Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
23:16 uur

VN klaagt blokkering voedselhulp aan in Tigray waar miljoenen mensen honger lijden

Het Belang van Limburg

11/06/2021 - 00:39

De humanitaire agentschappen van de Verenigde Naties hebben donderdag de blokkering aangeklaagd van de voedselhulp door gewapende groeperingen in de Noord-Ethiopische regio Tigray, waar miljoenen mensen honger lijden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ruim 350.000 mensen in Tigray lijden honger (11/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Ruim 350.000 mensen in Tigray lijden honger Meer dan 350.000 in mensen in de Ethiopische regio Tigray worden geconfronteerd met hongersnood en nog eens miljoenen anderen lopen gevaar door voedseltekorten. De Verenigde Naties trekken aan de alarmbel.  ‘De harde realiteit voor onze medewerkers in Tigray is dat voor elk gezin dat we met levensreddend voedsel bereiken, er talloze andere zijn, vooral in […] Lees dit artikel: Ruim 350.000 mensen in Tigray lijden honger
  [naar artikel]
 2. VN: “Hongersnood dreigt voor miljoenen Syriërs” (11/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Syrië is het aantal mensen die honger lijden en in armoede leven verder toegenomen. Dat blijkt donderdag uit een rapport van de Verenigde Naties (VN). Volgens het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN kampt bijna 60 procent van de bevolking met voedselonzekerheid en lijden dus 12,4 miljoen Syriërs honger. Dat is het dubbele van in 2018.
  [naar artikel]
 3. “Wereld kijkt andere kant uit terwijl miljoenen Jemenieten honger lijden” (15/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Zonder dat de wereld er enige aandacht aan besteedt, speelt zich in Jemen een gruwelijke humanitaire tragedie af. Op het Arabische schiereiland zijn “bijna 19 miljoen mensen voor voedsel, medicijnen, zuiver water en onderdak afhankelijk van humanitaire hulp”, zo luidt Manuele Rossbach van de Duitse ngo Aktion Deutschland Hilft donderdag de noodklok. Van dat aantal lijden meer dan zeven miljoen Jemenieten acute honger. Veel kinderen sterven er van de honger.
  [naar artikel]
 4. “Wereld kijkt andere kant uit terwijl miljoenen Jemenieten honger lijden” (15/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zonder dat de wereld er enige aandacht aan besteedt, speelt zich in Jemen een gruwelijke humanitaire tragedie af. Op het Arabische schiereiland zijn “bijna 19 miljoen mensen voor voedsel, medicijnen, zuiver water en onderdak afhankelijk van humanitaire hulp”, zo luidt Manuele Rossbach van de Duitse ngo Aktion Deutschland Hilft donderdag de noodklok. Van dat aantal lijden meer dan zeven miljoen Jemenieten acute honger. Veel kinderen sterven er van de honger.
  [naar artikel]
 5. Opnieuw honger in het land van Live Aid: Vlaamse professor ziet levenswerk bedreigd (19/02/2021 - Knack)
  Ethiopische leiders zetten naast raketten ook honger in als wapen tegen de dissidente deelstaat Tigray. Professor Seppe Deckers ziet het met lede ogen aan. In Tigray staat een ambitieus Vlaams samenwerkingstraject op het spel.
  [naar artikel]
 6. Bijna 8 miljoen mensen lijden honger in Congo (14/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Democratische Republiek Congo lijden zowat 7,7 miljoen mensen acute honger. Dat is een stijging van 30 procent in vergelijking met vorig
  [naar artikel]
 7. Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend (26/10/2018 - De Morgen)
  Experts stellen zich vragen bij de belofte van de regering dat de omstreden aankoop van de F-35 zichzelf zal terugverdienen. Is het einde van de zeven vette jaren in de economie in zicht? En hoe is het mogelijk dat miljoenen mensen honger lijden in een land waar de supermarkten nokvol eten liggen?
  [naar artikel]
 8. Hongersnood dreigt voor miljoenen Syriërs (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Syrië is het aantal mensen die honger lijden en in armoede leven verder toegenomen. Dat blijkt donderdag uit een rapport van de Verenigde Naties (VN).
