De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Filosoof Ignaas Devisch gaat denktank Itinera leiden

De Tijd

26/08/2021 - 02:31

02:00 Wissel van de macht bij de denktank Itinera. De filosoof Ignaas Devisch vervangt Leo Neels als directeur. Bart Verhaeghe laat het voorzitterschap aan Alexander D’Hooghe.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Filosoof Ignaas Devisch komt aan het hoofd van denktank Itinera (26/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Stoelendans bij denktank Itinera: hoogleraar medische filosofie aan de UGent Ignaas Devisch wordt de nieuwe algemeen directeur. De filosoof vervangt aftredend algemeen directeur Leo Neels.
  [naar artikel]
 2. Overkappingsintendant wordt voorzitter van denktank Itinera (26/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Stoelendans bij denktank Itinera: overkappingsintendant, architect en professor Alexander D’Hooghe wordt de nieuwe voorzitter. Hoogleraar medische filosofie aan de UGent Ignaas Devisch gaat aan de slag als algemeen directeur. Itinera is een denktank die zich buigt over grote maatschappelijke vraagstukken en debatten.
  [naar artikel]
 3. Filosoof Ignaas Devisch stelt empathie in de maatschappij in vraag (26/10/2017 - Knack)
  Er is te veel empathie in onze samenleving. Dat is de stelling die filosoof en ethicus Ignaas Devisch in zijn nieuwe boek hard probeert te maken.
  [naar artikel]
 4. Filosoof Ignaas Devisch: 'Dansen is fantastisch, dan pas kom je echt los van jezelf' (16/04/2022 - Knack)
  'We beseffen niet langer dat ons lijf de toegangspoort tot de wereld is', zegt Ignaas Devisch. Zelf vindt de filosoof rust in tuinieren, koken, lopen en dansen. En wie weet wordt hij straks bioboer.
  [naar artikel]
 5. Filosoof Ignaas Devisch: 'Wij zijn het verleerd om naar boven te kijken' (07/01/2021 - Knack)
  Wat valt er nog te leren over onze omgang met vuur? Heel wat, ontdekte filosoof Ignaas Devisch. Gesprek over het hogere, corona, zonne-energie en burn-outs. 'Ons verlangen naar grenzeloosheid botst constant op grenzen.'
  [naar artikel]
 6. Ignaas Devisch: 'Ik ben in de val getrapt' (10/08/2018 - Knack)
  Academici van Belgische universiteiten, onder wie medisch filosoof Ignaas Devisch, verspreiden hun wetenschappelijk werk in zogenaamde 'neptijdschriften', die zonder kwaliteitscontrole artikelen tegen betaling publiceren.
  [naar artikel]
 7. Filosoof Ignaas Devisch over het klimaat: 'Meer willen, wordt moeilijk' (30/10/2021 - Knack)
  In zijn jongste boek Vuur vraagt de filosoof Ignaas Devisch zich af wat het alternatief is voor een wereld die wordt aangedreven door fossiele brandstoffen. "De CO2-uitstoot verminderen op zich is niet de grote uitdaging. De vraag is hoe je mensen uit de armoede haalt, zonder dat dat ten koste gaat van het klimaat."
  [naar artikel]
 8. Filosoof Ignaas Devisch: "Het is geen evidentie dat ouderen en kwetsbaren eerst het vaccin krijgen" (27/09/2020 - VRT NWS)
  Eerst de kwetsbaren en de ouderen vaccineren eens het vaccin tegen het coronavirus er is? Voor filosoof Ignaas Devisch is dat niet zo zwart-wit. “Het is intuïtief dat mensen denken dat we eerst kwetsbaren en ouderen vaccineren maar we zouden ook kunnen proberen om de verdere verspreiding tegen te gaan", aldus professor medische filosofie Ignaas Devisch in "De zevende dag".
  [naar artikel]
 9. De 5 boeken die het leven van Ignaas Devisch hebben veranderd (03/09/2017 - VRT NWS)
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om u in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt filosoof Ignaas Devisch over zijn 5 lievelingsboeken.  
  [naar artikel]
 10. Filosoof Ignaas Devisch: ‘Gelukkig konden ze mij tegenhouden of ik zat misschien in een instelling’ (30/05/2021 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Eenentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: hoogleraar filosofie Ignaas Devisch (51). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 11. Filosoof Ignaas Devisch plaatst vraagtekens bij vaccinatiestrategie: ‘We hebben een aantal kansen gemist’ (30/12/2020 - De Morgen)
  Volgens Ignaas Devisch zijn er enkele zaken misgelopen bij de voorbereiding van het ethisch advies over de vaccinatievolgorde. De keuze wie als eerste aan de beurt moet komen, is té snel genomen, vindt de hoogleraar medische filosofie aan de UGent die tevens lid is van de Hoge Gezondheidsraad die de volgorde heeft opgesteld.
  [naar artikel]
 12. Filosoof Ignaas Devisch kritisch voor vaccinatiestrategie: “Zwaar offer om aan jongeren te vragen om nog tot in najaar op vaccin te wachten” (30/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Ignaas Devisch zijn er enkele zaken misgelopen bij de voorbereiding van het ethisch advies over de vaccinatievolgorde. De keuze wie als eerste aan de beurt moet komen, is té snel genomen, vindt de hoogleraar medische filosofie aan de UGent die tevens lid is van de Hoge Gezondheidsraad die de volgorde heeft opgesteld.
  [naar artikel]
 13. Ignaas Devisch: ‘Mensen die Jürgen Conings steunen, reduceren tot ‘dom’, daar zet je geen stap mee vooruit’ (26/05/2021 - De Morgen)
  De voortvluchtige militair Jürgen Conings kan op heel wat steun rekenen (vooral op sociale media), en dat leidt tot onbegrip bij anderen. Volgens filosoof Ignaas Devisch moeten we ‘proberen te begrijpen waarom zo’n grote groep zich zo verongelijkt voelt, en de onderliggende reden aanpakken’. Dat zei hij gisteravond in De afspraak.
  [naar artikel]
 14. Filosoof Devisch: "Mensen die Jürgen Conings steunen, reduceren tot "dom", daar zet je geen stap mee vooruit"  (26/05/2021 - VRT NWS)
  Volgens filosoof Ignaas Devisch is het niet genoeg om de steunmars voor de gezochte militair Jürgen Conings te veroordelen. "We moeten veel meer doen dan dat", zegt Devisch in "De afspraak". "We moeten proberen te begrijpen waarom zo'n grote groep zich zo verongelijkt voelt, en de onderliggende reden aanpakken."
  [naar artikel]
 15. Filosoof Ignaas Devisch aan top Vlaams Belang: "Veroordeel doodsbedreigingen voor UGent-medewerker even hard als anti-homo-uitspraken van Kamerlid"  (06/06/2019 - VRT NWS)
  De top van Vlaams Belang moet de (doods)bedreigingen aan het adres van de medewerker van de UGent die achter het Twitterprofiel "Schuld & Vrienden" zat even hard veroordelen als de anti-homo-uitspraken van pas verkozen Kamerlid Dominiek Sneppe. Dat zegt filosoof Ignaas Devisch in "De afspraak". "Dood is geen gratuit woord."
  [naar artikel]
 16. Maoïsme anno 2015 (06/04/2019 - De Morgen)
  Ignaas Devisch is filosoof aan de UGent en de Arteveldehogeschool.
  [naar artikel]
 17. Naar een "pasjesmaatschappij"? Filosoof Ignaas Devisch is geen voorstander: "Overheid kan dan beter vaccin verplichten" (12/08/2021 - VRT NWS)
  Moet het Covid Safe Ticket – waarmee je bewijst dat je volledig gevaccineerd of negatief hebt getest op corona – op heel wat meer plekken verplicht worden? Er wordt druk over gediscussieerd binnen de politiek. Filosoof Ignaas Devisch (UGent) is alvast niet gewonnen voor het idee. “Als we er niet meer omheen kunnen, zou de overheid beter het vaccin verplichten”, zegt hij in “De wereld vandaag” op Radio 1.
  [naar artikel]
 18. Israël bekritiseren is niet hetzelfde als jodenhaat (29/03/2019 - De Morgen)
  Ignaas Devisch is filosoof aan de UGent en Arteveldehogeschool.
  [naar artikel]
 19. PODCAST: "De afspraak op vrijdag" met Bart De Wever, Béatrice Delvaux en Ignaas Devisch (24/06/2017 - De Redactie)
  In "De afspraak op vrijdag" overloopt Ivan De Vadder de politieke week. Deze week aan tafel: N-VA-voorzitter Bart De Wever, journaliste Béatrice Delvaux (Le Soir) en filosoof Ignaas Devisch (UGent).
  [naar artikel]
 20. Ignaas Devisch:"Sommige firma's drijven prijs geneesmiddel kunstmatig op" (17/09/2019 - VRT NWS)
  De solidariteitsactie voor de zieke baby Pia vindt Ignaas Devisch hartverwarmend, maar als medisch filosoof en ethicus heeft hij vragen bij de prijs van bepaalde geneesmiddelen. Hij verdenkt sommige firma's ervan de prijs voor middelen tegen een zeldzame en levensbedreigende ziekte kunstmatig op te drijven en vindt dat de Europese Unie die firma's op andere gedachten moet zien te brengen.
  [naar artikel]
 21. Ethicus Ignaas Devisch: “Een goede verloning mag niet ten koste gaan van betaalbare zorg” (07/12/2018 - De Morgen)
  Een brede discussie over efficiënte gezondheidszorg is dringend aan de orde, vindt ethicus Ignaas Devisch, en dan moet iedereen transparant meedenken. “Een verantwoordingsplicht tast je vrijheid niet aan.”
  [naar artikel]
 22. Clubvoorzitter Bart Verhaeghe zet stap terug bij denktank Itinera (26/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Clubvoorzitter Bart Verhaeghe zet stap terug bij denktank Itinera Stoelendans bij denktank Itinera: zowel de strategische leiding als het dagelijkse management krijgt een nieuwe topman. Itinera bestaat vijftien jaar en voert enkele wissels door aan de top. Behalve een nieuwe algemeen directeur komt er ook een nieuwe voorzitter. Medeoprichter en voorzitter Bart Verhaeghe, vooral bekend als voorzitter van Club Brugge, wordt vervangen door Alexander […] Lees dit artikel: Clubvoorzitter Bart Verhaeghe zet stap terug bij denktank Itinera
  [naar artikel]
 23. Stichter denktank Itinera trekt naar Australië (06/09/2018 - De Tijd)
  01:06 Marc De Vos, professor arbeidsrecht en de stichter van de denktank Itinera, wordt decaan van de rechtenfaculteit van een Australische universiteit.
  [naar artikel]
 24. Ignaas Devisch: "Ik zet mijn reputatie niet op het spel voor een neptijdschrift" (12/08/2018 - De Morgen)
  In de val gelopen of gefraudeerd? Geen van beide, zegt Ignaas Devisch (UGent), die één onderzoek in een rooftijdschrift publiceerde, want wetenschappelijk schort er niets aan die publicatie. "De verantwoordelijkheid ligt niet enkel bij de wetenschapper."
  [naar artikel]
 25. Oprichter denktank Itinera wordt decaan aan universiteit in Sydney (06/09/2018 - De Morgen)
  Professor Marc De Vos, oprichter van denktank Itinera, wordt in oktober decaan aan de rechtenfaculteit van de Macquarie University in Sydney. Dat zegt Itinera vandaag.
  [naar artikel]
 26. Medisch ethicus Ignaas Devisch plaatst vraagtekens bij vaccinatiestrategie: ‘We hebben een aantal kansen gemist’ (30/12/2020 - De Morgen)
  Volgens Ignaas Devisch zijn er enkele zaken misgelopen bij de voorbereiding van het ethisch advies over de vaccinatievolgorde. De keuze wie als eerste aan de beurt moet komen, is té snel genomen, vindt de hoogleraar medische filosofie aan de UGent die tevens lid is van de Hoge Gezondheidsraad die de volgorde heeft opgesteld.
  [naar artikel]
 27. Ignaas Devisch kritisch voor vaccinatiestrategie: “Zwaar offer om aan jongeren te vragen om nog tot in najaar op vaccin te wachten” (30/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Ignaas Devisch zijn er enkele zaken misgelopen bij de voorbereiding van het ethisch advies over de vaccinatievolgorde. De keuze wie als eerste aan de beurt moet komen, is té snel genomen, vindt de hoogleraar medische filosofie aan de UGent die teven lid is van de Hoge Gezondheidsraad die de volgorde heeft opgesteld.
  [naar artikel]
 28. Experten: “Je kan niet aan jongeren vragen om zich te blijven opsluiten” (07/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Is het verantwoord om voor één groep versoepelingen in te voeren? Viroloog Marc Van Ranst en filosoof Ignaas Devisch zoeken naar antwoorden.
  [naar artikel]
 29. Waarom de lezing van deze Vlaamse filosoof zo populair is dat er zelfs een wachtlijst nodig is (26/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  Alsof het een optreden is van een populaire rockgroep. De theaterzaal van de Gentse Vooruit (capaciteit: 700 man) is helemaal uitverkocht voor de voorstelling van het nieuwe boek van filosoof Ignaas Devisch (47). Geen toevalstreffer, zeggen uitgeverijen. De interesse groeit voor academici en experts die uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. “De Vlaming is op zoek naar houvast.”
  [naar artikel]
 30. ‘Toen ben ik afgehaakt’: Ignaas Devisch distantieert zich van ‘communicatiestijl’ Wintermanifest (19/01/2022 - De Morgen)
  Wel de boodschap, maar niet de manier waarop die boodschap is gebracht. Filossof Ignaas Devisch legde dinsdag in De afspraak uit waarom en op welke manier hij spijt heeft van zijn handtekening onder het Wintermanifest
  [naar artikel]
 31. Soms kun je ook té gezond zijn (29/09/2017 - De Morgen)
  Sporten en diëten is een obsessie geworden en die maakt ons ziek. Steeds meer experts waarschuwen voor al te dwangmatig gezond leven. 'Gezondheid is vandaag een norm die je móét bereiken', zegt filosoof Ignaas Devisch.
  [naar artikel]
 32. [VIDEO] - Vermeersch: "We hopen natuurlijk dat het downsyndroom verdwijnt" (06/06/2017 - De Redactie)
  Dit weekend deed filosoof Etienne Vermeersch in De Morgen een straffe uitspraak over de NIP-test en het downsyndroom ("We hopen dat ze uiteindelijk zullen uitsterven"). In "De afspraak" blijft hij achter zijn woorden staan. Bij zijn collega-filosoof Ignaas Devisch schoot het standpunt in het verkeerde keelgat.
  [naar artikel]
 33. Een filosoof en een juriste fileren het euthanasie- en abortusdebat: ‘De deur voor de dood hoeft niet té ver open’ (02/11/2019 - De Morgen)
  De ethische discussies zijn terug. Open Vld pleit bij monde van ­Gwendolyn Rutten voor ­euthanasie bij ‘voltooid leven’, en in de federale Kamer wil een meerderheid de ­wettelijke termijn voor abortus ­verlengen van 12 naar 18 weken. Doen? Of opletten? Filosoof ­Ignaas ­Devisch en juriste Evelien ­Delbeke ­vellen een genuanceerd ­oordeel.
  [naar artikel]
 34. De balans (31/10/2020 - De Tijd)
  04:00 In ‘Zijn er nog vragen’ legt medisch filosoof Ignaas Devisch (50) kinderen filosofische vragen voor, verpakt in een spannend verhaal. Waar komt de mens vandaan? Hoe weten we of iets waar is? Hier maak...
  [naar artikel]
 35. Denktank Itinera pleit voor een noodplan voor ons land. “De crisis heeft ons zwakste punt blootgelegd: een gebrek aan daadkracht” (13/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe normaal moet anders, vindt denktank Itinera Institute. Daarom heeft het een ‘coronaplan voor een robuuste toekomst’ opgesteld. Stel een...
  [naar artikel]
 36. Ethicus Ignaas Devisch: "Dit euthanasie­proces is traumatiserend en niet voor herhaling vatbaar" (22/01/2020 - VRT NWS)
  Het euthanasieproces dat deze week in Gent wordt gevoerd, is niet voor herhaling vatbaar. Dat heeft ethicus Ignaas Devisch in "De wereld vandaag" (Radio 1) gezegd. Devisch heeft het moeilijk met alle pijnlijke details die we nu kennen over het leven en de dood van Tine Nys. “Niemand zat te wachten op een proces waarbij mensen gedwongen worden verklaringen af te leggen, en waarbij de buitenwereld meekijkt in de huiskamer en in het private leven van mensen."
  [naar artikel]
 37. Oprichter denktank Itinera wordt decaan aan universiteit in Sydney (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Professor Marc De Vos, oprichter van denktank Itinera, wordt in oktober decaan aan de rechtenfaculteit van de Macquarie University in Sydney. Dat...
  [naar artikel]
 38. Waarom we gebaat zijn bij meer onverschilligheid (07/04/2019 - De Morgen)
  Dat we met z'n allen te weinig empathisch zijn? Eerder integendeel, zegt filosoof Ignaas Devisch. Hij pleit net voor meer onverschilligheid. 'Een zekere mate van onverschilligheid is een voorwaarde om het met elkaar uit te houden.'
  [naar artikel]
 39. Filosoof geeft eerste hulp bij ‘onmogelijke’ vragen van kinderen: “Begin met te zeggen dat je het zelf niet weet” (22/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "Waarom doen mensen elkaar pijn?" "Is er leven na de dood?” "Wat is de zin van dit alles?" Kinderen overvallen volwassenen maar wat graag met de moeilijkste vragen, en liefst op de meest onmogelijke momenten. Een gepast antwoord vinden is niet eenvoudig, maar het eerste kinderboek van filosoof Ignaas Devisch (50) kan zeker helpen.
  [naar artikel]
 40. Ignaas Devisch: “Zo kom je terecht bij een zedenpolitie die elke muisklik van jou zal onderzoeken” (02/10/2018 - VRT NWS)
  Vijftien kandidaten van het Vlaams Belang hebben nazisympathieën. Tot die conclusie kwam de krant Het Laatste Nieuws op basis van onderzoek van likes en berichten op sociale media. Zo zouden de kandidaten hun sympathie hebben uitgesproken voor Hitler en de neonazistische leider Thomas Boutens. Moraalfilosoof Ignaas Devisch (UGent) heeft vragen bij de manier waarop het onderzocht werd en vreest voor “een zedenpolitie die elke muisklik van jou zal onderzoeken”.
  [naar artikel]
 41. ‘Wees blij dat er jongeren zijn die niet blindelings volgen wat iemand op tv zegt’ (02/10/2020 - De Morgen)
  Wat is nepnieuws, wat is waar? Met zijn boek ‘Zijn er nog vragen?’ spoort filosoof Ignaas Devisch (50) kinderen en ouders aan om kritisch met informatie om te gaan. ‘Het oerprobleem van de filosofie, de vraag naar waarheid, staat meer dan ooit onder druk.’
  [naar artikel]
 42. "We moeten opletten dat rust ook geen dwang wordt" (27/09/2016 - De Redactie)
  In "Van Gils & Gasten" hebben psychiater Dirk De Wachter en filosoof Ignaas Devisch gepraat over de hectische tijden waarin we leven en hoe ermee om te gaan. Want niet iedereen is even hardnekkig op zoek naar rust.
  [naar artikel]
 43. Denktank Itinera heeft aanbevelingen klaar om uit coronacrisis te komen en denkt zelfs aan niet-politieke informateur (13/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Denktank Itinera pleit voor snelheid. De coronacrisis slaat een enorm gat in onze welvaart en om de economie weer op de rails te krijgen, heb je nu een federale regering nodig. In haar coronaplan ijvert de denktank voor een snelle regeringsvorming die een gedragen noodplan moet uitvoeren voor de komende tien à vijftien jaar. “Als de politiek er niet uit raakt, dan moeten ze maar een intendant aanstellen om de zaken in beweging te zetten”, zegt hoofdeconoom Ivan Van de Cloot.
  [naar artikel]
 44. Denktank Itinera heeft aanbevelingen klaar om uit coronacrisis te komen en denkt zelfs aan niet-politieke informateur (13/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Denktank Itinera pleit voor snelheid. De coronacrisis slaat een enorm gat in onze welvaart en om de economie weer op de rails te krijgen, heb je nu een federale regering nodig. In haar coronaplan ijvert de denktank voor een snelle regeringsvorming die een gedragen noodplan moet uitvoeren voor de komende tien à vijftien jaar. “Als de politiek er niet uit raakt, dan moeten ze maar een intendant aanstellen om de zaken in beweging te zetten”, zegt hoofdeconoom Ivan Van de Cloot.
  [naar artikel]
 45. "Vaticaan dreigt over euthanasie de klok opnieuw terug te draaien" (10/08/2017 - De Redactie)
  De Belgische tak van de Broeders van Liefde besliste dit voorjaar om euthanasie in bepaalde gevallen toe te laten in hun psychische centra in ons land. Het Vaticaan heeft hen gevraagd om die richtlijn te herzien. Een slechte zaak, vindt filosoof en ethicus Ignaas Devisch.
  [naar artikel]
 46. De frustraties in onze samenleving nemen toe: “Eindejaarsfeesten zullen in veel families tot heel pijnlijke situaties leiden” (11/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Betogingen tegen het coronabeleid monden steevast uit in rellen. Wanneer onze kinderen een mondmasker op moeten, staan we met protestborden aan de schoolpoort te fulmineren tegen de leerkrachten. Aan de familietafel wordt het steeds ongezelliger tussen niet-gevaccineerden en zij die zich wel laten prikken. Zelfs de regering heeft de eendrachtige aanpak van corona al een tijdje overboord gegooid. Socioloog Ignace Glorieux en filosoof Ignaas Devisch, op zoek naar de lont van het verhitte debat.
  [naar artikel]
 47. Ik walg van dit racisme in ons "christelijke" Europa. Jij ook? (08/01/2018 - VRT NWS)
  "Het is schokkend dat in het hart van Europa van 2018 racistische  reacties op de geboorte van een kind mogelijk zijn. Ik roep bij deze iedereen op om zich hier nadrukkelijk van te distantiëren." Filosoof Ignaas Devisch over reacties op de geboorte van een nieuwjaarsbaby.
  [naar artikel]
 48. Groep Nederlandse experts wil lockdown stoppen door samenleving in tweeën te knippen, maar is dat haalbaar? (17/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Nederland is een opvallende campagne gestart over een nieuw plan van aanpak voor de coronacrisis. De initiatiefnemers willen de samenleving in twee groepen verdelen, en zo de kwetsbare mensen van de niet-kwetsbare onderscheiden. “Een totaal onuitvoerbaar plan”, zegt Vlaams filosoof Ignaas Devisch.
  [naar artikel]
 49. Stichter denktank Itinera wordt decaan aan universiteit in Sydney (06/09/2018 - Metro)
  Professor Marc De Vos, oprichter van denktank Itinera, wordt in oktober decaan aan de rechtenfaculteit van de Macquarie University in Sydney. Dat zegt Itinera donderdagochtend. “Dit is een positieve keuze voor een nieuwe uitdaging die mij toelaat verantwoordelijkheid voor leiderschap en management te dragen binnen een grote en multinationale kennisorganisatie”, zegt De Vos in het persbericht. In De Tijd voegt De Vos daar donderdag aan toe dat er in Angelsaksische landen een andere managementcultuur heerst. “Bij ons is de decaan vooral een primus inter pares met weinig autonomie. In de Australische universiteiten is dat anders. En terwijl bij ons soms een kerktorenmentaliteit bestaat, wordt het hoger onderwijs in Australië echt als een economische pijler gezien. Het trekt volop buitenlandse studenten aan en rekruteert ook voor zijn personeelsbestand actiever in het buitenland.” De Vos zal verbonden blijven aan Itinera en zijn lopende onderzoeksprojecten afwerken. “Itinera staat mij nauw aan het hart en ik zal nog deelnemen aan het publieke debat in België. Ik zal blijven bijdragen aan het kwaliteitswerk waarmee Itinera de Belgische democratie verrijkt.” Wie De Vos zal vervangen als directeur van Itinera staat niet vermeld in het persbericht. In 2014 zette hij wel al een stap opzij als algemeen directeur van Itinera. Hij werd opgevolgd door professor mediarecht Leo Neels, die hem in het persbericht namens het Itinera-team en de raad van bestuur feliciteert met zijn carrièrewending. De Vos doceerde arbeidsrecht aan de UGent en de Vrije Universiteit Brussel. Volgens De Tijd is hij ook al tien jaar actief als gastdocent in Sydney. bron: Belga   Het bericht Stichter denktank Itinera wordt decaan aan universiteit in Sydney verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy