De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Biden draagt tegenstander Google voor als antitrustbaas

De Tijd

20/07/2021 - 21:28

21:15 De Amerikaanse president Joe Biden schuift Jonathan Kanter naar voren als hoofd van de mededingingsdivisie op het ministerie van Justitie. De nominatie van de Google-criticus is een nieuw signaal dat ...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Google helpt nu ook militaire drones met zoeken (01/06/2018 - De Morgen)
  Mag je kunstmatige intelligentie (AI) inzetten voor militaire toepassingen? Deze vraag verhit de gemoederen bij Google, nu het bedrijf een controversieel contract heeft gesloten met het Pentagon. Google draagt zo bij aan automatische beeldherkenning voor drones boven vijandig gebied.
  [naar artikel]
 2. Geheimzinnig contract met Pentagon stort Google in existentiële crisis (02/06/2018 - De Morgen)
  Mag je kunstmatige intelligentie (AI) inzetten voor militaire toepassingen? Deze vraag verhit de gemoederen bij Google, nu het bedrijf een controversieel contract heeft gesloten met het Pentagon. Google draagt zo bij aan automatische beeldherkenning voor drones boven vijandig gebied.
  [naar artikel]
 3. Donald Trump wil drugtest voor debat met Joe Biden (27/08/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal naar eigen zeggen een drugtest eisen voor hem en zijn tegenstander Joe Biden voor aanvang van hun debat op 29 september. Niet voor het eerst trekt Trump de mentale gezondheid van zijn tegenstander in twijfel.
  [naar artikel]
 4. Twitter draagt officiële account president VS op 20 januari over aan Biden (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter draagt het officiële account van de Amerikaanse president (@POTUS) op 20 januari over aan de Democraat Joe Biden, de dag van zijn inauguratie. Het berichtenplatform doet dat ook als Donald Trump zijn verkiezingsnederlaag dan nog niet heeft toegegeven.
  [naar artikel]
 5. Google geeft populairste zoektermen van 2020 vrij: coronavirus, Joe Biden en... rimmen (09/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Naar jaarlijkse gewoonte deelt Google de lijst met de nieuwste meest trending zoekopdrachten van 2020 in België. Het zijn de zoekopdrachten die de sterkste stijging kenden in vergelijking met 2019. Eén onderwerp prijkt bovenaan: coronavirus. Daarnaast werd ook vaak gezocht naar de verkiezingen in de VS, Joe Biden en Kobe Bryant.
  [naar artikel]
 6. Emotionele toespraak oud-vicepresident Joe Biden voor overleden senator McCain (31/08/2018 - De Morgen)
  Joe Biden, de voormalige Amerikaanse vicepresident, heeft donderdag in Phoenix (Arizona) een emotionele afscheidsspeech gehouden tijdens een herdenkingsdienst voor zijn goede vriend en politiek tegenstander John McCain. "Mijn naam is Joe Biden. Ik ben een Democraat. En ik hield van John McCain", zei Biden onder meer.
  [naar artikel]
 7. Trump verrast door keuze Biden voor “vreselijke” Harris (12/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar zijn Democratische tegenstander in de komende verkiezingen Joe Biden vanwege diens...
  [naar artikel]
 8. Biden en Obama samen in strijdstaat Pennsylvania om 'hoop van de Democraten' te redden (06/11/2022 - De Tijd)
  11:26 In Pennsylvania staan de Democratische Senaatskandidaat John Fetterman en zijn Republikeinse tegenstander Mehmet Oz nek aan nek in de peilingen voor de midterms van volgende week. President Joe Biden ...
  [naar artikel]
 9. Twitter draagt presidentiële accounts onverbiddelijk over aan Biden (23/11/2020 - Knack)
  De nieuwgekozen president Joe Biden krijgt na de inauguratie op 20 januari 2021 toegang tot alle Amerikaanse presidentiële Twitter-accounts. De berichtendienst heeft verklaard de accounts over te dragen aan Biden, ongeacht of president Donald Trump zijn verlies toegeeft.
  [naar artikel]
 10. Donald Trump neemt voor het eerst de woorden ‘regering Biden’ in de mond (11/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst min of meer erkend dat zijn tegenstander Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen. Trump nam vrijdag in een enigszins cryptische tweet de toekomstige regering-Biden op de korrel.
