De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Hoe test je of je kind veilig alleen met de fiets naar school kan in september?

Het Belang van Limburg

01/08/2021 - 20:46

Exact halverwege de vakantie, en die gaan we niet bederven met een ‘terug naar school’ begin september. Maar dit is wel het perfecte moment om de vaardigheden van de kinderen op te krikken als ze met de fiets naar school willen. Of, hoe gerust kunnen we zijn als onze kinderen alleen speels door de straten knallen in volle zomer?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. KAART. Hoe veilig is het in jouw gemeente om je kinderen alleen naar school te laten gaan? (21/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Fietsen, fietsen en nog eens fietsen: dat is volgens experts de enige manier om een kind goed te leren zich met de fiets te bewegen in het verkeer. “Het is normaal dat ouders bang zijn, maar zet je angst opzij om je kind de kans te geven te leren uit ervaring.” Bekijk op onderstaande kaart hoe veilig de inwoners in jouw gemeente het vinden om er te fietsen en de kinderen alleen naar school te laten gaan.
  [naar artikel]
 2. Verken met je kind de weg naar school (29/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Nog drie dagen en het is weer zo ver. Terug naar school. Gaat je kind met de fiets naar school, is het zeker nuttig om tijdens deze laatste vakantiedagen samen eens de weg af te leggen en je kind op alle mogelijke gevaren te wijzen. Zorg ook dat de fiets tiptop in orde is.
  [naar artikel]
 3. Veilig terug naar school: wanneer mogen kinderen op het voetpad rijden? En welke accessoires zijn onmisbaar? (31/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het einde van de zomervakantie is daar: vanaf morgen gaan leerlingen in het hele land weer met de fiets naar school. Helaas is de fiets niet altijd het veiligste vervoersmiddel. Hoe zorg je ervoor dat je kind veiliger naar school trapt? HLN Shop geeft vijf tips.
  [naar artikel]
 4. Een helm alleen is niet voldoende: zo fietst je kind toch veilig naar school (05/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een nieuw onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat de meeste kinderfietshelmen niet voldoende beschermen tijdens een val. Aangezien de helmen
  [naar artikel]
 5. Tien vragen over 1 september: mag mijn kind naar school? En wat bij een besmetting? (25/08/2020 - De Standaard)
  Het schooljaar komt met rasse schreden dichterbij. Het zal een 1ste september zijn als nooit tevoren. Zal uw kind altijd naar school kunnen? Moet uw kind misschien in quarantaine bij een uitbraak? Tien vragen op een rij.
  [naar artikel]
 6. Wie mag terug naar school? Hoe veilig zijn (overvolle) bussen? Of hoe veilig is terug naar school? Lees het in dit dossier (28/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nog enkele dagen en het is zover: 1,2 miljoen kinderen zullen dinsdag 1 september opnieuw naar school gaan en dat zorgt voor gespannen zenuwen, nog...
  [naar artikel]
 7. 1 september nadert: 10 boekentassen die je kind zin geven om binnenkort weer naar school te gaan (20/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna tijd om je koters of tieners weer naar school te sturen. Niks dat meer motivatie en goesting geeft dan een gloednieuwe boekentas. En die hoeft helemaal niet saai te zijn. Wij selecteerden de tofste modellen. Niet alleen voor je kind(eren), maar ook voor jou.
  [naar artikel]
 8. Veilig naar school? Dankzij deze technologie kan je je kinderen ook vanop afstand in de gaten houden (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Als ouder ben je blijkbaar nooit gerust. Geraakt mijn kind wel veilig op school? Is die nieuwe babysitter wel oké? Is mijn puber wel waar hij zegt...
  [naar artikel]
 9. Voor minder dan vijf euro fietst je kind veilig naar school (07/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een op de vijf kinderen fiets naar school zonder voor- en/of achterlicht. Nochtans, voor minder dan vijf euro koopt je al een setje LED-lichtjes op batterijen. Oplaadbare lampjes kosten iets meer maar gaan dan ook veel langer mee.
