De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Twitter probeert astronaut ervan te overtuigen dat NASA-foto nep is

Knack

30/07/2016 - 10:28

Voormalig NASA-astronaut Rick Mastracchio tweette een prachtige foto van de maan die langs de Aarde passeert en kon bijna niet geloven dat het beeld echt was. Veel meer dan dat heeft Twitter niet nodig.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Unieke foto van NASA-astronaut legt sterrensporen en aarde vast vanop internationaal ruimtestation (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  NASA-astronaut Donald Pettit (67) heeft een fabelachtige foto van zogenaamde sterrensporen gemaakt tijdens een van zijn missies aan boord van het internationale ruimtestation ISS. Het beeld, waarop ook onze planeet aarde uniek te zien is, gaat viraal.
  [naar artikel]
 2. Laatste Apollo 7-astronaut overleden (04/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Walter Cunningham, de enige astronaut die nog in leven was van de eerste succesvolle bemande ruimtemissie in het Apollo-programma van NASA, is dinsdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt NASA.
  [naar artikel]
 3. Eerste vrouwelijke zwarte NASA-astronaut vervoegt bemanning ruimtestation (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  NASA-astronaut Jessica Watkins (33) zal binnenkort geschiedenis schrijven als de eerste zwarte vrouw die naar het Internationaal Ruimtestation ISS gaat. Samen met drie andere bemanningsleden zal ze volgend jaar op missie vertrekken en dus wonen en werken in het ISS voor zes maanden.
  [naar artikel]
 4. Voor het eerst voegt vrouwelijke zwarte NASA-astronaut zich bij bemanning ruimtestation (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  NASA-astronaut Jessica Watkins (33) zal binnenkort geschiedenis schrijven als de eerste zwarte vrouw die naar het Internationaal Ruimtestation ISS gaat. Samen met drie andere bemanningsleden zal ze volgend jaar op missie vertrekken en dus wonen en werken in het ISS voor zes maanden.
  [naar artikel]
 5. VIDEO: Astronaut filmt poollichtspektakel vanuit ISS (25/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  NASA-astronaut Jack Fischer heeft mooie beelden kunnen maken van het poollicht dat in de atmosfeer van de aarde ronddanst. De videobeelden zijn
  [naar artikel]
 6. Vacature open bij NASA: astronaut gezocht (25/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa is op zoek naar een vrouw en man die willen deelnemen aan de volgende maanmissie.
  [naar artikel]
 7. Amerikaanse astronaut Richard Searfoss overleden (09/10/2018 - Metro)
  De Amerikaanse astronaut Richard Searfoss is op 62-jarige leeftijd overleden. Dit heeft space.com op gezag van het Tehachapi News gemeld. Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA selecteerde Searfoss in januari 1990 om astronaut te worden. In 1993 maakte hij zijn eerste ruimtevlucht, als piloot van het ruimteveer Columbia. Drie jaar later was hij opnieuw piloot, toen het veer Atlantis naar en van het Russische ruimtestation Mir vloog. In 1998 was Searfoss gezagvoerder van de Columbia toen de oudste shuttle van de NASA voor het laatst met de Europese laboratoriummodule Spacelab rondom onze planeet wentelde. In totaal heeft de astronaut 39 dagen 3 uur en 18 minuten in de ruimte doorgebracht. Searfoss overleed op 29 september in zijn woning in het Californische Bear Valley Springs, aldus space.com. bron: Belga Het bericht Amerikaanse astronaut Richard Searfoss overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Astronaut Apollo 8: "Mensen naar Mars sturen, dat is onzin" (24/12/2018 - VRT NWS)
  De voormalige Amerikaanse astronaut William Anders, lid van de legendarische Apollo 8-missie naar de maan, noemt de plannen van de NASA voor bemande missies naar Mars, "belachelijk". "Wat is de dwingende noodzaak om naar Mars te gaan? De NASA zou vandaag niet eens tot de maan geraken, zo star als ze zijn", zegt hij in een radio-interview met de BBC dat vanavond uitgezonden wordt.
  [naar artikel]
 9. Astronaut brengt stem uit vanuit ISS (08/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een Amerikaanse astronaut heeft maandag zijn stem uitgebracht voor de presidentsverkiezing vanuit het internationaal ruimtestation ISS. Dat meldt de Nasa maandag.
  [naar artikel]
 10. Astronaut brengt stem uit vanuit ISS (08/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaanse astronaut heeft maandag zijn stem uitgebracht voor de presidentsverkiezing vanuit het internationaal ruimtestation ISS. Dat meldt de Nasa maandag.
  [naar artikel]
 11. Astronaut tweet spectaculair beeld van tyfoon Soulik vanuit de ruimte (22/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  NASA-astronaut Ricky Arnold heeft een indrukwekkend beeld geschoten van tyfoon Soulik terwijl die op het zuiden van Japan aan afstevenen was....
  [naar artikel]
 12. Timelapse van astronaut toont hoe indrukwekkend bliksem eruit kan zien (01/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een astronaut van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA stuurde afgelopen week indrukwekkende beelden de wereld in die hij heeft gefilmd vanop het Internationale Ruimtestation (ISS). De man filmde een storm boven China, Korea en Japan en noemt de video zelf een “spektakel van bliksemschichten”.
  [naar artikel]
 13. NASA probeert zaterdag opnieuw maanraket te lanceren (31/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lancering van de onbemande Artemis-1, waarmee de Verenigde Staten opnieuw naar de maan willen vliegen, wordt verzet naar zaterdag. Het ‘lanceervenster’ van twee uur begint om 20.17 uur Belgische tijd, meldt NASA op Twitter.
  [naar artikel]
 14. Elton John moet Britten overtuigen om hun coronaprik te gaan halen: “I’m still standing” (13/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Elton John (73) slaat de handen in elkaar met NHS, de Britse nationale gezondheidsdienst. In een grappig maar sensibiliserend filmpje probeert hij zijn landgenoten ervan te overtuigen om een coronavaccin te laten plaatsen.
  [naar artikel]
 15. Franse astronaut tweet adembenemende foto van België vanuit ISS (11/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Franse astronaut Thomas Pesquet die in het internationale ruimtestation ISS verblijft, zweefde vrijdagavond langs België en nam deze adembenemende foto.
  [naar artikel]
 16. Franse astronaut tweet adembenemende foto van België vanuit ISS (11/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Franse astronaut Thomas Pesquet die in het internationale ruimtestation ISS verblijft, zweefde vrijdagavond langs België en nam deze adembenemende foto.
  [naar artikel]
 17. Eerste keer in 50 jaar: astronaut in opleiding kapt ermee (30/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de eerste keer in 50 jaar geeft een astronaut in wording er bij NASA de brui aan. Robb Kulin (35) zit halfweg zijn twee jaar durende...
  [naar artikel]
 18. Laatste Apollo 7-astronaut Walter Cunningham (90) overleden (04/01/2023 - VRT NWS)
  Walter Cunningham, de enige astronaut die nog in leven was van de eerste succesvolle bemande ruimtemissie in het Apollo-programma, is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.
  [naar artikel]
 19. Laatste Apollo 7-astronaut op 90-jarige leeftijd overleden (04/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Walter Cunningham, de enige astronaut die nog in leven was van de eerste succesvolle bemande ruimtemissie in het Apollo-programma van NASA, is dinsdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat melden diverse Amerikaanse media.
  [naar artikel]
 20. Astronaut deed tijdens solovlucht in 1963 opzienbarende ontdekking die hij 40 jaar geheim hield (20/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  NASA-astronaut Gordon Cooper heeft 40 jaar lang een geheim bewaard dat hij ontdekte tijdens een solovlucht rond de aarde in de jaren zestig. Toen
  [naar artikel]
 21. Amerikaanse astronaut John Glenn overleden (08/12/2016 - De Redactie)
  De Amerikaanse ex-astronaut John Glenn is op 95-jarige leeftijd overleden. Na zijn NASA-carière was hij senator voor de Democraten.
  [naar artikel]
 22. Laatste Apollo 7-astronaut op 90-jarige leeftijd overleden (04/01/2023 - Knack)
  Walter Cunningham, de enige astronaut die nog in leven was van de eerste succesvolle bemande ruimtemissie in het Apollo-programma van NASA, is dinsdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt NASA. Cunningham was een van de drie astronauten aan boord van de Apollo 7-missie uit 1968, een elfdaagse ruimtevlucht die live televisiebeelden uitzond terwijl het ruimteschip in een baan om de aarde cirkelde, en zo de weg vrijmaakte voor de maanlanding minder dan een jaar later. De Apollo 7-astronauten wonnen zelfs een Emmy voor hun dagelijkse tv-reportages vanuit de ruimte, waarin ze grappen maakten, grappige borden omhoog hielden en de kijkers thuis onderwezen over ruimtevluchten. Apollo 7 was NASA’s eerste bemande ruimtemissie sinds de dood van de drie Apollo 1-astronauten bij een brand op het lanceerplatform in januari 1967. Cunningham bemande de Apollo 7-missie met marinekapitein Walter Schirra en luchtmachtmajoor Donn Eisele. Hun ruimtevaartuig presteerde zo goed dat NASA de volgende bemanning, Apollo 8, naar de maan stuurde als prelude op de historische maanlanding van Apollo 11 in juli 1969. The post Laatste Apollo 7-astronaut op 90-jarige leeftijd overleden appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 23. Nasa presenteert scherpste foto ooit van het Marsoppervlak (06/03/2020 - De Morgen)
  1,8 miljard pixels telt een nieuwe foto, samengesteld uit ruim duizend afzonderlijke kiekjes geschoten door Nasa’s Marswagen Curiosity. Het resultaat is de scherpste foto ooit van het oppervlak van de rode planeet.
  [naar artikel]
 24. Amerikaanse astronaut Owen Garriott op 86-jarige leeftijd overleden (16/04/2019 - Metro)
  De Amerikaanse astronaut Owen Garriott is gisteren op 86-jarige leeftijd in zijn woning in Huntsville (Alabama) overleden,zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA bekendgemaakt. De man heeft zeventig dagen van zijn leven in de ruimte doorgebracht. De NASA selecteerde Garriott, die zich in elektronica had gespecialiseerd, in juni 1965 als wetenschappelijk astronaut. Uiteindelijk maakte de astronaut van 28 juli tot 25 september 1973 zijn eerste vlucht, met de tweede missie van het Amerikaanse ruimtelaboratorium Skylab. Met een duur van 1.425 uur en negen minuten zette hij met zijn collega’s Alan Bean en Jack Lousma een nieuw duurrecord in de ruimte neer. Garriott “wandelde” tijdens drie uitjes ook 13 uur 43 minuten in de ruimte. Zijn tweede missie was tussen 28 november en 8 december 1983, aan boord van het ruimteveer Columbia dat toen de negende shuttlemissie uitvoerde. Voor het eerst vlogen zes mensen tegelijk in een ruimtetuig en voor het eerst waren er ook specialisten van de nuttige lading, zoals in 1992 ook Dirk Frimout. Later bekleedde Garriott leidende functies bij de NASA. Zijn zoon Richard heeft als ruimtetoerist in het Internationaal Ruimtestation ISS vertoefd. bron: Belga Het bericht Amerikaanse astronaut Owen Garriott op 86-jarige leeftijd overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. LIVE: NASA probeert marsrover Perseverance op de rode planeet te landen (18/02/2021 - Express)
  Om iets voor tien onze tijd begint de marslander met rover Perseverance aan zijn ‘7 minutes of terror’ waarna hij hopelijk voet aan grond zet. Het is een NASA-missie die op zoek gaat naar leven en een echte helikopter aan boord heeft. Kijk hier live: Lees hier alles over de vijfde Marsmissie van NASA: Life […] The post LIVE: NASA probeert marsrover Perseverance op de rode planeet te landen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Astronaut neemt foto van ons land en er blijken 's nachts wel wat lichten te branden (13/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Overdag kan je België vanuit de ruimte nauwelijks zien liggen, maar dat is helemaal anders als het donker wordt. De Franse astronaut Thomas
  [naar artikel]
 27. Frans astronaut maakt adembenemende foto's vanuit ruimtestation (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse astronaut Thomas Pesquet (39) vertrok 120 dagen geleden op ruimtemissie naar het internationaal ruimtestation ISS en daar neemt hij al
  [naar artikel]
 28. NASA geeft adembenemende foto van Jupiter vrij (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een prachtige foto vrijgegeven van de planeet Jupiter. Kunst uit de ruimte, want de afbeelding...
  [naar artikel]
 29. NASA deelt verbluffende foto van Jupiter (19/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wetenschappers zijn in de wolken over een foto die ruimtelescoop Hubble vorige maand heeft genomen van Jupiter. NASA liet het kiekje van de...
  [naar artikel]
 30. NASA zoekt komische astronaut om de sfeer erin te houden tijdens missie naar Mars (21/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is op zoek naar astronauten met gevoel voor humor. Zij moeten voor een vrolijke noot zorgen tijdens...
  [naar artikel]
 31. NASA deelt eerste prachtige foto van omgeving Marslander (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een eerste haarscherpe foto gedeeld die de InSight nam na zijn succesvolle landing op Mars. Het...
  [naar artikel]
 32. Ex-astronaut vindt Musks Mars-plannen “belachelijk” (11/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  William ‘Bill’ Anders (84), gewezen astronaut, noemt de Mars-plannen van tech-ondernemer Elon Musk “belachelijk”. “Een vlucht naar Mars is moeilijker dan Musk of de Nasa toegeven”, zegt hij in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag.
  [naar artikel]
 33. Veteraan-astronaut John Young (87) overleden (06/01/2018 - Metro)
  De Amerikaanse astronaut John Young, een van de twaalf ruimtevaarders die voet hebben gezet op de maan, is vrijdag overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Dat heeft de NASA zaterdag meegedeeld. Young werd 87. “Vandaag hebben de NASA en de wereld een pionier verloren”, klonk het in een verklaring van NASA-topman Robert Lightfoot. John Young werd op 24 september 1930 in San Francisco geboren. Hij werd jachtpiloot bij de Amerikaanse marine en belandde in 1962 bij de NASA. Young werd de eerste mens die zes ruimtetrips maakte. Na vluchten met de tweemanscapsules Gemini-3 (1965) en Gemini-10 (1966) vloog hij in 1969 met de Apollo-10 rond de maan. In 1972 was Young gezagvoerder van de Apollo-16 en bracht hij drie nachten op het maanoppervlak door. Een tiental jaar later, in 1981, was hij in de Columbia gezagvoerder van de eerste shuttlevlucht. 1983 was het jaar waarin Young gezagvoerder was van het ruimteveer dat het eerste Europese Spacelab meevoerde. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 34. VIDEO. Astronaut filmt zinderende beelden van nachtelijke storm boven Europa (13/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Franse astronaut Thomas Pesquet verblijft momenteel voor enkele maanden op het Internationaal Ruimtestation (ISS) maar dat belet hem niet om spectaculaire beelden van zijn avontuur te delen op sociale media. De Europese astronaut filmde vanop grote hoogte de storm die vrijdag over Europa trok en publiceerde de spectaculaire beelden op Twitter.
  [naar artikel]
 35. NASA geeft prachtige foto's vrij van de aarde in het donker (14/04/2017 - De Redactie)
  De foto's zijn niet alleen erg mooi, ze kennen ook allerlei praktische toepassingen. Later dit jaar wil de NASA dagelijks nachtfoto's van de aarde ter beschikking stellen van onderzoekers.
  [naar artikel]
 36. Meer dan 12.000 kandidaten om astronaut te worden bij NASA (maar er is maar tiental plaatsen) (01/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De NASA heeft meer dan 12.000 kandidaturen ontvangen voor haar nieuwe "astronautenklas". Dat heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau woensdag...
  [naar artikel]
 37. Franse astronaut maakt adembenemende foto's vanuit ruimtestation (20/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse astronaut Thomas Pesquet (39) vertrok 120 dagen geleden op ruimtemissie naar het internationaal ruimtestation ISS en daar neemt hij al
  [naar artikel]
 38. Astronaut post prachtige beelden van onze planeet tijdens ruimtewandeling (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Astronaut Randy Bresnik heeft op Twitter een filmpje gepost waarop onze Aarde te zien is in al zijn glorie. Hij was samen met zijn collega Joe...
  [naar artikel]
 39. NASA onder de indruk: Australiërs zien draak boven IJsland vliegen (20/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een ongebruikelijke foto vrijgegeven van het noorderlicht boven IJsland. Op de foto, gemaakt door...
  [naar artikel]
 40. Het eerste misdrijf in de ruimte? NASA stelt onderzoekt in naar scheidende astronaute (25/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is een onderzoek gestart naar wat mogelijk het eerste misdrijf in de ruimte is. Een astronaut zou zich vanuit het ISS toegang verleend hebben tot de bankrekening van haar ex-echtgenote. Die heeft een klacht ingediend.
  [naar artikel]
 41. NASA verspreidt foto's van grote meteoor (23/03/2019 - VRT NWS)
  Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA heeft foto's verspreid van een grote meteoor die nog niemand had gezien en op 18 december boven de Beringzee verscheen. De beelden werden genomen door een satelliet.
  [naar artikel]
 42. Emiraten nemen eerste Arabische vrouwelijke astronaut in dienst (11/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben de eerste Arabische vrouw geselecteerd voor een opleiding tot astronaut. De 27-jarige werktuigbouwkundige Nora al-Matrooshi zal dit jaar in de Verenigde Staten deelnemen aan de opleiding voor nieuwe ruimtevaarders van de NASA.
  [naar artikel]
 43. Ruimtefoto's tonen de gigantische impact van Irma en waarschuwen voor José (10/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Astronaut Randy Bresnik houdt vanuit het ruimtestation ISS de evolutie van orkaan Irma in de gaten. De foto's die hij via Twitter deelt zijn
  [naar artikel]
 44. Craig Wright, de man die al jarenlang beweert de uitvinder van Bitcoin te zijn, lijkt zijn overtuigingsstrijd te staken (25/12/2022 - Express)
  Een Australische computerwetenschapper genaamd Craig Wright probeert al jaren de wereld ervan te overtuigen dat hij Satoshi Nakamoto is. Dat is de Japanse schuilnaam van de mysterieuze ontwikkelaar van ’s werelds oudste en meest waardevolle cryptomunt, BTC. In het nieuws: De berucht-beroemde Craig Wright liet woensdag via Twitter weten dat hij mogelijk een einde maakt […]
  [naar artikel]
 45. Astronaut Buzz Aldrin op 93e verjaardag voor de vierde keer getrouwd: "Zo gelukkig als tieners op de vlucht" (21/01/2023 - VRT NWS)
  De voormalige Amerikaanse astronaut Buzz Aldrin, die samen met Neil Armstrong als eerste mensen op de maan stapte, is op zijn 93e verjaardag voor de vierde keer in het huwelijksbootje gestapt. In een kleine ceremonie gaf hij het jawoord aan Anca Faur (63). "Zo gelukkig als tieners op de vlucht", schrijft hij bij een foto op Twitter.
  [naar artikel]
 46. NASA deelt eerste prachtige foto van omgeving Marslander (27/11/2018 - De Morgen)
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een eerste haarscherpe foto gedeeld die de InSight nam na zijn succesvolle landing op Mars. Het toestel stuurde gisteravond al een wazige foto door van de rode planeet, maar de nieuwe opname geeft een veel beter beeld van waar InSight precies terecht is gekomen en wat er op de landingssite te zien is.
  [naar artikel]
 47. NASA ontdekt water op de maan (26/10/2020 - De Tijd)
  17:30 De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft opnieuw water ontdekt op de maan. NASA-baas Jim Bridenstine meldt de ontdekking via Twitter.
  [naar artikel]
 48. NASA patenteert efficiënter traject naar de maan (03/09/2020 - Express)
  Een robot, landertje of astronaut op de maan zetten blijft een astronomisch dure operatie. Een rechtstreekse trip vergt een enorme... The post NASA patenteert efficiënter traject naar de maan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. [VIDEO] - Broers maken indrukwekkende kortfilm met foto's van NASA (09/06/2017 - De Redactie)
  Twee Oostenrijkse broers zijn in het archief van NASA gedoken en maakten met duizenden foto's van de Apollo-missies een geanimeerde kortfilm. Ze dragen het werk op aan alle mensen die geloven in een vreedzame uitbreiding van onze grenzen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy