Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Dit is het grootste misverstand over gezond eten volgens foodblogger Karolien Olaerts

03/09/2021 - 14:53
"Gezond en lekker eten: daar draait het om in het leven van Karolien Olaerts. De dame is het brein achter de foodblog Karola’s Kitchen, dat sinds kort ook als kookboek in de rekken ligt. In onze videorubriek ‘… kopt binnen’ beantwoordt ze onder meer enkele vragen over gezond eten. “Het grootste misverstand over eten is dat er gezonde en ongezonde producten zijn”, vertelt de foodblogger. “Dat is niet zo. Je hebt alleen gezonde of ongezonde eetpatronen.” "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Heerlijk zondags hapje voor bij een filmpje (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

"Je kan werkelijk iedereen met plezier gezond laten eten, maar de juiste aanpak is cruciaal" zegt foodblogger Karolien Olaerts. Zo verstopt zij... [naar artikel]


2. Foodie Karolien Olaerts leerde Vlaanderen in 2020 gezond eten: “Troost halen uit comfortfood, waarom niet? Gooi er gewoon wat groenten bij” (11/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Welke vrouwen maakten het afgelopen jaar het meeste indruk? Die vraag stelden we een tijd geleden. Jullie stemden massaal voor Karolien Olaerts (36), die op plek 5 eindigde. Ze is voedingswetenschapper en foodie in hart en nieren, en als ‘Karola’s Kitchen’ promoot ze online en ondertussen ook met twee kookboeken gezond eten volgens je buikgevoel. Vlaanderen kan het smaken, want op Instagram schoot Karoliens volgersaantal dit jaar de hoogte in. “Mijn zoontje Isaac die een stuk broccoli in zijn mondje propt: instant happiness!” [naar artikel]


3. Recept voor banaanbrownies met hazelnoot + win het kookboek (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Eten volgens je buikgevoel, zonder alle hypes te volgen. Dat is wat Karolien Olaerts wil promoten. "Gezond eten is makkelijk, leuk en lekker. En... [naar artikel]


4. GETEST. De gezonde recepten van blogster Karola’s Kitchen (17/11/2019 - Het Belang van Limburg)

In haar nieuwe boek Elke dag gewoon gezond doet blogster Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar uiterste best om ons te overtuigen dat gezond eten ook leuk kan zijn. Zonder lijstjes met “dit mag niet”, “dit mag, maar niet met dat” of “je moet dit”. “Gewoon gezond eten, zonder stress en extremen, en luisteren naar je eigen buikgevoel: dát is de sleutel”, zo vat Olaerts, zelf voedingswetenschapper, het samen. [naar artikel]


5. “Ik eet liever pizza dan frietjes. Na een paar happen ben ik ze al beu": foodblogger Karolien Olaerts deelt haar 7 favoriete restaurants (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]


6. Karolien Olaerts, de vrouw achter foodblog Karola’s Kitchen: “Ik ben jarenlang bang geweest om een bord pasta te eten” (04/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Alweer een gezond kookboek, horen wij u denken. Maar Karolien Olaerts (37), beter bekend als Karola’s Kitchen in de blogosfeer, is een specialleke. No-nonsense. Alles mag, niets moet. Geen quick fixes of superfoods. Zelfs het woord ‘puur’ kan ze niet meer horen. “Mijn eten is voedzaam, vol smaak en beter voor jou én de planeet, zonder dat het moeite kost.” [naar artikel]


7. “Als ik hoor dat de cinnamon buns van deze bakker op de kaart staan, bestel ik er altijd één”: de 7 favoriete eetadressen van foodblogger Karolien Olaerts (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]


8. Feit of fabel: zijn diepvriesgroenten even gezond als verse groenten? (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts. [naar artikel]


9. Karolien Olaerts kookt nu ook op tv: “Er komt geen dieetkost of konijnenvoer op tafel” (12/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Vanaf 13 maart deelt Karolien Olaerts (37) haar recepten iedere zondag met de njam!-kijker. In het nieuwe programma Karola’s Kitchen – Gewoon gezond & lekker staan groenten centraal. “Zonder dat er dieetkost of konijnenvoer op tafel komt.” [naar artikel]


10. Mag je fruit eten na de maaltijd? Voedingsexperte Karolien Olaerts neemt drie mythes over fruit onder de loep (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook écht waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “een valkuil met fruit kan zijn dat je het gebruikt als gezonde vervanger terwijl je zin hebt in iets anders.” [naar artikel]


11. Zijn diepvriesgroenten en groenten uit blik even gezond als verse groenten? (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]


12. Kan je jouw feestmenu gezonder maken zonder dat je dat proeft? Chefs Sandra en Karolien tippen: “Zo maak je lichtere gratin dauphinois” (12/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.” [naar artikel]


13. “Appels nog tot minstens eind 2023 duurder”: grootste perenoogst ooit, maar minder appels, wat is er aan de hand op de fruitmarkt? (13/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De productie van peren in België steeg dit jaar met 19 procent. Met een oogst van 412.000 ton zijn we plots de belangrijkste perenproducent van de EU, terwijl in heel Europa de appeloogst verkleint. Nochtans zijn appels véél populairder dan peren. Hoe zullen het aanbod en de prijs evolueren? En kan je peren op dezelfde manier als appels gebruiken? Ine Tassignon van Delhaize en foodblogger Karolien Olaerts leggen uit. “Ook de klassieke appelmoes heeft perenalternatief.” [naar artikel]


14. Gezond eten volgens de voedingsdriehoek (14/04/2023 - Gezond.be)

Tussen al het diëten door vergeten we wel eens dat er simpelere manieren zijn om gezond te eten. De voedingsdriehoek is een handige tool die duidelijk weergeeft wat de do’s en don’ts zijn als het om gezonde voeding gaat. De driehoek wordt uitvoerig besproken in een aflevering van de podcast ‘Wat ligt er op uw […] Het bericht Gezond eten volgens de voedingsdriehoek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


15. Karolien Olaerts van Karola’s Kitchen deelt haar 3 favoriete recepten bomvol groenten. Geroosterde pompoen met feta en granaatappel, iemand? (21/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Jullie stemden foodie Karolien Olaerts (36) van Karola’s Kitchen op nummer vijf in onze top twintig van 2020. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken met haar favoriete recepten. Die bevatten veel groenten, zijn goed gekruid en bijna allemaal vegetarisch. “Ik let erop dat alles beschikbaar is in de betere supermarkt zoals dat dan heet omdat ik nogal snel afhaak bij een recept waarvoor ik naar verschillende winkels moet hollen.” [naar artikel]


16. Waarom té gezond eten ook ongezond kan zijn (10/06/2018 - De Morgen)

Is gezond eten een obsessie geworden? Ja, vrezen de experts. Want té gezond willen eten is allesbehalve gezond. Niet voor het lichaam en niet voor de geest. 'Ik heb liever dat mensen een chocoladewafel eten en ervan genieten, dan dat ze dat compenseren met een stapel rijstwafels.' [naar artikel]


17. Zo maak je je feestmenu gezonder zónder dat gasten het proeven: “Dit is mijn pièce de résistance” (12/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.” [naar artikel]


18. Voedingswetenschapper Karolien Olaerts: ‘Wat levert het op, al die stress aan tafel?’ (07/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


19. Nu er zoveel peren en veel minder appels zijn: wat betekent dat voor de consument? En hoe gebruik je peren meer in de keuken? (13/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

De productie van peren in België steeg dit jaar met 19 procent. Met een oogst van 412.000 ton zijn we plots de belangrijkste perenproducent van de EU, terwijl in heel Europa de appeloogst verkleint. Nochtans zijn appels véél populairder dan peren. Hoe zullen het aanbod en de prijs evolueren? En kan je peren op dezelfde manier als appels gebruiken? Ine Tassignon van Delhaize en foodblogger Karolien Olaerts leggen uit. “Ook de klassieke appelmoes heeft perenalternatief.” [naar artikel]


20. Meer groenten en fruit eten? Met deze recepten van Karola’s Kitchen lukt het zonder moeite (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)

“Het hoofddoel is mensen met plezier meer groenten te doen eten. De rest is bijzaak”, zegt Karolien Olaerts, het brein achter de blog Karola’s Kitchen. Deze drie gerechten werken wij alvast met plezier tot de laatste hap naar binnen. [naar artikel]


21. Mag je fruit eten na de maaltijd of toch best niet? Voedingsexperte neemt de mythe onder de loep (26/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een verfrissend stukje watermeloen of verse aardbeien en frambozen nu ze in het seizoen zijn: in de zomer eten we al eens graag een stuk fruit als dessert. De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts legt het voor eens en altijd uit. [naar artikel]


22. Hoe gezond is honing echt? En kan hij vervallen? Twee experts doorprikken mythes over honing (01/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Mmm, honing! De ene ziet er vooral een zoete lekkernij in, de ander schrijft er allerlei geneeskrachtige eigenschappen aan toe. Maar wat is waar en wat niet? Diëtiste Fatima Pas en Karolien Olaerts, biomedisch wetenschapper met specialisatie voeding, zetten naar aanleiding van Week van de Bij, van 30 mei tot en met 6 juni 2021, de feiten en fabels op een rij. [naar artikel]


23. De grootste fouten die je maakt als je gezond wilt eten (29/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Gezond eten kan lastig zijn. Je doet zo je best, maar er zijn klassieke fouten die veel mensen maken. Diëtist Anneleen Visser vertelt. [naar artikel]


24. Recept: Hasseltse Karolien Vanoppen schrijft bakboek vol eetbare cadeaus (28/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Niets zo fijn als een pakje geven dat je zelf gemaakt hebt. Zeker als het een pakje om op te eten is! De Hasseltse Karolien Vanoppen bundelde haar favoriete baksels om te delen in een kookboek:‘Cadeautjes uit de keuken van Karolien’. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!