De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Het wordt in Rusland steeds moeilijker om vreedzaam voor mening op te komen, zegt Amnesty International

VRT NWS

12/08/2021 - 07:04

Rusland holt het recht op vrijheid van demonstratie en protest steeds verder uit met restrictieve wetten, hardhandig politieoptreden en de strafrechtelijke vervolging van vreedzame demonstranten. Dat staat in een nieuw rapport van Amnesty International. Volgens de mensenrechtenorganisatie is het bijna onmogelijk geworden om in Rusland vreedzaam voor je mening op te komen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amnesty: “Rusland holt demonstratierecht steeds verder uit” (12/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amnesty: “Rusland holt demonstratierecht steeds verder uit” Moskou holt het recht op vrijheid van demonstratie en protest steeds verder uit met restrictieve wetten, hardhandig politieoptreden en de strafrechtelijke vervolging van vreedzame demonstranten. Dat schrijft Amnesty International in zijn nieuw rapport. De mensenrechtenorganisatie zegt dat het voor Russen bijna onmogelijk is geworden om vreedzaam te protesteren. De laatste jaren is die repressie sterk […] Lees dit artikel: Amnesty: “Rusland holt demonstratierecht steeds verder uit”
  [naar artikel]
 2. Moskou maakt verslaggeving over protesten nog moeilijker, zegt Amnesty (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een geavanceerd systeem dat sinds de start van de invasie in Oekraïne nog werd aangescherpt, maakt elke vorm van verslaggeving over protesten in Rusland door journalisten of onafhankelijke waarnemers nog moeilijker. Ze riskeren beperkingen en ernstige represailles. Dat besluit mensenrechtenorganisatie Amnesty International donderdag in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 3. Medisch personeel in Wit-Rusland lijdt zwaar onder repressie, zegt Amnesty International (17/06/2021 - VRT NWS)
  Dokters en verpleegkundigen die in Wit-Rusland hebben deelgenomen aan het massale protest tegen president Aleksandr Loekasjenko ondergaan zware represailles van de overheid. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International, die een aantal getuigenissen optekende.
  [naar artikel]
 4. Amnesty: Moskou maakt journalisten en waarnemers het werken nog moeilijker (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een geavanceerd systeem, dat sinds de start van de invasie in Oekraïne nog werd aangescherpt, maakt elke vorm van verslaggeving over protesten in Rusland door journalisten of onafhankelijke waarnemers nog moeilijker. Ze riskeren beperkingen en ernstige represailles. Dat besluit mensenrechtenorganisatie Amnesty International vandaag in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 5. Amnesty International vraagt aandacht voor mensenrechten in Rusland (11/06/2018 - VRT NWS)
  In Brussel heeft Amnesty International actie gevoerd aan de Russische ambassade. Drie dagen voor de start van het WK voetbal in Rusland vraagt Amnesty International aandacht voor de mensenrechten in het land. Een elftal van activisten in voetbaluitrusting trapte 100 gele ballen over de omheining van de ambassade.
  [naar artikel]
 6. Amnesty International: "Polen en Wit-Rusland spelen smerig spel met mensenlevens” (20/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel Wit-Rusland als Polen maakt zich schuldig aan geweld en folteringen tegen asielzoekers en migranten die vastzitten in de ‘schemerzone’ tussen de twee landen. Dat zegt Amnesty International maandag. De mensenrechtenorganisatie sprak met 75 mensen die door Wit-Rusland naar de grens werden gelokt om er vervolgens als speelbal te worden misbruikt in een geopolitiek conflict met de Europese Unie (EU).
  [naar artikel]
 7. Amnesty International klaagt buitensporig geweld van politie tegen demonstranten in Colombia aan (30/07/2021 - VRT NWS)
  In een nieuw rapport trekt de mensenrechtenorganisatie Amnesty van leer tegen de overheid van het Zuid-Amerikaanse land Colombia. Volgens Amnesty wordt door politie en gewapende burgermilities een sfeer van angst en repressie gecreëerd om vreedzaam protest te ontmoedigen.
  [naar artikel]
 8. Amnesty International hekelt gebrekkig meldingssysteem Google voor online seksueel geweld (08/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende meisjes en vrouwen hebben aan de mensenrechtenorganisatie Amnesty International verteld hoe expliciete beelden, die zonder hun toestemming op het internet verspreid werden, blijven circuleren. Het leed van de slachtoffers wordt vergroot door het trage en ingewikkelde systeem dat internetgigant Google gebruikt om de inhoud te verwijderen, zegt Amnesty International donderdag.
  [naar artikel]
 9. Hongaarse premier Orban jaagt Amnesty International op (11/05/2018 - Knack)
  De voorzitter van de Hongaarse afdeling van Amnesty International ontvangt steeds meer haatmail. 'We moeten nadenken over onze veiligheid', zegt Julia Ivan.
  [naar artikel]
 10. Amnesty: "Nog steeds kinderarbeid in palmoliesector" (30/11/2016 - De Redactie)
  De mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept de multinationals op om beter na te gaan waar ze hun palmolie vandaan halen. Dat staat in een nieuw rapport van Amnesty International.
  [naar artikel]
 11. Amnesty International slaat alarm: in Wit-Rusland wordt massaal gefolterd (27/01/2021 - VRT NWS)
  Familieleden van gearresteerde demonstranten die buiten de gevangenismuren hun geliefden horen kermen en om genade smeken. Gevangengenomen demonstranten die wenen en die gedwongen worden om door een "gang" van cipiers te stappen die hen onophoudelijk met matrakken bont en blauw slaan... Het Amnesty International-rapport over de repressie tegen vreedzame betogers in Wit-Rusland leest als een horrorverhaal.
  [naar artikel]
 12. Amnesty: 'Toestand van Belgische gevangenissen nog altijd problematisch' (22/02/2018 - Knack)
  Uit het nieuwe rapport van Amnesty International blijkt dat onze gevangenissen er slecht aan toe zijn. 'Honderden gevangenen met psychische problemen en verstandelijke handicaps verblijven in onaangepaste gevangenisafdelingen', zegt Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen.
  [naar artikel]
 13. Amnesty International: "Russisch gevangenentransport herinnert aan goelag-tijdperk" (25/10/2017 - VRT NWS)
  In Rusland gebeurt het gevangenentransport volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International in onmenselijke omstandigheden. "Gevangenen worden vaak weken aan een stuk vervoerd in te krappe treinwagons zonder ramen, duizenden kilometers ver, naar strafkolonies in de verste uithoeken van het land", blijkt uit het nieuwe rapport van Amnesty International. De organisatie maakt de vergelijking met de beruchte goelags uit de voormalige Sovjet-Unie.
  [naar artikel]
 14. Amnesty International: "Russisch gevangenentransport herinnert aan goelag-tijdperk" (25/10/2017 - VRT NWS)
  In Rusland gebeurt het gevangenentransport volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International in onmenselijke omstandigheden. "Gevangenen worden vaak weken aan een stuk vervoerd in te krappe treinwagons zonder ramen, duizenden kilometers ver, naar strafkolonies in de verste uithoeken van het land", blijkt uit het nieuwe rapport van Amnesty International. De organisatie maakt de vergelijking met de beruchte goelags uit de voormalige Sovjet-Unie.
  [naar artikel]
 15. Amnesty hekelt tolerantie schending mensenrechten (29/03/2019 - De Morgen)
  Amnesty International zegt in het nieuwe jaarrapport dat te veel overheden schendingen van mensenrechten tolereren bij bondgenoten. De organisatie wijst vooral naar de VS, China en Rusland.
  [naar artikel]
 16. Amnesty International luidt alarmbel: "1 miljoen vluchtelingen in noordwesten van Syrië zijn nergens veilig" (11/05/2020 - VRT NWS)
  Mensenrechtenorganisatie Amnesty International vraagt in een rapport om aandacht voor de precaire leefomstandigheden van de bijna 1 miljoen vluchtelingen in het noordwesten van Syrië. Amnesty beschuldigt het Syrische regime en bondgenoot Rusland van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.
  [naar artikel]
 17. Amnesty International vraagt aandacht voor mensenrechten in Rusland: tuin Russische ambassade gevuld met 100 WK-ballen (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van Amnesty International hebben maandag tijdens een guerrilla-actie 100 gele voetballen de tuin van de Russische ambassade in getrapt. De...
  [naar artikel]
 18. Amnesty International: "Myanmar bouwt legerkampen in verlaten dorpen van Rohingya " (12/03/2018 - VRT NWS)
  Een maand geleden toonden satellietbeelden aan dat het leger van Myanmar dorpen van de verdreven Rohingya had platgewalst en platgebrand. Nu komen er op sommige plaatsen legerkampen, zegt Amnesty International. 
  [naar artikel]
 19. Scholengemeenschap Harlindis en Relindis schrijft ze vrij (24/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Honderden leerlingen hebben brieven geschreven voor de Schrijf-ze-Vrij dag, een actie van Amnesty International. Dit jaar vestigt Amnesty de aandacht op Mijn mening, mijn Recht. Het recht op vrijemeningsuiting komt in steeds meer landen onder druk te staan. Daarom hebben de leerkrachten in de godsdienstles informatie gegeven over de vrijheid van expressie.
  [naar artikel]
 20. 'Meer schendingen mensenrechten in Saoedi-Arabië' (30/04/2017 - De Tijd)
  15:35 Amnesty International waarschuwt dat in Saudi-Arabië steeds vaker de mensenrechten worden geschaad. ,,We zien een negatieve trend", zegt een woordvoerder van Amnesty.
  [naar artikel]
 21. Amnesty International-voorzitters laten zich in boeien slaan aan Turkse ambassade (15/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Amnesty International heeft op een symbolische manier geprotesteerd tegen de arrestatie van Taner Kiliç, de Turkse Amnesty-voorzitter. Vier
  [naar artikel]
 22. Moskou maakt journalisten en waarnemers het werken nog moeilijker, zegt Amnesty (24/11/2022 - Knack)
  Een geavanceerd systeem, dat sinds de start van de invasie in Oekraïne nog werd aangescherpt, maakt elke vorm van verslaggeving over protesten in Rusland door journalisten of onafhankelijke waarnemers nog moeilijker. Ze riskeren beperkingen en ernstige represailles. Dat besluit mensenrechtenorganisatie Amnesty International donderdag in een nieuw rapport. Dat rapport lijst tientallen gevallen op van het onwettig belemmeren van het werk van journalisten en waarnemers tijdens openbare protesten, waaronder willekeurige arrestaties, gebruik van geweld, aanhoudingen en zware boetes. “We zien dat de Russische autoriteiten niet alleen vastbesloten zijn om elk protest, hoe vreedzaam ook, te voorkomen en zwaar te bestraffen, maar ook om elke vorm van publieke aandacht ervoor te minimaliseren”, aldus Natalia Prilutskaya van Amnesty International. Hoewel ze buitensporige boetes en celstraffen riskeerden, betoogden in februari 2022 tienduizenden mensen tegen de Russische invasie van Oekraïne. Journalisten en waarnemers die ter plaatse waren en erover berichtten, kregen te maken met politiegeweld. Een jaar eerder werd al dezelfde tactiek gebruikt bij de protesten voor de opgesloten oppositieleider Aleksej Navalny. “Door het publiek elke kennis over protesten te ontzeggen en het toezicht erop te belemmeren, probeert het Kremlin elke publieke uiting van onvrede uit te roeien”, klinkt het bij Amnesty. Wetten hebben de afgelopen jaren de vrijheid van meningsuiting beperkt, en de risico’s op represailles vergroot voor wie verslag wil doen van openbare bijeenkomsten. Zo moeten journalisten “duidelijk zichtbare insignes van een vertegenwoordiger van de massamedia” dragen, maar stelt de politie steeds vaker extra eisen. Bovendien worden ze voor, tijdens en na publieke bijeenkomsten willekeurig gearresteerd, en vaak gaan die arrestaties gepaard met buitensporig en onwettig geweld. Na de invasie in Oekraïne escaleerden de represailles tegen waarnemers en journalisten verder. De nieuwe wet die het verspreiden van “valse informatie over de Russische strijdkrachten” verbiedt, leverde al strafrechtelijke procedures op tegen zeker negen journalisten en bloggers. Ook het “in diskrediet brengen” van het leger leverde al straffen op tegen mediakanalen en journalisten.  The post Moskou maakt journalisten en waarnemers het werken nog moeilijker, zegt Amnesty appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 23. Amnesty International : Europa moet foltering en afpersing in Libië beter controleren (23/01/2018 - VRT NWS)
  Volgens Amnesty International zijn de beelden over foltering en afpersing in Libië niet nieuw. Vier jaar geleden al schreef de mensenrechtenorganisatie al over dit soort praktijken. Dat er nu filmpjes opduiken, ligt aan de nieuwe vormen van communicatie. Maar er is wel een duidelijke medeplichtige, zegt Amnesty: de Europese Unie. 
  [naar artikel]
 24. Amnesty International vraagt aandacht voor mensenrechten in Rusland: tuin Russische ambassade in Brussel gevuld met 100 WK-ballen (11/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van Amnesty International hebben vandaag tijdens een guerrilla-actie 100 gele voetballen de tuin van de Russische ambassade in Brussel in...
  [naar artikel]
 25. Amnesty International: "Turkije stuurde Syrische vluchtelingen al terug naar Noord-Syrië voor de inval" (25/10/2019 - VRT NWS)
  In een rapport klaagt Amnesty International aan dat Turkije honderden Syrische vluchtelingen hardhandig over de grens heeft gezet, onder het mom van vrijwilige terugkeer. Dat gebeurde al in de loop van de voorbije maanden, zegt Amnesty, lang voor de militaire invasie.
  [naar artikel]
 26. Amnesty International veroordeelt Nicaraguaanse repressie met 27.000 handtekeningen (18/04/2019 - Metro)
  Amnesty International is vandaag gaan aankloppen bij de ambassade van Nicaragua in Brussel om er 27.000 handtekeningen te overhandigen en zo de gewelddadige repressie van de regering te veroordelen. Het is een jaar geleden dat er protesten uitbraken tegen de sociale hervormingen en deze met harde hand werden teruggedrongen in het Midden-Amerikaanse land. Bij de protesten en het gewelddadige optreden van de Nicaraguaanse autoriteit vielen 300 doden, 2.000 gewonden en werden honderden mensen politiek gevangengenomen. Velen zitten een jaar later nog steeds vast. Met 27.000 handtekeningen vraagt Amnesty International aan president Daniel Ortega om alle studentenleiders en activisten vrij te laten die enkel opgesloten werden omdat ze vreedzaam hun mening geuit hebben. Een van die opgesloten studentenleiders is de Belgisch-Nicaraguaanse Amaya Coppens. Haar broer Santiago en haar nicht Justine kwamen mee aanbellen aan de Nicaraguaanse ambassade, maar een de deur bleef toe. “Er is weinig hoop. De regering houdt zich niet aan de afspraken en belooft steeds weer de vrijlating van de politiek gevangenen”, stelt Justine Coppens. Eind maart stelde de Nicaraguaanse autoriteiten nog dat alle politiek gevangenen binnen een termijn 90 dagen zouden worden vrijgelaten, maar dat is nog niet gebeurd. De familie van Amaya klaagt ook aan dat de gevangenen zeer slecht behandeld worden door de cipiers. “Het is heel belangrijk voor de Nicaraguanen dat er steun is vanuit het buitenland want in eigen land worden ze volledig onderdrukt”, stelt Justine Coppens. bron: Belga Het bericht Amnesty International veroordeelt Nicaraguaanse repressie met 27.000 handtekeningen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Amnesty International: "Corona leidt wereldwijd tot aanval op mensenrechten" (07/04/2021 - VRT NWS)
  De coronacrisis heeft vorig jaar wereldwijd tot meer ongelijkheid en discriminatie geleid. Dat concludeert mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Wie het al moeilijk had, zoals vluchtelingen, mensen die werken zonder of met een slecht contract kregen het nog moeilijker. De coronacrisis werd door verschillende landen ook aangegrepen om individuele vrijheden en mensenrechten in te perken.
  [naar artikel]
 28. Amnesty International: “VUB-docent veroordeeld na manifest oneerlijk proces” (24/10/2017 - Metro)
  Mensenrechtenorganisatie Amnesty International eist dat de terdoodveroordeling van VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali onmiddellijk vernietigd wordt. “Djalali werd ter door veroordeeld na een manifest oneerlijk proces”, stelt Amnesty-directeur Wies De Graeve. Opnames van Djalali’s stem op Youtube zouden aantonen dat de Iraanse wetenschapper gedwongen werd om valse bekentenissen af te leggen. “Het toont dat de Iraanse autoriteiten lak hebben aan de rechtsstaat en vasthouden aan de doodstraf,” zegt De Graeve. De mensenrechtenorganisatie stelt dat het bewijs dat werd aangeleverd tijdens zijn proces enkel aantoont dat de academicus vreedzaam zijn beroep als arts gespecialiseerd in rampengeneeskunde uitvoert. In het verdict van de rechters wordt beweerd dat Djalali samengewerkt zou hebben met de Israëlische overheid en dat die overheid hem zou hebben geholpen om een verblijfsvergunning te krijgen in Zweden. “Dr. Djalali werd veroordeeld voor het vreedzaam uitoefenen van zijn beroep en zijn recht op vrijheid van meningsuiting, vereniging en vergadering. De autoriteiten moeten hem zonder voorwaarden en onmiddellijk vrijlaten en alle aanklachten tegen hem laten vallen”, stelt De Graeve. Amnesty stelt dat Djalali in een opname van zijn stem die op 22 oktober op Youtube werd gepubliceerd zegt dat hij in isolement werd gehouden en daar gedwongen werd om valse bekentenissen af te leggen voor een videocamera. De mensenrechtenorganisatie roept Vlaams minister van Buitenlands Beleid Geert Bourgeois (N-VA) en federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) op om de inspanningen op te drijven. bron: Belga
  [naar artikel]
 29. "Israël onderdrukt systematisch Palestijnen: apartheid", zegt Amnesty International (01/02/2022 - VRT NWS)
  "Israël voert een beleid van apartheid tegen Palestijnen", dat zegt mensenrechtenrechtenorganisatie Amnesty International in een nieuw rapport. Volgens Amnesty onderdrukt en overheerst Israël op systematische wijze de Palestijnen. Zo neemt Israël op een onwettige manier land in beslag van de Palestijnen, legt ze hen drastische bewegingsvrijheid op en wordt hen staatsburgerschap ontzegd. Israël ontkent.
  [naar artikel]
 30. Amnesty International bezorgd over fundamentele vrijheden (17/01/2017 - De Standaard)
  ‘De antiterreurmaatregelen die Europese landen in de nasleep van de recente terreuraanslagen hebben goedgekeurd, ondermijnen onze fundamentele vrijheden en mensenrechten’, zegt de mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
  [naar artikel]
 31. Amnesty International: “Europese bedrijven verkochten surveillancetechnologie aan China” (21/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Volgens een onderzoek van Amnesty International hebben Europese technologiebedrijven uit Nederland, Frankrijk en Zweden geavanceerde digitale surveillancetechnologie verkocht aan Chinese veiligheidsdiensten en zo mogelijk bijgedragen aan mensenrechtenschendingen. Amnesty International roept de Europese Unie op om dinsdag, tijdens een bijeenkomst over exportregelgeving, strengere regels af te spreken.
  [naar artikel]
 32. Amnesty International: “Gevangenen van staatsgreep worden gefolterd en verkracht” (25/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Mensenrechtenorganisatie Amnesty International zegt dat het geloofwaardige aanwijzingen heeft gevonden dat heel wat gedetineerden in Turkije worden geslagen, gefolterd en seksueel misbruikt.
  [naar artikel]
 33. Amnesty International: “Gevangenen van staatsgreep worden gefolterd en verkracht” (25/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Mensenrechtenorganisatie Amnesty International zegt dat het geloofwaardige aanwijzingen heeft gevonden dat heel wat gedetineerden in Turkije worden geslagen, gefolterd en seksueel misbruikt.
  [naar artikel]
 34. Turkse rechtbank beveelt vrijlating erevoorzitter Amnesty International (15/08/2018 - Metro)
  Een rechtbank in Istanboel heeft de vrijlating bevolen van Taner Kilic, een erevoorzitter van de Turkse afdeling van Amnesty International. Dat heeft de mensenrechten-ngo zelf aangekondigd. Kilic zit al ruim 14 maanden achter tralies. Kilic werd ervan beschuldigd banden te hebben met mensen die in juli 2016 een militaire staatsgreep probeerden te plegen in Turkije. Hij zou ook een verdachte berichtenapp hebben gedownload op zijn telefoon. Kilic en tien andere activisten werden opgepakt tijdens een mensenrechtenworkshop in Istanboel in juni vorig jaar. “We zijn enorm gelukkig met dit nieuws”, zegt Amnesty International in een reactie op zijn website. “We hebben er meer dan een jaar campagne voor gevoerd en geworsteld om hier op uit te komen, maar het ziet ernaar uit dat Taner eindelijk vrij zal komen.” Bron: Belga   Het bericht Turkse rechtbank beveelt vrijlating erevoorzitter Amnesty International verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Turkse rechtbank beveelt vrijlating erevoorzitter Amnesty International (15/08/2018 - Metro)
  Een rechtbank in Istanboel heeft de vrijlating bevolen van Taner Kilic, een erevoorzitter van de Turkse afdeling van Amnesty International. Dat heeft de mensenrechten-ngo zelf aangekondigd. Kilic zit al ruim 14 maanden achter tralies. Kilic werd ervan beschuldigd banden te hebben met mensen die in juli 2016 een militaire staatsgreep probeerden te plegen in Turkije. Hij zou ook een verdachte berichtenapp hebben gedownload op zijn telefoon. Kilic en tien andere activisten werden opgepakt tijdens een mensenrechtenworkshop in Istanboel in juni vorig jaar. “We zijn enorm gelukkig met dit nieuws”, zegt Amnesty International in een reactie op zijn website. “We hebben er meer dan een jaar campagne voor gevoerd en geworsteld om hier op uit te komen, maar het ziet ernaar uit dat Taner eindelijk vrij zal komen.” bron: Belga Het bericht Turkse rechtbank beveelt vrijlating erevoorzitter Amnesty International verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Vreedzame protesten zo goed als onmogelijk in Rusland, zegt Amnesty (12/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is voor de Russen bijna onmogelijk om op een betekenisvolle manier te manifesteren in hun land, hekelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in het rapport "Russia: No Place for Protest". De autoriteiten hebben het recht op vreedzame bijeenkomst uitgehold, aldus de ngo.
  [naar artikel]
 37. 10 jaar schrijven voor Amnesty International (03/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Opglabbeekse afdeling van Amnesty International vierde haar 10de werkjaar met hapje en een drankje.
  [naar artikel]
 38. Amnesty: Griekse autoriteiten misbruiken hun macht om demonstratierecht in te perken (14/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In een nieuw rapport beschuldigt mensenrechtenorganisatie Amnesty International Griekenland van willekeurige arrestaties en onwettig geweld om vreedzaam protest in te dammen. Daarbij wordt de coronapandemie als smoes aangewend, aldus de mensenrechtenorganisatie die getuigenissen verzamelde over vreedzame protesten tussen november 2020 en maart 2021. "Overheden hebben geen carte blanche om mensenrechten in te perken, zelfs niet tijdens een pandemie", klinkt het.
  [naar artikel]
 39. Amnesty International waarschuwt voor reizen naar de VS (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de meest recente massaschietpartijen in de Verenigde Staten heeft Amnesty International gisteren een reiswaarschuwing uitgevaardigd. De...
  [naar artikel]
 40. Amnesty: 'Elektronicabedrijven en autoconstructeurs doen onvoldoende tegen kinderarbeid' (15/11/2017 - Knack)
  Grote elektronicabedrijven en autobouwers doen nog steeds niet genoeg om te verhinderen dat er mensenrechten worden geschonden bij de ontginning van kobalt in Congo. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Apple krijgt de beste punten.
  [naar artikel]
 41. Amnesty: “Nog steeds oorlogsmisdaden in noordwesten van Syrië” (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het noordwesten van Syrië vinden nog steeds oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid plaats. Dat meldt Amnesty International in een nieuw...
  [naar artikel]
 42. Amnesty: “Ongezien fel politiegeweld tegen migranten in Kroatië” (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Mensenrechtenorganisatie Amnesty International beschuldigt de Kroatische grenspolitie ervan dat ze een ongeziene brutaliteit tentoonspreidt in de omgang met vluchtelingen en migranten. Wie de grens oversteekt vanuit buurland Bosnië en wordt betrapt, riskeert geslagen en geschopt te worden. In die mate zelfs dat ze vaak complexe breuken en zware hoofdwonden oplopen, zegt Amnesty.
  [naar artikel]
 43. Amnesty: 'WK-organisator Qatar doet nog altijd te weinig tegen uitbuiting arbeiders' (05/02/2019 - Knack)
  De autoriteiten van Qatar komen, minder dan vier jaar voor de start van het WK voetbal 2022, hun belofte om de uitbuiting van duizenden arbeidsmigranten aan te pakken nog altijd niet helemaal na, zegt Amnesty International.
  [naar artikel]
 44. Amnesty wijst op zware verwondingen en trauma's bij kinderen in Mosoel: 'Hoe kunnen ze dit ooit te boven komen?' (22/12/2016 - Knack)
  De bloedige strijd om Mosoel dreigt uit te draaien op een humanitaire catastrofe. Een hele generatie kinderen riskeert daar de dupe van te worden. Dit zegt Amnesty International na interviews ter plaatse.
  [naar artikel]
 45. Amnesty International: “Ongezien fel politiegeweld tegen migranten in Kroatië” (11/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Mensenrechtenorganiatie Amnesty International (AI) beschuldigt de Kroatische grenspolitie ervan dat ze inmiddels een ongeziene brutaliteit...
  [naar artikel]
 46. Amnesty International: 'Facebook en Google vormen gevaar voor de mensenrechten' (21/11/2019 - Knack)
  Het op surveillance gebaseerde bedrijfsmodel van Facebook en Google vormt een bedreiging voor het recht op vrije meningsuiting, de vrijheid van denken, het recht op gelijkheid, en het principe van non-discriminatie. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
  [naar artikel]
 47. Amnesty International: ‘Facebook en Google vormen gevaar voor mensenrechten’ (21/11/2019 - De Morgen)
  Het op surveillance gebaseerde bedrijfsmodel van Facebook en Google vormt een bedreiging voor het recht op vrije meningsuiting, de vrijheid van denken, het recht op gelijkheid, en het principe van non-discriminatie. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
  [naar artikel]
 48. Amnesty International is tegen doodstraf Belgische IS-strijder: "Hij moet eerlijk proces krijgen” (11/05/2018 - De Morgen)
  Tarik Jadaoun, een van de bekendste nog levende Belgische leden van de terroristische organisatie Islamitische Staat, krijgt allicht deze maand te horen of hij de doodstraf krijgt. Gisteren startte zijn proces in Irak. Amnesty International is tegen de doodstraf van de IS-strijder. "Wij gaan dan in elk geval druk zetten op onze overheid om de uitvoering van die doodstraf te verhinderen”, zegt Wies De Graeve, directeur Amnesty International Vlaanderen.
  [naar artikel]
 49. Amnesty International verwijt makers coronavaccins van hebzucht (14/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mensenrechtenorganisatie Amnesty International verwijt de bedrijven die coronavaccins maken van hebzucht. Zij zouden zich in moeten zetten voor een veel snellere vaccinatie van de wereldbevolking. "Hoeveel varianten moeten er nog komen voordat rijke landen en farmaceuten beseffen dat mensen in arme landen toegang tot vaccinaties moeten krijgen", vraagt Rajat Khosla van Amnesty zich af.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy