Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
21:58 uur

Kristof Vrancken exposeert onvoorspelbare fotografie in Z33

Het Belang van Limburg

10/06/2021 - 20:44

Vanaf zaterdag kan u in kunstencentrum Z33 in Hasselt een bijzondere fototentoonstelling van Kristof Vrancken bewonderen. De fotograaf uit Heusden-Zolder ontwikkelt zijn foto’s op een ambachtelijke en ecologische manier door gebruik te maken van zonlicht en plantaardige materialen zoals algen en bessen. De expo van Vrancken is het resultaat van zes jaar onderzoek. Het is ook een reactie op de flitscultuur en de vluchtigheid van beelden. Hij wil meer bewustwording creëren over hoe we met de natuur kunnen en misschien wel moeten omgaan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Fotograaf Kristof Vrancken zegt het met bloemen (11/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Z33 brengt met ‘The Sustainist Gaze’ (De Duurzame Blik) een overzichtsexpo van de Limburgse fotograaf Kristof Vrancken. In zijn werk komen ecologie, activisme en fotografie samen.
  [naar artikel]
 2. Foto’s op basis van planten van Kristof Vrancken gaan naar Londense Award-expo (14/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De fotoreeks Transit van de Limburgse fotograaf Kristof Vrancken is uit meer dan 130.000 internationale inzendingen geselecteerd voor de shortlist van de Sony World Photography Awards 2020. De reeks zal in april in Londen te zien zijn op een expo.
  [naar artikel]
 3. Fotografie in Beringen (28/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Fotografie is hot, zeg gerust hotter dat hot. Instagram heeft de wereld van fotografie overhoop gegooid maar ook musea en kunstgalerijen besteden de laatste jaren terecht veel aandacht aan fotografie. Ook in Beringen zijn tientallen mensen bezig met fotografie
  [naar artikel]
 4. Moderne kunst in Antwerpse kerken: studente fotografie exposeert in Sint-Pauluskerk (10/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Claar der Kinderen maakte voor haar eindwerk foto’s in de Sint-Pauluskerk aan de Veemarkt in Antwerpen. “Het team van Sint-Paulus was zo positief over het resultaat dat ze mij als jonge kunstenaar de kans wilden geven om te exposeren in de kerk”, zegt de studente fotografie. Moderne kunst vindt ook steeds meer haar weg terug in andere Antwerpse kerken.
  [naar artikel]
 5. Koenraad Tinel exposeert: ''t Es wried schuune' (05/07/2019 - Knack)
  Koenraad Tinel exposeert liefst 70 beelden en 90 tekeningen op drie locaties in 'zijn' Gent. Het is een indrukwekkende tentoonstelling, in omvang en inhoud. 'Soms maak je een vorm en besef je: ik heb hier te veel gezegd.'
  [naar artikel]
 6. FT België. Dan toch nog: Anderlecht betaalt makelaars - Supportersorgaan KV Mechelen: “Kans op confrontaties stijgt sterk door woorden Vrancken” (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het interview met Francis Vrancken, mede-eigenaar van Beerschot-Wilrijk, van vandaag in onze krant maakt de tongen los. Vrancken stelde onder meer...
  [naar artikel]
 7. 'Terug naar de basis: een camera en een poseur. Heel persoonlijk en intiem' (13/01/2018 - De Morgen)
  'Fotografie is tekenen met licht.' Hij kwam via een omwegje in de fotografie terecht en staat
  [naar artikel]
 8. 'Terug naar de basis: een camera en een poseur. Heel persoonlijk en intiem' (05/04/2019 - De Morgen)
  'Fotografie is tekenen met licht.' Hij kwam via een omwegje in de fotografie terecht en staat
  [naar artikel]
 9. Football Talk. KV Mechelen breekt contract Vrancken open - Sarri: “Hazard is plezier tijdens matchen, maar probleempje in de week” (28/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wouter Vrancken blijft KV Mechelen trouw. Het contract van de succescoach werd vandaag opengebroken, zo maakte Malinwa vanavond bekend. Vrancken...