  [naar artikel]
 9. Verenigde Naties bezorgd over seksueel geweld in Ethiopische regio Tigray: "Gedwongen seks in ruil voor voedsel" (22/01/2021 - VRT NWS)
  De Verenigde Naties vrezen dat er tijdens het conflict van de voorbije maanden in de Ethiopische regio Tigray veel seksueel geweld is gepleegd. Uit "verontrustende" rapporten die de VN heeft ontvangen, blijkt dat burgers uit Tigray leden van hun gezin moesten verkrachten en dat vrouwen gedwongen werden tot seks in ruil voor voedsel. De humanitaire situatie in Tigray blijft ook zorgwekkend, met miljoenen mensen die hulp nodig hebben.
  [naar artikel]
 10. 795 miljoen mensen lijden vandaag honger. En morgen. En overmorgen (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zevenhonderdvijfennegentig miljoen mensen lijden honger. Vandaag, morgen, en ook overmorgen. Laat dat cijfer even bezinken en bedenk dat dat het
  [naar artikel]
 11. Miljoenen mensen lijden onnodig pijn door huiver voor opiaten (20/10/2017 - Knack)
  Miljoenen mensen in ontwikkelingslanden lijden onnodig pijn door gebrekkige (palliatieve) zorg. Het gaat om ongeveer 26 miljoen mensen, inclusief 2,5 miljoen kinderen, die eenvoudig geholpen kunnen worden met ongepatenteerde, goedkopere morfine.
  [naar artikel]
 12. VN-rapport: Eén op de negen mensen in de wereld lijdt honger (11/09/2018 - VRT NWS)
  In 2017 waren er volgens de Verenigde Naties wereldwijd zowat 821 miljoen mensen die te weinig eten hebben en honger lijden. Het gaat om zowat een op de negen mensen op de wereldbol. "De honger in de wereld stijgt het derde jaar op rij en komt opnieuw op het niveau van tien jaar geleden."
  [naar artikel]
 13. VN waarschuwt voor dreigende hongersnood in Ethiopische regio Tigray (29/05/2021 - VRT NWS)
  De Verenigde Naties maken zich ernstige zorgen over de mensen in de Tigray-regio in het noorden van Ethiopië. Bijna zeven maanden geleden brak daar een oorlog uit tussen het Ethiopische regeringsleger en Tigrese milities. Op dit moment zitten miljoenen mensen in een voedselcrisis. Volgens de VN is de kans groot dat er in de regio een echte hongersnood uitbreekt. Bekijk hierboven de reportage van "Het journaal".
  [naar artikel]
 14. Correspondent Sven Tuytens in arme wijk in Madrid: "Mensen zeggen me dat ze al honger hebben geleden" (01/05/2020 - VRT NWS)
  In Spanje duwen de coronamaatregelen sommige mensen zo diep in de armoede dat de angst om honger te lijden, groter wordt dan de angst om corona te lijden. Correspondent Sven Tuytens ging praten met Spanjaarden in de wijk rond Puente de Vallecas, in het zuiden van Madrid.
  [naar artikel]
 15. Ruim 815 miljoen mensen lijden honger, aantal neemt weer toe (15/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als gevolg van gewelddadige conflicten en de verandering van het klimaat is het aantal mensen wereldwijd dat honger lijdt, weer gestegen. In 2016
  [naar artikel]
 16. Het duivelse dilemma in arme landen: corona bestrijden of honger lijden (04/04/2020 - De Morgen)
  Pakt het middel erger uit dan de kwaal? Als mensen in derdewereldlanden tijdelijk het werk neerleggen in een poging de corona-epidemie in te dijken, hebben ze simpelweg geen eten. ‘Dan gaan mensen dood aan de honger in plaats van aan corona.’
  [naar artikel]
 17. Opnieuw meer honger in de wereld: 1 op 9 mensen heeft te weinig eten (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 2017 waren er volgens de Verenigde Naties wereldwijd zowat 821 miljoen mensen die te weinig eten hebben en honger lijden. Het gaat om zowat een...
  [naar artikel]
 18. Wereldwijd lijden 155 miljoen mensen honger (05/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig jaar leefden wereldwijd 155 miljoen mensen in voedselonzekerheid. Het aantal mensen dat niet genoeg eten heeft of zelfs honger lijdt in crisislanden heeft in vijf jaar tijd een hoogtepunt bereikt, volgens een rapport van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 19. Restaurantbezoek president Maduro schiet bij Venezolanen in verkeerde keelgat (18/09/2018 - De Morgen)
  Op sociale media is ophef ontstaan over een filmpje van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Daarin is te zien hoe hij geniet van een luxueus diner in een beroemd restaurant in Turkije, terwijl miljoenen mensen honger lijden in Venezuela.
  [naar artikel]
 20. Regeringsleger Ethiopië dreigt met ‘genadeloze’ aanval: half miljoen burgers in vuurlinie (26/11/2020 - De Morgen)
  Honderdduizenden stadsbewoners in de Ethiopische regio Tigray dreigen klem te komen zitten tussen de twee strijdende partijen in het gebied, sinds woensdagavond een ultimatum van het regeringsleger is verstreken. Het leger heeft in de afgelopen dagen gewaarschuwd voor een frontale aanval op de plaats Mekelle, waar behalve het afvallige, gevechtsklare bestuur van Tigray ook een half miljoen onschuldige burgers zitten. De leider van Tigray zegt dat zijn mensen ‘bereid zijn om te sterven’.
  [naar artikel]
 21. Wereldvoedseldag voor het eerst in lange tijd geen goednieuwsshow (16/10/2017 - VRT NWS)
  Wereldvoedseldag vandaag is voor Broederlijk Delen geen reden tot feesten.  Want vorig jaar, in 2016, is het aantal mensen die honger lijden voor het eerst in lange tijd weer gestegen. In het recent gepubliceerde wereldvoedselrapport 2017 van de Verenigde Naties staat dat het aantal mensen die honger lijden vorig jaar met 38 miljoen is gestegen, tot 815 miljoen.  
  [naar artikel]
 22. Duizenden kinderen sterven van de honger in Jemen,  maar ook in veel andere landen leidt oorlog tot honger (21/11/2018 - VRT NWS)
  Met meer dan 14 miljoen mensen die ernstige honger lijden, kent de humanitaire crisis in Jemen vandaag geen gelijke. Volgens berekeningen van Save the Children zouden al 85.000 kinderen door honger zijn omgekomen sinds het uitbarsten van de oorlog in 2015. "Als je de kaart van hongergebieden naast de kaart van conflictgebieden legt, zijn die opvallend gelijk", zegt Thea Hilhorst, hoogleraar Humanitaire Hulp aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Ook op andere plaatsen in de wereld leidt oorlog tot honger.
  [naar artikel]
 23. Quiz: hoe goed bent u in het tegengaan van voedselverspilling? (14/11/2018 - VRT NWS)
  In de derde aflevering van "Over Eten" op Eén gaat het vanavond over voedselverspilling, een probleem van onze tijd. Maar liefst een derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt, gaat verloren. En dat terwijl miljoenen mensen nog altijd honger lijden. Wat weet u over voedselverspilling? Test hier uw kennis. 
  [naar artikel]
 24. 'Meer rechten voor vrouwen kan honger tot 17 procent terugdringen' (28/03/2019 - De Morgen)
  Hadden vrouwen dezelfde kansen in de landbouw als mannen, dan zouden 148 miljoen mensen geen honger meer lijden. De Belgische VN-voedselrapporteur Olivier De Schutter pleit voor drastische maatregelen tegen genderdiscriminatie op het veld.
  [naar artikel]
 25. Een op de negen mensen in de wereld lijdt honger (11/09/2018 - Metro)
  In 2017 waren er volgens de Verenigde Naties wereldwijd zowat 821 miljoen mensen die te weinig eten hebben en honger lijden. Het gaat om zowat een op de negen mensen op de wereldbol. “De honger in de wereld stijgt het derde jaar op rij en komt opnieuw op het niveau van tien jaar geleden.” Verschillende organisaties van de VN stelden het rapport ‘The State of Food Security and Nutrition in the World’ samen. Conflicten, economische krimp en het klimaat zijn de, gekende, oorzaken. Steeds meer zorgen hitte, droogte en overstromingen voor honger. In 2016 telden de VN nog 804 miljoen mensen die chronisch honger lijden. Onder de 821 miljoen in 2017 zijn 151 miljoen kinderen jonger dan vijf. Afrika is het zwaarst getroffen, met 21 procent van de bevolking die ondervoed is. In Azië gaat het om 11,4 procent, in Latijns-Amerika en de Caraïben om 6,1 procent en Oceanië 7 procent. Bezorgdheid is er over een verslechtering in Zuid-Amerika, met toenemende honger in Venezuela, getroffen door een zware crisis, en over verschillende Centraal-Amerikaanse landen die steeds meer kampen met droogte. Het ergst is de situatie in conflictlanden als Jemen (35%). Voor Europa en Noord-Amerika komen de VN uit op 2,1 procent van de bevolking. in Europa zijn Albanië en Servië de uitschieters met 5,5 en 5,6 procent van de bevolking die honger lijdt. Op gezondheidsvlak neemt het aandeel kinderen met groeiachterstand af van 25 naar 22 procent. Anderzijds is meer dan een op de acht wereldburgers zwaarlijvig. Bron: Belga   Het bericht Een op de negen mensen in de wereld lijdt honger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Vrijwilligers van Zonder Honger naar Bed in actie: “57 Hasseltse gezinnen lijden nu echt honger” (11/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij ’t Scheep hebben de Hasseltse vrijwilligers van de groep Zonder Honger naar Bed donderdag 57 shoppingsbags geplaatst die symbool staan voor de 57 gezinnen die de groep tijdelijk niet kan helpen. Zonder Honger naar bed kreeg, na een anonieme klacht, immers bezoek van FAVV, waarbij de controleurs een rapport met aanbevelingen opstelden.
  [naar artikel]
 27. Meer dan 820 miljoen mensen in de wereld lijden honger (15/07/2019 - Metro)
  Het aantal mensen in de wereld dat niet genoeg te eten heeft, is vorig jaar opnieuw gestegen tot 821,6 miljoen. Dat blijkt uit een studie van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties. Anderzijds zijn er 830 miljoen mensen met obesitas. Na jarenlange dalingen is het hongerprobleem sinds 2015 weer groter aan het worden. De aantallen zitten terug op het niveau van 2010-2011, zo blijkt uit de jaarlijkse stand van zaken van de FAO en enkele andere organisaties. De honger neemt toe in bijna heel Afrika en – in mindere mate – in Latijns-Amerika en Zuidwest-Azië. In procent uitgedrukt heeft 10,8 procent van de wereldbevolking te weinig voedsel. In Oost-Afrika is dat zelfs meer dan 30 procent. Het wordt volgens het rapport dan ook “een immense uitdaging” om de VN-millenniumdoelstelling nog te halen om honger tegen 2030 uit de wereld te bannen. Bij de voorstelling van het rapport wees FAO-directeur José Graziano da Silva op nog een ander voedingsprobleem: obesitas. “Wellicht zijn er 10 miljoen meer mensen die obees zijn dan dat er ondervoed zijn”, legde hij uit. “De aantallen zijn enorm en het probleem groeit razend snel.” Bron: Belga   Het bericht Meer dan 820 miljoen mensen in de wereld lijden honger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Venezolanen woeden op president: terwijl miljoenen burgers honger lijden, gaat Maduro steak eten en sigaren roken in peperduur restaurant (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Venezuela is ophef ontstaan over een filmpje van president Nicolas Maduro. Daarin is te zien hoe hij geniet van een luxueus diner in een beroemd...
  [naar artikel]
 29. Venezolanen woedend op president: terwijl miljoenen burgers honger lijden, gaat Maduro steak eten en sigaren roken in peperduur restaurant (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Venezuela is ophef ontstaan over een filmpje van president Nicolas Maduro. Daarin is te zien hoe hij geniet van een luxueus diner in een beroemd...
  [naar artikel]
 30. Voedselhulp bij Samusocial stond gewoon te vergaan (07/07/2017 - De Morgen)
  Uit een inspectieverslag van 2014 bleek dat tonnen voedselhulp stond te bederven bij Samusocial. Doordat het voedselbeheer zo ondermaats was, heeft de Voedselbank de organisatie van haar lijst geschrapt. Problemen waar niet de raad van bestuur, maar wel de directie verantwoordelijk lijkt.
  [naar artikel]
 31. VN-organisaties slaan alarm over voedseltekorten in Tigray (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meerdere VN-organisaties slaan alarm over de voedseltekorten in de Ethiopische regio Tigray. Ruim 350.000 mensen worden volgens hen acuut bedreigd door hongersnood. Zo'n twee miljoen anderen dreigen in dezelfde situatie te belanden.
  [naar artikel]
 32. Meer dan 800 miljoen mensen lijden honger (15/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/lDXW599lTMIAZICeQcsJ-rzmn94/diocontent/78018279/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 33. In haar stad zijn er teveel mensen die honger lijden, en dat kan Vera (43) niet langer aanzien (08/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Geschokt door de armoede die ze in haar eigen stad zag, heeft Vera Van Bemten (43) de Facebook-groep ‘Zonder Honger Naar Bed Aalst’ opgericht. Wie eten over heeft, kan het hier gratis weggeven. “Ik besefte niet dat de nood zo hoog was”, zegt Vera.
  [naar artikel]
 34. Ethiopische troepen poseren in "bevrijde hoofdstad van Tigray", maar situatie blijft er wel erg grimmig (03/12/2020 - VRT NWS)
  Het Ethiopische leger zegt dat het Mekelle, de hoofdstad van de provincie Tigray, stevig in handen heeft. Tegelijk is er evenwel een groot tekort aan voedsel en medisch materiaal. Ethiopië zou nu wel toelaten dat de Verenigde Naties humanitaire hulp naar de door oorlog getroffen provincie Tigray stuurt.
  [naar artikel]
 35. Strijd in het Ethiopische Tigray is een regelrechte wraakoefening die steeds gruwelijker wordt (31/01/2021 - De Morgen)
  Moord, verkrachting, plundering, uithongering: de oorlog in de Ethiopische regio Tigray, al bijna drie maanden aan de gang, wordt steeds gruwelijker. De Ethiopische regering mag dan beweren dat ‘de situatie weer normaal is’: het tegenovergestelde is waar, zegt de leider van de Tigreeërs.
  [naar artikel]
 36. Raketten uit Tigray slaan in op luchthavens in nabijgelegen deelstaat Amhara in Ethiopië (14/11/2020 - VRT NWS)
  Vannacht zijn een aantal raketten ingeslagen op de luchthavens van Gondar en Bahir Dar. Die twee steden liggen in Amhara, een Ethiopische provincie die grenst aan Tigray waar sinds vorige week gevochten wordt tussen de lokale overheid en de federale troepen van Ethiopië.
  [naar artikel]
 37. Johnny Depp klaagt voormalige managers aan: "Miljoenen verkwist" (14/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse filmster Johnny Depp klaagt zijn voormalige managers aan wegens het verkwisten van miljoenen tijdens de vruchtbaarste jaren van
  [naar artikel]
 38. Ruim 800 miljoen mensen lijden honger – aantal neemt weer toe (15/09/2017 - Metro)
  Wereldwijd hebben vorig jaar 815 miljoen mensen honger geleden. Dat zijn er 38 miljoen meer dan in 2015, zo heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties vrijdag in Rome meegedeeld. Na jaren van verbetering in de voorziening van levensmiddelen steeg het aantal hongerlijdende mensen weer. Dat hangt vooral samen met de toename van gewelddadige conflicten in de wereld, maar ook met de gevolgen van de klimaatverandering, klinkt het in het rapport van FAO (Food and Agriculture Organization). De Voedsel- en Landbouworganisatie werkte voor het eerst samen met Unicef (het Kinderfonds van de VN) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aan het rapport. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 39. Bijna 8 miljoen mensen lijden honger in Congo (14/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/WU0ZWNqkV2FVPhecc3S2phReGkI/diocontent/37579213/_crop/0/108/3500/1977/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 40. Minstens 61.000 mensen hebben voedselhulp nodig (03/09/2019 - Metro)
  Na de doortocht van orkaan Dorian op de Bahama’s, hebben minstens 61.000 mensen nood aan voedselhulp. Dat hebben de Verenigde Naties gemeld, die wachten op groen licht van de overheid om een evaluatie van de situatie ter plaatse op te starten. “Op vlak van coördinatie is er het Caribisch agentschap voor rampenbeheersing (CDEMA) die de humanitaire respons regelt”, aldus een woordvoerder van de het VN-bureau voor humanitaire zaken (OCHA) Jens Laerke, tijdens een persconferentie in Genève. Het CDEMA heeft al twee evaluatieteams naar de eilanden gestuurd om de noden van de bevolking te evalueren, waaraan aan ook experts van het Wereldvoedselprogramma van de VN deelnemen. “We wachten op de toestemming van de overheid om de evaluatie te starten op het terrein”, aldus Laerke. Het Wereldvoedselprogramma verwacht dat op het eiland Abaco 14.000 mensen voedselhulp nodig hebben, en 47.000 anderen op het eiland Grand Bahama. Voor definitieve cijfers is het echter wachten op de evaluatie op het terrein. De Wereldgezondheidsorganisatie houdt zich klaar om medische noodbrigades te sturen, aldus een woordvoerder. Door de orkaan, die aan land kwam als een orkaan van categorie vijf, kwamen op de Bahama’s al vijf mensen om het leven. De eerste minister spreekt van een “historische tragedie” voor zijn archipel. Ondertussen blijft de orkaan, die is afgezwakt tot categorie drie, hangen boven het eiland Grand Bahama. De regio zou dan nog voor een groot deel van de dag geteisterd worden door hevige regen en catastrofale winden, aldus het Amerikaanse nationale orkaancentrum (NHC). Ook in de Verenigde Staten hebben miljoenen mensen de opdracht gekregen om te evacueren, in de staten Florida, Georgia en South Caroline, waar de orkaan de komende dagen wordt verwacht. Bron: Belga   Het bericht Minstens 61.000 mensen hebben voedselhulp nodig verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Tientallen burgers brutaal vermoord in noorden Ethiopië: regering en lokale overheid van Tigray geven elkaar de schuld (13/11/2020 - VRT NWS)
  De oorlog in de noordelijke Ethiopische provincie Tigray heeft geleid tot een bloedbad onder burgers. Tientallen mensen zouden neergehakt zijn met machetes en messen. Amnesty International bevestigt dat, maar blijft voorzichtig over wie de moordpartij begaan heeft.
  [naar artikel]
 42. Oost-Afrika blijft lijden onder woestijnsprinkhanen: "Ze eten elke dag evenveel als 80 miljoen mensen" (17/02/2020 - VRT NWS)
  In het oosten van Afrika krijgen ze de woestijnsprinkhanenplaag niet onder controle. De sprinkhanen teisteren akkers en roven ze leeg. Sommige zwermen zijn tot 40 bij 60 kilometer groot, 2400 vierkante kilometer zwerm dus. De Verenigde Naties vragen internationale hulp: "Mensen die het nu al moeilijk hebben, gaan nog veel meer honger lijden als we niets doen", vertelt Dominique Burgeon, een Belg die bij de VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) de crisisafdeling leidt.
  [naar artikel]
 43. Ethiopische leger lanceert "laatste fase" van offensief in de provincie Tigray (26/11/2020 - VRT NWS)
  De Ethiopische premier Abiy Ahmed heeft de "laatste fase" van zijn offensief tegen de provincie Tigray aangekondigd. Eerder had de lokale overheid van Tigray geweigerd om zich over te geven. Een ultimatum van de Ethiopische regering is nu afgelopen en er wordt gevreesd voor veel burgerdoden.
  [naar artikel]
 44. Ruim 815 miljoen mensen lijden honger, aantal neemt weer toe (15/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/YVQXYhYI4MZXzTxXCsuZI6lDtEM/diocontent/111633929/_crop/0/0/1623/1080/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 45. ‘Alles is weer normaal’, zegt Ethiopische regering. Maar uit Tigray komen steeds gruwelijker verhalen (31/01/2021 - De Morgen)
  Moord, verkrachting, plundering, uithongering: de oorlog in de Ethiopische regio Tigray, al bijna drie maanden aan de gang, wordt steeds gruwelijker. De Ethiopische regering mag dan beweren dat de situatie weer normaal is, volgens de leider van de Tigreeërs is het tegenovergestelde waar.
  [naar artikel]
 46. In Tigray is verkrachting een oorlogswapen (09/04/2021 - De Tijd)
  17:05 Vijf maanden nadat de Ethiopische premier Abiy Ahmed zijn 'korte veldslag' tegen de noordelijke regio Tigray begonnen is, komen steeds meer getuigenissen over extreem seksueel geweld naar buiten.
  [naar artikel]
 47. Ethiopië laat VN-hulp toe in conflictregio Tigray (02/12/2020 - De Tijd)
  19:57 De Verenigde Naties mogen weer noodhulp leveren aan de Ethiopische conflictregio Tigray. Ondanks zegeberichten van Ethiopië dreigt er een guerrillaoorlog.
  [naar artikel]
 48. Deze confronterende spot ziet u straks op tv (24/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  20 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria lijden honger en bijna anderhalf miljoen kinderen zijn ernstig ondervoed. Het
  [naar artikel]
 49. Eritrea geeft toe dat het troepen heeft in Ethiopische provincie Tigray, maar ontkent berichten over wreedheden (17/04/2021 - VRT NWS)
  Voor het eerst heeft het Oost-Afrikaanse land Eritrea toegegeven dat militairen over de grens actief zijn in de Ethiopische provincie Tigray. Eritrea belooft dat het die troepen gaat terugtrekken. Eerder waren er berichten dat Eritrese en Ethiopische troepen zich in Tigray op grote schaal schuldig maken aan plunderingen, moorden en verkrachtingen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.