Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
21:52 uur

In 6 minuten van Antwerpen naar Brussel? Vlaanderen ziet toekomst in futuristische hyperloop

Gazet van Antwerpen

10/06/2021 - 22:23

Hij lijkt weggelopen uit de toekomst, maar het idee van een hyperloop als transportmiddel wordt steeds meer opgepikt door politici. Ook Vlaanderen liet het potentieel van het hypersnelle vervoer door luchtledige buizen onderzoeken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Reizen we straks in 21 minuten van Brussel naar Amsterdam via een hyperloop? (11/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Reizen we straks in 21 minuten van Brussel naar Amsterdam via een hyperloop? Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) laat onderzoeken of een hyperloop haalbaar is in Vlaanderen. De theoretische reistijden: Antwerpen-Brussel in 6 minuten en Brussel-Amsterdam in 21 minuten. Hyperloop? Een hyperloop is een transportsysteem dat mensen en goederen door luchtdrukbuizen vervoert. In de buizen, bovengronds en ondergronds, worden capsules of ‘pods’ in een vacuüm en […] Lees dit artikel: Reizen we straks in 21 minuten van Brussel naar Amsterdam via een hyperloop?
  [naar artikel]
 2. Minister Crevits laat mogelijkheid Vlaamse hyperloop onderzoeken: zoeven we binnenkort tegen duizend km/u van Antwerpen naar Brussel? (11/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Beeld u even in: u wordt met een snelheid van duizend km/u in een capsule doorheen lange, luchtledige buizen van Antwerpen naar Brussel geschoten. Na slechts 6 minuten: bestemming bereikt. Maar ook voor goederenvervoer zou de futuristische hyperloop kunnen worden ingezet. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) laat alvast de mogelijkheden voor een Vlaamse hyperloop onderzoeken. Hoe realistisch is zoiets echt? Waar en wanneer zou het nieuwe transportsysteem er kunnen komen? En is dat ook betaalbaar?
  [naar artikel]
 3. In 6 minuten van Antwerpen naar Brussel: Vlaanderen onderzoekt de hyperloop, wat is het en hoe werkt het? (10/06/2021 - VRT NWS)
  Vlaanderen onderzoekt of het haalbaar is een hyperloop te bouwen, een modern transportmiddel dat snelheden tot 1.000 kilometer per uur kan halen. Voorstanders denken dat de hyperloop onze manier van verplaatsen drastisch gaat veranderen, critici zijn minder enthousiast. "Wat is de meerwaarde als je niet heel veel tijd wint?", zegt mobiliteitsexpert Willy Miermans (UHasselt) aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 4. Eerste test van futuristische hyperloop een succes (13/07/2017 - Knack)
  De Amerikaanse start-up Hyperloop One heeft zijn eerste grote test van zijn concept van een futuristische hogesnelheidstrein met succes afgerond. De hyperloop moet het mogelijk maken passagiers over land grote afstanden te laten afleggen met snelheden van tot wel 1.200 kilometer per uur.
  [naar artikel]
 5. Hyperloop vervoert u van Brussel naar Amsterdam binnen halfuur (09/04/2020 - Express)
  De hyperloop wordt aanzien als het vervoersmiddel van de toekomst en ook Noord-Holland is daar van overtuigd. De provincie onderzoekt... The post Hyperloop vervoert u van Brussel naar Amsterdam binnen halfuur appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Met hyperloop binnen half uur van Amsterdam naar Brussel (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De komst van een hyperloop kan de reistijd tussen Amsterdam en steden als Brussel, Düsseldorf en Duisburg verkorten tot minder dan dertig minuten....
  [naar artikel]
 7. Binnen het half uur van Brussel naar Amsterdam met hyperloop (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De komst van een hyperloop, een soort snelle magneetzweeftrein, kan de reistijd tussen Amsterdam en steden als Duisburg, Düsseldorf of Brussel verkorten tot minder dan dertig minuten. Dat staat in een verkennend onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Holland.
  [naar artikel]
 8. Binnen het half uur van Brussel naar Amsterdam met hyperloop (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De komst van een hyperloop, een soort snelle magneetzweeftrein, kan de reistijd tussen Amsterdam en steden als Duisburg, Düsseldorf of Brussel verkorten tot minder dan dertig minuten. Dat staat in een verkennend onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Holland.
  [naar artikel]
 9. Hyperloop komt dichter bij realiteit (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jaar geleden stelde Elon Musk, de CEO van Tesla, de futuristische idee van de Hyperloop voor: een buis met capsules die personen en goederen
  [naar artikel]
 10. Hyperloop komt dichter bij realiteit (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee jaar geleden stelde Elon Musk, de CEO van Tesla, de futuristische idee van de Hyperloop voor: een buis met capsules die personen en goederen
  [naar artikel]
 11. Belg werkt aan ontwerp revolutionair vervoersconcept: 'Hyperloop zal een enorme impact hebben' (11/05/2018 - Knack)
  Thomas Lambot begeleidt de ontwikkeling van een prototype voor de hyperloop, de futuristische opvolger van de hogesnelheidstrein. De naar de Verenigde Staten uitgeweken Belg doet dat bij het uitvinderscollectief rloop.
  [naar artikel]
 12. Belg werkt aan ontwerp revolutionair vervoersconcept: 'Hyperloop zal een enorme impact hebben' (11/05/2018 - Knack)
  Thomas Lambot begeleidt de ontwikkeling van een prototype voor de hyperloop, de futuristische opvolger van de hogesnelheidstrein. De naar de Verenigde Staten uitgeweken Belg doet dat bij het uitvinderscollectief rloop.
  [naar artikel]
 13. Hyperloop-oprichters vechtend voor de rechtbank (13/07/2016 - De Tijd)
  12:23 Hyperloop Technologies, een start-up die de plannen voor een futuristische buizentrein in de praktijk probeert te brengen, moet afrekenen met ruzie in de eigen rangen.
  [naar artikel]
 14. Wordt de hyperloop het vervoersmiddel van de toekomst? En hoe werkt het juist? (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Is de hyperloop, een bedenking van Elon Musk, het vervoersmiddel van de toekomst? Minister Hilde Crevits heeft het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen gevraagd om dat te onderzoeken. Maar wat is die hyperloop nu juist? En hoe werkt het?
  [naar artikel]
 15. Straks binnen het half uur van Brussel naar Amsterdam met hyperloop? (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De komst van een hyperloop, een soort snelle magneetzweeftrein, kan de reistijd tussen Amsterdam en steden als Duisburg, Düsseldorf of Brussel...
  [naar artikel]
 16. Musk laat studenten futuristische buis bouwen (13/04/2019 - De Morgen)
  Amerikaanse studenten mogen de hyperloop ontwerpen, het futuristische transportsysteem waarvan Tesla-CEO Elon Musk luidop droomt. Daarmee hoopt hij mensen en producten met 1.200 kilometer per uur door buizen te jagen.
  [naar artikel]
 17. Hyperloop heeft eerste test met succes doorstaan (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse start-up Hyperloop One heeft zijn eerste grote test van zijn concept van een futuristische hogesnelheidstrein met succes afgerond.
  [naar artikel]
 18. Eerste test van futuristische hogesnelheidstrein een succes (13/07/2017 - De Redactie)
  De Amerikaanse start-up Hyperloop One heeft zijn eerste grote test van zijn concept van een futuristische hogesnelheidstrein met succes afgerond. Dat heeft het bedrijf gisteren gemeld.
  [naar artikel]
 19. Nederland wint hyperlooprace (30/01/2017 - De Tijd)
  09:18 De Hyperloop is een luchtarme buis waar mensen en goederen met 1.200 kilometer per uur worden doorgejaagd. Een futuristische buizenpost, zeg maar.
