Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Ondanks de gestabiliseerde energieprijzen, blijft de prijs van brood hoog door de gestegen loonkosten en grondstofprijzen. Je betaalt bij de warme bakker soms al meer dan 3 euro voor een brood. "De prijzen bij de bakker zullen niet meer dalen", zegt Bart Ceulemans van de Bakkersfederatie. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
De verkoop van brood blijft achteruitgaan, en voor het eerst kopen meer dan de helft van de Vlamingen hun brood niet meer bij de bakker, maar bij [naar artikel]
Als u binnenkort naar de bakker, slager of winkel trekt, kan het best zijn dat u iets dieper in uw geldbuidel moet tasten. Reden: een tekort aan eieren door de fipronilcrisis. [naar artikel]
Een doorsnee weekenddag in de stad. Gaan shoppen, een koffietje drinken en voor het vertrek nog even langs de bakker en de slager lopen. Hoe... [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
De Hasseltse bakker Cools, slager Quetin en groente- en fruithandel Vitamientje, alle drie midden in de binnenstad gevestigd, zetten vanaf dinsdag samen een thuislevering op poten. [naar artikel]
De Italiaanse bakker Gianni Bernardinello (76), die tijdens de coronapandemie gratis brood uitdeelde aan mensen die financieel getroffen waren door de crisis, is eerder deze maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen uit de buurt kende ‘bakker Berni’, die al meer dan dertig jaar met passie in zijn bakkerij stond, als een man met een hart van goud. [naar artikel]
In Het Brood Boek neemt bakker Toon De Klerck het op voor de waarde van ons dagelijks brood. Hij voert daarmee geen windmolengevecht, want hij betrekt er het kruim van de chef-koks bij, van Peter Goossens over Sergio Herman tot Ingrid Neven. [naar artikel]
De Italiaanse bakker Gianni Bernardinello (76), die tijdens de coronapandemie gratis brood uitdeelde aan mensen die financieel getroffen waren door de crisis, is eerder deze maand gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Iedereen uit de buurt kende ‘bakker Berni’, die al meer dan dertig jaar met passie in zijn bakkerij stond, als een man met een hart van goud. [naar artikel]
Voor een lekker stukje vlees moet u bij de beenhouwer zijn. Dat nam slager Darren Gerrand uit het Australische dorp Lancelin wel heel erg [naar artikel]
Kleren of schoenen levert de facteur al, maar nu kan die dus ook aan je voordeur staan met een gesneden brood. Een bakker uit Tienen laat je namelijk als eerste online brood bestellen om het dan met de post te laten leveren. “In van die typische Bpost-pakketten”, zegt bakker Kim Menten (29). “Bedoeling is dat je telkens twee dagen vooraf bestelt, zo kunnen we alles mooi plannen. Bestel je bijvoorbeeld op maandag een brood, dan bakken we dat dinsdagnamiddag, gaat het direct daarna naar het postkantoor en wordt het de woensdagmorgen geleverd voor dezelfde prijs alsof je hier in de winkel een brood koopt. Tot eind januari rekenen we namelijk geen extra kosten aan als promotie, daarna zal dat enkel nog zo zijn voor wie voor meer dan 20 euro koopt. Want brood versturen, kost ons 4,95 euro per doos.” [naar artikel]
Met zijn ‘brood van korte keten’ schrijft warme bakker Jack Knapen een beetje geschiedenis. Zijn tarwebrood wordt gemaakt met tarwe van een Vlaamse boer en gemalen in een lokale maalderij. Wie zegt er nog dat je met Vlaamse tarwe geen brood kan bakken? [naar artikel]
Wat zegt het brood dat u eet over wie u bent? Zowat álles, schrijft Peter Scholliers in zijn geschiedenis van brood en bakker. 'Witbrood illustreert perfect het kapitalisme.' [naar artikel]
De populaire spaghetti van Bavet wordt vanaf deze zomer gepimpt door De Vegetarische Slager. Zonder in te boeten op smaak voegt de restaurantketen twee nieuwe spaghetti’s zonder vlees toe aan het menu: The Bolo Bastard en The Holy Mary. Of je nu vegan bent of je vleesconsumptie wilt minderen, Bavet en De Vegetarische Slager – ook wel […] Het bericht Bavet serveert veggie spaghetti’s met De Vegetarische Slager verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
We proeven vandaag brood. Droog brood zelfs. Voor de ene kan dat klinken alsof hij getrakteerd wordt op gevangeniskost. Voor bakker Bert Van Rompay van Het Broodhuys uit Beerzel (Putte) is het dat allerminst. Hij is fier op zijn brood, niet in het minst op zijn paradepaardjes: de desembroden. En dat wil hij dit weekend graag laten proeven tijdens een broodfestival. [naar artikel]
19:01 De supermarktgroep Colruyt neemt de industriële bakker Roelandt volledig over. Naast zijn vlees, kaas en koffie zal Colruyt binnenkort ook zijn brood volledig in eigen huis maken. [naar artikel]
Er ligt weer brood en patisserie in de winkelrekken, anderhalf jaar nadat bakkerij Perremans in het centrum van Eppegem (Zemst) de oven stil had gelegd. Kim Maertens bedient er sinds maandagmorgen de klanten. Haar man Kenny Borghs is er de warme bakker die voor ovenvers brood zorgt. [naar artikel]
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om drie dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Nu het brood volgens Eurostat duurder is dan ooit, is het misschien niet onbelangrijk om te weten hoe je dat (oud) brood langer eetbaar houdt. Koop je best een gesneden of ongesneden exemplaar? En is de diepvries echt zo’n goed idee als soms wordt beweerd? Bakker Toon De Klerck legt uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.