De zomervakantie is ondertussen al halfweg en de meeste zomerkampen zijn voorbij. Veel kinderen zitten liever binnen dan buiten, want daar hebben [naar artikel]
De meeste mensen kennen het effect van de zon wel op onze huid. Maar wist je dat de zon botten versterkt maar nieren dan weer uitdroogt? In deze [naar artikel]
Het is uitzonderlijk warm weer voor de tijd van het jaar. Temperaturen van boven de 30 graden zijn het. En dan kan je al van een stevige nazomer spreken. Tot grote vreugde van de horeca natuurlijk. En van ons allemaal. Want wie gaat er nu niet graag een terrasje doen met dit weer? En hoe langer we buiten kunnen zitten in coronatijden, des te beter natuurlijk. [naar artikel]
De horeca open op 1 mei? Volgens professor Bert Blocken kan het, áls er wordt ingezet op plexiglas en goede ventilatie. ‘Het is stilaan tijd om wat perspectief te creëren.’ [naar artikel]
De lente heeft ons vervroegd gevonden. Buiten mogen we bovendien met vier man samenkomen. Maar waarom juist dat aantal en niet meer personen? En biedt het betere weer perspectief op een terrasvergunning voor de horeca? Of zitten ze daar helemaal niet op te wachten? [naar artikel]
De horeca haalt opgelucht adem. Het mooie weer zorgde voor een beter openingsweekend na de lockdown dan de meesten verwacht hadden. “Het zijn de terrasjes die de mensen terughalen.” [naar artikel]
Hasselt heeft nu al twee weken geen enkele nieuwe coronabesmetting. “Vooral na de heropening van de horeca was hier toch bezorgdheid over, maar gelukkig is er geen effect in Hasselt”, zegt Geert Molenberghs, biostatisticus aan de UHasselt en KU Leuven. [naar artikel]
Door het verlengd weekend en het mooi weer doen de horeca en de handel momenteel goede zaken. Probleem is wel dat het Hemelvaartweekend dit jaar erg laat valt en dat de meeste studenten ondertussen in hun blok- en examenperiode zitten en dus geen tijd hebben om te werken. [naar artikel]
Hoewel de besmettingscijfers de goede richting uitgaan, zitten de meeste mensen op mentaal vlak zowat op het ergste niveau van de eerste golf. Dat blijkt uit de ‘Grote Coronastudie’ van de UAntwerpen. Studenten en mensen die in de horeca werken zitten mentaal zelfs dieper dan op het moeilijkste punt in het voorjaar. [naar artikel]
Hoewel de besmettingscijfers de goede richting uitgaan, zitten de meeste mensen op mentaal vlak zowat op het ergste niveau van de eerste golf. Dat blijkt uit de ‘Grote Coronastudie’ van de UAntwerpen. Studenten en mensen die in de horeca werken zitten mentaal zelfs dieper dan op het moeilijkste punt in het voorjaar. [naar artikel]
Wil je in de kerstvakantie afspreken met vrienden? Dan heb je al snel de neiging om gezellig binnen te zitten. Toch is buiten samenkomen een beter idee, want de kans op een coronabesmetting is binnen groter dan buiten. Gelukkig is het met een verwarmingselement ook in de winter aangenaam vertoeven op je terras. Maar welk systeem kies je het best: hout, gas of elektrisch? Bouwsite Livios pluist het voor je uit. [naar artikel]
Andere sectoren reageren teleurgesteld, maar de horeca is tevreden dat er nog niet wordt versoepeld. “We hadden niet anders verwacht”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. “We moeten er alles aan doen om de cijfers te keren en april te redden.” Op dat moment willen ze veilig weer open gaan. Binnen én buiten. “Alleen de terrassen openen, is onhaalbaar.” [naar artikel]
De vaccinatiecentra krijgen de laatste dagen meer telefoons van mensen die zich nu toch willen laten vaccineren. Vanaf maandag is ook in Vlaanderen het Covid Safe Ticket verplicht in de horeca en in de fitness. Als je niet gevaccineerd bent betekent dat: telkens laten testen. Dan toch maar die prik, zeggen mensen. En dat was ook de bedoeling. [naar artikel]
In het Russische Irkoetsk zitten vier gezinnen gevangen in een flatgebouw dat langs buiten en binnen bevroren is nadat de verwarmingsbuizen ontploften. Het gebouw was vroeger een militaire school, maar werd in 2009 omgebouwd tot verschillende sociale woningen. Omdat de sociale huisvestingsmaatschappij er enkele jaren later mee stopte, trokken de meeste bewoners uit het gebouw […] Het bericht VIDEO. Gezinnen zitten gevangen in langs buiten én binnen bevroren flatgebouw verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De zomer lacht de horeca voorzichtig toe, nu het Overlegcomité vrijdag beslist heeft dat het Zomerplan al op 27 juni ingaat. Vanaf dan zullen mensen met acht aan een tafel mogen zitten in de horeca, en het sluitingsuur verschuift naar 1 uur. “De deur naar het oude normaal staat daarmee weer wat meer open voor onze ondernemers”, zegt Horeca Vlaanderen in een reactie. De organisatie is tevreden dat het Overlegcomité logische beslissingen genomen heeft. De Belgische Brouwers zijn ook tevreden, en hopen dat tegen het einde van de zomervakantie een glas aan de toog weer kan. [naar artikel]
Grote versoepelingen mogen we binnenkort nog niet verwachten, maar er werd wel een voorstel gedaan om buiten met acht in plaats van vier af te spreken. Marc Van Ranst reageerde alvast op het voorstel. Vrijdag komt het Overlegcomité weer samen om het verdere verloop van de coronacrisis te bespreken. Door de besmettelijkere Britse, Zuid-Afrikaanse en […] Het bericht Mogen we straks met meer mensen buiten afspreken? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisopnames dalen. Toch liggen de cijfers nog veel te hoog om het woord ‘versoepeling’ in de mond te nemen. Maar hoe ‘intiem’ gaan we kerst moeten vieren? Blijft de horeca de komende vier maanden op slot? Kunnen de schoolpoorten volgende week terug open? Moeilijke vragen, maar we stellen ze toch aan biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Steven Van Gucht. “Je kan beter met buren buiten Kerstmis vieren dan met familie binnen.” [naar artikel]
Het aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisopnames dalen. Toch liggen de cijfers nog veel te hoog om het woord ‘versoepeling’ in de mond te nemen. Maar hoe ‘intiem’ gaan we kerst moeten vieren? Blijft de horeca de komende vier maanden op slot? Kunnen de schoolpoorten volgende week terug open? Moeilijke vragen, maar we stellen ze toch aan biostatisticus Geert Molenberghs en viroloog Steven Van Gucht. “Je kan beter met buren buiten Kerstmis vieren dan met familie binnen” [naar artikel]
Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, vreest ingrijpende gevolgen voor de horeca, nu de bubbel weer beperkt is tot vijf personen buiten het gezin. “De horeca is de speelbal van politiek non-beleid, en moet opdraaien voor de gevolgen daarvan.” [naar artikel]
Horeca Vlaanderen maakt zich zorgen over het sluitingsuur van 20 uur dat op tafel ligt voor de heropening van de horecaterrassen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in De Ochtend op Radio 1. [naar artikel]
Vanaf vandaag moet je een Covid Safe Ticket laten scannen voor een bezoek aan de horeca - of toch minstens als je binnen aan een tafeltje wil gaan zitten. Vele zaakvoerders zien het nut er wel van in, anderen vinden de maatregel absoluut geen pretje. “Bij één gezin lichtte mijn app rood op. Daarom heb ik ze gevraagd om te vertrekken of op het terras te gaan zitten. Ze gaven aan dan maar elders iets te gaan drinken.” Een overzicht. [naar artikel]
Het platform Horeca Next start vandaag een affichecampagne om weer meer mensen naar de Antwerpse horeca te krijgen. Ze gebruiken daarvoor enkele bekende horecamensen. Ook uw krant steunt het initiatief, onder meer met eigen raamposters. [naar artikel]
Overleg met de horeca heeft geleerd dat de sector zelf eerder voorstander is van volledig samen weer open te gaan en niet eerst de terrassen. In die zin is het logisch de horeca eerder begin mei de deuren te laten openen. Dat heeft premier Alexander De Croo vandaag in de Kamer laten verstaan. De eerste […] Het bericht De Croo verdedigt timing heropening van horeca: “Als je opent, doe het dan binnen én buiten” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Door het mooie en warme weer zochten veel mensen elkaar vandaag buiten op. De meeste groepjes mensen hielden afstand, maar voor sommigen was een... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.