Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Op deze plaats bewaar je best je o zo dierbare chocolade

08/02/2017 - 15:33
"Dat je best chocolade niet in de zon of op een warme plaats laat liggen, is een evidente als je niet treurig met een gesmolten lekkernij wilt achterblijven. Maar waar bewaar je die dan het best? Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Op deze plaatsen bewaar je best chocolade (08/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Dat je best chocolade niet in de zon laat liggen, is een evidente. Maar waar bewaar je die dan het best? Bij de Daily Mail zochten ze het uit. Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet. [naar artikel]


2. Koelkast, keukenkast of diepvriezer: waar bewaar je het best chocolade? (10/12/2023 - VRT NWS)

Is de goedheilig man ook bij jou(w kinderen) gepasseerd, dan is de kans groot dat je met een hele hoop Sinterklaaschocolade achterblijft. Waar bewaar je al die zoete lekkernij het best: in de koelkast of keukenkast? VRT NWS-podcast “Het uur van de waarheid” stelt de vraag aan Claudia Delbaere van Cacaolab, dat chocolade wetenschappelijk bestudeert. [naar artikel]


3. Voor eens en voor altijd: bewaar je chocolade in of uit de koelkast? (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Over chocolade zijn de meningen verdeeld. Niet alleen wat de smaak betreft, maar ook over waar je je favoriete reep het best bewaart. Tot welk kamp... [naar artikel]


4. Hoe bewaar je chocolade? En betekent witte neerslag dat die slecht is? Dominique Persoone deelt 8 weetjes (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]


5. “Bewaar chocolade niét in de koelkast, voor je het weet smaakt het naar Franse kaas”: Dominique Persoone beantwoordt 8 vragen over chocolade (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]


6. Wat doen supermarkten met de overschot aan sintchocolade? En hoe bewaar je die het best? (06/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Sinterklaas is net gepasseerd en in de winkels blijft er na 6 december nog veel chocolade liggen. Maar wat gebeurt er met die grote overschot? HLN vroeg het aan verschillende supermarkten en chocolatier Dominique Persoone legt uit hoe je die chocolade thuis nog langer kan bewaren. [naar artikel]


7. België land van chocolade, maar deze landen exporteren meer chocolade dan wij (14/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

België heeft vorig jaar 250.000 ton chocolade en chocoladerepen uitgevoerd, waarmee ons land in Europa goed is voor de derde plaats, na Duitsland [naar artikel]


8. Met deze tip maak je de lekkerste chocolade-banaancake ooit (licht én smeuïg!) (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Chocolade-banaancake is sowieso al een hemelse zoetigheid. Maar bak hem eens met olie in plaats van boter. Zo krijg je een lichtere cake die niet... [naar artikel]


9. Hoe bewaar je aardbeien het best? (04/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het is hoogseisoen voor de Belgische aardbeien. Maar hoe bewaar je ze thuis het beste om de volle smaak volledig tot zijn recht te laten komen? En kan je ze invriezen voor later, om het hele jaar door van deze smaakbommetjes te genieten? De aardbeitelers van Hoogstraten en Belorta geven advies. [naar artikel]


10. Driedubbele chocoladecake met ganache (30/03/2024 - De Standaard)

Wat doe je in hemelsnaam met die overdaad aan paaseieren? In deze taart zit chocolade, chocolade en nog eens chocolade. ‘Good food based on your mood’, dat is de ondertitel van De keuken van Sou, het eerste boek van foodblogger Soumia Aattaoui. Het maken van deze taart vraagt geduld en liefde, maar je bent wel een halve kilo paaseieren lichter. [naar artikel]


11. In deze Belgische winkel gaat elke dag - u leest het goed - 2,35 ton chocolade over de toonbank (26/10/2017 - Het Nieuwsblad)

Nergens ter wereld wordt zo veel chocolade verkocht als in The Belgian Chocolate House op de luchthaven in Zaventem. Elk jaar nemen honderdduizenden toeristen in Zaventem het vliegtuig met flink wat pralines en chocolade in hun handbagage. “Er gaat jaarlijks meer dan 860 ton Belgische chocolade over onze toonbank, en dat cijfer stijgt nog altijd.” [naar artikel]


12. Dit is 'Glorious': de duurste praline ter wereld (17/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Pralines hebben een vaste plaats in het hart van menig chocolade liefhebbers. Maar de die hard-fans van chocolade boeken voor dit weekend toch nog... [naar artikel]


13. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


14. [VIDEO] - "Belgische chocolade" niet altijd Belgisch en niet altijd chocolade (09/02/2017 - De Redactie)

De komende dagen vindt in Brussel het chocoladesalon plaats. Maar een bezoekje aan de vele chocoladewinkels in de buurt van de Brusselse Grote Markt leert dat een bescherming van het label "Belgische chocolade"dringend nodig is. [naar artikel]


15. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


16. Zo bewaar je veilig je data (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met dank aan je smartphone is het belachelijk eenvoudig geworden om foto’s en video’s te maken, maar waar bewaar je al die gegevens op een veilige... [naar artikel]


17. Deze chocolade zou je van je menstruatiepijn af moeten helpen (07/11/2016 - Het Belang van Limburg)

In periodes van pijnlijke menstruatie wordt al eens de toevlucht gezocht tot een warm dekentje en als het even kan ook een lekker stukje chocolade. Dat helpt wel even als troost, maar de pijn wegnemen doet het niet. Tot een Zwitserse chocolatier naar eigen zeggen een oplossing daarvoor bedacht: chocolade die volgens hem ook de pijn bestrijdt. [naar artikel]


18. Drie Gentse studenten vinden digitale "herinneringsdoos" uit: "Bewaar het levensverhaal van een dierbare" (09/08/2021 - VRT NWS)

Drie studenten uit het Gentse hebben een digitale "kluis" uitgevonden dat de naam Aeterna draagt. Het gaat om een soort herinneringsdoos -of "kluis" waarin je online allerlei zaken kan bewaren van jezelf of van dierbaren. Het grote verschil met fysieke herinneringsdozen is dat deze op het internet te vinden is en dat andere mensen erop kunnen reageren als je toegang geeft. [naar artikel]


19. De donkere waarheid: hoe pure chocolade 'gezond' kon worden (01/04/2018 - Knack)

Liggen er op jouw grasperk dit weekend paaseieren van pure chocolade in plaats van melkchocolade? Dan hebben de jarenlange inspanningen van de 'Big Chocolate' hun doel bereikt. [naar artikel]


20. Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw? (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]


21. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Gazet van Antwerpen)

Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!