De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

OPROEP. Maakte jij de overstap van de privésector naar het onderwijs?

Het Nieuwsblad

29/08/2021 - 08:46

Vorig schooljaar zetten ruim 2.800 mensen de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in het schooljaar ervoor en het hoogste cijfer ooit, blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag vrijgeeft.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hoe maak ik de overstap van de privésector naar het onderwijs? (30/08/2023 - De Tijd)
  18:39 Almaar meer werknemers maken de overstap van een job in de privésector naar het onderwijs. In het schooljaar 2022-2023 ging het om zo'n 4.700 zij-instromers. Wat moet u weten als u die switch overweeg...
  [naar artikel]
 2. Bijna 4.400 Vlamingen maakten overstap van privésector naar onderwijs: krap 50 procent meer zij-instromers (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig schooljaar maakten 4.398 Vlamingen de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is bijna de helft meer dan het schooljaar daarvoor, toen er 2.915 zij-instromers geteld werden. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op deze Dag van de Leraar.
  [naar artikel]
 3. Bijna 4.400 Vlamingen maakten overstap van privé naar het onderwijs (05/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vorig schooljaar maakten 4.398 Vlamingen de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is bijna de helft meer dan het schooljaar daarvoor, toen 2.915 zijinstromers geteld werden. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) op deze Dag van de Leraar.
  [naar artikel]
 4. 2.800 mensen verruilen privésector voor onderwijs (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal zogenaamde zij-instromers is vorig schooljaar gestegen naar het hoogste niveau ooit. Ruim 2.800 mensen zetten vrijwillig de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in het schooljaar ervoor.
  [naar artikel]
 5. 2.800 mensen verruilen privésector voor onderwijs (29/08/2021 - De Standaard)
  Het aantal zogenaamde zij-instromers is vorig schooljaar gestegen naar het hoogste niveau ooit. Ruim 2.800 mensen zetten vrijwillig de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in het schooljaar ervoor.
  [naar artikel]
 6. Recordaantal Vlamingen ruilt privésector voor het onderwijs, maar lerarentekort nog altijd niet van de baan (29/08/2023 - VRT NWS)
  Vorig schooljaar maakten zo'n 4.700 Vlamingen de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is bijna 7 procent méér dan in het schooljaar ervoor én opnieuw een record. “Een lichtpunt in de strijd tegen het lerarentekort”, aldus Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Toch zijn de problemen nog niet van de baan. Uit een bevraging van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG) blijkt dat een op de vier directies nog op zoek is naar minstens één leraar voor het nieuwe schooljaar dat vrijdag begint.
  [naar artikel]
 7. Recordaantal zij-instromers in het onderwijs, ook Vera uit Halle maakte de overstap: "Geeft voldoening, maar ook valkuilen" (29/08/2023 - VRT NWS)
  Het aantal zij-instromers, dat zijn mensen die van een job in de privésector naar het onderwijs overstappen, is het afgelopen schooljaar met bijna 7 procent gestegen. Dat is goed nieuws om het lerarentekort in te dijken, al blijft dat tekort ontzettend groot. Ook Vera Limbourg uit Halle maakte de overstap. Ze kan het iedereen aanraden, maar er zijn ook tekortkomingen aan het systeem.
  [naar artikel]
 8. 4.400 Vlamingen maken overstap van privé naar onderwijs (05/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Steeds meer Vlamingen maken de overstap van de privé naar het onderwijs. Uit cijfers van Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts blijkt dat vorig schooljaar bijna 4.400 mensen de overstap maakten. Dat is bijna de helft meer dan het jaar voordien. De opvallende trend merken ze ook bij Hogeschool PXL. Wij volgden vandaag, uitgerekend op de Dag van de leraar, les bij Jan Castermans & Julie Vranken, twee zogenaamde zij-instromers.
  [naar artikel]
 9. Goed nieuws voor het lerarentekort: recordaantal mensen overgestapt van privésector naar onderwijs (29/08/2021 - VRT NWS)
  Met 2.818 waren ze vorig schooljaar: de zij-instromers, werknemers die hun baan in de privésector inruilen voor een job in het onderwijs. Dat zijn er 15 procent meer dan het jaar ervoor en het hoogste aantal ooit.
  [naar artikel]
 10. Lerarentekort blijft nijpend: is het interessant om nu de overstap naar het onderwijs te maken? (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met 2.818 waren ze vorig schooljaar: werknemers die hun baan in de privésector inruilden voor een job in het onderwijs. Dat is een stijging met 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor en het hoogste aantal ooit. Toch blijft het lerarentekort nijpend. Hoe komt dat? En wat zijn de voor-en nadelen van een job in het onderwijs? Jobat.be vroeg het aan Koen Pelleriaux en Lieven Boeve, topmannen van GO! en Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
  [naar artikel]
 11. Nog nooit stapten zoveel werknemers over van privé naar onderwijs (29/08/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vorig schooljaar zijn precies 4.697 Vlamingen overgestapt van de privésector naar het onderwijs. Nooit eerder waren er zoveel ‘zij-instromers’.
  [naar artikel]
 12. Nog nooit stapten zoveel werknemers over van privé naar onderwijs (29/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vorig schooljaar zijn precies 4.697 Vlamingen overgestapt van de privésector naar het onderwijs. Nooit eerder waren er zoveel ‘zij-instromers’.
  [naar artikel]
 13. Recordaantal zij-instromers vorig schooljaar (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vorig schooljaar zetten ruim 2.800 mensen de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in het schooljaar ervoor en het hoogste cijfer ooit, blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag vrijgeeft. “We gaan de financiële drempels verder wegwerken.”
  [naar artikel]
 14. Van de privé naar het onderwijs: “Vroeger lachten ze met de vele vakanties. Nu vrezen ze dat je een burn-out krijgt” (03/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De school, een warme thuis. Het lijkt evident, maar vaak wordt het beeld aangetast door grote werven en kleine ergernissen. Toch heeft het onderwijs nog altijd aantrekkingskracht, vertellen deze twee directeurs, die de sprong maken uit de privésector. “Die alarmbellen die afgaan zijn eigenlijk niet slecht. Nu weet iedereen: onderwijs is héél belangrijk.”
  [naar artikel]
 15. Van de privé naar het onderwijs: ‘Vroeger lachten ze met de vele vakanties. Nu vrezen ze dat je een burn-out krijgt’ (02/09/2023 - De Standaard)
  De school, een warme thuis. Het lijkt evident, maar vaak wordt het beeld aangetast door grote werven en kleine ergernissen. Toch heeft het onderwijs nog altijd aantrekkingskracht, vertellen deze twee directeurs, die de sprong maken uit de privésector. ‘Die alarmbellen die afgaan zijn eigenlijk niet slecht: nu weet iedereen: onderwijs is héél belangrijk.’
  [naar artikel]
 16. Bijna 4.400 Vlamingen maakten overstap van privé naar het onderwijs (05/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Voorbije schooljaar fors meer nieuwe leerkrachten uit de privésector (29/08/2021 - De Tijd)
  08:31 Nooit eerder stapten zoveel mensen over van de privésector naar het Vlaamse onderwijs als tijdens het voorbije schooljaar. In totaal ging het om 2.800 mensen, of vijftien procent meer dan het schoolja...
  [naar artikel]
 18. Hogescholen zien toename van kandidaat-leerkrachten (12/09/2023 - Het Nieuwsblad)
  Hogescholen zien een stijging van het aantal kandidaat-leerkrachten, zo blijkt uit een rondvraag van De Tijd. Die komt mede doordat meer en meer mensen de overstap maken van de privésector naar het onderwijs.
  [naar artikel]
 19. Meer kandidaat-leerkrachten op hogescholen (12/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hogescholen zien voor het tweede jaar op rij een stijging van het aantal kandidaat-leerkrachten, dat blijkt uit een rondvraag van De Tijd. Die stijging komt er onder andere doordat meer en meer mensen de overstap maken van de privésector naar het onderwijs.
  [naar artikel]
 20. Hogescholen zien stijging van kandidaat-leerkrachten (12/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Hogescholen zien een stijging van het aantal kandidaat-leerkrachten, zo blijkt uit een rondvraag van De Tijd. Die komt mede doordat meer en meer mensen de overstap maken van de privésector naar het onderwijs.
  [naar artikel]
 21. Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte (28/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte De privésector investeert op recordhoogte in kernfusiebedrijven. Van de 35 kernfusiebedrijven in de wereld hebben er 18 samen 1,8 miljard dollar aan particuliere financiering ontvangen. Dat staat in het eerste onderzoek van de sector, donderdag gepubliceerd door de UK Atomic Energy Authority, en de pas opgerichte Fusion Industry Association. Van de 23 bedrijven die op […] Lees dit artikel: Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte
  [naar artikel]
 22. Privésector China levert helft van alle belastingen (09/08/2023 - De Wereld Morgen)
  China heeft een enorme privésector met 47 miljoen privébedrijven, hoofdzakelijk kmo's, en 100 miljoen éénmanszaken, die de helft van alle belastinginkomsten levert. Het land heeft zonder twijfel ernstige interne problemen, net als pakweg de VS en alle EU-lidstaten. Deze analyse kijkt voorbij de demonisering en geeft een genuanceerder beeld van dit immense land dan wat onze media er dagelijks over spuien. The post Privésector China levert helft van alle belastingen appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 23. Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector (06/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector Werknemers uit New York die actief zijn in de privésector worden verplicht zich te laten vaccineren. Dat heeft Bill de Blasio, burgemeester van New York, maandag laten weten. Net zoals in tal van andere landen neemt het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten toe. Om die stijging een halt toe te roepen, had de Amerikaanse […] Lees dit artikel: Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector
  [naar artikel]
 24. Franstalige socialisten willen werknemers in privésector dezelfde kilometervergoeding geven als federale ambtenaren (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De PS wil dat alle werknemers in de privésector minimaal 0,37 euro krijgen per kilometer als ze verplaatsingen doen in opdracht van hun werkgever. Meer mag ook. Ze lanceerden hun voorstel maandag, toen bekend werd dat de benzineprijzen wéér stijgen.
  [naar artikel]
 25. De sluipende opmars van het schaduwonderwijs (11/06/2022 - De Tijd)
  03:00 Van een uurtje bijles tot een overstap naar een exclusieve privéschool: de crisis in het onderwijs doet interesse ontstaan voor betalende initiatieven buiten de reguliere schooluren of -muren. ‘Veel o...
  [naar artikel]
 26. Burgemeester New York verplicht vaccinatie in privésector (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In New York moeten alle werknemers die in de privésector actief zijn voor 27 december zijn ingeënt tegen het coronavirus. Dat meldt burgemeester Bill de Blasio maandag.
  [naar artikel]
 27. Pas na de zomer advies over zware beroepen in de privésector (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De werkgevers en vakbonden in de privésector komen pas in najaar met een advies omtrent de zware beroepen in de privésector. Dat vernam onze krant...
  [naar artikel]
 28. Een fietsvergoeding voor iedereen in privésector (24/01/2023 - De Standaard)
  Iedereen die in de privésector werkt kan vanaf 1 mei aanspraak maken op een fietsvergoeding.
  [naar artikel]
 29. Dan toch half miljard voor bouw sociale woningen naar privésector (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering heeft beslist om dan toch een half miljard euro voor sociale woningbouw door te schuiven naar de privésector. Projectontwikkelaars krijgen zo steun als ze sociale woningen bouwen.
  [naar artikel]
 30. Manager wordt leerkracht: ‘Dit is allesbehalve een stap achteruit’ (27/09/2022 - De Tijd)
  16:01 Meer en meer mensen maken de overstap van de privé naar het onderwijs. Ze gooien de bedrijfswagen, de tankkaart en het riante loon overboord om voor de klas te gaan staan. ‘Sommigen zeiden me vlakaf d...
  [naar artikel]
 31. Minister Weyts heeft plan klaar tegen lerarentekort: meer lesuren mogelijk en overstap vanuit privé gunstiger (06/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Leraren kunnen meer uren lesgeven en meer anciënniteit meenemen bij een overstap uit de privé. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) heeft een nieuw pakket maatregelen klaar om het lerarentekort te bestrijden. “De overheid zal scholen voortaan ook juridisch ondersteunen wanneer leerlingen hun resultaat aanvechten”, zegt Weyts.
  [naar artikel]
 32. HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet regel ook gelden in privésector? (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bazen mogen federale ambtenaren vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren opbellen. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde ‘recht op deconnectie’. De regering wil die regeling ook uitbreiden naar de privé. Wat denk jij? Is deze regel een goed idee? En moet de regel ook gelden in de privésector? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
  [naar artikel]
 33. Eerder dan verwacht: hoge inflatie laat uitkeringen en ambtenarenlonen met 2 procent stijgen, privésector moet nog even wachten (30/08/2021 - VRT NWS)
  De inflatie in België is deze maand verder opgelopen, tot 2,73 procent. Daardoor is ook de spilindex overschreden, wat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. In de privésector zal dat later gebeuren.
  [naar artikel]
 34. OPROEP. Doe jij een zelftest bij een privéfeestje? (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zelftests krijgen een grotere rol in de strijd tegen het coronavirus: in discotheken en danscafés, maar ook steeds vaker op privéfeestjes. Spreek jij met je vrienden en familie af om allemaal een zelftest te doen?
  [naar artikel]
 35. Half miljard naar privésector om sociale woningen te bouwen (28/06/2022 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering geeft dan toch een half miljard euro aan projectontwikkelaars om sociale woningen te bouwen. Op die markt is er een groot tekort. En sociale huisvestingsmaatschappijen kunnen er zelf niet genoeg bijbouwen. Daarom vraagt de regering aan de privésector om er ook te bouwen. Het voorstel botste eerder op kritiek, maar heeft nu een compromis bereikt.
  [naar artikel]
 36. Veel vakantie maar nooit een firmawagen: wat zijn de voor-en nadelen van een job als leerkracht? (01/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Met 2.818 waren ze vorig schooljaar: werknemers die hun baan in de privésector inruilden voor een job in het onderwijs. Dat is een stijging met 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor en het hoogste aantal ooit. Toch blijft het lerarentekort nijpend. Hoe komt dat? En wat zijn de voor-en nadelen van een job in het onderwijs? Jobat.be vroeg het aan Koen Pelleriaux en Lieven Boeve, topmannen van GO! en Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
  [naar artikel]
 37. Hogescholen zien meer kandidaat-leerkrachten toestromen (12/09/2023 - De Tijd)
  01:05 Hogescholen zien een stijging van het aantal kandidaat-leerkrachten, blijkt uit een rondvraag van De Tijd. Die komt mede doordat meer en meer mensen de overstap maken van de privésector naar het onder...
  [naar artikel]
 38. Heftruckchauffeur wordt kleuterleider: 15% meer studenten in lerarenopleiding (en niet alleen jongeren) (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het aantal studenten dat een lerarenopleiding volgt in het hoger onderwijs, is in een jaar tijd in Vlaanderen met 15% gestegen. Ook veel oudere mensen maken na een loopbaan in een andere sector steeds vaker de overstap naar het onderwijs.
  [naar artikel]
 39. Minister van Onderwijs Ben Weyts over geschorste UA-medewerkers: “We mogen niet sanctioneren voor meningsuiting in privégesprek” (07/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Mensen mogen niet gesanctioneerd worden voor de uiting van een mening in een privégesprek. Dat heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) donderdag verklaard in de commissie Onderwijs. Hij reageert daarmee op de schorsing van twee medewerkers van de Universiteit Antwerpen na uitspraken over joden en Marokkanen.
  [naar artikel]
 40. Vanaf mei hebben alle werknemers in privésector recht op fietsvergoeding (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Uiterlijk tegen 1 mei hebben alle werknemers in de privésector recht op een fietsvergoeding. Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben daarover dinsdag een aanvullende cao afgesloten in de Nationale Arbeidsraad (NAR). De regering moet wel nog de toegezegde compensatiemaatregelen goedkeuren, zo niet zal de cao onwettig moeten worden verklaard, merkt werkgeversorganisatie VBO op.
  [naar artikel]
 41. Vanaf mei hebben alle werknemers in privésector recht op fietsvergoeding (24/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Uiterlijk tegen 1 mei hebben alle werknemers in de privésector recht op een fietsvergoeding. Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben daarover dinsdag een aanvullende cao afgesloten in de Nationale Arbeidsraad (NAR). De regering moet wel nog de toegezegde compensatiemaatregelen goedkeuren, zo niet zal de cao onwettig moeten worden verklaard, merkt werkgeversorganisatie VBO op.
  [naar artikel]
 42. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet.
  [naar artikel]
 43. Minister van Onderwijs Weyts na "Pano" over inclusief onderwijs: "Voor sommige kinderen is buitengewoon onderwijs beste oplossing" (06/10/2022 - VRT NWS)
  De leerlingenaantallen in het buitengewoon onderwijs groeien: van 47.000 naar 52.000 op drie jaar tijd. Uit de uitzending van ons magazine "Pano" bleek dat het almaar moeilijker wordt om de overstap van het gewone naar het buitengewone onderwijs te maken. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) ziet veel praktische problemen bij die overstap. Maar stelt ook de vraag: is het wenselijk? "Voor heel veel leerlingen is buitengewoon onderwijs de beste oplossing", zei hij in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 44. Loont het financieel om in het onderwijs te stappen? “Onder deze voorwaarden word je betaald tijdens de opleiding” (12/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Maar liefst 3.351 vacatures voor leerkrachten waren eind augustus nog niet ingevuld bij de VDAB, zo blijkt uit cijfers van De Tijd. Dat is een absoluut record, maar zij-instromers kunnen mogelijk het tij keren. Wat betekent zo’n switch van de privésector naar het onderwijs voor je salaris? En krijg je meteen een ambtenarenpensioen? Nathalie Jenne van het GO! beantwoordt 7 vragen over de carrièreswitch: “Wie met 10 jaar anciënniteit in het secundair onderwijs werkt, verdient tot 4.681,48 euro bruto.”
  [naar artikel]
 45. Volwassen hogeschoolstudent is zeven op de tien een vrouw die voor zorg of onderwijs kiest: “Lesgeven is de mooiste job ter wereld” (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Hogeschoolstudenten ouder dan 25 jaar zijn zeven op de tien keer vrouwen, zo blijkt uit cijfers van Hogeschool Odisee. Die vrouwen hebben meestal al een job, maar opteren vanuit hun maatschappelijk engagement voor een overstap naar het onderwijs of de zorg. “De werkvreugde die ik nu ervaar, is voor mij meer waard dan het loon dat ik verlies”, getuigt de 42-jarige Katrien De Ridder. Zij maakte de overstap van het bankwezen naar het vierde leerjaar.
  [naar artikel]
 46. ‘Familie’-actrice krijgt racistische commentaar naar hoofd geslingerd na overstap (25/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Belinda Voorspoels (29), de actrice die vorig jaar de overstap maakte van Thuis naar Familie, kreeg kritiek van kijkers te verwerken bij die overstap. Inclusief racistische opmerkingen, vertelt ze in Story. “Een kebab eten vinden ze allemaal wel oké, maar iemand met een kleurtje als een normaal persoon aanspreken, dat lukt niet.”
  [naar artikel]
 47. OPROEP. Ben jij een leerkracht met een late roeping? Maakte je de switch van een ander beroep naar het onderwijs? (24/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna terug naar school! Ben jij een leraar die vroeger bij de bank werkte of een lerares die eerst laborante was? Kortom, besloot je pas op later leeftijd, als tweede carrière, in het onderwijs te stappen?
  [naar artikel]
 48. Gemiddeld brutoloon van 4.043 euro: hoe verhoudt een ambtenaar zich tot iemand uit de privé? En wat met de pensioenen? (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een ambtenaar kan doorgaans uitpakken met meer werkzekerheid en een hoger wettelijk pensioen dan een werknemer uit de privésector. Maar hoe zijn de verhoudingen over een volledige loopbaan? En wie scoort het best op het vlak van extralegale voordelen en pensioen? Jobat.be zocht het uit.
  [naar artikel]
 49. Tekort aan leerkrachten neemt toe: zij-instromers knappen af op loonvoorwaarden in onderwijs, ook met 10 jaar anciënniteit (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het lerarentekort lijkt nog lang geen oplossing te hebben. Eind november stonden er bij VDAB 2.604 vacatures open voor leerkracht secundair, kleuter- en lager onderwijs. In dezelfde periode vorig jaar, waren dat er maar 2.099. De Vlaamse overheid zet om dat gat te vullen volop in op zijinstromers, mensen uit de privésector. Die zijinstromers mogen ook 10 jaar anciënniteit meenemen, maar knappen nog steeds af op de loonvoorwaarden in het onderwijs.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy