Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:31 uur

Belgian Cats slaan Griekenland in oefenmatch in één kwart KO

Het Laatste Nieuws

10/06/2021 - 22:36

Zónder Billie Massey, die met de rug sukkelt, maar mét publiek maakten de Belgian Cats gisteren in Kortrijk in hun vrienschappelijke interland in één kwart het verschil tegen Griekenland, 13de op de wereldranking en ook in volle voorbereiding op het EK. In het tweede quarter duwden Emma Meesseman, die de avond met een double double (21 punten, 10 rebounds) afsloot, en topscoorster Kim Mestdagh even het gaspedaal in. Na de rust consolideerde België z’n voorsprong en kwam de zege nooit meer in het gedrang. Zaterdag oefenen de Cats opnieuw tegen de dames uit Hellas.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Oefenpartij van Belgian Cats tegen Griekenland afgelast door coronabesmettingen (12/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De laatste oefenmatch van de Belgian Cats voor het EK (17-27 juni), die deze namiddag tegen Griekenland zou worden gespeeld, is afgelast door mogelijke positieve gevallen van het coronavirus in het Belgische team.
  [naar artikel]
 2. Belgian Cats boeken met oog op WK knappe zege maar zien vedette Meesseman geblesseerd uitvallen (01/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats hebben hun tweede oefenmatch in het Spaanse Valencia met het oog op het WK gewonnen. Letland werd met 61-53 huiswaarts gestuurd....
  [naar artikel]
 3. Belgian Cats winnen eerste oefenduel tegen Griekenland (25/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische basketvrouwen hebben zaterdagavond in Wevelgem hun eerste oefenduel tegen Griekenland, ter voorbereiding op het WK in Tenerife (22-30 september), winnend afgesloten. De Belgian Cats haalden het met 68-63 (rust: 40-27). Zondag (om 18u30) spelen de Belgische vrouwen in Charleroi nog een keer tegen Griekenland.
  [naar artikel]
 4. Belgian Cats winnen ook tweede oefenwedstrijd tegen Griekenland (26/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische basketbalvrouwen hebben zondag in Charleroi hun tweede oefenwedstrijd tegen Griekenland gewonnen met 86-72 (rust: 34-37). De Belgian Cats zijn volop in voorbereiding op het WK in Tenerife (22-30 september).
  [naar artikel]
 5. Belgian Cats winnen ook tweede oefenwedstrijd tegen Griekenland (26/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische basketbalvrouwen hebben in Charleroi hun tweede oefenwedstrijd tegen Griekenland gewonnen met 86-72 (rust: 34-37). De Belgian Cats...
  [naar artikel]
 6. Belgian Cats demonstreren tegen Griekenland en schrijven geschiedenis met brons op EK (25/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Belgian Cats hebben een historisch EK Basketbal op passende wijze afgesloten: met een medaille na een monsterscore. Na de zware nederlaag tegen grootmacht Spanje in de halve finales waren de Belgische basketbalvrouwen in de strijd om het brons duidelijk een maatje te sterk voor Griekenland. De Cats namen een blitzstart en wonnen uiteindelijk met indrukwekkende cijfers: 78-45. Voor het EK had niemand durven hopen van deze knappe, derde plaats en de bijhorende kwalificatie voor het WK.
  [naar artikel]
 7. Belgian Cats demonstreren tegen Griekenland en schrijven geschiedenis met brons op EK (25/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belgian Cats hebben een historisch EK Basketbal op passende wijze afgesloten: met een medaille na een monsterscore. Na de zware nederlaag tegen grootmacht Spanje in de halve finales waren de Belgische basketbalvrouwen in de strijd om het brons duidelijk een maatje te sterk voor Griekenland. De Cats namen een blitzstart en wonnen uiteindelijk met indrukwekkende cijfers: 78-45. Voor het EK had niemand durven hopen van deze knappe, derde plaats en de bijhorende kwalificatie voor het WK.
  [naar artikel]
 8. BRONS! Belgian Cats verpletteren Griekenland (78-45) en eindigen als derde op EK basketbal (25/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats wonnen vandaag tegen de Grieken op het Europees kampioenschap vrouwenbasketbal. De vrouwen van coach Philip Mestdagh wonnen met
  [naar artikel]
 9. Belgian Cats zetten Griekenland zonder problemen opzij en schrijven geschiedenis met een bronzen medaille (25/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats wonnen vandaag tegen de Grieken op het Europees kampioenschap vrouwenbasketbal. De vrouwen van coach Philip Mestdagh wonnen met
  [naar artikel]
 10. Belgian Cats gaan in zwake vierde kwart helemaal ten onder tegen Wit-Rusland (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats hebben hun tweede groepswedstrijd op het EK basketbal verloren. Onze basketbalvrouwen verspeelden in een zwakke tweede helft hun...
  [naar artikel]
 11. Net als de Cats bereikt ook verrassend Griekenland halve finale EK basketbal (22/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats zijn een verrassing op het EK basket voor vrouwen in Praag, maar dat geldt zeker ook voor Griekenland. De Griekse vrouwen
  [naar artikel]
 12. Belgian Cats overleven thriller en zitten in kwartfinales EK basketbal (02/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar de Belgian Cats hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het EK basketbal: 72-67. De barragematch tegen Slovenië werd een heuse thriller - pas in de laatste minuut slaagden de Cats erin een definitieve bres te slaan. Daardoor blijft de olympische droom levend.
  [naar artikel]
 13. Belgian Cats verliezen ook tweede oefenduel van China (03/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische basketvrouwen (FIBA 28) hebben zondag ook hun tweede van drie oefenduels in en tegen China (FIBA 10) verloren. De selectie van coach Philip Mestdagh ging in Yangzhong met 81-62 (rust: 39-33) onderuit. De Belgian Cats werden in de eerste oefenmatch ook al geklopt door China met 65-48.
  [naar artikel]
 14. Schitterende Emma Meesseman stuwt Belgian Cats naar winst in oefenmatch tegen Italië (21/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Schelp in Wevelgem wonnen de Belgian Cats na een spannende partij met 79-76 van Italië. Emma Meesseman stuwde België met 29 punten naar winst.
  [naar artikel]
 15. Belgian Cats halen brons op EK basketbal (25/06/2017 - Knack)
  België heeft geschiedenis geschreven door brons te halen op het EK basketbal voor vrouwen. Dat is het beste resultaat ooit voor de vrouwelijke basketbalploeg. De Belgian Cats wonnen van Griekenland met 78-45.
  [naar artikel]
 16. Belgian Cats zorgen voor stunt van formaat tegen Frankrijk en staan bij de laatste vier (28/09/2018 - Metro)
  De Belgische basketbalvrouwen hebben zich geplaatst voor de halve finales van het WK basketbal in Tenerife. De Belgian Cats stuntten tegen Frankrijk, op de voorbije drie WK’s telkens verliezend finalist, en wonnen met 86-65. In de halve finale wacht morgen een duel met de Verenigde Staten, die eerder makkelijk Nigeria inblikten (71-40). De Cats openden het eerste kwart sterk met 20-17, maar maakten vooral het verschil in een ijzersterk tweede kwart (33-14). Met een kloof van 22 punten (53-31) mochten de Belgische vrouwen voldaan gaan rusten, maar in het derde kwart (14-17) werd snel duidelijk dat de eerste helft veel krachten had gekost. Het laatste kwart begon dramatisch (0-7), maar de Cats herstelden zich en eindigden de partij op karakter (19-10) met 86-65. Later op de avond (om 21u00) spelen gastland Spanje en Canada de laatste kwartfinale. De winnaar van dat duel neemt het in de andere halve finale op tegen Australië. bron: Belga Het bericht Belgian Cats zorgen voor stunt van formaat tegen Frankrijk en staan bij de laatste vier verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Straks fèta bij het avondmaal? De Cats moeten op weg naar brons voorbij deze Griekse dames (25/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is het al een prachtig EK geweest voor de Belgian Cats. In de strijd om de derde plaats wacht Griekenland onze basketbaldames vanavond
  [naar artikel]
 18. Demonstratie in uitwuifwedstrijd van Belgian Cats tegen Oranje (11/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belgian Cats trekken met een heel goed gevoel naar het EK. In hun uitwuifwedstrijd in Ieper en voor maar liefst 1.300 fans zegevierden de Cats versus Nederland met 95-38.
  [naar artikel]
 19. Belgian Cats op hun hoede voor coronabesmetting richting EK waar ze favoriet zijn: “We blijven enorm voorzichtig” (13/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De schrik zit er goed in bij de Belgian Cats. Zaterdag ging na een mogelijke Covid-19 besmetting bij een speelster en een lid van de staf de laatste oefenwedstrijd voor het EK tegen Griekenland immers niet door. “We blijven uiteraard enorm voorzichtig,” zegt Hanne Mestdagh.
  [naar artikel]
 20. WK basket (v) – Verdienstelijke Belgian Cats sneuvelen in halve finale tegen ongenaakbaar Team USA (29/09/2018 - Metro)
  De Belgian Cats zijn er zaterdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het WK basketbal voor vrouwen in Tenerife. De Belgische vrouwen verloren met 77-93 van de Verenigde Staten, dat al ongeslagen is op grote toernooien sinds 2006. De Belgian Cats begonnen opnieuw uitstekend aan de partij. In het eerste kwart lagen de Belgische vrouwen geen moment onder om uiteindelijk te eindigen met een 26-21 voorsprong. Het tweede kwart was voor de Verenigde Staten met 13-19, maar de tussenstand bij de pauze bleef met 39-40, in het voordeel van de Verenigde Staten, erg spannend. Het derde kwart zorgde echter voor een aardverschuiving. De Belgen stonden defensief te knoeien en de Amerikaanse meisjes plaatsten een forse tussenspurt (18-33). Een gelijkopgaand vierde kwart (20-20) deed er niet meer toe, de achterstand was intussen te groot geworden voor de Cats. De vrouwen van bondscoach Philip Mestdagh spelen zondag (om 18u30) de troostfinale van het WK tegen de verliezer van de andere halve finale zaterdag (om 21u00) tussen gastland Spanje en Australië. De Verenigde Staten spelen zondagavond (om 21u00) de finale van het WK tegen de winnaar van die andere halve eindstrijd. bron: Belga Het bericht WK basket (v) – Verdienstelijke Belgian Cats sneuvelen in halve finale tegen ongenaakbaar Team USA verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Belgian Cats moeten op WK basketbal pas in tweede helft het hoofd buigen voor topfavoriet Team USA (29/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zoals verwacht was Team USA in de halve finale op het WK basketbal te sterk voor de Belgian Cats, maar de topfavoriet in Tenerife had het veel lastiger dan verwacht met de Belgische meisjes. De Cats namen zelfs de beste start en wonnen het eerste kwart en hielden tot aan de rust gelijk tred, maar de Amerikanen wonnen uiteindelijk nog met 77-93. Morgen mogen de Cats in hun allereerste WK echter nog strijden om brons tegen Spanje of Australië, de nummers 2 en 4 van de wereld spelen vanavond de andere halve finale.
  [naar artikel]
 22. Belgian Cats al minstens zeker van barrages op EK basketbal (29/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Toch nog goed nieuws vrijdagavond voor de Belgian Cats. Door de zege van Servië tegen Rusland zijn de Cats al zeker van de barrages (dinsdag Belgrado).
  [naar artikel]
 23. Kapitein Sofie Hendrickx neemt afscheid van Belgian Cats (26/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De bijna 32-jarige Sofie Hendrickx neemt na meer dan tien jaar afscheid van de Belgian Cats. De laatste jaren fungeerde de 1m87 grote power forward succesvol als kapitein bij de Belgian Cats. Ze start dus niet mee de voorbereiding richting het WK van Tenerife (22 tot 30 september) op.
  [naar artikel]
 24. Belgian Cats winnen opnieuw van Italië (22/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een vriendschappelijke basketbalinterland hebben de Belgian Cats in Kortrijk met 76-65 gewonnen van Italië. Bij de rust stonden ze nog tien...
  [naar artikel]
 25. Belgian Cats rollen Zwitserland op (11/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Geen problemen voor de Belgian Cats in hun eerste EK-kwalificatie-interland vanavond in de FCB Arena in Fribourg. De nationale damesbasketbalploeg...
  [naar artikel]
 26. Belgian Cats winnen oefeninterland tegen Italië (22/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een vriendschappelijke basketbalinterland hebben de Belgian Cats in Wevelgem met 79-76 gewonnen van Italië. Bij de rust stonden de meisjes van...
  [naar artikel]
 27. Zo vieren de Belgian Cats hun kwalificatie op het EK (19/06/2017 - Sporza)
  De Belgian Cats hebben zich dankzij hun derde zege op een rij geplaatst voor de kwartfinales van het EK basketbal. En dat werd overal gevierd.
  [naar artikel]
 28. Belgian Cats missen start op Olympisch kwalificatietornooi (06/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belgian Cats hebben de start van het Olympisch kwalificatietornooi in Oostende gemist. De Cats verloren in de Verlsuys Dôme van Canada (nummer 4 van de wereld) en dit na een heuse thriller: 61-56.
  [naar artikel]
 29. Belgian Cats eervol onderuit in halve finale WK basket (29/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Geen finale voor de Belgian Cats morgen op het WK basket. Het Dream Team van de Verenigde Staten bleek nog een klasse te sterk voor de Cats, die...
  [naar artikel]
 30. WK basket (v) – Belgian Cats verliezen troostfinale en worden eervol vierde (30/09/2018 - Metro)
  De Belgische basketbalvrouwen hebben zondag de troostfinale op het WK basketbal voor vrouwen in Tenerife verloren van gastland Spanje (67-60). Het team van bondscoach Philip Mestdagh eindigt het WK zo zonder medaille, maar op een eervolle vierde plaats. De Cats begonnen goed aan de partij. In een mum van tijd stond het 3-10 in het voordeel van de Belgische vrouwen, waarna de Spaanse motor begon te draaien. Het eerste kwart eindigde uiteindelijk gelijkopgaand (15-15). In het tweede kwart kregen de Cats moeilijk opnieuw grip op de partij. Spanje domineerde en dat uitte zich in 32-27 ruststand. Na de pauze plaatsten de Spaanse vrouwen een nieuwe tussenspurt in het derde kwart (23-16), waarna de Cats in het vierde kwart de spanning terugbrachten (12-17). Ze kwamen dicht, maar moesten uiteindelijk met zeven punten het brons aan Spanje laten. Eerder op dit WK wonnen de Belgische vrouwen hun groep na zeges tegen Puerto Rico (86-36) en .. Spanje (72-63) en een nederlaag tegen Japan (75-77 nv). In de kwartfinales wonnen de Cats van Frankrijk (86-65), waarna een verdienstelijke nederlaag volgde tegen de Verenigde Staten (77-93) in de halve eindstrijd. Later op de avond (om 21u00) speelt de VS de WK-finale tegen Australië. bron: Belga Het bericht WK basket (v) – Belgian Cats verliezen troostfinale en worden eervol vierde verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Belgian Cats openen EK met zege tegen Rusland, Meesseman blinkt uit (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats zijn met een verdiende overwinning begonnen aan het Europees kampioenschap. In het Servische Zrenjanin wonnen de Belgische...
  [naar artikel]
 32. Belgian Cats winnen uitwuifwedstrijd voor EK tegen Italië (22/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  De uitwuifwedstrijd van de Belgian Cats bracht in een bomvolle en met 2.500 toeschouwers gevulde De Lange Munte in Kortrijk een knappe overwinning tegen Italië. De Cats vertrekken maandag dan ook met een goed gevoel naar het EK in Servië.
  [naar artikel]
 33. Bondscoach Belgian Lions is “verdomd jaloers” op succes van de Belgian Cats (29/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bondscoach Eddy Casteels stak tijdens een persconferentie over de Belgian Lions zijn bewondering voor de bronzen medaille van de Belgian Cats op het Europees Kampioenschap in Praag niet onder stoelen of banken. Op de persconferentie raakten donderdag meer details bekend over voorbereiding en selectie van de mannen op hun EK.
  [naar artikel]
 34. Belgian Cats na thriller van formaat onderuit tegen Servië en veroordeeld tot barrages op EK (30/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De slotminuten waren er teveel aan. De Belgian Cats stonden in het hol van de leeuw lang knap aan de leiding, om in de finale te kraken. In een...
  [naar artikel]
 35. Belgian Cats komen met schrik vrij (17/06/2017 - De Morgen)
  Op hun eerste EK basket in tien jaar was het voor de Belgian Cats al meteen erop of eronder. Maar na een spannend slot moest Montenegro plooien: 66-64.
  [naar artikel]
 36. Belgian Cats komen met schrik vrij (06/04/2019 - De Morgen)
  Op hun eerste EK basket in tien jaar was het voor de Belgian Cats al meteen erop of eronder. Maar na een spannend slot moest Montenegro plooien: 66-64.
  [naar artikel]
 37. ‘Belgian Cats moeten denken én spelen als één van de topteams in Europa’ (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats staan straks, om 17u45, meteen voor een stevige opdracht op het EK basketbal: Rusland, elfde op de wereldranking, over de knie...
  [naar artikel]
 38. Belgian Cats gaan naar het EK na makkelijke zege in Polen (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische basketbalvrouwen mogen voor het eerst sinds 2007 opnieuw deelnemen aan een Europees kampioenschap. De Belgian Cats wonnen in en
  [naar artikel]
 39. Belgian Cats pakken groepswinst en EK-ticket na zege tegen Oekraïne (15/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats hebben zich voor het EK gekwalificeerd. Onze basketvrouwen wonnen met 87-65 van Oekraïne. Dankzij de winst van Finland op directe concurrent Portugal zijn de Cats nu zeker van de groepswinst en dus van een EK-ticket. Een topprestatie.
  [naar artikel]
 40. Belgian Cats peuzelen Finland op en pakken vijfde opeenvolgende zege (04/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Belgian Cats wonnen in de bubbel in Portugal eenvoudig van Finland. Voor de Cats, al zeker van een stek op het EK komende zomer, meteen de vijfde opeenvolgende zege in de EK-kwalificatieronde. Zaterdag volgt in poule G de slotwedstrijd tegen gastland Portugal en gaan de Cats voor zes op een rij.
  [naar artikel]
 41. Na het exploot van de Belgian Cats: ook deze Belgische ploegen triomfeerden op het grote toneel (26/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgian Cats verbaasden gisteren de basketbalwereld door vicewereldkampioen en Europees kampioen Spanje te verslaan. Ze werden zo groepswinnaar,...
  [naar artikel]
 42. Belgian Cats gaan naar het EK Basket na makkelijke zege in Polen (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische basketbalvrouwen mogen voor het eerst sinds 2007 opnieuw deelnemen aan een Europees kampioenschap. De Belgian Cats wonnen in en
  [naar artikel]
 43. ‘Het wordt weer veertig minuten knokken voor de Belgian Cats’ (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het eerste varkentje, genaamd Rusland, dat is gisteren al gewassen door de Belgian Cats op het EK basketbal. Straks, om 17u45, wacht het tweede:...
  [naar artikel]
 44. Wat verdienen de Belgian Cats op dit EK? Hoop en al een paar 1.000 euro (22/06/2017 - Sporza)
  De Belgian Cats spelen vanmiddag voor een plaats in de halve finales van het EK basketbal. Rijk zullen de Belgische vrouwen daar niet van worden.
  [naar artikel]
 45. Jonge Belgian Cats zijn Europees kampioen na zinderende finale (13/08/2017 - Sporza)
  De toekomst voor het Belgische basketbal bij de vrouwen lijkt verzekerd, want na het brons van de Belgian Cats op het EK hebben de -18-jarigen nu goed veroverd op hun EK.
  [naar artikel]
 46. Belgian Cats openen race richting EK overtuigend: 83 - 66 tegen Oekraïne (14/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste horde is genomen. De Belgian Cats hebben het openingsduel in de EK-kwalificatie makkelijk naar hun hand gezet. In Charleroi werd het...
  [naar artikel]
 47. Belgian Cats treffen Slovenië, Turkije en Bosnië in EK-groepsfase (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Slovenië, Turkije en Bosnië zijn de tegenstanders van de Belgian Cats in de groepsfase van het EK basketbal, dat tussen 17 en 27 juni wordt afgewerkt in Straatsburg en Valencia. De Belgian Cats werden als reekshoofd bij de loting in Valencia ingedeeld in groep C. De groepswinnaar gaat rechtstreeks naar de kwartfinales. Nummers twee en drie in de poule werken een barrage af voor een stek bij de laatste acht.
  [naar artikel]
 48. Belgian Cats maken grote sprong op wereldranking (05/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de nieuwe FIBA World Ranking zijn de Belgian Cats enorm gestegen Het gevolg van de bronzen medaille op het EK in 2017 en de vierde stek vorige week op het WK.
  [naar artikel]
 49. Belgian Cats op weg naar EK na knappe zege tegen Oekraïne (65-87) (14/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belgian Cats hebben hun ticket voor het EK binnen handbereik. Nadat het eerder deze week al won van Portugal, namen de Cats vandaag de maat van Oekraïne. Het werd 65-87. Een ticket voor het EK kan de Belgische basketbalvrouwen nu bijna niet meer ontglippen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.