  [naar artikel]
 20. Hyperloop One voorlopig niet op het Europese vasteland (15/09/2017 - De Tijd)
  18:57 Hyperloop One, een van de organisaties die een supersnelle 'vacuümtrein' willen ontwikkelen, legt voorlopig geen lijn aan in Nederland. Het bedrijf richt zich eerst op andere landen. Hyperloop One is ...
  [naar artikel]
 21. Komt er ook een Vlaamse hyperloop? Minister Hilde Crevits laat onderzoeken of goederen in 21 minuten van Brussel naar Schiphol kunnen getransporteerd worden (10/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  In de VS is ene Elon Musk al jaren aan het investeren in onderzoek naar en de uitbouw van een zogenoemd ‘hyperloopnetwerk’. Een systeem waarbij goederen (en mensen) in een vacuüm buizensysteem met snelheden tot wel 1.000 kilometer per uur verplaatst worden. Vlaams minister van Innovatie wil nu ook op die trein springen en laat onderzoeken of er in Vlaanderen ook zulke hyperloops kunnen komen.
  [naar artikel]
 22. Nederlandse spoor investeert in Hyperloop (17/02/2017 - De Tijd)
  13:36 De futuristische buizentrein of -shuttle krijgt 600.000 euro van de Nederlandse Spoorwegen en UNIIQ, het regionale investeringsfonds van Nederlandse universiteiten en de Europese Unie.
  [naar artikel]
 23. Hyperloop debuteert mogelijk met verbinding Dubai-Abu Dhabi (08/11/2016 - Express)
  Het transportsysteem Hyperloop, dat in de toekomst vracht en passagiers in cabines aan supersonische snelheden door een vacuüm buizenstelsel moet laten reizen, krijgt mogelijk zijn eerste commerciële toepassingen in de Verenigde Arabische Emiraten. Het Amerikaanse bedrijf Hyperloop One, één van de ondernemingen die de nieuwe technologie moet ontwikkelen, heeft daarover eenovereenkomst ondertekend met de Roads and Transport Authority (RTA) van Dubai. In de overeenkomst is een mogelijke verbinding tussen Dubai en Abu Dhabi voorzien. Hyperloop One werkt al aan een haalbaarheidsstudie voor de toepassingen. De logistieke groep DP World onderzoekt daarbij de beweging van cargo in en rond de haven Jebel Ali in Dubai. De nieuwe verbinding tussen Dubai en Abu Dhabi zou onder meer hyperports – halteplaatsen langsheen het buizentraject – krijgen op Dubai International, de Burj Khalia, Dubai Marina, Dubai World Central, Abu Dhabi International Airport, Saadiyat Island en de Etihad Towers. Financiële details over het traject werden niet bekend gemaakt. Woestijn Eerdere rapporten hebben uitgewezen dat het nieuwe transportsysteem de reistijden tussen Abu Dhabi en Dubai tot twaalf minuten zou kunnen herleiden. Op die ogenblik moet voor de die verbinding nog met een reistijd van meer dan een uur rekening worden gehouden. Bovendien zou Hyperloop op achtenveertig minuten de afstand tussen Dubai en Riyadh moeten kunnen overbruggen, terwijl een reis van Dubai naar Doha en Muscat nog respectievelijk drieëntwintig minuten en zevenentwintig minuten in beslag zou nemen. Experts zeggen alvast dat de Verenigde Arabische Emiraten een uitgelezen terrein vormen voor een test met de nieuwe technologie. In de woestijn is het immers gemakkelijker een traject zonder veel bochten – die voor Hyperloop een bijzondere uitdaging zouden vormen – aan te leggen. Een traject tussen Dubai en Abu Dhabi is volgens hen dan ook gemakkelijker realiseerbaar dan een verbinding tussen Los Angeles en San Francisco, waarvan eerder al sprake was. (mah) The post Hyperloop debuteert mogelijk met verbinding Dubai-Abu Dhabi appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 24. Virgin Hyperloop vervoert voor het eerst met succes passagiers in test (09/11/2020 - VRT NWS)
  Virgin Hyperloop heeft voor het eerst in een test twee passagiers met succes vervoerd in een hyperloop. De twee medewerkers van het bedrijf legden zo'n 500 meter af in 15 seconden in een 'testpod', een capsule die een maximumsnelheid haalde van 172 km/u. Virgin Hyperloop spreekt van een 'historisch moment'.
  [naar artikel]
 25. Reizen we binnenkort dankzij hyperloop in half uur van Brussel naar Amsterdam? (09/04/2020 - Metro)
  De komst van een hyperloop, een soort snelle magneetzweeftrein, kan de reistijd tussen Amsterdam en steden als Duisburg, Düsseldorf of Brussel verkorten tot minder dan 30 minuten. Dat staat in een verkennend onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Holland. De magneetzweeftrein in een luchtdrukbuis kan mensen en goederen met een zeer hoge snelheid, tot wel 1.000 kilometer per uur, vervoeren. Het concept is in 2012 geïntroduceerd door Tesla-topman Elon Musk en sinds 2016 verder ontwikkeld door het Nederlandse Hardt Hyperloop. “We weten dat mensen bereid zijn om voor hun werk van deur tot deur maximaal één uur te reizen”, zegt provinciegedeputeerde Jeroen Olthof. “Met zo’n supersnelle hyperloop wordt het ineens mogelijk om binnen die tijd veel grotere woon-werkafstanden af te leggen. Dat klinkt veelbelovend. Daarom gaan we overleggen met andere overheden en partijen om dit onderzoek verder te brengen.” Vluchten over korte afstand vervangen In het onderzoek, uitgevoerd door Hardt, is gekeken naar het effect van snelle hyperloop-verbindingen vanaf Amsterdam op vijf routes: naar Groningen, Den Haag, Düsseldorf, Frankfurt en Parijs. Volgens de resultaten is de komst van een hyperloop goed voor de economie van de metropoolregio Amsterdam, aangezien belangrijke economische gebieden zoals het Duitse Ruhrgebied van deur-tot-deur binnen een uur zijn te bereizen. “Daarmee komen woon-werkafstanden in een heel ander perspectief te staan”, zegt de provincie. De hyperloop kan bovendien korte-afstandsvluchten vervangen, waardoor er volgens de onderzoekers meer ruimte komt op Schiphol voor langere (intercontinentale) vluchten. De provincie kijkt de komende tijd met andere partijen of er nog meer onderzoek moet komen naar de komst van de supersnelle trein. Lees ook : Hier vind je de meest klantvriendelijke treinstations van Europa Het bericht Reizen we binnenkort dankzij hyperloop in half uur van Brussel naar Amsterdam? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Hyperloop maakt even tussenstop in rechtszaal (10/04/2019 - De Morgen)
  Hyperloop wil passagiers als een soort buizenpost van LA naar San Francisco schieten, maar een juridisch geschil tussen beide oprichters gooit roet in het eten. Aan de basis liggen een te veel betaalde minnares, een strop en een couppoging.
  [naar artikel]
 27. Toekomst buurtcinema De National ziet er erg somber uit na gesjoemel gedelegeerd bestuurder (24/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De toekomst van De National, de per toeval ontdekte buurtcinema in de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen-Noord, ziet er pikzwart uit nu Stefan D.V. (49) in de cel zit. Hij vatte in 2017 het plan op om de bioscoop een nieuwe toekomst te geven. Maar wat begon als een veelbelovend cultureel project, mondde uit in een nachtmerrie voor zowat alle betrokkenen.
  [naar artikel]
 28. QUIZ. Nu Kanye zijn futuristische Yeezy 450 lanceert, test je kennis over sneakers (04/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Yeezy 450 (links), de futuristische Adidas-sneaker van rapper Kanye West is vanaf vandaag online te bestellen. Verwacht wordt dat het exclusieve hebbeding in enkele minuten zal zijn uitverkocht.
  [naar artikel]
 29. Nederlandse hyperloop tweede in wedstrijd Elon Musk (23/07/2018 - VRT NWS)
  De “Delft Hyperloop” van de TU Delft is op de tweede plaats geëindigd in de wedstrijd van SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, in Californië. Een hyperloop is een snelle “vacuümtrein”. 
  [naar artikel]
 30. Fietstocht van Antwerpen naar Brussel tegen luchtvervuiling (07/10/2018 - VRT NWS)
  Betere luchtkwaliteit en meer verkeersveiligheid, dat willen honderden fietsers die vandaag van Brussel naar Antwerpen rijden langs de A12. De tocht is een slotevenement na maandenlang protest aan ongeveer 130 scholen in Vlaanderen en Brussel. Voor meer verkeersveilige infrastructuur en vooral  gezondere lucht. 
  [naar artikel]
 31. Virgin Hyperloop vervoert eerste menselijke passagiers (09/11/2020 - Express)
  Virgin, de Britse holdingmaatschappij van miljardair Richard Brantson, heeft succesvol twee passagiers vervoerd met de Hyperloop. Ondanks de bescheiden afstand... The post Virgin Hyperloop vervoert eerste menselijke passagiers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Vanhengel hekelt "ongezonde" politiek van N-VA: "Wat is Antwerpen zonder Brussel? Niets" (17/06/2018 - VRT NWS)
  Een coalitie met N-VA in Brussel, dat ziet Brussels minister van Begroting Guy Vanhengel (Open VLD) niet zitten, "door de manier waarop die partij naar Brussel kijkt". Dat zegt hij in een interview met De Zondag. Volgens Vanhengel sluist de N-VA al het federale en Vlaamse geld naar Antwerpen, ten nadele van Brussel en andere steden.
  [naar artikel]
 33. Nederland aast op superbuistrein Hyperloop (11/11/2016 - De Tijd)
  14:55 Nederland wil een supersonische magneettrein bouwen en heeft daarvoor een akkoord gesloten met Hyperloop One.
  [naar artikel]
 34. Rus verzint futuristische bus die geen plaats inneemt op de weg (30/08/2017 - Metro)
  Een Russische architect heeft een voorstel voor het openbaar vervoer van de toekomst. Hij verzon een concept voor een vervoersmiddel dat op twee wielen tussen twee rijstroken rijdt terwijl de zitruimte met passagiers boven het verkeer zweeft.   Loop echter niet te snel van stapel. Het ziet ernaar uit dat het concept niet snel gebouwd zal worden. Dakhir Semenov, de Russische architect achter het bedrijf Dahir Insaat, laat het ene na het andere futuristische filmpje op het internet los. Hij ontwierp zo ook al een bed dat je beschermt tegen aardbevingen en een vrachtwagen die omgebouwd kan worden tot woonhuis. Of wat te denken van dit restaurant waar de bestellingen via een gigantische lopende band naar je tafel gebracht worden?   Op het internet wordt Semenov uitgelachen met zijn vaak nogal onrealistische filmpjes. Het is voor niemand helemaal duidelijk wat hij met de video’s wil bereiken, maar creatief is de man in elk geval wel. Lees ook: Futuristische bus wil zich boven wagens verheffen
  [naar artikel]
 35. Flexibele voetpaden, zelfrijdende pakjesdiensten en straten die zichzelf sneeuwvrij maken: de stad van de toekomst (10/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Sidewalk Labs, een zusterbedrijf van Google, maakt van alle futuristische stadsideeën werkelijkheid met de bouw van een gloednieuwe wijk in Canada. In een 1.500 pagina’s tellend masterplan wordt onder meer uitgelegd hoe de straten zichzelf sneeuwvrij zullen maken en we ons niet meer moeten haasten om over de steken.
  [naar artikel]
 36. Polestar stelt futuristische Precept voor – en die kan u ook zelf nog bekijken (19/01/2021 - Express)
  Polestar, de Zweeds-Chinese full-EV die moet concurreren met die andere grote jongen, hangt een nieuwe parel aan zijn ketting. De Precept, een concept car met een schare leuke gadgets, werd zo goed ontvangen dat ie wellicht ook in productie gaat, binnen enkele jaren. En u kan hem nog gaan bekijken in Brussel en Antwerpen. Exact […] The post Polestar stelt futuristische Precept voor – en die kan u ook zelf nog bekijken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Mercedes onthult futuristische auto zonder stuur (08/01/2020 - De Morgen)
  De Duitse autofabrikant Daimler heeft op de techbeurs CES in Las Vegas een futuristische auto zonder stuur onthuld. De Mercedes-Benz AVTR komt voorlopig niet op de markt, maar moet ons een idee geven van hoe mens en auto in de ‘zeer verre toekomst’ zullen versmelten.
  [naar artikel]
 38. IN BEELD. De stadions van de toekomst (19/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Maestro, de sportbijlage van ‘Het Belang van Limburg’ op woensdag, vindt u vandaag een dossier over het stadion van de toekomst. Hier serveren we u een greep uit de futuristische ontwerpen, ideeën en trends in de wondere wereld van de sportstadions.
  [naar artikel]
 39. Futuristische diversiteit: 15 hotspots in Hongkong (06/11/2020 - Express)
  Hongkong is een oriëntaalse smeltkroes met talloze verrassende en pittige kantjes. Een futuristische skyline dient als achtergrond voor een stad... The post Futuristische diversiteit: 15 hotspots in Hongkong appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 40. Nergens stijgt het aantal hospitalisaties zo snel als in West-Vlaanderen (30/07/2020 - De Morgen)
  Het aantal hospitalisaties sinds 12 juli ligt in West-Vlaanderen hoger dan in Brussel en in Antwerpen. Voor Brussel en Antwerpen zijn het er 48, in West-Vlaanderen maar liefst 78.
  [naar artikel]
 41. Zo ziet winkelen eruit in de toekomst (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Antwerpen is vandaag 'Home of Retail' geopend. Het gaat onder meer om een 1.200 vierkante meter grote ruimte vol winkels van de toekomst. Het
  [naar artikel]
 42. Op het snijpunt tussen mens en machine (12/04/2019 - De Morgen)
  Op een uitgedoofd mijncomplex diep in het Zwarte Land is een futuristische expo neergestreken. David Bowie lonkt er naar de eindtijd, Kraftwerk naar Anton Corbijn. Nostalgisch verslag van een trip naar de toekomst.
  [naar artikel]
 43. «Bij TUC RAIL is werken een passie» (14/10/2019 - Metro)
  TUC RAIL is een ingenieurs- en projectmanagementbureau dat gespecialiseerd is in spoorwegtechnologie en meewerkt aan het futuristische Delft Hyperloop-project. Methods Officer Anneleen Van Passel en Lead Design Engineer Karlien Berten werken allebei vol passie mee aan de mobiliteitsprojecten van de toekomst. Grote infrastructuurwerken TUC RAIL werkt hoofdzakelijk voor Infrabel, de beheerder van de Belgische spoorweginfrastructuur. Het gaat vaak om grote investeringsprojecten, zoals de elektrificatie van lijnen, de aanleg van de Diabolo-verbinding naar de nationale luchthaven, de Liefkenshoektunnel voor goederenverkeer in de Antwerpse haven, … Momenteel wordt gewerkt aan een derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge, maar ook aan het GEN tussen Brussel en Ottignies en tussen Brussel en Nijvel. Ook lopen er haalbaarheidsstudies die focussen op capaciteitsuitbreiding. Innovatie Bij TUC RAIL is innovatie heel belangrijk. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met de Universiteit Delft in het kader van het project Delft Hyperloop. Dat is een high-speed transportsysteem door quasiluchtledige buizen waarin voertuigen met passagiers of goederen snel en efficiënt naar hun bestemming kunnen worden gebracht. Deels zal dat ondergronds zijn, deels bovengronds. De samenwerking met Delft omhelst financiering, maar uit zich ook in concrete work packages. Zo was er het afgelopen jaar de vraag welke communicatiesystemen er nodig zijn tussen het voertuig, de buis en de infrastructuur. Een ander thema was veiligheid in tunnels, waarbij TUC RAIL zijn ruime expertise kon inzetten. Duurzaam en snel Samen met team Delft Hyperloop onderzocht TUC RAIL ook de mogelijkheden rond de energievoorziening van het hyperloopnetwerk. Er werd gezocht naar de ideale energiemix met de nadruk op het gebruik van duurzame energie, zoals de inzet van zonnepanelen. TUC RAIL houdt de vinger aan de pols van toekomstgerichte en duurzame mobiliteit! Meer dan een job TUC RAIL telt meer dan 1.000 werknemers. «Er is veel aandacht voor de werk-privébalans. Een leuke sfeer, zeg maar de fun-factor, is heel belangrijk. Hier voelt een job niet aan als werken, je kunt perfect van je job een passie maken”, zegt Anneleen. “Fijn is dat de projecten alle aspecten van de burgerlijke bouwkunde omvatten en dat we samen met andere disciplines steeds de best passende oplossing zoeken. Het zijn uitdagende, uiteenlopende en unieke projecten. We leren continu bij, het is ook voor mij een passie», aldus Karlien. Kom werken bij TUC RAIL en bouw mee aan de toekomst van morgen. TUC RAIL zoekt verschillende profielen: Design Engineers, CAD Designers, Project Engineers, Site Engineers, Toezichters,… Meer weten? Ga naar onze site: jobs.tucrail.be. Het bericht «Bij TUC RAIL is werken een passie» verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Virgin Hyperloop investeert 500 miljoen dollar in een testcentrum in West-Virginia (09/10/2020 - Express)
  Het bedrijf Virgin Hyperloop heeft de Amerikaanse staat West Virginia uitgekozen voor de bouw van een centrum voor de certificering... The post Virgin Hyperloop investeert 500 miljoen dollar in een testcentrum in West-Virginia appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Winkelen we in de toekomst zoals in de futuristische pop-upshop van Zara? (27/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zara heeft zopas in Londen een bijzondere winkel geopend. Met slechts een muisklik kun je er je kleren bestellen en de spiegels in de pashokjes zijn interactief. Het geeft een beeld van hoe shoppen er in de toekomst zou kunnen uitzien. Het gaat om een pop-upconcept dat openblijft tot mei.
  [naar artikel]
 46. Trein Antwerpen-Brussel moet noodstop maken door spoorloper: “27 treinen met in totaal 136 minuten vertraging” (07/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een man die op de sporen liep op de lijn Antwerpen-Brussel, een van de drukste van het land, heeft het treinverkeer in de war gestuurd. Dat meldt spoorwegbeheerder Infrabel op sociale media. “27 treinen met in totaal 136 minuten vertraging en twee treinen gedeeltelijk afgeschaft”, klinkt het. “We kunnen het nooit genoeg zeggen: breng je leven en dat van anderen niet in gevaar en hou je aan de veiligheidsregels in de buurt van het spoor!”
  [naar artikel]
 47. Trein Antwerpen-Brussel moet noodstop maken door spoorloper: “27 treinen met in totaal 136 minuten vertraging” (07/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een man die op de sporen liep op de lijn Antwerpen-Brussel, een van de drukste van het land, heeft het treinverkeer in de war gestuurd. Dat meldt spoorwegbeheerder Infrabel op sociale media. “27 treinen met in totaal 136 minuten vertraging en twee treinen gedeeltelijk afgeschaft”, klinkt het. “We kunnen het nooit genoeg zeggen: breng je leven en dat van anderen niet in gevaar en hou je aan de veiligheidsregels in de buurt van het spoor!”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.