Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

De Giant van Quick is 50 jaar oud en nog steeds populair, dankzij een geheim recept

02/07/2021 - 15:07
"2 juli 1971, de dag dat fastfood in ons land geboren werd. In Schoten werd dag op dag vijftig jaar geleden de allereerste Quick geopend. De hamburgerketen telt vandaag 190 restaurants, zijn Giant is enorm populair, en toch kennen nog altijd maar vijf mensen het succesrecept voor de saus. Speciaal voor het jubileum kun je die nu ook apart verkrijgen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De Giant van Quick is 50 jaar oud en nog steeds enorm populair, dankzij een geheim succesrecept dat maar vijf mensen kennen (02/07/2021 - Het Nieuwsblad)

2 juli 1971, de dag dat fastfood in ons land geboren werd. In Schoten werd dag op dag vijftig jaar geleden de allereerste Quick geopend. De hamburgerketen telt vandaag 190 restaurants, zijn Giant is enorm populair, en toch kennen nog altijd maar vijf mensen het succesrecept voor de saus. Speciaal voor het jubileum kun je die nu ook apart verkrijgen. [naar artikel]


2. Ook Quick pakt uit met een veggieburger (12/06/2018 - Het Belang van Limburg)

De Belgische hamburgerketen Quick lanceert een veggie variant van zijn bekendste burger, de Giant. Het gaat om exact hetzelfde recept, maar dan wel in plaats van met een lapje rundsvlees een Quornburger ertussen. [naar artikel]


3. Goodbye giant (06/04/2019 - De Morgen)

'Z'n smaak laat je nooit meer los.' In ons land lopen na 45 jaar nog altijd mensen rond die het levende bewijs zijn van die Quick-slogan. Maar straks worden de Belgische Quick-restaurants Burger Kings. 'Als ze een beetje slim zijn, laten ze de Giant op het menu staan.' [naar artikel]


4. “Zelfs onze hond zal de Giant missen” (27/07/2016 - Het Nieuwsblad)

“Burger King neemt Quick over. Wij gaan nooit meer een Giant kunnen eten. Erg. Heel erg.” Moeder en dochter Sanders bekomen van het nieuws op het terras van de Quick in Schoten, het allereerste Quick-restaurant in ons land. “Wij waren erbij, op de opening in 1971. En sindsdien zitten we hier elke week.” [naar artikel]


5. Quick brengt een veggieburger uit (13/06/2018 - Metro)

De Belgische fastfoodketen Quick breidt haar gamma uit met een veggieburger. Het gaat om hetzelfde recept als de bekende ‘Giant’, maar in plaats van een stukje vlees ligt er een plantaardig alternatief op basis van quorn tussen het broodje.  Na onder andere McDonald’s en Ikea zet nu ook Quick vegetarische alternatieven op het menu. Zo is […] Het bericht Quick brengt een veggieburger uit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. Vijftig jaar geleden opende in Schoten allereerste Quick: Gouden Giant voor gouden jubileum (30/06/2021 - Gazet van Antwerpen)

Vrijdag 2 juli zal het precies vijftig jaar geleden zijn dat in Schoten de allereerste Quick z’n deuren opende. De hamburgerketen, die vandaag 190 restaurants telt, viert dit jubileum door haar iconische Giant in een gouden jasje te steken en de legendarische saus die bij dit dubbel belegde broodje hoort op massaal verzoek tijdelijk ook in kleine potjes apart te verkopen. [naar artikel]


7. Razend populair: dit recept voor cheesecake met gin (14/04/2020 - Gazet van Antwerpen)

Bakken is een populaire bezigheid nu we allemaal massaal in ons kot moeten blijven, net als een aperitiefje drinken. Eén recept van het Britse magazine Good Housekeeping combineert beiden en is heel populair… Maak jij straks ook deze gin-cheesecake? [naar artikel]


8. Quick verkoopt recept Giantsaus als NFT (23/11/2021 - De Tijd)

15:45 De fastfoodketen Quick gaat het geheime recept van de Giantsaus verkopen als een NFT. De opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel. [naar artikel]


9. VIDEO. “Een Giant of een Whopper, ik zou het wel weten” (26/07/2016 - Gazet van Antwerpen)

De vakbonden bij fastfoodketen Quick zijn na een ontmoeting met de directie dinsdagnamiddag “niet gerustgesteld”. Reden is niet zozeer de aangekondigde ombouw tot Burger King, maar wel dat de directie de sinds 2012 gevraagde sociale audits bij haar franchisenemers nog altijd niet heeft uitgevoerd. Vakbondsman Yvan De Jonge gelooft ook niet dat alle Quick-restaurants zullen verdwijnen: “Een Giant of een Whopper, ik zou het wel weten.” [naar artikel]


10. Burger King wil Quick verorberen (05/04/2019 - De Morgen)

Komen de Giant en de Whopper straks onder één dak? Fastfoodrestaurants Quick en Burger King zijn exclusieve gesprekken opgestart. Die kunnen uitmondden in de overname van Quick. [naar artikel]


11. Het begon op een GB-parking, nu werkt er 2.600 man: vijftig jaar Quick in negen mijlpalen (01/07/2021 - Gazet van Antwerpen)

Vrijdag 2 juli zal het precies vijftig jaar geleden zijn dat in Schoten de allereerste Quick z’n deuren opende. De hamburgerketen, die vandaag 190 restaurants telt, viert dit jubileum door haar iconische Giant in een gouden jasje te steken en de legendarische saus die bij dit dubbel belegde broodje hoort op massaal verzoek tijdelijk ook in kleine potjes apart te verkopen. Wij verzamelen vijftig jaar Quick in negen mijlpalen. [naar artikel]


12. Al 75 jaar een klassieker in bars en op feestjes: wat is het geheim van de legendarische Margarita-cocktail? “De 4 s’en maken het zo’n succes” (26/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De legendarische margarita viert zijn 75ste verjaardag dit jaar én is op die gezegende leeftijd nog steeds heel populair: het is wereldwijd de vierde meest gedronken cocktail. Ondertussen doken er veel nieuwe varianten op het klassieke recept op, maar vanwaar komt de margarita? En waaraan dankt het drankje zijn internationaal succes? Alfred Cointreau van de gelijknamige likeurstoker en mixologist Dieter Van Roy ontleden de mixed drinkt én delen exclusieve recepten. [naar artikel]


13. INTERVIEW. Een Belgisch icoon is vandaag 50 jaar: “Burger King zal Quick nooit overnemen. Nooit” (02/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een giant hoera, Quick! Dag op dag vijftig jaar geleden opende de hamburgerketen haar eerste filiaal in ons land. Het parcours verliep hobbelig met 101 eigenaars, evenveel concurrenten en een pandemie, maar vandaag zit Quick weer in een Belgische zetel. CEO Kevin Derycke (39) schetst geschiedenis en toekomst. “We komen morgen niet plots af met een quinoaburger omdat die minder calorieën telt. Een hamburger blijft een hamburger en frieten zijn frieten.” [naar artikel]


14. Bijna niemand kent recept van het speculoosje van Lotus: waarom is dat een groot geheim? (07/02/2024 - VRT NWS)

Lotus Bakeries heeft geen patent op het populaire speculooskoekje Biscoff. Het bedrijf kiest ervoor om het recept geheim te houden. Maar waarom? "Je bent veel langer beschermd, zonder te zeggen hoe je het maakt", klinkt het. "Toch houdt je beter een advocaat achter de hand." [naar artikel]


15. Het mysterie van Romeinse strandwallen ontrafeld: daarom zijn ze nog steeds sterker dan moderne muren (05/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Meer dan 2.000 jaar later staan de Romeinse structuren nog steeds trots te schitteren aan de stranden, terwijl heel wat moderne constructies de tand des tijds niet kunnen doorstaan. Nu hebben enkele wetenschappers het geheim van de Romeinen ontdekt: het mysterieuze recept van hun stenen structuren. [naar artikel]


16. Geheim recept saus Big Mac uitgelekt en je kan ze zelf maken (24/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het geheime recept van de wereldberoemde Big Mac-saus is volgens The Sun uitgelekt. Het bevat - hou je vast - maar liefst 33 ingrediënten. Al kan [naar artikel]


17. Haussler versterkt opvolger Giant-Alpecin (10/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Heinrich Haussler trekt vanaf 2017 naar het nieuwe team Sunweb-Giant, de opvolger van het huidige Giant-Alpecin. De Australiër met Duitse roots [naar artikel]


18. Gezocht: de grootste Quick-fans (26/07/2016 - Het Belang van Limburg)

Meteen nadat het nieuws bekend was geraakt dat Burger King Quick overneemt, werden heel wat fans van de Belgisch-Franse hamburgerketen ongerust. De fans van de Big Whopper (Burger King) wrijven zich in de handen, maar liefhebbers van de Giant (Quick) vrezen dat ze hun geliefde hamburger binnenkort voorgoed zullen moeten missen. En zoals dat in deze digitale tijden gaat, wordt er dan een Facebookgroep opgericht. [naar artikel]


19. Bakkerij Verpoorten draagt geheim recept Kampse soldatenkoek over aan gemeentebestuur Leopoldsburg (06/08/2021 - Het Belang van Limburg)

 Na bijna 65 jaar sloot bakkerij Verpoorten in de Generaal De Krahéstraat in Leopoldsburg eind vorig jaar de deuren. Daarmee dreigde ook het geheime recept van de Kampse soldatenkoek verloren te gaan. Bakker Luc overhandigde dat nu aan het gemeentebestuur van Leopoldsburg zodat de traditie kan worden voortgezet. [naar artikel]


20. Weer jackpot voor blauw-zwart: wingers leveren Club Brugge telkens miljoenen op dankzij beproefd recept (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Cijfers zeggen soms alles. De ruim 20 miljoen euro van AS Monaco — plus een percentage op de doorverkoop — voor Krépin Diatta (21) jaagt de opbrengst van de wingers opnieuw de hoogte in. Club Brugge ving de voorbije jaren al miljoenen dankzij een beproefd recept. En dan moet er (volgend jaar?) nog een topclub achter Noa Lang komen. [naar artikel]


21. Dit recept voor cheesecake met gin is een succes (06/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Je kunt een stukje cheesecake of kaastaart niet alleen eten met een glaasje gin erbij, maar ook met eentje erin. Een recept voor zo'n taart van het Britse magazine Good Housekeeping is alvast razend populair online. [naar artikel]


22. Dit recept voor chocoladecake is razend populair (19/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Op de sociale netwerksite TikTok maakt een origineel recept voor chocoladecake een grote indruk. In amper één dag tijd werd het filmpje van het account Baking Envy maar liefst een half miljoen keer bekeken. [naar artikel]


23. Het meesterbrein achter de nieuwe ‘wafelburger’ bij Quick verklapt hét geheim van een goede burger (19/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

De nieuwe burger van Quick gaat over de tongen: een rundsburger tussen twee wafels geperst. Wij zochten en vonden de vrouw die als enige verantwoordelijk is voor het ontwerpen van de ‘speciallekes’ bij Quick. Ze wil haar achternaam en gezicht niet prijsgeven, maar Dorrit deelt wél het geheim voor een perfecte burger met HLN. “Voor deze burger had ik 6 maanden en 60 versies nodig.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!