Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:09 uur

Viking-familieleden herenigd voor het eerst in duizend jaar

VRT NWS

10/06/2021 - 18:23

De skeletten van twee mannen uit de Viking-periode die familie van elkaar zijn, zullen herenigd worden voor een tentoonstelling in Kopenhagen eind deze maand. Uit DNA-onderzoek blijkt dat de mannen nauw verwant zijn elkaar, maar de ene stierf jong in Engeland in het begin van de 11e eeuw, de andere stierf in Denemarken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Duizend passagiers wachten op redding uit cruiseschip: ‘Het is chaos’ (24/03/2019 - De Standaard)
  Nog zo’n duizend mensen wachten op evacuatie van het cruiseschip Viking Sky, dat zaterdag aan de westelijke kust van Noorwegen in gevaarlijke wateren motorpech heeft opgelopen.
  [naar artikel]
 2. Reddingsschip Ocean Viking heeft 223 migranten opgepikt (26/01/2020 - Metro)
  Het reddingsschip Ocean Viking heeft de laatste uren op de Middellandse Zee zowat 223 migranten opgepikt, zo hebben Italiaanse media vandaag bericht. Onder de geredden zijn er zwangere vrouwen en kinderen. De reddingen door het schip van SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen vonden voor de kust van Libië en Malta plaats. Waar de Ocean Viking zal aanmeren is nog niet duidelijk. Bron: Belga   Het bericht Reddingsschip Ocean Viking heeft 223 migranten opgepikt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Ocean Viking redt bijna 400 migranten in Middellandse Zee (23/01/2021 - Knack)
  Het hulpschip Ocean Viking heeft binnen een tijdspanne van 48 uur voor de kust van Libië 374 migranten op boten in de Middellandse Zee gered. Onder hen zijn 165 minderjarigen, van wie de meesten niet begeleid zijn. Een dertigtal migranten is twaalf jaar of jonger, aldus SOS Méditerranée, de organisatie achter de Ocean Viking.
  [naar artikel]
 4. Ontroerend weerzien in Duitse zoo: olifant wordt na 12 jaar herenigd met dochter en ontmoet kleindochters voor het eerst (25/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De 39-jarige olifant Pori is vorige donderdag na 12 jaar herenigd met haar dochter in een dierentuin in het Duitse Halle. Daar ontmoette ze voor...
  [naar artikel]
 5. Oplossing voor reddingsschip Ocean Viking (23/08/2019 - Metro)
  Er is een oplossing voor het reddingsschip Ocean Viking dat al twee weken vastzit tussen Italië en Malta met 356 migranten aan boord. De migranten zullen eerst naar Malta worden gebracht, waarna ze verdeeld worden over zes EU-lidstaten. Dat heeft de Maltese premier Joseph Muscat getwitterd. De EU-lidstaten die de migranten willen opnemen, zijn Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Portugal en Roemenië. “Er zal geen migrant in Malta blijven”, onderstreepte Muscat. Artsen Zonder Grenzen (AZG) had gisteren nog laten weten dat de Ocean Viking bijna zonder voedsel zit. Volgens een tweet van AZG was er enkel nog een standaardrantsoen voor vijf dagen voorradig op het schip. bron: Belga Het bericht Oplossing voor reddingsschip Ocean Viking verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Ocean Viking mag aanmeren in Sicilië (05/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het reddingsschip Ocean Viking heeft zondag toelating gekregen van de Italiaanse overheid om aan te meren in Porto Empedocle in Sicilië. Dat heeft de ngo SOS Méditerranée bekendgemaakt. De Ocean Viking dobbert al dagen op zee rond met 180 migranten aan boord.
  [naar artikel]
 7. Viking Trio verrast in De Velinx (17/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  In De Velinx vond het dubbelconcert Viking Trio en Steiger plaats. Viking Trio verraste het publiek met zijn filmische perceptie van experimentele muziekuitvoering. De combinatie met jazztrio Steiger achteraf bleek ook geslaagd. Alsof je vanuit je dromen zachtjes terug kon neerdalen naar het hedendaagse.
  [naar artikel]
 8. Hoogzwangere Belgische eindelijk herenigd met man: ‘Eerst douchen, dan knuffelen’ (27/08/2020 - De Standaard)
  Eindelijk is hij er dan. Na twee maanden is de Hasseltse Elke Bancken (37) herenigd met haar Sri Lankaanse man Manoj (35). Net op tijd voor de komst van hun dochtertje, dat nu elk moment geboren kan worden.
