2 juli 1971, de dag dat fastfood in ons land geboren werd. In Schoten werd dag op dag vijftig jaar geleden de allereerste Quick geopend. De hamburgerketen telt vandaag 190 restaurants, zijn Giant is enorm populair, en toch kennen nog altijd maar vijf mensen het succesrecept voor de saus. Speciaal voor het jubileum kun je die nu ook apart verkrijgen. [naar artikel]
De Belgische hamburgerketen Quick lanceert een veggie variant van zijn bekendste burger, de Giant. Het gaat om exact hetzelfde recept, maar dan wel in plaats van met een lapje rundsvlees een Quornburger ertussen. [naar artikel]
'Z'n smaak laat je nooit meer los.' In ons land lopen na 45 jaar nog altijd mensen rond die het levende bewijs zijn van die Quick-slogan. Maar straks worden de Belgische Quick-restaurants Burger Kings. 'Als ze een beetje slim zijn, laten ze de Giant op het menu staan.' [naar artikel]
“Burger King neemt Quick over. Wij gaan nooit meer een Giant kunnen eten. Erg. Heel erg.” Moeder en dochter Sanders bekomen van het nieuws op het terras van de Quick in Schoten, het allereerste Quick-restaurant in ons land. “Wij waren erbij, op de opening in 1971. En sindsdien zitten we hier elke week.” [naar artikel]
De Belgische fastfoodketen Quick breidt haar gamma uit met een veggieburger. Het gaat om hetzelfde recept als de bekende ‘Giant’, maar in plaats van een stukje vlees ligt er een plantaardig alternatief op basis van quorn tussen het broodje. Na onder andere McDonald’s en Ikea zet nu ook Quick vegetarische alternatieven op het menu. Zo is […] Het bericht Quick brengt een veggieburger uit verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vrijdag 2 juli zal het precies vijftig jaar geleden zijn dat in Schoten de allereerste Quick z’n deuren opende. De hamburgerketen, die vandaag 190 restaurants telt, viert dit jubileum door haar iconische Giant in een gouden jasje te steken en de legendarische saus die bij dit dubbel belegde broodje hoort op massaal verzoek tijdelijk ook in kleine potjes apart te verkopen. [naar artikel]
Bakken is een populaire bezigheid nu we allemaal massaal in ons kot moeten blijven, net als een aperitiefje drinken. Eén recept van het Britse magazine Good Housekeeping combineert beiden en is heel populair… Maak jij straks ook deze gin-cheesecake? [naar artikel]
15:45 De fastfoodketen Quick gaat het geheime recept van de Giantsaus verkopen als een NFT. De opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel. [naar artikel]
De vakbonden bij fastfoodketen Quick zijn na een ontmoeting met de directie dinsdagnamiddag “niet gerustgesteld”. Reden is niet zozeer de aangekondigde ombouw tot Burger King, maar wel dat de directie de sinds 2012 gevraagde sociale audits bij haar franchisenemers nog altijd niet heeft uitgevoerd. Vakbondsman Yvan De Jonge gelooft ook niet dat alle Quick-restaurants zullen verdwijnen: “Een Giant of een Whopper, ik zou het wel weten.” [naar artikel]
Komen de Giant en de Whopper straks onder één dak? Fastfoodrestaurants Quick en Burger King zijn exclusieve gesprekken opgestart. Die kunnen uitmondden in de overname van Quick. [naar artikel]
Vrijdag 2 juli zal het precies vijftig jaar geleden zijn dat in Schoten de allereerste Quick z’n deuren opende. De hamburgerketen, die vandaag 190 restaurants telt, viert dit jubileum door haar iconische Giant in een gouden jasje te steken en de legendarische saus die bij dit dubbel belegde broodje hoort op massaal verzoek tijdelijk ook in kleine potjes apart te verkopen. Wij verzamelen vijftig jaar Quick in negen mijlpalen. [naar artikel]
De legendarische margarita viert zijn 75ste verjaardag dit jaar én is op die gezegende leeftijd nog steeds heel populair: het is wereldwijd de vierde meest gedronken cocktail. Ondertussen doken er veel nieuwe varianten op het klassieke recept op, maar vanwaar komt de margarita? En waaraan dankt het drankje zijn internationaal succes? Alfred Cointreau van de gelijknamige likeurstoker en mixologist Dieter Van Roy ontleden de mixed drinkt én delen exclusieve recepten. [naar artikel]
Een giant hoera, Quick! Dag op dag vijftig jaar geleden opende de hamburgerketen haar eerste filiaal in ons land. Het parcours verliep hobbelig met 101 eigenaars, evenveel concurrenten en een pandemie, maar vandaag zit Quick weer in een Belgische zetel. CEO Kevin Derycke (39) schetst geschiedenis en toekomst. “We komen morgen niet plots af met een quinoaburger omdat die minder calorieën telt. Een hamburger blijft een hamburger en frieten zijn frieten.” [naar artikel]
Lotus Bakeries heeft geen patent op het populaire speculooskoekje Biscoff. Het bedrijf kiest ervoor om het recept geheim te houden. Maar waarom? "Je bent veel langer beschermd, zonder te zeggen hoe je het maakt", klinkt het. "Toch houdt je beter een advocaat achter de hand." [naar artikel]
Meer dan 2.000 jaar later staan de Romeinse structuren nog steeds trots te schitteren aan de stranden, terwijl heel wat moderne constructies de tand des tijds niet kunnen doorstaan. Nu hebben enkele wetenschappers het geheim van de Romeinen ontdekt: het mysterieuze recept van hun stenen structuren. [naar artikel]
Het geheime recept van de wereldberoemde Big Mac-saus is volgens The Sun uitgelekt. Het bevat - hou je vast - maar liefst 33 ingrediënten. Al kan [naar artikel]
Heinrich Haussler trekt vanaf 2017 naar het nieuwe team Sunweb-Giant, de opvolger van het huidige Giant-Alpecin. De Australiër met Duitse roots [naar artikel]
Meteen nadat het nieuws bekend was geraakt dat Burger King Quick overneemt, werden heel wat fans van de Belgisch-Franse hamburgerketen ongerust. De fans van de Big Whopper (Burger King) wrijven zich in de handen, maar liefhebbers van de Giant (Quick) vrezen dat ze hun geliefde hamburger binnenkort voorgoed zullen moeten missen. En zoals dat in deze digitale tijden gaat, wordt er dan een Facebookgroep opgericht. [naar artikel]
Na bijna 65 jaar sloot bakkerij Verpoorten in de Generaal De Krahéstraat in Leopoldsburg eind vorig jaar de deuren. Daarmee dreigde ook het geheime recept van de Kampse soldatenkoek verloren te gaan. Bakker Luc overhandigde dat nu aan het gemeentebestuur van Leopoldsburg zodat de traditie kan worden voortgezet. [naar artikel]
Cijfers zeggen soms alles. De ruim 20 miljoen euro van AS Monaco — plus een percentage op de doorverkoop — voor Krépin Diatta (21) jaagt de opbrengst van de wingers opnieuw de hoogte in. Club Brugge ving de voorbije jaren al miljoenen dankzij een beproefd recept. En dan moet er (volgend jaar?) nog een topclub achter Noa Lang komen. [naar artikel]
Je kunt een stukje cheesecake of kaastaart niet alleen eten met een glaasje gin erbij, maar ook met eentje erin. Een recept voor zo'n taart van het Britse magazine Good Housekeeping is alvast razend populair online. [naar artikel]
Op de sociale netwerksite TikTok maakt een origineel recept voor chocoladecake een grote indruk. In amper één dag tijd werd het filmpje van het account Baking Envy maar liefst een half miljoen keer bekeken. [naar artikel]
De nieuwe burger van Quick gaat over de tongen: een rundsburger tussen twee wafels geperst. Wij zochten en vonden de vrouw die als enige verantwoordelijk is voor het ontwerpen van de ‘speciallekes’ bij Quick. Ze wil haar achternaam en gezicht niet prijsgeven, maar Dorrit deelt wél het geheim voor een perfecte burger met HLN. “Voor deze burger had ik 6 maanden en 60 versies nodig.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.