Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
04:17 uur

Vijf verdachten met elkaar geconfronteerd na reconstructie van Genkse foltermoord

Het Belang van Limburg

10/06/2021 - 22:04

In Hasselt heeft donderdag de hele dag een deel van de reconstructie plaatsgevonden van de zogenaamde foltermoord in Genk. Vijf verdachten waren aanwezig om de speurders te tonen hoe ze in maart 2019 de 33-jarige Hilal Makhtout hadden aangepakt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Reconstructie foltermoord uitgesteld door corona (27/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het tweede deel van de reconstructie van de Genkse foltermoord die donderdag gepland stond in Nieuwe Kempen, is afgelast. De federale preventieadviseur van de federale politie is van oordeel dat de veiligheid van de deelnemers niet kan verzekerd worden door de coronapandemie.
  [naar artikel]
 2. Reconstructie Genkse foltermoord begonnen in de Ardennen (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Forzéé, een dorpje nabij Rochefort, is de reconstructie van de martelmoord op Hilal Makthout (33) uit Winterslag donderdagochtend begonnen.
  [naar artikel]
 3. Advocaat riskeert sancties na uithaal naar verdachten Genkse foltermoord (09/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De stafhouder van de Limburgse balie van advocaten gaat raadsman Bert Vanmechelen tot de orde roepen na zijn ongemeen harde uithaal naar de verdachten in de zaak van de zogenaamde foltermoord. “Ik denk dat sommige mensen in deze maatschappij zoals een kanker moeten worden weggesneden”, verkondigde raadsman Vanmechelen op TVL.
  [naar artikel]
 4. Advocaat vindt dat daders Genkse foltermoord afgemaakt moeten worden als “dolle honden” (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bert Vanmechelen, advocaat van de burgerlijke partijen in de zogenaamde foltermoord, heeft ongemeend hard uitgehaald naar de verdachten in de zaak. ‘Ik denk dat sommige mensen in deze maatschappij zoals een kanker moeten worden weggesneden”, zegt hij op TVL.
  [naar artikel]
 5. Reconstructie van de vreselijke laatste dagen van de doodgemartelde Hilal van start (10/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het politiegebouw in Hasselt is donderdagochtend de reconstructie gestart van de zogenaamde foltermoord in Genk. De reconstructie vindt plaats in het gebouw waarin de garage op de Koning Boudewijnlaan in Winterslag is nagebouwd.
  [naar artikel]
 6. Politie bouwt locaties na voor reconstructies Genkse foltermoord (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De speurders in het onderzoek naar de foltermoord hebben een plan uitgedokterd om de reconstructies, die al twee keer moesten worden uitgesteld door de coronapandemie, toch te laten plaatsvinden: de oorspronkelijke locaties worden in de mate van het mogelijke nagebouwd in het politiegebouw in Hasselt.
  [naar artikel]
 7. Reconstructie: de vreselijke laatste dagen van de doodgemartelde Hilal (09/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  In het politiegebouw in Hasselt vindt donderdag een deel van de reconstructie plaats van de zogenaamde foltermoord in Genk. Voor die gelegenheid wordt de garage aan de Koning Boudewijnlaan in Winterslag nagebouwd. De 33-jarige Hilal Makthout werd er in maart 2019 tot twee keer toe vreselijk gemarteld.
  [naar artikel]
 8. Reconstructie van moord op vijftiger in Hasselt duurde bijna zeven uur (27/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De twee verdachten werkten goed mee aan de reconstructie. Alleen spraken ze elkaar voortdurend tegen over hun rol in het hele verhaal. Gevolg: de reconstructie van de moord op Johannes ‘Han’ Van Wordragen in Hasselt duurde bijna zeven uur wat toch wel uitzonderlijk is.
  [naar artikel]
 9. Moordreeks. Iedereen ontkent: nog steeds tien jonge verdachten in de cel voor Genkse foltermoord (16/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hij is verbrand met sigaretten, de ribben gebroken, geslagen met een hamer en vastgebonden. Gevonden werd het lichaam van Genkenaar Hilal Makhtout (33) in een chalet diep in de Ardennen. “Ik kwam net zelfgemaakte cake voor de gasten brengen. Toen ik die man zag liggen. Dood...”, vertelt verhuurder Hans Van Leeuwen (83) in Forzée. VANDAAG: martelmoord in Genk
  [naar artikel]
 10. RECONSTRUCTIE. Bekerwinst in 2000 zorgt voor het derde jaar op rij voor een nat pak in de Genkse fontein (20/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voor de derde keer in de bekergeschiedenis krijgt de Heizel zondag Standard en Genk over de vloer. De tussenstand: 1-1. Vandaag keren we terug naar 14 mei 2000. Reconstructie van een voor Racing memorabele finale. Na de beker in 1998 en de landstitel in 1999 pakten de Limburgers hun derde trofee op rij. Het werd hun derde nat pak in de Genkse fontein.
  [naar artikel]
 11. Genkse foltermoord wordt overgedaan in de Ardennen (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Forzéé, een dorpje nabij Rochefort, wordt donderdag de martelmoord overgedaan op Hilal Makthout (33) uit Winterslag.
  [naar artikel]
 12. Genkse foltermoord wordt overgedaan in de Ardennen (07/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Forzéé, een dorpje nabij Rochefort, wordt donderdag de martelmoord overgedaan op Hilal Makthout (33) uit Winterslag.
  [naar artikel]
 13. Brederodestraat afgesloten en deels ‘overkapt’ voor reconstructie dodelijke schietpartij (26/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  In de Brederodestraat in Antwerpen zijn politie en andere diensten massaal aanwezig voor de reconstructie van de dodelijke schietpartij van zaterdag 2 februari. De verdachten zijn rond half tien aangekomen. De reconstructie zal tot vanmiddag duren.
  [naar artikel]
 14. Reconstructies in foltermoord opnieuw uitgesteld door corona (23/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Volgende maand stonden drie reconstructies nog gepland in het onderzoek naar de zogenaamde foltermoord, de moord op Hilal Makthout (33) in Genk. De coronapandemie noopte opnieuw tot uitstel. Nieuwe data zijn nog niet geprikt.
  [naar artikel]
 15. Vijf jaren conflict bij N-VA Brugge: een reconstructie (08/09/2017 - Knack)
  Ann Soete, 'leading lady' van de Brugse N-VA, voelt zich weggepest en wil 'als vrouw niet op een lijst staan met iemand met de reputatie van Van Den Driessche'. Een reconstructie van de strijd die al vijf jaar de Brugse N-VA verdeelt.
  [naar artikel]
 16. G5 stelt tentoon in The Gallery (14/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Tot maandag 4 januari 2021 presenteert G5 de tentoonstelling ‘Verbonden Verbeelding’ in The Gallery in de Genkse Molenstraat. De G5 is een groepje van vijf Genkse kunstenaars. 55-plussers ook. Zij hebben jaren geleden elkaar leren kennen op de kunstacademie en gaan voor de kunst.
  [naar artikel]
 17. Reconstructie van moord op Genkenaar (52) leidt tot tegenstrijdige verhalen (07/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Twee verdachten hebben woensdag aan de Tongerse onderzoeksrechter en de speurders van de federale gerechtelijke politie Limburg getoond hoe ze te werk zijn gegaan om Marino Sborzacchi uit Genk op 19 september 2016 om het leven te brengen en nadien zijn lichaam te dumpen. De 52-jarige Sborzacchi werd op zijn bromfiets aangereden op de Genkse Watergrasstraat en in een auto gesleurd. Begin oktober werd zijn lichaam begraven teruggevonden langs de Weg naar Heiwyck in de Mechelse Heide in Maasmechelen. De verdachten hadden tegenstrijdige versies.
  [naar artikel]
 18. Vijf jaar conflict bij N-VA Brugge: een reconstructie (08/09/2017 - Knack)
  Ann Soete, 'leading lady' van de Brugse N-VA, voelt zich weggepest en wil 'als vrouw niet op een lijst staan met iemand met de reputatie van Van Den Driessche'. Een reconstructie van de strijd die al vijf jaar de Brugse N-VA verdeelt.
  [naar artikel]
 19. Genkse fotografen leggen 'focus' op bibliotheek (05/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Genkse socioculturele raad daagt de Genkse amateurfotografen, al dan niet aangesloten bij een fotoclub, uit om tijdens vijf momenten naar de bib te trekken om foto’s te nemen. Onder toeziend oog van Jorgo Kokkinidis, gelauwerd door National Geographic, leggen ze zo de identiteit van de Genkse bib vast met als resultaat een gezamenlijke tentoonstelling in september 2020.
  [naar artikel]
 20. Reconstructie aan de gang van moord op Daniël (9) in asielcentrum van Broechem (29/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In het asielcentrum in Broechem zijn parket en politie al de hele ochtend bezig met de reconstructie van de moord op de 9-jarige Daniël. De twee verdachten moeten hun versie van de feiten tonen.
  [naar artikel]
 21. Vrouw onderging dubbele borstamputatie, maar wil geen reconstructie: “Ik voel me fantastisch” (26/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Britse fotografe Jai Eastwood (52) werd twee jaar geleden met borstkanker geconfronteerd en moest haar beide borsten laten amputeren. Na de ingreep koos ze niet voor een reconstructie, wel voor een fotoshoot. Vandaag toont ze de beelden en vertelt ze dat ze zich ook zonder boezem fantastisch voelt.
  [naar artikel]
 22. Vrouw onderging dubbele borstamputatie, maar wil geen reconstructie: “Ik voel me fantastisch” (26/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Britse fotografe Jai Eastwood (52) werd twee jaar geleden met borstkanker geconfronteerd en moest haar beide borsten laten amputeren. Na de ingreep koos ze niet voor een reconstructie, wel voor een fotoshoot. Vandaag toont ze de beelden en vertelt ze dat ze zich ook zonder boezem fantastisch voelt.
  [naar artikel]
 23. Opritmoord: brengt reconstructie raad? (24/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het gerecht heeft gisterenavond een reconstructie gehouden van de zogenaamde opritmoord in Kampenhout. Bijna vijf maanden geleden werd daar Johan
  [naar artikel]
 24. Reconstructie moord gevangenis-verpleegster: “Wat duidelijk werd, is dat er nog geen duidelijkheid is” (13/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het parket heeft dinsdagmiddag een reconstructie van de moord op verpleegster Christine Lenaerts gehouden. De auto waarin ze vermoord werd, werd voor de wedersamenstelling naar het opleidingscentrum Campus Vesta gebracht. De verdachten bleven bij hun verklaring.
  [naar artikel]
 25. Vijf verdachten in zaak met lijk in koffer (08/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In het onderzoek naar het levenloze lichaam dat woensdagnacht in Middelkerke werd aangetroffen, zullen vijf verdachten voor de onderzoeksrechter...
  [naar artikel]
 26. Het Europese vaccinverdriet, een reconstructie in vijf bedrijven (06/02/2021 - De Tijd)
  01:10 Terwijl burgers in het Verenigd Koninkrijk, Israël en de Verenigde Staten gevaccineerd worden, staat de Europese burger achteraan in de rij. Hoe komt dat? Een reconstructie.
  [naar artikel]
 27. Verdachte foltermoord klaagt overheid aan voor “foltering” (20/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 22-jarige Genkenaar, een van de verdachten van de zogenaamde martelmoord, klaagt de Belgische overheid aan vanwege zijn “mensonterende behandeling” in de gevangenis van Sint-Gillis. Zijn zus heeft het zelfs over foltering.
  [naar artikel]
 28. Drie levensverhalen, één dramatisch einde: reconstructie van de kotmoord in Kortrijk en de levens die eraan voorafgingen (03/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Drie jonge mensen. Drie levens die los van elkaar begonnen, ver weg van hier. Hun paden leidden naar België, en ze kruisten elkaar in Kortrijk. Daar vonden ze steun en vriendschap bij elkaar. Maar daar kreeg hun verhaal ook een verschrikkelijk en bruut einde. Een reconstructie van de kotmoord in Kortrijk, en de levens die eraan voorafgingen.
  [naar artikel]
 29. Alle beschuldigden in foltermoord op Valentin schuldig bevonden (13/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het assisenproces in Luik over de moord op de gehandicapte 18-jarige Valentin Vermeesch zijn de vijf personen die terecht stonden voor de...
  [naar artikel]
 30. Vijf verdachten van onderzoek naar Hells Angels blijven in de cel (13/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De raadkamer in Tongeren heeft de aanhouding bevestigd van vijf verdachten die in de cel beland waren in kader van het onderzoek van het federale...
  [naar artikel]
 31. Vijf verdachten bloedbad Parijs blijven langer in de cel (20/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Brusselse raadkamer heeft de aanhouding van vijf verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs verlengd met twee maanden. Het gaat
  [naar artikel]
 32. Vijf verdachten in corruptieonderzoek De Voorzorg blijven in de cel (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Hasseltse raadkamer heeft vrijdagnamiddag de vijf verdachten in het corruptieonderzoek bij De Voorzorg vrijgelaten onder voorwaarden, maar het parket is meteen tegen die beslissing in beroep gegaan. De vijf blijven dus in de cel.
  [naar artikel]
 33. Genkse Verenigingen slaan handen in elkaar voor voedselbedeling (07/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vier Genkse verenigingen slaan de handen in elkaar voor het verdelen van voedselpakketten onder gezinnen die daar het meest nood aan hebben. Donderdag gingen verschillende ploegen hiervoor de baan op.
  [naar artikel]
 34. Reconstructie van campingmoord niet op camping gehouden (20/02/2019 - Metro)
  In de zaak van de campingmoord is woensdag een wedersamenstelling van de feiten gehouden. De reconstructie vond niet plaats op camping Marva in Middelkerke, maar in de gebouwen van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) in Brugge. De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermaliestraat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle. Het levenloze lichaam van de 36-jarige Oostendenaar Mihael P. werd ontdekt in de koffer van de wagen. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen ernstig verminkt. Op een camping in de buurt werden nog twee verdachten opgepakt. Julien B. en Alain D. werden net als Romuald V. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkververberging. Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. Romuald V. houdt in elk geval vol dat hij het slachtoffer met geen vinger aanraakte. Het was uiteindelijk wel V. die een vriendin optrommelde om ‘een probleem op te lossen’. Kelly D. zakte samen met haar vriend Bruno C. vanuit Namen af naar Middelkerke. Zij worden enkel verdacht van lijkverberging en werden na enkele maanden voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten. Op de wedersamenstelling, die tot in de vooravond duurde, waren alle vijf de verdachten aanwezig. De reconstructie moest onder andere meer duidelijkheid scheppen over het precieze aandeel van Romuald V., die zijn betrokkenheid bij de moord ontkent. Alle verdachten werkten goed mee, maar zouden hun uiteenlopende versies van de feiten niet gewijzigd hebben. bron: Belga Het bericht Reconstructie van campingmoord niet op camping gehouden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Reconstructie van moord door Alex Dean van start (23/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De reconstructie van de moord op fotograaf Jeroen Verstraete uit Sint-Amandsberg kan ieder moment beginnen. Met de reconstructie hopen de speurders...
  [naar artikel]
 36. Vijf verdachten opgepakt voor mensensmokkel langs de E17 in Kalken (29/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een grote politieactie tegen mensensmokkel op de parking langs de E17 in het Oost-Vlaamse Kalken zijn vijf verdachten opgepakt en 33 transmigranten aangetroffen. Dat meldt de federale politie. Twee verdachten waren wegens illegaal verblijf al opgesloten in het repatriëringscentrum 127bis in Steenokkerzeel, en werden daar opgepakt.
  [naar artikel]
 37. Vijf verdachten van onderzoek naar Hells Angels blijven in de cel (13/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De raadkamer in Tongeren heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van vijf verdachten, die in de cel beland waren in kader van het onderzoek van het federale parket naar de motorbende Hells Angels. Van twee verdachten werd de raadkamerzitting met een week uitgesteld. Een verdachte werd onder voorwaarden vrijgelaten.
  [naar artikel]
 38. Drie verdachten Genkse gijzelingszaak tekenen hoger beroep aan tegen aanhouding (17/06/2020 - De Standaard)
  In het gijzelingsdossier met een 13-jarige Genkse jongen hebben Lahoussine El Haski, zijn echtgenote Samira en Mohamed L. beroep aangetekend tegen de beslissing van de Tongerse raadkamer. Dat heeft het parket van Limburg woensdag bevestigd.
  [naar artikel]
 39. Man neergestoken in Antwerpen: slachtoffer in levensgevaar, vijf verdachten opgepakt (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een man is zaterdagvoormiddag levensgevaarlijk gewond geraakt tijdens een vechtpartij. Het slachtoffer liep verscheidene steekwonden op. De politie kon vijf verdachten arresteren. Er is een onderzoek gestart naar poging tot moord.
  [naar artikel]
 40. Man neergestoken in Antwerpen: slachtoffer in levensgevaar, vijf verdachten opgepakt (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een man is zaterdagvoormiddag levensgevaarlijk gewond geraakt tijdens een vechtpartij. Het slachtoffer liep verscheidene steekwonden op. De politie kon vijf verdachten arresteren. Er is een onderzoek gestart naar poging tot moord.
  [naar artikel]
 41. Reconstructie van gruwelijk gezinsdrama in Affligem: vader van vijf dochters in brand gestoken (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Driesstraat in Teralfene, een deelgemeente van Affligem, is vandaag een reconstructie gehouden van een gruwelijk gezinsdrama. John...
  [naar artikel]
 42. Reconstructie van gruwelijk gezinsdrama in Affligem: vader van vijf kinderen in brand gestoken (19/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Driesstraat in Teralfene, een deelgemeente van Affligem, is vandaag een reconstructie gehouden van een gruwelijk gezinsdrama. John...
  [naar artikel]
 43. Moord Dadizele: vijf verdachten, geen doorbraak (20/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In de moord op Elias Keegan (20) uit Antwerpen zitten nu al vijf verdachten in de cel, maar een doorbraak lijkt nog niet voor meteen. De jongeman
  [naar artikel]
 44. Vijf verdachten opgepakt voor groepsverkrachting in Airbnb (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf verdachten van een groepsverkrachting die enkele weken geleden zou plaatsgevonden hebben in een Brusselse Airbnb, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.
  [naar artikel]
 45. “Vijf IS-verdachten opgepakt in Duitsland” (08/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf verdachten van Islamitische Staat (IS) zijn dinsdag opgepakt in Duitsland. Dat melden meerdere Duitse media. Volgens krant Bild gaat het om “kopstukken” van de terreurorganisatie.
  [naar artikel]
 46. “Vijf IS-verdachten opgepakt in Duitsland” (08/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vijf verdachten van Islamitische Staat (IS) zijn dinsdag opgepakt in Duitsland. Dat melden meerdere Duitse media. Volgens krant Bild gaat het om “kopstukken” van de terreurorganisatie.
  [naar artikel]
 47. Vijf verdachten opgepakt in terreuronderzoek (21/04/2017 - De Tijd)
  19:04 De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft afgelopen nacht vijf verdachten opgepakt in een terreuronderzoek van het federaal parket. Er is naar verluidt geen band met de aanslag op de Parijse...
  [naar artikel]
 48. Dossier Hells Angels: vijf verdachten blijven in de cel (13/03/2018 - VRT NWS)
  Na de grote politie-actie tegen motorbende Hells Angels vorige week moesten acht verdachten vandaag voor de raadkamer verschijnen. De beslissing? Vijf verdachten blijven in de cel, één verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden en voor nog twee anderen werd de beslissing uitgesteld. 
  [naar artikel]
 49. Vijf IS-verdachten opgepakt in Duitsland (08/11/2016 - Knack)
  In Duitsland zijn vijf verdachten van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) opgepakt. De arrestaties vonden plaats in de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, die tegen de Nederlandse en Belgische grens aan liggen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.