Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
03:41 uur

Na NASA wil nu ook ESA opnieuw naar Venus

Express

10/06/2021 - 20:02

Lees dit artikel: Na NASA wil nu ook ESA opnieuw naar Venus De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA maakte vorige week bekend dat het voor het eerst in meer dan drie decennia terugkeert naar Venus. Nu lanceert ook zijn Europese tegenhanger ESA een nieuwe missie naar de planeet. ‘Er staat ons een nieuw tijdperk te wachten in de verkenning van onze naaste, maar totaal verschillende buur van het zonnestelsel.’ […] Lees dit artikel: Na NASA wil nu ook ESA opnieuw naar Venus


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. NASA keert na 30 jaar terug naar Venus: "Leren begrijpen waarom onze planeet wel leefbaar is en andere niet" (03/06/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA plant twee nieuwe missies naar Venus. De missies gaan focussen op de atmosfeer en de geologische samenstelling van de planeet. Hoewel Venus onze dichtste buur is en op veel vlakken erg op de Aarde lijkt, is het de eerste NASA-missie naar de planeet sinds de jaren 90.
  [naar artikel]
 2. NASA plant twee nieuwe missies naar Venus (03/06/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA plant twee nieuwe missies naar buurplaneet Venus. 'DaVinci+' en 'Veritas' zullen tussen 2028 en 2030 vanaf de Aarde vertrekken om de tweede planeet vanaf de zon ‘te herontdekken’. Voor elke missie trekt NASA ongeveer 500 miljoen dollar uit, zo maakte het gisteren bekend. Het wordt de eerste Amerikaanse missie naar Venus’ atmosfeer sinds 1978.
  [naar artikel]
 3. Was Venus eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel? NASA gaat er terug naartoe om het te ontdekken (03/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Was Venus eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel? NASA gaat er terug naartoe om het te ontdekken NASA keert voor het eerst in meer dan drie decennia terug naar Venus. Waarom? Om een ??beter begrip te krijgen van de geschiedenis van wat volgens wetenschappers de eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel zou kunnen zijn geweest. Venus is vanaf de zon gezien de tweede planeet van het zonnestelsel. De planeet is vernoemd naar […] Lees dit artikel: Was Venus eerste bewoonbare planeet in het zonnestelsel? NASA gaat er terug naartoe om het te ontdekken
  [naar artikel]
 4. NASA plant twee nieuwe missies naar Venus (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA plant twee nieuwe missies naar buurplaneet Venus. 'DaVinci+' en 'Veritas' zullen tussen 2028 en 2030 vanaf de Aarde vertrekken om de tweede planeet vanaf de zon "te herontdekken". Voor elke missie trekt NASA ongeveer 500 miljoen dollar uit, zo maakte het woensdag bekend. Het wordt de eerste Amerikaanse missie naar Venus’ atmosfeer sinds 1978.
  [naar artikel]
 5. NASA plant twee nieuwe missies naar Venus om op hol geslagen klimaat te bestuderen (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA plant twee nieuwe missies naar buurplaneet Venus. ‘DaVinci+’ en ‘Veritas’ zullen tussen 2028 en 2030 vanaf de Aarde vertrekken om de tweede planeet vanaf de zon “te herontdekken”. Voor elke missie trekt NASA ongeveer 500 miljoen dollar (410 miljoen euro) uit, zo maakte het woensdag bekend. Het wordt de eerste Amerikaanse missie naar Venus’ atmosfeer sinds 1978.
  [naar artikel]
 6. NASA plant twee nieuwe missies naar Venus om op hol geslagen klimaat te bestuderen (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA plant twee nieuwe missies naar buurplaneet Venus. ‘DaVinci+’ en ‘Veritas’ zullen tussen 2028 en 2030 vanaf de Aarde vertrekken om de tweede planeet vanaf de zon “te herontdekken”. Voor elke missie trekt NASA ongeveer 500 miljoen dollar (410 miljoen euro) uit, zo maakte het woensdag bekend. Het wordt de eerste Amerikaanse missie naar Venus’ atmosfeer sinds 1978.
  [naar artikel]
 7. VIDEO. Met dit futuristische ruimteschip zou NASA Venus kunnen verkennen (18/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft simulaties vrijgegeven van een Jules Verne-achtig ruimteschip waarmee ze de planeet Venus zou...
