Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:42 uur

Studenten UAntwerpen winnen voor het eerst ‘Campus Cup’: “Met geel hartje voor Ward”

Gazet van Antwerpen

10/06/2021 - 22:46

Het is ze gelukt: de rechtenstudenten van de UAntwerpen hebben donderdagavond met flink overwicht de felbegeerde Campus Cup gewonnen. “Ons geheim wapen? Niet alleen onszelf, maar ook de anderen goed kunnen inschatten”, vertellen Damiaan, Manon, Laura en Thibaut.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dreigbericht op sociale media zet politie op scherp, studenten UA moeten urenlang binnen op campus blijven (25/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een dreigbericht op sociale media zorgde maandag voor heel wat commotie aan de verschillende campussen van de UAntwerpen. Studenten kregen te horen dat er een gewapende man onderweg was naar de campus, en mochten urenlang de gebouwen niet verlaten. Een verdachte is nog niet opgepakt.
  [naar artikel]
 2. UAntwerpen betreurt dat KU Leuven nieuwe campus in Antwerpen opent (18/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  KU Leuven opent in 2023 een nieuwe campus in de Jezusstraat in Antwerpen, een zijstraat van de Meir. En dat valt niet in goede aarde bij de UAntwerpen. “Het spreekt voor zich dat UAntwerpen in eigen stad eerste viool wil spelen”, zegt rector Herman van Goethem.
  [naar artikel]
 3. Veldrit op campus VUB zint studenten niet, protest aangekondigd (06/01/2019 - VRT NWS)
  Straks voeren studenten van de VUB en de ULB in Brussel actie tegen een internationale veldrit op hun campus. Het zint de studenten niet dat de omloop op de terreinen van hun campus ligt, net nu ze aan het blokken zijn voor de examens. 
  [naar artikel]
 4. Dit zijn de twee finalisten van de ‘Campus Cup 2021’ (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De twee finalisten van de ‘Campus Cup’ zijn eindelijk bekend. Op donderdagavond 10 juni komen we te weten in welke hogere opleiding dit jaar de slimste studenten zitten. Wie zal het worden: Rechten UAntwerpen of Theologie KU Leuven?
  [naar artikel]
 5. Geen extra les op campus voor studenten, wel speciale studieplekken (05/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Studenten mogen nu maximaal één dag per week les krijgen op de campus en daar zal het ook bij blijven. Wel mogen hogescholen en universiteiten rustige studieplekken inrichten en ‘boostersessies’ organiseren die studenten klaarstomen voor de examens.
  [naar artikel]
 6. Geen extra les op campus voor studenten, wel speciale studieplekken (05/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Studenten mogen nu maximaal één dag per week les krijgen op de campus en daar zal het ook bij blijven. Wel mogen hogescholen en universiteiten rustige studieplekken inrichten en ‘boostersessies’ organiseren die studenten klaarstomen voor de examens.
  [naar artikel]
 7. KU Leuven begint academiejaar in code geel: waarom UGent, UAntwerpen en UHasselt met code oranje fors strenger starten (17/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De start van het academiejaar zal op iedere campus verschillend verlopen. De universiteiten van Antwerpen, Gent en Hasselt starten niet zoals gepland in code geel, maar kiezen nu al voor strengere maatregelen en beginnen in code oranje. De KU Leuven volgt niet en blijft bij code geel.
  [naar artikel]
 8. Ruim helft van studenten UAntwerpen gebruikte ooit drugs (22/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Meer dan de helft van de studenten van de UAntwerpen heeft al drugs gebruikt. De Antwerpse student is ook vaker geneigd om aan het verboden spul te zitten dan studenten van andere universiteiten. Dat schrijft het studentenblad Dwars.
  [naar artikel]
 9. Opnieuw een PXL-team in de Campus Cup (16/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De spannende studentenquiz Campus cup is vanaf maandag 26 april 2021 terug - en voor het eerst te volgen op Eén. Zes weken lang nemen 34 ploegen van Vlaamse hogescholen en universiteiten het tegen elkaar op. Elke aflevering ontvangt presentator Otto-Jan Ham acht slimme studenten - twee teams van vier studenten uit eenzelfde richting - die strijden voor de grootste onderscheiding van het academiejaar.
  [naar artikel]
 10. UAntwerpen zoekt privépartners om campus Drie Eiken onder handen te nemen (08/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Universiteit Antwerpen wil haar campus Drie Eiken in Wilrijk stevig onder handen nemen. Door het groeiend aantal studenten is de nood aan extra faciliteiten toegenomen. Daarnaast zijn de studentenhomes stilaan aan renovatie toe. Daarom is de universiteit een zoektocht gestart naar privé-investeerders die bepaalde delen van de campus in erfpacht willen nemen.
  [naar artikel]
 11. Deze Vlaamse studenten voorspelden maanden geleden al haarfijn waarom Trump zou winnen (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "En we zijn doodserieus", schreven UGent-studenten Ward Boone en Johannes Huysmans al in augustus, haast verontschuldigend. Het was de slotzin
  [naar artikel]
 12. Middenschool Campus Van Eyck op teambuilding in Geel (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op dinsdag 19 september trokken eerstejaars van GO! Middenschool Campus Van Eyck naar de Lissenvijvers te Geel voor de jaarlijkse sportdag.
  [naar artikel]
 13. UAntwerpen leert buitenlandse studenten fietsen (19/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Fietsen is voor buitenlandse studenten niet altijd even vanzelfsprekend. Daarom geeft UAntwerpen hen een opleiding.
  [naar artikel]
 14. Studenten in de bres voor poetspersoneel: “Zonder hen geen coronaveilige campus” (08/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Schoonmakers, gesteund door de vakbonden, personeel en studenten, hingen vrijdagvoormiddag de vuile was buiten bij de Universiteit Antwerpen, campus Middelheim. Letterlijk. Met die actie protesteren ze tegen de besparingen op het schoonmaakpersoneel. “Wij willen onze uren terug zodat we een veilige coronavrije plaats kunnen geven aan de studenten”, zeggen de actievoerders.
  [naar artikel]
 15. Intensief smartphonegebruik doet studenten buizen (08/01/2018 - Knack)
  Studenten die meer tijd spenderen met hun smartphone, behalen lagere examenresultaten. Onderzoekers van de UGent en de UAntwerpen toonden voor het eerst een causaal verband aan.
  [naar artikel]
 16. KU Leuven start op in code geel (16/09/2020 - De Standaard)
  De KU Leuven start de onderwijsactiviteiten dit academiejaar op in code geel. De UGent, UAntwerpen en UHasselt beslisten eerder om in code oranje op te starten. Ook de VUB schakelt na één week naar code oranje. Enkel op de campus in Diepenbeek zal code oranje gelden.
  [naar artikel]
 17. Studenten campus LiZa starten academiejaar met zomerse kick-off (20/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het academiejaar ging afgelopen maandag van start. Ruim 1.500 studenten startten aan één van de Genkse hogescholen. Op donderdag 20 september zakten meer dan 500 studenten van HBO Verpleegkunde en UC Leuven-Limburg af naar de student kick-off op campus LiZa.
  [naar artikel]
 18. Toby Alderweireld steekt studenten UAntwerpen een hart onder de riem (18/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Maandagavond begint het wereldkampioenschap voetbal voor de Belgen. Iedereen kijkt er naar uit, ook de studenten. Het is echter examenperiode en dus is planning van groot belang. Niemand minder dan Toby Alderweireld steekt de studenten van UAntwerpen een hart onder de riem.
  [naar artikel]
 19. ‘De Container Cup voor studenten’ krijgt compleet Limburgs podium (08/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ward Lemmelijn heeft ‘De Container Cup’ voor studenten op zijn naam geschreven. De PXL-student en beloftenwereldkampioen indoorroeien stak met kop en schouders boven de tegenstand uit. De Limburgse studenten domineerden trouwens, want de top-drie in de Cup studeert in Hasselt. Geregeld deden de studenten het beter dan de professionele topsporters.
  [naar artikel]
 20. Studenten met migratieachtergrond aan de UAntwerpen getuigen: “Angst voor discriminatie overwonnen door mentor” (02/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Slechts 19,2% van de studenten die dit jaar voor het eerst aan een opleiding aan de Universiteit Antwerpen begint, heeft een migratieachtergrond. Daarom wil de universiteit meer mentoren inzetten die kwetsbare eerstejaarsstudenten helpen. Twee studenten met een migratieachtergrond vertellen waarom ze dat een goed idee vinden.