  [naar artikel]
 9. Martine na zes jaar herenigd met haar hond Madouce (28/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een prachtig kerstgeschenk voor Martine Nys uit Magnée, een dorpje in de provincie Luik: na zes jaar werd ze gisteren eindelijk herenigd met haar...
  [naar artikel]
 10. Ocean Viking redt eerste migranten op Middellandse Zee (09/08/2019 - Metro)
  Het nieuwe reddingsschip van de hulporganisaties SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen heeft voor het eerst bootvluchtelingen op de Middellandse Zee opgevangen. De migranten werden voor de kust van Libië van op een rubberboot aan boord van de Ocean Viking gebracht, deelden de twee organisaties mee. “Alle mensen zijn veilig aan boord”, schreven ze op Twitter. De Ocean Viking stak zondagavond van wal in Marseille, om voor de Libische kust migranten in nood te helpen. Het is de eerste hulpactie van dit schip, dat onder Noorse vlag vaart. Tot vorig jaar waren de ngo’s met de Aquarius actief. Het is onduidelijk waarheen de migranten gebracht zullen worden. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, een felle tegenstander van de opname van bootmigranten, verklaarde meteen dat de Ocean Viking geen toegang tot een Italiaanse haven krijgt. Hij sprak van 80 migranten aan boord. Zijn ministerie schreef bovendien aan de Spaanse regering dat zij de migranten aan boord van de Open Arms moet opnemen, aldus Salvini. Dit schip van de Spaanse hulporganisatie Proactiva Open Arms ligt sinds een week met 121 migranten aan boord te wachten op de Middellandse Zee. bron: Belga Het bericht Ocean Viking redt eerste migranten op Middellandse Zee verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Jefferson en verleidsters kijken samen met volle Viking naar Temptation Island (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Net als vorige jaren lokte café De Viking aan de Heuvelpoort opnieuw een vol huis voor de uitzending van de eerste aflevering van een nieuw
  [naar artikel]
 12. Louvre na 40 jaar herenigd met gestolen harnas (07/03/2021 - Express)
  Het Louvre in Parijs is herenigd met een lang verloren gewaand Italiaans harnas en een helm uit de renaissance, bijna 40 jaar nadat ze werden gestolen. De versierde helm en borstplaat werden herkend door een militair expert in Bordeaux. Die waarschuwde de politie nadat hij in januari werd gevraagd om een collectie helmen en harnassen […] The post Louvre na 40 jaar herenigd met gestolen harnas appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 13. Ocean Viking pikt opnieuw migranten op (10/09/2019 - Metro)
  Het migrantenreddingsschip Ocean Viking heeft opnieuw een aantal migranten opgepikt op de Middellandse Zee. Bij slecht weer werden afgelopen nacht 34 mensen van de zeilboot Josefa gered. Dat hebben Artsen Zonder Grenzen (AZG) en SOS Méditerranée vandaag gemeld. Onder de geredden zijn ook een zwangere vrouw en een eenjarige baby. Totnogtoe zijn al meer dan 80 migranten gered door de Ocean Viking, nadat er zondag al 50 mensen waren opgevist. Een toelating om Italië of Malta binnen te varen, is er nog niet. Ook voor het schip Alan Kurdi van de Duitse organisatie Zee-oog is er nog geen oplossing in zicht. Het schip mag Italië ook van de nieuwe regering niet binnenvaren. Bron: Belga   Het bericht Ocean Viking pikt opnieuw migranten op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Ocean Viking pikt opnieuw migranten op (10/09/2019 - Metro)
  Het migrantenreddingsschip Ocean Viking heeft opnieuw een aantal migranten opgepikt op de Middellandse Zee. Bij slecht weer werden afgelopen nacht 34 mensen van de zeilboot Josefa gered. Dat hebben Artsen Zonder Grenzen (AZG) en SOS Méditerranée vandaag gemeld. Onder de geredden zijn ook een zwangere vrouw en een eenjarige baby. Totnogtoe zijn al meer dan 80 migranten gered door de Ocean Viking, nadat er zondag al 50 mensen waren opgevist. Een toelating om Italië of Malta binnen te varen, is er nog niet. Ook voor het schip Alan Kurdi van de Duitse organisatie Zee-oog is er nog geen oplossing in zicht. Het schip mag Italië ook van de nieuwe regering niet binnenvaren. bron: Belga Het bericht Ocean Viking pikt opnieuw migranten op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Vermiste man na 2 jaar opnieuw met gezin herenigd dankzij TikTok (28/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een ruim twee jaar vermist te zijn. De vader van vijf kinderen...
  [naar artikel]
 16. Nieuwe ngo-schip Ocean Viking heeft al 251 migranten aan boord (11/08/2019 - Metro)
  Het reddingsschip Ocean Viking van de ngo’s SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen heeft in de voorbije drie dagen al 251 migranten gered op de Middellandse Zee. Bij de laatste actie, vandaag, werden 81 mensen, voornamelijk jonge mannen uit Soedan, van de rubberboot gered waarmee ze gisterenavond in Libië waren vertrokken. De Ocean Viking, die onder Noorse vlag vaart en de opvolger is van de Aquarius, is sinds deze week actief op de Middellandse Zee langs een van de dodelijkste migratieroutes ter wereld. De eerste reddingsacties gebeurden vrijdag en zaterdag. Toen hielpen de ngo’s al 170 migranten aan boord. Het is niet duidelijk of het schip nog voor de kust van Libië zal blijven, of dat het naar Europa zal varen. Het is niet geweten welk land de migranten op de Ocean Viking toegang zal verlenen. Italië en Malta verbieden hulporganisaties om nog migranten in hun havens af te zetten. Bron: Belga   Het bericht Nieuwe ngo-schip Ocean Viking heeft al 251 migranten aan boord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. “Dit is de hemel”: emotionele beelden tonen hoe dakloze man na 24 jaar herenigd wordt met dochters (08/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse man is 24 jaar nadat hij zijn dochters voor het laatst zag, op een emotionele manier met hen herenigd. Beelden van het bijzondere...
  [naar artikel]
 18. Meer dan duizend mensen lopen stille mars voor brandweermannen (18/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan duizend vrienden, familieleden, collega’s en sympathisanten hielden zondagnamiddag aan de brandweerkazerne in Beringen een stille mars voor Chris en Benni. De brandweermannen kwamen vorige zondag om bij een fatale brand aan de Koolmijnlaan, waar de mars eindigt.
  [naar artikel]
 19. Identieke tweeling na tien jaar herenigd in tv-programma (16/01/2017 - De Redactie)
  Geboren in China, geadopteerd door een Amerikaans gezin en na tien jaar herenigd: Audrey en Gracy lijken heel erg op elkaar, ondanks het feit dat ze op duizenden kilometer van elkaar zijn opgegroeid.
  [naar artikel]
 20. Man na 31 jaar herenigd met ouders: al die tijd woonden ze 10 kilometer van elkaar (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een man die 31 jaar lang vermist was, is herenigd met zijn ouders. Li Junjun verloor in 1987 zijn ouders in een treinstation in het zuidwesten van...
  [naar artikel]
 21. Ocean Viking mag meer dan 370 migranten naar Sicilië brengen (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het hulpschip ‘Ocean Viking’ mag meer dan 370 migranten die het de voorbije dagen redde in de Middellandse Zee, voor de kust van Libië, naar de stad Augusta, op Sicilië, brengen. Dat heeft SOS Méditerranée, de organisatie achter de Ocean Viking, zondagavond laten weten. Een hoogzwangere vrouw aan boord werd eerder al door de Italiaanse autoriteiten naar het eiland Lampedusa overgevlogen.
  [naar artikel]
 22. Ontvoerde Argentijnse na 32 jaar herenigd met familie (26/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een Argentijnse die 32 jaar geleden op 13-jarige leeftijd is ontvoerd, is in Bolivia teruggevonden na een gezamenlijk Argentijns-Boliviaans onderzoek. Ze is herenigd met haar familie, aldus de Argentijnse ordediensten. De vrouw was het slachtoffer van een mensensmokkel.
  [naar artikel]
 23. Oplossing voor Ocean Viking: migranten worden verspreid over zes EU-landen (23/08/2019 - Knack)
  Er is een oplossing voor het reddingsschip Ocean Viking dat al twee weken vastzit tussen Italië en Malta met 356 migranten aan boord. De migranten zullen eerst naar Malta worden gebracht, waarna ze verdeeld worden over zes EU-lidstaten. Dat heeft de Maltese premier Joseph Muscat vrijdag getwitterd.
