Antwerp blijft met lege handen achter tegen Frankfurt na strafschop in blessuretijd

30/09/2021 - 21:29
"Antwerp is zijn Europa League-campagne in mineur gestart. Het verloor thuis van Frankfurt en blijft achter met 0 op 6. De Great Old kreeg na rust een paar goeie kansen, maar liet die liggen. Door een late en knullige penaltyfout van Almeida was de zure nederlaag een feit."

1. Antwerp geeft stuntzege in blessuretijd uit handen (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft in de blessuretijd van een doldwaze match een stunt uit handen gegeven in Frankfurt. Het werd 2-2. Samatta had The Great Old met een knappe treffer in de slotminuten op 2-1 gezet, maar in de 94ste minuut scoorde Paciencia nog tegen. Eerder had Nainggolan de gelijkmaker gescoord en zag De Laet een doelpunt afgekeurd door de VAR, die nipt buitenspel had gezien. [naar artikel]

2. Openda en Leipzig lijden pijnlijke nederlaag tegen Frankfurt, dat genoeg heeft aan 1 schot op doel (13/01/2024 - Sporza)

26 schoten tegen 5. En toch blijft het Leipzig van Loïs Openda met lege handen achter na de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Straffer nog: de bezoekers schoten in de hele partij slechts 1 keer op doel. Dat schot was meteen ook goed voor de eindstand. [naar artikel]

3. Antwerp reageert op incidenten tijdens EL-wedstrijd tegen Frankfurt: “Onherroepelijke imagoschade en financiële consequenties” (01/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Antwerp verloor gisterenavond met 0-1 van het Duitse Frankfurt na een late penaltygoal van de Duitsers. Door de nederlaag blijft Antwerp puntenloos achter in de Europa League, en ook naast het veld verliep het donderdagavond niet al te best. [naar artikel]

4. Ladies Volley Limburg verliest ook van Antwerp en blijft met lege handen achter (01/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Nul op negen. Dat is de magere balans van LVL halfweg de nacompetitie. Genk weerde zich zaterdagavond kranig tegen Antwerp en verzuimde in set drie op een 2-1-voorsprong te komen. Daarna brak de veer. [naar artikel]

5. COMMENTAAR. “Weer in blessuretijd! Deze dreun verdiende een strijdend Antwerp niet” (26/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

Mentaliteit, leiderschap en strijdvaardigheid vroegen we. We kregen het. Antwerp liet in het Deutsche Bank Park-stadion van Eintracht Frankfurt opnieuw het mes tussen de tanden zien dat de Great Old tegen Anderlecht had getoond. Voor de kers op de taart leek Samatta te zorgen, maar weer was Frankfurt onverbiddelijk in blessuretijd. Geen eerste Europese zege van de hoop, maar een staalharde dreun die de Great Old hoegenaamd niet verdiende. [naar artikel]

6. Antwerp maakt favorietenrol waar en wint de Croky Cup, KV Mechelen blijft na flauwe partij met lege handen achter (30/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het verhaal van de vogel en de kat. Antwerp overklaste KV Mechelen en won z’n tweede beker in vier jaar. Straks volgt de jacht op de eerste titel sinds 1957. [naar artikel]

7. Lege Bosuil? Deze 300 mensen mogen/moeten de match achter gesloten deuren bijwonen (04/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

Antwerp FC ontvangt vanavond Fenerbahçe achter gesloten deuren, als straf voor de incidenten tegen Frankfurt. Denk echter niet dat de Bosuil volledig leeg blijft. Je hebt nog altijd tientallen mensen nodig om de match (en de show errond) te laten draaien. Zij kunnen dus wel live kijken. Een overzicht. [naar artikel]

8. Football Talk. “Seraing verdiende strafschop tegen Antwerp” - Eriksen speelt op 30ste verjaardag eerste wedstrijd sinds hartstilstand (15/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

De VAR speelde vrijdag een hoofdrol tijdens Seraing-Antwerp (0-1). Zo greep de videoref in tijdens een penaltyfase voor Seraing. Scheidsrechter Arthur Denil moest naar de beelden gaan kijken, maar die bleef bij zijn beslissing om géén strafschop toe te kennen. Het Referee Department oordeelt dat Seraing wél een penalty verdiende. Scheidsrechterbaas Stefanie Forde toe: “Dessoleil hield Marius met beide handen vast en had geen intentie om de bal te spelen.” Nadien trok Antwerp alsnog aan het langste eind, na een owngoal in de blessuretijd. [naar artikel]

9. Antwerp is Europees uitgeschakeld: het stunt ei zo na in Frankfurt, maar laat doelpunt velt hard verdict (25/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wat een slotfase in Frankfurt. Antwerp gaf de zege in minuut 94 nog uit handen. Geen Europese overwintering voor de Great Old. Full focus op de Jupiler Pro League. [naar artikel]

10. ONS OORDEEL. Drie onvoldoendes bij Antwerp na povere prestatie (16/12/2020 - Gazet van Antwerpen)

Voor de derde competitiematch op rij blijft Antwerp met lege handen achter. Zulte Waregem won met 0-1 dankzij een doelpunt van Gianni Bruno. Door de 0 op 9 sluipt de top-4 verder weg van de Great Old. De blessure van Ritchie De Laet was nog een extra domper voor Ivan Leko en de zijnen. Hier zijn onze punten. [naar artikel]

11. Algerije wint Afrika Cup dankzij lucky goal, Senegal blijft weer met lege handen achter (19/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Algerije heeft voor de tweede keer in zijn geschiedenis de Afrika Cup gewonnen. In de finale had het genoeg aan een lucky goal van Baghdad Bounedjah. Tegenstander Senegal zag daarna door de VAR een penalty geannuleerd en blijft voor de tweede keer in zijn bestaan achter met lege handen. [naar artikel]

12. Strijdvaardig Antwerp slikt in de slotfase fataal tegendoelpunt en gaat met 2-1 onderuit bij Olympiakos (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Domper op de feestvreugde. Als enige Belgische ploeg in Europa blijft Antwerp deze week met lege handen achter. ‘t Zag er nochtans lang goed uit, daar in Athene. Eén ongenode gast verbrodde het Antwerpse feestje. Olympiakos won met 2-1, dankzij een late treffer van Reabciuk. Zonde. [naar artikel]

13. “Zuur om te verliezen als je zo de toon aangeeft”: Gilles Schodts en Diest spelen sterke partij maar blijven alweer met lege handen achter (18/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Nu de nieuwkomers speelgerechtigd waren, kreeg het middenveld van KFC Diest een nieuwe look. Een positieve verandering, dat zeker, al kwam een van de betere prestaties toch van de linksachterpositie. Daar speelde tiener Gilles Schodts een dijk van een wedstrijd. Desondanks bleef hij met zijn team opnieuw met lege handen achter. Een licht toegekende strafschop net voor de rust nekte de Warandeploeg. In de tweede helft kwam Diest enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar de verdiende draw bleef uit. [naar artikel]

14. Betekom geeft dubbele voorsprong nog helemaal uit handen: “Een stunt had er zeker ingezeten” (11/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Zure zaterdagmiddag voor Betekom. Op het veld van titelkandidaat Berg en Dal liepen de troepen van coach Mathias Vrebosch 0-2 uit om uiteindelijk toch nog met lege handen achter te blijven. Tot overmaat van ramp ging in blessuretijd de bal ook niet op de stip na een duw in de rug van spits Ephraïm Matuasilua. [naar artikel]

15. Zware straf voor Antwerp FC: Bosuil blijft leeg tegen Fenerbahçe (19/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

De UEFA heeft Antwerp een zware straf opgelegd na de incidenten van eind september tegen Eintracht Frankfurt. De eerstvolgende Europese thuiswedstrijd, op 4 november tegen Fenerbahçe, moet achter gesloten deuren gespeeld worden. [naar artikel]