  [naar artikel]
 11. Trump heeft het in tweet voor het eerst over ‘regering-Biden’ (11/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Donald Trump heeft voor het eerst min of meer erkend dat zijn tegenstander Joe Biden de verkiezingen gewonnen heeft. De Amerikaanse president nam in een enigszins cryptische tweet de toekomstige regering-Biden op de korrel.
  [naar artikel]
 12. Google Assistant vanaf nu ook in ons land: hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden? (28/05/2019 - VRT NWS)
  Google lanceert vandaag de Belgische variant van Google Assistant. Google Assistant is een app op de smartphone en tablet die je met je stem kan bedienen. De app komt ook in een slimme luidspreker, de Google Home. Google Assistant bestaat al langer in de VS en wordt gebruikt om producten online aan te kopen. Binnenkort kan je ook het radionieuws van VRT NWS beluisteren op de Google Assistant.
  [naar artikel]
 13. “Biden wil Buttigieg als transportminister” (16/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verkozen Amerikaanse president Joe Biden wil Pete Buttigieg, zijn tegenstander in de Democratische voorverkiezingen afgelopen voorjaar, aanstellen als transportminister. Dat melden bronnen aan persbureau Reuters.
  [naar artikel]
 14. Biden: “Trump is een idioot omdat hij geen mondkapje draagt” (27/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Joe Biden, de Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, heeft hard uitgehaald naar president Donald Trump omdat hij geen...
  [naar artikel]
 15. Zal Trump tegenstander Biden vloeren, of wint Biden toch op punten? VRT NWS blikt vooruit naar verkiezingsdebatten (29/09/2020 - VRT NWS)
  Vannacht staan president Donald Trump en voormalig vicepresident Joe Biden voor de eerste keer tegenover elkaar op een podium. Fox News organiseert in Cleveland het eerste presidentiële debat. Een cruciaal moment in een hoogst uitzonderlijk verkiezingsjaar. Björn Soenens en Thomas De Graeve blikken vooruit in deze podcast. Beluister die hier.
  [naar artikel]
 16. Google trekt stekker uit Google+ na groot, verzwegen datalek (08/10/2018 - VRT NWS)
  Google heeft dit voorjaar niet gemeld dat er een ernstig gegevenslek zat in de sociaalnetwerksite Google+. Daardoor werden de gebruikersgegevens van 500.000 gebruikers blootgesteld aan de buitenwereld. Google heeft dat grote lek toen stilgehouden. Dat heeft de Amerikaanse krant The Wall Street Journaal achterhaald. In een reactie op dit nieuws heeft Google meteen besloten om de stekker uit Google+ te trekken.
  [naar artikel]
 17. Hoe Google Home onze manier van consumeren in de toekomst zal veranderen (28/05/2019 - VRT NWS)
  Google lanceert vandaag de Belgische versie van Google Assistant. Google Assistant is een app op de smartphone die je met de stem bedient. De app wordt ook geïnstalleerd in Google Home, een slimme luidspreker. Google Home kan ook gebruikt worden om je boodschappen online te doen. Dat baart de retailsector zorgen. 
  [naar artikel]
 18. Google-butler spreekt binnenkort Nederlands (10/05/2018 - De Tijd)
  13:55 Google Home en Google Mini, de slimme speakers van Google, worden later dit jaar beschikbaar in een Nederlandstalige versie.
  [naar artikel]
 19. Storing bij Google-diensten voor zakelijke gebruikers in Europa (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Google kampt met een storing bij enkele diensten voor zakelijke gebruikers. Sommige Europese klanten kunnen geen gebruikmaken van Gmail, Google Calendar, Google Chat, Google Meet en Google Groups. Daardoor is het moeilijker voor hen om te mailen, chatten, vergaderen en afspraken te registreren.
  [naar artikel]
 20. Trump en Biden botsen over oorzaak bosbranden: ‘Hij is een klimaatbrandstichter’ (15/09/2020 - De Morgen)
  President Trump en zijn Democratische tegenstander Joe Biden zijn elkaar in de haren gevlogen over de rol van klimaatverandering bij de enorme bosbranden in het westen van de VS. Trump gaf maandag vooral slecht bosbeheer de schuld voor de branden.
  [naar artikel]
 21. China feliciteert Biden met zijn overwinning (13/11/2020 - De Morgen)
  China heeft Joe Biden gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De felicitaties komen er bijna een week nadat de tegenstander van Donald Trump uitgeroepen werd als winnaar.
  [naar artikel]
 22. Google integreert BlaBlaCar in Google Maps (22/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie een route plant met Google Maps, de navigatietoepassing van Google, zal voortaan ook kunnen zien of er een mogelijkheid is om te carpoolen. Daarvoor gaat de internetgigant in zee met het Franse BlaBlaCar. Google bevestigde het nieuws.
  [naar artikel]
 23. Aanvankelijk terughoudend, maar China feliciteert Joe Biden nu toch met overwinning (13/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  China heeft vrijdag de Democraat Joe Biden gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De felicitaties komen er bijna een week nadat de tegenstander van Donald Trump uitgeroepen werd als winnaar.
  [naar artikel]
 24. Biden kiest oud-rivaal Buttigieg als transportminister (16/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De verkozen Amerikaanse president Joe Biden wil Pete Buttigieg, zijn tegenstander in de Democratische voorverkiezingen afgelopen voorjaar, aanstellen als transportminister, melden bronnen aan persbureau Reuters. Het nieuws is bevestigd door het kantoor van Bidens transitieteam.
  [naar artikel]
 25. China feliciteert Biden alsnog met zijn overwinning (13/11/2020 - De Morgen)
  China heeft Joe Biden gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De felicitaties komen er bijna een week nadat de tegenstander van Donald Trump uitgeroepen werd als winnaar.
  [naar artikel]
 26. China feliciteert Biden met zijn overwinning (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft vrijdag de Democraat Joe Biden gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De felicitaties komen er bijna een week nadat de tegenstander van Donald Trump uitgeroepen werd als winnaar.
  [naar artikel]
 27. Biden vergeet hoe Donald Trump heet en noemt hem “George” (26/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag zijn tegenstander Joe Biden belachelijk gemaakt. De Democraat vergat zondag Trumps naam tijdens een interview en noemde hem “George”. Wellicht verwarde hij hem met George W. Bush, die president was van de VS van 2001 tot 2009. Trump heeft Biden (77) er al vaker van beschuldigd seniel te zijn.
  [naar artikel]
 28. Hier komt Google TV (05/04/2019 - De Morgen)
  Na de strijd om de wereldwijde smartphone- en tabletmarkt gaan bedrijven als Google en Apple nu met elkaar in de slag om de tv-kijker. Woensdag lanceerden Google en Sony samen Google TV in Nederland.
  [naar artikel]
 29. China feliciteert Biden dan toch met zijn overwinning (13/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft de Democraat Joe Biden alsnog gefeliciteerd met zijn overwinning bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De felicitaties komen er bijna een week nadat de tegenstander van Donald Trump uitgeroepen werd als winnaar.
  [naar artikel]
 30. Google compenseert late levering Pixels (30/10/2016 - Knack)
  Google lijkt met de Pixel en de Pixel XL een voltreffer te hebben geschoten. De vraag naar de eerste door Google gemaakte smartphones is zo groot dat het bedrijf er niet meer op tijd aan kan voldoen. Volgens 9to5Google komt Google teleurgestelde klanten nu tegemoet met een waardebon voor de Google Play Store.
  [naar artikel]
 31. Trump en Biden met de billen bloot in Catalaanse kersttraditie (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met hun broek op de knieën en een mondmasker, zijn de Amerikaanse president Donald Trump en zijn tegenstander Joe Biden de nieuwste ‘caganers’, wat zoveel betekent als “kakkers”. De figuurtjes worden al eeuwenlang rond kerst vervaardigd in de Spaanse regio Catalonië.
  [naar artikel]
 32. Trump en Biden met billen bloot in Catalaanse kersttraditie (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met hun broek op de knieën en een mondmasker, zijn de Amerikaanse president Donald Trump en zijn tegenstander Joe Biden de nieuwste ‘caganers’, wat zoveel betekent als “kakkers”. De figuurtjes worden al eeuwenlang rond kerst vervaardigd in de Spaanse regio Catalonië.
  [naar artikel]
 33. Google brengt scan-app uit voor oude foto's (16/11/2016 - Knack)
  Google is de laatste tijd druk in de weer met zijn fotodienst Google Foto's. In Google Foto's kun je al je digitale foto's opslaan en de techgigant hoopt je nu ook te verleiden al je oude, analoge, foto's in de cloud te zetten met de nieuwe app Google Fotoscan.
  [naar artikel]
 34. Deze luis in de pels van Google moet nu voor Biden de macht van de techgiganten breken (19/11/2021 - De Morgen)
  De Amerikaanse Senaat heeft deze week ingestemd met de benoeming van topjurist Jonathan Kanter tot hoofd van de mededingingsdivisie op het ministerie van Justitie. Wie is deze Google-criticus die de macht van de techtitanen verder moet breken?
  [naar artikel]
 35. Joe Biden (79) “verdwaalt” op podium na speech op internationale conferentie (23/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Critici van de Amerikaanse president Joe Biden betwijfelen al sinds de presidentsverkiezingen of de 79-jarige man mentaal en fysiek gezond genoeg is om het land te leiden. Zijn tegenstander Donald Trump noemt hem onomwonden ‘Sleepy Joe’ en na de speech van Biden op de conferentie van The global fund, stellen Republikeinen zich opnieuw vragen over de gezondheidstoestand van de president nadat hij “verdwaald” was op het podium.
  [naar artikel]
 36. Joe Biden (79) “verdwaalt” op podium na speech op internationale conferentie (23/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Critici van de Amerikaanse president Joe Biden betwijfelen al sinds de presidentsverkiezingen of de 79-jarige man mentaal en fysiek gezond genoeg is om het land te leiden. Zijn tegenstander Donald Trump noemt hem onomwonden ‘Sleepy Joe’ en na de speech van Biden op de conferentie van The global fund, stellen Republikeinen zich opnieuw vragen over de gezondheidstoestand van de president nadat hij “verdwaald” was op het podium.
  [naar artikel]
 37. Biden draagt ervaren diplomaat voor als ambassadeur in Moskou (20/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ervaren diplomaat Lynne Tracy wordt de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Moskou, als het aan president Joe Biden ligt. Zij is sinds 2019 ambassadeur in Armenië en adviseerde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington eerder over Rusland.
  [naar artikel]
 38. Google Stadia omgebouwd tot platform voor derden (07/02/2022 - Express)
  Gamedienst Google Stadia wordt naar verluidt omgevormd tot Google Stream om diensten van derden te faciliteren. Verschillende media melden dat dit het einde kan betekenen van Stadia als consumentendienst. Google zou een white-label-product gaan worden, zo vertellen werknemers van Google tegen Business Insider. Onder meer thuissportbedrijf Peleton, Bungie en Capcom zouden in gesprek zijn met Google […]
  [naar artikel]
 39. Dit waren de tien populairste zoektermen op Google in 2020 (09/12/2020 - Metro)
  Een jaar geleden hadden we het nooit durven denken, maar nu we in december zijn aanbelandt is het hoog tijd om eerlijk te zijn. 2020 was een bizar jaar, een jaar dat voor velen van ons gevuld was met tegenslagen. Gelukkig kan het aftellen naar Nieuwjaar stilaan beginnen en kunnen we 2020 binnenkort definitief achter ons laten. Elk jaar in december maakt Google een lijstje op van de populairste zoektermen, wereldwijd en per land. Daarin worden trends en belangrijke evenementen weerspiegeld en vaak is het een goed beeld van de onderwerpen waar we ons zoal mee bezighouden. En ook nu is het weer zo ver. 2020 werd kort maar krachtig samengevat in tien zoektermen. En het zal niemand verbazen dat het coronavirus en de Amerikaanse verkiezingen met het merendeel van de aandacht gingen lopen, al hecht de Belg duidelijk ook belang aan het weer van morgen… Belgische top tien zoektermen Coronavirus Verkiezingen Amerika / élections américaines Het weer morgen / la météo demain CNN Joe Biden Shein Kobe Bryant Coronavirus advies / coronavirus conseils Fox News Trump vs. Biden Internationale top tien zoektermen Coronavirus Election results Kobe Bryant Zoom IPL India vs. New Zealand Coronavirus update Coronavirus symptoms Joe Biden Google Classroom Lees ook : Op zoek naar de songtekst van een liedje? Dan is deze nieuwe Google-functie iets voor jou Het bericht Dit waren de tien populairste zoektermen op Google in 2020 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Google verwijdert data eerder als gebruiker dat wil (01/05/2019 - De Morgen)
  Binnenkort kunnen Google-gebruikers door Google verzamelende data omtrent locatiegeschiedenis en Google-apps en website automatisch laten verwijderen, na 3 of 18 maanden.
  [naar artikel]
 41. Ook Trump wil nu toch kijkersvragen beantwoorden in plaats van debat met Biden (14/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans president Donald Trump zal morgen dan toch een zogenaamde ‘townhall’-bijeenkomst houden waarop hij vragen vanuit het publiek zal beantwoorden. De bijeenkomst vindt op exact hetzelfde moment plaats als die van zijn Democratische tegenstander Joe Biden, die vorige week als eerste voorstelde om zelf rechtstreeks vragen van kiezers te beantwoorden als alternatief voor het afgelaste debat tussen beiden. Trumps ‘townhall’ zal uitgezonden worden op NBC, die van Biden op ABC.
  [naar artikel]
 42. Biden vergeet tijdens interview hoe Donald Trump heet en noemt hem “George” (26/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag zijn tegenstander Joe Biden belachelijk gemaakt. De Democraat vergat zondag Trumps naam tijdens een interview en noemde hem “George”. Wellicht verwarde hij hem met George W. Bush, die president was van de VS van 2001 tot 2009. Trump heeft Biden (77) er al vaker van beschuldigd seniel te zijn.
  [naar artikel]
 43. Google vraagt toestemming om je af te luisteren (05/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Google wil weer geluidsopnames van stemmen die zijn producten met spraakbesturingssystemen genereerden gebruiken om door mensen te laten beoordelen. Het bedrijf gaat voortaan wel eerst jouw toestemming vragen. Zo schrijft technieuwswebsite The Verge. Verschillende mensen die de spraakbesturingssystemen van Google regelmatig gebruiken zoals bij Google Assistent, Google Home of Google Maps zouden een mail krijgen.
  [naar artikel]
 44. Google vraagt toestemming om je af te luisteren (05/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Google wil weer geluidsopnames van stemmen die zijn producten met spraakbesturingssystemen genereerden gebruiken om door mensen te laten beoordelen. Het bedrijf gaat voortaan wel eerst jouw toestemming vragen. Zo schrijft technieuwswebsite The Verge. Verschillende mensen die de spraakbesturingssystemen van Google regelmatig gebruiken zoals bij Google Assistent, Google Home of Google Maps zouden een mail krijgen.
  [naar artikel]
 45. De 4 opvallendste aankondigingen van Google (05/10/2016 - Knack)
  Google heeft gisteren in San Francisco een aantal nieuwe producten gelanceerd. Opvallend is dat Google zich wil gaan toeleggen op het zelf maken van hardware. Dat gebeurde al in mindere mate, maar Google neemt nu grote stappen.
  [naar artikel]
 46. President Biden draagt vastgoedmagnaat voor als nieuwe VS-ambassadeur in België (23/09/2021 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft Michael Adler voorgedragen als nieuwe ambassadeur in ons land. De keuze van de president moet nog goedgekeurd worden door de Senaat. Adler is een 70-jarige vastgoedmagnaat uit Florida.
  [naar artikel]
 47. Google lanceert prijsvergelijker in Nederland (05/04/2019 - De Morgen)
  Belgische en Nederlandse prijsvergelijkingssites zetten zich schrap voor zware concurrentie van Google. De internetreus lanceerde de prijsvergelijker Google Shopping op de Nederlandse markt. ‘Het model van Google is onoverwinnelijk’, klinkt het stoïcijns.
  [naar artikel]
 48. Trump geeft voor het eerst toe dat Biden de verkiezingen won (maar "door fraude") (15/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter voor het eerst gezegd dat zijn democratische tegenstander Joe Biden de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Dat is opmerkelijk, want tot nu ontkende Trump steeds zijn nederlaag.
  [naar artikel]
 49. Donald Trump eist drugstest van Joe Biden (27/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump eist dat zijn Democratische tegenstander bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen Joe Biden volgende week een drugstest ondergaat. De Amerikaanse president zegt dat zelf “natuurlijk” ook te doen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy