De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Nazomer op komst? Mogelijk stijgt kwik weer na volgende week

De Morgen

28/08/2021 - 15:24

Vandaag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met buien, vanaf de namiddag wordt het droger met meer zon in het westen. De maxima schommelen tussen 14 en 20 graden. Ook morgen blijft het zwaarbewolkt met lichte regen of buien, meldt het KMI. Wie had gehoopt op een warme nazomer, kijkt beter uit naar de tweede week van september: mogelijk zijn er dan zomerse temperaturen op komst, meldt weerplatform Meteovista.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nazomer op komst: vanaf maandag stijgt temperatuur tot boven 25 graden (08/09/2020 - De Morgen)
  Voor liefhebbers van de zon komen er mooie tijden aan: komende maandag stijgt het kwik mogelijk naar 26 graden. Vanaf dan liggen er mogelijk enkele mooie dagen in het verschiet. ‘Een nazomer lijkt in de maak’, zegt HLN-weerman Martijn Peters.
  [naar artikel]
 2. Volgende week opnieuw 30 graden (09/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische nazomer lijkt voorlopig niet te eindigen. Vandaag en morgen schijnt de zon volop, en volgende week stijgt het kwik nog eens tot zo'n
  [naar artikel]
 3. Nazomer op komst: vanaf maandag stijgt temperatuur tot boven 25 graden (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voor liefhebbers van de zon komen er mooie tijden aan: komende maandag stijgt het kwik mogelijk naar 26 graden. Vanaf dan liggen er mogelijk enkele...
  [naar artikel]
 4. Opnieuw heerlijke nazomer in zicht: kwik stijgt vanaf donderdag weer tot 20 graden (20/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nog niet klaar voor de herfst? Dan heb je geluk. De temperaturen schieten in de tweede helft van komende week immers weer opvallend omhoog. Op piekmomenten haalt het kwik zelfs een mooie 20 graden. Dat bevestigt het KMI.
  [naar artikel]
 5. Nazomer op komst met "warme temperaturen": volgende week mogelijk tot 30 graden (09/09/2020 - VRT NWS)
  De zomer voorbij, zei u? Neen, zo lijkt het. Volgende week staat een nazomer op de agenda, met temperaturen tot 30 graden en veel zon. "Als we die temperaturen halen, zou dat toch uitzonderlijk zijn", zegt weervrouw Sabine Hagedoren.
  [naar artikel]
 6. Mogelijke hittegolf op komst in Frankrijk, en ook hier gaan temperaturen in stijgende lijn (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zomer is op komst, zo wordt al vroeg duidelijk in Frankrijk. Volgende week wordt het in het grootste deel van het land warmer dan 25 graden, met mogelijk tot 30 graden in het zuiden. Ook in ons land stijgt het kwik komende week.
  [naar artikel]
 7. Vroege zomer in Frankrijk met temperaturen tot 30 graden, en ook hier gaat kwik in stijgende lijn (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zomer is op komst, zo wordt al vroeg duidelijk in Frankrijk. Volgende week wordt het in het grootste deel van het land warmer dan 25 graden, met mogelijk tot 30 graden in het zuiden. Ook in ons land stijgt het kwik komende week.
  [naar artikel]
 8. WEERBERICHT. Zonnig weekend. Kwik volgende week weer richting 30 graden (06/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het op de meeste plaatsen zonnig met wat hoge bewolking en temperaturen tot 23 graden in het centrum van het land. Zondag doen we er enkele graden bij, volgende week stijgt het kwik weer naar maxima boven de 30 graden, meldt het KMI.
  [naar artikel]
 9. Zomer is nog niet voorbij: volgende week tot 27 graden (30/08/2018 - Metro)
  De voorbije dagen waren frisser en regenachtig, maar er is weer goed weer op komst. Begin volgende week stijgt de thermometer zelfs tot 27 graden. Vandaag blijft het droog, met uitzondering van een lokale bui. Ook de zon komt regelmatig tussen de wolken piepen. Vrijdag klaart de hemel op en kan je temperaturen tot 20 graden verwachten. In het weekend wordt het weer wat zomers met veel zon en aangename temperaturen. Op zaterdag mag je tot 22 graden verwachten en zondag klimt het kwik tot 24 graden. Volgende week is de zomer pas echt terug met temperaturen tot 27 graden. Het bericht Zomer is nog niet voorbij: volgende week tot 27 graden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. WEERBERICHT. Het wordt weer heet: volgende week zomert het tot 30 graden (21/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgende week staan er ons weer warme dagen te wachten. Vandaag wordt het al aangenaam warm met temperaturen tot 24 graden, maar vanaf woensdag stijgt het kwik tot 29 graden. Donderdag wordt mogelijk opnieuw de kaap van 30 graden overschreden.
  [naar artikel]
 11. Daar is de eerste nazomer al: “Volgende week lokaal 30 graden mogelijk” (08/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Haal de zonnecrème maar al opnieuw uit de kast, want vanaf zaterdag komt de eerste nazomer stilaan op gang. “Volgende week dinsdag gaan we zelfs mogelijk lokaal naar 30 graden”, zegt weerman David Dehenauw.
  [naar artikel]
 12. Daar is de eerste nazomer al: ‘Volgende week lokaal 30 graden mogelijk’ (08/09/2020 - De Standaard)
  Haal de zonnecrème maar al opnieuw uit de kast, want vanaf zaterdag komt de eerste nazomer stilaan op gang. ‘Volgende week dinsdag gaan we zelfs mogelijk lokaal naar 30 graden’, zegt weerman David Dehenauw.
  [naar artikel]
 13. Daar is de eerste nazomer al: “Volgende week lokaal 30 graden mogelijk” (08/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Haal de zonnecrème maar al opnieuw uit de kast, want vanaf zaterdag komt de eerste nazomer stilaan op gang. “Volgende week dinsdag gaan we zelfs mogelijk lokaal naar 30 graden”, zegt weerman David Dehenauw.
  [naar artikel]
 14. Krijgen we volgende week een hittegolf? Dit zegt onze weerman Frank Duboccage (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf volgende week schieten de temperaturen de hoogte in. Dat meldt weerman Frank Duboccage vandaag. Maandag stijgt het kwik tot 25 graden en vanaf dan zal het een langere periode zo warm of nog warmer worden. Eind volgende week kan het kwik mogelijk 30 graden bereiken. Als dat drie dagen of langer aanhoudt, dan is er sprake van een hittegolf.
  [naar artikel]
 15. Nazomer op komst: vanaf maandag mogelijk 30 graden in Limburg (08/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Goed nieuws voor wie nu al last heeft van de herfstblues, want vanaf volgende week tapt het weer opnieuw uit een (hoog)zomers vaatje. Maandag en dinsdag halen we in Limburg mogelijk zelfs dertig graden.
  [naar artikel]
 16. Kwik stijgt volgende week naar 24 graden (14/04/2018 - De Standaard)
  Het KMI verwacht zaterdagnamiddag zonnig en droog weer. Geleidelijk meer bewolking met tegen de avond buien. Maxima tot 18 graden. Later deze week kan het kwik stijgen naar 24 graden.
  [naar artikel]
 17. Kwik stijgt volgende week naar 24 graden (14/04/2018 - De Standaard)
  Het KMI verwacht zaterdagnamiddag zonnig en droog weer. Geleidelijk meer bewolking met tegen de avond buien. Maxima tot 18 graden. Later deze week kan het kwik stijgen naar 24 graden.
  [naar artikel]
 18. Volgende week nieuwe nazomer (05/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de jongste weermodellen stevenen we af op een fraaie nazomer volgende week. Een groot gedeelte van de week wordt zonnig en droog, met zomerse temperaturen van meer dan 20 graden.
  [naar artikel]
 19. Winterprik op komst: kwik zakt volgende week naar -10 (02/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  Na een wisselvallige maar vooral zachte januarimaand, slaat het weer volgende week helemaal om. De temperaturen kunnen ’s nachts tot -7 graden zakken in het binnenland en zelfs tot -10 in de Ardennen.
  [naar artikel]
 20. Stralend weekend op komst: kwik stijgt naar 29 graden (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na een ietwat wisselvallige week krijgen we dit weekend fantastisch zomerweer. Vrijdag stijgt het kwik al naar 27 graden, maar vanaf zaterdag...
  [naar artikel]
 21. Zonnige en zwoele dagen op komst: begin volgende week tot 30 graden (11/06/2021 - VRT NWS)
  We krijgen een mooi lenteweekend, met temperaturen tot 26 graden. En dat is slechts een "opwarmertje" naar volgende week toe, dan stijgt het kwik naar 30 graden. Met woensdag kans op hitteonweer.
  [naar artikel]
 22. Het wordt opnieuw tropisch heet: volgende week maandag 30 graden (18/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wie vandaag al loopt te puffen, blijft volgende week maandag best binnen: dan stijgt het kwik in Limburg mogelijk naar een tropische 30 graden.
  [naar artikel]
 23. Heerlijke nazomer op komst: het  kwik haalt tot 23 graden  (12/10/2017 - VRT NWS)
  Afgelopen weken was het weer fris en nat, maar daar komt dit weekend verandering in. Vanaf vrijdagavond  kan u genieten van warm en zonnig weer. Het belooft een fijn nazomerweekend te worden. 
  [naar artikel]
 24. WEERBERICHT. Zonnige periodes maar ook regen, kwik stijgt tot 17 graden (21/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Onstabiliteit troef bij het weer. Vandaag en morgen wisselen zonnige periodes en regen elkaar af en stijgt de temperatuur nog tot 17 graden. Daarna neemt het kwik een duik, maar wordt het wel geleidelijk aan droger. Midden volgende week lijkt een hogedrukgebied dichterbij te komen, waardoor het droog wordt en de temperatuur donderdag weer klimt richting 15 graden.
  [naar artikel]
 25. “Profiteer nog van het mooie weer, want na volgende week is het voorbij”: ‘weerman Geri’ had warme nazomer met Kerstmis vorig jaar al voorspeld (07/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Geri Haerynck (82) uit Koekelare, die het weer voor een heel jaar voorspelt, blijft goeie punten scoren. Dat het mooi weer zou zijn deze week wist hij al lang. “Het wordt nog even puffen en zweten, maar na volgende week zal het kwik niet meer boven de 25 graden klimmen”, laat de volksfiguur weten. Zelf kan de man moeilijk tegen de hitte, maar daar heeft hij iets op gevonden.
  [naar artikel]
 26. Daar is de zomer weer: kwik stijgt tot 30 graden (16/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De komende dagen en volgende week wordt het alweer zomers warm. “Het wordt deze week 25 graden warm. Vanaf volgende week halen we misschien 30 graden”, vertelt Ruben Weytjens.
  [naar artikel]
 27. Is de nazomer nu echt voorbij? Eerste vriesweer op komst (11/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De heerlijke nazomer van de voorbije weken maakt vandaag op veel plaatsen ruimte voor grijs en herfstig weer, en ook de warme temperaturen nemen stilletjes aan afscheid. Vanaf dit weekend neemt het kwik een duik en haal je maar beter een warme jas uit de kast. In de Hoge Venen verwachten we in de nacht van zondag op maandag voor het eerst deze herfst zelfs opnieuw nachtvorst.
  [naar artikel]
 28. Kwik klimt komende dagen naar 26 graden: “Nazomer lijkt in aantocht vanaf maandag” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste schooldag start grijs met op de meeste plaatsen veel lage bewolking. Alleen in het uiterste zuiden schijnt de zon in de ochtend. Het blijft volgens het KMI wel overwegend droog, bij temperaturen rond 18 graden in het centrum van het land. De komende dagen stijgt het kwik wel geleidelijk, tot een zomerse 26 graden op maandag. Volgens VTM-weerman Frank Duboccage lijkt het erop dat we begin volgende week een mooie nazomerse periode krijgen.
  [naar artikel]
 29. Daar is de zomer weer: kwik stijgt tot 30 graden (16/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De komende dagen en volgende week wordt het alweer zomers warm. “In heel Limburg wordt het deze week 25 graden warm. Vanaf volgende week halen we misschien 30 graden”, vertelt Ruben Weytjens.
  [naar artikel]
 30. Nazomer in het land: zaterdag en zondag zonnige temperaturen verwacht (14/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nog een laatste keer genieten van heerlijk zomers weer? Het zou best kunnen: volgens het KMI stijgt het kwik dit weekend tot 24 graden in het centrum van het land.
  [naar artikel]
 31. Mooi nazomerweer op komst volgende week: tikken we dinsdag weer de 30 graden aan? (14/09/2018 - VRT NWS)
  Er is mooi nazomerweer op komst: vandaag en morgen is er nog kans op een buitje, maar vanaf zondag gaat het kwik stilaan de hoogte in. Dinsdag kan het in de Kempen zelfs weer 30 graden worden. 
  [naar artikel]
 32. WEERBERICHT. Verlengd weekend wordt mooi, droog en zonnig: kwik stijgt tot 23 graden (26/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  We staan voor een heerlijk verlengd Pinksterweekend, met de zon in de hoofdrol. Het kwik stijgt vlot boven 20 graden. Ook komende week houdt het mooie, droge weer aan, meldt het KMI.
  [naar artikel]
 33. WEERBERICHT. Zonnige periodes maar ook regen en lokaal onweer, kwik stijgt tot 17 graden (21/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Onstabiliteit troef bij het weer. Vandaag en morgen wisselen zonnige periodes en regen elkaar af en stijgt de temperatuur nog tot 17 graden. Deze namiddag kan het lokaal fel regenen en onweren, met korrelhagel en windstoten. Daarna neemt het kwik een duik, maar wordt het wel geleidelijk aan droger. Midden volgende week lijkt een hogedrukgebied dichterbij te komen, waardoor het droog wordt en de temperatuur donderdag weer klimt richting 15 graden.
  [naar artikel]
 34. Na ijskoud weer: mogelijk meer dan 10 graden volgende week (13/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt dit weekend een einde aan de reeks van ijsdagen. De maxima klimmen stilaan weer boven de nul graden, zo voorspelt het KMI. In de loop van volgende week verdwijnt de nachtvorst en kan het kwik overdag zelfs boven 10 graden uitkomen.
  [naar artikel]
 35. Na dagenlang ijskoud weer: volgende week mogelijk meer dan 10 graden (13/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt dit weekend een einde aan de reeks van ijsdagen. De maxima klimmen stilaan weer boven de nul graden, zo voorspelt het KMI. In de loop van volgende week verdwijnt de nachtvorst en kan het kwik overdag zelfs boven 10 graden uitkomen.
  [naar artikel]
 36. Hittegolf op komst: waarschuwingsfase hitteplan afgekondigd (06/08/2022 - De Standaard)
  Het KMI verwacht volgende week een hittegolf. Vanaf woensdag stijgt het kwik boven de 30 ° C. Daarom is vandaag de waarschuwingsfase van het hitteplan ingegaan.
  [naar artikel]
 37. Kwik kan midden volgende week tot 20 graden (en hoger) stijgen (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt een klein beetje zomers volgende week. Dinsdag is een aangename twintig graden mogelijk. Vanaf woensdag bokst de herfst terug, en dat kan onstuimig weer opleveren.
  [naar artikel]
 38. WEER. Woensdag stijgt kwik mogelijk tot 30 graden (14/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het weekend kent zaterdagochtend een zonnige start. Rond de middag komen er stapelwolken, maar het blijft droog. Het kwik stijgt tot 20 graden in de Ardennen en tot 24 graden in het binnenland. Aan de kust zorgt een zeebries voor verkoeling en gaan de maxima maar tot 17 graden. Dat zegt het KMI.
  [naar artikel]
 39. Kwik klimt volgende week opnieuw richting 18 graden (23/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  HASSELTHet uitzonderlijk warme winterweer blijft aanhouden. “Dit weekend wordt het 14 tot 15 graden en begin volgende week klimt het kwik zelfs richting 18 graden”, zegt weerman Michel Nulens. Liefhebbers van terrasjes kunnen zich wel maar beter reppen, want vanaf de tweede helft van volgende week slaat het weer om.
  [naar artikel]
 40. WEERBERICHT. Nazomer op komst: temperatuur stijgt volgende week naar 23 graden (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag en de komende dagen krijgen we volgens de voorspellingen van het KMI rustig weer met soms mooie zonnige perioden en maxima tot 16 graden. Vrijdag kan het nog regenen, maar daarna maakt de zomer een (kleine) comeback. “De wind draait naar het zuiden”, zegt VTM-weerman Frank Duboccage. “Maandag en dinsdag krijgen we temperaturen tot 22 à 23 graden.”
  [naar artikel]
 41. Eerste schooldag wordt overwegend droog, kwik klimt komende dagen naar 26 graden: “Nazomer lijkt in aantocht vanaf maandag” (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste schooldag start grijs met op de meeste plaatsen veel lage bewolking. Alleen in het uiterste zuiden schijnt de zon in de ochtend. Het blijft volgens het KMI wel overwegend droog, bij temperaturen rond 18 graden in het centrum van het land. De komende dagen stijgt het kwik wel geleidelijk, tot een zomerse 26 graden op maandag. Volgens VTM-weerman Frank Duboccage lijkt het erop dat we begin volgende week een mooie nazomerse periode krijgen.
  [naar artikel]
 42. WEERBERICHT. Mooie nazomer blijft nog even aanhouden, kwik stijgt lokaal tot 26 graden (02/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag begint nog bewolkt, maar in de loop van de dag komt de zon er door. Het kwik klimt naar 21 of 22 graden op de Ardense toppen en richting 25 graden in het centrum. Zeer lokaal is zelfs 26 graden niet uitgesloten. Dat meldt het KMI.
  [naar artikel]
 43. Temperatuur stijgt, maar nog altijd hier en daar een bui (14/07/2016 - De Standaard)
  Donderdag is fris en wisselvallig met buien, al wordt het ‘s namiddags wel droger vanuit het westen, bij maxima van 14 tot 19 graden. Vrijdag stijgt het kwik tot maxima rond de 21 graden en is het ook meestal droog. In het weekend stijgt het kwik nog verder, met maxima tot 24 graden op zondag. Er is wel vaak veel bewolking met kans op wat lichte neerslag. Begin volgende week krijgen we enkele dagen vrij mooi zomerweer met maxima rond 26 graden. Dat meldt het KMI donderdag.
  [naar artikel]
 44. Van heet naar warm: volgende week wisselvalliger met maxima rond 22-23 graden (25/06/2023 - VRT NWS)
  Aan de dominantie van een hogeluchtdrukgebied komt een einde. Vandaag klimt het kwik nog vlotjes naar 30 graden en meer, maar vanaf morgen is er afkoeling op komst. Een koudefront en lageluchtdrukgebied zullen volgende week ons weer bepalen. En dat betekent temperaturen rond 22 tot 23 graden met af en toe buien.
  [naar artikel]
 45. Daar is de zon: kwik stijgt vandaag tot 22 graden, volgende week nog warmer (30/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mooi weer vandaag! De dag begint weliswaar grijs, maar al snel komt de zon erdoor: er worden temperaturen tot 21 of 22 graden verwacht in het binnenland. Ook volgende week belooft het aangenaam warm te worden. Woensdag worden er maxima voorspeld rond 26 graden, hoewel er dan ook onweer dreigt.
  [naar artikel]
 46. Temperatuur stijgt, maar nog altijd kans op hier en daar een bui (14/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Donderdag is fris en wisselvallig met buien, al wordt het ‘s namiddags wel droger vanuit het westen, bij maxima van 14 tot 19 graden. Vrijdag stijgt het kwik tot maxima rond de 21 graden en is het ook meestal droog. In het weekend stijgt het kwik nog verder, met maxima tot 24 graden op zondag. Er is wel vaak veel bewolking met kans op wat lichte neerslag. Begin volgende week krijgen we enkele dagen vrij mooi zomerweer met maxima rond 26 graden. Dat meldt het KMI donderdag.
  [naar artikel]
 47. Na ijskoude dagen: mogelijk meer dan 10 graden volgende week (13/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt dit weekend een einde aan de reeks van ijsdagen. De maxima klimmen stilaan weer boven de nul graden, zo voorspelt het KMI. In de loop van volgende week verdwijnt de nachtvorst en kan het kwik overdag zelfs boven 10 graden uitkomen.
  [naar artikel]
 48. Na ijskoude winterprik: mogelijk meer dan 10 graden volgende week (13/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt dit weekend een einde aan de reeks van ijsdagen. De maxima klimmen stilaan weer boven de nul graden, zo voorspelt het KMI. In de loop van volgende week verdwijnt de nachtvorst en kan het kwik overdag zelfs boven 10 graden uitkomen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy