Stel je even voor. Je zit aan boord van een luxetrein te genieten van het wisselende landschap dat aan je... The post Haute cuisine op de trein appeared first on Business AM. [naar artikel]
Van junkfood naar haute cuisine, het lijkt geen makkelijke stap. Toch ging de Nederlandse topchef Jaimie van Heije in opdracht van YouTube-kanaal Lifehunters aan de slag met de ingrediënten van een Big Mac om er een hoogstaande maaltijd van te maken. Er gelden slechts twee voorwaarden: hij mag één ingrediënt weglaten en eventueel twee kruiden toevoegen. Om zijn zoektocht naar het ultieme recept te starten, begint Jaimie in de fabriek waar de hamburgers zelf worden gemaakt. Vervolgens gaat hij in zijn eigen keuken ermee aan de slag. Benieuwd naar het resultaat? [naar artikel]
Trend gespot: junkfood dat verheven wordt tot haute cuisine. Dit broodje met lamsworst, hummus, parmaham en parmigiano is een volwassen variant [naar artikel]
Terwijl China sputtert, floreert het Midden-Oosten. En dus verlegt de verzamelde modesector zijn focus van Sjanghai naar Dubai. Met gevolgen tot ver buiten de Golf. [naar artikel]
Christian Dior was ‘een man die de betekenis en cult rondom schoonheid begreep. Hij ging altijd op zoek naar perfectie. Hij was een man van heart... [naar artikel]
Het is een beproefd recept op Tomorrowland, dancebeats en haute cuisine. In B-eats, een exlusieve club op Tomorrrowland vloeien ze samen. [naar artikel]
Lees dit artikel: Verhuur kleding is geen traject naar een duurzame modesector De huur van kleding is lang aangeprezen als één van de antwoorden op de milieuproblematiek waarmee de modesector wordt geconfronteerd, maar dat zou wel eens een misvatting kunnen zijn. Dat blijkt uit een studie van wetenschappers aan de Technische Universiteit Lappeenranta in Finland. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat het weggooien van kleding voor […] Lees dit artikel: Verhuur kleding is geen traject naar een duurzame modesector [naar artikel]
Als het ons allemaal even te veel wordt, is de verleiding groot om naar de pillen te grijpen. Chef Bart Desmidt heeft een alternatief voor farmaceutische hulp. Hij ontwierp krachtige medicijnen voor nerveuze vrouwen: ballen om kapot te gooien, met daarin helende ingrediënten. [naar artikel]
Tien jaar geleden nog graficus, vandaag Ladychef 2013: Ann De Roy (36) bewijst dat je geen koksopleiding nodig hebt om het tot beste vrouwelijke chef in België te schoppen. 'Toen ik de koksverhalen van mijn broer hoorde, wist ik: dit wil ik ook.' [naar artikel]
Sepideh Sedaghatnia droomde van een carrière als piloot maar belandde in de wereld van de haute cuisine. Vanaf volgende week legt de sommelier van sterrenrestaurant 't Zilte de deelnemers van Mijn pop-uprestaurant! het vuur aan de schenen. [naar artikel]
Enkele maanden na de dood van Paul Bocuse verliest Frankrijk opnieuw een monument van de haute cuisine. 'Pureepaus' Joël Robuchon (73) overlijdt aan kanker. [naar artikel]
Door afstand te doen van zijn drie Michelinsterren haalde hij de wereldpers. Alain Senderens gooide in Parijs de dure tafellakens en grote bloemstukken buiten en herleidde de gemiddelde rekening van een maaltijd van 400 naar 100 euro. Gisteren was hij in Brussel als peetvader van een gloednieuw restaurant Spud's. Wij mochten met hem aanschuiven. [naar artikel]
Kamers met een adembenemend uitzicht op de Stille Oceaan, een luxueuze spa, een golfbaan, een restaurant waar je kan genieten van haute cuisine en... [naar artikel]
Elke week openen hotspots in ons land, lanceren merken nieuwe collecties, vinden er exclusieve events plaats en meer. NINA is er altijd bij vanop... [naar artikel]
02:00 In ‘The Menu’ vergast een geprezen chef-kok een handvol klanten op een diner dat hen voor altijd zal bijblijven. Het snobisme rond de haute cuisine wordt op de rooster gelegd, maar de satire is niet b... [naar artikel]
Eindelijk is het zover. Onze noorderburen komen op de proppen met een bitterballenfestival: een ode aan de “lievelingssnack van de Nederlanders”. Op amper twee uur rijden van onze grens kan je het smakelijke programma mee volgen. Daar staan 8 verschillende ambachtelijke ‘bitterbalstages’ waar naar hartenlust geproefd kan worden van de frituursnacks “met haute-cuisine-allures”. [naar artikel]
Om de andere week stellen we met www.wanderful.design een Limburgs designicoon voor, of eentje dat goed op weg is dat te worden. Deze week: COFIT-20 van Atelier Haute Cuisine. [naar artikel]
Over vier jaar zal de Italiaanse autobouwer Ferrari zijn eerste volledig elektrische model op de markt brengen. Dat heeft John Elkann, voorzitter van Ferrari, gezegd. Het was al enkele tijd bekend dat de Italiaanse constructeur aan zijn eerste elektrische model werkte, maar het bedrijf weigerde tot nu toe steevast een concrete lanceerdatum naar voor te […] Lees dit artikel: Ferrari maakt lanceerdatum elektrische wagen bekend [naar artikel]
Ex-sterrenchef Luc Soenen ruilde negen jaar geleden de haute cuisine voor een sociaal restaurant. Een plek waar je nog drie gangen eet voor 8 euro, en kansarmen de kans krijgen om de keukenstiel aan te leren. [naar artikel]
Amper 32 en al bekroond als Chef van het Jaar door de gerenommeerde restaurantgids GaultMillau: Kobe Desramaults van In De Wulf is bezig aan een steile opmars in de haute cuisine. [naar artikel]
'Liever vrouwen in mijn bed dan aan mijn fornuis', zei opperchef Paul Bocuse in de jaren zeventig. Anno 2013 mag er dan wel een vrouw tot Chef van het Jaar zijn benoemd, de haute cuisine is en blijft een mannenbastion. Hoe dat komt? 'Ik werk zelf liever ook met mannen', zegt een ladychef. [naar artikel]
De nieuwe foodblog Peen Cuisine maakt furore op sociale media. Grappig weetje: alle gerechten worden gepresenteerd in de vorm van een penis. Je moet nog maar een blik werpen op Instagram en het is meteen duidelijk dat socialemediagebruikers geobsedeerd zijn door #foodporn en foto’s van voeding. Ondertussen bestaat er zelfs een overdaad aan accounts die […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.