  [naar artikel]
 8. De volgende missies van NASA gaan naar Venus, Jupiter of Neptunus (17/02/2020 - Express)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft vier teams uitgekozen om voorstellen te formuleren voor nieuwe ruimtemissies. Ze krijgen elk 3 miljoen dollar, waarmee ze de komende negen maanden hun plannen moeten bestuderen. Daarna zal de NASA een of twee voorstellen selecteren op basis van hun haalbaarheid en wetenschappelijke waarde, die worden dan effectief uitgevoerd. Alle plannen […] The post De volgende missies van NASA gaan naar Venus, Jupiter of Neptunus appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Waarom is Venus zo onleefbaar? NASA plant twee nieuwe missies naar mysterieuze planeet (03/06/2021 - De Morgen)
  Het is er tegenwoordig heet genoeg om lood te smelten, en toch was er wellicht ooit vloeibaar water en primitief leven. Twee NASA-missies moeten onthullen hoe buurplaneet Venus zich ontwikkelde tot onherbergzaam inferno.
  [naar artikel]
 10. NASA wil 'analoog karretje' op Venus laten rondrijden (04/04/2019 - De Morgen)
  460°C Temperaturen tot 460 graden, zoals op Venus, zijn nefast voor elektronica.
  [naar artikel]
 11. NASA wil 'analoog karretje' op Venus laten rondrijden (30/08/2017 - De Morgen)
  460°C Temperaturen tot 460 graden, zoals op Venus, zijn nefast voor elektronica.
  [naar artikel]
 12. NASA én Rusland keren terug naar Venus: waarom en wat drijft de wedren op de ruimte? (03/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA plant tussen 2028 en 2030 twee nieuwe missies naar Venus, voor het eerst sinds de jaren 90. Rusland wil tegen het eind van dit decennium zelfs op onze dichtste buurplaneet landen. De op stapel staande ruimtevaartprojecten zijn niet meer te tellen. Wat drijft die wedren op de ruimte? Wat hopen we te ontdekken en zijn de megabudgetten het wel waard?
  [naar artikel]
 13. NASA zoekt ontwerpen voor de Venus Rover en looft 15.000 dollar uit (25/02/2020 - Metro)
  NASA wil de oppervlakte van de planeet Venus onderzoeken. Een uiterst moeilijke opdracht waar nog niemand in geslaagd is. Daarom organiseert het ruimteagentschap een wedstrijd: creeër technologie voor de nieuwe rover, een robot die zelfstandig informatie vergaard, en win 15.000 dollar. NASA wil na Mars nu ook een rover naar het oppervlak van Venus sturen. Niet gemakkelijk als je weet dat de temperatuur er 450 graden Celsius bedraagt en de oppervlaktedruk 90 keer die van de aarde is. “De atmosfeer en temperatuur van Venus kan lood in een plas veranderen en gemakkelijk een onderzeeër verpletteren,” aldus NASA. Het ruimteagentschap doet nu een oproep aan de hele wereld: help ons met het maken van een sensor voor de rover. Die sensor moet ervoor zorgen dat de robot niet tegen rotsblokken rijdt en moeilijk terrein vermijdt. Ze noemen de uitdaging: ‘Exploring Hell: Avoiding Obstacles on a Clockwork Rover’. Iedereen mag zijn of haar ideeën sturen, het maakt niet uit of je een technische opleiding hebt gehad of niet. De winnaar krijgt 15.000 dollar (13.840 euro), de tweede plaats 10.000 dollar (9.245 euro) en de derde 5.000 dollar (4.622 euro). “De moeilijkheid hier is dat de sensor niet mag vertrouwen op elektronische systemen. De nieuwste elektronica faalt momenteel bij 121 graden Celsius en is op Venus dus niets waard. Daarom vragen we aan heel de wereld om een oplossing te zoeken voor ons probleem”, vertelt NASA. Waarom Venus ? “Venus en aarde zijn zeer vergelijkbare planeten, bijna broer en zus. Maar op een moment is Venus veranderd in de onhergbergzame planeet die we nu kennen,” zegt Jonathan Sauder, hoofd van het Venus Rover-project, aan CNN. “Het onderzoeken en bestuderen van Venus kan ons helpen om onze eigen planeet beter te begrijpen.” “NASA erkent dat goede ideeën van overal kunnen komen en dat wedstrijden een goede manier zijn om mensen te engageren. Op deze manier maken we ruimteonderzoek mogelijk voor iedereen,” aldus Ryon Stewart van het NASA Tournament Lab. Lees ook: NASA waarschuwt voor asteroïde die gevaarlijk dicht langs de Aarde zal scheren Het bericht NASA zoekt ontwerpen voor de Venus Rover en looft 15.000 dollar uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Europa lanceert nieuwe missie naar Venus (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na de succesvolle sonde Venus Express (2005-2014) wil Europa met EnVision de planeet opnieuw gaan verkennen, zo heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA bekendgemaakt. België is weer uitdrukkelijk van de partij.
  [naar artikel]
 15. Europa lanceert nieuwe missie naar Venus met behulp van België (10/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Na de succesvolle sonde Venus Express (2005-2014) wil Europa met EnVision de planeet opnieuw gaan verkennen, zo heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA donderdag bekendgemaakt. België is weer uitdrukkelijk van de partij.
  [naar artikel]
 16. Succesvolle test met megaraket van NASA die mensen opnieuw naar de maan moet brengen (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  NASA heeft met succes een test afgerond met de motoren van zijn nieuwe krachtige SLS-draagraket, die opnieuw astronauten naar de maan zal brengen. Dat is een opluchting voor het Amerikaanse ruimtevaartagentschap, nadat een vorige test in januari vroegtijdig afgebroken werd.
  [naar artikel]
 17. NASA geeft mensen de kans hun naam naar Mars te sturen (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het zal nog jaren duren alvorens er een mens op Mars landt, maar in afwachting daarvan wil NASA het opnieuw mogelijk maken om alvast je naam naar...
  [naar artikel]
 18. Succesvolle test met nieuwe megaraket van NASA die mensen opnieuw naar de maan moet brengen (19/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  NASA heeft met succes een test afgerond met de motoren van zijn nieuwe krachtige SLS-draagraket, die opnieuw astronauten naar de maan zal brengen. Dat is een opluchting voor het Amerikaanse ruimtevaartagentschap nadat een vorige test in januari vroegtijdig afgebroken werd.
  [naar artikel]
 19. NASA ontdekt water op de maan (26/10/2020 - De Tijd)
  17:30 De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft opnieuw water ontdekt op de maan. NASA-baas Jim Bridenstine meldt de ontdekking via Twitter.
  [naar artikel]
 20. NASA ziet water op de maan en wil er opnieuw naar toe (26/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het is nu definitief: er zijn H2O-moleculen aanwezig op de maan. Dat kon NASA met de sofia-telescoop waarnemen. Ze publiceerden hun bevindingen in het vakblad Nature Astronomy en hielden maandag een grote persbijeenkomst.
  [naar artikel]
 21. Elise Mertens drijft Venus Williams tot het uiterste, maar verliest na twee tie breaks op Wimbledon (03/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Elise Mertens heeft opnieuw de duimen moeten leggen tegen Venus Williams. Net zoals op Roland Garros toonde Elise Mertens op Wimbledon waarom ze de beste Belgische tennisster van het moment is, maar net zoals in Parijs beet ze de tanden stuk op taaie tante Venus Williams. De Amerikaanse won na twee sets (6-7 en 6-4) en stoot zo door naar de volgende ronde.
  [naar artikel]
 22. Elise Mertens drijft Venus Williams tot het uiterste, maar verliest na twee tie breaks op Wimbledon (03/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Elise Mertens heeft opnieuw de duimen moeten leggen tegen Venus Williams. Net zoals op Roland Garros toonde Elise Mertens op Wimbledon waarom ze de beste Belgische tennisster van het moment is, maar net zoals in Parijs beet ze de tanden stuk op taaie tante Venus Williams. De Amerikaanse won na twee sets (6-7 en 6-4) en stoot zo door naar de volgende ronde.
  [naar artikel]
 23. Test met megaraket voor NASA's maanmissies vroegtijdig afgebroken (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een belangrijke test van een nieuwe draagraket van NASA die in de toekomst mensen opnieuw naar de maan moet brengen, is vroegtijdig afgebroken. NASA-topman Jim Bridenstine zei na afloop dat de verzamelde data wordt bekeken om te bepalen of een nieuwe test nodig is en of de eerste proeflancering van de megaraket in november nog kan doorgaan.
  [naar artikel]
 24. Onderzoekers vinden bewijs dat Venus actieve vulkanen heeft (06/01/2020 - VRT NWS)
  Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat lavastromen op Venus slechts enkele jaren oud kunnen zijn. Dat doet veronderstellen dat Venus ook nu nog vulkanisch actief zou kunnen zijn. Daarmee zouden de aarde en Venus de enige twee planeten in ons zonnestelsel zijn waar recent vulkaanuitbarstingen hebben plaatsgevonden.
  [naar artikel]
 25. Opnieuw Bezos versus Musk: Blue Origin vecht Nasa-maancontract SpaceX aan (27/04/2021 - Express)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbureau Nasa heeft het bedrijf SpaceX geselecteerd om over drie jaar opnieuw astronauten naar de maan te brengen. Die beslissing wordt nu echter door Blue Origin, dat zich voor het contract eveneens had aangediend, aangevochten. Door de klacht dreigen de ruimtevaartambities van de technologie-ondernemers Jeff Bezos en Elon Musk weer eens in conflict […] Lees dit artikel: Opnieuw Bezos versus Musk: Blue Origin vecht Nasa-maancontract SpaceX aan
  [naar artikel]
 26. Nasa maakt plannen bekend voor tweede maanlanding: ee (22/09/2020 - De Standaard)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa heeft bekendgemaakt dat ze tegen 2024 de eerste vrouw en de volgende man op het maanoppervlak wil krijgen. Daarvoor stuurt Nasa volgend jaar al een onbemande testmissie naar de maan.
  [naar artikel]
 27. Nasa wil landen op Venus: maar welke techniek werkt nog bij 460 graden Celsius? (29/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/vyVzmsEAJOy9eM-SNtHdxZcMr-g/diocontent/110663361/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 28. Venus mogelijk bewoonbaar geweest (25/09/2019 - Metro)
  De planeet Venus is waarschijnlijk nog veel langer bewoonbaar geweest dan we dachten. Nieuwe berekeningen van Nasa laten zien dat het klimaat op de planeet waarschijnlijk miljarden jaren heeft aangehouden. Venus staat na Mercurius het dichtstbij de zon. Aarde is nummer drie in de rij. Met de nieuwe berekeningen kunnen wetenschappers zien dat de temperaturen zo’n 700 miljoen jaar geleden varieerden tussen de 20 en 50 graden celsius. Warm genoeg voor vloeibaar water. En waar water is, daar is de mogelijkheid tot leven zoals wij dat kennen. Oppervlakkige oceaan Wetenschappers zijn al decennia bezig met Venus. In 1980 ontdekte het onbemande schip Pioneer Venus van Nasa al dat er een oppervlakkige oceaan op de planeet lag. Omdat Venus dichtbij de zon ligt, gingen wetenschappers er jarenlang vanuit dat het water al zou zijn verdampt voor er leven in kon ontstaan. Zonder water zou koolstofdioxide veel sneller in de atmosfeer terecht komen, wat zou zorgen voor een broeikaseffect. Tegenwoordig is het namelijk niet echt meer mogelijk voor ons om op de planeet te komen. De hoeveelheid koolstofdioxide in de atmosfeer is 90 keer hoger dan hier op aarde en de temperaturen lopen gerust op tot 462 graden celsius. Mogelijk leven Nieuwe berekeningen laten zien dat ze zee misschien wel 2 tot 3 miljard jaar op de planeet heeft gelegen. In theorie is het dus mogelijk dat er leven is ontstaan op onze buurplaneet. Ter vergelijking: onze aarde bestaat 3,57 tot 4,57 miljard jaar. De nieuwe berekeningen laten niet alleen zien dat er mogelijk leven is geweest op Venus, ook zorgt deze bevinding ervoor dat wetenschappers verder kunnen zoeken in andere zonnestelsels. Als het bij ons immers mogelijk was, kan dat voor de stelsels bij ons in de buurt ook gelden. Totaal andere planeet “Onze hypothese is dat Venus miljarden jaren een stabiel klimaat heeft gehad”, zegt onderzoeker Michael Way tegenThe Telegraph. “De modellen laten zien dat het mogelijk is dat Venus ooit een totaal andere planeet was die bewoonbaar is geweest. Dat geeft allerlei mogelijkheden om te zoeken naar exoplaneten in de zogenoemde ‘Venus Zone’.” Lees ook : Twitter lacht met nieuwe planeten rond TRAPPIST-1 Het bericht Venus mogelijk bewoonbaar geweest verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. NASA noemt hoofdzetel naar eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke ingenieur (25/06/2020 - VRT NWS)
  De hoofdzetel van de NASA, het ruimtevaartagentschap van de VS, wordt genoemd naar Mary Jackson, de eerst Afro-Amerikanse vrouw die ingenieur werd bij de NASA. Dat heeft het agentschap meegedeeld.
  [naar artikel]
 30. NASA lanceert Mars-missie InSight (05/05/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft de ruimtesonde InSight gelanceerd op Mars. NASA gaat onder meer op zoek naar mogelijke aardbevingen op de planeet.
  [naar artikel]
 31. NASA noemt hoofdzetel naar eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke ingenieur (25/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De hoofdzetel van de NASA, het ruimtevaartagentschap van de VS, wordt genoemd naar Mary Jackson, de eerst Afro-Amerikanse vrouw die ingenieur werd bij de NASA. Dat heeft het agentschap woensdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 32. Muguruza heeft geen kind aan Rybarikova en treft veterane Venus in finale (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Garbine Muguruza (WTA 15) en Venus Williams (WTA 11) spelen de finale van Wimbledon. Ouderdomsdeken Venus Williams kon zich na acht jaar nog eens
  [naar artikel]
 33. Venus en Serena Williams treffen elkaar voor het eerst sinds 2009 in grandslamfinale (26/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Venus en Serena Williams mogen onderling uitvechten wie de Australian Open zal winnen. In Melbourne won de 36-jarige Venus eerst haar halve
  [naar artikel]
 34. NASA biedt grote publiek de kans om naam naar Mars te sturen (22/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het zal nog jaren duren alvorens er een mens op Mars landt, maar in afwachting daarvan wil NASA het opnieuw mogelijk maken om alvast je naam naar de rode planeet te sturen. De namen zullen op microchips worden gegraveerd en vervolgens met een missie naar Mars mee worden gestuurd.
  [naar artikel]
 35. Venus Williams (36) wil naar Spelen in Tokio (03/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Venus Williams is voorlopig niet van plan te stoppen met tennis. De 36-jarige Amerikaanse wil over ruim drie jaar met haar zus Serena zelfs nog
  [naar artikel]
 36. NASA-helikopter maakt nieuwe vlucht op Mars (25/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De NASA-helikopter Ingenuity heeft voor de derde keer een vlucht gemaakt op Mars en die was opnieuw succesvol. Marsrover Perseverance heeft beelden doorgestuurd naar de aarde.
  [naar artikel]
 37. Roland Garros ziet opnieuw verrassing: Venus Williams sneuvelt tegen Bacsinszky (04/06/2017 - Sporza)
  De Zwitserse Timea Bacsinszky (WTA-31) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. Ze won verrassend in drie sets van Venus Williams.
  [naar artikel]
 38. Venus vormt even tache de beauté op zon (13/04/2019 - De Morgen)
  Een team van het Belgische Instituut voor Ruimte-Aëronomie is naar het Noorse Svalbard getrokken om de Venusovergang waar te nemen. Bij dit astronomische verschijnsel schuift de planeet Venus als een zwart stipje voorbij de zon.
  [naar artikel]
 39. NASA is klein stapje dichterbij om eerste vrouw op de maan te brengen (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Orion-capsule van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een belangrijke temperatuurtest doorstaan. De doorbraak brengt NASA een stap...
  [naar artikel]
 40. Nasa stuurt sonde naar de zon (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA lanceert volgend jaar een ruimtesonde naar de zon. Die gaat vooral de zonnewinden onderzoeken.
  [naar artikel]
 41. NASA rekruteert nu nieuwe astronauten (04/03/2020 - Metro)
  NASA wil tegen 2024 opnieuw een man of vrouw naar de maan sturen. Deze nieuwe lichting astronauten zouden ook tegen 2035 Mars moeten bereiken. Dat vertelt NASA aan CNN. De vacature is geopend tot en met midden volgend jaar.  De maan en Mars bezoeken, dat is het doel van NASA de komende tien jaar. Het Amerikaanse agentschap voor ruimtevaart gaat op zoek naar nieuwe rekruten om deze missie te voltooien. “We zijn nog nooit zo dichtbij de terugkeer naar de maan geweest sinds het Apollo-programma”, zegt NASA administrator Jim Bridenstine. “We willen de eerste man en vrouw naar de zuidpool van de maan sturen tegen 2024. Daarna volgt Mars.” De rekruten moeten een Amerikaanse burger zijn en een diploma in geavanceerde wetenschap, wiskunde, bouwkunde of technologie hebben. Ook zijn twee jaar professionele ervaring en minstens 1.000 vlieguren met een jet-vliegtuig vereist. 11 van de 18.300 De laatste keer dat NASA kandidaten rekruteerde, in 2015, kregen ze 18.300 aanvragen. Van dat gigantische aantal werden er elf geselecteerd. “Een astronaut worden is niet gemakkelijk omdat een astronaut zijn niet gemakkelijk is”, vertelt director of flight operations Steve Koerner. “Kandidaten die zich aanbieden zullen het opnemen tegen duizenden anderen met dezelfde droom. Maar tussen al die personen zitten de volgende astronauten en we kijken ernaar uit jullie te ontmoeten”, aldus Koerner. Sinds 1960 zijn er door NASA 350 mensen opgeleid tot astronaut en op dit moment zijn er 48 actief. Volgens het agentschap zou de nieuwe lichting naar het International Space Station (ISS) gestuurd worden om zich voor te bereiden om de ruimte verder te ontdekken. Of ze worden via een ruimtevaartuig naar Gateway gestuurd, een nieuw ruimteschip dat in een baan rond de maan draait. Al deze voorbereidende stappen zullen hopelijk helpen om mensen tegen 2035 naar Mars te sturen. De nieuwe kandidaten worden midden 2021 gekozen. Lees ook: NASA zoekt ontwerpen voor de Venus Rover en looft 15.000 dollar uit Het bericht NASA rekruteert nu nieuwe astronauten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Venus Williams stuurt titelverdedigster naar huis in Miami (27/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Venus Williams heeft de kwartfinales bereikt op het WTA-toernooi van Miami. De 37-jarige Amerikaanse, als achtste geplaatst in Florida, was in drie...
  [naar artikel]
 43. 'Tante Venus' vlot naar vierde ronde (02/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Venus Williams heeft de vierde ronde bereikt op de US Open. De tweevoudig kampioene (2000 en 2001) versloeg de Griekse Maria
  [naar artikel]
 44. NASA kondigt missie naar Saturnusmaan Titan aan (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat een drone naar de grootste maan van de planeet Saturnus sturen. Dragonfly wordt in 2026 gelanceerd...
  [naar artikel]
 45. NASA sticht (opnieuw) brand in de ruimte (21/11/2016 - De Redactie)
  Brand in een bemand ruimtetuig: het is de nachtmerrie van elke ruimtevaartorganisatie. Toch heeft NASA doelbewust brand gesticht in een Cygnuscapsule, voor de tweede keer in enkele maanden tijd.
  [naar artikel]
 46. 15-jarig toptalent stuurt 24 jaar oudere Venus Williams naar huis: “Ze was altijd mijn idool” (01/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Cori Gauff, remember the name. De pas 15 jarige Amerikaanse heeft voor een stunt gezorgd in Wimbledon. Ze stuurde landgenote Venus Williams in de...
  [naar artikel]
 47. NASA-ingenieur neemt pakjesdieven opnieuw te grazen met glitterbom en afschuwelijke stank (17/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Heeft u het ook gehad met pakjesdieven? Dan kan u zich iets voorstellen bij de frustratie van Mark Rober. De voormalige NASA-ingenieur ontwikkelde...
  [naar artikel]
 48. NASA wil binnen 25 jaar mensen naar Mars sturen (14/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  De mens kan binnen 25 jaar naar Mars reizen. Dat hebben experts van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA dinsdag gezegd. NASA denkt zoveel tijd nodig te hebben om een reeks problemen de wereld uit te helpen die met reizen naar Mars gepaard gaan, zoals de blootstelling aan dodelijke radiatie en het verlies van calcium in de beenderen.
  [naar artikel]
 49. Vacature open bij NASA: astronaut gezocht (25/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa is op zoek naar een vrouw en man die willen deelnemen aan de volgende maanmissie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.