tunesië: "We worden aan ons lot overgelaten, hebben via media vernomen dat vlucht is geschrapt" (23/09/2019 - VRT NWS)
  Nu Brussels Airlines morgen vier vluchten schrapt die het uitvoert in opdracht van Thomas Cook België, zitten zo'n 300 toeristen vast in Tunesië. Een van hen is Brent Van Eccelpoel. "Officieel weten we nog van niets, we hebben het via de media moeten vernemen."
  [naar artikel]
 45. Franse kunstenaar in een rots: "Het is alsof ik aan het trippen ben" (26/02/2017 - De Redactie)
  Als de Franse "extreme" kunstenaar Abraham Poincheval de week in een rots van 12 ton overleeft, wil hij kippeneieren gaan uitbroeden met zijn lichaam.
  [naar artikel]
 46. Vandalen slaan toe op stedelijke begraafplaats Mechelen (01/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen nacht hebben vandalen vernielingen aangericht op een grote begraafplaats in Mechelen. "Een trieste situatie", zegt waarnemend...
  [naar artikel]
 47. "Labiomista" van Koen Vanmechelen in Genk is een ode aan de mix van het leven (05/07/2019 - VRT NWS)
  Zaterdag opent "Labiomista" de deuren in Genk, een uniek evoluerend kunstwerk. Het kunstproject van kunstenaar Koen Vanmechelen op een oud mijnterrein wil met het park en de gebouwen errond de brug slaan met de omgeving en de mensen die er wonen.
  [naar artikel]
 48. Hans Rieder is de advocaat van Jan Fabre: "Het is een georchestreerde campagne met tafelspringers" (16/09/2018 - VRT NWS)
  Hans Rieder is de advocaat van kunstenaar Jan Fabre die beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft hij bevestigd in het Eén-programma "De zevende dag". "Ik neem het stuk trial by media voor mijn rekening", zegt meester Rieder. "Het onderzoek zal uitmaken wat van de beschuldigingen aan is. Fabre is bijzonder aangeslagen over de manier waarop hij koud gepakt is geworden." Rieder stelt dat de rechten van de kunstenaar zijn geschonden.
  [naar artikel]
 49. Terzake docu: Ersin in Wonderland - Souss (Tunesië) (17/07/2019 - VRT NWS)
  In deze aflevering van "Ersin in Wonderland" reist de Nederlandse journalist Ersin Kiris naar Souss in Tunesië. Hij boekt een kamer in het strandhotel in Souss, Tunesië, waar twee jaar geleden een terrorist een bloedbad aanrichtte.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.