  [naar artikel]
 10. Cursisten fotografie van CVO13 In Lanaken spelen met rook (22/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De cursisten van de opleiding fotografie trokken voor deze fotoshoot naar Zutendaal.
  [naar artikel]
 11. Weerman Michel Nulens exposeert fototentoonstelling (19/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Weerman Michel Nulens exposeert een fototentoonstelling genaamd 'WE ARE' in Kunstzaal onder de Toren in Hasselt. Met 54 foto's wil hij tonen dat iedereen gelijk is aan elkaar. Hij speelde in op verschillende emoties zoals bijvoorbeeld sensualiteit.
  [naar artikel]
 12. COMMENTAAR. Perceptie kan dodelijk zijn voor de geloofwaardigheid, hopelijk hebben Vrancken en Beerschot dat nu begrepen (10/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het is dinsdag 17 september, in restaurant Het Pomphuis in Antwerpen. Uw krant heeft een interview met Francis Vrancken en Walter Damen, voorzitter en ondervoorzitter van Beerschot. Als het onderwerp ‘met of zonder Vreven’ op tafel komt, kiest Vrancken voluit voor de verdediging en valt dé uitspraak. Tot tweemaal toe, want Vrancken wil ze met nadruk in de krant: “Stijn Vreven blijft zeker coach van Beerschot tot het einde van het seizoen.”
  [naar artikel]
 13. 180 starters in fotografie aan QRIOS (06/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Digitale fotografie is 'hot' en dat hebben ze gemerkt aan QRIOS Tongeren.
  [naar artikel]
 14. ‘Work hard, play hard’: de visie van peoplemanager Wouter Vrancken ontleed (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wouter Vrancken (42) pusht Malinwa tot het uiterste. Van de spelers over de staf tot het bestuur. Geheel op zíjn eigen manier, en met een straffe 25 op 30 als resultaat. De visie van Vrancken ontleed.
  [naar artikel]
 15. Work hard, play hard (soms met een pintje): de visie van peoplemanager Wouter Vrancken ontleed (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wouter Vrancken (42) pusht Malinwa tot het uiterste. Van de spelers over de staf tot het bestuur. Geheel op zíjn eigen manier, en met een straffe 25 op 30 als resultaat. De visie van Vrancken ontleed.
  [naar artikel]
 16. Vrancken: “Toen ik na mijn vertrek bij Lommel met KV Mechelen sprak, was de timing niet goed’ (21/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen heeft dinsdag Wouter Vrancken voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij volgt Dennis Van Wijk op die maandag werd ontslagen. De Truienaar moet de tegenvallende resultaten van Malinwa proberen recht te trekken. Vrancken tekende een contract voor twee jaar.
  [naar artikel]
 17. N(i)et echt (13/04/2019 - De Morgen)
  Lichten. Klinkt als een expo die zomaar even de essentie van fotografie vat, maar vernieuwer van de fotografie Thomas Ruff rekt het medium al dertig jaar op. Vijf reeksen in S.M.A.K tonen u veel, maar in geen geval de realiteit.
  [naar artikel]
 18. Wouter Vrancken nieuwe trainer Lommel SK? (02/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De kans is heel groot dat Wouter Vrancken na de eindronde vertrekt bij THES Sport en de nieuwe trainer van Lommel United wordt. Vrancken is bezig aan zijn derde seizoen bij de Looienaars en loodste de club met twee opeenvolgende promoties van eerste provinciale naar tweede amateurklasse.
  [naar artikel]
 19. KV Mechelen ook tegen Moeskroen zonder coach Vrancken in dugout (25/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen moet het ook zondag tegen Moeskroen zonder coach Wouter Vrancken doen. Vrancken legde gisteren nog steeds een positieve coronatest af. Malinwa meldt wel dat er geen nieuwe besmettingen aan het licht kwamen.
  [naar artikel]
 20. Beeldhouwkunst, fotografie en zeefdruk in tweede Art Pop-Up + (14/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 10 maart opende de tweede Art Pop-Up + in de Gasthuiskapel in Borgloon, met werk van Sophie Coenen (fotografie), Jannick Rabijns (beeldhouw/videokunst) en Kirsten Vanlangenaeker (zeefdruk).
  [naar artikel]
 21. Glenn Vrancken ondanks muco matchwinnaar met twee goals (05/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Glenn Vrancken kroonde zich zaterdagavond tot man van de match bij vierdeprovincialer Herk FC B dankzij twee doelpunten in de derby tegen Loksbergen: 2-1. Opmerkelijk, want Vrancken verbleef een tijdje geleden nog enkele weken in het ziekenhuis omwille van zijn muco, maar hij knokte terug en werd daarvoor dus beloond op het veld.
  [naar artikel]
 22. Een eeuw fotografie trekt weg uit Mortsel (05/04/2019 - De Morgen)
  Gevaert is in de wereld van fotografie en digitale beeldvorming een ronkende naam. De rijke bedrijfscollectie van de Mortselse firma biedt een nagenoeg uniek overzicht van een eeuw fotogeschiedenis. Die collectie komt nu in handen van het Antwerpse FotoMuseum.
  [naar artikel]
 23. Kille choreografieën, machinale lichamen (06/10/2017 - De Morgen)
  Fotografie als instrument om de wereld stil te zetten. Dat is de drijfveer van de SMAK-expo The Photographic I - Other Pictures, waarin heel diverse kunstenaars peilen naar de actuele betekenis van fotografie. Met topwerk van Lewis Baltz, Wolfgang Tillmans en Tjorborn Rodland.
  [naar artikel]
 24. KV Mechelen stelt nieuwe coach Wouter Vrancken voor: “Alles is aanwezig om er iets moois van te maken” (21/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen heeft dinsdag Wouter Vrancken voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij volgt Denis Van Wijk op die maandag werd ontslagen. Vrancken moet de tegenvallende resultaten van Malinwa proberen recht te trekken. Hij tekende een contract voor twee jaar.
  [naar artikel]
 25. “Vrancken doet het fantastisch”: succescoaches over hun troonopvolger bij Malinwa (20/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De titel in 1B, de Beker van België en een zesde plaats in 1A stonden al op zijn erelijst. Sinds zondag mag Wouter Vrancken daar ook de kwalificatie voor de Europe play-offs aan toevoegen. Ook in zijn derde seizoen bij KV blijft Vrancken zijn palmares verder aandikken. Twee succesvolle voorgangers, Aad de Mos (74) en Peter Maes (56), strooien met lof voor het werk van hun opvolger.
  [naar artikel]
 26. De rondreis door Amerika die de fotografie veranderde (04/10/2018 - De Tijd)
  10:50 Er bestaat een fotografie voor en een na Robert Frank. Dat is de reden waarom zijn indrukwekkend beeldverslag van een rondreis door de Verenigde Staten ruim zestig jaar later nog altijd getoond wordt,...
  [naar artikel]
 27. Kunstcollectief uit Bree exposeert in Japanse Tuin (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Alsof het in de Japanse tuin in Hasselt, nu de natuur in bloei staat, nog niet mooi genoeg is, is er deze zomer ook kunst te bewonderen. Kunst van het Vedic Art Collectief uit Bree. Het gezelschap van 5 exposeert 37 werken, te midden van de Japanse paviljoenen, waterpartijen en tuinen. De tentoonstelling kreeg de naam ‘Inside’ mee. En heel bijzonder, alle gebruikte materialen zijn recycleerbaar.
  [naar artikel]
 28. Nieuwe Canvasreeks focust op Belgische fotografie (05/04/2019 - De Morgen)
  Canvas werkt aan een nieuwe reeks, met als werktitel Belgie? scherpgesteld. Centraal staat de Belgische fotografie. Grote namen als Harry Gruyaert, Michiel Hendryckx en Herman Selleslags doen alvast mee.
  [naar artikel]
 29. Winnaars fotowedstrijd QRIOS Tongeren in de prijzen (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen vrijdag werden de winnaars bekendgemaakt van de wedstrijd fotografie, voor alle 175 cursisten fotografie aan de campus QRIOS Tongeren
  [naar artikel]
 30. Hazodi-klokkenluidster Vera Vrancken blijft erbij dat ze gepest werd (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vera Vrancken, een van de vier zogenoemde HaZoDi-klokkenluiders, blijft erbij dat ze op haar werk gepest werd. Vrancken moest vandaag verschijnen
  [naar artikel]
 31. Hazodi-klokkenluidster Vera Vrancken blijft erbij dat ze werd gepest (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vera Vrancken, een van de vier zogenoemde HaZoDi-klokkenluiders, blijft erbij dat ze op haar werk gepest werd. Vrancken moest vandaag verschijnen
  [naar artikel]
 32. Kaat Vrancken leest voor in basisschool Hartelust (18/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op donderdag 12 oktober maakten de leerlingen van het tweede leerjaar kennis met Kaat Vrancken.
  [naar artikel]
 33. Van daguerreotype tot smartphone-selfie (11/04/2019 - De Morgen)
  Het Antwerpse Fotomuseum wordt vijftig jaar. Tijdens het feestweekend opent ook Photography Inc., van luxeproduct tot massamedium. De expo toont kantelpunten in de evolutie van fotografie en neemt daarbij de wisselwerking tussen foto-industrie en fotograaf onder de loep. 'Fotografie en geld zijn onlosmakelijk verbonden.'
  [naar artikel]
 34. Vrancken: “Anderlecht gedwongen om fouten te maken” (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wouter Vrancken was fier op zijn spelersgroep die zeker voor de pauze goed voetbal bracht en na de 0-2 mentale veerkracht toonde. “Op basis van het...
  [naar artikel]
 35. KV Mechelen bevestigt: Wouter Vrancken is nieuwe coach (21/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Wat we maandag al schreven is dinsdagochtend ook officieel bevestigd door KV Mechelen: Wouter Vrancken (39) vervangt de maandag ontslagen Denis van Wijk als hoofdcoach. Vrancken zette zijn handtekening onder een verbintenis voor twee seizoenen. De Limburger leidt dinsdagochtend al meteen zijn eerste training en wordt nadien aan de pers voorgesteld.
  [naar artikel]
 36. KV Mechelen-coach Wouter Vrancken: “Hoop dat STVV zich redt, maar niet tegen ons” (02/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Geboren en getogen Truienaar Wouter Vrancken komt zaterdag een beetje thuis. De coach van KV Mechelen is ondanks de tumultueuze voorbereiding van zijn ex-club STVV op zijn hoede voor de Kanaries. “Want ze staan onder hun waarde gerangschikt”, sprak Vrancken op zijn persconferentie.
  [naar artikel]
 37. Belg wint César voor beste fotografie (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Onze landgenoot Benoît Debie heeft in Parijs de César gewonnen voor de beste fotografie voor zijn werk in de film ‘Les Frères Sisters’ van Jacques...
  [naar artikel]
 38. 'Deze fotografie is dé nieuwe kunststroming' (10/04/2019 - De Morgen)
  Voor coole fotografie kunt u al 10 jaar terecht bij Stieglitz 19, de Antwerpse galerie met een neus voor jong en veelal Chinees talent. 'Passie en waanzin', zo vat Dries Roelens zijn koers samen. Kenta Cobayashi verzorgt de verjaardagstentoonstelling. Lotte Beckers
  [naar artikel]
 39. 'Deze fotografie is dé nieuwe kunststroming' (01/09/2017 - De Morgen)
  Voor coole fotografie kunt u al 10 jaar terecht bij Stieglitz 19, de Antwerpse galerie met een neus voor jong en veelal Chinees talent. 'Passie en waanzin', zo vat Dries Roelens zijn koers samen. Kenta Cobayashi verzorgt de verjaardagstentoonstelling. Lotte Beckers
  [naar artikel]
 40. Greet en Ruben in Heers (18/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ruben Vrancken (37) uit Heks, zaakvoerder Fyto Vrancken in Gutschoven.
  [naar artikel]
 41. Vrancken over comeback van Engvall en situatie van Vranckx: “Hij moet zich geen zorgen maken” (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Malinwa komt met een boost uit de interlandbreak. Wouter Vrancken is nog steeds trainer. En het kan morgenavond Zulte Waregem, een directe...
  [naar artikel]
 42. KVM-coach Vrancken wil niemand afrekenen op ‘non-match’ en blikt vooruit op Antwerp: “Het komt wel goed met Hairemans” (28/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met de provincieclash Antwerp - KV Mechelen heeft de 17e speeldag van de Jupiler Pro League een interessante openingsaffiche in petto. Laszlo Bölöni blikte gisteren al vooruit op het duel met de buren uit het Zuiden. Vandaag was het de beurt aan Malinwa-coach Wouter Vrancken. “We hebben kwaliteiten die hen pijn kunnen doen”, weet Vrancken na de gewonnen heenwedstrijd (3-1) tegen Antwerp.
  [naar artikel]
 43. REACTIES. Vrancken over de geruchten rond verhuis naar Genk: “Ik heb geen glazen bol” (11/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Felice Mazzu verloor zijn match van de laatste kans. Wouter Vrancken schreef geschiedenis door KV Mechelen na 28 jaar nog eens naar een zege te coachen op Sclessin. De ultieme sollicitatie? Vrancken wordt al een tijdje genoemd als mogelijke kanshebber om Mazzu op te volgen in Genk. En na vanavond zullen die geruchten zeker niet afnemen.
  [naar artikel]
 44. Vrancken: “Jammer dat ik maar drie keer kon wisselen” (23/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen was ondermaats. Het 0-2-verlies tegen Zulte Waregem was gewoonweg terecht. “We waren niet klaar”, sakkerde Wouter Vrancken. Essevee...
  [naar artikel]
 45. Wouter Vrancken over de geruchten rond verhuis naar Genk: “Ik heb geen glazen bol” (10/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Felipe Mazzu verloor zijn match van de laatste kans. Wouter Vrancken schreef geschiedenis door KV Mechelen na 28 jaar nog eens naar een zege te coachen op Sclessin. De ultieme sollicitatie? Vrancken wordt al een tijdje genoemd als mogelijke kanshebber om Mazzu op te volgen in Genk. En na vanavond zullen die geruchten zeker niet afnemen.
  [naar artikel]
 46. Vrancken hekelt slecht begin van Malinwa: "Te veel jongens onder niveau” (08/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ontgoochelde Wouter Vrancken na de voor KV Mechelen zure 3-2-nederlaag tegen hekkensluiter Cercle Brugge. “Ik ben vooral teleurgesteld over de...
  [naar artikel]
 47. Klokkenluidster Vera Vrancken maakt aanspraak op 45.113 euro schadevergoeding (17/01/2018 - VRT NWS)
  Hazodi-klokkenluidster Vera Vrancken maakt aanspraak op 45.113 euro schadevergoeding van de vroegere politiezone Hazodi. Het arbeidshof in Hasselt kreeg dinsdagnamiddag de begroting te horen van de schadevergoeding, die Vrancken met haar raadsman Miskovic maakte in het dossier over het hyperconflict dat als pesten op het werk beschouwd wordt. 
  [naar artikel]
 48. Politie-klokkenluidster Vera Vrancken krijgt 45.000 eurschadevergoeding (20/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Hazodi-klokkenluidster Vera Vrancken krijgt na een beslissing van het arbeidshof in Hasselt 45.113 euro schadevergoeding van de vroegere politiezone Hazodi. Volgens het arbeidshof heeft zij recht op die vergoeding omdat de politiezone nalatig is geweest om preventieve en curatieve maatregelen te nemen om een hyperconflict te ontmijnen tussen de vroegere korpschef Michel Beckers en Vrancken.
  [naar artikel]
 49. KVM-coach Vrancken: “Kers op de taart wordt ons ontnomen” (17/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen-coach Wouter Vrancken heeft kort gereageerd op de beslissing van het BAS. Malinwa mag komend seizoen starten in 1A zónder puntenaftrek....
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.