Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
21:41 uur

Twee doden bij schietpartij in supermarkt in Florida

Het Belang van Limburg

11/06/2021 - 00:39

Een man en een baby zijn donderdag gedood bij een schietpartij in een supermarkt in Florida. De dader schoot daarna zichzelf dood. Het is de meest recente in een reeks van recente massaschietpartijen in de zuidelijke Amerikaanse staat.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Schietpartij Florida – Zeker vijftien doden bij schietpartij in Florida (15/02/2018 - Metro)
  Een jongeman heeft zeker vijftien personen doodgeschoten woensdag in een middelbare school in het zuidoosten van Florida. Dat zeggen verschillende media in de VS. Het is de achttiende schietpartij sinds begin dit jaar in de VS. Volgens CNN maakte de schutter, een oud-leerling van de school, zestien dodelijke slachtoffers. Een andere tv-zender, ABC, spreekt van vijftien doden. De twee zenders citeren anonieme politiebronnen. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 2. Schietpartij tijdens tienerfuif in nachtclub Florida: "Twee doden en 14 gewonden" (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Florida is volgens lokale media een schietpartij uitgebroken in een nachtclub, waarbij twee doden zouden zijn gevallen.
  [naar artikel]
 3. Vrouw en baby sterven bij schietpartij in supermarkt in Florida (10/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een vrouw en een baby zijn donderdag gedood bij een schietpartij in een supermarkt in Florida. De dader schoot daarna zichzelf dood. Het is de meest recente in een reeks van recente massaschietpartijen in de zuidelijke Amerikaanse staat.
  [naar artikel]
 4. Twee doden door schietpartij na rouwdienst in Florida (02/02/2020 - Metro)
  In Florida zijn zaterdagmiddag twee mensen, onder wie een 15-jarige jongen, doodgeschoten na een rouwdienst in een kerk. Ze overleden ter plaatse. Twee anderen raakten gewond, van wie er een in een ziekenhuis werd opgenomen. De uitvaartplechtigheid had plaats in de Victory City Church in Riviera Beach. Lokale media meldden dat er dertien schoten zijn afgevuurd. De politie heeft nog niemand aangehouden. Bron: Belga   Het bericht Twee doden door schietpartij na rouwdienst in Florida verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Schietpartij in nachtclub Florida: mogelijk twee doden (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in een nachtclub in Florida zouden verschillende gewonden gevallen zijn. Zender 10 News spreekt van 17 slachtoffers,
  [naar artikel]
 6. Vijf doden bij schietpartij in Florida (14/04/2019 - De Morgen)
  Een schietpartij op de luchthaven van de stad Fort Lauderdale in Florida heeft aan meerdere mensen het leven gekost. Het gaat om zeker vijf doden en acht gewonden. De schutter is opgepakt.
  [naar artikel]
 7. Twee doden bij schietpartij op tienerfeestje in VS (11/04/2019 - De Morgen)
  Bij een schietpartij op een tienerfeestje in het Amerikaanse Florida zijn zondagnacht twee doden en veertien gewonden gevallen. Volgens de politie, die drie verdachten oppakte, is het zeker geen terroristische aanval.
  [naar artikel]
 8. Tien doden bij schietpartij in supermarkt in Colorado (23/03/2021 - VRT NWS)
  In Boulder, in de Amerikaanse staat Colorado, zijn tien doden gevallen bij een schietpartij in een supermarkt, onder wie ook een politieagent. Dat heeft de politie gemeld tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 9. Schietpartij tijdens tienerfuif in nachtclub Florida: "Zeker één dode en 14 gewonden" (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Amerikaanse Florida is volgens lokale media een schietpartij uitgebroken in een nachtclub, waarbij zeker één en mogelijk twee doden zouden
  [naar artikel]
 10. Meerdere doden bij grote schietpartij tijdens een videogametornooi in Florida (26/08/2018 - Knack)
  In Jacksonville in de Amerikaanse staat Florida is een grote schietpartij geweest in een uitgaansbuurt, waar een videogametornooi aan de gang was. Er zouden meerdere doden zijn gevallen en ook één verdachte is gedood.
  [naar artikel]
 11. Doden bij schietpartij op luchthaven Florida (06/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op de luchthaven van de stad Fort Lauderdale in Florida heeft zich vrijdag een schietpartij voorgedaan, zo meldden diverse bronnen op Twitter. De
  [naar artikel]
 12. Schietpartij tijdens tienerfuif in nachtclub Florida: "Zeker twee doden en 14 gewonden" (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De VS zijn opgeschrikt door een nieuwe schietpartij. Daarbij zijn twee doden en naar minstens 14 gewonden vallen, zo melden lokale media op gezag
  [naar artikel]
 13. Zeker vijf doden bij schietpartij op luchthaven Florida (06/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een schietpartij op de internationale luchthaven van de stad Fort Lauderdale in Florida heeft aan meerdere mensen het leven gekost. Het gaat om
  [naar artikel]
 14. Massale achtervolging van gestolen UPS-bestelwagen in Florida eindigt met schietpartij: 4 doden (06/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vier doden, dat is de zware balans van een schietpartij in Florida die begon toen een grootschalige achtervolging van een gestolen bestelwagen...
  [naar artikel]
 15. Drie doden en vijf gewonden bij schietpartij in yogastudio in Florida (03/11/2018 - VRT NWS)
  In de Amerikaanse staat Florida heeft een man twee mensen doodgeschoten en drie andere verwond toen hij een yogalokaal binnendrong. Het schietincident gebeurde in Tallahassee, de hoofdstad van Florida. De schutter is ook om het leven gekomen. Wat zijn motief was, is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 16. Twee doden bij schietpartij in supermarkt in Colorado (02/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een schietpartij woensdagavond in een Walmart in Thornton, een voorstad van de stad Denver in de Amerikaanse staat Colorado, zijn twee mannen omgekomen en een vrouw naar het ziekenhuis overgebracht.
  [naar artikel]
 17. Schietpartij op gametoernooi in Florida: "meerdere doden", ook één verdachte overleden (26/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse stad Jacksonville (Florida) heeft een schietpartij plaatsgevonden tijdens een gametoernooi in een winkelcentrum. Dat meldt de...
  [naar artikel]
 18. LIVE. Schietpartij op gametoernooi in Florida: "meerdere doden", ook één verdachte overleden (26/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Amerikaanse stad Jacksonville (Florida) heeft een schietpartij plaatsgevonden tijdens een gametoernooi in een winkelcentrum. Dat meldt de...
  [naar artikel]
 19. Meerdere doden bij schietpartij op luchthaven Florida (06/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een schietpartij op de internationale luchthaven van de stad Fort Lauderdale in Florida heeft aan meerdere mensen het leven gekost. Nieuwszender
  [naar artikel]
 20. Lessen hervat na bloedbad in Florida waarbij 17 doden vielen (28/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Scholieren kregen vandaag weer les op de de school in Parkland (Florida) waar zeventien doden vielen door een schietpartij. Honderden politiemensen...
  [naar artikel]
 21. Zeker vijf doden bij schietpartij in Florida - Vlaming: "Waren gisteren nog op luchthaven om kleindochter af te zetten" (06/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een schietpartij op de internationale luchthaven van de stad Fort Lauderdale in Florida heeft aan meerdere mensen het leven gekost. Het gaat om
  [naar artikel]
 22. Meerdere doden en gewonden bij schietpartij in Jacksonville in Florida (26/08/2018 - VRT NWS)
  In de stad Jacksonville, in de Amerikaanse staat Florida, is een schietpartij geweest tijdens een tornooi voor videogamers. Er waren schoten te horen tijdens een rechtstreekse uitzending van het tornooi, daarna werd de uitzending afgebroken. Volgens de lokale politie zijn er verscheidene doden gevallen, en is een verdachte doodgeschoten. Meer gegevens ontbreken voorlopig nog.
  [naar artikel]
 23. “Meerdere doden” bij grote schietpartij in winkelcentrum Florida: “Blijf er weg” (26/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Jacksonville, een stad in het Amerikaanse Florida, zijn volgens lokale media meerdere doden gevallen bij een schietpartij. Dat meldt de lokale politie op twitter. “Blijf uit de buurt”, waarschuwt de lokale politie op Twitter.
  [naar artikel]
 24. “Meerdere doden” bij grote schietpartij in winkelcentrum Florida: “Blijf er weg” (26/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In Jacksonville, een stad in het Amerikaanse Florida, zijn volgens lokale media meerdere doden gevallen bij een schietpartij. Dat meldt de lokale politie op twitter. “Blijf uit de buurt”, waarschuwt de lokale politie op Twitter.
  [naar artikel]
 25. LIVE- Al twee doden bij gijzeling in supermarkt Frans dorp na schietpartij, dader beroept zich op IS (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Zuid-Franse dorp Trèbes, dicht bij Carcassonne, is een gijzeling aan de gang in een supermarkt. Er is ook op agenten geschoten. Volgens het...
  [naar artikel]
 26. Schietpartij in school in Florida: 17 doden (15/02/2018 - Knack)
  Bij een schietpartij op een middelbare school in het zuiden van de staat Florida zijn verschillende mensen om het leven gekomen en tientallen gewonden gevallen. . Dat zegt de plaatselijke sheriff, Scott Israel, woensdagavond (lokale tijd). De verdachte die gearresteerd werd, is Nikolaus C. (19), klaarblijkelijk een ex-leerling van de school.
  [naar artikel]
 27. Twee gewonden bij schietpartij in Franse supermarkt (26/09/2016 - De Redactie)
  Bij een supermarkt in de buurt van Parijs zijn twee zwaargewonden gevallen bij een schietpartij. De dader is een man van in de 70 die volgens Franse media gekend was voor gewelddadig gedrag. Hij verschanst zich momenteel in zijn huis.
  [naar artikel]
 28. "Vijf doden bij schietpartij in Orlando, geen link met terreur" (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er zouden zonet verscheidene doden gevallen zijn bij een schietpartij in een bedrijf in Orlando, Florida. Dat melden Amerikaanse nieuwszenders en
  [naar artikel]
 29. Zes doden en twee gewonden bij schietpartij in Duitse Rot am See (24/01/2020 - Metro)
  Bij een schietpartij in het Duitse Rot am See, in de deelstaat Baden Württemberg, zijn vandaag zes doden en twee zwaargewonden gevallen. De schutter is opgepakt. Dat bevestigt de plaatselijke politie. De schietpartij vond vandaag rond 12 uur plaats in een gebouw in Rot am See, nabij Stuttgart. Volgens de politie waren de dader en de slachtoffers vermoedelijk lid van dezelfde familie. Bron: Belga   Het bericht Zes doden en twee gewonden bij schietpartij in Duitse Rot am See verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. LIVE- Gijzeling aan de gang in supermarkt Frans dorp na schietpartij, twee doden, dader beroept zich op IS (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Zuid-Franse dorp Trèbes, dicht bij Carcassonne, is een gijzeling aan de gang in een supermarkt. Er is ook op agenten geschoten. Volgens het...
  [naar artikel]
 31. Schietpartij in school in Florida: verschillende doden en tientallen gewonden (14/02/2018 - Knack)
  Bij een schietpartij op een middelbare school in het zuiden van de staat Florida zijn verschillende mensen om het leven gekomen en tientallen gewonden gevallen. De schutter is opgepakt. Dat zeggen lokale media en verschillende verantwoordelijken.
  [naar artikel]
 32. Twee doden en twintig gewonden bij schietpartij aan concertzaal in Miami (30/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker twintig personen zijn in de nacht van zaterdag op zondag (lokale tijd) gewond raakt bij een schietpartij aan een concertzaal in Hialeah, een voorstad van Miami (Florida).
  [naar artikel]
 33. Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij in Duits café (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In Traunreut, in de Duitse deelstaat Beieren, heeft zich gisterenavond een schietpartij voorgedaan in een eetcafé. Daarbij vielen twee doden en
  [naar artikel]
 34. Tien doden, onder wie agent, bij schietpartij in supermarkt in Colorado (23/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in een winkelcentrum in Boulder in de Amerikaanse staat Colorado zijn tien mensen om het leven gekomen. Onder de doden is een politieagent, zo laat het hoofd van de lokale politie weten. Een verdachte werd opgepakt.
  [naar artikel]
 35. Tien doden, onder wie agent, bij schietpartij in supermarkt in Colorado (23/03/2021 - De Morgen)
  Bij een schietpartij in een winkelcentrum in Boulder in de Amerikaanse staat Colorado zijn tien mensen om het leven gekomen. Onder de doden is een politieagent. Dat laat het hoofd van de lokale politie weten. Een verdachte werd opgepakt.
  [naar artikel]
 36. "Verscheidene doden bij schietpartij in Orlando" (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Er zouden vanmorgen verscheidene doden gevallen zijn bij een schietpartij in een bedrijf in Orlando, Florida. Dat melden Amerikaanse
  [naar artikel]
 37. Liveblog: Orkaan Irma zwakt af tot categorie 2, verschillende doden in Florida (11/09/2017 - VRT NWS)
  Orkaan Irma is afgezwakt tot categorie twee, maar blijft problemen veroorzaken in de Amerikaanse staat Florida, met windsnelheden tot 160 kilometer per uur. Er zijn in Florida tot nu toe zeker 3 doden gevallen, en 3,3 miljoen gezinnen in Florida hebben geen electriciteit meer. Op de luchthaven van Miami is er grote waterschade.
  [naar artikel]
 38. Saudische militair schiet drie mensen dood op Amerikaanse marinebasis in Florida (06/12/2019 - VRT NWS)
  In Pensacola in de Amerikaanse staat Florida zijn vier doden gevallen bij een schietpartij op een militaire basis. De dader zou een Saudische militair zijn die in de VS werd opgeleid. Het gaat al om de tweede schietpartij op een marinebasis van de VS op een week tijd.
  [naar artikel]
 39. Drie doden bij schietpartij bij Walmart in Oklahoma (18/11/2019 - Metro)
  Bij een schietpartij bij een Walmart-winkel in Duncan, in de Amerikaanse staat Oklahoma, zijn drie doden gevallen. Dat melden de lokale media op gezag van de politie. Politiechef Danny Ford zei aan lokale televisiezender TNN-ABC dat drie mensen gedood werden in de buurt van een wagen buiten de supermarkt, onder wie de dader van de schietpartij. De feiten speelden zich af rond 10.00 uur (17.00 uur Belgische tijd). De scholen in de buurt van de winkel werden onder lockdown geplaatst. bron: Belga Het bericht Drie doden bij schietpartij bij Walmart in Oklahoma verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij in Duits café (17/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Traunreut, in de Duitse deelstaat Beieren, heeft zich zaterdagavond een schietpartij voorgedaan in een eetcafé. Daarbij vielen twee doden en raakten ook twee mensen gewond, zo meldt de politie. De dader is nog niet gevat.
  [naar artikel]
 41. Schietpartij Florida – Zeventien doden bij schietpartij op middelbare school in Florida (15/02/2018 - Metro)
  Bij de schietpartij op de middelbare school in Parkland, een stad in het zuiden van de staat Florida, zijn zeventien doden gevallen. Dat zegt de plaatselijke sheriff, Scott Israel, woensdagavond (lokale tijd). De verdachte die gearresteerd werd, is een ex-leerling van de school. Israel, sheriff van de county Broward, zegt dat twaalf dodelijke slachtoffers in het schoolgebouw aangetroffen werden. Twee anderen lagen buiten. Eén slachtoffer werd gevonden in een straat in de buurt. Volgens Israel kwamen ook twee slachtoffers om nadat ze naar lokale ziekenhuis gebracht waren. De verdachte, Nikolaus Cruz (19), opende het vuur met een AR-15, een halfautomatisch wapen, in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, nadat hij het brandalarm had doen afgaan. Hij was van school gestuurd “om disciplinaire redenen”, zegt Israel. Sinds begin dit jaar waren er al bijna twintig schietpartijen op scholen in de VS. President Donald Trump betuigde al zijn medeleven aan de slachtoffers. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 42. Twee doden bij schietpartij in een kerk in Texas (29/12/2019 - VRT NWS)
  Bij een schietpartij in de Texaanse stad Fort Worth zijn twee doden en een gewonde gevallen. Die laatste is in kritieke toestand.
  [naar artikel]
 43. Schietpartij op gametoernooi in Florida (26/08/2018 - De Morgen)
  Er is een grote schietpartij gaande tijdens een videogametornooi in Jacksonville in de Amerikaans staat Florida. Dat melden Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 44. Schutter opent vuur op luchthaven van Florida: minstens vijf doden (06/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een schietpartij op de internationale luchthaven van de stad Fort Lauderdale in Florida heeft aan meerdere mensen het leven gekost. Het gaat om
  [naar artikel]
 45. Na schietpartij Florida: NRA steunt geen enkel verbod op wapenwetgeving (26/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In een reactie op de dodelijke schietpartij in een school in Florida, heeft de Amerikaanse wapenlobbyorganisatie NRA (National Rifle Association)...
  [naar artikel]
 46. Twee doden en drie gewonden bij schietpartij in Seattle (28/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schietpartij in Seattle in de Amerikaanse staat Washington zijn twee zwaargewonden en twee doden gevallen. Dat melden verschillende lokale...
  [naar artikel]
 47. Opnieuw schietpartij in de VS: twee doden en meer dan twintig gewonden (30/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er lijkt maar geen einde te komen aan een reeks dodelijke schietpartijen in de Verenigde Staten. Zondagmorgen werd tijdens een concert in Hialeah, in de Amerikaanse staat Florida, het vuur geopend. Daarbij vielen twee doden en meer dan twintig gewonden gevallen. Dat meldt de politie.
  [naar artikel]
 48. Meerdere doden bij schietpartij in Tsjechisch ziekenhuis (10/12/2019 - Metro)
  Bij een schietpartij in een ziekenhuis in het Tsjechische Ostrava zijn vandaag vier doden en twee gewonden gevallen, zo heeft de politie bekendgemaakt. De politie is massaal ter plaatse, de vermoedelijke dader is volgens de eerste informatie voortvluchtig. De achtergronden van de schietpartij zijn nog onduidelijk. Bron: Belga   Het bericht Meerdere doden bij schietpartij in Tsjechisch ziekenhuis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Russische bots schilderen tienerjongen die schietpartij Florida overleefde af als 'acteur' (21/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Amper een uur nadat het nieuws over de schietpartij in de school in Florida vorige week uitbrak, schoten Twitteraccounts die vermoedelijk banden...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.