Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
22:05 uur

Waaslandhaven voor het eerst groter dan ‘Antwerpse’ haven

Gazet van Antwerpen

10/06/2021 - 22:23

De Waaslandhaven heeft het afgelopen coronajaar goed standgehouden, en net corona zorgt mee voor een primeur: voor het eerst is de havenkant in het Waasland groter dan de rechteroever. “Dat komt door de vele containers, die via het Deurganckdok gaan”, zegt directeur Peter Van de Putte. De linkeroever blijft wel met een chronisch terreintekort zitten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Containercapaciteit Antwerpse haven met helft uitgebreid (17/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse regering keurt vandaag de uitbreiding van de Antwerpse haven goed. De capaciteit van de haven wordt daardoor tegen 2026 bijna 50% groter. Het dorp Doel wordt voorlopig gespaard. De uitbreiding kost de overheid zo’n 1,5 miljard euro.
  [naar artikel]
 2. Volgende week zes nachten hinder op Antwerpse Ring in Waaslandhaven (23/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Vanaf volgende week maandag voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zes nachten lang onderhoudswerken uit aan het wegdek van de Antwerpse Ring in de Waaslandhaven. De werken situeren zich tussen het knooppunt van de Ring met de E34 en het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Noord.
  [naar artikel]
 3. Gigantische vracht groter dan Gents Belfort komt in één stuk aan in Waaslandhaven  (09/06/2020 - VRT NWS)
  In Kallo is een schip aangemeerd met aan boord de grootste vracht ooit die in één stuk geleverd wordt in de haven. Het gaat om een propyleensplitter, een grote destillatiekolom, die dient voor de fabriek Borealis in Kallo. De propyleensplitter is 105 meter lang en weegt zo’n 1.600 ton, en is dus groter dan het Belfort in Gent.
  [naar artikel]
 4. Volgend schooljaar mogelijk ‘havenklassen’ in en rond Antwerpse haven (18/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Geen bos- of zeeklassen, maar ‘havenklassen’ in en rond de Antwerpse en Waaslandhaven. Tegen volgend schooljaar wil de Antwerpse en Wase havengemeenschap daarin voorzien. In de eerste plaats wordt gemikt op scholieren van 14 tot 16 jaar.
  [naar artikel]
 5. ING-econoom: “2019 en 2020 worden zwakke jaren voor de Antwerpse haven” (14/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het eerst in bijna zeven jaar daalt het aantal goederen dat in de Antwerpse haven passeert. “Het wordt een zwak jaar voor de Antwerpse haven. Volgend jaar wordt niet veel beter”, zegt Peter Vanden Houte, hoofdeconoom van ING België.
  [naar artikel]
 6. Opnieuw record voor Antwerpse haven: 5,5 km aan containers gelost tijdens één scheepsaanloop (17/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Na de passage van de HMM Algeciras, het grootste containerschip ter wereld, sneuvelt opnieuw een record in de Antwerpse haven. Deze keer geen nóg groter schip, maar de grootste call size. Dat is het totale aantal containers dat tijdens één passage in de haven wordt geladen en gelost.
  [naar artikel]
 7. Schip vernield bij brand in Antwerpse haven (06/10/2018 - Metro)
  In Zwijndrecht, in de Antwerpse haven, is vrijdagavond een schip in vlammen opgegaan. Dat bevestigt de brandweer. Het gaat om een oefenschip van de Hogere Zeevaartschool, dat in een loods lag voor herstelling. Het vuur sloeg niet over naar de loods. Er raakte ook niemand gewond, aldus een woordvoerster van de Antwerpse brandweer. bron: Belga Het bericht Schip vernield bij brand in Antwerpse haven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Man sterft bij arbeidsongeval in Antwerpse haven (27/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  In de Waaslandhaven, aan kaai 1700, vond vanavond een dodelijk arbeidsongeval plaats. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 9. Containers met gevaarlijk product vallen uit kraan in Antwerpse haven (20/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de Waaslandhaven op kaai 1700 is vanmorgen een ongeval gebeurd tijdens het heffen van twee containers met gevaarlijke stoffen.
  [naar artikel]
 10. Weyts: "Doel verdwijnt voor uitbreiding haven" (01/02/2018 - VRT NWS)
  Minister Ben Weyts (N-VA) kiest resoluut voor een nieuw uitbreidingsplan voor de Antwerpse haven en de Waaslandhaven waarin polderdorp Doel verdwijnt. Weyts lanceert het nieuwe uitbreidingsscenario omdat de acht andere plannen die op tafel lagen, volgens hem, te kort schieten. Het actiecomité Doel 2020 reageert furieus.
  [naar artikel]
 11. Beslissing over uitbreiding Antwerpse haven opnieuw uitgesteld (14/09/2017 - VRT NWS)
  De Vlaamse overheid zal ten vroegste volgend jaar beslissen over de aanleg van het Saeftinghedok in de Antwerpse haven. Dat schrijft De Tijd. Eerst zal onderzocht worden wat de impact is van de plannen voor de Oosterweelverbinding.
  [naar artikel]
 12. Uitbreiding Antwerpse haven krijgt Oosterweelallures (14/09/2017 - De Tijd)
  01:02 De Vlaamse overheid verdaagt haar beslissing over de aanleg van het Saeftinghedok in de Antwerpse haven. Ze wil eerst de impact van Oosterweel en mogelijke extra mobiliteitshindernissen onderzoeken.
  [naar artikel]
 13. Uitzonderlijk grote lading cannabis onderschept in Antwerpse haven (09/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De douane heeft in de Waaslandhaven een container onderschept met maar liefst 7,4 ton drugs erin. Dat meldt Gazet Van Antwerpen en de FOD Financiën...
  [naar artikel]
 14. Voor het eerst drijvende droogdokken in Antwerpse Haven (16/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Na 150 jaar beëindigt de haven binnenkort het gebruik van haar droogdokken op het Antwerpse Eilandje. In de plaats komen er twee drijvende droogdokken vlakbij de Lillobrug waar de haven al haar technische en operationele diensten concentreert. De werken zijn er eind januari begonnen.
  [naar artikel]
 15. Zesde recordjaar op rij voor Antwerpse haven (28/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse haven heeft voor het zesde jaar op rij een recordjaar geboekt. Het behandelde in 2018 maar liefst 235 miljoen goederen, een stijging van +5,1 procent. Dat maakte de Antwerpse haven vrijdag bekend op een persconferentie.
  [naar artikel]
 16. Antwerpse haven trapt toekomstfestival Supernova af vanop drijvende koepel (26/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Op het Bonapartedok in de Antwerpse haven is woensdag het startsein gegeven voor Supernova. Tijdens het festival kunnen bezoekers kennismaken met de haven van de toekomst. “Het is onze prioriteit om de haven als welvaartsmotor voor dit land te behouden en te bestendigen”, zegt Havenbedrijf-ceo Jacques Vandermeiren.
  [naar artikel]
 17. Antwerpse haven is niet sexy genoeg (18/04/2018 - De Tijd)
  18:14 De Antwerpse haven draait als een tierelier, maar geschikt werkvolk vinden is een probleem. Een nieuwe imagocampagne moet werken in de haven sexier maken.
  [naar artikel]
 18. Liberalen willen ringspoor rond Antwerpse haven (17/04/2019 - De Tijd)
  21:32 Gebruik de bestaande spoorinfrastructuur in de Antwerpse haven voor pendelverkeer tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding. Dat is een voorstel van de Antwerpse Open VLD.
  [naar artikel]
 19. Burgerbeweging eist “klimaatstresstest voor bedrijven in Antwerpse haven” (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse burger­beweging stRaten-generaal roept de Vlaamse overheid op een klimaat­stresstest uit te voeren op de Antwerpse haven en...
  [naar artikel]
 20. Getoeter en fonteinen in de Antwerpse haven voor de zorgsector en voor wie de haven draaiende houdt (01/04/2020 - VRT NWS)
  Om 12 uur vanmiddag hebben heel wat schepen in de Antwerpse haven hun scheepshoorns laten klinken. Er was opgeroepen om dat massaal te doen om iedereen die in coronatijden extra in de weer is.
  [naar artikel]
 21. Antwerpse kaaien ‘bezet’ door duizenden Amerikaanse legervoertuigen (24/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De kaaien in de Antwerpse en de Waaslandhaven zijn al langer een no-gozone voor onbevoegden. De voertuigterminal van bedrijf ICO in de Waaslandhaven is dat dezer dagen des te meer. Het Belgische en Amerikaanse leger hebben een groot stuk omgevormd tot militair gebied. Duizenden Amerikaanse voertuigen, ook zware tanks, worden uitgeladen om richting Oost-Europa te gaan.
  [naar artikel]
 22. Tweede spoortoegang tot Antwerpse haven bedreigd door besparingen (31/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Alfaport-Voka, de koepel van Antwerpse havenbedrijven, is niet te spreken over besparingsplannen op het spoor. Die kunnen ook de Antwerpse haven treffen. Die vraagt al langer een tweede spoortoegang, omdat de haven wil uitbreiden.
  [naar artikel]
 23. “Boemerangdok in Waasland leidt tot acuut verkeersinfarct” (26/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Wase afdeling van de sp.a dient een bezwaarschrift in tegen het project om een tweede containerdok aan te leggen in de Waaslandhaven, het havengebied op de Linkerscheldeoever. Momenteel loopt er een openbaar onderzoek over de plannen om de containercapa­citeit in de Antwerpse haven uit te breiden.
  [naar artikel]
 24. Rampenoefening moet Antwerpse haven wapenen tegen terreur (17/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De voorbije drie dagen vond er in de Antwerpse haven een grootschalige noodplanoefening plaats. Er werd voornamelijk gefocust op de veiligheidsdreiging voor bedrijven en schepen in de haven en een terroristisch incident aan boord van een schip op de Schelde.
  [naar artikel]
 25. Ook buitenland merkt groei Antwerpse haven (01/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse haven wint marktaandeel op haar belangrijkste concurrent Rotterdam, de eerste haven van Europa. Vooral op containervlak is die evolutie duidelijk. Ook de prestigieuze Amerikaanse Journal of Commerce is dat nu opgevallen.
  [naar artikel]
 26. Reders luiden alarmbel: "Zonder Saeftinghedok verpietert de Antwerpse haven" (08/12/2017 - VRT NWS)
  Zonder het Saeftinghedok kan de Antwerpse haven niet langer in de "Champions League van Europese havens" spelen. Dat zegt de Antwerpse Scheepvaartvereniging ASV, de belangenvereniging van de rederijen die de Antwerpse haven aandoen in een open brief in De Tijd en Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 27. ‘2018 wordt grand cru voor Antwerpse haven' (08/10/2018 - De Tijd)
  19:55 Het chemieconcern Borealis is niet het enige bedrijf dat veel geld pompt in de Antwerpse haven. Qua privé-investeringen moet die niet onderdoen voor de haven van Rotterdam.
  [naar artikel]
 28. Vragen bij Antwerpse samenwerking met Braziliaanse haven (24/06/2020 - Apache)
  Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA) ziet de samenwerking tussen de Antwerpse haven en de Braziliaanse haven van Açu niet als een goedkeuring van de woelige ontstaansgeschiedenis van die haven. Bij de aanleg ervan werden verschillende families gewelddadig onteigend, vaak zonder compensatie, en was er sprake van omkoping en corruptie. In de gemeenteraadscommissie hekelde oppositieraadslid
  [naar artikel]
 29. Recordjaar voor Antwerpse haven (28/12/2016 - De Tijd)
  10:43 De haven behandelde voor het eerst in zijn geschiedenis meer dan 10 miljoen containers.
  [naar artikel]
 30. Betoging legt zeescheepvaart door Antwerpse sluizen stil: ‘Dit is dramatisch’ (16/05/2018 - De Standaard)
  Door een vakbondsactie in de Antwerpse haven kan een twintigtal schepen de Schelde niet op. ‘De impact is veel groter dan verwacht’, aldus Voka. Ook de binnenvaart ondervindt hinder.
  [naar artikel]
 31. Opnieuw recordjaar voor Antwerpse haven (28/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpse haven kent met 214,4 miljoen ton goederen (+2,9%) opnieuw een recordjaar. De containertrafiek stijgt voor het eerst boven 10 miljoen TEU (Twenty Foot Equivalent Unit), dat de afmetingen van containers aanduidt.
  [naar artikel]
 32. Op drift geslagen containerschip botst tegen kraan in Waaslandhaven (09/12/2019 - De Standaard)
  In het Deurganckdok in de Waaslandhaven is maandagmiddag een schip op drift geraakt en tegen een kraan gebotst. Dat zegt het Antwerpse Havenbedrijf.
  [naar artikel]
 33. Betoging legt zeescheepvaart door Antwerpse sluizen stil: ‘Dit is dramatisch’ (16/05/2018 - De Standaard)
  Door een vakbondsactie in de Antwerpse haven kunnen een twintigtal schepen de Schelde niet op. ‘De impact is veel groter dan verwacht’, aldus Voka. Ook de binnenvaart ondervindt hinder.
  [naar artikel]
 34. Antwerpse haven gaat duurzame methanol produceren (07/05/2020 - Express)
  Een consortium van zeven bedrijven wil over twee jaar in de Antwerpse haven een fabriek voor de productie van methanol... The post Antwerpse haven gaat duurzame methanol produceren appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Antwerpse haven neemt leiding haven Cotonou tijdelijk over (22/12/2017 - De Tijd)
  12:48 De regering van het West-Afrikaanse land Benin besteedt het management van de haven van Cotonou, in afwachting van haar modernisering, tijdelijk uit aan een dochter van het Antwerpse havenbedrijf. Dat...
  [naar artikel]
 36. Beleggen in windmolens in Antwerpse haven: veel meer rendement dan op spaarboekje (15/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Burgers kunnen voor het eerst hun centjes beleggen in windmolens in de Antwerpse haven. Het bedrijf Vleemo wil gezinnen een rendement van ongeveer 3% per jaar geven om de bouw van acht windmolens op rechteroever te financieren.
  [naar artikel]
 37. Ineos bevestigt investering van 2,7 miljard euro in Antwerpse haven (14/01/2019 - De Tijd)
  11:43 De Antwerpse haven heeft een akkoord bereikt met de Britse chemiegroep Ineos over de bouw van twee fabrieken in de Antwerpse haven. Het gaat om een investering van 2,7 miljard euro en 500 jobs.
  [naar artikel]
 38. Kolonie behaarde bosmieren wordt verhuisd uit Antwerpse haven (27/08/2019 - De Standaard)
  Om een megaproject in de Antwerpse haven te kunnen opstarten, moet chemiereus ­Ineos eerst een kolonie behaarde bosmieren verhuizen. Het gaat namelijk om een beschermde diersoort.
  [naar artikel]
 39. Zeehondje gered in Antwerpse haven (05/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De scheepvaartpolitie heeft woensdag een zeehondje gevangen in de Antwerpse haven. Het diertje lag wat te zonnen op een kade. Omdat de haven geen veilige plaats is, werd beslist het diertje in veiligheid te brengen.
  [naar artikel]
 40. Voor honderden miljoenen euro olietanks in Antwerpse haven (05/09/2016 - De Tijd)
  14:50 Het Belgische Sea-Invest en het Amerikaanse Zenith Energy hebben plannen om in de Antwerpse haven grote tankopslaginstallaties te bouwen.
  [naar artikel]
 41. Treinongeval legt goederenverkeer in Antwerpse haven stil (06/02/2020 - VRT NWS)
  In de Antwerpse haven zijn een goederentrein en een locomotief gebotst. Daarbij raakte een treinbestuurder lichtgewond. De treininfrastructuur is ook zwaar beschadigd. Daardoor ligt het goederenverkeer in de haven momenteel stil. Er is geen hinder voor de treinreizigers. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.
  [naar artikel]
 42. Protest tegen Saoedisch schip in Antwerpse haven (24/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Binnenkort meert het Saoedische schip Bahri Yanbu opnieuw aan in de Antwerpse haven. En dat baart de vzw Vredesactie zorgen. Want dat schip haalt wereldwijd wapens op voor Saoedi-Arabië en bij Vredesactie vrezen ze dat dat ook nu weer het geval zal zijn. Zij willen niet dat de Antwerpse haven een draaischijf wordt voor de oorlog in Jemen. De vzw gaat daarom in aanloop naar de komst van het schip actie voeren.
  [naar artikel]
 43. Record voor Antwerpse haven: schip ligt dieper dan 15,5 meter (25/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Dit weekend vaart in de Antwerpse haven de MSC Regulus binnen, dat levert een record op. Het schip zal 15,7 meter diep in het water liggen. Het gevaarte moet eerst op de Schelde passeren. Het wordt wachten op hoogwater om als het ware mee te surfen over alle drempels heen.
  [naar artikel]
 44. Antwerpse haven zoekt naar alternatieven om tekort op te vangen (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Door de dalende afname van goederen en grondstoffen verwacht de Antwerpse haven tekorten aan magazijnruimte, tankopslag en ruimte voor het...
  [naar artikel]
 45. Opnieuw recordjaar voor Antwerpse haven (23/12/2019 - Express)
  Al voor het zevende jaar op rij mag de haven van Antwerpen een recordjaar optekenen. In 2019 groeit de tweede grootste haven van Europa met 1,3 procent, voornamelijk dankzij cargo en droge bulk. ‘We zien dat het vooral de containers zijn die de motor zijn van de groei’, vertelde Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA) […] The post Opnieuw recordjaar voor Antwerpse haven appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Politie pakt straatracers in Waaslandhaven aan na dodelijke ongevallen: "Dit moet stoppen" (17/05/2021 - VRT NWS)
  Bij een grote controle in de Waaslandhaven tegen straatracers heeft de politie 79 mensen betrapt op te hoge snelheid. "De brede wegen lokken mensen met foute bedoelingen, zeker als het in de haven zelf rustig is", klinkt het. Er komen nog controles om straatracers op te sporen.
  [naar artikel]
 47. Ontploffing in Antwerpse haven (31/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een explosie op het bedrijventerrein van ExxonMobil zorgde deze ochtend voor heel wat opschudding in de Antwerpse haven. Het bedrijf werd preventief ontruimd. Er vielen geen slachtoffers.
  [naar artikel]
 48. Antwerpse haven boekt overslagrecord (13/07/2018 - De Tijd)
  16:48 De Antwerpse haven behandelde in het eerste semester 118,6 miljoen ton goederen. Een record.
  [naar artikel]
 49. Vijfde recordjaar op rij voor de Antwerpse haven (17/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Antwerpse haven is in 2017 voor 223,6 miljoen ton goederen behandeld, zo'n 4,4 procent meer dan het jaar voordien. Dat heeft het Havenbedrijf...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.