De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

China deelt strafpunten uit voor ‘foute’ karaokenummers

Het Belang van Limburg

15/08/2021 - 06:21

Liedjes met een ‘ondermijnende’ of ‘immorele’ lading verdwijnen in oktober uit Chinese karaokebars. Waarom trekt Peking op morele kruistocht tegen drank, seks en ‘de duistere kanten van de maatschappij’?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zo ging het er backstage aan toe op de 'Foute Party’ (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond was het groot feest in het Antwerps Sportpaleis, want de ‘Foute Party’ van Qmusic vond er plaats. Tientalle artiesten speelden er hun ‘foute’ muziek. Showbits-reporter Desna neemt je in deze Showbits-video mee achter de schermen van alle ‘glitter en glamour’. Ontdek hoe de loges van de artiesten eruit zien en welke backstage-verhalen zij te vertellen hebben!
  [naar artikel]
 2. Zo ging het er backstage aan toe op de 'Foute Party’ (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond was het groot feest in het Antwerps Sportpaleis, want de ‘Foute Party’ van Qmusic vond er plaats. Tientalle artiesten speelden er hun ‘foute’ muziek. Showbits-reporter Desna neemt je in deze Showbits-video mee achter de schermen van alle ‘glitter en glamour’. Ontdek hoe de loges van de artiesten eruit zien en welke backstage-verhalen zij te vertellen hebben!
  [naar artikel]
 3. Fabrizio schudt ‘Temptation’-imago van zich af: "Ik trok vooral foute mensen aan, en ik wil net positiviteit in mijn leven” (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij was tot voor kort vooral bekend van ‘Temptation Island’ en van zijn afgesprongen relatie met collega-verleidster Pommeline. Maar sinds een tijdje is Fabrizio Tzinaridis (28) een heel andere weg ingeslagen. De Limburger met Griekse roots heeft komaf gemaakt met z’n ‘foute’ gewoontes uit het verleden en hoopt met ‘The Bachelor’ ook een gelijkwaardige partner aan de haak te slaan. “Alcohol of drugs: dat zegt me niks meer. Mijn mama herkent nu de oude ‘ik’ weer.”
  [naar artikel]
 4. ‘China is er als de dood voor om als een ‘bad apple’ afgeschilderd te worden’ (14/03/2022 - De Morgen)
  Staat China nu aan de kant van Rusland of niet? Die vraag wordt vanaf dag één van de Russische inval in Oekraïne gesteld. Volgens onderzoeker Steven Langendonk (KU Leuven) is het feit dat die vraag zo moeilijk te beantwoorden is, net China’s grootste troef. ‘Het land wil uit dit verhaal komen als de moreel zuivere actor.’
  [naar artikel]
 5. 10 jaar geleden startte 'Foute Vrienden’: hoe gaat het nu nog met Thomas Smith en Begijn Le Bleu (26/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Exact tien jaar geleden kwam de eerste aflevering van ‘Foute Vrienden’ op tv. De vier presentatoren daagden elkaar uit om zo politiek incorrect mogelijk uit de hoek te komen terwijl de verborgen camera draait. Voor de gelegenheid brengt Desna twee van hen opnieuw samen: Thomas Smith en Begijn Le Bleu. Wat doen ze nu en zou de humor van ‘Foute Vrienden’ in de huidige tijdsgeest nog wel kunnen? Bekijk de mini-reünie in een nieuwe Showbits.
  [naar artikel]
 6. Staat de ‘ijzersterke vriendschap’ tussen Rusland en China onder druk? ‘China zegt heel subtiel dat die oorlog hen niet uitkomt’ (10/03/2022 - De Morgen)
  ‘De vriendschap tussen China en Rusland is ijzersterk’, zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi. President Xi Jinping noemde de crisis een dag later dan weer ‘zwaar verontrustend’. ‘Als je een onderscheid maakt tussen de Chinese retoriek en de acties die ze ondernemen, kun je stellen dat ze zich in deze oorlog toch niet volledig achter Rusland scharen’, meent defensie-expert Sven Biscop (UGent/Egmont Instituut).
  [naar artikel]
 7. China gaat Taiwanese vrijheidsstrijders ‘blacklisten’ (06/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: China gaat Taiwanese vrijheidsstrijders ‘blacklisten’ De volgende Chinese maatregel om de onafhankelijkheid van Taiwan te bestrijden raakt bekend. Het land gaat de voorvechters van de Taiwanese onafhankelijkheid, zoals de Taiwanese premier en de minister van Buitenlandse Zaken, ‘blacklisten’. Ze zullen geen toegang meer krijgen tot het Chinese vasteland, Hongkong of Macau (regio’s die onder bestuurlijk gezag van China vallen). De […] Lees dit artikel: China gaat Taiwanese vrijheidsstrijders ‘blacklisten’
  [naar artikel]
 8. China zet in op ‘schone’ kernenergie met thorium (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: China zet in op ‘schone’ kernenergie met thorium Zou thorium de brandstof van de toekomst kunnen zijn voor de nucleaire sector? Dat is tenminste de gok die het Middenrijk China neemt. Thorium lijkt zowel veiliger voor gebruik als minder gemakkelijk om te zetten in kernwapens. Thorium werd in 1829 ontdekt door de Zweedse scheikundige Jöns Jacob Berzelius, die het metaal vernoemde naar Thor, […] Lees dit artikel: China zet in op ‘schone’ kernenergie met thorium
  [naar artikel]
 9. Antwerps techbedrijf keert terug uit China en doet zo aan ‘reshoring’ (21/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Het Antwerpse techbedrijf Nobi, dat slimme lampen maakt voor de zorgsector, heeft de productie in China stopgezet. Het zet zo de algemene trend van ‘reshoring’ verder, waarbij bedrijven resoluut kiezen voor een ‘Made In Belgium’-label.
  [naar artikel]
 10. EU stelt grens aan ‘foute’ vetten in voedsel (07/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De hoeveelheid industriële ‘foute’ vetten in snacks en andere etenswaren in Europa wordt aan een maximum gebonden. De EU-lidstaten zijn akkoord...
  [naar artikel]
 11. Get Ready prijkt voor tweede jaar op rij helemaal bovenaan de Foute 128 (29/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ook dit jaar stemden de Qmusic-luisteraars ‘Diep’ van Get Ready! opnieuw op nummer 1 in de Foute 128, de hitlijst met de 128 foutste nummers. De...
  [naar artikel]
 12. Streamen op doktersbevel: van het nieuwe seizoen van ‘Grey’s Anatomy’ tot gruwelen met ‘Dr. Death’ (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Woensdag maakt ‘Grey’s Anatomy’ z’n comeback op het kleine scherm. Maar het langverwachte negentiende (!) seizoen op Disney+ luidt niet alleen de terugkeer van Dr. Meredith Grey in, maar ook van uw acute drang om plots ziekenhuisseries achterover te slaan. Geen nood, wij hebben de juiste dokters (en ook een paar foute) voor u in de aanbieding om u pijnloos aan dit nieuwe streaminginfuus te leggen. Van het nostalgische ‘The New Nurses’ op Streamz tot het sinistere ‘Dr. Death’ op TV Vlaanderen: u bent in de ‘beste’ handen.
  [naar artikel]
 13. ‘Voor China zou het de beste uitweg zijn als deze oorlog snel stopt’ (14/03/2022 - De Morgen)
  Staat China nu aan de kant van Rusland of niet? Die vraag wordt vanaf dag één van de Russische inval in Oekraïne gesteld. Volgens onderzoeker Steven Langendonk (KU Leuven) is het feit dat die vraag zo moeilijk te beantwoorden is, net China’s grootste troef. ‘Het land wil uit dit verhaal komen als de moreel zuivere actor.’
  [naar artikel]
 14. Hoe Alpecin-Fenix de ‘foute’ Belgische kampioen kreeg (27/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tim Merlier (29) is opnieuw kampioen van België, voor Jordi Meeus en Alpecin-ploegmaat Jasper Philipsen. Die zei het na afloop met zoveel woorden: “De ploeg had misschien liever gehad dat ik had gewonnen.” Reconstructie van een BK dat een verdiende maar tegelijk ‘foute’ winnaar kreeg. “Ze kunnen mij niks verwijten. Ik ben een goeie ploegmaat geweest.”
  [naar artikel]
 15. China heeft spionageballonnen hele wereld ingestuurd, zegt Washington (08/02/2023 - De Standaard)
  China heeft ‘in de loop van de voorbije jaren’ een ‘vloot aan ballonnen voor spionageoperaties’ de wereld ingestuurd, zegt het Witte Huis. Volgens het Pentagon hebben de Chinezen ‘heel wat uit te leggen’.
  [naar artikel]
 16. Strafpunten houden Dirk Van Tichelt van brons bij rentree in China (01/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dirk Van Tichelt (-73 kg) heeft een vijfde plaats veroverd bij zijn wederoptreden op de Grand Prix judo van Hohhot in China. Hij werd in de kamp
  [naar artikel]
 17. KIJK LIVE. Feest mee met de Foute Party van Qmusic (26/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Haal de feesthoedjes en gekke outfits maar boven, want vanavond kan je feesten op ‘De Foute Party’ van Qmusic. Ditmaal niet in een uitverkochte...
  [naar artikel]
 18. Beyoncé stoomt je klaar voor de feestdagen met een eigen kerstcollectie (28/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Geen foute kersttruien, wel hippe sweaters met ‘Holidayoncé’ of ‘Gon’ Be Litty’ op. Popster Beyoncé (38) heeft naar goede gewoonte weer een...
  [naar artikel]
 19. President Xi Jinping: ‘Licht van de hoop ligt voor ons’ (31/12/2022 - Knack)
  ‘Het licht van de hoop ligt voor ons’, zo heeft de Chinese president Xi Jinping zaterdag verzekerd. China kampt met een explosie van coronagevallen. De gezondheidsmaatregelen werden plots stopgezet in China. ‘De preventie en beheersing van de epidemie zijn een nieuwe fase ingegaan’, zei Xi in een televisietoespraak. ‘We verkeren nog altijd in een moeilijk moment, maar het licht van de hoop ligt voor ons.’ The post President Xi Jinping: ‘Licht van de hoop ligt voor ons’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 20. ‘Grey’s Anatomy’-dokter krijgt bakken kritiek nadat ze foute informatie over eierstokkanker deelt: “Dit is hoe fake news zich verspreidt” (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ellen Pompeo (48) heeft tijdens ‘The Ellen Show’ foutieve informatie gedeeld over het opsporen van eierstokkanker. De actrice, die een arts speelt...
  [naar artikel]
 21. Eerst waren er de wereldhits, maar toen volgden foute keuzes, rechtszaken en coke: Irene Cara overleden op 63-jarige leeftijd (26/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Haar hits ‘Fame’ and ‘What a feeling’ staan nog op de playlist heel wat trouwfeesten. En toch werd Irene Cara (63) geen superster-voor-het-leven. Met dank aan foute keuzes, onnodige rechtszaken en coke. Veel te veel coke. Ze overleed zaterdag in haar huis in Florida
  [naar artikel]
 22. Eerst waren er de wereldhits, maar toen volgden foute keuzes, rechtszaken en coke: Irene Cara overleden op 63-jarige leeftijd (26/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Haar hits ‘Fame’ and ‘What a feeling’ staan nog op de playlist heel wat trouwfeesten. En toch werd Irene Cara (63) geen superster-voor-het-leven. Met dank aan foute keuzes, onnodige rechtszaken en coke. Veel te veel coke. Ze overleed zaterdag in haar huis in Florida
  [naar artikel]
 23. Chinezen in shock door foto’s ‘horrorbordeel’ (13/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na de ophef rond de misbruikte tennisster Peng Shuai is China in de ban van een tweede MeToo-schandaal. Een veroordeelde pooier uit Shanghai die bijna twintig jaar vrouwen opsloot, kreeg bescherming van politiechefs en hoge bestuurders. De foto’s van het ‘horrorbordeel’ veroorzaken een schokgolf in China.
  [naar artikel]
 24. ‘Het succes heeft China verblind en arrogant gemaakt’ (25/11/2022 - De Tijd)
  19:00 Begraaf het idee dat internationale handel autocratieën helpt te liberaliseren. ‘China is uitgegroeid tot een frankensteinregime. En Rusland stevent af op een bloedig intern conflict’, zegt de Belg Gé...
  [naar artikel]
 25. ‘Minions 2'-film kent andere afloop in China (22/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De animatiefilm ‘Minions: Hoe Gru superschurk werd’, ook bekend als ‘Minions 2’, heeft in China een alternatief einde gekregen. In tegenstelling tot in de gewone film trekt de arm der wet in de Chinese versie wel aan het langste eind.
  [naar artikel]
 26. China introduceert zwarte lijst met verboden karaokenummers (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Chinese ministerie van Cultuur en Toerisme komt met een zwarte lijst van liedjes die in de karaokebars doorheen het land niet meer gezongen mogen worden. Het zou gaan om liedjes met “illegale inhoud” over onder andere onwettige activiteiten zoals druggebruik en gokken. Het verbod zal vanaf 1 oktober ingaan.
  [naar artikel]
 27. ‘Twaalf strafpunten verzameld? Rijbewijs kwijt’: dit is het ontwerp van het nieuwe rijbewijs met punten (18/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Voorkom stekende rugpijn met de tips van Lieven Maesschalck (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een koffer van de bagageband tillen of een foute beweging bij het tuinieren zijn genoeg om het ‘spit’ of ‘een verschot’ te krijgen. Acht op de tien...
  [naar artikel]
 29. China begint campagne tegen ‘nepnieuws’ van burgerjournalisten (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese overheid is een campagne begonnen tegen ‘nepnieuws’ op sociale media. Volgens de Hongkongse krant The South China Morning Post (SCMP) is de actie vooral gericht tegen de duizenden burgerjournalisten in China.
  [naar artikel]
 30. Harry Styles deelt het bed met tientallen mensen in dromerige ‘Late Night Talking’-videoclip (13/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwste videoclip van Harry Styles’ ‘Late Night Talking’ is er en die is minstens even vrolijk als het lied. Gisteren kondigde de zanger aan dat de tweede single van ‘Harry’s House’ ook een videoclip zou krijgen. En wat voor één. Styles reist in een cosy pyjama door verschillende droomwerelden - van de straten in Londen tot in de wolken - en deelt het bed met tientallen mensen. Waar was onze uitnodiging voor deze sleepover?
  [naar artikel]
 31. REALITYCHECK. ‘Drag Race Belgique’ bolt verder en ‘Big Brother’-deelneemster Liese deelt sexy kiekjes (24/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 32. Christophe Ramont deelt hiv-diagnose mee: ‘Geheimen maken eenzaam’ (01/12/2021 - De Standaard)
  Blind getrouwd-deelnemer Christophe Ramont kreeg dit voorjaar de diagnose dat hij hiv-positief is. Op Wereldaidsdag deelt hij dat mee op Instagram en via Sensoa, het Vlaams expertisecentrum seksuele gezondheid. ‘Hiv is dit jaar 40 jaar oud, net als ik.’
  [naar artikel]
 33. Marc Van Ranst heeft goed nieuws: er komt een ‘Foute Party in Quarantaine’ (02/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor fans van de ‘Foute Party’ van Qmusic. Hoewel die niet kunnen doorgaan zoals we ze kennen door de coronacrisis, heeft de zender nu...
  [naar artikel]
 34. REALITYCHECK. ‘Big Brother’-presentatrice Geraldine Kemper deelt heftig verhaal en een nieuw lief voor ‘Temptation Island’-vedette Megan? (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 35. Belgisch technologiebedrijf keert terug uit China: “De ogen van de mensen zijn opengegaan” (21/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgische techbedrijf Nobi, dat slimme lampen maakt voor de zorgsector, heeft de productie in China stopgezet. Het zet zo de algemene trend van ‘reshoring’ verder, waarbij bedrijven resoluut kiezen voor een ‘Made In Belgium’-label.
  [naar artikel]
 36. Hoe Alpecin-Fenix de ‘foute’ Belgische kampioen kreeg: “Ik denk dat de ploeg mij vandaag niks kan verwijten” (27/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tim Merlier (29) is opnieuw kampioen van België, voor Jordi Meeus en Alpecin-ploegmaat Jasper Philipsen. Die zei het na afloop met zoveel woorden: “De ploeg had misschien liever gehad dat ik had gewonnen.” Reconstructie van een BK dat een verdiende maar tegelijk ‘foute’ winnaar kreeg. “Ze kunnen mij niks verwijten. Ik ben een goeie ploegmaat geweest.”
  [naar artikel]
 37. China heeft een ‘keizer’ minder: vetbetaalde ceo van Evergrande moet opstappen (25/07/2022 - De Standaard)
  Ooit was hij de ‘working emperor’, de best betaalde ceo van China. Dit weekend moest Xia Haijun, de ceo van Evergrande, opstappen wegens mogelijk gesjoemel. Hij is het zoveelste slachtoffer van de voortrazende vastgoedcrisis.
  [naar artikel]
 38. ‘Foute Vriend’ Jeron Dewulf heeft relatie met voormalige Ketnetwrapster (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Foute Vriend’ Jeron Dewulf (44) en ex-Ketnetwrapster An Jordens (42) zijn een koppel. Dat ­bevestigen de twee op Facebook, meldt Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 39. Ai Weiwei: ‘China houdt nu al een strop om westerse naties’ (06/11/2021 - De Morgen)
  De Chinese kunstenaar en dissident Ai Weiwei ging in Europa in ballingschap maar zag tijdens het schrijven van zijn biografie het Chinese staatskapitalisme ook ons in een houdgreep nemen. ‘Het eerste dat je te binnen schiet is ‘hypocrisie’, en dan ‘zwak’.’
  [naar artikel]
 40. China legt ‘ongepaste’ karaokeliedjes aan banden en gaat voor ‘positieve energie’ (12/08/2021 - De Morgen)
  Het uitgaansleven in China verdort, door een nieuwe overheidsactie tegen karaokeliedjes. Wie graag losgaat op rauwe hiphop of meedeint met nostalgische rocknummers, vindt zijn favoriete meezingers vanaf 1 oktober niet meer terug in de karaokebar.
  [naar artikel]
 41. “Het moet ongemakkelijk zijn, hé”: Een blik achter de schermen bij de hilarische, foute kerstshoot van Rode Duivels en Red Flames (22/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  It’s beginning to look a lot like Christmas. Maandag pakte de Belgische voetbalbond uit met enkele grappige online kerstkaarten van de Rode Duivels en de Red Flames. Kevin De Bruyne - met geweldige foute kersttrui - naast een ‘verlegen’ Charles De Ketelaere. Of Axel Witsel die op de schoot mocht van Dedryck Boyata.
  [naar artikel]
 42. “Het moet ongemakkelijk zijn, hé”: een blik achter de schermen bij de hilarische, foute kerstshoot van Rode Duivels en Red Flames (22/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  It’s beginning to look a lot like Christmas. Maandag pakte de Belgische voetbalbond uit met enkele grappige online kerstkaarten van de Rode Duivels en de Red Flames. Kevin De Bruyne - met geweldige foute kersttrui - naast een ‘verlegen’ Charles De Ketelaere. Of Axel Witsel die op de schoot mocht van Dedryck Boyata.
  [naar artikel]
 43. Actrice deelt hartverscheurende foto van vader die op sterven ligt: “Dit is de harde realiteit van het coronavirus” (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Sophia Myles (40) - bekend van haar rollen in onder andere ‘Tristan & Isolde’, ‘Doctor Who’ en ‘Transformers’ - heeft afscheid genomen van...
  [naar artikel]
 44. Belgische ruiters schrijven in Zweden vierde manche van Nations Cup op hun naam (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische springruiters hebben vrijdag in het Zweedse Falsterbo de vierde manche in de FEI Nations Cup gewonnen. Pieter Clemens (Hulde G), Koen Vereecke (Kasanova), Gilles Thomas (Luna) en Wilm Vermeir (IQ) kwamen samen in twee rondes aan niet meer dan vier strafpunten. Nederland werd met vijf strafpunten tweede, Groot-Brittannië met acht strafpunten derde.
  [naar artikel]
 45. Oprichtster Foute Mannen-groep: “We zijn geen gefrustreerde exen, we beschermen elkaar tegen gevaarlijke mannen” (05/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een van de oprichtsters van de Facebookgroep ‘Foute Mannen’ verdedigt het bestaan van de pagina. “We zijn geen gedumpte vrouwen die zich online...
  [naar artikel]
 46. "Minions 2"-film kent andere afloop in China (22/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De animatiefilm ‘Minions: Hoe Gru superschurk werd’, ook bekend als ‘Minions 2’, heeft in China een alternatief einde gekregen. In tegenstelling tot in de gewone film trekt de arm der wet in de Chinese versie wel aan het langste eind.
  [naar artikel]
 47. Mediaminister Dalle deelt ongenoegen over VRT-docu ‘FIRE’: ‘Evenwicht is zoek’ (01/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. 'South Park taboe in China na kritische aflevering' (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat na ‘Winnie the Pooh’ ook ‘South Park’ taboe is geworden in China. De animatieserie is compleet van het Chinese internet...
  [naar artikel]
 49. Ferry is terug: Eén deelt eerste beelden van spannende derde seizoen ‘Undercover’ (27/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de fans van ‘Undercover’: het derde seizoen van de Eén-reeks is vanaf 21 november op de zender te zien. Eén deelt nu al de eerste beelden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy