Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
22:55 uur

Middeleeuws tentenkamp opent aan ’t Hooghuys voor unieke dichtbijvakantie

Gazet van Antwerpen

10/06/2021 - 17:44

Ridders en jonkvrouwen die de middeleeuwen helemaal willen herbeleven, kunnen deze zomer terecht bij ’t Hooghuys in Berlaar voor een vakantie van een paar dagen. Rond het kasteel wordt tentenkamp Campo Berlaer opgericht, waar mensen kunnen slapen in een middeleeuws bed, koken op houtvuur en aanschuiven aan een middeleeuws banket. Op de binnenkoer verrijst dan weer een middeleeuwse zomerbar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Canadees leger bouwt tentenkamp voor asielzoekers uit VS (10/08/2017 - De Redactie)
  Het tentenkamp is een tijdelijke maatregel en komt in Saint-Bernard-de-Lacolle, op zo'n 60 kilometer van Montreal. Er kunnen zo'n 500 mensen terecht.
  [naar artikel]
 2. Wanhopige exodus uit Grieks tentenkamp (04/04/2019 - De Morgen)
  Voor de moegetergde vluchtelingen in het Griekse tentenkamp van Idomeni, aan de gesloten Macedonische grens, is de maat vol. Met duizenden marcheerden ze naar Macedonië, waar ze prompt werden opgepakt.
  [naar artikel]
 3. Canadees leger bouwt tentenkamp voor asielzoekers uit de Verenigde Staten (10/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zo'n 100 Canadese soldaten zijn woensdag gestart met de bouw van een tentenkamp aan de Amerikaanse grens, om het groeiend aantal asielzoekers uit
  [naar artikel]
 4. Canadees leger bouwt tentenkamp voor asielzoekers uit VS (10/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n 100 Canadese soldaten zijn woensdag gestart met de bouw van een tentenkamp aan de Amerikaanse grens, om het groeiend aantal asielzoekers uit de Verenigde Staten op te vangen.
  [naar artikel]
 5. Canadees leger bouwt tentenkamp voor asielzoekers uit VS (10/08/2017 - Knack)
  Zo'n 100 Canadese soldaten zijn woensdag gestart met de bouw van een tentenkamp aan de Amerikaanse grens, om het groeiend aantal asielzoekers uit de Verenigde Staten op te vangen.
  [naar artikel]
 6. Duitse tiener sterft op tentenkamp (02/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij het omvallen van een boom op een tentenkamp van jongeren tijdens een hevig onweer is in Rickenbach in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg
  [naar artikel]
 7. In beeld: Grootste tentenkamp van Parijs ontruimd (30/05/2018 - Knack)
  De Franse ordediensten zijn dinsdagochtend gestart met de ontruiming van het grootste tentenkamp voor migranten en vluchtelingen van Parijs, waar zo'n 1.700 mensen verbleven in heel precaire omstandigheden.
  [naar artikel]
 8. Politie ontruimt tentenkamp net over grens met Nederland (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Langs de snelweg A67 in Nederland heeft de politie een tentenkamp ontdekt. Daar verbleef een groep van dertig mensen, vermoedelijk illegale...
  [naar artikel]
 9. Parijse politie start ontruiming van tentenkamp (07/11/2019 - VRT NWS)
  De Parijse politie is gestart met de evacuatie van een tentenkamp in het noorden van de stad. Daar verblijven zo'n 1200 mensen, migranten maar ook drugverslaafden.
  [naar artikel]
 10. Metalfanaat opent ‘old school barbershop’: “Hier je baard laten scheren, wordt een unieke belevenis” (01/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Kapellestraat in het centrum van Oostkamp opent de 36-jarige Geoffrey Godderis binnenkort de deuren van ‘Barbier Oostkamp’, een kapperszaak die zich uitsluitend op mannen richt. “Hier je baard laten scheren, wordt een unieke belevenis.”
  [naar artikel]
 11. Britse wetenschappers gaan in Nieuw-Zeeland op zoek naar geheimen van middeleeuws manuscript dat auteur Game of Thrones inspireerde (04/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De hele zuidelijke hemisfeer heeft maar één genealogisch, middeleeuws manuscript: de Canterbury Roll. Die is dit jaar een eeuw in het bezit van de...
  [naar artikel]
 12. Politie ontdekt tentenkamp met illegale migranten vlak bij Belgische grens (26/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft in de buurt van het Nederlandse Bladel een tentenkamp met illegale vluchtelingen ontruimd. Het stond langs de snelweg A67, vlak...
  [naar artikel]
 13. Verontwaardiging in Frankrijk na hardhandige ontruiming tentenkamp (24/11/2020 - De Tijd)
  18:06 In Frankrijk is beroering ontstaan over de hardhandige ontruiming van een tentenkamp in Parijs. De regering beval een onderzoek naar het optreden van de politie.
  [naar artikel]
 14. Tentenkamp opdoeken wordt haast onmogelijk (13/04/2019 - De Morgen)
  Het tentenkamp in het Maximiliaanpark, hoe goedbedoeld ook, moet verdwijnen. Die ontruiming wordt echter een haast onmogelijke taak, want volgens de regering hebben er van de 1.000 mensen in het geïmproviseerde kamp maximaal 405 recht op opvang. Voor hen zoekt Michel I een gerieflijker gebouw dan de WTC-toren aan het Noordstation, voor de rest niet.
  [naar artikel]
 15. Middeleeuws dorpje in Antwerpen: historisch pand omgevormd tot woningen en flats (24/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Verscholen achter twee eeuwenoude trapgevels in de Lange Nieuwstraat, op een minuutje wandelen van de Meir, is een projectontwikkelaar een hele blok middeleeuws Antwerpen aan het renoveren tot elf woningen en tien flats.
  [naar artikel]
 16. Wapengekletter en veel gewonden op WK Middeleeuws Vechten (08/05/2018 - De Morgen)
  In Rome is na vier dagen bloed, zweet en tranen het wereldkampioenschap Middeleeuws Vechten beslecht. De Russen waren opnieuw de grote winnaars. Zowel mannen als vrouwen in harnas hakten op elkaar in met loodzware wapens. Er vielen dan ook heel wat gewonden.
  [naar artikel]
 17. Ontruiming gestart van grootste tentenkamp in Parijs (30/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse ordediensten zijn vanochtend met de ontruiming gestart van het grootste tentenkamp voor migranten en vluchtelingen in Parijs.
  [naar artikel]
 18. Zuhal Demir (N-VA): “Systeem van budgetmeters is middeleeuws” (23/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Het systeem van budgetmeters zoals het nu bestaat is een beetje middeleeuws.” Dat zei minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) woensdag in het Vlaams Parlement na een vraag van Hannes Anaf (SP.A).
  [naar artikel]
 19. Tentenkamp ontruimd langs E40 in Jabbeke: transmigranten krijgen bevel ons land te verlaten (08/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Jabbeke is deze morgen een groot tentenkamp ontruimd in een bos langs de E40. In totaal identificeerde de politie 66 transmigranten, waaronder...
  [naar artikel]
 20. Nieuwe onderkomens voor 300 vluchtelingen op Lesbos na brand in tentenkamp Moria (13/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste 300 van de circa 12.000 vluchtelingen die door de brand in het tentenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos dakloos zijn geworden, zijn...
  [naar artikel]
 21. Politie rolt tentenkamp vlakbij grens Postel op: 10 kinderen en 28 volwassenen gevonden (27/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse politie heeft vrijdag een klein tentenkamp opgedoekt in de bossen van Bladel, vlak bij de E34 op de grens met Mol-Postel. Onder de 38 vluchtelingen bevonden zich tien kinderen.
  [naar artikel]
 22. The Guardian tipt Gent als citytripbestemming: “Middeleeuws en magisch” (24/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  The Guardian heeft Gent getipt als ideale bestemming voor een citytripje. Dat heeft de stad volgens de Britse krant onder meer te danken aan het Van Eyck-jaar. “Middeleeuws en magisch, levendig en edgy, de Belgische stad prikkelt al je zintuigen”, klinkt het.
  [naar artikel]
 23. Tentenkamp ontruimd langs E40 in Jabbeke: 66 transmigranten geïdentificeerd (08/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Jabbeke is deze morgen een groot tentenkamp ontruimd in een bos langs de E40. In totaal identificeerde de politie 66 transmigranten, waaronder...
  [naar artikel]
 24. Brand in middeleeuws kasteel Koude Keuken (21/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Op het domein Koude Keuken in Brugge is dinsdagnamiddag aan het dak van het Middeleeuws kasteel brand ontstaan. Volgens omwonenden waren werkmannen bezig met renovatiewerken. De brandweer was snel ter plaatse en kon verhinderen dat de brand zich verspreidde.
  [naar artikel]
 25. Buitenlandse studenten in Nederland verblijven noodgedwongen in tentenkamp (28/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bij onze noorderburen is er een groot tekort aan studentenkamers, zo berichten verschillende Nederlandse media. In Groningen, in het noorden van het land, verblijven 54 buitenlandse studenten daarom noodgedwongen in een tentenkamp dat door de universiteit werd opgericht op een nabijgelegen sportcomplex.
  [naar artikel]
 26. Buitenlandse studenten in Nederland verblijven noodgedwongen in tentenkamp (29/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij onze noorderburen is er een groot tekort aan studentenkamers, zo berichten verschillende Nederlandse media. In Groningen, in het noorden van het land, verblijven 54 buitenlandse studenten daarom noodgedwongen in een tentenkamp dat door de universiteit werd opgericht op een nabijgelegen sportcomplex.
  [naar artikel]
 27. Grootste tentenkamp in Parijs ontruimd: meer dan duizend mensen geëvacueerd (30/05/2018 - De Morgen)
  De politie in Parijs heeft woensdag de ontruiming van het grootste tentenkamp voor migranten en vluchtelingen in de stad afgerond. Iets meer dan duizend mensen krijgen een nieuw onderkomen in de hoofdstad of in de buurt van Parijs.
  [naar artikel]
 28. Buitenlandse studenten in Groningen verblijven noodgedwongen in tentenkamp (28/08/2018 - De Morgen)
  Bij onze noorderburen is er een groot tekort aan studentenkamers. In Groningen, in het noorden van het land, verblijven 54 buitenlandse studenten daarom noodgedwongen in een tentenkamp dat door de universiteit werd opgericht nabij een sportcomplex.
  [naar artikel]
 29. Honderden kinderen zonder papieren midden in de nacht naar Texaans tentenkamp verscheept (01/10/2018 - De Morgen)
  Honderden migrantenkinderen die tot nu toe in een opvanghuis of bij pleeggezinnen verbleven in heel de VS, zijn de afgelopen weken 's nachts uit hun bed geplukt en met bussen naar een nieuw tentenkamp in de woestijn in Texas gebracht. Dat ontdekte The New York Times. In de kampen is er volgens de krant geen onderwijs en weinig begeleiding.
  [naar artikel]
 30. Zuhal Demir (N-VA): “Huidig systeem van budgetmeters is middeleeuws” (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  "Het systeem van budgetmeters zoals het nu bestaat is een beetje middeleeuws." Dat heeft minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) woensdag in het...
  [naar artikel]
 31. Honderden migrantenkinderen 's nachts overgebracht naar Texaans tentenkamp (02/10/2018 - VRT NWS)
  De VS blijft worstelen met de opvang van minderjarige migranten die vanuit Mexico het land illegaal binnenkomen. Volgens de krant The New York Times zijn de voorbije weken honderden kinderen 's nachts uit hun bed geplukt om met bussen te worden overgebracht naar een uitgebreid tentenkamp in Texas. 
  [naar artikel]
 32. Unieke herbestemming van kerk naar bibliotheek (07/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag 15 augustus opent de nieuwe bibliotheek van Hoeselt in de kerk van de OLV-parochie. Er blijft in deze kerk een gebedsruimte aanwezig en 15 augustus zal dan ook starten met een mis in die aangepaste kerk. Het unieke herbestemmingsproject krijgt een sterke subsidie van de Vlaamse overheid.
  [naar artikel]
 33. Tentenkamp ontruimd langs E40 in Jabbeke, politie identificeert 66 transmigranten (08/08/2018 - VRT NWS)
  In Jabbeke, in West-Vlaanderen heeft de politie vanmorgen een groot tentenkamp ontruimd in een bos langs de E40. De politie identificeerde in totaal 66 transmigranten. In het bos waren houten constructies gemaakt om onder te slapen. 
  [naar artikel]
 34. Nu al 6.000 migranten in nieuw tentenkamp op Lesbos, 157 bleken positief voor coronavirus (18/09/2020 - VRT NWS)
  Op het Griekse eiland Lesbos zijn nu al zeker 6.000 migranten gaan wonen in het nieuwe tentenkamp dat het leger daar heeft opgericht. Dat is ongeveer de helft van het aantal mensen dat woonde in het door brand vernielde kamp Moria. Opvallend is dat 157 van die mensen nu positief getest zijn voor het coronavirus.
  [naar artikel]
 35. Franse politie ontmantelt tentenkamp in Parijs (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse politie heeft gisteravond in het centrum van Parijs een migrantenkamp ontruimd. Daarbij werd traangas ingezet. Het kamp op de Place de la Republique werd maandag opgezet, nadat vorige week al een groot tentenkamp van migranten in Parijs was ontruimd.
  [naar artikel]
 36. Yasmine (4) is terug thuis na gedwongen verblijf van anderhalf jaar in Syrisch tentenkamp (27/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Anderhalf jaar lang leefde haar mama tussen hoop en vrees. Maar de nachtmerrie is voorbij. De kleine Yasmine (4), die na de dood van haar vader alleen in een Syrisch tentenkamp achter bleef, is vanmiddag om 17u15 geland op Zaventem.
  [naar artikel]
 37. Yasmine (4) is terug thuis na gedwongen verblijf van anderhalf jaar in Syrisch tentenkamp (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Anderhalf jaar lang leefde haar mama tussen hoop en vrees. Maar de nachtmerrie is voorbij. De kleine Yasmine (4), die na de dood van haar vader alleen in een Syrisch tentenkamp achter bleef, is vanmiddag om 17u15 geland op Zaventem.
  [naar artikel]
 38. Boom valt op tentenkamp van jongeren tijdens hevig onweer in Duitsland: één dode (15) en drie gewonden (02/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij het omvallen van een boom op een tentenkamp van jongeren tijdens een hevig onweer is in het Duitse Rickenbach een vijftienjarige jongen omgekomen en zijn drie anderen gewond geraakt.
  [naar artikel]
 39. Einde van een nachtmerrie: Yasmine (4) is terug thuis na gedwongen verblijf van anderhalf jaar in Syrisch tentenkamp (27/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Anderhalf jaar lang leefde haar mama tussen hoop en vrees. Maar de nachtmerrie is voorbij. De kleine Yasmine (4), die na de dood van haar vader alleen in een Syrisch tentenkamp achter bleef, is vanmiddag om 17u15 geland op Zaventem.
  [naar artikel]
 40. Omstreden opvangcentrum voor migrantenkinderen heropent in Texas (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Carrizo Springs, Texas heeft de Biden-administratie een tentenkamp heropend voor de opvang van minderjarigen. De faciliteit werd twee jaar geleden ingericht onder voormalig president Donald Trump, maar sloot na amper een maand weer de deuren wegens hevige kritiek. In het tentenkamp kunnen 700 kinderen tussen dertien en zeventien jaar oud opgevangen worden. Het gaat om tieners die zonder begeleiding door een volwassene de Amerikaans-Mexicaanse grens oversteken.
  [naar artikel]
 41. Dichtbijvakantie in trek door crisis en weer (10/04/2019 - De Morgen)
  De eerste maand van de zomervakantie was een succes voor de kust. Er werden in juli 7 procent meer vakantiewoningen verhuurd dan vorig jaar. De lange verblijven zijn gestagneerd in plaats van gedaald. Dat blijkt uit een meting van kusttoerismeorganisatie Westtoer en CIB, de Confederatie van Immobiliënberoepen.
  [naar artikel]
 42. Wim Ballieu opent Balls & Glory-restaurant in hartje Mechelen: “De stad is perfect gelegen” (16/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op 10 september opent in het centrum van Mechelen het nieuwste restaurant van Balls & Glory. De locatie is voorlopig nog een geheim maar chef en zaakvoerder Wim Ballieu belooft een unieke ‘look and feel’.
  [naar artikel]
 43. Voordracht ‘Getrouwde geestelijken in middeleeuws Wales’ (08/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Middeleeuws Wales, een bolwerk van getrouwde geestelijken?’ is het thema van een voordracht vanavond om 20 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen. De voordracht wordt gegeven door Sofie Pichal, lid van de Geschiedkundige Kring Groot-Herk. De avond wordt georganiseerd door de Geschiedkundige Kring samen met het Davidsfonds.
  [naar artikel]
 44. Politie haalt meer dan 400 konijnen en kippen weg bij hobbykweker: "Toestand waarin ze leefden was middeleeuws" (12/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Achter een huis in de Oude Kerkstraat in Dilsen zijn dinsdagvoormiddag in totaal 425 dieren weggehaald. De 305 hoeders en 120 konijnen werden door de inspecteurs van de dienst Dierenwelzijn in beslag genomen. “De toestand waarin de dieren leefden was middeleeuws. Een berg uitwerpselen en amper hooi”, zegt Rudi Oyen van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.
  [naar artikel]
 45. Unieke tentoonstelling in Herkenrode: acht Limburgse kunstacademies exposeren samen (05/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De abdijsite van Herkenrode in Hasselt pakt uit met een unieke tentoonstelling. De acht Limburgse kunstacademies exposeren samen op deze prachtige historische locatie. De tentoonstelling opent morgen pas haar deuren, maar TVL kon vandaag al een kijkje gaan nemen.
  [naar artikel]
 46. Rustig bergdorp met middeleeuws klooster was thuisbasis van terreurcel (21/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Geen getto. Geen verpauperde buitenwijk. Maar een rustig bergdorp met een middeleeuws klooster en nog geen 11.000 inwoners: Ripoll was de laatste plek ze een terreurcel hadden verwacht. “Ze dronken bier. Speelden voetbal. Doodgewone jongens, leken het. Tot we hun foto’s zagen op televisie”, zeggen de buren van de jonge daders. “Iedereen kent hier iedereen. Maar blijkbaar niet zo goed als we zelf dachten.”
  [naar artikel]
 47. Tentenkamp in Parijs hardhandig ontruimd: politie gooit migranten letterlijk uit hun tent (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Parijs heeft de politie op hardhandige wijze een tentenkamp ontmanteld. Migranten werden stevig aangepakt met de wapenstok, enkelen werden zelfs letterlijk uit hun tent gegooid. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin noemt sommige beelden schokkend en vraagt dringend een onderzoek. “In het rapport dat ik ontvangen heb, staan verschillende zaken die onaanvaardbaar zijn”, klinkt het in een tweet.
  [naar artikel]
 48. Dakloze studenten overnachten in tentenkamp (29/08/2018 - Metro)
  In de Nederlandse stad Groningen slapen momenteel 54 studenten in een tentenkamp omdat er te weinig koten zijn. Per week betalen de studenten 90 euro. Voor die prijs krijgen ze een tent die ze moeten delen met dertig andere studenten. Onze noorderburen kampen al enkele jaren met een tekort aan studentenkoten en de situatie wordt elk academiejaar erger. Oorzaak van de woningnood? Er zijn steeds meer internationale studenten die in Nederland een opleiding komen volgen. Daarom voelde de Rijksuniversiteit Groningen zich genoodzaakt om bij de aanvang van het nieuwe academiejaar een tentenkamp op te richten. Vooral de internationale studenten vinden hun weg naar de alternatieve koten. Noodoplossing “Het tentenkamp is echt een noodoplossing”, zegt Jorien Bakker, woordvoerdster van de Rijksuniversiteit Groningen tegen Vice. Al 50 studenten reserveerden een plekje, maar de universiteit verwacht dat dat aantal nog zal toenemen. Een overnachting in de tent kost 12,50 euro, al moeten studenten minimaal een week blijven. Dat komt dus neer op een totaal van 90 euro per week. “Daarvoor krijgen ze een bed met beddengoed, beveiliging, een locker en sanitaire voorzieningen”, zegt Bakker. Voor die sanitaire voorzieningen moeten de studenten wel naar de nabijgelegen sporthal lopen. ’s Ochtends een eitje bakken zit er ook niet in, want in het tentenkamp is geen keuken voorzien. “De sportbar van de universiteit is geopend en serveert een dagmenu voor een schappelijke prijs”, aldus de woordvoerster. Het is niet duidelijk hoe lang het tentenkamp in Groningen zal blijven staan, al hoopt de universiteit dat iedereen tegen eind september een kot heeft gevonden. Ook in Amsterdam en Utrecht overnachten studenten in hostels en campings. Lees ook : Aantal Nederlandse studenten in Vlaams hoger onderwijs neemt sterk af Het bericht Dakloze studenten overnachten in tentenkamp verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Vanmechelen opent Labiomista: “Het geld van de bezoekers moet ik niet hebben” (22/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 6 en 7 juli opent Labiomista in Zwartberg de deuren voor het grote publiek. Kunstenaar Koen Vanmechelen (53) nam ons op sleeptouw door zijn werk- en toonplek die voor een groot gedeelte toegankelijk zal zijn voor bezoekers. Een wonderlijke wandeling waarin kunst, dromedarissen, kippen, bedreigde arenden en paddenstoelen één verhaal vertellen. Met een sterke connectie naar de buurt. Een unieke plek die je nergens anders ter wereld zal aantreffen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.