  [naar artikel]
 24. Ocean Viking redt 74 migranten voor Libische kust (13/10/2019 - Metro)
  Het humanitaire schip Ocean Viking heeft 74 migranten gered op de Middellandse Zee voor de kust van Libië. Hun rubberboot kwam zaterdagnacht in de buurt van een olieveld op 50 zeemijl voor de Libische kust in de problemen, meldde hulporganisatie SOS Méditerranée vandaag via Twitter. “Hoewel ze uitgeput zijn van hun gevaarlijke reis, lijken alle overlevenden in een stabiele toestand.” Onduidelijk is waar de opvarenden naartoe moeten. Ondanks herhaaldelijke inspanningen bestaat er in Europa geen verdeelmechanisme voor bootvluchtelingen. Vooral Italië en Malta dringen erop aan dat ze over andere EU-landen verdeeld worden. Private schepen met migranten aan boord moeten daarom steeds langer op de zee wachten voor ze kunnen aanleggen in een haven. De Ocean Viking wordt gebruikt door SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen. bron: Belga Het bericht Ocean Viking redt 74 migranten voor Libische kust verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Ocean Viking redt 176 migranten en zoekt Europese haven (14/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het humanitaire schip Ocean Viking heeft afgelopen weekend 176 migranten gered op de Middellandse Zee, hoofdzakelijk voor de kust van Libië. Allen...
  [naar artikel]
 26. Hoogzwangere Elke eindelijk herenigd met haar man die vastzat op Sri Lanka door corona: “Eerst douchen, dan knuffelen en bevallen” (27/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Eindelijk is hij er dan. Na twee maanden is de Hasseltse Elke Bancken (37) herenigd met haar Sri Lankaanse man Manoj (35). Net op tijd voor de komst van hun dochtertje, dat nu elk moment geboren kan worden.
  [naar artikel]
 27. Hoogzwangere Elke eindelijk herenigd met haar man die door corona vastzat op Sri Lanka: “Eerst douchen, dan knuffelen en bevallen” (27/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Eindelijk is hij er dan. Na twee maanden is de Hasseltse Elke Bancken (37) herenigd met haar Sri Lankaanse man Manoj (35). Net op tijd voor de komst van hun dochtertje, dat nu elk moment geboren kan worden.
  [naar artikel]
 28. Honderden migrantenkinderen in de VS nog steeds niet herenigd met hun ouders (27/07/2018 - De Morgen)
  Het is de Amerikaanse overheid niet gelukt om alle kinderen die op de grens met Mexico van hun ouders waren gescheiden weer te herenigen. Een rechter had de regering opgedragen dat gisteren alle circa 2500 migrantenkinderen die apart zijn opgesloten herenigd moeten zijn met hun ouders. Tot nu toe zijn 1.442 migrantengezinnen herenigd met hun kinderen die ouder zijn dan vijf jaar.
  [naar artikel]
 29. Ocean Viking meert aan in Sicilië (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het reddingsschip Ocean Viking is maandag met 180 migranten aan boord de haven van Porto Empedocle in Sicilië binnengevaren. De geredde migranten...
  [naar artikel]
 30. Archeologen ontdekken “oudste Viking-nederzetting ooit” op IJsland (25/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Archeologen hebben de oudste Viking-nederzetting ooit op IJsland opgegraven. Wellicht gaat het om een langhuis uit het jaar 800. Dat is...
  [naar artikel]
 31. Asiel en Migratie – Bootvluchtelingen op Ocean Viking mogen in Italië aan land (14/09/2019 - Metro)
  De meer dan tachtig migranten op het reddingsschip Ocean Viking op de Middellandse Zee mogen in Italië aan land gaan. Dit heeft het Italiaanse persbureau Ansa zaterdag bericht. De Italiaanse regering heeft het door Artsen Zonder Grenzen en SOS Méditerranée beheerde schip de haven van het eiland Lampedusa toegewezen, aldus Ansa. Onduidelijk is of het daar meteen zal binnenlopen dan wel of schepen van de kustwacht de mensen aan wal zullen brengen. Zondag heeft de Ocean Viking 50 mensen gered en daarna nam het schip nog eens 34 bootvluchtelingen over die door de organisatie Resqship waren gered. Enkel een hoogzwangere vrouw en haar man mochten van boord en zijn naar Malta gebracht. bron: Belga Het bericht Asiel en Migratie – Bootvluchtelingen op Ocean Viking mogen in Italië aan land verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Italiaanse politie pakt twee migranten van Ocean Viking op voor mensenhandel (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Twee migranten die deze week met het humanitaire schip Ocean Viking van SOS Mediterranee en Artsen Zonder Grenzen (AZG) in Italië arriveerden, zijn...
  [naar artikel]
 33. Bezoekers Bollekesfeest hebben meer dorst dan ooit: duizend (!) vaten bier leeggedronken (20/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Bollekesfeest trok dit jaar 200.000 bezoekers: evenveel als vorig jaar, maar dit jaar werd er steviger gedronken, zo blijkt uit de cijfers. In 2017 gingen er zevenhonderd vaten aan, dit jaar maar liefst duizend. Deze twaalfde editie had voor het eerst een duurzaam karakter. Na afloop bleek dat de inzet van herbruikbare bekers duidelijk voor minder afval zorgde.
  [naar artikel]
 34. Ocean Viking redt opnieuw 74 migranten voor Libische kust (13/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het humanitaire schip Ocean Viking heeft 74 migranten gered op de Middellandse Zee voor de kust van Libië. Hun rubberboot kwam zaterdagnacht in de...
  [naar artikel]
 35. Rwanda, 25 jaar later: 'De vraag is: was dit wel een genocide? (23/03/2019 - Knack)
  Vijfentwintig jaar geleden, op 6 april 1994, brak in Rwanda de hel los. Op de duizend heuvels van het land vielen duizend maal duizend doden. Maar was er wel sprake van een vooropgezette genocide? 'Volgens mij ging het veeleer om een burgeroorlog', zegt de Belgische strafpleiter Jean Flamme.
  [naar artikel]
 36. Reddingsschip Ocean Viking redt  opnieuw 34 mensen op de Middellandse Zee (10/09/2019 - VRT NWS)
  Tientallen vluchtelingen en migranten zijn afgelopen nacht gered op de Middellandse Zee. Ze werden opgepikt door de "Ocean Viking", dat is het reddingsschip van Artsen Zonder Grenzen en SOS Méditerannée. Bij de geredde mensen zijn ook een zwangere vrouw en een baby van één jaar.
  [naar artikel]
 37. Asiel en migratie – Italië laat migranten op Ocean Viking ontschepen in Messina (23/09/2019 - Metro)
  Italië laat volgens hulporganisatie SOS Méditerranée toe dat 182 geredde migranten van het reddingsschip Ocean Viking aan land komen. De Italiaanse autoriteiten hebben de Siciliaanse havenstad Messina als veilige haven aangewezen, aldus de hulporganisatie zondagavond op Twitter. “We zijn opgelucht dat Italië voor de tweede keer in een week tijd een haven opent voor mensen die op de Middellandse Zee zijn gered”, aldus SOS Méditerranée. Het reddingsschip Ocean Viking wordt beheerd door de hulporganisatie en door Artsen Zonder Grenzen. De ministers van Binnenlandse Zaken van Duitsland, Frankrijk, Italië en Malta en vertegenwoordigers van Finland en de Europese Commissie zullen maandag op Malta vergaderen over een verdeelmechanisme voor migranten die op de Middellandse Zee worden gered. Bron: Belga   Het bericht Asiel en migratie – Italië laat migranten op Ocean Viking ontschepen in Messina verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Rioleringswerken leggen eeuwenoude geschiedenis van Melsele bloot: “Beveren al bijna duizend jaar ingedijkt” (18/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De wegen- en rioleringswerken aan Melseledijk hebben opnieuw een schat aan informatie opgeleverd voor de archeologen van Erfpunt. De dijk blijkt twee eeuwen ouder dan eerst werd aangenomen. “Beveren is al bijna duizend jaar ingedijkt.”
  [naar artikel]
 39. Vrijgelaten meisjes uit Chibok met hun families herenigd (20/05/2017 - De Redactie)
  Meer dan drie jaar na hun ontvoering door de moslimterreurorganisatie Boko Haram zijn 82 gewezen schoolmeisjes uit Chibok, die onlangs in Nigeria werden vrijgelaten, met hun families herenigd.
  [naar artikel]
 40. Tranen van puur geluk: honderden families herenigd door reisbubbel tussen Australië en Nieuw-Zeeland (19/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden passagiers uit Australië zijn vanochtend gearriveerd op luchthavens in Nieuw-Zeeland nadat de autoriteiten in het land de grenzen hebben heropend. Voor het eerst in meer dan een jaar is quarantainevrij reizen tussen beide landen weer mogelijk. Op tv-beelden waren emotionele beelden te zien van families die onder andere op de luchthaven van Auckland werden herenigd.
  [naar artikel]
 41. Tranen van puur geluk: honderden families herenigd door reisbubbel tussen Australië en Nieuw-Zeeland (19/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Honderden passagiers uit Australië zijn vanochtend gearriveerd op luchthavens in Nieuw-Zeeland nadat de autoriteiten in het land de grenzen hebben heropend. Voor het eerst in meer dan een jaar is quarantainevrij reizen tussen beide landen weer mogelijk. Op tv-beelden waren emotionele beelden te zien van families die onder andere op de luchthaven van Auckland werden herenigd.
  [naar artikel]
 42. Puurse ‘Viking’ die iedereen charmeerde in ‘Boer zkt Vrouw’: “Jatketaan Marianne, laat ons er voor gaan” (20/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Als er één kandidaat opviel in de eerste aflevering van Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond, dan wel de Puurse ‘Viking’ Marc Vanraes (48). In een berenvel en met vervaarlijke helm probeerde de boomlange fotograaf de acht jaar jongere Marianne uit Lapland te charmeren. “Je moet opvallen, en ik hoop dat ik dat toch een beetje gedaan heb”, gebruikt Vanraes een understatement van formaat.
  [naar artikel]
 43. Victor Wernersson, de nieuwe ‘Viking’ van KV Mechelen: "Het niveau ligt hier hoger dan in Zweden” (10/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De derde ‘Viking’ is gearriveerd Achter de Kazerne. Na Engvall en nieuwkomer Mrabti sloot ook de Zweedse linksback Victor Wernersson (25) vorige...
  [naar artikel]
 44. Schip in nood – Duizend mensen wachten nog op redding (24/03/2019 - Metro)
  Nog honderden mensen wachten op evacuatie van het cruiseschip Viking Sky dat zaterdag aan de westelijke kust van Noorwegen in gevaarlijke wateren motorpech heeft opgelopen. Bij een dramatische reddingsactie zijn reeds 371 van de 1.373 opvarenden in veiligheid gebracht, zo heeft de gemeente Fræna zondag op een persconferentie bekendgemaakt. De evacuatie gaat onverminderd voort, de bemanning van het schip gaat heel professioneel met de situatie om. De meeste passagiers zijn Britten en Amerikanen. Het 227 meter lange cruiseschip ligt in het kustgedeelte Hustadvika, een gebied dat wegens talrijke eilandjes en riffen als zeer gevaarlijk geldt. In het verleden hebben zich daar nog scheepsongevallen voorgedaan. bron: Belga Het bericht Schip in nood – Duizend mensen wachten nog op redding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Bootvluchtelingen op Ocean Viking mogen in Italië aan land (14/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De meer dan tachtig migranten op het reddingsschip Ocean Viking op de Middellandse Zee mogen in Italië aan land gaan. Dit heeft het Italiaanse...
  [naar artikel]
 46. Vluchtelingen reddingsschip Ocean Viking krijgen opvang in Europa (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Duitsland zal 24 vluchtelingen die door het reddingsschip Ocean Viking gered zijn op de Middellandse Zee opvangen. Dat bericht het Italiaanse...
  [naar artikel]
 47. Reddingsschip Ocean Viking mag niet tanken in Malta (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Malta heeft de Ocean Viking, het nieuwe reddingsschip van de Europese hulporganisaties Artsen zonder Grenzen (AZG) en SOS Mediterranee, geen...
  [naar artikel]
 48. Asiel en migratie – Duitsland vangt 24 migranten van reddingsschip Ocean Viking op (15/09/2019 - Metro)
  Duitsland zal 24 vluchtelingen die door het reddingsschip Ocean Viking gered zijn op de Middellandse Zee opvangen. Dat bericht het Italiaanse persbureau ANSA, dat overheidsbronnen citeert. Italië en Frankrijk zijn bereid om elk 24 mensen op te vangen, terwijl Portugal 8 mensen opvangt en Luxemburg 2. Het door Artsen Zonder Grenzen en SOS Méditerranée beheerde schip heeft meer dan 80 mensen aan boord nadat het eerder deze week 34 migranten overnam van een andere boot die in de problemen was geraakt. Aan boord zaten al 50 mensen. Enkel een hoogzwangere vrouw en haar man mochten eerder van boord en zijn naar Malta gebracht. De Italiaans regering gaf de Ocean Viking zaterdag de toestemming om de haven van het eiland Lampedusa binnen te varen om de migranten te laten ontschepen. Bron: Belga   Het bericht Asiel en migratie – Duitsland vangt 24 migranten van reddingsschip Ocean Viking op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Italië ontscheept 176 migranten aan boord van Ocean Viking (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse autoriteiten hebben maandagavond toestemming gegeven aan het reddingsschip Ocean Viking om de 176 migranten aan boord in de haven van...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.