16. Zware straf voor Antwerp: Bosuil blijft leeg in Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe (19/10/2021 - Het Belang van Limburg)

17. STVV vergeet kansen af te maken en geeft zege in blessuretijd uit handen tegen Eupen (03/11/2023 - Het Belang van Limburg)

STVV gaf vrijdagavond diep in blessuretijd de zege uit handen. Een owngoal van Paeshuyse leek lange tijd voldoende te zullen worden voor de Kanaries. Tot Pantovic diep in blessuretijd de bal voorbij het pak én Suzuki krulde. Weg Truiense overwinning. [naar artikel]

18. Strijdvaardig Antwerp slikt in de slotfase fataal tegendoelpunt en gaat met 2-1 onderuit bij Olympiakos - Priske: “We verdienden meer” (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

19. ONZE PUNTEN. Steppe hield STVV recht voor rust, razende Hollerbach uitgesloten na deceptie in minuut 97 (11/12/2021 - Het Belang van Limburg)

STVV leek tegen Cercle Brugge in blessuretijd nog een punt uit de brand te slepen dankzij invaller Cacace, maar bleef uiteindelijk weer met lege handen achter. Dit zijn onze punten. [naar artikel]

20. Pallieters genekt door individuele fouten: “Onze beste match, maar we blijven wel achter met lege handen” (04/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een oerdegelijke prestatie tegen het nog altijd foutloze Lommel, dat wel. Maar tegelijk bleef Lierse met lege handen achter en werd de harde realiteit van een eerste thuisnederlaag een feit. En dus hing er zondagmiddag vooral een zweem van ontgoocheling over het Lisp. “Ik zit met een heel dubbel gevoel”, zuchtte coach Jo Christiaens. [naar artikel]

21. Gemiste strafschop in blessuretijd breekt Malinwa zuur op: “Zo dicht kan het bij elkaar liggen in voetbal” (07/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

KV Mechelen kwam gisteren in zijn eerste thuismatch van het seizoen dicht bij een punt tegen AA Gent, maar uitgerekend Rob Schoofs miste tegen zijn ex-club in blessuretijd een strafschop. “Zo dicht kan het bij elkaar liggen in het voetbal.” [naar artikel]

22. Antwerp baalt na missen van nieuwe bekerstunt: “Telkens zelfde liedje” (22/09/2016 - Gazet van Antwerpen)

Geen bekerstunt voor Antwerp dit jaar. Oostende liet zich niet opnieuw verrassen door de Great Old. Franck Berrier - voor het eerst aan de aftrap dit seizoen - zette zijn ploeg op weg naar een 0-2- overwinning op het veld van Antwerp. De tweedeklasser liet opnieuw goede dingen zien, maar blijft weer met lege handen achter. “Het is elke keer hetzelfde liedje”, zuchtte trainer Vanderbiest. [naar artikel]

23. Onze huisanalist Patrick Goots in Frankfurt: “Ik verwacht een offensiever Antwerp” (24/11/2021 - Gazet van Antwerpen)

Donderdag wacht Antwerp de moeilijke verplaatsing naar Frankfurt in de Europa League. Als het nog Europees wil overwinteren, moet Stamnummer 1 het maximum eruit halen. “Antwerp is het aan zichzelf verplicht om de heenmatch tegen Frankfurt goed te maken”, vindt onze analist Patrick Goots. “Ik verwacht een geladen wedstrijd met een offensief Antwerp.” [naar artikel]

24. KV Oostende geeft zege uit handen in blessuretijd en zit aan 3 op 30 (09/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

KV Oostende heeft de zege uit handen gegeven in blessuretijd. Moeskroen prikte in blessuretijd de 2-2 binnen. KVO behoudt daarmee een dramatische... [naar artikel]

25. Antwerp mocht eigenlijk geen strafschop krijgen tegen Charleroi (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

De strafschop die Antwerp zondag in de Jupiler Pro League kreeg in zijn thuiswedstrijd tegen Charleroi had niet mogen gegeven worden. Dat schrijft... [naar artikel]