Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:08 uur

Steeds meer jonge Chinezen ‘liggen plat’: “Mezelf doodwerken om hoger op de ladder te raken? Nee, bedankt”

De Morgen

10/06/2021 - 20:19

Steeds meer jonge Chinezen ‘liggen plat’. Op die manier proberen ze te ontsnappen aan de zogenaamde ‘ratrace’, die dagelijkse uitputtingsslag waar hun leeftijdsgenoten al te vaak aan ten onder gaan. “Genoeg gewerkt, tijd om jezelf op adem te laten komen”, luidt hun credo.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chinezen roepen na katoenrel op tot boycot van steeds meer kledingmerken (26/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer buitenlandse kledingmerken raken verwikkeld in de controverse over katoen afkomstig uit de Chinese regio Xinjiang, waar veel Oeigoeren in ‘heropvoedingskampen’ leven. Dat verschillende bedrijven hun zorgen uiten over dwangarbeid in de belangrijke katoenregio, heeft bij Chinezen kwaad bloed gezet.
  [naar artikel]
 2. Steeds meer jonge mensen raken met hiv besmet (01/12/2016 - De Redactie)
  Op deze Wereldaidsdag stelt Unicef een nieuw rapport voor waaruit blijkt dat steeds meer jonge mensen het virus oplopen dat aids veroorzaakt. Het totale aantal mensen dat hiv krijgt, neemt evenwel af.
  [naar artikel]
 3. Twitter doet het niet meer: zowel app als site liggen plat (18/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn problemen met Twitter. Dat melden heel wat gebruikers op bijvoorbeeld 'Down Detector'. De site lijkt vooral plat te liggen in Europa....
  [naar artikel]
 4. Steeds meer jonge gezinnen ontvluchten steden: ‘Prijzen liggen gewoon te hoog’ (21/11/2019 - De Morgen)
  De stadsvlucht bij jonge gezinnen schakelt een versnelling hoger. Vlaamse steden als Gent, Leuven of Mechelen boksen op tegen hoge prijzen en de onvermijdelijke drang naar groter en groener. “Maar we schoppen ook niet té hard tegen de schenen van de bouwmeester.”
  [naar artikel]
 5. Steeds meer Chinezen sterven door fijnstof (10/02/2017 - De Redactie)
  In de steden sterven steeds meer Chinezen aan hart- en vaatziekten en aandoeningen van de luchtwegen. Een grote studie linkt dat rechtstreeks aan de toename van fijnstof.
  [naar artikel]
 6. Brandweer wil man uit brand op zesde verdieping redden, maar man valt van ladder (29/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een man die op het punt stond gered te worden uit een appartementsbrand in het Henegouwse Châtelineau, is zondagochtend bij die redding van de brandweerladder gevallen en zes verdiepingen lager terechtgekomen. Hij was op slag dood. Net toen hij met de hulp van een brandweerman op de ladder wilde klimmen, ontstond een plotse steekvlam. De jas van de brandweerman op de ladder vatte vuur en meteen werd de ladder van de gevel weg gedraaid, maar de brandweerman op de ladder kon de bewoner niet meer houden, waardoor hij naar beneden viel.
  [naar artikel]
 7. Websites van federale overheidsdiensten liggen al hele ochtend plat (13/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  De websites van verschillende federale overheidsdiensten liggen maandagochtend plat. Onder meer de sites van Buitenlandse Zaken (diplomatie.belgium.be), waarop de reisadviezen staan, van de federale regering (belgium.be), van Financiën (finances.belgium.be) en van Justitie (justice.belgium.be) zijn onbereikbaar.
  [naar artikel]
 8. Facebook en Instagram liggen wereldwijd plat (13/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Sociale netwerken Facebook en Instagram liggen woensdagavond wereldwijd plat. Dat melden duizenden gebruikers uit de hele wereld, en wordt bevestigd door gespecialiseerde websites.
  [naar artikel]
 9. Facebook en Instagram liggen wereldwijd plat (13/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Sociale netwerken Facebook en Instagram liggen woensdagavond wereldwijd plat. Dat melden duizenden gebruikers uit de hele wereld, en wordt bevestigd door gespecialiseerde websites.
  [naar artikel]
 10. Argenta excuseert zich voor IT-problemen: “Sorry en bedankt voor uw geduld en vertrouwen!” (13/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Argenta had begin april zware IT-problemen. De app lag plat en ook internetbankieren lukte niet. De meeste problemen zijn sinds 6 april van de baan. Toch ondervindt een kleine groep klanten nog steeds hinder. Argenta biedt nu haar verontschuldigingen aan voor de problemen: “Sorry en bedankt voor uw geduld en uw vertrouwen!”
  [naar artikel]
 11. 'Als je hoog staat op de sociale ladder, wordt drank een deel van je leven' (04/04/2019 - De Morgen)
  Vrouwen in leidinggevende functies hebben drie keer meer kans om een alcoholprobleem te krijgen dan hun seksegenoten die op een lager niveau werken, zo blijkt uit een nieuwe Britse studie. En hoewel mannen over het algemeen grotere drinkers zijn, raken carrièrevrouwen sneller verslaafd aan alcohol dan mannen die dezelfde positie als zij hebben. 'Die resultaten verbazen mij absoluut niet', zegt ene Paul van de Anonieme Alcoholisten (AA). 'Hoe hoger je sociale positie is, hoe meer je verplicht bent te drinken.'
  [naar artikel]
 12. Genkenaar redt kat uit metershoge boom: “We durfden amper te kijken uit angst dat hij zou vallen van de ladder” (20/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De zes maanden oude kat van de familie Karasu zat drie dagen en twee nachten vast op tien meter hoogte in de top van een boom. Een toevallige voorbijganger klom vrijdag met een ladder tot in de helft van de boom en waagde zich nog hoger tot in de kruin om het diertje te redden.
  [naar artikel]
 13. 80 jonge onderzoekers trekken aan alarmbel over academische jobonzekerheid (14/02/2018 - Knack)
  Jonge onderzoekers zijn, meer nog dan hun collega's bovenaan de academische ladder, de dupe van de moordende concurrentie aan de universiteiten: de jobonzekerheid eist een zware tol, klinkt het in een opiniestuk op Knack.be.
  [naar artikel]
 14. Ondernemers zetten familie en personeel op bedrijfswagens: “Ik toeter nu naar mezelf” (08/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTOndernemers en zelfstandigen doen steeds vaker een beroep op familieleden of personeelsleden als model om hun producten te promoten, in folders, op reclamepanelen en zelfs op de zijkant van vrachtwagens. “Carglass en bouwbedrijf Mathieu Gijbels zijn trendsetter geweest, maar nu zie je het ook steeds meer gebeuren bij kleine zelfstandigen. Het heeft veel meer persoonlijkheid”, zegt Dirk Renaers van het bestickeringsbedrijfje Publi Tresignies uit Alken, dat steeds vaker familiemodellen op trucks en bestelwagens kleeft. “Ik kan nu naar mezelf toeteren”, lacht één van de amateurmodellen.
  [naar artikel]
 15. Prijzen in supermarkt nog steeds hoger dan voor corona (12/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook al is het verbod op kortingen in de supermarkt al lang weer afgevoerd, de prijzen liggen nog steeds hoger dan vóór corona uitbrak. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop, zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag. Merkproducten zijn vandaag zelfs tot 10 procent duurder dan begin maart.
  [naar artikel]
 16. Prijzen in supermarkt nog steeds hoger dan voor corona (12/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook al is het verbod op kortingen in de supermarkt al lang weer afgevoerd, de prijzen liggen nog steeds hoger dan vóór corona uitbrak. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop, zo schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen woensdag. Merkproducten zijn vandaag zelfs tot 10 procent duurder dan begin maart.
  [naar artikel]
 17. ‘Steeds meer mensen raken ondervoed in Noord-Korea na mislukte oogst door droogte’ (18/07/2019 - De Morgen)
  Het internationale Rode Kruis (IFRC) slaat alarm over de gevolgen van de droogte in Noord-Korea. Steeds meer mensen raken ondervoed of lijden aan aandoeningen als diarree en darmklachten, waarschuwt de hulporganisatie in een verklaring.
  [naar artikel]
 18. “Steeds meer mensen raken ondervoed in Noord-Korea na mislukte oogst door droogte” (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het internationale Rode Kruis (IFRC) slaat alarm over de gevolgen van de droogte in Noord-Korea. Steeds meer mensen raken ondervoed of lijden aan...
  [naar artikel]
 19. “Droogte treft voedselvoorziening Noord-Korea: steeds meer mensen raken ondervoed” (18/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het internationale Rode Kruis (IFRC) slaat alarm over de gevolgen van de droogte in Noord-Korea. Steeds meer mensen raken ondervoed of lijden aan...
  [naar artikel]
 20. Deze 'rotjobs' moet je aanvaarden om hogerop te raken (28/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sta je aan de start van je carrière? Dan zou het al te gek zijn dat je al meteen CEO van een multinational wordt. Begin onderaan de ladder in een
  [naar artikel]
 21. 188 miljoen jonge Chinezen zullen de koers van de wereld bepalen… en het ons moeilijk maken (12/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 188 miljoen jonge Chinezen zullen de koers van de wereld bepalen… en het ons moeilijk maken Door Xavier Verellen Het Westen is er altijd van uitgegaan dat zijn ‘universele waarden’ van democratie, vrijheid van meningsuiting en sociaal liberalisme uiteindelijk de hele wereld zouden domineren. Francis Fukuyama verwoordde in zijn bestseller ‘Het einde van de geschiedenis en de laatste mens’ (1992) deze stelling door te poneren dat de afloop van de Koude […] Lees dit artikel: 188 miljoen jonge Chinezen zullen de koers van de wereld bepalen… en het ons moeilijk maken
  [naar artikel]
 22. 40-plus en trotse jonge moeder: ‘Dag oma, zei een kindje van haar klas’ (15/08/2020 - De Morgen)
  Steeds meer vrouwen krijgen op latere ­leeftijd een kind. Aan de vooravond van Moederdag in Antwerpen vertellen vijf mama’s van 40+ over hun keuze. ‘Ik vind mezelf nu een betere persoon, dus ook een betere moeder.’
  [naar artikel]
 23. Ladder gestolen in Genk (17/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  In een woning in opbouw is donderdagavond de diefstal van handgereedschap en een aluminium ladder vastgesteld.(mm)
  [naar artikel]
 24. Websites van federale overheidsdiensten liggen plat (13/07/2020 - De Standaard)
  De websites van verschillende federale overheidsdiensten liggen maandagochtend plat.
  [naar artikel]
 25. 13-jarigen betrokken bij steekpartij in Antwerpen: "Jongeren plegen steeds zwaardere feiten" (27/07/2018 - De Morgen)
  Twee van de verdachten van een steekpartij in Antwerpen waarbij een man zwaar verwond werd, zijn slechts 13 jaar oud. Volgens advocaten komt het steeds vaker voor dat jonge kinderen bij zware feiten betrokken raken. "Als jonge gasten vroeger snoep gingen pikken, overvallen ze nu een hotel."
  [naar artikel]
 26. Waals inkomen groeit sneller dan Vlaams (05/04/2019 - De Morgen)
  Het inkomen van een Waal is sinds 1999 harder gestegen dan dat van een Vlaming, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Ondanks het feit dat de lonen in Wallonië lager liggen, raken steeds meer inwoners aan werk.
  [naar artikel]
 27. Man in levensgevaar nadat hij van ladder valt in feestzaal (06/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het West-Vlaamse Zuienkerke is een 30-jarige man vanochtend met levensbedreigende verwondingen afgevoerd na een val van een ladder. Dat meldt...
  [naar artikel]
 28. Steeds meer jonge kinderen in Vlaanderen groeien op in armoede (12/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De kansarmoede-index 2017 voor het Vlaamse Gewest bedraagt 13,76 procent en ligt daarmee 0,94 procentpunt hoger dan die van 2016. Die index van...
  [naar artikel]
 29. Plat op het dak onder de sterren (23/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond is het zover. Dan gaan ze in Bocholt met z’n allen plat op het dak van De Steen. Het weerbericht ziet er nog steeds goed uit, dus ‘it’s a go’. Iedereen welkom vanaf 20u30 om samen naar de sterren te kijken.
  [naar artikel]
 30. Melanine-injecties zijn dé manier waarop celebrities aan hun bruine kleurtje raken (en ze zijn niet zonder gevaar!) (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vergeet uren liggen bakken en braden in de zon: het grote risico op huidkanker en huidveroudering zorgt ervoor dat steeds meer beroemdheden ervoor...
  [naar artikel]
 31. Steeds meer vrouwen beklimmen universitaire ladder (23/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/LfSiRo9OBGgfASpmGw2Gtgx-cns/diocontent/110386424/_crop/0/36/1620/915/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 32. Meer dan 37 graden? Dan helpt alleen véél drinken en zweten (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kan ons lichaam temperaturen verdragen die hoger liggen dan de eigen lichaamstemperatuur, dus hoger dan 37 graden? “Om bij die temperatuur warmte...
  [naar artikel]
 33. Werd jonge toeriste slachtoffer van groepsverkrachting voordat ze gewelddadig werd vermoord? (20/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er raken steeds meer details bekend over de gewelddadige dood van een Brits-Ierse toeriste in India, vorige week. De zaak beroerde het hele Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 34. Werd jonge toeriste slachtoffer van groepsverkrachting voordat ze gewelddadig werd vermoord? (20/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er raken steeds meer details bekend over de gewelddadige dood van een Brits-Ierse toeriste in India, vorige week. De zaak beroerde het hele Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 35. Coronavirus steeds besmettelijker: 'Mogelijk meer dan 40.000 mensen al besmet' (27/01/2020 - Knack)
  In totaal zijn in China 2.744 gevallen met het coronavirus officieel bevestigd. Maar volgens onderzoekers van de Universiteit van Hongkong kan het werkelijke aantal vele malen hoger liggen.
  [naar artikel]
 36. Staking gemeentepersoneel legt Edegem plat: “Aan het personeel raken is geen oplossing” (18/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Edegemse gemeentediensten legden maandag collectief het werk neer. Met meer dan tweehonderd personeelsleden kwamen ze aan het gemeentehuis protesteren tegen het besparingsplan van het bestuur.
  [naar artikel]
 37. Man trekt ladder weg van boomsnoeier met kettingzaag (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een 34-jarige man heeft vanmiddag vlak over de Nederlandse grens in Roosendaal zijn pols gebroken nadat een twintiger zonder enige reden een ladder...
  [naar artikel]
 38. Jonge verkeersslachtoffers: ‘Ik zie mezelf nog altijd onder die ronkende vrachtwagen liggen’ (18/11/2019 - De Morgen)
  Elke dag fietsen duizenden kinderen en jongeren naar school, idealiter met een fietshelm op het hoofd en een fluohesje aan, op goed verlichte, veilige fietspaden. De realiteit blijkt vaak anders. In België zijn dit jaar al meer dan vijftig fietsers doodgereden. We spraken met vier mensen die in hun tienertijd bij een zwaar verkeersongeval betrokken raakten. ‘Ik ben vaak in huilen uitgebarsten als ik eraan dacht dat ik nooit meer zou kunnen fietsen of dansen.’
  [naar artikel]
 39. Er zijn steeds meer jonge daklozen (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de winter in het land is, trekt ook de opvang voor thuis- en daklozen op gang. En wat blijkt? Er zijn steeds meer jonge daklozen. Een kwart
  [naar artikel]
 40. Overlevingskansen na kanker almaar groter in Europa (10/04/2019 - De Morgen)
  Europeanen die aan kanker lijden, hebben steeds meer kans dat te overleven. Dat blijkt uit een studie op 2,7 miljoen kankerpatiënten. De Belgische overlevingscijfers liggen voor nagenoeg alle kankersoorten hoger dan het Europese gemiddelde.
  [naar artikel]
 41. ‘Chinezen voegen leder toe aan melk’ (12/04/2019 - De Morgen)
  Peking laat meer dan 6.000 tests uitvoeren om onder meer te zien of er gehydrolyseerde lederproteïne wordt toegevoegd aan melk. Dat product geeft net als melamine een hoger proteïnegehalte aan bij met water aangelengde melk.
  [naar artikel]
 42. Zo kijken Chinese Antwerpenaars naar de Belgische aanpak van het virus (14/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Toen we begin februari 2020 naar de Chinese wijk in Antwerpen trokken om te peilen naar de lokale gevoelens omtrent het westwaarts waaiende ‘Wuhan-coronavirus’, kregen we een voorbode te zien van wat zich nog zou afspelen in onze samenleving, zo bleek achteraf. De Chinezen droegen toen al mondmaskers (en moesten die van de politie nog afzetten op straat), iedereen bleef zo veel mogelijk thuis uit angst om besmet te raken en de restaurantuitbaters klaagden over hun omzet. We zijn ruim een jaar verder en nog steeds is de aanblik van de Van Wesenbekestraat stukken kalmer dan voor de coronacrisis. “Chinezen zijn nog altijd héél voorzichtig”, horen we. Vier stemmen uit Chinatown.
  [naar artikel]
 43. Werklui halen bewoner met ladder uit brandende woning (06/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een korte maar hevige brand heeft donderdagochtend een rijwoning in de Alfred De Taeyestraat in Blaasveld (Willebroek) zwaar beschadigd. Een bewoner die nog in bed lag, kon niet meer naar beneden omdat er al heel wat rook hing. Hij werd door enkele arbeiders van Fluvius met een ladder in veiligheid gebracht.
  [naar artikel]
 44. Ladder gestolen in Beringen (13/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Nijverheidsstraat in Beringen is dinsdag de diefstal vastgesteld van de driedelige aluminium ladder.
  [naar artikel]
 45. Man (63) overleden na val van ladder tijdens snoeiwerken (18/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een man van 63 is maandag overleden bij een ongeval in de Druivenlaan in Westmalle. Hij was een boom aan het snoeien en viel van zijn ladder. Hij overleed ter plaatse.
  [naar artikel]
 46. Man (63) overleden na val van ladder tijdens snoeiwerken (18/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een man van 63 is maandag overleden bij een ongeval in de Druivenlaan in Westmalle. Hij was een boom aan het snoeien en viel van zijn ladder. Hij overleed ter plaatse.
  [naar artikel]
 47. Vacatures in Limburg raken niet ingevuld (14/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTOpenstaande vacatures raken in Limburg steeds moeilijker ingevuld. Dat blijkt uit cijfers van VDAB-Limburg. Eind januari waren er in onze provincie 4.259 openstaande vacatures, net geen 50 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. “Dat illustreert dat de arbeidsmarkt steeds krapper wordt”, zegt Anne Caelen, expert arbeidsmarktinfo bij VDAB Limburg.
  [naar artikel]
 48. Opmerkelijk opsporingsbericht: van wie is ladder die gebruikt werd bij ontsnapping? (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het parket van Luik heeft vandaag een wel erg bijzonder opsporingsbericht verspreid. De politie is op zoek naar de eigenaar van de ladder die
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.