Vandaag ligt de nieuwe Jamie Oliver – 5 ingrediënten mediterraan – in de winkel. De gevallen Britse chef is weer boven water. En niet alleen financieel. Hij voelt weer de passie van de Naked chef-jaren, al is hij ondertussen vader van vijf kinderen. [naar artikel]
Het is ongetwijfeld de meest beroemde PETA-slogan ooit: ‘I’d rather go naked than wear fur’ - liever naakt gaan dan gekleed in bont. PETA, de grote... [naar artikel]
Jamie Oliver (46) heeft zijn 25ste kookboek uit: ‘Samen eten’. Daarnaast heeft hij een pak tv-shows, restaurants, gezonde missies en een vrouw die een zesde kind wil op afraden van de dokter. Kan Jamie dat alles nog wel bolwerken? Hoe relevant is ‘The Naked Chef’ trouwens nog in een wereld waarin er dertien chefs in een dozijn zijn? De kok moest steeds meer restaurants sluiten wegens ‘te groot, te duur en te veel slechte recensies’: heeft Oliver het recept voor succes nog steeds in handen, of glipt het langzaam maar zeker door zijn vingers? [naar artikel]
De Britse chefkok Jamie Oliver (43) vraagt gerechtelijke bescherming aan voor de 25 resterende restaurants van zijn keten Jamie’s Italian. Een nieuwe, diepe knauw. De naked chef bouwde een gigantisch imperium op, dat ondertussen weer werd uitgekleed. [naar artikel]
Peppe Giacomazza ken je niet alleen van La Botte en Peppe’s in Genk, de sympathieke chef maakt er ook een lekker potje van op tv. Op Njamtv start trouwens eind november een gloednieuw programma met chef Peppe. Natuurlijk gaat hij ook zelf graag eens lekker eten. Op deze adresjes geniet hij van een snelle hap in Limburg. [naar artikel]
De wereldberoemde tv-chef Jamie Oliver tovert in zijn kookboek ‘One’ een hele reeks eenpansgerechten op tafel ter inspiratie voor drukke werkweken. “No-nonsense, snel, gemakkelijk én lekker”, vertelt de chef daarover. HLN Eten deelt drie recepten om zelf mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
Negen chef-koks uit de zorgsector vinden dat bejaarden te vaak industriële maaltijden voorgeschoteld krijgen, met als oogpunt winst in plaats van smaak. ‘Wortels, erwtjes en varkensvlees uit de diepvries: als je met 3 euro per dag moet koken, kun je geen lekker eten serveren.’ [naar artikel]
Bij welke vernieuwende chefs wil chef Marcelo Ballardin (42) van restaurant Oak (*) vandaag zelf graag gaan eten? Wat zijn de favoriete producten van de chef? En als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? Wekelijks gaan we op zoek naar de foodie achter de chef. Dee week schotelen we Marcelo onze ‘10 vragen aan een sterrenchef’ voor. “Ik dacht dat ik nooit een goede chef zou worden.” [naar artikel]
Minder vlees op ons bord : we weten allemaal dat dat een goed idee is, maar makkelijk is het niet altijd. De Veggie Challenge daagt je uit om de hele maand maart van de biefstuk en de schnitzels af te blijven. Hoe schadelijk is vlees eten echt, hoe stop je ermee en hoe hou je dat ook vol? [naar artikel]
Bart Denys, chef-kok van het Iepers woonzorgcentrum Huize Zonnelied, is verkozen tot beste grootkeukenkok van het land. [naar artikel]
‘Baywatch’-actrice Pamela Anderson (56) keert terug naar het witte doek. Ze wordt de tegenspeelster van Liam Neeson (71) in de remake van ‘The Naked Gun’, de komedie uit de jaren 80 en 90. [naar artikel]
In een ver verleden was het Jamie Oliver die de titel 'naked chef' droeg, maar hij is ondertussen van zijn troon gestoten door een kok die echt halfnaakt in de keuken staat. Maak kennis met Franco Noriega, een Peruviaans model die zich omschoolde tot kok en nu de wereld verovert. Zij het eerder met zijn sixpack dan met zijn gerechtjes. [naar artikel]
Goed nieuws voor de fans van de Naked palettes van Urban Decay. Het merk brengt binnenkort een nieuwe variant uit: het Naked Reloaded palette. [naar artikel]
Jelle Beeckman of ‘The Messy Chef’ kroop zelf een tijdje in de keuken van een foodtruck, maar wanneer hij zelf uit eten gaat, mag het zeker een echt restaurant zijn. Het liefst op zijn menu? Nieuwe dingen én comfort. “Elke keer als ik hier ga eten, leer ik nieuwe smaken kennen, wat heel boeiend is voor mij als chef”, klinkt het bij de 33-jarige foodblogger. Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen verspreid over Sijsele, Antwerpen, Gent, Beernem én een must visit in Amerika. [naar artikel]
Chef-kok Wim Ballieu (39) is nog altijd de man die de Belgen gehaktballen deed eten. Tegenwoordig minder in de spotlights, maar vergis u niet: de ondernemer blijft keihard werken. Elke dag start voor hem om 5 uur ’s ochtends. “Mijn deo en haarwax zitten zelfs in de deur van mijn auto om tijd uit te sparen.” Een gesprek over zijn (soms iets te grote) liefde voor eten, zijn hectische levensstijl en zijn grootste hobby, waarvoor hij al om kwart na 3 ’s nachts uit bed komt. [naar artikel]
Nóg maar eens een kookboek? Ja, maar deze keer zonder goeroetips voor een gezonder leven. “Lekker normaal en abnormaal lekker”, zegt auteur Jelle Beeckman over zijn gerechten in The Messy Chef. [naar artikel]
Eco-ondernemer Louis De Jaeger (27) roept op tot een voedselrevolutie. Want ‘we eten ons dood’, zo stelt zijn uitdagende boek. ‘Pesticiden, bodemuitputting en kunstmest schaden ons lichaam en de toekomst’, concludeert hij. [naar artikel]
Absurde humor en een parodie op de populaire politiefilm. Eind jaren 80 scoorde acteur Leslie Nielsen met ‘The Naked Gun’. De klassieker krijgt nu een remake met Liam Neeson als de stuntelige agent-luitenant Frank Drebin. De fans moeten nog wel even wachten, de film komt pas in de zomer van 2025 in de zalen. [naar artikel]
Om minder afhankelijk te zijn van Russisch gas, lanceert minister van Energie Tinne Van der Straeten een website met tips, www.ikhebimpact.be, die je helpen met besparen. Vooral de aanbeveling je eten in de microgolf op te warmen valt op. Bespaar je er echt mee? En, niet onbelangrijk: is eten uit de microgolf even lekker als van het fornuis? [naar artikel]
Een vrouw die 50 kilo afvalt op een jaar of een man die trots een rauwe lever eet als vieruurtje: het ‘carnivoordieet’ gaat viraal op sociale media. Aanhangers zijn lyrisch: zonder te sporten zouden ze tientallen kilo’s verliezen, spieren opbouwen én menopauzeklachten zouden minderen. Om die reden is ook Barbara Sarafian fan. En alleen dierlijke producten eten zoals vlees, vis en eieren: klinkt nog lekker ook. Is het echt gezond? Diëtiste Sanne Mouha reageert. “Je verliest ‘nutteloze’ kilo’s.” [naar artikel]
We zijn tot in het buitenland bekend voor onze ‘Brussels sprouts’ of spruitjes, maar toch vallen ze niet bij iedereen in de smaak. “Dat hebben we aan onszelf te danken”, lacht HLN-chef Jelle Beeckman. “Je moet ze gewoon lekker klaarmaken.” Hoe kan je iedereen met de groene groenten verleiden? Hij tipt wat je best wel én niet doet in de keuken. “Door ze te roosteren, worden ze lekker crispy.” [naar artikel]
In Zwijndrecht opent volgende week het eerste smaakcentrum van ons land. Mensen met smaakverlies, door chemotherapie of Covid-19, kunnen er terecht om opnieuw te genieten van hun eten. "Door hen verschillende smaken in flesjes te laten proeven, leren we de patiënten weer lekker eten", zegt chef gastro-engineering Lobke Van den Wijngaert bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Een retro in het voetbal, een dunk in het basket of de lead-out in de koers: gekende termen voor sportliefhebbers. Maar ooit al gehoord van een Rear Naked Choke of een Haymaker? Na de ‘do or die’-kamp in het MMA bij Cage Warriors, met onze landgenoot Jan Quaeyhaegens die tegen Paul Hughes vocht, een rondje terminologie en de belangrijkste regels van het Mixed Martial Arts uitgelegd. Sport waar ellebogen wél in het rond mogen vliegen. [naar artikel]
Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.