Heb jij je ook wel eens afgevraagd hoe een McDonald’s-hamburger eruitziet na meer dan 20 jaar? Deze Amerikaanse vrouw nam de proef op de som en borg 24 jaar geleden een doos, met daarin een hamburger en een zakje frietjes, veilig op in haar kast. Pas nu ging de doos weer open… In een […] Het bericht BIZAR. Vrouw bewaarde McDonald’s-hamburger meer dan 20 jaar (video) verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Eindeloos lang hongerig aanschuiven op de weide om dan enkel te kunnen kiezen tussen een ongezond pak friet of vettige hamburger, dat behoort al... [naar artikel]
Het begon als een wetenschappelijk experimentje voor deze dame uit Fort Worth, Texas. Ze wilde wel eens zien wat er in de loop van de tijd met een hamburger en een frietje van McDonald’s zou gebeuren. De eerste drie of vier jaar lang leefden de hamburger en frietjes, in hun originele verpakking, in de kofferbak van haar auto om daarna in een schoenendoos in de kast te belanden. Nu, meer dan 24 jaar later, en tot ieders verbazing, zien ze er nog steeds uit zoals op de dag dat ze werden gekocht. Geen schimmel, geen rot, geen verval, maar wel ongelooflijk muf. [naar artikel]
David Whipple uit Utah kocht op 7 juli 1999 een hamburger van McDonald’s als voorbeeld voor een presentatie over enzymen en hoe eten vergaat. De burger kwam in de zak van een jas terecht en werd vergeten tot de echtgenote van Whipple het oude kledingstuk wilde weggooien en de verpakking ontdekte. De man stak het broodje in een doosje, tot hij - meer dan twintig jaar later - een kijkje besloot te nemen. [naar artikel]
Vijftig jaar nadat de eerste Big Mac van McDonald's over de toonbank ging, vieren we zijn jubileum. Het hoofdkantoor van McDonalds geloofde eerst niet in de hamburger. Maar later was het net die hamburger die de fastfoodketen groot maakte. [naar artikel]
Een speelster die, bevangen door de rook, moet opgeven. Trainingen worden afgelast, zelfs de indoorzalen hangen vol rook. De Australische bosbranden en de bijbehorende rook teisteren ook de Australian Open. Inspanningsfysioloog Peter Hespel luidt de alarmklok: “Dit is niet enkel ongezond, maar ook totaal onverantwoord.” [naar artikel]
Elke dag wordt er wel iets gevierd. Of het nu Dag van de Klant, het Pluimvee of het Palindroom is. De Morgen beantwoordt daarover deze zomervakantie elke dag een goede vraag. Vandaag: International Hamburger Day. [naar artikel]
De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar 'verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]
Pringles verpakt zijn stapelchips voortaan in een nieuwe, meer duurzame verpakking. Het bedrijf uit Mechelen kreeg jarenlang kritiek omdat de oude verpakking moeilijk te recycleren is. Om tegemoet te komen aan die kritiek heeft het chipsmerk de verpakking, die er quasi hetzelfde blijft uitzien, herontworpen tot een bijna volledig recycleerbare verpakking. [naar artikel]
Trouwe snoepers zullen het misschien al gemerkt hebben, maar de M&M’s zijn in een nieuw jasje gestoken. Een vrouwelijk jasje, want “om de status quo te keren” staan er nu enkel vrouwelijke snoepjes op de verpakking. En dat is niet het enige bijzondere aan de speciale editie. [naar artikel]
Zeg niet te snel hamburger of snelle snack. Dat doet dit gerecht oneer aan. Een hamburger, dat is zoveel meer. Of wat dacht je van de varianten met... [naar artikel]
Taart. Frietjes. Pizza. Of een hamburger. Na een korte of slapeloze nacht lijkt fastfood extra aantrekkelijk. Of beelden we ons dat in? Een groep Amerikaanse onderzoekers onderzocht dat gegeven en wat blijkt: het zit niet tussen oren, maar de zin naar snelle snacks zit wél in onze neus. [naar artikel]
Er zit vaak minder in een voorverpakt product dan wat op de verpakking aangegeven staat. Dat blijkt uit controles van de Economische Inspectie waarover Het Laatste Nieuws schrijft. "Dat is misleiding van de consument. De verpakking moet juist zijn. Als je een product koopt, wil je waar voor je geld", zegt CD&V-Kamerlid Leen Dierick. [naar artikel]
Wie een pakje voorverpakte hesp koopt in het warenhuis, kijkt meestal naar de houdbaarheidsdatum. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat die enkel geldt zolang de verpakking gesloten blijft. Eens er lucht aan het vlees is gekomen, blijft het hoogstens nog maar een paar dagen goed voor consumptie. Omdat het dan begint te bederven. [naar artikel]
Naar goede gewoonte had de Brusselse Dalila (17) op 18 oktober haar favoriete menu - de King Fish - besteld in een Quick in Anderlecht. Alleen smaakte de hamburger nu iets anders dan normaal. Toen ze de hamburger opendeed, zag ze meteen waarom. Haar menu zat vol mieren, dode en levende. [naar artikel]
De pralines van Ferrero Rocher zien er dankzij hun verpakking in goudfolie bijzonder feestelijk uit. Maar dat papiertje is allesbehalve milieuvriendelijk. Meer nog: het is de moeilijkst recycleerbare verpakking, zo blijkt uit een Britse studie. [naar artikel]
628 procent meer betalen voor hetzelfde product in dezelfde winkel. Het kan. Niet omdat het ene fors in reclame staat en het andere niet, enkel omdat de verpakking anders is. “Supermarkten weten dat veel klanten de eenheidsprijs per kg, liter of stuk amper vergelijken”, zegt retailprof Els Breugelmans (KU Leuven). “Mocht je het wel doen, dan schrik je.” [naar artikel]
De lancering van de allereerste hamburger van kweekvlees heeft zijn effect niet gemist. Uitvinder professor Mark Post kan meteen rekenen op meer geld voor onderzoek dat in-vitrovlees lekker en goedkoop moet maken. [naar artikel]
Verpakking mag in de winkel worden achtergelaten en zelfs teruggebracht, zo zei minister van leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) vanmiddag in het Vlaams Parlement. Dat was niet afgesproken, reageert sectorfederatie Comeos. [naar artikel]
Delhaize waarschuwt dat in de verpakking van smoothies met sinaasappel, mango en passievrucht van het merk Delhaize door een verpakkingsfout smoothies met mango en havervlokken zitten. Die bevatten het allergeen melk, wat niet op de verpakking staat. [naar artikel]
Een hamburger zonder vlees: wat tien jaar geleden bijna ondenkbaar was, klinkt ook nu nog vreemd. Maar ook de grote ketens zetten vegetarische of zelfs veganistische varianten op de kaart die de smaak, structuur en visuele kenmerken van een hamburger benaderen. “Een symboolproduct dat een kantelmoment inluidt”, zegt marketingspecialist Gino Van Ossel. [naar artikel]
De hamburger is geen simpele snack meer. Hard Rock Café lanceert vandaag een hamburger met een laagje bladgoud: de 24-Karat Gold Leaf Steak Burger™. Deze unieke blingbling burger is een steakburger van 227 gram met een eetbaar laagje bladgoud van 24 karaat met cheddarkaas, sla, trostomaten en rode ui. De hamburger ziet er niet alleen mooi […] Het bericht Hard Rock Café zet gouden hamburgers op het menu verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.