Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

De Indonesische Wahyu deelt haar favoriete recept voor warme zomerdagen. Zo maak je de klassieker lotek gado-gado klaar

18/07/2021 - 15:48
"In onze nieuwe reeks ‘Mijn Zomerrecept’ bundelen we de meest verfrissende gerechten uit andere culturen. De Indonesische Wahyu Sriwijayanti (52) bijt de spits af. Op warme zomerdagen vind je haar in de gubuk, een traditioneel hutje in haar tuin, drinkt ze mierzoete thee en bereidt ze de klassieker lotek gado-gado, een groentegerecht waarbij pikant, zout en zoet perfect in balans zijn. Ze deelt met ons haar familierecept."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zo maak je de favoriete zomersalade van Kate Middleton. “De perfecte mix van zoet en hartig” (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De warme zomerdagen zijn nog niet achter de rug, en daar hoort een verfrissende salade bij. Nood aan inspiratie? Dan kun je de favoriete zomersalade van de Britse hertogin Kate Middleton uittesten. Op sociale media is het recept alvast een hit — geen wonder, want de instructies zijn poepsimpel. [naar artikel]


2. Vrijdag vol-au-vent-dag: dankzij de tips van Jelle Beeckman maak je de klassieker klaar op amper 15 minuten (28/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heb je een snel te bevredigen verlangen naar vol-au-vent en vooral géén zin om vanavond lang in de keuken te staan? Onze HLN-chef Jelle Beeckman deelt zijn recept om in amper 15 minuten een snelle vol-au-vent van’t spit op tafel te zetten. Dat verlangen naar deze comfortfood-klassieker wordt in geen tijd bevredigd. Smakelijk! [naar artikel]


3. Voormalige chef-kok verklapt het recept van de favoriete zomercocktail van de Queen. Zo maak je hem zelf (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)

Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers! [naar artikel]


4. Coupplegers Niger pakken nog meer politici op (01/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

De nieuwe machthebbers in Niger hebben maandag de voorzitter van de voormalige regerende partij en twee ministers opgepakt. Het gaat om partijvoorzitter Foumakoye Gado, minister van Olie Sani Mahamadou en minister van Mijnbouw Ousseini Hadizatou, meldt de Nigerese Partij voor Democratie en Socialisme. [naar artikel]


5. “Het moeilijkste deel van het recept is de saus”: zo maak je zelf de perfecte vol-au-vent volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


6. Even lekker als op restaurant: hoe maak je de beste mosselen klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt 7 tips. “Zo wordt het simpel” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


7. “Het moeilijkste onderdeel van het recept? Dat is de saus”: zo bereid je de perfecte vol-au-vent (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


8. Het lekkerste recept van je grootmoeder: zo maak je kwarteltjes klaar (10/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Family time! We halen een lekker nostalgisch recept boven. Nog nooit kwartels klaargemaakt? Dat is eenvoudiger dan je denkt! En met een zoete [naar artikel]


9. Jarige Máxima deelt koekjesrecept van haar moeder (18/05/2020 - Het Belang van Limburg)

De Nederlandse koningin Máxima vierde zondag haar 49ste verjaardag met een baksessie in haar eigen keuken. Het recept voor haar favoriete Argentijnse koekjes houdt ze niet langer geheim. [naar artikel]


10. Hoe maak je zelf wild klaar? Topchef Michaël Vrijmoed geeft advies en verklapt zijn 5 favoriete wildadresjes (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Schrik je er ook van terug om in je eigen keuken met wild aan de slag te gaan? Niet nodig, want koken met wild hoeft echt niet complex te zijn. Culinair journaliste Femke Vandevelde laat je kennis maken met de verschillende soorten wild, kruipt achter de toonbank van een poelier en bundelt de belangrijkste weetjes en tips. Als kerst op de taart deelt chefkok Michaël Vrijmoed een heerlijk recept met fazant én verklapt hij zijn 5 favoriete wildadresjes. [naar artikel]


11. Hoe maak je asperges op Vlaamse wijze klaar? Piet Huysentruyt deelt 7 tips: “Zo krijg je een mooi gebonden saus” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


12. ‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. [naar artikel]


13. RECEPT Raspberry mint thee (04/08/2023 - Gezond.be)

Je favoriete bonbon verwerken tot een revitaliserende thee? Het kan! Met de nieuwe Ricola Raspberry Mint bonbons maak je een heerlijk theetje. Met dit recept sta je elke ochtend fris op en ga je elke avond voldaan slapen. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Raspberry mint thee verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


14. Sven Ornelis deelt het recept voor zijn favoriete familiegerecht: “Roger Van Damme gaf onze appeltaart zelfs heuse sterren-make-over” (22/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sven Ornelis kookt graag en goed. Dat kun je lezen op zijn leuke blog ‘De would-be chef’, waarop hij de lekkerste recepten deelt met zijn publiek. Het koken kreeg hij mee van thuis uit. Eerst en vooral van zijn moeder, Anny, maar zeker ook van zijn grootmoeder: mémé Julia. Haar appeltaart is de grote favoriet. Hoe je die zelf kan maken, verklapt hij samen met zijn moeder in onze nieuwe rubriek ‘Het recept van grootmoeder’. [naar artikel]


15. RECEPT. Zin in een jenevercocktail? Zo maak je een frisse en kruidige Fryns Basil Smash (13/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Soms valt de appel loodrecht van de boom. Céleste Fryns (26) behoort tot de vijfde generatie van de gelijknamige jeneverdynastie uit Hasselt en stapte vorig jaar in het familiebedrijf. Ze deelt haar favoriete jenevercocktail: de Fryns Basil Smash. “Een heerlijke frisse en kruidige cocktail.” [naar artikel]


16. “Omdat goed eten veel troost brengt”: Britse prins Charles deelt zijn lievelingsrecept (10/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Prins Charles (71) heeft het recept van een van zijn favoriete gerechten prijsgegeven. Via Twitter deelde hij het recept voor ‘Cheesy Baked Eggs’... [naar artikel]


17. Tips van de chef: hoe maak je de lekkerste mosselen klaar? En hoe herken je slechte exemplaren? “De kooktijd is afhankelijk van de grootte” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


18. RECEPT Provencaalse Quiche (10/07/2023 - Gezond.be)

Sinds 17 juni is think tomato-founder Julie D’heygere de nieuwste Smaakmaker van online versmarkt Crisp. Think Tomato brengt Julie een pure tomatensaus, boordevol Belgisch geteelde kerstomaten en volledig gebruiksklaar. Vanuit een gedeelde overtuiging dat tijdsgebrek geen impact zou mogen hebben op smaak en kwaliteit, slaan Julie en Crisp nu de handen in elkaar. Julie deelt haar favoriete recept voor een […] Het bericht RECEPT Provencaalse Quiche verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


19. Tips van de chef: zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt. “Met varkensvlees moet je alleen het recept volgen, er kan niets misgaan” (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


20. Zomer van 2018 heeft meer warme dagen dan legendarische zomer van 1976 (05/08/2018 - Metro)

De zomer van 2018 telt sinds vandaag/zondag meer warme dagen dan de legendarische zomer van 1976. Vandaag is in Ukkel de 51ste zomerdag van dit jaar, zo meldt weerman Frank Deboosere op Twitter. In 1976 waren er in totaal 50 zomerdagen. Een zomerdag is een dag waarop de maximumtemperatuur 25 graden Celsius of meer bedraagt. […] Het bericht Zomer van 2018 heeft meer warme dagen dan legendarische zomer van 1976 verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


21. Tips van de chef: zo maak je de perfecte tomaat-garnaal volgens Piet Huysentruyt. “Koop in geen geval diepvriesgarnalen!” (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. “De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. “Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt.” Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept. [naar artikel]


22. De sando sandwich: een decadente upgrade van de klassieke boterham. Zo maak je het populairste broodje van het moment zélf (27/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie niet meer weet wat tussen zijn boterhammen te leggen, is ongetwijfeld de royaal gevulde sando sandwiches nog niet tegengekomen. De decadente Aziatische sandwich duikt ook in ons land overal op: zowel online als in zaakjes zoals Kyro in Antwerpen die er helemaal aan gewijd zijn. Het is hét populairste broodje van het moment. De klassieker: de katsu sando. Wat is het precies? En hoe maak je het snel zelf? Jelle Beeckman deelt 4 belangrijke stappen én een exclusief recept. [naar artikel]


23. “Ik eet liever pizza dan frietjes. Na een paar happen ben ik ze al beu": foodblogger Karolien Olaerts deelt haar 7 favoriete restaurants (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]


24. Breng nog even de zomervakantie terug met deze gezonde watermeloen-kiwi ijsjes (01/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Met watermeloen, kiwi's en limoen maak jij dit gezond en lekker tussendoortje. Leuk om na de eerste schooldagen weer even de warme zomerdagen [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!