De cijfers liegen er niet om: Belgen eten graag ‘bokes met Nutella’. In ons land gaan jaarlijks dertien miljoen potten over de toonbank, of 24 potten per minuut! Maar is Nutella echt de allerbeste hazelnootpasta om van te smullen? Binnen onze rubriek consumententesten nam de Brugse chocolatier Dominique Persoone, bekend van The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen, zestien hazelnootpasta’s onder de loep. [naar artikel]
Veronique Coene, de dochter van Jackie en de kleindochter van de vannacht overleden Roger Decock, een van de eerste ‘Flandriens’, haalt in een... [naar artikel]
Veronique Coene, de dochter van Jackie en de kleindochter van de vannacht overleden Roger Decock, een van de eerste ‘Flandriens’, haalt in een... [naar artikel]
De laatste twee groepswedstrijden van het WK moest hij nog langs de zijlijn toekijken, maar in de achtste finale tegen Zuid-Korea stond de Braziliaanse superster Neymar weer gewoon tussen de lijnen. De aanvaller droeg zijn steentje bij aan het Braziliaanse succes door een penalty te scoren, maar Neymar viel ook op door een… zalfje. [naar artikel]
“Als hij moeite had gedaan, zou mama nog geleefd hebben.” Vijf jaar na het overlijden van Rejane Bucquoye (73) geeft een onderzoek van het RIZIV haar dochter Marie-France Hidalgo (50) gelijk. Didier Soete, tevens eerste schepen in Komen-Waasten, heeft zich als verantwoordelijke arts ronduit ongeïnteresseerd opgesteld in de dagen waarin de vrouw stap voor stap haar doodstrijd voerde. “En toen ik moeilijke vragen begon te stellen, moest mijn reactie volgens hem in mijn ‘marginale levenssfeer gekaderd worden”, aldus Marie-France, die nu verdere stappen zal ondernemen. [naar artikel]
Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” [naar artikel]
Dat kwaliteitsvolle chocolade zijn prijs heeft, daar valt in de supermarkt nog weinig van te merken. Gemiddeld kosten holle paaseieren daar zo’n 5... [naar artikel]
Negen genummerde glazen chocomelk op basis van halfvolle melk en een nieuwsgierige topchocolatier die benieuwd is naar eventuele smaakverschillen. Dat is het opzet van onze test met Dominique Persoone. Dé hamvraag: is er een die beter smaakt dan Cécémel? “Chocolademelk is dit eigenlijk niet. Een Spanjaard of een Mexicaan lacht zich dood als hij dit proeft.” Toch zit er een bij die de smaak van Cécémel weet te evenaren én de topchocolatier geeft als uitsmijter ook nog een eigen recept voor een lekkere luxe-chocomelk. [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.