Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
03:50 uur

Projectontwikkelaar uit Gent teelt 500.000 hennepplanten in Molenbeek om isolatiemateriaal te maken

VRT NWS

10/06/2021 - 19:10

De Gentse projectontwikkelaar Revive en het bedrijf ReLife zullen de komende maanden 500.000 hennepplanten telen in Molenbeek. De twee bedrijven zullen er isolatiemateriaal mee maken voor appartementen. “Onze projecten worden zo CO-neutraal en verbruiken minder energie”, zegt CEO Alexandre Huyghe van Revive.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gentse projectontwikkelaar teelt half miljoen hennepplanten op bouwsite (video) (11/06/2021 - Knack)
  De Gentse projectontwikkelaar Revive gaat op een bouwsite in Molenbeek een half miljoen cannabis- of hennepplanten telen. Ze werden op donderdag 10 juni gezaaid. Na de oogst zullen ze als grondstof dienen voor isolatiemateriaal dat zal worden gebruikt om de muren te isoleren van het project.
  [naar artikel]
 2. Eerst de isolatie planten, dan een appartementsblok zetten: hennepveld verrijst op bouwsite (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Molenbeek zijn vandaag een half miljoen hennepplanten gezaaid. Niet om wiet te smoren, wel om er isolatiemateriaal van te maken. Na de oogst wordt op hetzelfde veld een appartements- en kantorenblok opgetrokken, dat geïsoleerd wordt met diezelfde hennep. Een wereldprimeur.
  [naar artikel]
 3. Projectontwikkelaar plant 500.000 cannabisplanten op bouwgrond (en dat is volkomen legaal) (11/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Binnenkort groeien er cannabisplanten op een grote bouwgrond in het centrum van Molenbeek, en dat is helemaal de bedoeling. Een projectontwikkelaar begint er pas volgend jaar met de bouw van kantoren en appartementen, maar laat de planten nu al groeien als grondstof voor isolatie.
  [naar artikel]
 4. Regeringspartijen willen teelt medicinale cannabis legaal maken (08/02/2019 - De Tijd)
  09:33 CD&V, Open VLD en MR stellen voor dat de overheid de teelt van cannabis voor medisch gebruik toelaat, reguleert en controleert.
  [naar artikel]
 5. Wichelen kweekt hennepplanten in strijd tegen knijten (28/08/2020 - VRT NWS)
  De gemeente Wichelen heeft drie soorten hennepplanten gekweekt die ze aan de inwoners langs de Schelde aanbiedt in de strijd tegen knijten. Die muggensoort zou niet tegen de geur van de planten kunnen. Het is een experiment, wetenschappers volgen het op.
  [naar artikel]
 6. Isolatiemateriaal van bouwwerf gestolen in Genk (20/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Onbekenden stalen afgelopen vrijdag op een bouwwerf op de Weg naar As isolatiemateriaal. Dat meldde de politie dinsdag.
  [naar artikel]
 7. Isolatiemateriaal gestolen op werf in Zolder (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Eendenstraat in Zolder is vrijdag rond 8 een diefstal op een werf vastgesteld. De dieven stalen isolatiemateriaal.
  [naar artikel]
 8. Dieven stelen isolatiemateriaal op werf (17/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben dinsdag rond 14.45 uur toegeslagen op de Europalaan in Dilsen. Ze stalen isolatiemateriaal op een werf.
  [naar artikel]
 9. "Nog minstens tot in juli schaarste aan isolatiematerialen" (12/05/2017 - De Redactie)
  De bouwsector kloeg het tekort aan isolatiemateriaal gisteren al aan. Schuimrubberproducent Recticel, die de productie van isolatiemateriaal tijdelijk moest staken door een gebrek aan grondstoffen, ziet geen verbetering voor de zomer.
  [naar artikel]
 10. Vergeet de aardbei: de opgevoerde incabes is klaar voor teelt op grote schaal (03/10/2018 - De Morgen)
  Meer en grotere vruchten, compactere planten en makkelijker te kweken. Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd het kittige oranje vruchtje de ‘incabes’ met subtiele genetische manipulatie klaar te maken voor teelt op grote schaal. 
  [naar artikel]
 11. Koning brengt bezoek aan Molenbeek (30/05/2017 - De Standaard)
  Koning Filip heeft in Sint-Jans-Molenbeek een bezoek gebracht aan de burgerinitiatieven MolenGeek en de Wijkacademie. Op die manier wilde de koning duidelijk maken dat Molenbeek, ondanks de vele kritiek, nog altijd leeft dankzij zijn eigen burgers.
  [naar artikel]
 12. VRT-journalist: “Als er niets verandert, dan verlaten wij Molenbeek in 2020” (05/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Als er niets verandert, dan zullen wij Molenbeek in 2020 verlaten”. Dat schreef VRT-journalist Riadh Bahri op sociaalnetwerksite Twitter in de hoop om van ‘zijn’ gemeente Molenbeek opnieuw een zonnige thuis te maken. “Molenbeek is enorm vuil. Op sommige dagen is het precies een vuilnisbelt. Ik ben dat na vijf jaar al gewoon maar mijn vriend heeft mij, als nieuwe inwoner, de ogen geopend.”
  [naar artikel]
 13. VRT-journalist: “Als er niets verandert, dan verlaten wij Molenbeek in 2020” (05/06/2019 - De Standaard)
  'Als er niets verandert, dan zullen wij Molenbeek in 2020 verlaten'. Dat schreef VRT-journalist Riadh Bahri op sociaalnetwerksite Twitter in de hoop om van ‘zijn’ gemeente Molenbeek opnieuw een zonnige thuis te maken. 'Molenbeek is enorm vuil. Op sommige dagen is het precies een vuilnisbelt. Ik ben dat na vijf jaar al gewoon maar mijn vriend heeft mij, als nieuwe inwoner, de ogen geopend.'
  [naar artikel]
 14. Tegen projectontwikkelaar én stad procederen voor trage weg (15/05/2019 - Apache)
  In Gent vochten buurtbewoners tegen de stad en een projectontwikkelaar voor het behoud van een trage weg. Na de zomervakantie kunnen gemeenteraden dergelijke wegen autonoom erkennen.
  [naar artikel]
 15. Honderden banen in de bouw bedreigd door tekort aan isolatiemateriaal (11/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  De bouw kampt met een schaarste aan isolatiemateriaal. Waar bedrijven vroeger een paar dagen moesten wachten, lopen de leveringstermijnen nu op tot zes weken. Bij gebrek aan producten zitten steeds meer bouwvakkers in economische werkloosheid. Dat schrijft De Tijd.
  [naar artikel]
 16. Pakistaan takelt koeien van dak (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Pakistan heeft een man die koeien teelt, grove middelen moeten inzetten. De man teelt de koeien op de vierde verdieping van een gebouw, maar wil...
  [naar artikel]
 17. Tiener (14) wilde bom maken in Molenbeek (28/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een jongeman van veertien jaar is in Molenbeek opgepakt terwijl hij in het bezit was van een rugzak met explosief materiaal. Dat meldt La Dernière Heure op haar website.
  [naar artikel]
 18. Macrons komen naar Molenbeek (12/11/2018 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron komt maandag 19 en dinsdag 20 november naar België voor een staatsbezoek. Dat brengt hen naar Gent, Molenbeek en Itter.
  [naar artikel]
 19. Macrons komen naar Molenbeek (12/11/2018 - De Standaard)
  De Franse president Emmanuel Macron komt maandag 19 en dinsdag 20 november naar België voor een staatsbezoek. Dat brengt hen naar Gent, Molenbeek en Itter.
  [naar artikel]
 20. 14-jarige in Molenbeek wilde bom maken (28/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De politie van Molenbeek heeft gisteren vier jongeren opgepakt in de buurt van het station Brussel-West. Volgens La Dernière Heure wilde een van
  [naar artikel]
 21. Greenpeace brandt roofbouw bij teelt palmolie af (19/09/2018 - De Tijd)
  12:26 De teelt van palmolie leidt, alle beloften ten spijt, nog altijd tot massale ontbossing in Indonesië. Het resultaat van die roofbouw vindt zijn weg naar veel merk- en huisproducten in uw supermarkt.
  [naar artikel]
 22. Regering richt bureau op voor teelt medicinale cannabis (26/02/2019 - De Tijd)
  14:06 In de Kamercommissie Volksgezondheid is de oprichting van een regeringsbureau voor de teelt van medicinale cannabis goedgekeurd.
  [naar artikel]
 23. Partycrashers nodigen zichzelf uit op “Grasleifeestje” in Gent (05/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Partycrashers roepen op om vrijdagavond massaal af te zakken naar de Graslei in Gent uit protest tegen de “vercommercialisering van ons stadscentrum” door een groot ponton voor een feest van projectontwikkelaar MG Real Estate.
  [naar artikel]
 24. Partycrashers nodigen zichzelf uit op “Grasleifeestje” in Gent (05/10/2016 - De Standaard)
  Partycrashers roepen op om vrijdagavond massaal af te zakken naar de Graslei in Gent uit protest tegen de “vercommercialisering van ons stadscentrum” door een groot ponton voor een feest van projectontwikkelaar MG Real Estate.
  [naar artikel]
 25. Molenbeek zal klacht indienen tegen de relschoppers (08/01/2019 - De Standaard)
  Sint-Jans-Molenbeek kreeg te maken met een woelige oudejaarsnacht, relschoppers plunderden winkels en staken auto’s in brand. De gemeente heeft beslist om zich burgerlijke partij te stellen na de vernielingen.
  [naar artikel]
 26. [VIDEO] - 13-jarige rapster uit Molenbeek lanceert eigen videoclip (01/12/2016 - De Redactie)
  SI-G is een meisje van 13 jaar. Ze is opgegroeid in Nederland, heeft Turkse roots en woont in Molenbeek. Dankzij een crowdfundingproject kon ze een clip maken met de Brusselse rapper Omar G. "Karrewiet" zocht haar op.
  [naar artikel]
 27. Rechtbank verwerpt intimidatie van actiegroep door projectontwikkelaar (05/05/2021 - Apache)
  De vzw Leuvens Historisch Genootschap moet geen schadevergoeding betalen aan projectontwikkelaar Resiterra. Het genootschap had zich samen met andere actiegroepen verzet tegen de afbraak van de oude Verpleegsterschool voor een grootschalig nieuwbouwproject. Resiterra had daarop een schadeclaim geëist van 100.000 euro. Het is niet de eerste intimiderende rechtszaak van een projectontwikkelaar tegen een actiegroep. De
  [naar artikel]
 28. Apache vrijgesproken voor undercoverfilmpje van Antwerpse projectontwikkelaar met politici (20/01/2021 - VRT NWS)
  Hoofdredacteur Karl van den Broeck en een journalist van nieuwssite Apache zijn vrijgesproken voor het undercoverfilmpje dat ze maakten van een Antwerpse projectontwikkelaar met verschillende politici. De projectontwikkelaar had een klacht tegen hen ingediend. Maar volgens de rechtbank was er geen sprake van een schending van de privacy of van belaging.
  [naar artikel]
 29. Jongen (14) opgepakt die bom wilde maken in Molenbeek (28/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De politie van Molenbeek heeft dinsdagavond rond 17 uur vier jongeren opgepakt in de buurt van het station Brussel-West. Eén van de vier had een rugzak bij zich met explosief materiaal, zo meldt La Dernière Heure op haar website.
  [naar artikel]
 30. Jongen (14) opgepakt die bom wilde maken in Molenbeek (28/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De politie van Molenbeek heeft dinsdagavond rond 17 uur vier jongeren opgepakt in de buurt van het station Brussel-West. Eén van de vier had een rugzak bij zich met explosief materiaal, zo meldt La Dernière Heure op haar website.
  [naar artikel]
 31. Vlaamse regering schiet aannemers te hulp die kampen met schaarste isolatiemateriaal (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering biedt hulp aan aannemers die in het kader van een overheidsopdracht hun opdracht niet kunnen uitvoeren of andere nadelen ondervinden door de schaarste aan isolatiemateriaal. Die aannemers kunnen een verlenging van de termijn of een herziening van hun overeenkomst krijgen. Minister-president Geert Bourgeois heeft daarover een omzendbrief uitgevaardigd.
  [naar artikel]
 32. Creatief met kurk: De Vlaspit verwerkt per jaar 80 ton kurk tot isolatiemateriaal en bodembedekker (02/01/2020 - VRT NWS)
  De kans is groot dat u na de feestdagen nog kurken van wijn-of champagneflessen hebt liggen. Vaak verdwijnen die bij het restafval. Daar horen ze eigenlijk niet thuis want kurk is een duurzaam materiaal. In de sociale werkplaats De Vlaspit in Scherpenheuvel geven ze de kurken een nieuw leven als isolatiemateriaal en bodembedekker. 80 ton per jaar wordt er verwerkt.
  [naar artikel]
 33. Congolese Vlaming trekt lijst voor N-VA in Molenbeek (24/04/2018 - VRT NWS)
  Laurent Mutambayi is een naaste medewerker van staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Hij is geboren in Kinshasa en studeerde in Nederland en Amerika en woont al een hele tijd in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Hij wil zijn gemeente welvarender en veiliger maken.
  [naar artikel]
 34. ‘We hebben te weinig erkende moskeeën in Molenbeek’ (18/03/2017 - De Standaard)
  Onder het motto ‘We Are Molenbeek’ organiseerden de gemeente en de vzw Particitiz zaterdag een themadag vol debatten rond radicalisering. Op het einde van de dag werden er voorstellen gedaan aan de politieke vertegenwoordigers. Burgemeester van Molenbeek Françoise Schepmans was een aandachtige luisteraar.
  [naar artikel]
 35. Absurde verkeerssituatie in Molenbeek: auto’s en vrachtwagens gebruiken fietspad en voetpad als doorgang (22/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een handelaar die een zaak heeft op de Gentsesteenweg in Molenbeek heeft beelden kunnen maken van een absurde verkeerssituatie die zich daar volgens de man meerdere keren voordoet. Auto’s, en zelfs vrachtwagens, maken van het fietspad en trottoir gebruik als doorgang voor het autoverkeer.
  [naar artikel]
 36. Kinderen in scholen in Molenbeek: "Wij wonen graag in Molenbeek" (11/01/2019 - VRT NWS)
  Enkele scholen in Molenbeek hebben actie gevoerd om een positiever beeld van hun gemeente te tonen. Op oudejaarsavond werden er auto's in brand gestoken, bushokjes vernield en winkels geplunderd. Met teksten en tekeningen willen de inwoners van Molenbeek tonen dat ze niet akkoord zijn met dat geweld, meldt "Karrewiet".
  [naar artikel]
 37. Antwerpse projectontwikkelaar poot burelen neer aan Liege Airport (13/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Projectontwikkelaar Project2 uit Antwerpen gaat in samenwerking met een bouwfirma uit het Luikse 18 miljoen euro investeren in de bouw van een nieuwe zakenwijk nabij de luchthaven van Luik.
  [naar artikel]
 38. Isolatiemateriaal op de weg: meer dan een uur file op E40 van Aalst tot Affligem (21/09/2018 - VRT NWS)
  Op de E40 van Gent van Brussel verlies je vanmorgen meer dan een uur tussen Aalst en Affligem. Daar is een ongeval gebeurd, er liggen isolatieplaten op de weg. Er is slechts één rijstrook vrij.
  [naar artikel]
 39. Deze bakker teelt zijn eigen granen: “Voor een goed brood zijn eerlijke en pure producten nodig” (22/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Bakkerij De Cock teelt voortaan zes eigen bio-oergranen op de Caipashoeve in Leffinge. Na de oogst wordt het graan vermalen in ‘De Witte Molen’ in Oudenburg, verwerkt tot deeg, en als biologisch brood aangeboden in de bakkerij.
  [naar artikel]
 40. Burgemeester Molenbeek heeft het gehad met Fox News (16/05/2018 - De Standaard)
  Françoise Schepmans, de burgemeester van Molenbeek wil een klacht neerleggen tegen Katie Hopkins, de journaliste van Fox News die in korte tijd twee keer Molenbeek een jihadihoofdstad noemde.
  [naar artikel]
 41. Burgemeester Molenbeek heeft het gehad met Fox News (16/05/2018 - De Standaard)
  Françoise Schepmans, de burgemeester van Molenbeek wil een klacht neerleggen tegen Katie Hopkins, de journaliste van Fox News die in korte tijd twee keer Molenbeek een jihadihoofdstad noemde.
  [naar artikel]
 42. Dewinter tegengehouden aan grens van Molenbeek (03/11/2017 - Metro)
  Filip Dewinter (Vlaams Belang) is Sint-Jans-Molenbeek niet binnengeraakt. Aan de grens van het Molenbeekse grondgebied werd de politicus tegengehouden door commissaris Johan Berckmans, die daarmee de politieverordening uitvoerde. Dewinter herhaalde nog eens dat Molenbeek nu officieel een islamitische no go-zone is geworden. “Molenbeek is van ons allemaal en kan en mag nooit ten prooi vallen aan de radicale islam. Ik ben hier helemaal alleen, niet om te betogen of om actie te voeren. Ik kom alleen kijken in hoeverre Molenbeek ontoegankelijk is.” bron: Belga
  [naar artikel]
 43. Op bezoek in Molenbeek, waar ze een nieuw soort rood voor op de kaart moeten zetten (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Sint-Jans-Molenbeek is dé coronahotspot van ons land. De afgelopen twee weken raakten daar gemiddeld 841 mensen per 100.000 besmet. Maar voorlopig is het business as usual in Molenbeek. Coronaproof, aan de vlakte toch.
  [naar artikel]
 44. Hoe droogte ook voordelen kan hebben: "Voor de teelt van kikkererwten is dit klimaat ideaal" (28/05/2020 - VRT NWS)
  Landbouwingenieur Thomas Truyen uit Zwalm experimenteert met de teelt van kikkererwten als alternatief voor andere gewassen nu er door de klimaatopwarming lange droge periodes zijn: "Kikkererwten houden absoluut niet van te veel water en regen."
  [naar artikel]
 45. Molenbeek verbiedt ‘islamsafari’ (02/11/2017 - De Standaard)
  De burgemeester van Molenbeek verbiedt in een politieverordening de ‘islamsafari’ van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en de Nederlandse politicus Geert Wilders. Elke bijeenkomst op het grondgebied van Molenbeek in het kader van deze activiteit is verboden.
  [naar artikel]
 46. Brusselse politie schrijft weinig pv’s uit om coronaregels te handhaven: slechts twee in Molenbeek (15/10/2020 - De Standaard)
  Het Brussels Gewest hinkt achterop wat betreft de handhaving van al de coronaregels. In een week tijd werden slechts 46 pv’s opgesteld in de hele regio, waarvan twee in coronahotspot Molenbeek. Ter vergelijking: In Gent – vier keer kleiner dan Brussel qua bevolking – zijn in die periode 95 pv’s uitgeschreven. Ruim dubbel zoveel dus.
  [naar artikel]
 47. AA Gent haalt op de valreep puntje bij Brussels (07/04/2019 - De Morgen)
  Molenbeek l AA Gent dwong pas in de slotfase een 1-1-gelijkspel af. Veertien dagen na een offday en thuisnederlaag tegen Cercle Brugge deden de Gentenaars het niet veel beter in het duel met degradatiekandidaat FC Brussels.
  [naar artikel]
 48. De stille kracht van Anderlecht trekt naar Molenbeek: 'Iémand moet voetballers het leven lastig maken' (01/09/2018 - Knack)
  Na acht jaar aan het hoofd van de sociale cel van Sporting Anderlecht begint Jean-François Lenvain deze week aan een nieuw avontuur bij RWD Molenbeek. Ander stadsdeel, zelfde roeping: sport inzetten als sociale hefboom.
  [naar artikel]
 49. Molenbeek, de hoofdstad van het vrouwenvoetbal (05/04/2019 - De Morgen)
  Dat Molenbeek een broeiplaats voor jihadi's zou zijn, weten we ondertussen. Maar dat het ook een broeiplaats is voor vrouwelijk voetbaltalent schreef nog niemand. FC Molenbeek Girls is een voetbalclub waar ambitieuze vrouwen samenspelen en taal noch hoofddoek een barrière vormt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.