  [naar artikel]
 10. Gaat je kind morgen voor 't eerst alleen te voet of met de fiets naar school? Zo bereid je hen voor (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De helft van de Vlamingen is er niet gerust op wanneer hun kinderen alleen het verkeer in moeten. Begrijpelijk, maar je zoon of dochter met de...
  [naar artikel]
 11. Vanaf wanneer kan je kind alleen naar school fietsen? (27/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  Elke dag raken er in ons land tien kinderen gewond in het verkeer, vaak net buiten de zone 30 rond een school. Geen opbeurende cijfers voor het begin van het schooljaar, al helpt het wanneer kinderen goed voorbereid zijn . Vanaf welke leeftijd is mag je je kind alleen naar school laten fietsen, en hoe bereid je kinderen voor op de weg naar school? Voornamelijk net voor en net na de schooldag..
  [naar artikel]
 12. De dag waarop ze alleen wil fietsen - Mies Cosemans (01/09/2016 - De Redactie)
  Het begin van het nieuwe schooljaar doet ook het verkeer van en naar school weer toenemen. Een moeder die haar dochter met de fiets naar school brengt, is nu al bang voor de dag waarop het meisje zal vragen alleen naar school te mogen fietsen.
  [naar artikel]
 13. Zo voer je kinderen veilig naar school met de fiets (04/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het schooljaar is weer vertrokken. Zeggen dat het voor de ouders een grote zorg is hoe ze de kinderen veilig naar school kunnen brengen, is een open deur intrappen. Gelukkig zijn er vandaag op de fietsmarkt aardig wat alternatieven voor de klassieke achterbank van de auto. Een overzicht, met appreciatie van Thomas Vanderhoydonck, zaakvoerder van fietsen De Geus en lid van onze Bicycle Board.
  [naar artikel]
 14. 400 fietsertjes rijden de Ronde van Kuringen (12/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het was hondenweer, maar toch sprongen maar liefst 400 kinderen van SBS Kuringen woensdagochtend op hun fiets voor de Ronde van Kuringen. “Naast de kinderen zitten er ook nog eens 60 vrijwilligers op de fiets om alles in goede banen te leiden”, vertelt Anneleen Bex. “Deze actie kadert in onze jaarlijkse verkeersweek. Zo willen we veilig fietsen in the picture zetten. Met dit soort initiatieven willen we de Kuringse kinderen stimuleren om zo veel en zo veilig mogelijk – dus met helm en fluovest- met de fiets of te voet naar school te komen. Wat dat eerste betreft, is er nog wel werk aan de winkel. Momenteel komt minder dan de helft van de kinderen ‘motorvrij’ naar school.”
  [naar artikel]
 15. Alkense school klaagt verkeersonveilige situatie aan bij minister Peeters (28/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van de gemeentelijke basisschool de Basis in Alken klagen de onveilige verkeerssituatie aan rondom de school. Wanneer leerlingen vanuit Wellen met de fiets naar school komen, moeten ze een deel op de rijbaan fietsen omdat er geen fietspad aanwezig is. De automobilsten mogen er 70 kilometer per uur rijden. De leerlingen stuurden brieven naar Vlaams minister van Mobilteit Lydia Peeters die vandaag met haar eigen ogen de situatie kwam bekijken. Ze belooft aan de leerlingen dat er een oplossing komt zodat ze weer veilig met de fiets naar school kunnen komen.
  [naar artikel]
 16. De beste tips om veilig met de fiets naar school te rijden (01/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Terwijl de fiets steeds populairder wordt als vervoermiddel voor het woon-werkverkeer, wil het woon-schoolverkeer voorlopig niet mee. (On)veiligheid speelt daarin een cruciale factor. Tien tips voor ouders en scholieren die de overschakeling willen maken van auto naar fiets.
  [naar artikel]
 17. De dag waarop ze alleen wil fietsen: the sequel (01/09/2017 - VRT NWS)
  Exact één jaar geleden schreef ik deze blog. Het gaat over veilig fietsen naar school. Omdat het verhaal, 1 jaar later, nog niet is uitverteld, besloot ik een vervolgverhaal te schrijven. Deze sequel start net hetzelfde als het originele verhaal: het is 1 september vandaag, de eerste schooldag van het jaar. Veel ouders en kinderen wagen zich weer in het verkeer. Veel van hen met de fiets. Net als mijn dochter en ik.  
  [naar artikel]
 18. Familie-uitstapjes met de fiets: deze fietstochten zijn tof én veilig (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Heb jij de laatste maanden ook je fiets herontdekt? Je bent niet alleen! In deze staycationzomer is de fiets het ideale vervoermiddel om te...
  [naar artikel]
 19. OPROEP. Hou jij jouw kind nog thuis op 1 september? (27/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdag breekt 1 september weer aan. Stuur jij, zoals steeds meer ouders, jouw kind toch nog niet naar school, hoewel zijn of haar leeftijdsgenootjes wel al gaan? Dan willen wij graag jouw verhaal horen.
  [naar artikel]
 20. Slangen op maandag. De combinatie van een kind en een fiets is risicovoller dan die van een kind en het internet (09/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een veertienjarig meisje, meegelokt via het internet - zogezegd ‘om te gaan winkelen’ - ontvoerd, vermoord en wie weet wat nog? Bij hoeveel ouders zal dit nieuwsfeit vanochtend door hun hoofd gespookt hebben, nu de kinderen na de kerstvakantie opnieuw naar school vertrekken? Hoeveel hebben de drang moeten onderdrukken om eens in de mobiele telefoon van hun kind te neuzen? En hoeveel kinderen vertrekken vandaag met een klein hartje naar school, naar die boze buitenwereld?
  [naar artikel]
 21. Uniek fietsproject moet Genkse jongeren aanzetten om met de fiets naar school te gaan (16/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De stad Genk wil meer jongeren aanzetten om met de fiets naar school te gaan. Daarom start het met het project High Five. Dat werkt met een digitaal systeem waarbij de leerlingen punten kunnen verzamelen wanneer ze met de fiets naar school gaan. Als ze voldoende punten bij elkaar gefietst hebben, krijgen ze een prijs.
  [naar artikel]
 22. Sprankel, methodeschool voor elk kind in Houthalen-Helchteren! (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De wereld om ons heen verandert voortdurend, logisch dat een school dan ook moet veranderen! Daarom starten we in Houthalen vanaf september 2020 met methodeschool ‘Sprankel’, onderwijs voor elk kind van 2,5 tot 12 jaar volgens de succesvolle principes van de Jenaplan-methode. ‘Sprankel’ betekent ‘schittering’ en refereert naar een dynamische school waar elk kind mag schitteren met zijn eigen talenten en vaardigheden.
  [naar artikel]
 23. Naar school wandelen of fietsen is ongezond (28/08/2018 - De Standaard)
  Op weg naar school krijgen kinderen – zowel te voet als op de fiets of in de auto – een giftige cocktail binnen van onder meer fijn stof, die allerlei chemische stoffen bevat. Zo blijkt uit de steekproef van Test Aankoop, dat de schoolroute van drie gezinnen uit Gent, Brussel en Namen volgde.
  [naar artikel]
 24. Naar school gaan of fietsen is ongezond (28/08/2018 - De Standaard)
  Op hun weg naar school krijgen kinderen – zowel te voet als op de fiets of in de auto – een giftige cocktail binnen van onder meer fijn stof, dat allerlei chemische stoffen bevat. Zo blijkt uit de steekproef van Test Aankoop dat de schoolroute van drie gezinnen uit Gent, Brussel en Namen volgde.
  [naar artikel]
 25. Stad Gent geeft subsidies aan scholen die inzetten op duurzame mobiliteit (11/05/2018 - De Morgen)
  Stad Gent wil scholen extra geld geven om ouders en leerlingen te overtuigen om met de fiets naar de les te komen. "Zoiets kan een verschil maken. Op voorwaarde dat kinderen veilig en makkelijk met de fiets naar school kunnen."
  [naar artikel]
 26. Bromfiets gevaarlijkst voor schoolverkeer: “Puber op brommer naar school in de spits is vragen om problemen” (12/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Uw 12-jarige oogappel alleen met de fiets naar school sturen: veel ouders staan doodsangsten uit bij die gedachte. Toch zijn het vooral 16- tot 18-jarigen die betrokken raken bij ongevallen in hun tocht van en naar school. Uiteraard is dat niet alleen hun eigen schuld, maar toch heeft die piek volgens experts te maken met de grotere risico’s die jongeren op die leeftijd nemen. “Zeker bij jongens begint dan de testosteron te spelen”, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).
  [naar artikel]
 27. Bromfiets gevaarlijkst voor schoolverkeer: ‘Puber op brommer naar school in de spits is vragen om problemen’ (12/02/2020 - De Standaard)
  Uw 12-jarige oogappel alleen met de fiets naar school sturen: veel ouders staan doodsangsten uit bij die gedachte. Toch zijn het vooral 16- tot 18-jarigen die betrokken raken bij ongevallen in hun tocht van en naar school. Uiteraard is dat niet alleen hun eigen schuld, maar toch heeft die piek volgens experts te maken met de grotere risico’s die jongeren op die leeftijd nemen. ‘Zeker bij jongens begint dan de testosteron te spelen’, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).
  [naar artikel]
 28. Vooral 16-plussers slachtoffer in schoolverkeer: “Puber op brommer naar school is vragen om problemen” (12/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Uw 12-jarige oogappel alleen met de fiets naar school sturen: veel ouders staan doodsangsten uit bij die gedachte. Toch zijn het vooral 16- tot 18-jarigen die betrokken raken bij ongevallen in hun tocht van en naar school. Uiteraard is dat niet alleen hun eigen schuld, maar toch heeft die piek volgens experts te maken met de grotere risico’s die jongeren op die leeftijd nemen. “Zeker bij jongens begint dan de testosteron te spelen”, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).
  [naar artikel]
 29. Veilig naar school met deze tips (31/08/2017 - De Standaard)
  Morgen is het weer zover. De schoolpoorten gaan open, de bel luidt, en uw kinderen zitten met aandacht te luisteren naar de leerkracht. Maar hoe krijgt u ze veilig van thuis naar de school? De politie en het verkeerscentrum geven enkele tips.
  [naar artikel]
 30. Met de fiets terug naar school? Verkeersinstituut Vias geeft tips aan ouders en leerlingen: "Laat je niet afleiden door je smartphone" (28/08/2023 - VRT NWS)
  Met de smartphone in de hand fietsen? Dat is onveilig en strafbaar. Het is een van de aandachtspunten die verkeersinstituut Vias aanhaalt bij het nakende nieuwe schooljaar. Nogal wat leerlingen zullen met de fiets naar school trekken. "En dat is veel beter dan met de auto voor de schoolpoort te worden afgezet", zegt Vias-woordvoerder Stef Willems. "Maar maak goeie afspraken met je kind."
  [naar artikel]
 31. Ninove leert leerlingen veilig naar school fietsen met boekentas op de rug (29/08/2023 - VRT NWS)
  Met het nieuwe schooljaar in aantocht, leren kinderen uit Ninove de komende dagen hoe ze het veiligst naar school kunnen fietsen in het centrum van de stad. Ook krijgen de leerlingen uitleg over hoe ze hun boekentas het best kunnen meenemen op de fiets.
  [naar artikel]
 32. Duizenden scholieren bijna zes maand niet naar school: tal van ouders kregen brief dat hun kind tot eind dit jaar alleen online les zal krijgen (12/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De scholen gaan vrijdag weer open, maar noem het geen herstart. Tienduizenden scholieren zullen elkaar allicht ten vroegste in september op de...
  [naar artikel]
 33. Jaarverslag Kinderrechtencommissariaat: “Kinderen drie uur onderweg van en naar school. Hoe rekbaar is een kind?” (21/11/2018 - VRT NWS)
  “Hoe rekbaar is het kind?”, dat is de rode draad in het nieuwe jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat. Het vraagt daar in aandacht voor de belangrijkste knelpunten voor de kinderrechten. Het pleit onder meer voor om Belgische kinderen van (voormalige) IS-vrouwen veilig begeleid terug naar ons land te halen. Ook zijn heel wat kinderen té lang onderweg van en naar school. “Hoeveel rekbaarheid mogen en kunnen we van kinderen vragen?”, vraagt Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen zich af.
  [naar artikel]
 34. Podcast | Nikita, voor altijd zestien sinds ze met de fiets naar school vertrok (14/09/2022 - De Standaard)
  ‘Al die verongelukte fietsers, ben ik de enige die het zat is?’, dat stond onlangs in onze krant. Drie dodelijke ongevallen in vier dagen tijd, aan de vooravond van 1 september, drukten ons weer met de neus op de feiten. Onze wegen zijn nog altijd niet veilig genoeg. Heel wat gezinnen sturen hun kinderen weer met een bang hart de baan op.
  [naar artikel]
 35. Superheld Five motiveert kinderen om met de fiets naar school te komen (18/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  De vier basisscholen van Hechtel-Eksel - De Viejool, GBS, De Zandkorrel en Ter Duinen- zijn van start gegaan met het High-Five project. Hiermee wil de gemeente kinderen belonen die vaker te voet en met de fiets naar school gaan.
  [naar artikel]
 36. 25 vrijwilligers helpen Kortrijkse kinderen op eerste schooldag: "Alles moet veilig verlopen" (31/08/2020 - VRT NWS)
  Morgen, op 1 september, vertrekken in Kortrijk 20.000 kinderen tussen de 3 en 18 jaar oud naar school. Dat gebeurt met de fiets, te voet of met de auto. De politie van Kortrijk wil er alles aan doen om die eerste ochtendspits goed te laten verlopen. Ze krijgen daarbij de hulp van 25 vrijwilligers.
  [naar artikel]
 37. Strapdag is een succes: 350.000  leerlingen met fiets, step of te voet naar school (21/09/2018 - VRT NWS)
  De oproep om op de strapdag niet met de auto naar school te komen, is in heel Vlaanderen goed opgevolgd. Ongeveer 350.000 leerlingen zijn vandaag met de fiets, met de step of te voet naar school gegaan. "De auto vervuilt de lucht en daarom zijn veel kinderen met de fiets, met de step of te voet gekomen", zegt een van de deelnemers in "Karrewiet".
  [naar artikel]
 38. Veilig terug naar school (30/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na twee maanden zomervakantie zwaaien op maandag 3 september de poorten van de Limburgse scholen weer open. Om u klaar te stomen voor het nieuwe schooljaar, blikt Het Belang van Limburg deze week vooruit op die eerste schooldag. Van duurzaam terug naar school en verkeersveiligheid tot een interview met Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits.
  [naar artikel]
 39. Helft jongeren gaat vanaf twaalf jaar alleen naar school (28/08/2023 - De Tijd)
  07:24 De helft van de jongeren gaat in Vlaanderen vanaf twaalf jaar alleen naar school. Hoe ouder ze worden, hoe vaker de fietshelm af blijft. En vier op de tien zegt van op de fiets soms een bericht te lez...
  [naar artikel]
 40. Minder kinderen gaan met de fiets naar school. Onveiligheidsgevoel overheerst. (23/08/2018 - VRT NWS)
  Er fietsen almaar minder kinderen naar school. Volgens de fietsersbond zijn er het een kwart minder dan rond de eeuwwisseling. Onveilige kruispunten en fietsroutes zijn de belangrijkste klachten van de fietsers én de reden waarom ouders hun kinderen niet met de fiets naar school laten gaan.
  [naar artikel]
 41. Kinderartsen en –psychologen willen dat alle kinderen voltijds naar school kunnen op 1 september (12/08/2020 - VRT NWS)
  Een werkgroep van kinderartsen, -psychiaters, -psychologen en –verpleegkundigen wil dat de scholen op 1 september weer gewoon opengaan, voltijds én voor alle kinderen van basis- en secundair onderwijs. Dat is belangrijk voor de kinderen, schrijven ze in een open brief, want met afstandsonderwijs alleen kom je er niet. Dat de scholen veilig open kunnen, bewijzen de jeugdkampen van deze zomer.
  [naar artikel]
 42. Hoe maak je een babyzitje veilig vast? En mag je kind voorin zitten? Zo vertrek je veilig op autovakantie met de kids (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Trek je er gezellig met je gezin op uit met de wagen? Of je nu naar het andere eind van de wereld rijdt, of om de hoek een boodschap doet: je kids veilig vastzetten tijdens de rit, dient je eerste bezorgdheid te zijn. Raak je betrokken bij een ongeval en bleek je kind niet volgens de regels te zijn vastgeklikt, dan ben je verantwoordelijk voor de gevolgen. HLN Shop overloopt de regels om je kroost veilig tot op jullie bestemming te brengen.
  [naar artikel]
 43. Oefen nu al fietstraject naar school met nieuwe schooljaar in zicht (27/08/2018 - VRT NWS)
  Volgens de fietsersbond zijn kinderen onder de tien jaar niet klaar om alleen naar school te fietsen. Het verkeersveiligheidsinstituut VIAS is iets genuanceerder en zegt dat vooral het gevaar en de complexiteit van de route bepalen wanneer een kind klaar is. Sowieso is het heel belangrijk om het traject naar school goed in te oefenen en daarvoor is deze week het ideale moment.
  [naar artikel]
 44. Test Aankoop breekt lans voor luchtkwaliteit: gezonde lucht op weg naar school mag geen luxe zijn (28/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  De kwaliteit van de lucht die kinderen inademen op weg naar school kan en moet beter. Dat zegt Test Aankoop op basis van een steekproef bij drie gezinnen in Gent, Brussel en Namen. De consumentenorganisatie nam de luchtkwaliteit op de schoolroutes van die gezinnen onder de loep en stelde vast dat kinderen zowel te voet als op de fiets en in de auto een “giftige cocktail” inademen. De organisatie vraagt verschillende ingrepen, gaande van een naleving van het verbod op het stilstaan me draaiende motor tot meer lage-emissiezones en verkeersbeperkingen in de omgeving van scholen.
  [naar artikel]
 45. Koning fiets heerst: 1 op de 3 jongeren die vóór de coronacrisis met tram of bus naar school ging, fietst nu (07/09/2020 - VRT NWS)
  1 op de 3 jongeren die vóór de coronacrisis met tram of bus naar school ging, doet dat nu met de fiets. Dat blijkt uit een bevraging van automobilistenorganisatie VAB. De fiets is zo, althans op dit moment, het vervoersmiddel bij uitstek voor de schoolgaande jeugd.
  [naar artikel]
 46. GETEST. Kan je als ouder voortaan echt met een muisklik weten of je kind veilig is in de crèche? (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse overheid lanceerde vandaag een website waarop ouders “makkelijk” de inspectieverslagen van crèches en onthaalouders kunnen terugvinden. Wij deden de test. Kan je als ouder voortaan echt in één muisklik weten of je kind veilig is? Of presenteerde de overheid een lege doos?
  [naar artikel]
 47. Leerlingen Klim-op al op 1 september naar school (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van Klim-op in Meeuwen gaan al op zondag 1 september naar school. In overleg met de ouderraad bemannen de gemachtigde opzichters (GO’s) tussen 11 en 12 uur de oversteekplaatsen en kunnen de leerlingen op een rustiger tijdstip, samen met hun ouders de weg naar school al een keertje oefenen. Ook de verkeerspolitie houdt een oogje in het zeil.
  [naar artikel]
 48. “Sluit de school niet voor elk kind met koorts. Zelfs niet voor elk kind met corona” (19/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Mechelen ging gisteren een school dicht na alleen maar een vermoeden van covid-besmetting van een kleuter. «Je kan niet voor elk kindje dat...
  [naar artikel]
 49. Jongen (12) belandt op weg naar school met fiets onder vrachtwagen (28/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een 12-jarige jongen is woensdagochtend met zijn fiets onder een vrachtwagen beland op weg naar school in Brugge. De tiener werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy