Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Tien kant-en-klare bolognesesauzen uit de supermarkt getest: “Je eet dit beter niet wekelijks”

26/07/2021 - 11:15
"Spaghetti bolognese: bijna elk gezin heeft zijn eigen recept en het gerecht prijkt op elke restaurantmenukaart. Wij lieten tien bolognesesauzen uit de supermarkt, kant-en-klaar in bokalen, proeven door Samuel Van Opdenbosch en Veerle Jacobs van restaurantketen Mister Spaghetti. “Zelfs al is de nutri-score - doorgaans B - best oké, te veel bewaarmiddelen zijn op de lange termijn niet goed voor je gezondheid”, zeggen ze. Na de test verklappen ze ook hét beste recept om zelf bolognesesaus te maken."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Tien kant-en-klare bolognesesauzen uit de supermarkt getest: “Je eet dit beter niet wekelijks” (14/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Spaghetti bolognese: bijna elk gezin heeft zijn eigen recept en het gerecht prijkt op elke restaurantmenukaart. Wij lieten tien bolognesesauzen uit... [naar artikel]


2. “Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterrenchef Luc Bellings proeft kant-en-klare Vlaamse kost uit de supermarkt (17/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. [naar artikel]


3. GETEST. Italiaanse topchef proeft 10 kant-en-klare bolognesesauzen en deelt meermaals een 4/10 uit: "De groenten in deze saus zijn nog rauw" (19/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen enkele klassieker die het beter doet dan een lekkere spaghetti met bolognesesaus. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. Die werden gretig geproefd door rasechte Italiaan en topchef Peppe Giacomazza. “Deze saus neigt eerder naar siroop”, klinkt het. Na de test onthult hij ook zijn eigen recept om een fantastische pasta bolognese op tafel te zetten. [naar artikel]


4. Italiaanse topchef proeft 10 kant-en-klare bolognesesauzen en verrast met een 8/10: "Een ode aan Italië” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wereldpastadag vandaag en onze favoriete Italiaanse lekkernij eten we nog altijd het liefst met bolognesesaus op zijn Belgisch. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten snijden, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. 10 versies uit de supermarkt werden gretig geproefd door Italiaanse topchef Peppe Giacomazza. Komt er eentje in de buurt van verse saus? Daarnaast onthult hij ook zijn exclusief recept om de lekkerste saus op tafel te zetten. [naar artikel]


5. "Dit ziet er niet uit, maar het smaakt onverwacht goed": sterrenchef Luc Bellings proeft (en pimpt) kant-en-klare feestbereidingen uit de supermarkt (18/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Met Kerstmis wil je niet urenlang in de keuken staan om een feestdiner op tafel te toveren, maar volop kunnen genieten van het samenzijn met wat lekkers erbij. Sterrenchef Luc Bellings checkt hoe smaakvol de kant-en-klare bereidingen uit de diepvries of versafdeling van de supermarkt zijn, en geeft advies om er een eigen toets aan te geven. “Met verse kruiden en garnituren die de aanwezige smaken versterken, geef je ovenhapjes meer pit.” [naar artikel]


6. Sterrenchef Marcelo Ballardin proeft kant-en-klare hamburgers uit de supermarkt: “Is dit rundvlees? Het ziet geelgroen en smaakt naar niks” (07/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week: Marcelo Ballardin, de sterrenchef van Oak in Gent en ook te zien in ‘Mijn Keuken, Mijn Restaurant’ op VTM, proefde voor ons kant-en-klare rundsburgers (mét sesambroodje en saus) uit de supermarkt. “Een hamburger is een topproduct als hij vers en zelfbereid is. Je moet vlees proeven.” En daar wringt volgens hem vaak het schoentje. [naar artikel]


7. Groentekok test 16 kant-en-klare soepen uit de supermarkt en buist bijna de helft: "Dit is echt een chemische mix” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]


8. Groentekok proeft 16 kant-en-klare soepen uit de supermarkt en deelt als hoogste score een 7/10 uit: “Smaak van echte tomaten” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]


9. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare lasagnes en deelt zowel een 1 als 9 op 10 uit: “ Dit lijkt echt op rantsoen van het leger” (06/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Makkelijk, snel en goedkoop: iedereen gaat weleens overstag voor een kant-en-klare lasagne uit de supermarkt. Maar welke is de beste prijs-kwaliteit? Topchef Luc Bellings proeft tien lasagnes, buist de helft maar vindt één topper: “Deze lasagne is smakelijke comfortfood”. Hij geeft ook een eigen recept om verse lasagne thuis te maken. [naar artikel]


10. Diëtiste test 10 kant-en-klare soepen uit de supermarkt en buist er 4: “Zo weinig groenten, dat vind ik beschamend” (30/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het kouder wordt, warmen we ons graag op met een kom soep. Vaak kiezen we dan voor kant-en-klare pakken uit de supermarkt. “Ik krijg in mijn praktijk heel vaak de vraag of die even gezond zijn als verse soep of een portie groenten”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Ze neemt vijf groentesoepen en vijf tomatensoepen onder de loep om hier een duidelijk antwoord op te geven. “Bij gemixte groenten gaan er helaas veel voedingsstoffen en vezels verloren.” [naar artikel]


11. Chef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare balletjes in tomatensaus en deelt een 8/10 uit: “Voor deze prijs koop je geen kilo gehakt” (20/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” [naar artikel]


12. Kant-en-klare maaltijden over het algemeen gezond, maar u eet ze het best niet elke dag (05/12/2018 - VRT NWS)

Ze hebben niet altijd een even goede reputatie, maar de kwaliteit van de kant-en-klaarmaaltijden in onze supermarkten lijkt nog redelijk mee te vallen. Ons magazine "Over eten" en het Vlaams Instituut Gezond Leven hebben 100 kant-en-klaarmaaltijden getest, en twee derde daarvan was redelijk gezond. Toch eten we maar beter niet elke dag zulke maaltijden, benadrukt Gezond Leven, want ze bevatten doorgaans te weinig groenten. [naar artikel]


13. Kan kant-en-klare rode kool lekker zijn? Luc Bellings proeft 10 bokalen en deelt een 9/10 uit: “Een goedkoop topproduct voor in de voorraadkast” (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De wintergroente bij uitstek: rode kool. Niets gaat boven de verse bereiding - mét appeltjes natuurlijk - maar kan rode kool uit een bokaal even lekker smaken? Luc Bellings is fan van rode kool en proeft met veel plezier tien kant-en-klare bereidingen uit een bokaal. Én hij deelt een recept om zelf aan de slag te gaan. “Op deze kant-en-klare versie valt weinig op aan te merken!” [naar artikel]


14. 10 gembershots getest: hoe gezond zijn ze écht? Diëtiste vindt 2 toppers. “Drink deze zeker niet als je maagproblemen hebt (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Verse gemberthee en gembershots vind je overal tegenwoordig, net als het ingrediënt gember in recepten. De specerij werd populair omdat die zo gezond zou zijn. Ideaal om te drinken tijdens de zomer om ons beter te voelen. Maar hoe gezond zijn de kant-en-klare gembershotjes uit de supermarkt? Diëtiste Sanne Mouha test er 10 en bekijkt hoé ‘heilzaam’ deze precies zijn. “Dit merk verkoopt je eigenlijk veredelde frisdrank.” [naar artikel]


15. Van Miracoli tot Bertolli: welke kant-en-klare bolognesesaus is het best? Italiaanse topchef proeft er 10 en buist meer dan de helft (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wereldpastadag vandaag en onze favoriete Italiaanse lekkernij eten we nog altijd het liefst met bolognesesaus op zijn Belgisch. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten snijden, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. 10 versies uit de supermarkt werden gretig geproefd door Italiaanse topchef Peppe Giacomazza. Komt er eentje in de buurt van verse saus? Daarnaast onthult hij ook zijn exclusief recept om de lekkerste saus op tafel te zetten. [naar artikel]


16. Italiaanse chef Peppe Giacomazza proeft 10 kant-en-klare pesto’s en deelt lage scores uit: “Deze heeft een uitgesproken melksmaak, echt niet lekker” (25/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Pesto is een onweerstaanbare smaakmaker, maar niet iedereen heeft de tijd om de smaakmaker zelf te maken. Kunnen kant-en-klare pesto’s uit de supermarkt even lekker smaken? We lieten de Italiaanse topchef Peppe Giacomazza 5 groene en 5 rode pesto’s uit de winkelrekken proeven om erachter te komen. Daarnaast deelt hij zijn ultieme pestorecept én extra tips om zelf een topversie op tafel te zetten. [naar artikel]


17. Duo levert kant-en-klare cocktails aan huis (04/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Wie zin heeft in een frisse cocktail, hoeft zijn luie zetel niet meer uit. Met Need a Drink?, een origineel initiatief van Nicolas Oorts en David Vanheesbeke, levert fietskoerierdienst Deliveroo kant-en-klare cocktails aan huis. [naar artikel]


18. Sterrenchef Luc Bellings proeft 15 kant-en-klare sauzen en deelt een 0/10 uit:“Dit lijkt meer op pudding dan op saus” (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


19. 10 gembershots getest: hoe gezond zijn ze écht? Diëtiste buist er 2 en 3 zijn maar heel nipt ‘geslaagd’ (17/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Verse gemberthee en gembershots vind je overal tegenwoordig, net als het ingrediënt gember in recepten. De specerij werd populair omdat die zo gezond zou zijn. Ideaal om te drinken tijdens de zomer om ons beter te voelen. Maar hoe gezond zijn de kant-en-klare gembershotjes uit de supermarkt? Diëtiste Sanne Mouha test er 10 en bekijkt hoé ‘heilzaam’ deze precies zijn. “Dit merk verkoopt je eigenlijk veredelde frisdrank.” [naar artikel]


20. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare sauzen en buist de helft : “Dit is geen saus, maar een dikke brij” (16/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een heerlijk stukje vlees of vis. Peper- en champignonsaus zijn de meest gekozen sauzen om onze feestgerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze doet de naam peperroomsaus oneer aan”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 10 binnen die 2 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


21. GETEST. Wat is de beste falafel uit de supermarkt? (07/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Falafel is een prima opstapje voor wie nog niet vertrouwd is met de veggiewereld. Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke/De Haan serveert het graag als aperitiefhapje, en was aangenaam verrast door de tien soorten uit de supermarkt die we hem voorschotelden. [naar artikel]


22. De beste recepten voor een heerlijke bbq uit Sjiek Summer (28/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Zin in bbq, maar niet in die kant-en-klare grillpakketten uit de supermarkt? Geen zorgen: het kan ook origineler, zonder dat het nodeloos ingewikkeld wordt. Wat dacht je van pastinaak met komijnsaus, peer met amaretto of krokante komkommer met hangop? [naar artikel]


23. Lommelse fietsvrienden verspreiden 97 kant- en-klare traptrips, met oog voor drank- en eetpauzes (29/03/2022 - Het Belang van Limburg)

De Lommelse fietsvrienden Leo swinnen en Dirk Van Bun lanceren 2 gratis fietsgidsen die worden verdeeld in Limburg en Antwerpen. Ze bevatten 97 kant-en-klare fietsroutes die gebruik maken van de bestaande knooppunten op het fietsroutenetwerk. [naar artikel]


24. Voedingswetenschapper fileert kant-en klare gezonde groentenpizza’s en -bodems: slechts twee doorstaan de test (05/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Pizza’s met groentebodems zijn aan een opmars bezig in de supermarkt en verwierven intussen de status ‘gezond’. Terecht of niet?... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!