Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:08 uur

Min 41-jarigen mogen zich inschrijven voor Janssen-vaccin, maar ‘nog altijd geen vaccinkeuze’

De Standaard

10/06/2021 - 19:49

Wie jonger is dan 41 jaar mag zich na grondige informatie over de zeldzame bijwerkingen via Qvax opgeven om toch een Janssen-vaccin te ontvangen. Maar een echte Janssen-keuze is dat niet. Want wie bovenaan de reservelijst staat, kan toch nog opgeroepen worden voor een ander vaccin.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jongeren kunnen zich opgeven voor een vrijwillige Janssen-prik: wat zijn de risico’s? (13/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wie tussen 18 en 40 jaar is en nog geen uitnodiging kreeg voor een vaccinatie, kan zich vanaf 16 juni vrijwillig aanmelden voor het ­Janssen-vaccin. Een garantie op een prik van dat vaccin is dat niet, de leveringen sputteren nog altijd. Maar is dat snelle ticketje naar een zorgeloze reis het overwegen waard?
  [naar artikel]
 2. Vanaf woensdag kunnen jongeren zich opgeven voor een vrijwillige Janssen-prik: waarom zou je dat wel of niet doen? (13/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wie tussen 18 en 40 jaar is en nog geen uitnodiging kreeg voor een vaccinatie, kan zich vanaf 16 juni vrijwillig aanmelden voor het ­Janssen-vaccin. Een garantie op een prik van dat vaccin is dat niet, de leveringen sputteren nog altijd. Maar is dat snelle ticketje naar een zorgeloze reis het overwegen waard?
  [naar artikel]
 3. Vanaf volgende week kunnen ook 16- en 17-jarigen zich inschrijven op reservelijst vaccinaties (11/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het wordt vanaf volgende week mogelijk voor 16- en 17-jarigen om zich in te schrijven op QVax, de lijst waarlangs Vlaanderen mensen oproept wanneer een vaccinatiecentrum doses over heeft. Die groep krijgt het vaccin van Pfizer/BioNTech.
  [naar artikel]
 4. Vanaf volgende week kunnen ook 16- en 17-jarigen zich inschrijven op reservelijst vaccinaties (11/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt vanaf volgende week mogelijk voor 16- en 17-jarigen om zich in te schrijven op QVax, de lijst waarlangs Vlaanderen mensen oproept wanneer een vaccinatiecentrum doses over heeft. Die groep krijgt het vaccin van Pfizer/BioNTech.
  [naar artikel]
 5. Wie jonger is dan 41 zal in Vlaanderen vrijwillig kunnen kiezen voor het vaccin van Johnson & Johnson (10/06/2021 - VRT NWS)
  Wie jonger is dan 41 jaar kan er in Vlaanderen binnenkort zelf voor kiezen om zich toch te laten inenten met het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) net bekendgemaakt op Twitter. Twee weken geleden werd de leeftijdsgrens op 40-plus gelegd, na de dood van een jonge vrouw die was gevaccineerd met het Janssen-vaccin en een bloedklonter kreeg. Maar omdat het om een zeldzame bijwerking gaat, kunnen Vlamingen van 40 jaar of jonger zich toch laten vaccineren met het Janssen-vaccin.
  [naar artikel]
 6. EMA ziet mogelijke link met zeldzame bloedklonters, ‘maar voordelen Janssen-vaccin wegen op tegen risico’s’ (20/04/2021 - De Standaard)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) ziet geen problemen in het gebruik van het Janssen-vaccin van Johnson&Johnson (J&J). Dat liet het EMA dinsdag weten op een persconferentie. ‘De voordelen van het vaccin blijven opwegen tegen de risico’s voor mensen die het krijgen. Het vaccin is effectief in het voorkomen van covid-19 en het verminderen van ziekenhuisopnames en sterfgevallen.’
  [naar artikel]
 7. Janssen Pharmaceutica: "Optimistisch dat we een vaccin tegen coronavirus vinden" (11/03/2020 - VRT NWS)
  Wereldwijd zijn verschillende instellingen en farmaceutische bedrijven druk bezig met het onderzoek naar en de ontwikkeling van een vaccin tegen het nieuwe coronavirus. Een van die bedrijven is Janssen Pharmaceutica, met hoofdzetel in ons land. "We mogen optimistisch zijn dat het ons zal lukken om een vaccin te ontwikkelen", zegt Johan Van Hoof, directeur van Janssen Vaccines.
  [naar artikel]
 8. Janssen Pharmaceutica test coronavaccin nu ook op mensen (27/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onder meer de Belgische farmareus Janssen Pharmaceutica zoekt koortsachtig naar een vaccin tegen corona. Het Janssen-vaccin begint nu officieel aan...
  [naar artikel]
 9. Politiek buigt zich over vrijwillige vaccinatie met Johnson & Johnson en inentingen voor 16- en 17-jarigen (02/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende ministers van Volksgezondheid buigen zich deze voormiddag over de vraag of mensen jonger dan 41 jaar toch vrijwillig het vaccin van Johnson & Johnson kunnen krijgen. Ook de leeftijdsgrens zelf ligt op tafel, net als de vaccinatie van 16- en 17-jarigen met het Pfizer/BioNTech-vaccin. De jongeren zouden meteen na de 18-jarigen worden uitgenodigd en gevaccineerd.
  [naar artikel]
 10. Geen leeftijdsbeperking voor Janssen-vaccin, AstraZeneca voor 41-plussers (24/04/2021 - De Standaard)
  Tijdens de Interministeriële Conferentie (IMC) vandaag zijn de ministers van Volksgezondheid in België overeengekomen dat het Janssen-vaccin voor alle leeftijdscategorieën gebruikt zal worden. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) op Twitter. Daarnaast verlaagt het IMC de leeftijdsgrens voor het AstraZeneca-vaccin tot 41 jaar.
  [naar artikel]
 11. Janssen Pharmaceutica test coronavaccin nu ook op mensen (27/07/2020 - De Morgen)
  Onder meer de Belgische farmareus Janssen Pharmaceutica zoekt koortsachtig naar een vaccin tegen corona. Het Janssen-vaccin begint nu officieel aan de eerste fase van het onderzoeksproces. De resultaten bij de dierproeven waren zo bemoedigend, dat gisteren de eerste vrijwilligers het vaccin kregen toegediend.Fase 1 van start
  [naar artikel]
 12. Leeftijdsgrens ingesteld voor Janssen-vaccin in ons land na overlijden vrouw (26/05/2021 - De Standaard)
  Ons land voert een leeftijdsgrens in voor het gebruik van het Janssen-vaccin. Belgen jonger dan 41 mogen er niet meer mee ingeënt worden. Aanleiding is het overlijden van een buitenlandse vrouw vorige week na haar vaccinatie.
  [naar artikel]
 13. Tussentijdse resultaten veelbelovend voor Janssen-vaccin dat maar 1 inspuiting nodig heeft (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is nog wachten op de definitieve resultaten van het coronavaccin van Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica uit Beerse. Die komen nog deze maand of begin februari, maar gisteren zijn al de bevindingen van fase 1/2 van de klinische studie gepubliceerd. En die blijken veelbelovend. Janssen zal waarschijnlijk als eerste speler een vaccin op de markt brengen dat maar één inenting behoeft.
  [naar artikel]
 14. Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief (29/01/2021 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica heeft een doeltreffendheid van 66 procent. Dat meldt zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. Uit de zogeheten fase 3-studie met bijna 44.000 deelnemers uit verscheidene werelddelen blijkt dat het Janssen-vaccin 66 procent effectief in het voorkomen van matige tot ernstige Covid-19, 28 dagen na vaccinatie. Het begin van de […] The post Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Vrijwillig kiezen voor Janssen- of AstraZeneca-vaccin? Makkelijker voor mannen (06/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Volgende week wordt mogelijk een groot lot Janssen-vaccins vrijgegeven. De ministers van Volksgezondheid willen die geven aan min-41-jarigen die er vrijwillig voor kiezen. Ook voor AstraZeneca wordt die vrijwillige keuze onderzocht.
  [naar artikel]
 16. LIVE. Waakhond EMA geeft advies over Janssen-vaccin - WHO kant zich tegen vaccinatiepaspoort (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) komt naar verwachting vandaag met conclusies van het onderzoek naar potentiële bijwerkingen van het Janssen-coronavaccin. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO kant zich intussen tegen het opleggen van vaccinatieverplichtingen om te mogen reizen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
  [naar artikel]
 17. België voert leeftijdsgrens van 41 jaar in voor Janssen-vaccin na overlijden Sloveense diplomate (38) (26/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ons land voert een leeftijdsgrens in voor het gebruik van het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson. Belgen jonger dan 41 mogen er niet meer mee ingeënt worden. Aanleiding is het overlijden van een Sloveense diplomate (38) vorige week na haar vaccinatie.
  [naar artikel]
 18. In België valt de vaccinkeuze op AstraZeneca (20/08/2020 - Express)
  Een wetenschappelijk adviescomité, met experts van het Federaal Agentschap Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, de FOD Volksgezondheid, Sciensano en de gemeenschappen, is... The post In België valt de vaccinkeuze op AstraZeneca appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Vertraging vaccinatiecampagne omdat miljoenen doses Janssen-vaccin vernietigd moeten worden (11/06/2021 - De Standaard)
  Door problemen met het Janssen-vaccin vertraagt de vaccinatiecampagne met een drietal weken.
  [naar artikel]
 20. Drie weken vertraging omdat miljoenen doses Janssen-vaccin vernietigd moeten worden (11/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  Door problemen met het Janssen-vaccin vertraagt de vaccinatiecampagne met een drietal weken.
  [naar artikel]
 21. Vierde vaccin op komst? EMA oordeelt op 11 maart over vaccin Janssen (02/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) velt op 11 maart een oordeel over het coronavaccin van Janssen. Dat heeft het agentschap in Amsterdam officieel bevestigd.
  [naar artikel]
 22. ‘Leveringen Janssen-vaccin starten op 16 of 17 april’ (20/03/2021 - De Standaard)
  Op 16 of 17 april mogen we de eerste leveringen van het coronavaccin van Janssen verwachten. Dat heeft de Taskforce Vaccinatiestrategie bekendgemaakt. Begin volgende week zou het bedrijf het leveringsschema per land bekendmaken.
  [naar artikel]
 23. Experts in VS willen inenting met Janssen-vaccin hervatten (24/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Experts van de Amerikaanse gezondheidsautoriteit hebben vrijdag aanbevolen de inenting met het vaccin van Janssen in de Verenigde Staten te hervatten. Die was sinds 13 april opgeschort nadat gevallen van trombose waren vastgesteld bij enkele personen die het vaccin hadden ontvangen.
  [naar artikel]
 24. 16- en 17-jarigen kunnen straks ook vaccin krijgen (als ze mogen van hun ouders) (30/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zestien- en zeventienjarigen zullen zich binnenkort ook kunnen laten vaccineren tegen Covid-19. Als ze dat zelf willen én als ze mogen van hun ouders, tenminste.
  [naar artikel]
 25. 16- en 17-jarigen kunnen straks ook vaccin krijgen (als ze mogen van hun ouders) (30/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zestien- en zeventienjarigen zullen zich binnenkort ook kunnen laten vaccineren tegen Covid-19. Als ze dat zelf willen én als ze mogen van hun ouders, tenminste.
  [naar artikel]
 26. Vandenbroucke: “Leeftijdsgrens Janssen-vaccin heeft op korte termijn geen enkele impact op vaccinatie” (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) denkt dat het opschorten van de inenting met het Janssen-vaccin bij mensen van 40 jaar en jonger “op korte termijn geen enkele impact heeft” op de vaccinatiecampagne. Dat verklaarde hij deze avond als studiogast op het 19.30 uur-journaal van de RTBF.
  [naar artikel]
 27. Weg open voor uitrol Janssen-vaccin (20/04/2021 - De Standaard)
  Nu het Europees Genees­middelenagentschap (EMA) het licht op groen heeft gezet, lijkt niets de uitrol van het Janssen-vaccin in België in de weg te staan. Johnson&Johnson hervat alvast de leveringen aan Europa.
  [naar artikel]
 28. Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief (29/01/2021 - Express)
  Het kandidaat-coronavaccin ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica heeft een doeltreffendheid van 66 procent. Dat meldt zijn Amerikaanse moedergroep Johnson & Johnson. Later meer The post Janssen-vaccin (Johnson & Johnson) is 66 procent effectief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 29. Geen tromboses bij 1.050 testpersonen van Janssen-vaccin (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij de 1.050 testpersonen in het Alkense onderzoekscentrum van Erik Buntinx is geen enkele klacht over trombose, klontvorming of afgebroken bloedplaatjes vastgesteld met het Johnson and Johnson-vaccin. Anima in Alken is officieel het grootste testcentrum van Johnson and Johnson ter wereld. Volgens Buntinx is het Janssen-vaccin een veilig vaccin en hij verwacht dat de problemen van erg tijdelijke aard zullen zijn. Gisteren zette de Amerikaanse autoriteiten het toedienen van het vaccin on hold, omdat er vergelijkbare problemen zoals met het vaccin van AstraZeneca zijn vastgesteld. Buntinx relativeert de berichten en zegt dat we goed moeten nadenken. "Sterven aan het coronavirus of u laten vaccineren. De keuze is snel gemaakt," zegt hij. Buntinx roept zelfs op tot verplichte vaccinatie om de huidige wereldwijde pandemie onder controle te krijgen.
  [naar artikel]
 30. 16- en 17-jarigen krijgen ook coronavaccin: risicopatiënten mogen binnenkort al uitnodiging verwachten (05/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ministers van Volksgezondheid hebben vandaag op de interministeriële conferentie en na advies van de Taskforce Vaccinatie beslist om de 16- en 17- jarigen ook een vaccin aan te bieden tegen het coronavirus. Hun vaccinatie zal aansluitend gebeuren op die van de 18-jarigen. Zij met een onderliggende aandoening zullen hun uitnodiging binnenkort al ontvangen. Huisartsen en pediaters zullen hen kunnen toevoegen aan de lijst.
  [naar artikel]
 31. Opnieuw geen akkoord over vrijwillige vaccinatie met Johnson & Johnson en inentingen voor 16- en 17-jarigen (02/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende ministers van Volksgezondheid hebben opnieuw geen akkoord gevonden over de vraag of mensen jonger dan 41 jaar toch vrijwillig het vaccin van Johnson & Johnson kunnen krijgen. Dat vernam VTM Nieuws. Ook de leeftijdsgrens zelf lag op tafel, net als de vaccinatie van 16- en 17-jarigen met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Zaterdag wordt er opnieuw over vergaderd.
  [naar artikel]
 32. Zus van Janssen Pharmaceutica-oprichter: “Paul had die Nobelprijs graag gekregen” (17/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De eerste coronavaccins van Johnson & Johnson werden vorige week aan ons land geleverd, maar door de toenemende berichten over bijwerkingen zijn nieuwe leveringen aan Europa uit voorzorg uitgesteld. De vaccins dragen – meer nog dan die van Pfizer uit Puurs – nochtans een Vlaams waarmerk. Ze zijn grotendeels ontwikkeld in de befaamde labo’s van Janssen Pharmaceutica in Beerse en het Nederlandse Leiden. Janssen werkt sinds begin jaren zestig onder de mantel van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson. “Maar eigenlijk staat Johnson & Johnson voor Janssen & Janssen”, grapt Godelieve ‘Ror’ Janssen. Zij is de enige nog levende zus van de in 2003 overleden Paul Janssen, algemeen bestempeld als de oprichter van Janssen Pharmaceutica. In juni wordt ze 91, maar op Facebook verwelkomde ze het vaccin alvast met gepaste trots.
  [naar artikel]
 33. Inschrijven op reservelijst vaccinaties kan vanaf dinsdag 6 april (03/04/2021 - Express)
  Vanaf dinsdag 6 april kan wie dat wil zich via het online platvorm QVAX inschrijven op een nationale reservelijst om sneller een Covid-19-vaccin te krijgen. Dat maakte de Taskforce Vaccinatie bekend. Wanneer een vaccinatiecentrum vaccins over heeft, kan het mensen op die reservelijst oproepen. Hoe werkt het? Inschrijven kan met uw rijksregisternummer. U selecteert het […] The post Inschrijven op reservelijst vaccinaties kan vanaf dinsdag 6 april appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. België gaat vaccin van Janssen voor heel Europa verdelen (01/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het nieuwe vaccin van Janssen Pharmaceuticals, onderdeel van multinational Johnson & Johnson, zal voor Europa worden verdeeld vanuit ons land, met coördinatie vanuit de vestiging in Beerse. Dat vernam onze redactie uit goede bron. Het vaccin werd afgelopen weekend goedgekeurd in Amerika, voor Europa zou dat half maart moeten gebeuren.
  [naar artikel]
 35. Janssen test kandidaat-vaccin: “Nu 1.000 personen getest, in tweede fase 60.000 vrijwilligers nodig” (27/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Janssen Pharmaceutica is aan de slag gegaan met het vaccineren van vrijwilligers met een mogelijk coronavaccin. De volgende fase, waarbij er 60.000 vrijwilligers zullen nodig zijn, zou al in september kunnen plaatsvinden. Als alles volgens plan verloopt, wil Janssen in voorjaar 2021 een vaccin klaar hebben, en zouden er een miljard dosissen wereldwijd geproduceerd worden.
  [naar artikel]
 36. Haalt nieuwste vaccin de vaccinatiecampagne uit het slop? Experts zijn positief (29/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Wordt Janssen onze hoop in bange dagen? Net nu Pfizer, Moderna en AstraZeneca trager leveren dan verhoopt, brengt moederbedrijf Johnson & Johnson goede resultaten naar buiten over het Janssen-vaccin tegen Covid-19. De officiële aanvraag tot goedkeuring is een kwestie van tijd. Veel kans dat Janssen zijn concurrenten snel het nakijken geeft. Want daar zijn verschillende redenen voor.
  [naar artikel]
 37. Krijgen 16- en 17-jarigen ook een prik en wat met Johnson & Johnson-vaccin? Er worden vandaag weer knopen doorgehakt (05/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische ministers van Volksgezondheid beslissen vandaag of ook 16- en 17-jarigen gevaccineerd worden. Dat is normaal gezien een formaliteit. De ministers toonden zich er al eerder voorstander van en kregen al positief advies van de Hoge Gezondheidsraad. Ook Europa heeft het Pfizer-vaccin al veilig verklaard voor die leeftijd.
  [naar artikel]
 38. Kandidaat-vaccin van Janssen Pharmaceutica stemt hoopvol, maar er zijn nog drie grote hordes (11/06/2020 - De Morgen)
  Midden juli krijgen de eerste mensen, onder wie Belgen, een kandidaat-coronavaccin ingespoten van Janssen Pharmaceutica. Dat is sneller dan voorzien en stemt daarom hoopvol. Een garantie op een werkzaam vaccin is het echter niet.
  [naar artikel]
 39. Janssen Pharmaceutica test kandidaat-vaccin: “Nu 1.000 personen getest, in tweede fase 60.000 vrijwilligers nodig” (27/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Janssen Pharmaceutica is aan de slag gegaan met het vaccineren van vrijwilligers met een mogelijk coronavaccin. De volgende fase, waarbij er 60.000 vrijwilligers zullen nodig zijn, zou al in september kunnen plaatsvinden. Als alles volgens plan verloopt, wil Janssen in voorjaar 2021 een vaccin klaar hebben, en zouden er een miljard dosissen wereldwijd geproduceerd worden.
  [naar artikel]
 40. Ronald Janssen sluit zich af voor de buitenwereld (10/04/2019 - De Morgen)
  Hij stelt zijn eisen, Ronald Janssen. Dag één van het proces: geen foto's, geen video's, geen tekeningen. Janssen: fel vermagerd, bleek en zowat emotieloos. Zeven mannen en vijf vrouwen zullen de komende weken in het assisenhof van Tongeren beslissen over zijn lot.
  [naar artikel]
 41. Arlette uit Bornem heeft voorschrift van specialist, maar kan toch niet wisselen van vaccin: “Ik slaap er niet van” (03/06/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Leerkracht Arlette Pinxten (53) heeft een oproepingsbrief gekregen om zich in Puurs te laten vaccineren met het vaccin van Janssen Pharmaceutica. Maar de Bornemse maakt zich ongerust, want ze heeft een erfelijke aandoening die haar kans op een trombose verhoogt, waardoor haar specialist een voorschrift gaf om een ander type vaccin te krijgen. In praktijk blijkt dat niet te lukken. “Ik krijg geen kans om mij te laten vaccineren”, zegt ze bezorgd.
  [naar artikel]
 42. Haalt nieuwste vaccin de vaccinatiecampagne uit het slop? Vijf redenen waarom experts enthousiast zijn (29/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Wordt Janssen onze hoop in bange dagen? Net nu Pfizer, Moderna en AstraZeneca trager leveren dan verhoopt, brengt moederbedrijf Johnson & Johnson goede resultaten naar buiten over het Janssen-vaccin tegen Covid-19. De officiële aanvraag tot goedkeuring is een kwestie van tijd. Veel kans dat Janssen zijn concurrenten snel het nakijken geeft. Want daar zijn verschillende redenen voor.
  [naar artikel]
 43. 100.000 Belgen die thuis prikje krijgen, moeten nog maand wachten door Janssen-vaccin (12/03/2021 - De Standaard)
  Zo’n 100.000 Belgen die in aanmerking komen voor thuisvaccinatie zullen nog minstens een maand moeten wachten. Aan de huisartsen wordt gevraagd hen in te enten met het Janssen-vaccin. ‘Van dat vaccin is slechts één prik vereist, waardoor iedereen tijdig beschermd is’, zegt professor Jan De Maeseneer. ‘Wachten op een tweede prik van AstraZeneca zou zelfs langer duren.’
  [naar artikel]
 44. Ministers van Volksgezondheid buigen zich over vaccinatie 16- en 17-jarigen (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De verschillende ministers van Volksgezondheid buigen zich deze voormiddag tijdens een interministeriële conferentie (IMC) over de coronavaccinatie van 16- en 17-jarigen. De Hoge Gezondheidsraad (HGR) gaf vorige week al een positief advies voor inentingen met het vaccin van Pfizer/BioNTech, en verwacht wordt dat de ministers het advies zullen overnemen. Allicht zullen de tieners na de 18-jarigen gevaccineerd kunnen worden begin juli.
  [naar artikel]
 45. Luxemburg zoekt vrijwilligers tussen 30 en 54 jaar oud voor het AstraZeneca-vaccin (16/04/2021 - VRT NWS)
  Vanaf volgende week kunnen Luxemburgers tussen 30 en 54 jaar oud zich als vrijwilliger inschrijven op een lijst om zich met het AstraZeneca-vaccin te laten inenten. Dat heeft de Luxemburgse premier Xavier Bettel aangekondigd. Het AstraZeneca-vaccin is wat omstreden omdat er een uiterst zeldzame bijwerking is vastgesteld met een vorm van trombose gecombineerd met een tekort aan bloedplaatjes.
  [naar artikel]
 46. 16- en 17-jarigen straks ook op reservelijst vaccinaties (11/06/2021 - De Standaard)
  Het wordt vanaf volgende week mogelijk voor 16- en 17-jarigen om zich in te schrijven op QVax, de lijst waarlangs Vlaanderen mensen oproept wanneer een vaccinatiecentrum doses over heeft. Die groep krijgt het vaccin van Pfizer/BioNTech.
  [naar artikel]
 47. Amerikaanse bisschoppen raden vaccin van Janssen af (03/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse katholieke bisschoppen dringen er bij hun gelovigen op aan om het in Leiden ontwikkelde vaccin van Janssen, dochter van Johnson and Johnson, te vermijden.
  [naar artikel]
 48. Janssen Pharmaceutica test vaccin op mensen (27/07/2020 - De Standaard)
  Het farmabedrijf Janssen Pharmaceutica test vanaf maandag een kandidaat-vaccin tegen het coronavirus op mensen. Dat laat VRT weten.
  [naar artikel]
 49. EMA meldt sterfgeval door zeldzame trombose na toediening Janssen-vaccin (09/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Tijdens de klinische tests en de uitrol in de Verenigde Staten van het Janssen-vaccin hebben vier personen een trombose gehad, meldt het EMA vrijdag. In één geval waren de complicaties fataal. Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA onderzoekt of er een oorzakelijk verband bestaat.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.