De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Onafhankelijke journalistiek als wapen

Apache

08/02/2017 - 12:12

Wat Trump, Land Invest Group en de ex-kabinetschef van Bart De Wever bindt? Elk op hun manier geven ze mensen goesting om 'de journalistiek te redden'.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaanderen schrapt bijna alle steun aan onafhankelijke journalistiek (08/11/2019 - Apache)
  De Vlaamse Regering schaft volgend jaar het pas in 2019 opgerichte Vlaams Journalistiek Fonds en de Mediacademie af. Ze schrapt ook zowat het hele budget voor onafhankelijke, kwalitatieve en innovatieve journalistiek. Enkel de werkbeurzen via het Fonds Pascal Decroos blijven overeind.
  [naar artikel]
 2. Native advertising en onafhankelijke Vlaamse journalistiek (25/08/2016 - Apache)
  Uitgeverijen verkopen publiciteit en onafhankelijke journalistiek met dezelfde technieken onder hetzelfde dak. Een voorbeeld van de invloed van native advertising in het Vlaamse perslandschap.
  [naar artikel]
 3. Onafhankelijke journalistiek heeft betere ondersteuning nodig (07/06/2018 - Apache)
  Om een kwalitatief, pluriform en onafhankelijk medialandschap te blijven garanderen, maant de commissie Media de Vlaamse Regering aan om actie te ondernemen. Verwacht wordt dat de Vlaamse Mediaminister Sven Gatz (Open Vld) binnenkort op de proppen komt met een initiatief. Onafhankelijke kwalitatieve journalistiek moet medianeutraal ondersteund worden. Daarover bestaat een brede consensus. Het is evenwel
  [naar artikel]
 4. Geen geld voor onafhankelijke journalistiek? Wij weten nog 120 miljoen liggen! (14/11/2019 - VRT NWS)
  Wie discussies over staatssteun en overheidsmiddelen wil voeren, let best op de grootteorde van de bedragen. Want terwijl iedereen zich focust op de schamele Vlaamse subsidies voor journalistiek, staat federaal de sluis wagenwijd open om de mediaconglomeraten te voorzien van overheidsgeld.
  [naar artikel]
 5. Vlaams minister Gatz investeert 300.000 euro extra in kwaliteitsvolle journalistiek (03/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft 300.000 euro extra vrijgemaakt om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek. “Goed opgeleide en onafhankelijke journalisten zijn immers het fundament waarop betrouwbare journalistiek rust. Ze moeten die belangrijke maatschappelijke rol met een gepaste omkadering kunnen blijven vervullen”, aldus minister Gatz.
  [naar artikel]
 6. Café Apache #14 • De Schreeuw van Vlaanderen (12/12/2019 - Apache)
  De nieuwe Vlaamse regering bespaart op de culturele projectsubsidies en op onafhankelijke journalistiek, en maakt de toekomst voor veel middenveldorganisaties wel erg onzeker. Met welke motivatie kiest Jambon I voor deze ingrepen en hoe kunnen het middenveld, de kunsten en de journalistiek reageren? Kunnen we leren van voorbeelden uit het verleden of de ons omringende
  [naar artikel]
 7. Apache opnieuw vrijgesproken na klacht over artikel extreemrechts (10/05/2019 - Apache)
  De Raad voor de Journalistiek, een onafhankelijke deontologische commissie, verklaarde een klacht van de (intussen voormalige) directeur van VOS Vlaamse Vredesvereniging tegen een artikel op Apache ongegrond. Dergelijke onbezonnen klachten slorpen tijd en energie op die niet naar journalistiek gaat.
  [naar artikel]
 8. Café Apache • De Schreeuw van Vlaanderen (12/12/2019 - Apache)
  De nieuwe Vlaamse regering bespaart op de culturele projectsubsidies en op onafhankelijke journalistiek, draait milieumaatregelen terug en maakt de toekomst voor veel middenveldorganisaties wel erg onzeker. Met welke motivatie kiest Jambon I voor deze ingrepen en hoe kunnen het middenveld, de kunsten en de journalistiek reageren? Kunnen we leren van voorbeelden uit het verleden of
  [naar artikel]
 9. De journalistiek, uw dienaar? (26/05/2021 - Apache)
  Studenten van de opleiding Journalistiek van de Erasmushogeschool ging in gesprek met 26 sleutelfiguren binnen het werkveld en de universiteiten, en stootte op een belangrijke bezorgdheid die het domein van de journalistiek overstijgt.
  [naar artikel]
 10. [VIDEO] - Turkse onafhankelijke pers bijna monddood gemaakt (13/04/2017 - De Redactie)
  Zondag wordt in Turkije het veel besproken referendum gehouden over een grondwetswijziging, waardoor de president meer macht moet krijgen. In de Turkse media komt vooral het ja-kamp aan bod. Onafhankelijke journalistiek is er nog amper. Na de mislukte staatsgreep van vorige zomer zijn meer dan 160 journalisten gearresteerd.
  [naar artikel]
 11. Hugo De Ridder overleden – “Belgische journalistiek verliest visionair icoon” (20/10/2018 - Metro)
  De journalistiek in ons land verliest met het overlijden van Hugo de Ridder één van zijn visionaire iconen die heel wat sporen nagelaten heeft. Dat zegt Pol Deltour, secretaris-generaal van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ). Deltour herinnert zich de Ridder als een bijzonder joviale man. “De Ridder situeerde zich op de wip tussen twee grote periodes van de journalistiek in ons land, met name de gepolitiseerde en de onafhankelijke, ontvoogde pers. Zoals hij tijdens de gepolitiseerde periode aan onderzoeksjournalistiek deed, was niet evident. In die zin heeft hij ook een visionaire rol gespeeld in die evolutie”, aldus Deltour. bron: Belga Het bericht Hugo De Ridder overleden – “Belgische journalistiek verliest visionair icoon” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. 'Implosie dreigt voor de journalistiek' (10/04/2019 - De Morgen)
  De beroepsgroep heeft zelf ook schuld aan wat Hans Laroes (57), voormalig hoofdredacteur van het Nederlandse NOS journaal, in zijn mediakritische boek De littekens van de dag de 'erosie van de journalistiek' noemt. 'Een steeds groter deel van de journalistiek concentreert zich op de hypes, in plaats van de diepte in te gaan.'
  [naar artikel]
 13. "Dit is het einde van wat nog over was van onafhankelijke journalistiek in Turkije" (23/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/uYc2K3ZROffmn2gZ099yHfJn6Wg/diocontent/120801218/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 14. Is er nog een toekomst voor onafhankelijke media? (19/12/2019 - VRT NWS)
  Charlie Magazine, het onlinemagazine met een vrouwelijke blik op de wereld, is niet meer. Te weinig inkomsten en geen structurele steun van de overheid zijn de boosdoeners. Is er nog een toekomst voor onafhankelijke media? Volgens professoren Karen Donders en Ike Picone zouden kleine en grote nieuwsmedia aan hetzelfde zeil voor gedegen journalistiek moeten trekken, en meer moeten samenwerken. Want alle media hebben het vandaag moeilijk.
  [naar artikel]
 15. "Gelijkenis tussen gevonden wapen en gestolen wapen Dekaise, maar te vroeg voor conclusies" (26/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een wapen dat enkele jonge amateurduikers hebben opgevist uit het kanaal Brussel-Charleroi, vertoont gelijkenissen met een wapen dat in 1982 door...
  [naar artikel]
 16. Erdogan beknot laatste restje vrije pers: "Dit is het einde van wat nog over was van onafhankelijke journalistiek in Turkije" (23/03/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/uYc2K3ZROffmn2gZ099yHfJn6Wg/diocontent/120801218/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 17. Sp.a en Groen eisen meer ondersteuning onafhankelijke journalistiek (31/05/2017 - Apache)
  Beide partijen hekelen de verregaande mediaconcentratie in Vlaanderen. "Er zijn maar twee kranten meer."
  [naar artikel]
 18. Wetgeving gegevensbescherming legt loodzware hypotheek op vrije journalistiek (30/04/2018 - Apache)
  Wordt journalistiek straks een pak lastiger, soms zelfs ronduit onmogelijk?
  [naar artikel]
 19. ‘Vive Le vélo’ is wél journalistiek, zegt mediascheidsrechter (14/10/2022 - De Tijd)
  18:25 De Raad voor de Journalistiek zegt dat VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke in zijn programma ‘Vive le vélo’ wel aan journalistiek doet. Dat oordeel plaatst grote vraagtekens bij de commerciële activi...
  [naar artikel]
 20. Vlaams minister Sven Gatz investeert 300.000 euro in kwaliteitsvolle journalistiek (03/05/2018 - Metro)
  Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft 300.000 euro vrijgemaakt om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek. “Goed opgeleide en onafhankelijke journalisten zijn immers het fundament waarop betrouwbare journalistiek rust. Ze moeten die belangrijke maatschappelijke rol met een gepaste omkadering kunnen blijven vervullen”, aldus minister Gatz. Gatz bracht donderdag een bezoek aan Difference Day, een initiatief van de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles (ULB), Bozar, de Evens Foundation, de Erasmushogeschool, de European Broadcasting Union (EBU), de Europese Commissie en de Unesco. “Difference Day stelt de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting centraal voor journalisten, maar ook beroepscategorieën als cartoonisten, reportagemakers, bloggers of academici. Centraal staat de vrijheid van de burger om zich uit te drukken, zijn mening te geven, altijd en overal.” Net vandaag maakt de Vlaamse minister ook bekend dat hij tijdens de begrotingscontrole van de Vlaamse regering extra middelen gekregen heeft om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek. Voor wie en hoe die extra middelen geïnvesteerd worden, is nog niet bekend. “We bekijken nog waar we die middelen het best inzetten”, aldus de woordvoerster van Gatz. bron: Belga Het bericht Vlaams minister Sven Gatz investeert 300.000 euro in kwaliteitsvolle journalistiek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Hoe de journalistiek mee aan de onderhandelingstafel zit (07/12/2019 - De Morgen)
  Van alle obstakels die een regeringsvorming in dit land ernstig bemoeilijken is er eentje dat altijd handig buiten beeld weet te blijven: de Wetstraat-journalistiek zelf.
  [naar artikel]
 22. Maakt Vlaanderen 3,25 miljoen euro vrij voor toekomstgerichte journalistiek ? (29/04/2019 - Apache)
  Journalismfund.eu roept de komende Vlaamse regering op om jaarlijks 3,25 miljoen euro te investeren in toekomstgerichte journalistiek. De middelen moeten leiden tot meer kwaliteit, innovatie en diversiteit. Journalismfund.eu beheert het beurzenprogramma Fonds Pascal Decroos en is mede-initiatiefnemer van het nieuwe Vlaams Journalistiek Fonds.
  [naar artikel]
 23. Techreuzen laten betalen voor nieuws is goed, maar wat krijgt de lokale journalistiek? (03/03/2021 - Apache)
  Internet en sociale media hebben het bedrijfsmodel dat de journalistiek altijd ondersteunde zo goed als vernietigd. Daar probeert de Australische regering iets aan te doen met een nieuwe wet die bedrijven als Facebook en Google dwingt om hun advertentie-inkomsten te delen met mediabedrijven. Zullen deze deals ook de lokale journalistiek ten goede komen? Facebook kreeg
  [naar artikel]
 24. “Vive le vélo” is wel journalistiek, zegt mediascheidsrechter (15/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Raad voor de Journalistiek zegt dat VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke in zijn programma “Vive le vélo” wel aan journalistiek doet. Dat schrijven De Tijd en De Standaard zaterdag. Het oordeel plaatst grote vraagtekens bij de commerciële activiteiten die hij rond dat programma voert.
  [naar artikel]
 25. “Vive le vélo” is wel journalistiek, zegt mediascheidsrechter (15/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Raad voor de Journalistiek zegt dat VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke in zijn programma “Vive le vélo” wel aan journalistiek doet. Dat schrijven De Tijd en De Standaard zaterdag. Het oordeel plaatst grote vraagtekens bij de commerciële activiteiten die hij rond dat programma voert.
  [naar artikel]
 26. Uitvinder en marktleider stopt met verkoop van obscuur accessoire dat wapen transformeert in machinegeweer (19/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De grootste fabrikant van de 'bump stock', dat een semi-automatisch wapen toelaat even snel als een volautomatisch wapen kogels af te vuren, neemt...
  [naar artikel]
 27. Kasteelmoord: justitie beukt in op journalistiek bronnengeheim (03/10/2017 - VRT NWS)
  Mag het journalistiek bronnengeheim opzij worden gezet wanneer een journalist verdacht wordt van mededaderschap aan misbruik van inzagerecht in een strafdossier?
  [naar artikel]
 28. ‘Vive le vélo’ is wel journalistiek, zegt mediascheidsrechter (15/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Raad voor de Journalistiek zegt dat VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke in zijn programma ‘Vive le vélo’ wel aan journalistiek doet. Dat schrijven De Tijd en De Standaard. Het oordeel plaatst grote vraagtekens bij de commerciële activiteiten die Vannieuwkerke rond dat programma voert.
  [naar artikel]
 29. Gatz richt Vlaams Journalistiek Fonds op (07/12/2018 - Metro)
  De Vlaamse regering heeft ingestemd met een samenwerkingsovereenkomst voor de oprichting van een Vlaams Journalistiek Fonds (VJF). Het VJF moet volgens Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) uitgroeien tot “een kennisdeling- en overlegplatform voor alles wat met nieuwsmedia en innovatie te maken heeft”. Iedereen die vragen heeft over journalistiek, moet bij het VJF kunnen aankloppen. Het VJF moet volgens Gatz uitgroeien tot een verzamelplaats van informatie over de verschillende instellingen en organisaties die in de Vlaamse journalistieke sector actief zijn, interessante onderzoeken, samenwerkingsprojecten en inspirerende voorbeelden. “In onze snel veranderende samenleving leren we allemaal willens nillens omgaan met sociale en digitale mediaplatformen. Om in dit bos de bomen te blijven zien en onze weg te vinden hebben burgers een betrouwbaar kompas nodig: pluriforme en kwalitatieve media op alle mogelijke platformen, gemaakt door gedreven, onafhankelijke en geloofwaardige journalisten, die we beter willen ondersteunen via het nieuwe Fonds”, legt minister Gatz uit. Bedoeling is dat het VJF samenwerkt met zijn Nederlandse tegenhanger, het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ). “Via beide fondsen zullen de inspanningen voor de ondersteuning van kwaliteitsvolle journalistieke ondersteuning in het gemeenschappelijk Nederlands taalgebied beter geïntegreerd kunnen worden”, klinkt het. bron: Belga Het bericht Gatz richt Vlaams Journalistiek Fonds op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. ‘De Nieuwe Journalistiek zet aan tot constructieve actie’ (14/06/2017 - Apache)
  Goede journalistiek is wervend, beklijvend, en doet doen. Ze zet aan tot constructieve actie en inspireert de lezer – op een niet-normatieve, niet dogmatische wijze – om zijn comfortzone te verlaten en het avontuur op te zoeken. Goede journalistiek verlaat de paden van het bekende en betreedt – als een heuse Indiana Jones of Luke Skywalker – de arena waar niemand ooit geweest is.
  [naar artikel]
 31. ‘Gebruik staatssteun bedeling kranten voor stimuleren onafhankelijke journalistiek’ (14/11/2019 - Apache)
  Acht alternatieve media, waaronder Apache, kaarten in een opinie de enorme subsidiestromen naar de grote persgroepen en mediahuizen aan. In plaats van winstgevende media te ondersteunen, kan de overheid deze subsidies beter inzetten voor innovatieve, journalistieke projecten.
  [naar artikel]
 32. John Oliver hekelt op hilarische wijze de hedendaagse journalistiek (09/08/2016 - Apache)
  In een even bijtend als hilarisch fragment maakt komiek John Oliver de staat van de hedendaagse journalistiek op. Veel goeds heeft hij niet te vertellen. “Vroeg of laat zullen we moeten betalen voor journalistiek, zo niet zullen we het allemaal ontgelden.” Oliver hekelt het feit dat de nieuwe, vaak steenrijke eigenaars lokale en nationale kranten
  [naar artikel]
 33. Journalistiek en activisme anno 2018 (03/01/2018 - Apache)
  Bart De Wever wil de rug van de vierde macht breken door journalistiek systematisch gelijk te stellen met activisme en enkel nog te praten met media die gedienstig en ongefilterd zijn boodschap verspreiden.
  [naar artikel]
 34. Amri gebruikte zelfde wapen op kerstmarkt als in Milaan (02/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het wapen dat Anis Amri gebruikt heeft tegen de politie in Milaan is zo goed als zeker hetzelfde wapen waarmee hij de Poolse chauffeur van de
  [naar artikel]
 35. Na de verkiezingen: de tijd van politieke praatjes is voorbij, op naar een kritische journalistiek   (30/05/2019 - VRT NWS)
  Leo Neels stelt dat de verkiezingsresultaten doen inzien dat de nieuwe toestand een nieuwe aanpak vergt. De politiek én de journalistiek moeten zich dringend herbezinnen. 
  [naar artikel]
 36. De (zelf)destructie van constructieve journalistiek (12/09/2016 - Apache)
  Björn Soenens was het op één na slechtste wat de Vlaamse constructieve journalistiek kon overkomen. Maar zelfs dat is volgens mij maar ten dele zijn eigen schuld.
  [naar artikel]
 37. Wint Erdogan of niet? Dat is bijzaak (22/06/2018 - De Morgen)
  Sarah Lamote (1987) studeerde journalistiek en internationale politiek (UGent) en werkte tussen 2011 en 2017 bij 11.11.11. Ze verhuisde eind 2017 naar Ankara waar ze zich toelegt op literatuur en journalistiek.
  [naar artikel]
 38. Nieuwe regels voor toepassen van artificiële intelligentie in journalistiek: "Wat heb je er echt aan?" (22/03/2023 - VRT NWS)
  De Raad voor de Journalistiek heeft een nieuwe richtlijn over het gebruik van artificiële intelligentie goedgekeurd. Vlaamse redacties kunnen dus onder bepaalde voorwaarden artificiële intelligentie gebruiken. Tim Pauwels, ondervoorzitter van de Raad voor de Journalistiek legt uit wat er precies verandert en wat de impact daarvan is.
  [naar artikel]
 39. 'De waan van de dag is nu al de waan van het moment geworden' (11/04/2019 - De Morgen)
  Met zijn jongste boek Ex-reporter neemt Chris de Stoop (58) afscheid van de journalistiek. 'Het is een van de mooiste beroepen, op voorwaarde dat het beoefend kan worden met integriteit, creativiteit en kwaliteit. Maar als dat niet kan, is journalistiek een van de allerlelijkste bezigheden op aarde.'
  [naar artikel]
 40. Nieuw op 1 september – Philippe Remarque wordt journalistiek directeur bij DPG Media in België en Nederland (27/08/2019 - Metro)
  De Nederlander Philippe Remarque wordt vanaf 1 september journalistiek directeur in de België-Nederland-directie van DPG Media (ex-De Persgroep) . In die nieuwe functie van journalistiek directeur geeft hij vorm aan de journalistieke kwaliteit en koers van de onderneming. Een belangrijke opdracht is de digitalisering van de journalistiek in goede banen te leiden. In oktober vorig jaar paste DPG Media, de mediagroep die ook actief is in Nederland, zijn managementstructuur aan en installeerde een “België-Nederland-organisatie” om intensiever samen te werken tussen beide landen. Dat doet het mediabedrijf om de digitale transformatie te versnellen. Remarque is nu nog hoofdredacteur van De Volkskrant, een functie die hij meer dan 9 jaar vervulde. bron: Belga Het bericht Nieuw op 1 september – Philippe Remarque wordt journalistiek directeur bij DPG Media in België en Nederland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Old school journalistiek (11/04/2019 - De Morgen)
  Onder de titel Scoop! start vanavond in de Cinematek een reeks van films met een journalistiek thema. De spits wordt afgebeten door Citizen Kane, het meesterwerk van Orson Welles uit 1941. Ronald Ockhuysen, adjunct-hoofdredacteur van Het Parool, leidt de film in. Jan Temmerman
  [naar artikel]
 42. Hoe de onafhankelijke boekhandel stand houdt, zelfs in coronatijden (12/12/2020 - VRT NWS)
  De onafhankelijke boekhandels lijken ondanks coronatijden aardig stand te houden. Dat is toch de vaststelling op de dag van de onafhankelijke boekhandel, die vandaag voor de 9e keer gevierd werd.
  [naar artikel]
 43. Louis Tobback eist excuses na reportage over huisjesmelkers, VRT spreekt van "relevante journalistiek" (22/10/2018 - VRT NWS)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) eist excuses van de VRT voor de uitzending van "Iedereen kiest", waarin vier lijsttrekkers net voor de verkiezingen geconfronteerd werden met beelden van wantoestanden in enkele studentenkoten. Indien de excuses er niet komen, zal hij tegen de VRT klacht neerleggen bij de Raad voor Journalistiek. Volgens de VRT gaat het om relevante journalistiek. 
  [naar artikel]
 44. Vlaamse regering legt Vlaams Journalistiek Fonds droog (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering schrapt de middelen voor het Vlaams Journalistiek Fonds (VJF). Dat fonds werd nog maar een jaar geleden, in 2018, opgericht om innovatieve journalistieke projecten te ondersteunen. Oppositiepartij Groen spreekt van “een volgende slag in het gezicht van de journalistiek”. De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) betreurt dat de Vlaamse regering de middelen schrapt. Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) geeft voorlopig geen commentaar.
  [naar artikel]
 45. "Ex-para bekende dat hij wapen voor moord-De Vleeschauwer leverde" (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het gerecht heeft bij een inmiddels overleden ex-paracommando thuis een wapen gevonden. Mogelijk heeft het wapen te maken met de moord op...
  [naar artikel]
 46. VS zetten nieuw nucleair wapen met laag vermogen in (05/02/2020 - De Morgen)
  De VS hebben een nucleair wapen met een laag vermogen geïmplementeerd aan boord van een onderzeeër. Dat meldt het Pentagon. Met het wapen reageren de VS op de ontwikkeling van soortgelijke wapens in Rusland.
  [naar artikel]
 47. VS zetten nieuw nucleair wapen met laag vermogen in (05/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De VS hebben een nucleair wapen met een laag vermogen geïmplementeerd aan boord van een onderzeeër. Dat meldt het Pentagon. Met het wapen reageren...
  [naar artikel]
 48. F-16: Hebben journalisten behoefte aan een opleiding journalistiek? (30/03/2018 - VRT NWS)
  Mediakenner Leo Neels kijkt voor vrtnws.be met argusogen naar het reilen en zeilen in onze media. Vandaag: de merkwaardige lekken of primeurs over de vervanging van de F-16-vliegtuigen. "Jet-journalistiek" noemt Neels dat.
  [naar artikel]
 49. Karl Vannieuwkerke is wél journalist in ‘Vive le vélo’, oordeelt Raad voor de Journalistiek na vragen over commerciële activiteiten (15/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  VRT-schermgezicht Karl Vannieuwkerke is in zijn programma Vive le vélo niet louter presentator, maar doet wel degelijk aan journalistiek. Dat zegt de Raad voor de Journalistiek, die daarover moest oordelen na vragen over de commerciële nevenactiviteiten rond dat programma.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy