Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
22:17 uur

Nieuwe mijlpaal: tegen 21 juni zal 70 procent van de volwassen Vlamingen eerste prik gehad hebben

Gazet van Antwerpen

10/06/2021 - 21:31

Tegen 21 juni zou 70 procent van de Vlaamse volwassenen een eerste prik moeten gehad hebben. Dat zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Of het streefdoel van minister Beke, tegen 11 juli alle Vlaamse volwassenen een eerste prik geven, nog gehaald zal worden is helemaal niet zeker. “In juli zal wel iedereen de kans gekregen hebben.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mijlpaal in zicht: tegen 21 juni zijn 7 op de 10 volwassen Vlamingen een eerste keer geprikt (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  21 juni wordt een mijlpaal in de vaccinatiecampagne. Dan is 70 procent van de volwassen Vlamingen één keer gevaccineerd. Dat geeft nog geen groepsimmuniteit, maar we kunnen met geruster gemoed de zomer in.
  [naar artikel]
 2. Magische grens voor groepsimmuniteit komt in zicht, maar lat moet nóg hoger (22/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de week van 14 juni zullen 70 procent van alle volwassen Vlamingen een eerste prik van het coronavaccin hebben gekregen. Twee weken later – als die eerste prik ook de nodige antistoffen heeft opgewekt – zouden we dan kunnen spreken van groepsimmuniteit. Zouden, want door de besmettelijkere varianten moet de lat nog wat hoger dan oorspronkelijk gedacht.
  [naar artikel]
 3. De magische grens voor groepsimmuniteit komt in zicht, maar inmiddels moet de lat nóg hoger (22/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de week van 14 juni zullen 70 procent van alle volwassen Vlamingen een eerste prik van het coronavaccin hebben gekregen. Twee weken later – als die eerste prik ook de nodige antistoffen heeft opgewekt – zouden we dan kunnen spreken van groepsimmuniteit. Zouden, want door de besmettelijkere varianten moet de lat nog wat hoger dan oorspronkelijk gedacht en moeten ook de minderjarigen ingeënt worden.
  [naar artikel]
 4. Check hier wanneer jij gevaccineerd wordt tegen het coronavirus (13/05/2021 - Metro)
  Nu de 65-plussers bijna allemaal hun eerste prik hebben gehad, is het de beurt aan de rest van de bevolking. Maar wanneer precies mag je een uitnodiging verwachten? Bijna 90 procent van de 65-plussers in ons land hebben hun eerste prik gekregen. In het totaal zijn al 3.678.476 Belgen deels gevaccineerd en hebben 1.090.495 mensen ook hun tweede prik al gehad. Vaccinatiecampagne op volle toeren Vanaf volgende week krijgen nu ook mensen die jonger zijn dan 65 jaar hun uitnodiging. Dat heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid woensdagavond meegedeeld. De vaccinatiecampagne draait met meer dan 500.000 prikjes per week op vollen toeren, dus is het weldra ook aan jou. Maar wanneer precies? In onderstaande tool kan je je leeftijd ingeven en kom je te weten wanneer je een uitnodiging mag verwachten en wanneer je je eerste prik zal krijgen. De tweede prik is afhankelijk van het vaccin dat je krijgt. Enkele voorbeelden: 50 jaar: je ontvangt een uitnodiging in de week van 24 mei en krijgt je eerste prik in de week van 7 juni. 40 jaar: je ontvangt een uitnodiging in de week van 31 mei en krijgt je eerste prik in de week van 14 juni. 30 jaar: je ontvangt een uitnodiging in de week van 7 juni en krijgt je eerste prik in de week van 21 juni. 20 jaar: je ontvangt een uitnodiging in de week van 21 juni en krijgt je eerste prik in de week van 5 juli. Lees ook: Betaald worden om je te laten vaccineren? Dit land doet het! Het bericht Check hier wanneer jij gevaccineerd wordt tegen het coronavirus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Vier op de vijf Vlamingen met onderliggende aandoening gevaccineerd (30/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Vlaanderen is een vaccinatiegraad van 80 procent bereikt bij de mensen met een onderliggende aandoening. Van de volwassen Belgen heeft de helft een eerste prik gehad.
  [naar artikel]
 6. 70 procent Limburgse 65-plussers nu al eerste prik gehad (22/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan 70 procent van de 65-plussers in Limburg - om precies te zijn 73,59 procent - heeft al een eerste prik gehad met een coronavaccin. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke. Daarmee doen onze 15 vaccinatiecentra het beter dan het Vlaams gemiddelde. De vaccinatiebereidheid blijkt in onze provincie heel groot. Bij de 75- en 85-plussers ligt die zelfs boven de 90 procent. Om de moelijkere groep van jongeren te bereiken worden mini-vaccinatie-teams uitgestuurd en het vaccinatietempo wordt serieus opgedreven. In juni zullen 700- tot 800.000 inentingen per week gebeuren. Met één doel: om tegen 11 juli elke Vlaming minstens één keer geprikt te hebben.
  [naar artikel]
 7. Na nieuwe tegenvaller in vaccinaties: alle volwassen Vlamingen prikken tegen 11 juli is niet meer haalbaar (27/05/2021 - De Morgen)
  De ambitie om elke volwassen Vlaming tegen 11 juli een eerste prik te geven, is vandaag een pak onrealistischer geworden. Niet alleen besliste ons land om het vaccin van Johnson & Johnson voorlopig niet meer toe te dienen aan mensen onder de 41, het farmabedrijf meldde ook dat het slechts twee derde van zijn beloofde leveringen dit kwartaal zal halen.
  [naar artikel]
 8. Hoe kunnen we tegen 11 juli nog 85 procent van de bevolking vaccineren? “We gaan de vaccins herschikken” (26/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat een Sloveense vrouw jonger dan 40 in een Belgisch ziekenhuis overleed na vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson in het buitenland, stopt ons land voorlopig met het inenten van mensen van 40 jaar en jonger met dat vaccin in de centra. Zo komt het streefdoel in het gedrang om tegen 11 juli elke volwassen Vlaming één prik te geven. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) stelt die ambitie bij tot 85 procent van de volwassen Vlamingen. Maar hoe gaan we die 85 procent halen? “We kunnen de Pfizer-vaccins voorbehouden voor wie jonger is dan 40".
  [naar artikel]
 9. Liveblog - 10% van de volwassen Belgen kreeg eerste prik, Zuid-Afrika verkoopt 1 miljoen dosissen van AstraZeneca (22/03/2021 - VRT NWS)
  Iets meer dan 965.000 Belgen hebben hun eerste inenting gekregen tegen COVID-19, goed voor 10,5 procent van de volwassen bevolking. Zuid-Afrika heeft zijn vaccins van AstraZeneca verkocht. Het land twijfelt aan de werking ervan tegen de Zuid-Afrikaanse variant. Volg het coronanieuws op de voet in onze dagelijkse liveblog:
  [naar artikel]
 10. Het gewone leven hervat in Gibraltar: volwassen bevolking bijna volledig gevaccineerd (01/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zo’n 2.200 km verder hervatten de Gibraltarezen hun gewone leven. In het Brits overzees gebied aan de ingang van de Middellandse Zee heeft meer dan 90 procent van de volwassen bevolking al een eerste prik gehad. Terwijl de rest van Europa de maatregelen verstrengt om het coronavirus het hoofd te bieden, gaan ze in Gibraltar weer op café en op restaurant. Het inwonersaantal is er weliswaar gering, maar ook daar kregen ze hun portie corona te verwerken.
  [naar artikel]
 11. Mijlpaal in het Verenigd Koninkrijk: helft van de volwassen bevolking heeft eerste vaccin gekregen (20/03/2021 - Express)
  In het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de helft van de volwassen bevolking al minstens één dosis van de beschikbare coronavaccins gekregen. Dat heeft de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock laten weten via Twitter. De mijlpaal werd bereikt nadat afgelopen vrijdag 660,276 dosissen van de coronavaccins werden toegediend. Hancock heeft het over een groot succes. […] The post Mijlpaal in het Verenigd Koninkrijk: helft van de volwassen bevolking heeft eerste vaccin gekregen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Britten op koers voor 15 miljoen eerste prikken (13/02/2021 - De Tijd)
  09:15 Na het weekend zullen 15 miljoen Britten hun eerste prik met een covidvaccin hebben gekregen. Dat dekt 88 procent van de risicogroepen af, of een kwart van de volwassen bevolking.
  [naar artikel]
 13. Volgende week heeft helft Belgische volwassenen eerste prik gekregen (29/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een van de komende dagen zal 50 procent van de volwassen bevolking in ons land minstens één dosis van een COVID-19-vaccin gekregen hebben. Dat zegt de Taskforce Vaccinatie zaterdag. Onder de mensen met een onderliggende aandoening is de kaap van 75 procent al gehaald.
  [naar artikel]
 14. Volgende week heeft helft Belgische volwassenen eerste prik gekregen (29/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een van de komende dagen zal 50 procent van de volwassen bevolking in ons land minstens één dosis van een COVID-19-vaccin gekregen hebben. Dat zegt de Taskforce Vaccinatie zaterdag. Onder de mensen met een onderliggende aandoening is de kaap van 75 procent al gehaald.
  [naar artikel]
 15. In 3 Limburgse gemeenten 25 procent van de volwassen bevolking gevaccineerd (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Lummen is de nieuwe vaccinatiekampioen. Daar is 28,51 procent van de volwassenen minstens één keer geprikt. In Peer gaat het over 25,42 procent en in Pelt 25,11 procent. Het zijn meteen de drie enige gemeenten die de kaap van 25 procent gerond hebben. In Limburg is nu 22,75 procent van de volwassen bevolking gevaccineerd. In Vlaanderen 22,96 procent.
  [naar artikel]
 16. Moderna tot 90 procent effectief zes maanden na tweede prik (14/04/2021 - Express)
  Wie gevaccineerd is met Moderna is zes maanden na zijn tweede prik nog tot 90 procent beschermd tegen het coronavirus. Dat heeft het Amerikaanse farmabedrijf dinsdagavond laten weten. Uit de recente data van Moderna blijkt dat de effectiviteit van het coronavaccin nauwelijks afneemt zes maanden na de toediening van de eerste prik. Na een half […] The post Moderna tot 90 procent effectief zes maanden na tweede prik appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 17. Prins Charles en Camilla hebben eerste prik met vaccin gekregen (10/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Britse prins Charles heeft zijn eerste dosis van het coronavaccin gehad. Clarence House heeft woensdag aan Britse media bevestigd dat de 72-jarige prins en zijn 73-jarige vrouw Camilla hun eerste prik hebben gehad. De Daily Mail meldde eerder al dat de hertogin van Cornwall was gevaccineerd.
  [naar artikel]
 18. Pijnlijke conclusie van gelekt document: hele volwassen bevolking vaccineren tegen begin zomer is onhaalbaar (01/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De ambitie van de Europese Unie om aan het begin van de zomer alle volwassenen in Europa zeker een eerste prik gegeven te hebben is onhaalbaar. Dat blijkt uit voorspellingen in een gelekt document dat persbureau Bloomberg te pakken kreeg. Ook in ons land is het niet mogelijk tegen eind juni.
  [naar artikel]
 19. OPROEP. Heb jij nog vragen over de vaccins? Stel ze hier (10/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Ruim 2 miljoen Vlamingen zijn al ingeënt, voor de rest komt de eerste prik snel dichterbij. Het plan is nog steeds om tegen 11 juli iedere volwassen Vlaming die dat wil te vaccineren tegen het coronavirus. Heb jij nog vragen over de vaccins zelf of over de vaccinatiestrategie? Stel ze hieronder en wij beantwoorden ze in onze woensdagkrant.
  [naar artikel]
 20. Pijnlijke conclusie van gelekt Europees document: hele volwassen bevolking vaccineren tegen begin zomer is onhaalbaar (01/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  De ambitie van de Europese Unie om aan het begin van de zomer alle volwassenen in Europa zeker een eerste prik gegeven te hebben is onhaalbaar. Dat blijkt uit voorspellingen in een gelekt document dat persbureau Bloomberg te pakken kreeg. Ook in ons land is het niet mogelijk tegen eind juni, en dus zal wellicht ook de in Vlaanderen vooropgestelde datum van 11 juli te halen.
  [naar artikel]
 21. ? Het Vlaamse vaccinatieplan gaat een nieuwe fase in: ‘Alle volwassenen tegen midden augustus volledig ingeënt, één prik moet volstaan voor vaccinatiepaspoort’ (16/05/2021 - De Morgen)
  Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft deze middag in VTM Nieuws verklaard dat één prik moet volstaan voor het zogenaamde ‘coronapaspoort’ te kunnen krijgen. Ook wil hij tegen midden augustus elke volwassen Vlaming volledig gevaccineerd hebben.
  [naar artikel]
 22. Gelekt Europees document: volwassen bevolking vaccineren voor zomer is onhaalbaar (01/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De ambitie van de Europese Unie om aan het begin van de zomer alle volwassenen in Europa zeker een eerste prik gegeven te hebben is onhaalbaar. Dat blijkt uit voorspellingen in een gelekt document dat persbureau Bloomberg te pakken kreeg. Ook in ons land is het niet mogelijk tegen eind juni, en dus zal wellicht ook de in Vlaanderen vooropgestelde datum van 11 juli te halen.
  [naar artikel]
 23. Wat als je je niet laat vaccineren? En zijn de vaccins bestand tegen de Indiase variant? (13/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  We mogen het eindelijk schrijven. De vaccinatiecampagne zit op kruissnelheid. Ruim twee miljoen Vlamingen hebben al een eerste prik gehad, de rest volgt in de komende twee maanden. Nu het (tweede) vaccinatiemoment voor iedereen dichterbij komt, duiken er nieuwe vragen op. Kan ik tussen de twee prikken in op vakantie? Waarom vaccineert de ene gemeente sneller dan de ander? En zijn de vaccins wel bestand tegen de Indiase variant? Wij bundelden de vaakst gestelde lezersvragen en zochten antwoorden.
  [naar artikel]
 24. Live - Coronavirus. Nieuwe mijlpaal: 1 volwassen Belg op 2 kreeg eerste vaccindosis (29/05/2021 - De Morgen)
  In België en de rest van de wereld worden de strenge maatregelen tegen het coronavirus stelselmatig versoepeld. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 25. Vaccin Moderna twee weken na tweede prik “100 procent effectief” bij tieners (25/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Moderna is twee weken na de tweede prik “100 procent effectief” bij tieners. Dat meldt het bedrijf na een onderzoek naar de effectiviteit bij 12- tot 17-jarigen in de Verenigde Staten. Geen enkele van de deelnemers kreeg nog het coronavirus na de tweede prik. Na de eerste prik was de effectiviteit 93 procent.
  [naar artikel]
 26. Mijlpaal van 4 miljoen coronavaccins bereikt in België: “Vaccinatiegraad van 70 procent kan in zomer bereikt worden” (04/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Vandaag hebben we weer een mijlpaal bereikt”, zo verklaarde Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum, “want vier miljoen vaccins werden toegediend”. Ons land ligt goed op koers om tussen eind juni en eind juli een vaccinatiegraad van 70 procent te bereiken, klinkt het.
  [naar artikel]
 27. Wat als je je niet laat vaccineren? Zijn de vaccins bestand tegen de Indiase variant? Jouw vragen over vaccins beantwoord (13/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  We mogen het eindelijk schrijven. De vaccinatiecampagne zit op kruissnelheid. Ruim twee miljoen Vlamingen hebben al een eerste prik gehad, de rest volgt in de komende twee maanden. Nu het (tweede) vaccinatiemoment voor iedereen dichterbij komt, duiken er nieuwe vragen op. Kan ik tussen de twee prikken in op vakantie? Waarom vaccineert de ene gemeente sneller dan de ander? En zijn de vaccins wel bestand tegen de Indiase variant? Wij bundelden de vaakst gestelde lezersvragen en zochten antwoorden.
  [naar artikel]
 28. Wouter Beke: “70 procent van de 65-plussers heeft volgende week eerste prik gehad” (16/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De drempel van 70 procent van de 65-plussers met een eerste vaccindosis zal volgende week al gehaald worden.
  [naar artikel]
 29. Vier op de vijf Vlamingen met onderliggende aandoening gevaccineerd, ook helft volwassenen kreeg eerste prik (30/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Vlaanderen is een vaccinatiegraad van 80 procent bereikt bij de mensen met een onderliggende aandoening. Dat melden Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en minister-president Jan Jambon (N-VA) vanochtend. Ook de helft van de volwassenen in Vlaanderen kreeg ondertussen een eerste prik.
  [naar artikel]
 30. Eerste prik beschermt 80 procent bij Pfizer/BioNTech en Moderna (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer iemand een enkele prik van de coronavaccins van Pfizer/BioNTech of Moderna krijgt, daalt de kans op besmetting met het coronavirus al met 80 procent. De tweede inenting verhoogt de bescherming naar 90 procent. Dat concludeert de Amerikaanse versie van Sciensano. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben het effect van de vaccins op 3.950 proefpersonen bestudeerd.
  [naar artikel]
 31. Mijlpaal in vaccinatiecampagne: helft van Limburgers kreeg eerste prik (29/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse vaccinatiecampagne heeft vrijdag een mijlpaal bereikt. Meer dan de helft van de 18-plussers is minstens één keer ingeënt. In sommige gemeenten worden nu al veertigers zonder onderliggende aandoeningen uitgenodigd voor hun vaccin.
  [naar artikel]
 32. 26 procent van de volwassenen gevaccineerd in Limburg (21/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Nog even meegeven dat het met de vaccinaties intussen wel vooruit begint gaan. In Limburg hebben nu al 26,44 procent van de volwassenen minstens één prik gehad.
  [naar artikel]
 33. Rode Duivels zijn ingeënt: spelers kregen eerste prik met coronavaccin (01/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er werd de voorbije dagen wat geheimzinnig over gedaan, maar de Rode Duivels hebben hun coronavaccin dan toch gehad. De KBVB maakte maandagavond bekend dat de spelers hun eerste prik kregen.
  [naar artikel]
 34. Eerste voorwaarde voor versoepelingen in zicht, maar vaccinatiecampagne vertraagt: wat is er aan de hand? (16/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Volgende week al zal in Vlaanderen 70 procent van de 65-plussers een eerste prik hebben gehad. Daarmee is één van de twee voorwaarden vervuld voor de versoepelingen die zouden ingaan op 8 mei. De vaccinatiecampagne mindert de komende weken wel vaart. Hoe dat komt leggen we je in dit artikel uit.
  [naar artikel]
 35. Twee miljoenste Belg krijgt vandaag coronavaccin: “Nieuwe mijlpaal in vaccinatiecampagne” (13/04/2021 - Metro)
  Dinsdag zullen 2 miljoen Belgen een eerste coronaprik gekregen hebben. “Vandaag bereiken we weer een nieuwe mijlpaal in de vaccinatiecampagne”, klinkt het dinsdag op de persconferentie van Sciensano en het Crisiscentrum. Met de 2 miljoenste eerste coronaprik dinsdag is in totaal al zo’n 20 procent van de Belgische volwassen bevolking voor een eerste keer gevaccineerd. “We hebben nog een weg te gaan voordat we een voldoende hoge vaccinatiegraad hebben bereikt”, zegt Gudrun Briat van de taskforce vaccinatie. “Maar we gaan die ook halen, als iedereen zich laat vaccineren. Enkel met vaccinatie kunnen we de pandemie overwinnen en onze vrijheid terugkrijgen.” Reserveprikjes Al een half miljoen mensen registreerden zich op Qvax, de online reservelijst voor coronavaccins. Al 8.000 invallers kregen zo een coronaprik. “Het toont aan dat een groot aantal mensen zich wil laten vaccineren”, aldus Briat. Brussel zal overigens een eigen systeem krijgen, Bruvax. Eerst zullen huisartsen hun risicopatiënten op de reservelijst kunnen inschrijven. Vanaf 19 april kunnen alle Brusselaars zich registreren. Lees ook: Gaat DAN pas de horeca weer volledig open? Het bericht Twee miljoenste Belg krijgt vandaag coronavaccin: “Nieuwe mijlpaal in vaccinatiecampagne” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Een op de vier volwassenen in België heeft eerste coronaprik gekregen (20/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een op de vier volwassen Belgen heeft minstens een eerste prik met een coronavaccin gekregen. Dat heeft Gudrun Briat, woordvoerder van de Taskforce Vaccinatie, aangekondigd. Als we naar de volledige bevolking kijken, ligt dat cijfer op 20,4 procent.
  [naar artikel]
 37. Gratis bier voor Amerikanen als tegen nationale feestdag 70 procent eerste prik gekregen heeft (02/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikanen die zich laten inenten, maken kans op een financiële beloning, tickets voor sportwedstrijden en op bier. President Biden wil dat tegen de nationale feestdag op 4 juli 70 procent van de Amerikanen minstens de eerste prik tegen het coronavirus gekregen heeft. Om dat doel te halen werkt Biden samen met verschillende organisaties, zo heeft ABC News gemeld.
  [naar artikel]
 38. Beke: "Alle volwassenen tegen midden augustus volledig ingeënt, maar één prik moet volstaan voor vaccinatiepaspoort” (16/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft deze middag in VTM NIEUWS verklaard dat één prik moet volstaan voor het zogenaamde ‘coronapaspoort’ te kunnen krijgen. Ook wil hij tegen midden augustus elke volwassen Vlaming volledig gevaccineerd hebben.
  [naar artikel]
 39. Beke: "Alle volwassenen tegen midden augustus volledig ingeënt, maar één prik moet volstaan voor vaccinatiepaspoort” (16/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) heeft deze middag in VTM NIEUWS verklaard dat één prik moet volstaan voor het zogenaamde ‘coronapaspoort’ te kunnen krijgen. Ook wil hij tegen midden augustus elke volwassen Vlaming volledig gevaccineerd hebben.
  [naar artikel]
 40. Half miljoen Belgen kregen eerste dosis van een vaccin (02/03/2021 - De Morgen)
  Meer dan een half miljoen Belgen hadden deze voormiddag een eerste dosis van een coronavaccin gekregen. Uit het dashboard van Sciensano blijkt dat 509.948 mensen een eerste dosis gekregen hebben, of 5,54 procent van de volwassen bevolking. Van die groep zijn al 314.319 mensen volledig gevaccineerd, of 3,41 procent van de volwassen bevolking.
  [naar artikel]
 41. Half miljoen Belgen kregen eerste dosis van een vaccin (02/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Meer dan een half miljoen Belgen hadden dinsdagvoormiddag een eerste dosis van een coronavaccin gekregen. Uit het dashboard van Sciensano blijkt dat 509.948 mensen een eerste dosis gekregen hebben, of 5,54 procent van de volwassen bevolking. Van die groep zijn al 314.319 mensen volledig gevaccineerd, of 3,41 procent van de volwassen bevolking.
  [naar artikel]
 42. Meer dan 70 procent van 65-plussers in Vlaanderen heeft eerste prik gekregen (22/04/2021 - Metro)
  In Vlaanderen heeft 72,39 procent van de 65-plussers intussen een eerste coronaprik gekregen. Dat blijkt uit cijfers van de vaccinatieteller (laatjevaccineren.be). Daarmee overschrijdt Vlaanderen de belangrijke kaap van 70 procent, een kaap die ook door het Overlegcomité naar voor was geschoven om op 8 mei het buitenplan te activeren met onder meer de heropening van de horecaterrassen. Uit de cijfers van de vaccinatieteller blijkt dat in Vlaanderen intussen 982.743 van de 1.357.531 65-plussers minstens één vaccin hebben gekregen. Daarmee zit Vlaanderen aan een vaccinatiegraad van 72,39 procent. De grote meerderheid van de 65-plussers heeft nog maar één prik gekregen, maar 167.327 mensen (12,33 procent) hebben intussen ook al een tweede dosis gekregen en zijn dus volledig gevaccineerd. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) reageert op Twitter tevreden op het overschrijden van de drempel van 70 procent: “Een belangrijke voorwaarde om terug perspectief te krijgen. Samen kiezen voor het vaccin is de uitweg uit deze gezondheidscrisis”, tweet de CD&V-minister. Het bericht Meer dan 70 procent van 65-plussers in Vlaanderen heeft eerste prik gekregen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Tweede prik AstraZeneca voortaan al na 8 weken (12/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Tweede prik AstraZeneca voortaan al na 8 weken De ministers van Volksgezondheid hebben de tijd tussen de eerste en de tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin drastisch ingekort, van 12 naar 8 weken. De nieuwe regeling geldt wel alleen voor wie nog geen eerste prik gekregen heeft en ook nog geen uitnodiging voor die eerste prik gekregen heeft. Later meer Lees dit artikel: Tweede prik AstraZeneca voortaan al na 8 weken
  [naar artikel]
 44. De Croo: "Helft volwassen Belgen heeft eerste vaccinatie gekregen” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De helft van de volwassen Belgen heeft momenteel een eerste prik met een coronavaccin gekregen. De kaap is vandaag gerond, zo heeft premier Alexander De Croo in een filmpje op Twitter laten weten.
  [naar artikel]
 45. De Croo: "Helft volwassen Belgen heeft eerste vaccinatie gekregen” (29/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De helft van de volwassen Belgen heeft momenteel een eerste prik met een coronavaccin gekregen. De kaap is vandaag gerond, zo heeft premier Alexander De Croo in een filmpje op Twitter laten weten.
  [naar artikel]
 46. VS starten grootste vaccinatieprogramma ooit (14/12/2020 - De Tijd)
  16:01 In de VS zijn maandag de eerste verpleegkundigen ingeënt met het coronavaccin van Pfizer. Tegen Nieuwjaar moeten al 20 miljoen mensen een prik hebben gehad. De logistieke uitdagingen zijn echter legio...
  [naar artikel]
 47. Bitcoin bereikt vandaag een nieuwe mijlpaal (26/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is de 17 miljoenste bitcoin gemined, een mijlpaal voor de eerste én veruit de grootste virtuele cryptomunt die bestaat. Die mijlpaal heeft...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.