De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“Nee tegen bitcoin”: protest in eerste land ter wereld waar cryptomunt wettig betaalmiddel is

Het Laatste Nieuws

17/09/2021 - 10:39

Duizenden mensen zijn de straat opgegaan in de hoofdstad van El Salvador om te protesteren tegen de invoering van de bitcoin als wettig betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse land. El Salvador is het eerste land ter wereld dat de cryptomunt als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd naast de Amerikaanse dollar, maar veel inwoners zijn bezorgd over de grote waardeschommelingen van de bitcoin.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. El Salvador voert Bitcoin als wettig betaalmiddel in (06/06/2021 - De Tijd)
  08:11 De komende weken zal daarvoor een wetsontwerp in het Congres ingediend worden, waardoor El Salvador het eerste land ter wereld wordt dat een cryptomunt als wettig betaalmiddel erkent.
  [naar artikel]
 2. Wereldprimeur in El Salvador: Bitcoin wordt wettig betaalmiddel in het land (09/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wereldprimeur in El Salvador: Bitcoin wordt wettig betaalmiddel in het land El Salvador is het eerste land in de wereld dat Bitcoin (BTC) aanvaardt als wettig betaalmiddel. De regering van president Nayib Bukele heeft dinsdagnacht een wetsvoorstel daaromtrent goedgekeurd. De bal ging afgelopen weekend al aan het rollen. Toen liet de Salvadoraanse president tijdens een video-opname, die zaterdag is getoond op de Bitcoin Conference in Miami, […] Lees dit artikel: Wereldprimeur in El Salvador: Bitcoin wordt wettig betaalmiddel in het land
  [naar artikel]
 3. El Salvador voert als eerste land bitcoin in als wettig betaalmiddel (09/06/2021 - De Tijd)
  14:18 Het Nationaal Congres van El Salvador heeft als eerste land ter wereld een wet goedgekeurd om van de bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken. Binnen 90 dagen zou de bevolking met de cryptomunt kun...
  [naar artikel]
 4. Eerste land voert bitcoin als wettig betaalmiddel in: “Welzijn van bevolking op het spel gezet” (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Primeur voor El Salvador. Vanaf 7 september aanvaarden ze er de bitcoin ook als een wettig betaalmiddel en daarmee zijn ze het eerste land ter wereld dat die beslissing neemt. Je zal er als het ware een cola mee kunnen kopen op de hoek van de straat maar ook je belastingen mee kunnen betalen. Het doel? De groei van het land stimuleren. Al vrezen experten voor de afloop van dit “experiment”.
  [naar artikel]
 5. El Salvador maakt bitcoin wettig betaalmiddel, als eerste land ter wereld (09/06/2021 - De Morgen)
  Als eerste land ter wereld voert El Salvador de bitcoin in als wettig betaalmiddel. Elk bedrijf moet een betaling met de digitale munt accepteren, mits het over de daarvoor benodigde technologie beschikt. Ook belasting kan binnenkort met bitcoins worden betaald.
  [naar artikel]
 6. El Salvador wil als eerste land ter wereld bitcoin als wettig betaalmiddel (06/06/2021 - VRT NWS)
  El Salvador wil van de digitale munt bitcoin een wettig betaalmiddel maken. De president van het land in Centraal-Amerika, Nayib Bukele, zal daarvoor volgende week een wetsvoorstel indienen. Als het parlement het voorstel goedkeurt, zou dat een wereldprimeur zijn.
  [naar artikel]
 7. IMF waarschuwt: “Bitcoin invoeren als wettig betaalmiddel is een goede manier om je land potentieel in de financiële afgrond te storten” (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: IMF waarschuwt: “Bitcoin invoeren als wettig betaalmiddel is een goede manier om je land potentieel in de financiële afgrond te storten” Bitcoin invoeren als wettig betaalmiddel is een goede manier om je land potentieel in de financiële afgrond te storten. Dat krijgt El Salvador te horen, waar bitcoin sinds kort gebruikt kan worden om mee te betalen. “Bitcoin moet niet als wettig betaalmiddel gebruikt worden.” Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag, in niet mis te […] Lees dit artikel: IMF waarschuwt: “Bitcoin invoeren als wettig betaalmiddel is een goede manier om je land potentieel in de financiële afgrond te storten”
  [naar artikel]
 8. El Salvador gaat bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen (06/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: El Salvador gaat bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen El Salvador werkt aan een wetsvoorstel om bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen. Dat heeft de Salvadoraanse president Nayib Bukele gezegd in een video-opname die zaterdag is getoond op de Bitcoin Conference in Miami. Hij zal het wetsvoorstel volgende week indienen. Het wetsvoorstel moet nog worden beoordeeld door het parlement van het land, maar omdat […] Lees dit artikel: El Salvador gaat bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen
  [naar artikel]
 9. El Salvador eerste land waar bitcoin wettelijk betaalmiddel is (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 10. Cuba gaat bitcoin en andere cryptomunten legaliseren als betaalmiddel (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Cubaanse regering onderzoekt de mogelijkheid om bitcoin en andere cryptomunten als betaalmiddel te aanvaarden en het gebruik te reguleren. Het land ziet daar een middel in om economische sancties van de VS te omzeilen. Eerder dit jaar maakte El Salvador als eerste land ter wereld van bitcoin een wettig betaalmiddel.
  [naar artikel]
 11. Oog om oog: “Bitcoin-president” Nayib Bukele voert op hondsbrutale wijze oorlog tegen de misdaadbendes in zijn El Salvador (22/01/2023 - Express)
  El Salvador is de geschiedenis ingegaan als het eerste land ter wereld dat de cryptomunt Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd. Maar de Centraal-Amerikaanse natie haalde vorig jaar ook de krantenkoppen om minder luchthartige redenen. Zo werd het land geteisterd door bendegeweld van de meest weerzinwekkende soort. De cryptogekke leider van het land, Nayib Bukele, […]
  [naar artikel]
 12. El Salvador is eerste land waar bitcoin vanaf nu wettelijk betaalmiddel is (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 13. El Salvador is eerste land ter wereld dat bitcoin als wettelijk betaalmiddel erkent (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf dinsdag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 14. Wereldbank weigert El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel (17/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wereldbank weigert El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel De internationale financiële instelling heeft verklaard dat ze El Salvador niet zal helpen om Bitcoin als legale valuta te introduceren. Het land heeft zichzelf drie maanden gegeven om Bitcoin als betaalmiddel te lanceren. Het land kan nu enkel rekenen op het Internationaal Monetair Fonds (IMF). El Salvador was deze maand het eerst land wereldwijd dat […] Lees dit artikel: Wereldbank weigert El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel
  [naar artikel]
 15. El Salvador wil 's werelds eerste 'Bitcoin City' bouwen (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  El Salvador is van plan om 's werelds eerste ‘Bitcoin City’ te bouwen. De stad zal in eerste instantie worden gefinancierd door bitcoinobligaties, aldus president Nayib Bukele. Dat betekent dat de inzet van het Centraal-Amerikaanse land op de cryptomunt wordt uitgebreid. El Salvador was in september het eerste land ter wereld dat bitcoin aanvaardde als wettig betaalmiddel.
  [naar artikel]
 16. Maleisië kan het volgende land zijn waar Bitcoin een wettig betaalmiddel wordt (22/03/2022 - Express)
  De Maleisische viceminister van Communicatie en Multimedia, Zahidi Zainul Abidin, zei afgelopen maandag dat hij hoopt dat Bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel wordt in het land. Dit zou de jongere generatie Maleisiërs moeten helpen, die zeer actief is in de cryptosector. Tot nu toe is El Salvador het enige land waar de digitale valuta een […]
  [naar artikel]
 17. Wereldprimeur: El Salvador maakt van bitcoin wettelijk betaalmiddel (07/09/2021 - Knack)
  Vanaf dinsdag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 18. Eerste Afrikaanse land adopteert Bitcoin als legaal betaalmiddel: waarom juist? (25/04/2022 - Express)
  De Centraal-Afrikaanse Republiek treedt in de voetsporen van El Salvador en wil Bitcoin gebruiken om zijn beschadigde economie te herstellen. De Centraal-Afrikaanse Republiek werd dit weekend het eerste Afrikaanse land dat cryptomunt Bitcoin adopteerde als legaal betaalmiddel. Samen met El Salvador is het Afrikaanse land het tweede land ter wereld dat de cryptomunt in gebruik […]
  [naar artikel]
 19. Liechtenstein zet deur op kier voor bitcoin als wettig betaalmiddel (08/05/2023 - De Tijd)
  16:32 Liechtenstein zet als eerste Europese land de deur op een kier om de bitcoin te aanvaarden als wettig betaalmiddel. Het gebruik ervan blijft wel beperkt tot bepaalde overheidsdiensten.
  [naar artikel]
 20. Chivo, de Bitcoin-app van El Salvador, op eerste dag urenlang offline door technische problemen (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chivo, de Bitcoin-app van El Salvador, op eerste dag urenlang offline door technische problemen De introductie van Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador verliep dinsdag allesbehalve rimpelloos. De cryptoportemonnee Chivo liet het meermaals afweten. President Nayib Bukele zal zich de eerste Bitcoindag van El Salvador wellicht anders voorgesteld hebben. Er waren straatprotesten tegen de invoering van de cryptomunt als wettig betaalmiddel en wellicht niet toevallig kende Bitcoin op […] Lees dit artikel: Chivo, de Bitcoin-app van El Salvador, op eerste dag urenlang offline door technische problemen
  [naar artikel]
 21. Het IMF maakt zich zorgen over landen die van Bitcoin een wettig betaalmiddel willen maken (30/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Het IMF maakt zich zorgen over landen die van Bitcoin een wettig betaalmiddel willen maken Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakt zich zorgen over landen die Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten willen legaliseren als betaalmiddel. Eerder dit jaar heeft El Salvador al die stap gezet. Meer en meer landen overwegen om cryptomunten te aanvaarden als wettig betaalmiddel. Die tendens baart het IMF zorgen. “Voor sommige landen lijkt het zeer aanlokkelijk […] Lees dit artikel: Het IMF maakt zich zorgen over landen die van Bitcoin een wettig betaalmiddel willen maken
  [naar artikel]
 22. Woelige start voor ‘bitcoinnatie’ El Salvador: koers cryptomunt daalt met 19 procent (08/09/2021 - De Morgen)
  Op El Salvadors eerste dag met bitcoin als wettig betaalmiddel kelderde de koers van de cryptomunt met 19 procent. De lancering van de app verloopt stroef en tegenstanders protesteren tegen de wet.
  [naar artikel]
 23. El Salvador wil van bitcoin wettelijk betaalmiddel maken (06/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  El Salvador wil van cryptomunt bitcoin een wettelijk betaalmiddel maken. De komende weken zal daarvoor een wetsontwerp in het Congres ingediend worden, zei president Nayib Bukele Ortez zaterdag in een videoboodschap op de Bitcoin 2021 Conferentie in Miami. "Het zal jobs creëren en duizenden mensen in het formele economische circuit integreren." Volgens het hoofd van betaaldienstverlener Zap, Jack Mallers, wordt El Salvador zo het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 24. Salvadoranen kunnen nu betalen met Bitcoin: hoe pakt de overheid de cryptolancering aan? (07/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Salvadoranen kunnen nu betalen met Bitcoin: hoe pakt de overheid de cryptolancering aan? El Salvador werd vandaag het eerste land ter waar Bitcoin een wettig betaalmiddel is. President Nayib Bukele bevestigde maandag de aankoop van 200 Bitcoins ter voorbereiding van de financiële transformatie. De Salvadoraanse overheid zou zeker 17 miljoen euro in Bitcoin bezitten. Sinds dinsdag is El Salvador het eerste land ter wereld waar Bitcoin wordt gezien […] Lees dit artikel: Salvadoranen kunnen nu betalen met Bitcoin: hoe pakt de overheid de cryptolancering aan?
  [naar artikel]
 25. Brazilië volgt voorbeeld van El Salvador en hoopt van Bitcoin wettig betaalmiddel te maken (06/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Brazilië volgt voorbeeld van El Salvador en hoopt van Bitcoin wettig betaalmiddel te maken Een huis, een auto, zelfs een hamburger kopen met Bitcoin. Dat zal binnenkort mogelijk zijn volgens de Braziliaanse federale afgevaardigde Aureo Ribeiro, meldt de nieuwswebsite Yahoo Finance. Verwacht wordt dat Brazilië het wetsvoorstel in de komende dagen aan de plenaire vergadering van het Braziliaanse parlement zal voorleggen. En volgens parlementslid Aureo Ribeiro van de centrumlinkse […] Lees dit artikel: Brazilië volgt voorbeeld van El Salvador en hoopt van Bitcoin wettig betaalmiddel te maken
  [naar artikel]
 26. El Salvador eerste land dat van bitcoin wettelijk betaalmiddel zal maken (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Congres van El Salvador heeft een wet goedgekeurd om van de bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken. Het wordt daarmee het eerste land ter wereld om die stap te zetten. President Nayib Bukele wil zo de groei van het Centraal-Amerikaanse land stimuleren.
  [naar artikel]
 27. Vanaf vandaag kan je met bitcoin betalen in El Salvador, maar is het enthousiasme wel zo groot? (07/09/2021 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag kan je in El Salvador je boodschappen in de winkel of je belastingen betalen met bitcoins. En dat is een primeur. Het Centraal-Amerikaanse land is het eerste land ter wereld waar de digitale munt ook een wettig betaalmiddel is. President Nayib Bukele Ortez wil de groei van zijn land stimuleren, maar er is veel argwaan bij de Salvadoranen. Economen waarschuwen ook dat het land grote risico's neemt.
  [naar artikel]
 28. Bitcoin half jaar betaalmiddel in El Salvador, maar bijna niemand gebruikt het (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In september vorig jaar was het zover: de cryptomunt Bitcoin werd een wettelijk betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse El Salvador. In november kondigde president Nayib Bukele dan weer de bouw van ‘Bitcoin City’ aan. Ondertussen lijkt het er echter op dat de Bitcoin-droom vooral een luchtkasteel is.
  [naar artikel]
 29. President dringt bitcoinprimeur op aan El Salvador (23/08/2021 - De Tijd)
  19:07 Op 7 september aanvaardt El Salvador als eerste land ter wereld de bitcoin als wettig betaalmiddel, zelfs voor belastingen. President Nayib Bukele belooft zijn volk gouden bergen, het IMF vreest macro...
  [naar artikel]
 30. Elon Musk legt uit waarom Dogecoin nog steeds een beter betaalmiddel dan Bitcoin is (14/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Elon Musk legt uit waarom Dogecoin nog steeds een beter betaalmiddel dan Bitcoin is De rijkste man ter wereld houdt vol dat Dogecoin (DOGE) een betere transnationale munteenheid dan Bitcoin (BTC) is. Elon Musk heeft in een interview met Time Magazine uitgelegd waarom de grapmunt Dogecoin volgens hem nog steeds beter geschikt is voor internationale transacties dan Bitcoin, de oudste en meest waardevolle cryptomunt ter wereld. Het gesprek met […] Lees dit artikel: Elon Musk legt uit waarom Dogecoin nog steeds een beter betaalmiddel dan Bitcoin is
  [naar artikel]
 31. Duizenden protesteren in El Salvador tegen regering: "Nee, tegen dictator Bukele" (16/09/2021 - VRT NWS)
  In El Salvador hebben duizenden mensen in de hoofdstad San Salvador geprotesteerd tegen de regering en tegen het gebruik van bitcoins als wettig betaalmiddel. Het is het eerste massaprotest in het Centraal-Amerikaanse land tegen president Nayib Bukele Ortez. De betogers vinden dat de president te veel macht naar zich toetrekt. Eerder waren er al protesten tegen de invoering van de bitcoin als betaalmiddel.
  [naar artikel]
 32. IMF stuurt bedekte waarschuwing naar El Salvador over invoering Bitcoin (27/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: IMF stuurt bedekte waarschuwing naar El Salvador over invoering Bitcoin Zonder het land bij naam te noemen, plaatst het Internationaal Muntfonds (IMF) vraagtekens bij de plannen van El Salvador met Bitcoin. Vanaf 7 september mogen de inwoners van El Salvador Bitcoin gebruiken voor hun dagelijkse transacties. Het Centraal-Amerikaanse land wordt daarmee het eerste land ter wereld dat de cryptomunt zal aanvaarden als wettelijk betaalmiddel. Momenteel […] Lees dit artikel: IMF stuurt bedekte waarschuwing naar El Salvador over invoering Bitcoin
  [naar artikel]
 33. El Salvador wil van bitcoin wettelijk betaalmiddel maken (06/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  El Salvador wil van cryptomunt bitcoin een wettelijk betaalmiddel maken. De komende weken zal daarvoor een wetsontwerp in het Congres ingediend worden, zei president Nayib Bukele Ortez zaterdag in een videoboodschap op de Bitcoin 2021 Conferentie in Miami.
  [naar artikel]
 34. Gaat Mexico El Salvador achterna? Nieuw wetsvoorstel moet van Bitcoin een wettig betaalmiddel maken (03/07/2022 - Express)
  Indira Kempis, senator van het Mexicaanse federale congres, heeft een wetsvoorstel ingediend dat, als het wordt aangenomen, Bitcoin tot een wettig betaalmiddel maakt. Het doel is om de financiële inclusie van een groot aantal Mexicanen te verhogen. Deze week heeft senator Indira Kempis een wetsvoorstel ingediend om het huidige monetaire beleid van Mexico te wijzigen […]
  [naar artikel]
 35. ABN AMRO vindt bitcoin ongeschikt als betaalmiddel (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bitcoin is ongeschikt als wereldwijd betaalmiddel. Dat schrijft de Nederlandse grootbank ABN AMRO in een analyse van de belangrijkste cryptomunt. Zo is het totale aantal bitcoins begrensd en zijn de transactiekosten voor kleinere betalingen hoog. Daarnaast heeft de bitcoin geen stabiel prijsniveau en dat is slecht voor het vertrouwen. Volgens de bank is het ook nog niet duidelijk of de bitcoin definitief zal aanslaan.
  [naar artikel]
 36. IMF roept El Salvador op te stoppen met bitcoin als betaalmiddel (26/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  El Salvador moet een einde maken aan het gebruik van de cryptomunt bitcoin als wettelijk betaalmiddel. Dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens het IMF zijn er te veel risico's verbonden aan de bitcoin, die recent in een vrije val is beland en sinds een piek in november bijna de helft van zijn waarde heeft verloren.
  [naar artikel]
 37. El Salvador profiteert van recente dip Bitcoin om meer digitale munten in te slaan (28/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: El Salvador profiteert van recente dip Bitcoin om meer digitale munten in te slaan El Salvador, het eerste land ter wereld dat Bitcoin (BTC) volledig heeft gelegaliseerd als betaalmiddel, heeft na de recente dip van Bitcoin 420 nieuwe munten gekocht. In totaal bezit het Latijns-Amerikaanse land al 1.120 BTC. Bitcoin zat eerder deze maand even op recordkoers. De grootste cryptomunt op de markt was op het hoogtepunt ruim 66.000 […] Lees dit artikel: El Salvador profiteert van recente dip Bitcoin om meer digitale munten in te slaan
  [naar artikel]
 38. Stad in Honduras wordt ‘Bitcoin Valley’ om toerisme boost te geven (02/08/2022 - Express)
  De Hondurese gemeente Santa Lucia wil cryptomunt Bitcoin adopteren om zijn slabakkend toerisme een duwtje in de rug te geven. Honduras is het volgende Centraal-Amerikaanse land dat op de hypekar van cryptomunt Bitcoin springt. Zo’n 60 bedrijven in de piepkleine gemeente Santa Lucia zullen Bitcoin vanaf deze maand accepteren als betaalmiddel.  De gemeente met ongeveer […]
  [naar artikel]
 39. Leidt ijdele en cryptogekke Salvadoraanse president Bukele zijn land naar het bankroet? (23/05/2022 - Express)
  El Salvador heeft ongeveer een jaar geleden, onder impuls van zijn cryptogekke president Nayib Bukele, de Bitcoin als wettig betaalmiddel ingevoerd. Door de recente cryptocrash staat het land nu het water aan de lippen. “De fiscale problemen van El Salvador komen niet voort uit Bitcoin, maar het is waar dat het (de Bitcoinwet, red.) heeft bijgedragen tot […]
  [naar artikel]
 40. Bitcoin klimt 12 procent hoger na hint Musk: als delving groener wordt, keert cryptomunt terug als betaalmiddel bij Tesla (14/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin klimt 12 procent hoger na hint Musk: als delving groener wordt, keert cryptomunt terug als betaalmiddel bij Tesla Als de miners die Bitcointransacties valideren voor 50 procent schone energie gebruiken en er uitzicht is op een verdere positieve trend, dan gaat e-autobouwer Tesla betaaltransacties met de cryptomunt weer toelaten. Dat belooft CEO Elon Musk. Musk deed de belofte zondag op Twitter, in een reactie op een artikel dat hem van koersmanipulatie beschuldigde. De […] Lees dit artikel: Bitcoin klimt 12 procent hoger na hint Musk: als delving groener wordt, keert cryptomunt terug als betaalmiddel bij Tesla
  [naar artikel]
 41. Ook Uber overweegt om bitcoin te aanvaarden als betaalmiddel (11/02/2021 - Express)
  Dara Khosrowshahi, CEO van Uber, heeft in een interview gezegd dat het bedrijf open staat voor het idee om bitcoin als betaling te accepteren. Concrete plannen daarvoor zijn er wel nog niet. De cryptomunt bitcoin wordt steeds meer mainstream. Terwijl de meeste grote bedrijven vroeger liever wegbleven van de virtuele munt die ze te volatiel […] The post Ook Uber overweegt om bitcoin te aanvaarden als betaalmiddel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 42. Bitcoingeldautomaten in El Salvador branden: “Democratie is niet te koop” (16/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoingeldautomaten in El Salvador branden: “Democratie is niet te koop” Duizenden betogers kwamen woensdag op straat in de Salvadoraanse hoofdstad San Salvador om te protesteren tegen het cryptobeleid van president Nayib Bukele. Verschillende Bitcoingeldautomaten van het merk Chivo werden daarbij flink beschadigd of volledig verwoest. Niet iedereen in El Salvador is even tevreden met de introductie van ‘s werelds grootste cryptomunt Bitcoin als wettig betaalmiddel. […] Lees dit artikel: Bitcoingeldautomaten in El Salvador branden: “Democratie is niet te koop”
  [naar artikel]
 43. Bitcoin meegesleurd in beursval: maar was cryptomunt niet “het nieuwe goud”? (20/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin meegesleurd in beursval: maar was cryptomunt niet “het nieuwe goud”? Het is een van de levendigste discussies in beleggersland: kan Bitcoin de rol overnemen van goud als schuilbelegging in turbulente beurstijden? Op basis van de handel op maandag is het antwoord vooralsnog: nee. Dat zowel kleine als grote beleggers Bitcoin soms “digitaal goud” noemen, heeft te maken met de schaarste die ingebouwd is in de […] Lees dit artikel: Bitcoin meegesleurd in beursval: maar was cryptomunt niet “het nieuwe goud”?
  [naar artikel]
 44. Tesla stopt met Bitcoin als betaalmiddel voor auto's (13/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla-topman Elon Musk laat weten dat zijn bedrijf niet langer de cryptomunt Bitcoin aanneemt als betaalmiddel voor auto's. Musk meldt dat Tesla bezorgd is over het gebruik van fossiele brandstoffen bij het delven van de digitale munt.
  [naar artikel]
 45. Kan groene cryptomunt ‘Chia’ de problemen van Bitcoin oplossen? (16/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Kan groene cryptomunt ‘Chia’ de problemen van Bitcoin oplossen? Donderdag zorgde Elon Musk voor een ware aardverschuiving in de cryptowereld. Tesla zal Bitcoin niet meer accepteren als betaalmiddel omdat het verbruik van fossiele brandstoffen bij het ‘minen’ van Bitcoins veel te hoog ligt. Nu liggen er enkele klimaatvriendelijkere cryptomunten op de loer om de Tesla-troon van Bitcoin op te eisen. De tweet van Elon […] Lees dit artikel: Kan groene cryptomunt ‘Chia’ de problemen van Bitcoin oplossen?
  [naar artikel]
 46. “Bitcoin zal weinig weerstand zien op weg naar 100.000 dollar” (06/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Bitcoin zal weinig weerstand zien op weg naar 100.000 dollar” Volgens Bloomberg-analist Mike McGlone zal cryptomunt Bitcoin zijn stierse rally makkelijk doorzetten tot een koers van 100.000 dollar. Ethereum zou ook eenvoudigweg tot de 5.000 dollar kunnen stijgen. ‘s Werelds grootste cryptomunt Bitcoin zag in augustus een hausse die de koers van 43.000 tot 48.000 dollar bracht. Tijdens de eerste week van september werd de […] Lees dit artikel: “Bitcoin zal weinig weerstand zien op weg naar 100.000 dollar”
  [naar artikel]
 47. 6 stierse voorspellingen over Bitcoin voor 2022 van de Salvadoraanse president Nayib Bukele (03/01/2022 - Express)
  Bukele deed op de eerste dag van 2022 een reeks enorm stierse voorspellingen over Bitcoin. Hoe realistisch zijn die? De 40-jarige Nayib Bukele is volgens sommigen van zijn landgenoten een dictator, die van de democratie een grap maakte door cryptomunt Bitcoin vorig jaar een legaal betaalmiddel te maken in het Centraal-Amerikaanse land. Daar ligt Bukele […]
  [naar artikel]
 48. El Salvador geeft obligaties uit voor 'Bitcoin city' (22/11/2021 - De Tijd)
  17:55 El Salvador wil de eerste 'Bitcoin city' ter wereld bouwen, gefinancierd met obligaties gekoppeld aan de cryptomunt. Eerder voerde de president van het Latijns-Amerikaanse land de bitcoin in als wette...
  [naar artikel]
 49. Bitcoin-wallet van El Salvador wordt gebruikt door meer dan half miljoen mensen, zegt de president (14/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin-wallet van El Salvador wordt gebruikt door meer dan half miljoen mensen, zegt de president Meer dan een half miljoen mensen in El Salvador gebruiken de Bitcoin-portemonnee van het land na de invoering van de cryptomunt als wettig betaalmiddel op 7 september. Dat zegt president Nayib Bukele. De Salvadoraanse regering ontwikkelde de Chivo-wallet samen met de in Mexico gevestigde cryptobeurs Bitso om burgers in staat te stellen cryptomunten uit te […] Lees dit artikel: Bitcoin-wallet van El Salvador wordt gebruikt door meer dan half miljoen mensen, zegt de president
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy