De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland

Express

10/09/2021 - 14:26

Lees dit artikel: Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland Russisch president Vladimir Poetin en de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko zaten donderdagavond samen in de aanloop naar grootscheepse gezamenlijke militaire oefeningen. Zij verklaarden achteraf dat er vooruitgang werd geboekt bij de integratie van de economieën van de twee landen. Poetin zei donderdagavond laat dat de twee leiders waren overeengekomen het macro-economisch beleid van de landen […] Lees dit artikel: Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Poetin en Loekasjenko verklaren crisis in betrekkingen als beëindigd (03/04/2017 - Knack)
  De presidenten van Rusland en Wit-Rusland hebben naar eigen zeggen alle onderlinge twistpunten opgelost. Dat verklaarden Vladimir Poetin en Alexander Loekasjenko na urenlange onderhandelingen maandag in Sint-Petersburg.
  [naar artikel]
 2. 'Poetin vindt hem een boerenpummel': waarom Loekasjenko meer is dan een cartoonfiguur (03/06/2021 - Knack)
  Ondanks de onverminderde steun voor Wit-Rusland raakt ook in Rusland het geduld met Aleksandr Loekasjenko stilaan op. 'Vladimir Poetin zou hem het liefst van al afzetten, maar dat gaat niet - en hij weet het.'
  [naar artikel]
 3. Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet (31/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet Rusland zal Wit-Rusland de komende weken ondersteunen met een krediet van omgerekend 410 miljoen euro. Bij een ontmoeting tussen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en de Russische president Vladimir Poetin is overeengekomen dat het geld tegen eind juni wordt uitbetaald. Dat heeft Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov zaterdag gezegd aan de Russische persagentschappen. Concreet gaat het om […] Lees dit artikel: Rusland ondersteunt Loekasjenko met miljoenenkrediet
  [naar artikel]
 4. Hoe groot is de kans dat ook Wit-Rusland een invasie van Oekraïne lanceert? (25/10/2022 - Express)
  Wie Wit-Rusland zegt, zegt Rusland, letterlijk en figuurlijk. Dictator Aleksandr Loekasjenko is de trouwste bondgenoot van Vladimir Poetin, en stemde er onlangs ook mee toe dat beide landen hun legers samenvoegen. Maar is een invasie van Oekraïne vanuit Wit-Rusland (opnieuw) mogelijk? Hoewel Loekasjenko zowat de gewillige puppy is van Poetin, weigerde hij tot nu toe […]
  [naar artikel]
 5. Rusland start met verplaatsing kernwapens naar Wit-Rusland, stelt Loekasjenko (25/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland is volgens de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko gestart met de verplaatsing van kernwapens naar Wit-Rusland. De Russische president Vladimir Poetin had die ontplooiing in maart aangekondigd.
  [naar artikel]
 6. Zolang Poetin over hem waakt, zal hij niet stoppen: hoe duizenden mensen de speelbal van een Wit-Russische dictator zijn geworden (09/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Aan de grens tussen Wit-Rusland en Polen neemt de spanning hand over hand toe. Ruim vierduizend migranten zijn er het slachtoffer van de politieke wraak op de EU van de laatste Europese dictator, Alexander Loekasjenko. Al maanden vliegt hij mannen, vrouwen en kinderen uit Azië en het Midden-Oosten naar zijn Wit-Rusland om ze vervolgens over de Europese grens te duwen. De EU beticht Wit-Rusland van “gangsterpraktijken”. Maar zolang Poetin over hem waakt, zal Loekasjenko niet stoppen.
  [naar artikel]
 7. Omstreden Wit-Russische president Loekasjenko klampt zich vast aan Russische "grote broer" (14/09/2020 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is in Sotsji, in Rusland voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin. Het is de eerste keer dat Loekasjenko naar het buitenland reist, sinds er massaal gedemonstreerd wordt tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van vorige maand. Rusland is de laatste steun en toeverlaat van Loekasjenko, elke hulp is voor hem broodnodig.
  [naar artikel]
 8. Topoverleg Poetin en Loekasjenko over Wit-Rusland (15/08/2020 - De Tijd)
  15:56 Vladimir Poetin is nog een van de weinig overgebleven bondgenoten van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko.
  [naar artikel]
 9. Poetin: “Mogelijk vrijdag akkoord over confederatie van Rusland en Wit-Rusland” (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland lijkt de controle over buurland Wit-Rusland wat verder naar zich te hebben toegetrokken. De uniestaat tussen de twee landen kan eind volgende maand een zogeheten confederatie worden. "Een doorbraak", zei de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko bij een bezoek aan zijn ambtgenoot Vladimir Poetin, die zei dat er vrijdag overeenstemming kan zijn.
  [naar artikel]
 10. President Wit-Rusland vreest kernoorlog en roept op tot wapenstilstand in Oekraïne (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko, heeft vrijdag in zijn toespraak tot de natie opgeroepen tot een wapenstilstand in Oekraïne. Hij pleitte ook voor onderhandelingen tussen Moskou en Kiev, "zonder voorafgaande voorwaarden". Loekasjenko geldt als een van de laatste Europese bondgenoten van Poetin. Wit-Rusland is politiek, militair en economisch sterk afhankelijk van grote broer Rusland.
  [naar artikel]
 11. Loekasjenko naar Rusland voor overleg met Poetin (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en zijn Russische collega Vladimir Poetin treffen elkaar maandag in de Russische badplaats Sotsji...
  [naar artikel]
 12. President van Wit-Rusland vreest voor kernoorlog in Oekraïne: “Er moet nu gestopt worden, voor de zaken escaleren” (31/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  De president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko, heeft in een toespraak tot de natie opgeroepen tot een wapenstilstand in Oekraïne. Hij pleitte ook voor onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne, “zonder voorafgaande voorwaarden”. Loekasjenko geldt als een van de laatste Europese bondgenoten van Poetin. Wit-Rusland is politiek, militair en economisch sterk afhankelijk van grote broer Rusland.
  [naar artikel]
 13. Wit-Rusland gaat met Rusland gezamenlijke strijdmacht ontplooien (10/10/2022 - VRT NWS)
  Wit-Rusland en Rusland gaan een gezamenlijke regionale strijdmacht op de been brengen. Dat heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko aangekondigd. De beslissing is volgens Loekasjenko een reactie op wat hij "een toename van de spanningen aan de westelijke grenzen van het land" noemt. Hij beschuldigt Oekraïne er ook van een aanval voor te bereiden op Wit-Rusland.
  [naar artikel]
 14. Poetin wil nucleaire raketten naar Wit-Rusland sturen terwijl bastion Severodonetsk valt (26/06/2022 - Express)
  Rusland gaat de komende maanden Iskander-M-raketten met nucleaire capaciteit naar zijn bondgenoot Wit-Rusland sturen. Dat zei Russisch dictator Vladimir Poetin tijdens een ontmoeting met zijn Wit-Russisch ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko in Sint-Petersburg. “In de komende maanden zullen we Wit-Rusland tactische Iskander-M-raketsystemen geven, die ballistische en kruisraketten kunnen afvuren, zowel conventionele als nucleaire types”, zei Poetin tegen […]
  [naar artikel]
 15. Poetin zegt Loekasjenko lening van 410 miljoen toe (29/05/2021 - De Tijd)
  22:03 Terwijl op vele plaatsen gedemonstreerd werd tegen het regime van Aleksandr Loekasjenko, kreeg de president van Wit-Rusland van zijn Russische collega Vladimir Poetin financiële steun toegezegd.
  [naar artikel]
 16. Merkel en Macron bellen met Loekasjenko en Poetin over migranten aan grens Polen-Wit-Rusland (16/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft maandag met de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko getelefoneerd over de situatie van de migranten aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland. Dat meldt de Wit-Russische staatstelevisie. Macron belde naar de Russische president Poetin.
  [naar artikel]
 17. Hoe Poetin Wit-Rusland meer bij de oorlog in Oekraïne betrekt: “Controle over eigen defensiebeleid kwijt” (26/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alweer een nieuwe episode in de oorlog in Oekraïne. Rusland heeft voor het eerst luchtaanvallen uitgevoerd vanuit Wit-Rusland. Een dag eerder kondigde Poetin ook al aan dat hij Wit-Rusland raketten zal leveren die kernkoppen kunnen dragen. Gevreesd wordt dat Poetin zijn Wit-Russische collega Loekasjenko helemaal in de tang heeft en het land meer en meer zal proberen te betrekken bij de oorlog.
  [naar artikel]
 18. Wit-Rusland en Rusland gaan gezamenlijke troepen ontplooien (10/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Wit-Rusland en Rusland zullen gezamenlijke troepen ontplooien. Dat zegt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Hij geeft als reden dat de situatie aan de westelijke grenzen van Rusland en Wit-Rusland - officieel de Uniestaat van Rusland en Wit-Rusland - zou verslechteren.
  [naar artikel]
 19. Spanningen Wit-Rusland: Loekasjenko voorziet val Poetin bij vertrek (08/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als het regime van de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko valt, gebeurt dat daarna ook met de regering van grote buur en bondgenoot Rusland. Het omstreden staatshoofd, dat al weken tienduizenden Wit-Russen hoort roepen om zijn vertrek, zei dat dinsdag volgens Russische media.
  [naar artikel]
 20. Hoe Poetin Wit-Rusland steeds meer bij de oorlog in Oekraïne betrekt: “Het land is de controle kwijt” (26/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Alweer een nieuwe episode in de oorlog in Oekraïne. Rusland heeft voor het eerst luchtaanvallen uitgevoerd vanuit Wit-Rusland. Een dag eerder kondigde Poetin ook al aan dat hij Wit-Rusland raketten zal leveren die kernkoppen kunnen dragen. Gevreesd wordt dat Poetin zijn Wit-Russische collega Loekasjenko helemaal in de tang heeft en het land meer en meer zal proberen te betrekken bij de oorlog.
  [naar artikel]
 21. Het ongemakkelijke evenwicht van Loekasjenko: Rusland houdt hem boven water, maar Poetin heeft een eigen agenda (28/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Door de aankondiging van Vladimir Poetin dat hij tactische nucleaire wapens gaat plaatsen in buurland Wit-Rusland richt alle aandacht zich weer op Alexandr Loekasjenko, de man die ooit ‘de laatste dictator van Europa’ werd genoemd . Grootste vraag: houdt Poetins beste bondgenoot zijn koorddans-act in stand door bijna alles te doen wat Rusland vraagt zonder zijn leger en wapens direct in te zetten tegen Oekraïne?
  [naar artikel]
 22. Rusland trekt Wit-Rusland verder naar zich toe: confederatie in de maak (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Rusland lijkt de controle over buurland Wit-Rusland wat verder naar zich te hebben toegetrokken. De uniestaat tussen de twee landen kan eind volgende maand een zogeheten confederatie worden. “Een doorbraak”, zei de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko bij een bezoek aan zijn ambtgenoot Vladimir Poetin, die zei dat er vrijdag overeenstemming kan zijn.
  [naar artikel]
 23. Waarom Loekasjenko zijn leger liever buiten de oorlog in Oekraïne houdt (22/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko steunt Rusland bij de oorlog tegen Oekraïne. Toch is er een cruciale grens die hij nog niet heeft overschreden. Het leger van Wit-Rusland neemt niet direct deel aan de oorlog. Vrijwel zeker is dat Vladimir Poetin erom vraagt, maar dat Loekasjenko het tot nu toe weigert.
  [naar artikel]
 24. Poetin en Loekasjenko verklaren crisis in betrekkingen als beëindigd (04/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De presidenten van Rusland en Wit-Rusland hebben naar eigen zeggen alle twistpunten in de bilaterale betrekkingen opgelost. Dat verklaarden
  [naar artikel]
 25. En toen ging Loekasjenko bedelen bij oom Poetin (15/09/2020 - De Morgen)
  De in het nauw gedreven Wit-Russische president Loekasjenko heeft van de Russische president Poetin zoveel steun gekregen dat hij de massademonstraties in zijn land even kan negeren. Poetin kwam maandag over de brug met geld, stuurde militairen ‘op oefening’ en zei het Westen zich niet met Wit-Rusland te bemoeien.
  [naar artikel]
 26. “Prigozjin is in Sint-Petersburg”, zegt Loekasjenko (06/07/2023 - Express)
  Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin, die in juni met zijn huurlingengroep in opstand kwam tegen het Kremlin, zou zich in Rusland bevinden. Dat zei de Wit-Russische dictator Alexandr Loekasjenko donderdag. In het nieuws: Nadat de kortdurende opstand van Prigozjin beëndigd werd op zaterdag 24 juni, na tussenkomst van Loekasjenko, zou hij in ballingschap naar Wit-Rusland zijn gegaan. […]
  [naar artikel]
 27. Poetin voor het eerst sinds 2019 weer in Wit-Rusland: vrees dat hij het land wil meetrekken in nieuw offensief in Oekraïne (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin is maandag in Wit-Rusland aangekomen voor zijn eerste bezoek aan het land sinds 2019. Hij heeft in de hoofdstad Minsk een overleg met zijn Wit-Russische ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko. Volgens waarnemers wil Poetin Loekasjenko er mogelijk van overtuigen een actievere rol te spelen in de strijd in Oekraïne. Poetin gebruikt zijn buurland al als trainingsgebied en invalsbasis voor de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 28. Poetin jaagt met grapje tegenstanders op de kast (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De grenzen van Rusland “eindigen nergens”, zo grapte de Russische president Vladimir Poetin donderdag tijdens een live op televisie uitgezonden plechtigheid van de Russische Aardrijkskundige Vereniging. Grap of niet: de uitspraak is gefundenes Fressen voor degenen die geloven in het streven naar een Groot-Rusland.
  [naar artikel]
 29. Wagnerleider Prigozjin niet (meer) in Wit-Rusland, zegt Wit-Russische president Loekasjenko (06/07/2023 - VRT NWS)
  Jevgeni Prigozjin, de leider van de privémilitie Wagner is niet (meer) in Wit-Rusland. Dat heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko gezegd op een persconferentie met buitenlandse journalisten. Prigozjin is volgens Loekasjenko in Sint-Petersburg, in Rusland.
  [naar artikel]
 30. Russische president Poetin voor het eerst in drie jaar op bezoek in Minsk: trekt hij Wit-Rusland mee in de oorlog? (19/12/2022 - VRT NWS)
  De Russische president Vladimir Poetin heeft voor het eerst in drie jaar een bezoek gebracht aan buurland Wit-Rusland. Met zijn ambtsgenoot en bondgenoot Aleksandr Loekasjenko praatte hij over een intensere samenwerking tussen Rusland en Wit-Rusland, ook militair. In Oekraïne voedt het bezoek de vrees dat Poetin zijn bondgenoot wil overtuigen om deel te nemen aan een nieuw offensief. Wat zit er achter dit bezoek? Professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB) geeft duiding.
  [naar artikel]
 31. Wit-Rusland overwint angst voor Loekasjenko (17/08/2020 - De Tijd)
  20:53 In een mum van tijd heeft 'Europa's laatste dictator', Aleksandr Loekasjenko, zijn greep op de macht verloren. 'Rusland staat mogelijk een regimewissel toe.'
  [naar artikel]
 32. Poetin staat op het punt om de macht over te nemen in Wit-Rusland (04/09/2020 - De Morgen)
  De Russische president Poetin staat op het punt om de facto de macht in Wit-Rusland over te nemen. De vorming van een zogeheten ‘uniestaat’ prijkt al lang op het verlanglijstje van Poetin. Nu zijn Wit-Russische ambtsgenoot Loekasjenko in eigen land met de rug tegen de muur staat, ziet Poetin zijn kans schoon.
  [naar artikel]
 33. Loekasjenko wil persoonlijke ontmoeting met Poetin in Moskou (30/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  In het licht van de machtsstrijd in Wit-Rusland wil president Aleksander Loekasjenko een persoonlijke ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. De komende weken is er een treffen gepland in Moskou. Dat heeft het Kremlin zondag laten weten.
  [naar artikel]
 34. Gebruikt Rusland energiemacht om Wit-Rusland tot een fusie te dwingen? (14/02/2020 - VRT NWS)
  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft zich opnieuw boos gemaakt op Rusland. Volgens hem zet Moskou zijn land via het onderbreken van de leveringen van aardgas en olie onder druk om een fusie aan te gaan. "Ik zal dat nooit toestaan", belooft Loekasjenko.
  [naar artikel]
 35. Het verhaal van de trawant – hoe Wit-Rusland Poetins belangrijkste pion in de oorlog tegen Oekraïne werd (08/03/2022 - Express)
  In 2015 probeerde de Wit-Russische dictator Alexander Loekasjenko nog te bemiddelen om een ​​einde te maken aan de gevechten in Oost-Oekraïne. De agressieve houding van Poetin ten aanzien van Oekraïne baarde Loekasjenko grote zorgen. Hij probeerde zijn regering van Rusland te distantiëren, zelfs toen Moskou steeds enthousiaster werd om de twee naties te integreren. Maar […]
  [naar artikel]
 36. Loekasjenko: Wit-Rusland zal Russische kernwapens “binnen enkele dagen” ontvangen (13/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko (68) beweert dat zijn land al “binnen enkele dagen” tactische kernwapens van Rusland zal ontvangen. Dat is nog vroeger dan Rusland vorige week meldde. Loekasjenko liet bovendien weten dat Wit-Rusland ook Russische langeafstandsraketten kan huisvesten als dat ooit nodig zou zijn.
  [naar artikel]
 37. Russische president Poetin ontvangt zijn Wit-Russische bondgenoot Loekasjenko op ruimtebasis in Siberië (12/04/2022 - VRT NWS)
  De Russische president Vladimir Poetin en zijn Wit-Russische collega Alexander Loekasjenko hebben een ontmoeting gehad op de ruimtebasis Vostochni in het oosten van Siberië. Poetin herhaalde dat hij niet anders kon dan in Oekraïne binnen te vallen en dat zijn doelstellingen behaald zullen worden. Wit-Rusland staat toe dat zijn grondgebied gebruikt wordt als uitvalsbasis voor het Russische leger, maar is niet mee gegaan in de invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 38. In tijden van diepe crisis kan Poetin niet kieskeurig zijn en heeft Loekasjenko geen keuze: daarom stapt Wit-Rusland in de oorlog in Oekraïne (10/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hij heeft er alles aan gedaan om uit de oorlog in Oekraïne te blijven, maar de druk op de Wit-Russische president Loekasjenko werd te groot. Terwijl het maandagmiddag raketten regende op Oekraïense steden, kondigde hij aan dat er een gezamenlijk militair commando met Rusland is geïnstalleerd. Poetin heeft elke bondgenoot nodig om in Oekraïne niet ten onder te gaan, zelfs al stelt het Wit-Russische leger niet veel voor. Voor Loekasjenko is het een kwestie van overleven, maar ook een gevaarlijke gok.
  [naar artikel]
 39. Poetin laat Loekasjenko nog niet vallen (14/09/2020 - De Tijd)
  19:28 Nu de protesten tegen de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko niet gaan liggen, blijft één reddingsboei over: Rusland. Maar de liefde is koeltjes.
  [naar artikel]
 40. Experts over Wit-Rusland na ontmijning Wagner-opstand: “Loekasjenko mag even ‘shinen’ maar zit nog altijd in de broekzak van Poetin” (26/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De verhuis van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin naar Wit-Rusland kwam er na bemiddeling van de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko. Het betekende meteen ook het einde van de muiterij van de Wagner-groep tegen de Russische legerleiding. Maar meer dan een gloriemomentje is dat voor de Wit-Russische dictator niet. Experts Ria Laenen (KU Leuven) en Tom Simoens (KMS) leggen uit waarom.
  [naar artikel]
 41. Wit-Rusland: Loekasjenko beraamde moorden op critici (05/01/2021 - Express)
  De Wit-Russische president Loekasjenko zou moorden op verschillende van zijn politieke tegenstanders beraamd hebben, onder wie ook een onderzoeksjournalist die... The post Wit-Rusland: Loekasjenko beraamde moorden op critici appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Loekasjenko toont kaart met mogelijk aanvalsplan van Russen: is Moldavië volgende doelwit? (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens een vergadering met zijn veiligheidsraad heeft de dictator van Wit-Rusland een gedetailleerde kaart besproken die blijkbaar de Russische strategie onthult om de belangrijkste steden van Oekraïne te veroveren. Daarbij lijkt Aleksandr Loekasjenko ook aan te geven dat de troepen van Vladimir Poetin de intentie hebben om Moldavië binnen te vallen.
  [naar artikel]
 43. President Loekasjenko van Wit-Rusland roept leger op tot paraatheid (22/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De autoritaire president van Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko, heeft zijn minister van Defensie zaterdag het bevel gegeven om de “meest strikte...
  [naar artikel]
 44. "Poging tot bloedbad en revolutie in Wit-Rusland is mislukt", zegt president Loekasjenko die uithaalt naar Rusland (04/08/2020 - VRT NWS)
  Enkele dagen voor de verkiezingen verwijt de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko zijn buren in Rusland dat die gepoogd hebben om zijn regime te ondermijnen. In Minsk zijn enkele dagen geleden een dertigtal leden van de Russische huurlingengroep Wagner opgepakt. De voorbije weken hebben tienduizenden Wit-Russen betoogd tegen het autoritaire regime van Loekasjenko.
  [naar artikel]
 45. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 46. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 47. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 48. Wit-Rusland en Rusland ontplooien gezamenlijke troepen uit angst voor Oekraïense aanval: “Kiev wil tweede Krimbrug aanrichten” (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verdenkt Oekraïne ervan plannen te smeden om zijn land aan te vallen. Dat heeft hij gezegd tegen staatspersbureau Belta. Om die reden heeft Loekasjenko met de Russische president Vladimir Poetin afgesproken om de militaire aanwezigheid bij de grenzen te vergroten.
  [naar artikel]
 49. President van Wit-Rusland 'voert slavernij weer in' (12/04/2019 - De Morgen)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft een methode gevonden tegen arbeidsmigratie naar Rusland: draconische boetes en verplichte tewerkstelling. 'Loekasjenko voelt zich geroepen de slavernij weer in te voeren', zeggen critici.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy