Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:04 uur

Meelwormsalade als werklunch: waarom niet?

Express

10/06/2021 - 19:49

Lees dit artikel: Meelwormsalade als werklunch: waarom niet? Of waarom wel? Begin mei stemden de EU-landen in met een voorstel van de Europese Commissie om meelwormen toe te laten voor gebruik als voedsel voor mensen. Als inwoners van de EU mogen we de insecten binnenkort dus in de winkelrekken verwachten. Wat betekent dit voor bedrijven, en specifieker: hun catering? ‘Kunnen medewerkers binnenkort een […] Lees dit artikel: Meelwormsalade als werklunch: waarom niet?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Rutte over Turkije: 'Ik ben nog steeds ontzettend kwaad' (07/07/2017 - Knack)
  Rutte zei dit in Hamburg na de werklunch met de leiders van de grootste economieën in de wereld, de G20.
  [naar artikel]
 2. Nieuw-Zeeland steunt Belgische kandidatuur zetel VN-Veiligheidsraad nog niet (05/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de tweede dag van zijn bezoek aan Nieuw-Zeeland had minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een werklunch met zijn Nieuw-Zeelandse
  [naar artikel]
 3. Coens en De Crem betrapt: werklunch is overtreding coronaregels (26/10/2020 - De Standaard)
  CD&V-voorzitter Joachim Coens en zijn partijgenoot Pieter De Crem werden afgelopen week ‘betrapt’ toen ze in een hotel aan het lunchen waren. De twee overnachten niet in het hotel, waardoor het een overtreding van de huidige coronamaatregelen is.
  [naar artikel]
 4. Ontmoeting Trump-Kim – Uitgebreide bilaterale meeting afgelopen, werklunch van start gegaan (12/06/2018 - Metro)
  In Singapore is ook de tweede etappe van de top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un afgelopen. De delegatie schuift vervolgens de benen onder tafel voor een werklunch. Aan de bilaterale gesprekken namen de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen deel, net als de voormalige buitenlandminister Ri Su Yong en het voormalige hoofd van de geheime dienst Kim Yong-chol. Aan Amerikaanse kant schoven ook stafchef van het Witte Huis John Kelly en nationaal veiligheidsadviseur John Bolton mee aan tafel. Die laatste is een opvallende gast, omdat hij in mei nog voor controverse en woede zorgde door te verwijzen naar het “Libisch model” in de afhandeling van de onderhandelingen met Noord-Korea. Hij verwees zo naar het akkoord tussen de VS en de Libische leider Moammar Kadhafi over de denuclearisatie in ruil voor het opheffen van sancties in 2000. Enkele jaren later werd Kadhafi afgezet en gedood door door de VS gesteunde rebellen. Voor de lunch worden de aanwezigen nog vervoegd door extra gasten, zoals Witte Huis-woordvoerster Sarah Huckabee Sanders en de zus van Kim, Kim Yo Jong. Op het menu staan Koreaanse en internationale gerechten, zoals een garnalencocktail, rundsvlees in rodewijnsaus en aardappelgratin, varkensvlees in zoetzure saus met gebakken rijst en kabeljauw. bron: Belga Het bericht Ontmoeting Trump-Kim – Uitgebreide bilaterale meeting afgelopen, werklunch van start gegaan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. “Het valt niet op dat ze transgender is, en dat is niet abnormaal” (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik snapte niet waarom ik kort haar had en waarom ik altijd lange broeken moest dragen. Waarom kon ik geen jurkjes aandoen?” Aan het woord is de...
  [naar artikel]
 6. Waarom vrouwen altijd zeggen dat alles oké is, terwijl dat niet zo is (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Waarom kunnen vrouwen nooit beslissen over wat ze willen eten? Waarom maken ze in groep een sanitaire stop? Waarom hebben ze 10 handtassen nodig...
  [naar artikel]
 7. Trump gaat niet in tegen Poetin (17/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  helsinkiDe langverwachte en door velen gevreesde topontmoeting van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin is achter de rug. De twee hadden een lang gesprek met alleen tolken en een werklunch met hun medewerkers erbij. De dag werd besloten met een gezamenlijke persconferentie waarbij duidelijk werd dat Trump vrede neemt met de ontkenningen van Poetin over Russische inmenging bij de VS-verkiezingen van 2016, en dus zijn eigen inlichtingendiensten niet gelooft.
  [naar artikel]
 8. VIDEO. Echtgenote bedenkt snelle manier om vergeten lunch te bezorgen (26/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het internet is in de ban van deze vrouw die de perfecte manier heeft gevonden om snel de werklunch van haar echtgenoot te bezorgen als hij in zijn haast zijn eten thuis heeft laten liggen.
  [naar artikel]
 9. Wat bepaalt waarom je die wasmachine of auto koopt of niet? Onze budgetexperte doorprikt sluwe verkooptechnieken (17/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Waarom koop je makkelijker een jas die 99 euro kost dan een van 94 euro? Of waarom geef je wel geld uit voor die ene dure merkhandtas en niet voor...
  [naar artikel]
 10. "Waarom bericht VRT NWS hier niet over?" (27/04/2019 - VRT NWS)
  Eén van de moeilijkste vragen voor een nieuwsombudsman is de omineuze vraag: “Waarom bericht u niet over…” Dat is een moeilijke vraag, omdat het helemaal niet zo eenvoudig is om op een redactie te reconstrueren waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. 
  [naar artikel]
 11. Waarom kopen mensen in paniek massaal toiletpapier? (13/03/2020 - Knack)
  Waarom slaan we aan het hamsteren, ook al benadrukken de autoriteiten dat dat helemaal niet nodig is? En waarom proppen we onze huizen vol met toiletpapier?
  [naar artikel]
 12. Waarom de maatregelen pas vanaf maandag ingaan en niet-essentiële verplaatsingen niet verboden worden (31/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het Overlegcomité heeft vrijdag nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Daarmee gaat ons land in lockdown. Maar waarom gaan ze pas maandag in? En waarom zijn niet-essentiële verplaatsingen niet verboden, zoals in de eerste golf? Wij beantwoorden de vragen.
  [naar artikel]
 13. Hoe economische ongelijkheid leidt tot politieke ongelijkheid (02/09/2020 - Apache)
  Waarom zijn sommige maatschappelijke problemen zo hardnekkig? Om een paar voorbeelden te noemen: waarom is het zo moeilijk om sociaaleconomische ongelijkheid te beteugelen, waarom staat de verzorgingsstaat onder grote druk, en waarom zijn de meeste overheden niet in staat om een effectief klimaatbeleid te voeren?
  [naar artikel]
 14. 5 redenen waarom we Algerijnse illegalen het land niet uitkrijgen (08/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Waarom zat die illegale dader niet al lang op het vliegtuig richting Algerije?”, is de vraag na de aanslag in Charleroi. Vijf redenen waarom illegalen het land uit zetten makkelijker gezegd is dan gedaan.
  [naar artikel]
 15. Waarom Nederland zo hard protesteert (en België niet) (25/01/2021 - De Morgen)
  Waarom liep dit weekend het coronaprotest in Nederland uit de hand? En waarom is er bij ons veel minder weerstand? Al blijken er nu ook enkele Belgen betrokken bij de rellen in Nederland.
  [naar artikel]
 16. Prins Laurent : “Begrijp niet waarom dotatie slinkt” (19/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Ik begrijp niet waarom wij niet gehoord zijn, en waarom een stuk van de dotatie weg is.” Dat zei prins Laurent toen VTM Nieuws hem tegen het lijf liep op het Autosalon.
  [naar artikel]
 17. Prins Laurent : “Begrijp niet waarom dotatie slinkt” (19/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik begrijp niet waarom wij niet gehoord zijn, en waarom een stuk van de dotatie weg is.” Dat zei prins Laurent toen VTM Nieuws hem tegen het lijf liep op het Autosalon.
  [naar artikel]
 18. Wat zegt je buikgevoel? Waarom je je intuïtie beter niet zomaar opzijschuift (27/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ik weet niet waarom, maar dit artikel moet ik gelezen hebben. Soms overvalt je een onverklaarbaar inzicht dat je iets wel of juist niet moet doen. Een buikgevoel. Intuïtie. Maar wat is dat eigenlijk, en hoe werkt het precies? En waarom kun je wel examenvragen voorspellen, maar niet de winnende lottocijfers? Jos Pauwels, doctor in de agogische wetenschappen, legt uit.
  [naar artikel]
 19. Cyriel Verschaeve: waarom is de man zo omstreden? (17/08/2017 - De Redactie)
  In de discussie over al dan niet naamsverandering voor de Cyriel Verschaevestraten in Vlaanderen, zullen veel lezers zich afvragen wie die man was, waarom er straten naar hem genoemd werden en waarom hij zo omstreden is.
  [naar artikel]
 20. Dit is waarom er nog geen ‘antikaterpil’ op de markt is (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zogenaamde wondermiddeltjes genoeg, maar dé oplossing tegen een kater is nog niet gevonden. Waarom niet?
  [naar artikel]
 21. Massagetherapeuten begrijpen niet waarom ze niet de slag mogen: “Wij zijn geen prostituees” (16/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische Massage Federatie begrijpt niet waarom de masseurs maandag het werk niet mogen hervatten, maar de schoonheidssalons bijvoorbeeld wel....
  [naar artikel]
 22. Massagetherapeuten begrijpen niet waarom ze niet aan de slag mogen: “Wij zijn geen prostituees” (16/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische Massage Federatie begrijpt niet waarom de masseurs maandag het werk niet mogen hervatten, maar de schoonheidssalons bijvoorbeeld wel....
  [naar artikel]
 23. Waarom de wetgever homo’s strenge voorwaarden mag opleggen om bloed te geven (30/04/2017 - De Redactie)
  De nieuwe regels die homomannen toelaten bloed te doneren, verhitten de gemoederen. Alexander Verstraete legt uit waarom de wetgever streng mag zijn en waarom dat niet per se discriminerend is.
  [naar artikel]
 24. Waarom Trump denkt dat er fraude is gepleegd (en waarom dat niet klopt) (11/11/2020 - De Morgen)
  Fraude! Doorgestoken kaart! Sinds Trump de presidentsverkiezingen verloor van Biden roept hij dat de verkiezingen van hem zouden zijn ‘gestolen’. Experts en journalisten blijven herhalen dat daar geen bewijs voor is. Maar welke bezwaren heeft Trump precies en waarom kloppen ze niet?
  [naar artikel]
 25. "Waarom vertelt men de waarheid over Michael Schumacher niet?" (16/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Willi Weber, ex-manager van Michael Schumacher, heeft het bijzonder moeilijk met het feit dat hij Schumacher niet mag bezoeken. Jarenlang stond hij aan de zijde van de zevenvoudig wereldkampioen en hij stelt zich dan ook vragen over het feit waarom hij Schumacher niet mag bezoeken en waarom er niet 'open' wordt gecommuniceerd naar de fans van Schumacher.
  [naar artikel]
 26. Vijf redenen waarom Trump denkt dat er fraude is gepleegd (en waarom dat niet klopt) (11/11/2020 - De Morgen)
  Fraude! Doorgestoken kaart! Sinds Trump de presidentsverkiezingen verloor van Biden roept hij dat de verkiezingen van hem zouden zijn ‘gestolen’. Experts en journalisten blijven herhalen dat daar geen bewijs voor is. Maar welke bezwaren heeft Trump precies en waarom kloppen ze niet?
  [naar artikel]
 27. Organisatie: "Weten niet of er een speciale reden was waarom Rihanna zo laat was" (19/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het optreden van Rihanna op Pukkelpop gaat ook vandaag nog over de tongen. Het is nog altijd niet duidelijk waarom de popprinses vijftig minuten te laat op de Main Stage verscheen, en vervolgens heel wat boe-geroep over zich heen kreeg. Ook bij de organisatie weten ze niet waarom hun hoofdact de rest van de programmatie in de war stuurde.
  [naar artikel]
 28. Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend (15/08/2018 - De Morgen)
  Waarom de brug in Genua niet de enige is die dringend aan renovatie toe was. Waarom Zweedse jongeren auto's in brand steken. En waarom nu ook de roebel omlaag duikt. Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend.
  [naar artikel]
 29. Waarom Benjamin Herman vrij rondliep (30/05/2018 - De Standaard)
  Gevangenen mogen soms de gevangenis buiten. Waarom mag dat? En waarom soms niet? De voorwaarden en het parcours van Benjamin Herman in vier vragen.
  [naar artikel]
 30. Von der Leyen en Michel steeds meer in beeld voor topjob (02/07/2019 - De Morgen)
  Op de Europese top in Brussel hebben de staatshoofden en regeringsleiders dinsdagmiddag hun werklunch over de verdeling van de Europese topjobs aangevat. Intussen komt de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen steeds meer in beeld als voorzitter van de Europese Commissie. Charles Michel zou voorzitter van de Europese Raad kunnen worden.
  [naar artikel]
 31. Waarom Moeskroen en Eupen weeral aan de degradatie ontsnappen (24/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Waarom moeten KV Mechelen en Waasland-Beveren zich wel verantwoorden en Moeskroen of Eupen niet? Waarom wordt er met geen woord gerept over de gewraakte refs? En hoe kan de bond makelaars vervolgen die niet bij de bond zijn aangesloten? Wij praten u bij aan de hand van zeven prangende vragen over deze nieuwe fase in dossier Propere Handen.
  [naar artikel]
 32. Waarom we niet betogen tegen de files (02/02/2019 - De Tijd)
  01:04 Met 420 kilometer files was vorige maandag de zwaarste ochtendspits van het jaar. Nooit stonden we meer stil dan vandaag, en beterschap is niet in zicht. Waarom komt het land niet in opstand? ‘Omdat w...
  [naar artikel]
 33. Waarom de Duitsers zichzelf vernietigden (10/04/2019 - De Morgen)
  Ian Kershaw, auteur van de gezaghebbende Hitler-biografie uit de jaren negentig, rondt zijn studie van het nazisme af met Tot de laatste man. Daarin vraagt hij zich af waarom de Duitsers tot het bittere einde bleven doorvechten. Waarom kwamen ze niet in opstand tegen het regime dat hen naar de totale ondergang voerde?
  [naar artikel]
 34. Mysterie van de dag: waarom hebben we spreekwoorden? (06/07/2018 - Knack)
  Als je een spreekwoord hoort, ga je even anders naar de wereld kijken. Maar waarom 'breekt onze klomp' en waarom 'regent het pijpenstelen'?
  [naar artikel]
 35. ‘Een CEO zonder ego bestaat niet' (17/11/2019 - De Tijd)
  20:30 Wat is de essentie van ondernemen? Waarom stampt de ene een bedrijf uit de grond en de andere niet? Waarom blijft de ene onderneming klein en groeit de andere uit tot een wereldspeler?
  [naar artikel]
 36. Waarom hebben we zo’n schrik voor een piek na de zomer? (26/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Viroloog Steven Van Gucht waarschuwde zaterdag opnieuw voor een piek na de zomer. Waarom eigenlijk? En als de herfst en winter het probleem zijn, waarom lossen we dan niet meer maatregelen in de zomer?
  [naar artikel]
 37. Waarom hebben we zo'n schrik voor een piek na de zomer? (25/04/2020 - De Standaard)
  Viroloog Steven Van Gucht waarschuwde vandaag opnieuw voor een piek na de zomer. Waarom eigenlijk? En als de herfst en winter het probleem zijn, waarom lossen we dan niet meer maatregelen in de zomer?
  [naar artikel]
 38. Waarom hebben we zo’n schrik voor een piek na de zomer? (26/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Viroloog Steven Van Gucht waarschuwde zaterdag opnieuw voor een piek na de zomer. Waarom eigenlijk? En als de herfst en winter het probleem zijn, waarom lossen we dan niet meer maatregelen in de zomer?
  [naar artikel]
 39. "Waarom kan ik niet verliefd worden?" (11/04/2019 - De Morgen)
  Het is niet dat seks haar niet interesseert. Integendeel, vaak neemt ze een man mee voor een onenightstand. Maar verliefdheid, dat gevoel kent ze niet. Ze ziet het om zich heen gebeuren en vraagt zich af waarom het haar niet overkomt.
  [naar artikel]
 40. “Waarom mogen skateparken open, en speeltuinen niet? En waarom mag een rit met de motor wel, maar met de oldtimer niet?” (17/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kunt u nog volgen? Na fases 1a en 1b, beginnen we maandag aan fase 2 van het exitplan. Voor velen lijkt de logica stilaan zoek in de wirwar aan...
  [naar artikel]
 41. Vrouw die 159.000 berichtjes stuurde na één date begrijpt niet waarom ze in cel zit (19/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse vrouw die in mei vorig jaar opgepakt werd voor stalking en huisvredebreuk, kan maar niet begrijpen waarom ze in de cel zit....
  [naar artikel]
 42. Waarom Henegouwers minder lang leven (17/08/2017 - Knack)
  In de provincie Henegouwen wordt een man niet veel ouder dan een doorsnee Mexicaan of Iranees. Dit is waarom.
  [naar artikel]
 43. Verlof in de gevangenis. Waarom Benjamin Herman vrij rondliep (30/05/2018 - De Standaard)
  Gevangenen mogen soms de gevangenis buiten. Waarom mag dat? En waarom soms niet? De voorwaarden en het parcours van Benjamin Herman in drie vragen.
  [naar artikel]
 44. Waarom strooien we eigenlijk zout op de wegen en waarom is dat nat gemaakt? (23/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Sneeuw. En dus rijden de strooiwagens weer uit. En gooien we zelf ook zout op het voetpad voor onze deur. Maar waarom net zout? Zijn er geen alternatieven? En hoe komt het dat strooizout op de wegen niet wegwaait? Dit zijn de antwoorden.
  [naar artikel]
 45. Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend (26/12/2018 - De Morgen)
  Waarom u beter niet werkloos bent in Aalst? Waarom Noord-Korea 439 miljoen euro moet betalen voor het overlijden van een Amerikaanse student? En waarom het videoverweer van Kevin Spacey een serieuze “pr-fuck up” genoemd mag worden? U leest het hier. Met dit nieuwsoverzicht bent u weer helemaal mee. 
  [naar artikel]
 46. Waarom blijven we te veel belastingen betalen? - Pieter Timmermans (29/05/2017 - De Redactie)
  Er is grote vraag naar meer rechtvaardige belastingen. We willen daar rekening mee houden, zegt het VBO, maar waarom dit debat eenzijdig bekijken? Waarom kunnen we niet nagaan welke belastingen structureel verlaagd kunnen worden via een daling van de overheidsuitgaven?
  [naar artikel]
 47. ‘Nu nog denk ik: ik was 30, wat als ik het gewoon niet had verteld tegen mijn familie?’ (12/04/2020 - De Morgen)
  Na meer dan dertig jaar kan Brechtje (52) er nog steeds niet aan uit waarom ze destijds niet gekozen heeft voor die knappe Engelsman.?Of toch ook weer wel: ze was bang en onzeker. Maar waarom eigenlijk??Nu is er alleen maar spijt.
  [naar artikel]
 48. Waarom worden onze pakjes in veel te grote dozen geleverd? En waarom zoveel afval? "Er wordt lucht getransporteerd" (18/12/2019 - VRT NWS)
  Met de feestdagen in zicht rijden pakjesdiensten aan en af. Onderzoeksbureau Gfk berekende dat e-commerce in België dit jaar opnieuw met 6% stijgt, en dan werd het laatste kwartaal niet eens meegerekend. De consument lust onlinekoopjes, maar ergert zich wel aan de verpakking. Waarom moeten dozen zo groot zijn? Waarom moeten ze zoveel afval bevatten?
  [naar artikel]
 49. Mysterie van de dag: waarom blijft een spin niet in haar eigen web kleven? (07/07/2018 - Knack)
  Wie per ongeluk in een spinnenweb loopt, weet hoe kleverig het ding is, maar waarom komen spinnen zelf niet vast te zitten in hun eigen val?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.