  [naar artikel]
 21. Handvol studenten kan nog niet terug naar kot aan Paardenmarkt (17/01/2018 - Metro)
  “Er zijn nog zo’n vijf studenten die niet naar hun kot kunnen. Dat zal nog enkele dagen duren”, zegt UAntwerpen-woordvoerder Peter De Meyer, nadat een explosie maandagavond voor grote schade zorgde in een aantal panden op de Antwerpse Paardenmarkt. De universiteit had ook een achttal kamers gratis ter beschikking gesteld op de Campus Groenenborger, al was dat niet nodig omdat de getroffen studenten zelf thuis opvang vonden. Gisteren bleek dat één student was ingegaan op het aanbod voor een gesprek met een psycholoog. Dat is voorlopig zo gebleven. Dertien getroffen studenten mochten een examen uitstellen, bijvoorbeeld omdat ze zonder hun spullen werden geëvacueerd. bron: Belga
  [naar artikel]
 22. Recordaantal studenten leert feestbegeleider worden tegen buurtoverlast (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de campus in Diepenbeek krijgen vanavond 217 studenten van Universiteit Hasselt en hogescholen PXL en UCLL een snelcursus feestbegeleider. Voor het eerst zullen er zoveel studenten leren om toekomstig fuifsteward te worden: het is de bedoeling dat ze op fuiven een oogje in het zeil houden en overlast voor de buren voorkomen. “Dat er zoveel kandidaten zijn, is een duidelijk signaal dat ook de studenten dit initiatief steunen”, klinkt op UHasselt.
  [naar artikel]
 23. Billy's en köttbullar koop je nu ook in hartje stad (13/04/2019 - De Morgen)
  Met zijn Citystore in het Duitse Hamburg trekt Ikea voor het eerst naar hartje stad. Kleurde de Zweedse woonwinkelgigant tot nu toe de stadsranden blauw-geel, dan zoekt hij nu zelf de klant op, pal in het centrum. Zoals ook de supermarkten Carrefour en Delhaize doen met hun Express of Proxy.
  [naar artikel]
 24. Dertien studenten krijgen examenuitstel na explosie Paardenmarkt (16/01/2018 - Metro)
  De Universiteit Antwerpen heeft van dertien studenten de vraag gekregen om een examen te verplaatsen dat zij vandaag hadden, na de grote explosie op de Paardenmarkt. Dat is toegestaan, zegt de universiteit. De UAntwerpen had een crisismailadres in gebruik genomen en trad ook via sociale media in contact met studenten die werden getroffen door de ontploffing op de Paardenmarkt, met in de buurt met heel wat studenten. De universiteit voorzag dat wie vandaag examen had, een aanvraag kon doen om dat te verplaatsen. De UAntwerpen wees op een kotgebouw vlakbij de gebeurtenissen met zowat twintig kamers, waarvan de bewoners werden geëvacueerd. Zij moesten hun (cursus)materiaal achterlaten. “Dertien studenten vroegen vandaag om hun examen uit te kunnen stellen. Daar werd ook op ingegaan”, zegt woordvoerder Peter De Meyer. Eén studente ging ook in op een aanbod van de universiteit voor een gesprek met een studentenpsycholoog. De universiteit heeft intussen ook acht eigen koten opengesteld op de Campus Groenenborger. “Die stellen we gratis ter beschikking van studenten die nog niet naar hun kot kunnen terugkeren en die niet bij ouders terecht kunnen of willen”, aldus De Meyer nog. bron: Belga
  [naar artikel]
 25. Studeren buiten Gent of Leuven? Het kan: lokale campussen worden steeds populairder (16/09/2019 - VRT NWS)
  Lokale campussen doen het goed bij hogeschoolstudenten. Sinds 2014 is het totale aantal studenten met 7 procent gestegen. Ook in bijvoorbeeld Geel, Genk of Roeselare, plaatsen die bij het brede publiek niet meteen bekendstaan voor hun hogeschool, zijn de laatste jaren honderden nieuwe studenten gestart. Aan de Thomas More-campus in Geel was er tussen 2014 en 2018 zelfs een groei van bijna 15 procent. Dat in die lokale hogescholen geen Overpoort of Oude Markt is, lijkt geen probleem. Klein kan ook gezellig zijn.
  [naar artikel]
 26. Limburgse hogescholen starten academiejaar in code geel (16/09/2020 - VRT NWS)
  De hogescholen PXL en UCLL starten het academiejaar in code geel. Er zullen dus 50 procent van de studenten op de campus aanwezig zijn. De UHasselt liet vanmorgen weten dat zij naar code oranje gaat, uit voorzorg, omdat het aantal coronabesmettingen stijgt.
  [naar artikel]
 27. 1.500 studenten geven kick-off van Genkse hogescholen (20/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op de Liza-campus werd donderdagnamiddag de kick-off gegeven voor de start van het nieuwe schooljaar voor de Genkse hogescholen. 1.500 studenten hebben zich ingeschreven voor de Luca School of Arts op C-Mine en voor UCLL en HBO-verpleegkunde op campus Liza.
  [naar artikel]
 28. ‘We verwachten veel mentale problemen, zowel bij studenten als docenten’ (01/10/2020 - De Morgen)
  Geen cantussen, geen kotfeestjes, geen bomvolle aula’s. Studenten maken zich op voor een bijzonder academiejaar, en ook hun rectoren houden de adem in. Rik Van de Walle (UGent), Herman Van Goethem (UAntwerpen) en Caroline Pauwels (VUB) hopen dat hun campus de pandemie zal doorstaan. En dat er uit hun universiteiten leiders opstaan die een zwalpend België een nieuw elan geven. ‘Hoe wetenschappers de afgelopen maanden het beleid van zich verschuilende politici moesten uitleggen: het is ongezien en onaanvaardbaar.’
  [naar artikel]
 29. Studenten trappen academiejaar op gang bij stijgende coronacijfers: "Geen zorgen over wat er in auditoria gebeurt" (21/09/2020 - VRT NWS)
  Vandaag start het academiejaar aan de vijf Vlaamse universiteiten. Tienduizenden studenten beginnen eraan. Maar het zal anders zijn, door de coronacrisis en alle maatregelen daarrond. Heel wat universiteiten starten in code oranje, maar de VUB en de KU Leuven kiezen zeker een week voor code geel. "We moeten die nieuwe generatie studenten een goede introductie gunnen op de campus in al hun cursussen."
  [naar artikel]
 30. Ook kleurencodes voor hoger onderwijs: alle studenten worden volgend academiejaar in de auditoria verwacht (10/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Er is duidelijkheid voor studenten over de organisatie van het volgende academiejaar. Ook in het hoger onderwijs zal er gewerkt worden met kleurencodes. Idealiter gaan we van start in niveau geel, waar de capaciteit op universiteiten beperkt is tot de helft van het aantal zitjes in auditoria. In die situatie moet iedereen wel een mondmasker dragen. Zonder mondmasker mag slechts één vijfde van de capaciteit benut worden. De hogescholen mikken op een vermindering van de circulatie van studenten op de campus met 25 procent.
  [naar artikel]
 31. Ook kleurencodes voor hoger onderwijs: alle studenten worden volgend academiejaar in de auditoria verwacht (10/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er is duidelijkheid voor studenten over de organisatie van het volgende academiejaar. Ook in het hoger onderwijs zal er gewerkt worden met kleurencodes. Idealiter gaan we van start in niveau geel, waar de capaciteit op universiteiten beperkt is tot de helft van het aantal zitjes in auditoria. In die situatie moet iedereen wel een mondmasker dragen. Zonder mondmasker mag slechts één vijfde van de capaciteit benut worden. De hogescholen mikken op een vermindering van de circulatie van studenten op de campus met 25 procent.
  [naar artikel]
 32. Architectuur en geneeskunde bij grootste groeirichtingen aan UAntwerpen (21/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  De richtingen sociaaleconomische wetenschappen, architectuur, biomedische wetenschappen en geneeskunde zijn de opvallendste stijgers aan de UAntwerpen. Dat blijkt uit voorlopige inschrijvingscijfers aan de start van het nieuwe academiejaar. Het aantal generatiestudenten, studenten die voor het eerst een opleiding in het hoger onderwijs beginnen, zit in de lift.
  [naar artikel]
 33. Architectuur en geneeskunde bij grootste groeirichtingen aan UAntwerpen (21/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De richtingen sociaaleconomische wetenschappen, architectuur, biomedische wetenschappen en geneeskunde zijn de opvallendste stijgers aan de UAntwerpen. Dat blijkt uit voorlopige inschrijvingscijfers aan de start van het nieuwe academiejaar. Het aantal generatiestudenten, studenten die voor het eerst een opleiding in het hoger onderwijs beginnen, zit in de lift.
  [naar artikel]
 34. Onrust aan UAntwerpen na dreigbericht: studenten mogen campus niet verlaten, lessen geschrapt (25/11/2019 - De Morgen)
  De politie onderzoekt een dreigbericht dat vanochtend via Snapchat naar de helpdesk van de Universiteit Antwerpen is gestuurd. ‘Waakzaamheid is geboden. Paniek is niet nodig’, aldus de Antwerpse politie. Er worden wel extra maatregelen genomen. Studenten mogen de gebouwen niet verlaten en niemand wordt toegelaten op de campussen. De lessen worden voor de rest van de dag geschrapt.
  [naar artikel]
 35. AP bouwt nieuwe campus voor 2.000 studenten aan Park Spoor Noord (09/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De start van de bouw van campus Viaduct van AP Hogeschool aan Park Spoor Noord is maandagochtend feestelijk gevierd. Vanaf 2021 kunnen tweeduizend studenten er les volgen, voornamelijk voor STEM-opleidingen. Het is de vijfde en laatste toevoeging aan een buurt met veel gebouwen van de hogeschool.
  [naar artikel]
 36. VUB-studenten “blokken” in rectoraatsgebouw uit protest tegen veldrit op campus (06/12/2018 - Metro)
  Een twintigtal studenten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft vandaag samen in het rectoraatsgebouw al “blokkend” geprotesteerd tegen de Brussels Universities Cyclocross van de DVV Verzekeringen Trofee. Die veldrit vindt op 6 januari op de campus Etterbeek plaats. De studenten vinden het niet normaal dat er tijdens de blokperiode overlast wordt gecreëerd. De veldrit vindt plaats op 6 januari maar in de dagen ervoor en erna zullen er verschillende voertuigen op en rond de campus rijden en wordt het hele parcours opgezet. Een deel van de campus wordt afgesloten. “Dit is ongehoord”, zegt Matteo Kopriva, initiatiefnemer van het studentenplatform Blijf Van Onze Blok. “Wij vinden dat de VUB als universiteit de taak heeft om een omgeving te bieden waar stress voor de blokkende studenten geminimaliseerd wordt zodat ze kunnen slagen voor hun examens. Zeker studenten die al moeite ondervinden om thuis te studeren, zullen hier last van ondervinden.” Het studentenplatform heeft een petitie opgestart om de afgelasting van de veldrit te vragen. Dat die er komt, lijkt erg onwaarschijnlijk. “Het is vanzelfsprekend dat we de overlast voor de studenten tot een minimum willen beperken. We hebben extra blokruimtes voorzien en de koten blijven bereikbaar”, zegt VUB-woordvoerder Sicco Wittermans. De veldrit is ook gratis voor de VUB-studenten. De universiteit benadrukt nog dat de organisatie in handen ligt van Golazo. bron: Belga Het bericht VUB-studenten “blokken” in rectoraatsgebouw uit protest tegen veldrit op campus verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Otto-Jan Ham zoekt studenten voor nieuw programma (02/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Geen zwart gat voor Otto-Jan Ham (39), die de satirische fakkel van De Ideale Wereld doorgaf aan Jan Jaap van der Wal: Ham gaat op Canvas De Campus Cup presenteren, een quiz van Woestijnvis voor studenten. Sinds gisteren kunnen teams van vier studenten uit dezelfde richting van één hogeschool of universiteit zich inschrijven via canvas.be. Na de provinciale preselecties later dit najaar nemen de beste teams het aan het einde van het academiejaar tegen elkaar op in een reeks onderlinge confrontaties in de aula van Otto-Jan Ham. De Campus Cup is in 2019 zes weken lang te zien op Canvas.
  [naar artikel]
 38. Studenten in Antwerpen kritisch voor virologen en code oranje: “En wat met óns sociaal contact?” (18/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Wat een academiejaar. De hogescholen in de provincie Antwerpen starten in code geel, met halfvolle aula’s, maar de UAntwerpen heeft opgeschaald naar oranje (een vijfde van de capaciteit). Bovendien adviseert viroloog Steven Van Gucht de studenten om alle coronaregels overal strikt op te volgen en de contact tracing-app te installeren. Marc Van Ranst roept op om op kot te blijven en niet elk weekend naar huis te gaan. En dat terwijl groepsactiviteiten en cantussen al waren geschrapt. En de studenten? Die vinden het lastig. “Virologen moeten oppassen met hun uitspraken.”
  [naar artikel]
 39. UAntwerpen start in code oranje (16/09/2020 - De Tijd)
  07:03 De UAntwerpen heeft besloten om in sterk beperkte capaciteit het nieuwe academiejaar te starten. Dat blijkt uit een mail aan de studenten en het personeel.
  [naar artikel]
 40. Hogescholen PXL en UCLL blijven in code geel, ondanks stijgend aantal besmettingen in Limburg (15/10/2020 - VRT NWS)
  De Limburgse hogescholen UCLL en PXL blijven bij code geel voor hun campussen in Genk, Diepenbeek en Hasselt. Dat betekent dat de helft van de studenten een les op de campus mag volgen. Heel wat andere hogescholen en universiteiten gaan naar code oranje of zelfs rood. De Universiteit Hasselt blijft in code oranje.
  [naar artikel]
 41. Zwerfvuil na vijf weken praesesverkiezingen opgeruimd (24/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Namiddag hebben studenten van de UHasselt alle zwerfvuil rond de campus opgeruimd. Na vijf weken praesesverkiezingen is dat een statement naar de buurtbewoners toe. Het is de eerste keer dat studenten dat initiatief nemen. Het gemeentebestuur van Diepenbeek juicht de actie toe. Al vragen de studenten extra vuilbakken rond de campus om het probleem van zwerfvuil te verhelpen.
  [naar artikel]
 42. UAntwerpen vaardigt uitreisverbod naar China uit voor eigen studenten en onderzoekers (23/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Universiteit Antwerpen (UAntwerpen) heeft donderdag een uitreisverbod afgekondigd voor haar eigen studenten en onderzoekers die de komende tijd naar China zouden afreizen, bijvoorbeeld in het kader van een stage, uitwisseling of onderzoeksproject. De maatregel komt er in het kader van het in China opgedoken coronavirus. Voor Chinese studenten of onderzoekers die naar ons land zouden komen, wacht de universiteit eventuele maatregelen van de Chinese en/of Belgische overheid af.
  [naar artikel]
 43. Commotie op campus van UAntwerpen: onrust na bericht over gewapende man (25/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een onduidelijk bericht dat maandagochtend naar UAntwerpen werd gestuurd, zorgt voor de nodige commotie op de universiteit. De politie onderzoekt de zaak prioritair, maar er is geen reden tot paniek, benadrukt de universiteit.
  [naar artikel]
 44. OPROEP. Studenten, hoe lang zijn jullie op weg naar de campus? (23/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Voor een reportage zoeken we de student die het langst onderweg is naar de campus van UHasselt, UCLL, PXL of Luca.
  [naar artikel]
 45. Communicatiewetenschappen populair aan UAntwerpen, vertalers en tolken niet (26/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Bij de eerste dag van het academiejaar staat het aantal inschrijvingen voor de UAntwerpen op 17.677. Dat is twee procent minder dan vorig jaar, maar het aantal kersverse studenten stijgt wel licht.
  [naar artikel]
 46. Studenten Campus LiZa organiseren rode neuzenactie (06/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De studenten van Campus LiZa hebben op donderdag 1 december een rode neuzenactie georganiseerd ten voordele van het kinderpsychiatrisch centrum op de zorgcampus van het Ziekenhuis Oost-Limburg. De studenten en docenten van de Limburgse Zorgacademie hebben als symbolische actie een menselijke ketting gevormd van 400 m rond het kinderpsychiatrisch centrum. Burgemeester Wim dries vond dit een lovenswaardige actie.
  [naar artikel]
 47. Studenten Uhasselt openen bakkerij op Hasseltse Corda Campus (07/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag hebben 5 studenten van de UHasselt een bakkerij ‘Pain d’Office’ geopend in de Corda Campus in Hasselt. “We willen op deze manier het werkcomfort verhogen van de meer dan 3.000 mensen die hier aan de slag zijn”, zegt Katrijn Reekmans, een van de 5 vrouwelijke zaakvoerders.
  [naar artikel]
 48. Eén blundert bij uitslag 'Campus Cup’: twee finalisten waren op voorhand al bekend (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De twee finalisten van de ‘Campus Cup’ zijn eindelijk bekend. Op woensdag 9 juni wonnen de studenten Rechten van de Antwerpse Universiteit van de studenten Geneeskunde KULeuven, maar enkele fans van het programma wisten op voorhand al wie er een finaleplaats ging bemachtigen. Bij Eén hadden ze het nieuws namelijk per ongeluk al verklapt voor de uitzending.
  [naar artikel]
 49. Eén blundert bij uitslag 'Campus Cup’: twee finalisten waren op voorhand al bekend (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De twee finalisten van de ‘Campus Cup’ zijn eindelijk bekend. Op woensdag 9 juni wonnen de studenten Rechten van de Antwerpse Universiteit van de studenten Geneeskunde KULeuven, maar enkele fans van het programma wisten op voorhand al wie er een finaleplaats ging bemachtigen. Bij Eén hadden ze het nieuws namelijk per ongeluk al verklapt voor de uitzending.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.